מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סירות תפוחי אדמה מוקרמות

סירות תפוחי אדמה מוקרמותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 11, 2015
Last modified:ספטמבר 28, 2016

Summary:

סירות תפוחי אדמה מוקרמות בשמנת ופטריות

סירות תפוחי אדמה מוקרמות

 

מצרכים (10 יחידות):

5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים  (יש לבשל את תפו"א במים רותחים עד לריכוך).

חצי סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

2 שיני שום כתושות

מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מטגנים את הפטריות עם כף שמן במשך 3-4 דקות. מוסיפים את השום והשמנת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 2-3 דקות, עד שהרוטב מעט מסמיך.

-חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית ליצירת סירה (יש להשאיר שוליים של כס"מ וחצי). מברישים כל סירה במעט שמן.

סירות תפוחי אדמה מוקרמות

-ממלאים כל סירה בתערובת השמנת והפטריות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה.

DSC_0017DSC_0008

סירות תפוחי אדמה מוקרמות

רוצים עוד?

מתכונים נוספים לשבועות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

61 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום קוראים לי אביגיל ואני בת11 והכנתי את המתכון הזה ויצא פשוט טעים!!!אחים שלי נורא התלהבו על המתכון ממש תודה לך את נהדרת…!

  2. הי אפרת, כמו תמיד, המתכונים שלך מעולים. לא יודעת איך פספסתי את המתכון הזה עד היום, אבל ניסיתי אותו לארוחת ערב והילדים הכתירו אותו כלא פחות מ"מדהים". תודה 🙂

    1. היי הודיה,
      שמים גבינה צהובה בכמות שתכסה את החלק העליון של כל סירת תפוח אדמה.
      הכוונה למרוח בשמן.

  3. היי אפרת רציתי להגיד לך שהמתכונים שלך מעולים!!
    הם מומלצים בחום!!
    רציתי לשאול האם אפשר אחרי או לפני שמרתיחים את התפוחי אדמה להוריד את הקליפה כי אנחנו פשיט אוכלים בלי

  4. היי אפרת
    רציתי להגיד לך שהכנתי המון מתכונים לחג וכל מתכון היו ממש טעימים וקצרו המון מחמאות

    תודה וחג שמח

  5. ניראה ממש טעים. האם אפשר להכין את זה ולהשאיר במקרר יום לפני ולמוחורת להכניס לתנור שוב?

    1. היי שירה,
      אני חושבת שאפשר להכין את הכל מבלי לאפות (הכוונה לבשל תפוחי אדמה ולמלא אותם ברוטב) ולמחרת לאפות. הבעיה היחידה היא שלעיתים תפוח האדמה קצת משחיר אם הוא עומד במקרר זמן מה.

    1. היי אוסנת,
      אוכלים עם הקליפה. כמובן שמי שפחות אוהב יכול לאכול רק את החלק הפנימי.
      יום נפלא 🙂

  6. הכנתי את זה השבוע ליומולדת של בתי ויצא טעים מאוד והכי חשוב בקלי קלות.. משתמשת רבות במתכונים באתר ורוצה לומר תודה רבה:) !

  7. היי, אני טבעונית וממש מעוניינת להכין את המתכון. במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה? שמעתי על הרבה דברים כן קרם קוקוס, קרם קשיו, שמנת מתוקה סויה אבל אף פעם לא יצא לי לנסות. מה את ממליצה?

    1. היי רונאל,
      אני אישית לא ניסיתי אבל שמעתי שהשמנת סויה של alpro היא מאוד מומלצת.
      שבת שלום 🙂

  8. אפשר להכין את הרוטב יום לפני ולשמור במקרר? ואז חצי שעה לפני האירוע למלא את התפו"א ולשים בטוסטר אובן?

  9. חברים אתמול באו וכל אחד הכין משהו. אני הכנתי את זה וזכיתי לכל כך הרבה מחמאות. מתכון מוצלח ביותר.
    יש לי טיפ! עד שמגישים את המנה לפעמים הגבינה הצהובה מתייבשת לכן אני אפיתי את תפוחי האדמה עם רוטב השמנת והפטריות וכמה דקות לפני ההגשה פיזרתי גבינה צהובה והכנסתי שוב לתנור לכמה דקות עד שהגבינה נמסה. כך זכינו לאכול תפוחי אדמה חמים והגבינה הצהובה הייתה עדיין עסיסית!

    1. היי הדס,
      אפשר לשים בצל מטוגן, עירית, כרישה או קוביות בטטות קטנות מבושלות.

    1. היי אורטל,
      תבדקי מידי פעם עם קיסם או מזלג. אם הוא ננעץ בקלות, תפוחי האדמה מוכנים. אם תשאירי אותם מעבר לזה רק אז הם עלולים להתרכך יותר מידי ולהתפרק. מומלץ גם להניח להם להתקרר ורק אז להכין מהם את המתכון כי כשהם חמים הם נוטים יותר להתפרק.

    1. אוי התבלבלתי, צודקת 🙂
      אז מה שמשתנה זה כמות הגבינה הצהובה- בין 3/4 כוס לכוס שלמה וכמובן תבנית בגודל הזה.
      עכשיו שהסבת את תשומת ליבי, תיקנתי את זה ל-5 תפוחי אדמה, כלומר 10 חצאים (אני פשוט השתמשתי בתפו"א קטנים אז יצא יותר).

  10. חושבת להכין לשבועות-1.באיזו תבנית כדאי להכין?2.כמה מלח ופלפל וגבינה צהובה צריך לכל הכמות?3.אפשר להשתמש בפטריות משימורים וכמה גר' צריך?4.אני מתארחת אצל אמי (נסיעה של 5 דק') האם אפשר לחמם אצלה בטוסטר אובן?

    1. היי,
      לכמות הזאת מספיקה תבנית קטנה שנכנסים בה 6 חצאים של תפוחי אדמה. לא משנה סוג התבנית או הצורה שלה.
      תוסיפי לשמנת כרבע כפית מלח וממש מעט פלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות). גבינה צהובה מגורדת לדעתי כחצי כוס תספיק לכל הכמות.
      את יכולה להשתמש בפטריות משימורים. שימי בערך חצי קופסה. זה יוצא בערך 100 גרם לאחר סינון.
      וכן את יכולה לחמם בטוסטר אובן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר