מצרכים להכנת סלט עדשים שחורות ובטטה
- חצי כוס עדשים שחורות
- 2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- כף עלי כוסברה קצוצים
רוטב לסלט:
- 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון טרי, 1 שן שום קטנה כתושה, כף גדושה דבש/מייפל, חצי כפית חרדל דיז’ון, מעט מלח.
איך מכינים סלט עדשים שחורות ובטטה?
- בישול העדשים: מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את העדשים במשך 25 דקות. מסירים מהאש ומסננים.
- ריכוך הבטטות: מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבטטה כדקה מכל צד. ממליחים מעט, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהבטטות מתרככות (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק). אפשר גם לאפות את הבטטות- משמנים את קוביות הבטטה בכף שמן זית, ממליחים מעט ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור במשך כ-30 דקות עד שהבטטות מתרככות.הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
- מניחים לבטטות להתקרר לטמפ’ החדר.
- מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לסלט.
- מניחים בקערה את העדשים המבושלות, קוביות הבטטה ועלי הכוסברה והפטרוזליה, שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
- שומרים במקרר בקופסה סגורה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
250 תגובות
כניסה
250 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות















