מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לשקשוקה טעימה

מתכון לשקשוקה טעימהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 24, 2013
Last modified:מאי 22, 2018

Summary:

מתכון שקשוקה טעימה ואיכותית

מצרכים להכנת שקשוקה (2-3 מנות)

בצל גדול קצוץ

4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (*רצוי להשתמש בעגבניות רכות)

1/2 גמבה חתוכה לקוביות

3-4  שיני שום כתושות

כף רסק עגבניות

4 ביצים

*לשקשוקה חריפה (לא חובה): פלפל חריף קצוץ או כפית פפריקה חריפה

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות, הגמבה, פלפל חריף ושום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהגמבה מעט מתרככת (יש לערבב מדי פעם).

-מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. משאירים לעוד מספר דקות ומוסיפים את הביצים.

-מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה של הביצים.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

196 תגובות

הוסף תגובה
  1. אין לי עגבניות, יש לי רק עגבניות שרי. כמה עגבניות כאלו יחליפו עגבניה אחת?
    כמה אני אצטרך לשקשוקה?
    זה ישפיע על הכמויות בדברים האחרים?

    1. בסביבות 15-20 עגבניות שרי, תלוי בגודל שלהן. אין שינוי ביתר הכמויות.

  2. היי אפרת מה הכמויות אם אני רוצה להכין ל4-5 אנשים ?
    האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות ? אם כן האם קופסא קטנה של 400 ג' תספיק (במתכון המוגדל)?
    בתודה מראש על העזרה

    1. היי ליטל,
      אפשר להכין את הכמויות האלה:
      בצל גדול קצוץ
      400 גרם עגבניות מרוסקות + 2 עגבניות טריות
      גמבה חתוכה לקוביות
      6-7 שיני שום כתושות
      2 כפות רסק עגבניות
      ביצים – לפי הכמות שאוכלים
      *לשקשוקה חריפה (לא חובה): פלפל חריף קצוץ או כפית פפריקה חריפה
      תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כחצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

    2. היי אפרת יצא מצויין רציתי לשאול אם אני רוצה להגדיל את כמות הרוטב (2 קופסאות עגבניות מרוסקות) מה הכמויות המתאימות ?

    3. היי ליטל,
      את יכולה להכין פחות או יותר את הכמויות שבמתכון הקודם שרשמתי לך: בצל גדול קצוץ, 2 קופסאות עגבניות מרוסקות, גמבה חתוכה, 7 שיני שום, 3 כפות רסק, ביצים – לפי הכמות הרצויה,
      תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

  3. אם אני רוצה להוסיף גבינה צהובה איך לעשות את זה?
    או אם אני רוצה להכין על בסיס בשרי איך להכין?

    1. אפשר לפזר חתיכות גבינה צהובה לאחר שמוסיפים את הביצים.
      לשקשוקה בשרית אפשר לטגן כ-250 גרם בשר טחון לאחר שהבצל מזהיב ואז להוסיף עגבניות, גמבה וכו' ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.

  4. אני מנצלת את המתכון הזה כדי לומר לך תודה ענקית על האתר הנפלא, המתכונים המעולים שתמיד מצליחים ועל התגובות הנפלאות שלך לכל אחד!!

  5. וואו. כל פים מחדש כל מתכון שאני צריכה אני באה ישר לפה והאתר שלך אף פעם לא אכזב אותי! ישר כוח. תודה רבה ויצא מדהים!

  6. עשיתי מנה לשלושה אנשים בדיוק לפי המתכון הם אמרו לי שזאת השקשוקה הכי טעימה שהם טעמו
    יצא טעים ברמות !!!!

  7. איך אני אוהבת את המתכונים המושקעים שלך עם תמונות של כל שלב זה ממש הופך לקל ופשוט והתוצאה מדהימה

    כל כך טעים!!
    תודה רבה.

  8. אפרת תודה רבה על המתכונים המיוחדים שלך, השקשוקה היחידה שהצליחה לי בחיים זה שלך! תודה רבה!

  9. הכנתי את כל הכמות שכתבת וזה היה נראה הרבה והכל חוסלללל !!
    פשוט אין כמו המתכונים שלך.
    הוספתי אבקת מרק עוף פרווה , ובמקום רסק עגבניות מרוסקות…

  10. אפרת כפרות שלי אני לא מאמין זה הצליח. ביומיום אני לא מכין שקשורות.מחשיב את עצמי כשף בינוני. אבל היום. יצאתי סופרסטאר. הוצאת אותי גדול אפרת. גבינה בולגרית זה שבח אל בשקשוקה, תנסו בעצמכם.

  11. היי אפרת
    כף רסק עגבניות על כל המחבת הזאת ? זה לא מעט רוטב ? לא צריכים להוסיף מים? אשמח לתשובה במייל

    1. בשקשוקה עדיף להשתמש בכמה שיותר עגבניות טריות ובכמה שפחות רסק.
      אם זו מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק בדרכ אין צורך להוסיף מים. אם אתה רואה שהתבשיל מתייבש אז כמובן שיש להוסיף מים.

    1. שבוע טוב שרה 🙂
      אפשר להקפיא את הרוטב של השקשוקה. את הביצים להוסיף לאחר הפשרה וחימום במחבת ואז זה יוצא כמו טרי.

    2. בס"ד
      תודה רבה!
      האמת אחרי ששלחתי ראיתי את "המדריך להקפאה" ושם כתוב הכל.. תודה רבה.
      אגב אתמול הכנתי את הבייגלה שלך שיצא מדהים!! וחשבתי על זה שכל אחת מכינה אוכל לפי העדה שלה.. סגנון מרוקאי/פרסי/תמני וכו.. ואבל אצלך צריך להמציא עדת אפרת!! 🙂
      תודה רבה ופורים שמח מאוד 🙂 🙂

  12. וואו יצא נהדר. מתכון תותח. רק יש לי שאלה. אני לא ממש מצליחה עם הביצים. אני מנסה שהחלמון (הצהוב) ישאר נוזלי וכל החלבון יהיה מבושל טוב. אבל על מנת שהחלבון יהיה מבושל טוב גם החלמון מתבשל לי מידי. יש הצעות?

    1. היי מעיין,
      קודם כל שדרוג מצוין 🙂
      לגבי בישול הביצים, נסי לבשל ללא מכסה.
      יום מקסים

  13. היי
    אני מתה על המתכונים פה!!!
    שאלה האם ניתן להכין את השקשוקה מראש ולאכול בערב או מחרת ?
    או לאכול מידי ?

    1. כן, אפשר להכין מראש.
      אם אוכלים יום למחרת יש לשמור במקרר עם מכסה או בקופסה אטומה ולחמם מעט לפני ההגשה.
      ערב נעים 🙂

  14. היי אפרת, מתכון מעולה וממש טעים!!
    הכנתי אתמול פעם שנייה(וכמובן לא האחרונה!) ובעלי ממש התענג:))
    תודה!!

  15. הסופש האחרון היו על השולחן רק מתכונים מהאתר השקשוקה הפשוטה והטעימה,פשטידת תפוח אדמה במחבת ופשטידת ברוקלי ותרד
    הכול היה מוצלח וטעים
    תודה לך

  16. שקשוקה מעולה! פעם שנייה שאני מכינה וזו שקשוקה שקוצרת מחמאות!! אני אישית אוהבת תרד ואני גרה באירופה אז יש תרד בשפע ובזול הובפתי מעל לקראת הסיום ויוצא ניפלא כול פעם מחדש !

  17. היי אפרת
    אני מנסה כעת את המתכון רציתי לשאול אם אני מעוניין להכין כמות כפולה ואין לי מחבת גדולה האם אפשר להכין בסיר??

  18. השקשוקה פשוט וואו טעים ברמות וקלללל מאוד להכנה
    תודה רבה על כל המתכונים שלך משתמשת בהמון מהם

    1. היי חן,
      כמויות למנה אחת:
      חצי בצל קצוץ
      2 עגבניות חתוכות לקוביות
      רבע גמבה קצוצה (אפשר לוותר)
      2 שיני שום כתושות
      כפית מלאה רסק עגבניות
      1-2 ביצים
      לתיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
      שבוע נפלא 🙂

  19. היי אפרת, יש לך מושג כמה גרמים זה 4 עגבניות או עגבניה אחת? פשוט יש לי בכל מיני גדלים, כולל שרי, ורציתי לנצל אותן לשקשוקה

    1. היי ענת,
      עגבניה בינונית היא בערך 120 גרם. ממליצה להשתמש ברכות שביניהן.

  20. הכנתי למשפחה שלי (אני בת 11) וכולם ממש אהבו. הבעיה הייתה שלא נשארו לי שאריות לנשנש…

  21. עשיתי את המתכון אחד לאחד לפי מה שכתוב ולפי המצרכים שרשומים, יצא מושלם!
    אני עושה זאת שוב ושוב וכל פעם זה יוצא מושלם!

    comment_image_reloaded_335458

    1. היי רן,
      לפעמים זה יכול לצאת מימי בגלל סוג המחבת שמשתמשים בה או סוג העגבניות. אם רוצים לאדות את הנוזלים יש לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שהנוזלים מתאדים ורק לאחר מכן להוסיף את הביצים. אפשרות נוספת היא להוסיף עוד קצת רסק עגבניות שבדר"כ מסמיך את הרוטב.
      שבת שלום 🙂

  22. היי

    ממש תענוג גדול להשתמש באתר שלך אחת הסיבות שכיף להכנס למטבח ולבשת יבורכו ידייך

  23. איןןןן איןןןן על המתכונים הפשוטים והמעולים שלך. פשוט אתר מהמם. כמה משפחתי נהנת בזכותך.
    שקשוקה מדהימה. ממליצה להשתמש במלח גס, יצא לי מעולה.

  24. הטעם יצא לי בסדר חוץ מן העבודה שהעגבניות לא נימוחו ולא התרככו לרוטב.. בישלתי יחסית 20 דק' חצי שעה שזה אמור להיות הזמן..

    1. בדר"כ 20-30 דקות אמורות להספיק לעגבניות להתרכך. אולי השתמשת בעגבניות קשות?

    2. בסלטים כן. בתבשילים כדאי להשתמש דווקא בעגבניות כמה שיותר רכות.

    1. היי שלי,
      יש מתכון לשקשוקה לילדים עם עגבניה אחת מגורדת ואז פחות מרגישים אותה. אפשר גם לשים במקום רבע כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.
      בלי עגבניות בכלל לדעתי זה לא ייצא טעים.

  25. תודה על המתכון.
    אני בפיליפינים עכשיו והכנתי להם את השקשוקה שלך.
    הם אוהבים מאוד ומוסרים לך תודה 🙂

    1. היי שלומית,
      כמויות למנה אחת:
      חצי בצל קצוץ
      2 עגבניות חתוכות לקוביות
      רבע גמבה קצוצה (אפשר לוותר)
      2 שיני שום כתושות
      כפית מלאה רסק עגבניות
      1-2 ביצים
      לתיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
      יום מקסים 🙂

  26. זה לא שאני לא יודעת איך להכין שקשוקה אבל הפעם עשיתי לפי המתכון שלך כדי שלא יהיו טעויות ויצא מעולה! הוספתי טיפה סוכר לפני שהוספתי את הביצים כדי לאזן טעמים, אחרת זה חמוץ לי מדיי.
    תודה רבה, המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים!
    שאלה שלא קשורה- מתי יהיו מתכונים לממולאים…? (פלפל, בצל, כרוב, אולי גם עלי גפן…). אני מתה ללמוד להכין ונכון שיש מלא מתכונים ברשת אבל אני בטוחה שמתכון שלך יהיה מדוייק ומוצלח להפליא! 🙂

    1. היי מיטל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי ממולאים, ממש בקרוב אני מקווה לפרסם מתכון עם כל שלבי ההכנה מצולמים. אתחיל בפלפלים ממולאים ובהמשך מקווה להוסיף גם את השאר.
      תודה ויום מקסים!

  27. לא.. פשוט אין דברים כאלה! אליפות ממש!
    חייבת להודות לך..בזכותך התחלתי לאהוב את המטבח או יותר נכון- בעלי חייב להודות לך:))

    1. היי רחל,
      פחות מומלץ אבל אם אין ברירה ואין לך גם עגבניות מקופסת שימורים אז את יכולה לשים עוד כף גדושה רסק ובסביבות רבע או שליש כוס מים.

  28. כל המתכונים שלך… מווווווווששלמים!!!את לא מבינה כמה פעמים אני מציצה באתר ומחפשת מתכונים מהירים לכל מיני דברים…

    1. היי אלמוג,
      ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהשתמש במחבת הכי גדולה שיש לך.

    1. היי שרון,
      אלה הכמויות:
      חצי בצל קצוץ
      2 עגבניות חתוכות לקוביות
      רבע גמבה קצוצה (אפשר לוותר)
      2 שיני שום כתושות
      כפית מלאה רסק עגבניות
      1-2 ביצים
      לתיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

  29. הכנתי אתמול לארוחת ערב ויצא טעים בטירוף!הכנתי גם לפני מס' ימים לאירוע בעבודה של בעלי את עוגת השוקולד וקפה והבנתי שחיסלו אותה ונהנו ממנה מאוד.תודה רבה!

  30. כמה מלח ופלפל לשים?לא צריך גם קצת סוכר?לגבי המלחת העגבניות והגמבה הכוונה לקמצוץ מלח עם האצבעות?

    1. היי שרון,
      כדי שלא ייצא מלוח מידי כדאי לשים בהתחלה שליש כפית ולהוסיף אחר כך במידת הצורך (אפשר להוסיף מלח גם אחרי ההגשה). פלפל שחור – רבע כפית שטוחה. הפפריקה המתוקה אמורה להוסיף מתיקות אבל אפשר להוסיף עוד חצי כפית סוכר.
      לגבי המלחת העגבניות והגמבה- כן, הכוונה לקמצוץ (המלח מזרז את ריכוכן).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר