מתכון לפנקייק ב10 דקות הכנה! - המתכון המקורי והמנצח - מתכון בסיסי פשוט לפנקייק אוורירי במיוחד, הכי קל הכי פשוט וההצלחה מובטחת!

*המלצת הגשה עם סירופ שוקולד/ מייפל.


המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
המתכון הכי פשוט וטעים שיש לפנקייקס! זה באמת פנקייק מתכון שכל המשפחה תאהב 💕
שנים חיפשתי מתכון פשוט לפנקייק שיוצא מושלם בכל פעם. המתכון הזה הוא התשובה שלי! הוא מתאים במיוחד לפנקייקים לילדים, פשוט להכנה ותמיד יוצא אוורירי וטעים.
מתכון לפנקייק קל שגם מתחילים יכולים להצליח איתו.
כשאתם מכינים פנקייקים מתכון הזה, חשוב מאוד לערבב את החומרים הרטובים והיבשים בנפרד ואחר כך לחבר בתנועות עדינות. גושים קטנים בבלילה? זאת הסיבה שכדאי להשתמש במטרפה ידנית ולא לערבב באמצעות כף. כי כמה שיותר תערבבו, הפנקייק יצא יותר דחוס. אז ערבוב מינימלי! 😉
אגב, אם אתם אוהבים מתכונים בסגנון, חייבים לנסות את מתכון לבלינצ’ס שלי – זה פשוט מדהים!
למי מכם שאוהב פנקייק חלבי עוד יותר עשיר – יש לי טריק נפלא! החליפו חלק מהחלב בשמנת מתוקה: 3/4 כוס חלב ו-1/4 כוס שמנת. זה נותן מרקם כל כך קטיפתי!
עוד רעיון שאני אוהבת – להוסיף כף יוגורט יווני לבלילה. זה נותן טעם מעט חמצמץ ומרקם נפלא. נסו ותודו לי אחר כך! ❤️
למשפחות שאוכלות פרווה, אל תדאגו! המתכון הזה עובד נפלא גם במתכון לפנקייק פרווה. פשוט החליפו את החלב בחלב שקדים או חלב סויה, ותוסיפו עוד כף שמן כדי לפצות על השומן החסר.
למשפחות שרוצות אופציה בריאה יותר, יש לי פתרון מעולה! החליפו את הקמח הלבן ב-3/4 כוס קמח מלא ו-1/4 כוס קמח לבן.
חשוב! הוסיפו עוד 2-3 כפות חלב כי קמח מלא סופג יותר נוזלים. התוצאה? פנקייק בריא וטעים שכל המשפחה תאהב!
רוצים פנקייק עגול ומדויק כמו בתמונות? יש לי כמה טריקים נפלאים:
זה באמת עובד ונותן תוצאות כל כך יפות! 😍
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
כן, ניתן להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר עד 12 שעות ולערבב מעט לפני השימוש כדי להחזיר לה את המרקם האחיד. צריך רק לקחת בחשבון שאבקת האפיה פועלת מיד במגע עם נוזלים וככל שהבלילה עומדת, האפקט שלה נפגע.
בהחלט! ניתן להחליף את החלב בחלב סויה, חלב שקדים או כל משקה צמחי אחר. ניתן גם להשתמש במיץ תפוזים לקבלת טעם מיוחד.
כדי לשמור על טריותם, אפשר לאחסן את הפנקייקים במקרר בתוך קופסה אטומה, ולאחר מכן לחמם על מחבת יבשה או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כמה דקות.
כן! לאחר קירור מוחלט, ניתן להקפיא את הפנקייקים בשכבות עם נייר אפייה ביניהן בתוך קופסה אטומה. להוציא להפשרה על השיש וכאשר רוצים לחמם, ניתן להכניס לתנור או לטוסטר.
כדי לקבל פנקייקים עגולים ומושלמים, אפשר להשתמש במחבת המיועדת להכנת פנקייק או בטבעת מתכת קטנה שאותה שמים על המחבת ושופכים לתוכה את הבלילה או לשפוך מכף מדידה בצורה אחידה.
ניתן להוסיף שוקולד צ’יפס, חתיכות בננה, אגוזים, קקאו, שוקולית, חמאת בוטנים או תמציות טעם שונות כמו שקדים או קינמון. מצורפים מתכונים לפנקייקים מיוחדים – פנקייק בננה, פנקייק תפוחים, פנקייק במילוי ריבה
אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח מלא. כמו כן, ניתן להחליף את הסוכר בתחליפי סוכר טבעיים כמו מייפל טבעי. מצורף מתכון – פנקייק מקמח מלא
חשוב להשתמש במחבת נון-סטיק ולוודא שהיא חמה מספיק לפני ששמים את הבלילה. מומלץ לשמן את המחבת לפני עם חמאה או שמן.
כן! ניתן לאפות את הפנקייקים בתבנית שקעים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים מעט. מצורף מתכון – פנקייק אפוי
ניתן להכפיל את הכמויות לפי הצורך, ולוודא שהתערובת נשארת באותו יחס בין הנוזלים ליבשים כדי לשמור על מרקם אחיד.
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן. מצורף מתכון – פנקייק ללא גלוטן.