מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לוופל בלגי

מתכון לוופל בלגיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 27, 2015
Last modified:מרץ 20, 2019

Summary:

מתכון לוופל בלגי פריך מבחוץ ורך מבפנים שמכינים עם מכשיר המיועד לוופל בלגי.

מתכון לוופל בלגי

מצרכים ( 8 יחידות ופל בלגי):

כוס קמח רגיל

כפית שטוחה שמרים יבשים

3 כפות סוכר לבן

חצי כוס חלב חמים (לא רותח)

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

שליש כוס שמן

קמצוץ מלח

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר, חלב, תמצית וניל וביצה ומערבבים היטב.

-בסוף מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם יהפוך לקשה וכבד).

-מכסים את התערובת ומניחים בצד למשך כ10 דקות (לא חובה).

-משמנים היטב את המכשיר ומחממים אותו כשהוא סגור. כשהוא חם מאוד, פותחים אותו וממלאים את השקעים. סוגרים את המכשיר למשך 7-8 דקות (מומלץ לעבוד עם סטופר). פותחים בזהירות את המכשיר, מוצאים את הוופל ומניחים על צלחת (אין להניח אחד על השני מאחר וזה יגרום לוופלים להתרכך).

*מומלץ להזליף מעל סירופ שוקולד/מייפל ו/או להגיש עם קצפת, פירות, גלידה וכו'.

הערות לוופל קריספי מבחוץ:

*המכשיר חייב להיות חם מאוד ששמים את התערובת- יש להדליק את המכשיר לפחות 5 דקות לפני שיוצקים את תערובת הוופל לתוכו. חשוב לעבוד מהר כדי שהטמפרטורה לא תרד.

*יש לשמן היטב את המכשיר, בחלק העליון והתחתון, כולל את החריצים (מומלץ להשתמש בספריי שמן).

*יש להמתין לפחות 7 דקות לפני שפותחים את המכשיר.

*בתום האפיה במכשיר מומלץ להניח את הוופלים על רשת תנור (גם אם התנור מכובה) מאחר וכשמניחים על צלחת מצטברים אדים בתחתית הוופל שמרככים אותו.

איך להכין וופל בלגי אוורירי?

מפרידים חלבון וחלמון. חשוב שלא תיפול טיפה של חלמון (צהוב) לתוך החלבון (שקוף) אחרת ההקצפה לא תצליח. מקציפים חלבון (השקוף) במשך 20 שניות. מוסיפים 2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ונוקשה (1-2 דקות).

בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח עם שמרים. מוסיפים כף סוכר, חלמון, חצי כוס חלב חמים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את השמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לבלילה אחידה (אין לערבב יותר מידי). מוסיפים לקערה את קצף החלבונים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.

איך להכין וופל בלגי פריך?

בזמן שהוופל נאפה במכשיר מפעילים את התנור ב200 מעלות. כשהוופל מוכן, מוציאים אותו מהמכשיר ומניחים על רשת התנור האמצעית במשך 3-5 דקות (מניחים ישר על הרשת, ללא תבנית).

כמה הערות לפני סיום:

*אפשר להכין מראש כמות של וופלים ולפני ההגשה לחמם בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 3-5 דקות. ניתן להקפיא את הוופלים, להפשיר בטמפ' החדר ולחמם בתנור ב200 מעלות לפני ההגשה (4-5 דקות).

*להכנת וופל בלגי פרווה ניתן לשים במקום החלב מים חמימים.

מתכון לוופל בלגי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

262 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אםרת אני אוהבת את המתכונים שלך! הכנתי כמה פעמים את המתכון הזה אבל והוא טעים אך משום מה חלקי הוופל לא מתאחים אלא יוצא לי חלק עליון וחלק תחתון…הקפדתי על הכמויות למה זה קורה?

    1. היי אושר,
      מה הכוונה מתאחים? זה לא יוצא כוופל אחד? אלא כשני חלקים נפרדים?
      באיזה מכשיר את משתמשת?

  2. מתכון מצוין!
    ניסיתי בעבר מתכונים לוופל בלגי ואין כמו זה..!
    הטיפים לשמירת הקריספיות גם עזרו ממש.
    תודה!

    1. היי נועם,
      1. הקצפה עם הפרדה של חלמון וחלבון עושה את זה יותר אוורירי אבל לדעתי זה יוצא מוצלח גם בלי הקצפה.
      2. עדיף חלב חמים כי אז השמרים פועלים מהר יותר.

  3. הכנו את הבלילה בול לפי המתכון שלך ויצא מספיק לוופל אחד (4 רבעים), ועוד חצי וופל (2 רבעים)!!!
    ממש מאוכזבים, איפה 8 וופלים? בקושי וופל וחצי…
    לא הספיק לי ולבעלי אפילו.

    1. כנראה שהשתמשתם בכוס מאוד קטנה ו/או שהכנתם וופלים גדולים.
      באיזה כוס השתמשת?

  4. תודה רבה, הכנתי בלי סודה לשתיה כמו המתכון למעלה ויצא מדהים, פעם ראשונה שזה יצא לי טוב אחרי כמה נסיונות כושלים בעבר.

    1. אפשר להוסיף כרבע כפית אבקת סודה לשתיה, לא יודעת כמה זה ישפיע.

  5. היי, הכנתי את המתכון בגרסא טבעונית עם חלב סויה ורסק תפוחים במקום ביצה, יצא מעולה! אבל הרגיש יותר מידי שומני וכבד כשאוכלים (השתמשתי בכוסות מדידה) האם אפשר להפחית בכמות השמן? אני רוצה להכפיל את הכמות השאלה אם אפשר שליש כוס שמן אחד להחליף במים או חלב?

    1. היי נעמי,
      אם הרגשת שזה שומני אז את יכולה להפחית מכמות השמן ולשים שליש כוס גם אם את מכפילה.
      אין צורך בתוספת מים/חלב.

  6. אני רוצה להכין אבל אני צריכה רק שתיים, לי ולבעלי. האם אני אוכל להכין את הבלילה בכמות הזו ולהקפיא את הנותר????
    ואם לא אז איך אני מקטינה כמויות???

  7. כמה זמן מראש לפני ההכנה אפשר להכין את הבלילה? האם היא תשרוד לילה במקרר? ואם כן, האם כדאי להוציא אותה כדי שתעמוד בטמפרטורת חדר לפני ההכנה?

    1. אפשר לשמור את הבלילה לילה במקרר (בקערה עטופה בניילון נצמד). להוציא אותה מהמקרר כרבע שעה לפחות לפני ההכנה.

  8. בס'ד
    הי אפרת, ראשית תודה, אני כ'כ אוהבת את האתר מפורט לך וקל לחיפוש ויש הכל. תודה ענקית!
    לאחר שהוופל מתקרר אפשר כבר להניח אחד על השני?
    אני מכינה לשבת, איך בדיוק לשמור, כל אחד בצלחת?
    והאם לרסס על כל יציקה של בלילה או רק בפעם הראשונה?
    תודה רבה

    1. כן, לאחר שהוופל מתקרר אפשר להניח אחד על השני.
      אם את מכינה לשבת אז יש להניח להם להתקרר ולשמור במקרר בתוך שקית סגורה. להוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה ולחמם מעט לפני ההגשה.
      יש לרסס לפני כל יציקה של בלילה.

  9. היי אפרת

    אין ברשותי מכשיר להכנת וופל בלגי וגם לא טוסטר לחיצה האם יש דרך או צורה יותר פשוטה להכינו על תבנית אפייה למשל או שחייב מכשיר?

    תןדה .

    1. סורי, חייב מכשיר. אין אפשרות להכין בצורה אחרת (ניסיתי).

  10. הי,
    הכנתי את התערובת והיא יצא לי קשה שמתי שמן,הרבבתי וכיסיתי את התערובות והיא עדיין קשה.
    מה לעשות?

    1. שמת כוס קמח, חצי כוס חלב, ביצה ושליש כוס שמן ויצא קשה? במקרה כזה יש להוסיף עוד חלב.

    1. כן. אפשר לשים כוס קמח שמרים ולוותר על השמרים.
      יום מקסים 🙂

    1. באיזה מכשיר השתמשת? מכישר של וופל בלגי שהוא כמו טוסטר? כמה זמן זה היה במכשיר?

    2. מכשיר שמיוחד לוופל חברת קריסטל. בנגלות הנוספות שעשיתי צד אחד משחים והשני לא אפוי.
      מה יכול להיות?

    3. שימנת את המכשיר גם בחלק העליון וגם בתחתון? אם כן, אז זה קשור במכשיר.
      כדאי להפוך צד לאחר 6-7 דקות.
      אם הופל לא אפוי לגמרי מבפנים כדאי להכניס אותו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-5 דקות.

  11. המתכון נראה נהדר!
    אשמח לדעת האם יש אפשרות להכין ולהקפיא
    ולאחר ההפשרה שיעבור יום עד ההגשה?
    תודה רבה

    1. אפשר להכין ולהקפיא.
      לאחר ההפשרה יש לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה (אפשר להפשיר יום לפני).

    1. מומלץ להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל את המצרכים ב-3.

    1. היי מיטל,
      ההבדל הוא במרקם הבצק.
      גם במקרה הזה אפשר לשים במקום השמרים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).

  12. דאין לי מילים על האתר המיוחד מאז שגיליתי אני לא עוזבת אותו זה מונח לי במטבח כספר מתכונים המתכונים 5 כוכבים ושאלתי היא אני רוצה לקנות את המכשיר של הוופל בלגי יש לך המלצה על סוג מסוים שאקנה

    1. היי יעל,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אני משתמשת במכשיר של PILOT, מכשיר שהוא יחסית פשוט ולא יקר אבל עושה את העבודה (קניתי אותו בשופרסל).

  13. שלום אפרת!
    אני רוצה להכין וופל בלגי למנה ראשונה כבסיס למוקפץ אשמח למתכון לוופל לא מתוק
    נהנית מאוד מהאתר ומהמתכונים יוצא תמיד מוצלח וקוצרת מחמאות

    1. היי נחמה,
      את יכולה להכין באותו האופן רק לוותר על תמצית הוניל והסוכר הלבן ולשים במקום חצי כפית מלח.
      אם את רוצה שזה יהיה פרווה במקום חלב אפשר לשים מים חמימים באותה כמות.
      חג שמח 🙂

    1. במקום שמרים אפשר לשים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).

  14. הייי
    רציתי לשאול אם אפשר לשמן את המכשיר עם חמאה או שצריך רק עם שמן?
    תודה על המתכונים המוצלחים!!!

  15. שלום!
    האם ניתן להכין את הוופלים ערב לפני ולחמם למחרת במכשיר של הוופלים ולא בתנור?
    האם יצאו בכל זאת קריספיים?

  16. היי אפרת אחותי הכינה את הוופל בלגי ולטעמי יצא פצצה 🎉🎉🎉
    נ.ב
    הכנו את הקריספי ול יצא בדיוק קריספי מה אפשר לעשות?

    1. היי חגית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הקריספיות, המכשיר היה חם מאוד?השקעים היו משומנים כמו שצריך?
      בכל מקרה אפשר לחמם תנור ל-200 מעלות וכשהתנור חם מאוד לשים את הוופלים על רשת התנור (הרשת צריכה להיות מונחת במרכז התנור) ולאפות כ-5 דקות.

    1. היי רחל,
      לא ניסיתי ולכן אני לא יודעת איך זה ייצא בלי ביצה אבל יכול להיות שאפשר לוותר על הביצה ולהוסיף כרבע כוס מים יותר. אם רוצים את הוופל יותר אוורירי יכול להיות שכדאי להוסיף לבלילה עצמה שליש כפית אבקת אפיה + חצי כפית מיץ לימון.

  17. כשמכינים את הוופל האוורירי המתכון האווירירי הבלילה של הקמח יצאה לי בצקית . ככה אמור להיות ??

    1. היא לא אמורה לצאת מוצקה או סמיכה מידי. באיזה גודל כוס השתמשת?

    1. היי מיטל,
      אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר. למחרת כדאי לחמם לפני ההגשה בתנור.

  18. שלום אפרת
    אני רוצה להכין ללא גלוטן ויש לי קמח קונדיטור, טפיוקה ואורז מה לדעתך יתאים?
    תודה

    1. היי,
      אם הייתי צריכה לנסות הייתי שמה שני שליש קמח קונדיטור ושליש כוס קמח אורז.

    2. אפרת היקרה
      עכשיו הכנתי את הוופל עם קמח קונדיטור ואורז כמו שהצעת
      יצא טעים ברמות בלי טעם של ביצים, יצא אוורירי, שמן, קריספי מבחוץ ורך מבפנים
      הבלילה עצמה אני לא יודעת איך היא אמורה להיות כששמתי שמן הייתי חייבת לטרוף במטרפה כדי שיתערבב והבלילה יצאה כמו של עוגה- צמיגית ולא כמו של פנקייק- נוזלית אבל כאמור זה יצא טעים ומושלם אז ממומלץ למי שרוצה להכין ללא גלוטן
      תודה רבה לך ויום טוב

    1. תודה 🙂
      שמחה שיצא טעים.
      סמיילי רגיל עושים כמו שעשית.
      אם את רוצה סמיילים אחרים אז אפשר להוריד תוסף לדפדפן כרום. פשוט רושמים בגוגל "Emoji for Google Chrome" ומורידים את התוסף. למעלה בצד שמאל יופיעו הסמיילים.

  19. יצאה טוב!
    אבל יצאה לי ממש קצת!!
    וחבל כי זה ממש טעים ובאמת כריספי מתה על~~~~~~~מתכונים ב10 דקות

    1. היי חיה,
      אפשר לשים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).

    1. היי נועה,
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      יום מקסים 🙂

  20. רציתי לדעת אם טוב לאפות את הוופל בלגי בתנור כי קניתי תבניות מסילקון שמיועדות לוופל בלגי

    1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהם יציבים.
      לאחר מכן אפשר לחלץ מהתבנית ולהניח ישירות על רשת התנור ולאפות עוד כ-5 דקות, עד להזהבה.

    1. היי הודיה,
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין ולשים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל2/3 כוס (במקום חצי כוס).

  21. הי אפרת,
    יש לי מחבת להכנת וופל בלגי (שנסגרת ויש להפוך אותה במהלך האפייה).
    את יודעת מה משך זמן האפייה למתכון שלך במחבת? ובאיזו עוצמה-גבוהה/נמוכה/בינונית?
    המון המון תודה!!

    1. היי אורית,
      אין לי מחבת כזו אבל ממה שאני יודעת יש לשמן אותה ולחמם על אש גבוהה. כשהיא חמה, יש לצקת לתוכה את הבלילה ולסגור. להנמיך לאש בינונית ולטגן 1-2 דקות מכל צד.

  22. הי יקרה,
    וופלים מעולים!!!
    עשיתי כמות עצומה ונשארו לי 6 וופלים של נאכלו.
    האם יש לך רעיון איך אפשר להמיר אותם לקינוח אחר?
    תודה על הכל

    1. היי גליה,
      לא עולה לי רעיון איך להמיר אותם לקינוח אחר אבל אפשר בהחלט לשמור במקרר או להקפיא. לאחר חימום הם יוצאים מצוין.

    1. היי גליה, שבוע טוב,
      חומרים לכמות כפולה בלי שמרים:
      2 כוסות קמח רגיל
      2 כפיות גדושות אבקת אפיה
      6 כפות סוכר לבן
      כוס וחצי חלב
      2 כפיות תמצית וניל
      2 ביצים
      2/3 (שני שליש) כוס שמן
      קמצוץ מלח
      *יש לערבב קודם את הקמח עם אבקת האפיה ורק לאחר מכן להוסיף לתערובת.
      שנה טובה 🙂

  23. היי אפרת
    אתר מעולה והוופל יצא מעולה… יש אפשרות להכניס חמאה לבלילהבצקום שמן או בנוסף?החמאה הייתה קצת חסרה לי מבחינת טעם.השטלה במרקם איך ייצא.תודה רבה

    1. היי דיאנה,
      ככל שמשאירים את התערובת לנוח לפני ההכנה כך פעולת השמרים אפקטיבית יותר ואז הוופל מקבל יותר נפח.

  24. חייבת לשתף אתכם שהיום ערכנו ערב נשים. ברגע האחרון החלטנו להוסיף לקינוח וופל בלגי לחברה שלי יש מכשיר אבל היא לא ידעה מאיפה תשיג מתכון. אמרתי לה שלא תדאג פתחתי את האתר המדהים הזה והקראתי לה את המתכון. מה אומר לכם? היה מוצלח ברמות! אין לי מילים להודות. האתר הזה מיוחד! תודה רבה

  25. יש לי שאלה דחופה ! העיסה שעשיתי היא מאוד שומננית יכול להיות ששמתי יותר מדי שמן מה אעשה ?

    1. סורי, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
      בעקרון הייתי ממליצה לך להכין את זה כמו שזה.

    1. היי אור,
      אפשר לוותר על תמצית הוניל.
      עדיף שמרים יבשים (פחות עבודה) אבל אם יש לך שמרים טריים אז אפשר להשתמש בהם ולשים כחמישית קוביה (10 גרם). יש למעוך את השמרים עם כף סוכר ולהוסיף רבע כוס חלב חמים. להמתין 10 דקות עד לתסיסה ולהוסיף לתערובת. לא לשכוח להפחית כף סוכר ורבע כוס חלב מהכמויות במתכון.

    2. תודה רבה רבה על תשובתך:) אפשר להשתמש במים במקום חלב? כי יש אלרגיה גם למוצרי חלב

  26. הכנתי את המתכון לופל אורירי, עם הביצה המופרדת. הכמות הספיקה למלא רק 3 פעמים את המכשיר. לא הרבה. שמתי מים חמימים במקום חלב, כך שהבלילה היתה פרווה. שימנתי בחמאה את המכשיר והופל יצא מאד טעים. שמתי עליו שוקולד חלב מומס ושוקולד לבן מומס, ערימה של קצפת וריבת אוכמניות. כולם אהבו.

  27. היי, הכנתי בערב את המתכון הזה! מעולה! את חושבת שאפשר לעשות מתכון שיהיה כשר לפסח?

    תודה 🙂

    1. היי אלה,
      אולי אפשר לשלב קמח מצות דק עם קמח תפו"א ובמקום שמרים לשים כפית אבקת אפיה. מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת אם זה ייצא מוצלח.
      שבוע נפלא וחג שמח 🙂

    1. דווקא השמרים מעניקים לזה את המרקם המיוחד.
      אם במקרה הרגשת בטעם של השמרים אז יכול להיות ששמת יותר מידי.

  28. הערה: לא צריך דווקא חלב!! שמתי מים במקום (כי הייתי בשרי) וזה יצא מעולה!
    גם יצא לי רק 4 ולא 8… למה????

    1. היי יעקב,
      אני מניחה שזה בגלל שהשקעים במכשיר שלך גדולים.
      בכל אופן שמחה שיצא טעים 🙂

    2. היי אפרת
      על איזה מכשיר חשמלי לוופל את ממליצה האם טוסטר לוופל מספיק טוב ?

  29. יצא מדהים!המתכון המושלם!
    בפעם הראשונה הכנתי המתכון אחר ויצא לא משהו
    אבל הפעם עם המתכון הזה יצא מושלם

    1. היי אסתר,
      אפשר לשפוך מעט שמן בכל שקע ובעזרת נייר מגבת או מברשת למרוח על כל השקע.

    1. היי נחמה,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר פשוט לוותר על הביצה ולהוסיף קצת יותר מים, לפי הצורך. אם רוצים את הוופל יותר אוורירי יכול להיות שכדאי להוסיף לבלילה עצמה שליש כפית אבקת אפיה + חצי כפית מיץ לימון.
      אם את מנסה, ממליצה להכין קודם בכמות של המתכון, לוודא שיוצא מוצלח (לפני שמכפילים כמויות).
      יום נפלא 🙂

    2. להחליף חצי מהקמח בקמח חומוס, להשתמש הגרעיני צ'יה ומים במקום ביצה, להוסיף רסק תפוחים או בננה. תחפשי בגוגל תחליפי ביצה צבעוניים.

  30. איזה טעים! הכנתי כבר פעמיים ועם ריבת חלב זה מעדן!
    שאלותי:
    א. עושה לי בדיוק 4 – יש לי מכשיר לוופל בצורת טוסטר – ריבועים גדולים, הגיוני?
    ב. אם אני רוצה להכין כמות מאד גדולה לערב לביבות – נגיד קילו קמח, מה שאר הכמויות? זה ממש מתאים לחנוכה, חלבי, וקצת שמן, אבל לפחות זה לא מטוגן…
    תודה על כל הזמן שאת מקדישה כדי שלכולנו יהיה אוכל מהיר וטעים יותר! (וגם בריא יותר לפעמים)

    1. היי נחמה,
      מהכמות במתכון יוצאים לי כ-8 וופלים קטנים. יכול להיות שבגלל שהמכשיר שלך גדול יותר והשקעים גדולים יותר, יוצאים לך 4 יחידות בלבד.
      זה בהחלט יכול להתאים לחנוכה.
      כמויות לקילו קמח (כ-28 וופלים גדולים – בטוסטר שלך):
      קילו קמח (כ-7 כוסות)
      2 כפות שמרים יבשים
      כוס וחצי סוכר
      3.5 כוסות חלב חמים
      2.5 כפות תמצית וניל
      6-7 ביצים (תלוי בגודל שלהן)
      2+1/3 שמן
      רבע כפית מלח
      חג שמח יקירה 🙂

    1. היי אלה,
      את יכולה להוסיף קצפת, סירופ שוקולד, סירופ מייפל, גלידה, בננות מקורמלות וכו'.

    1. היי שיר,
      אפשר לשים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).
      בהצלחה 🙂

  31. טוב אז הכנתי . אני חושבת שהמתכון בבסיסו מעולה . יציב אם כי ממליצה להוסיף עוד כוס קמח פחות כף ועוד שליש וכף חלב ועוד בייצה. זה מסביר תלונות על כך שיצא פחות מהכמות הרצוייה זה נכון . אבל המתכון פצצה. אני עשיתי. יצא אליפות זאת לאחר ששידרגתי ותיקנתי כמויות.

  32. אהלן,
    אני רוצה להכין את הבלילה כמה שעות לפני שאכין את הופלים.
    האם זה יצא לי טוב? או שלא מומלץ?
    תודה!
    ליאורה
    ואגב, יש לך מתכונים מעולים באתר…

  33. יש לי שאלה – האם ניתן גם לעשות את הדברים שהופכים את הוופל לאוורירי וגם לעשות אותו פריך? מה את ממליצה?

    1. הי תמר,
      אין בעיה להכין את הוופל אוורירי וגם להניח על רשת התנור ב200 מעלות כדי שיהיה פריך.

  34. ערב טוב
    אין לי מושג למה אבל לא יצא לי טוב בכלל, הכמות הספיקה ל2 וופלים, והבלילה לא תפחה כלל ולא הייתה טעימה. הכנתי לפי המתכון בדיוק. שמתי מים במקום חלב..
    מה יכולה להיות הבעיה?

    1. היי שיראל,
      באיזה מכשיר השתמשת? מה בערך גודל של כל שקע וופל? במכשיר סטנדרטי אמורים לצאת כ-8 יחידות.
      באיזה גודל כוס השתמשת?

    2. הכוס בסדר, המכשיר בסדר. באמת שלא ברור לי למה יצאה לך כמות כל כך קטנה ולמה לא יצא מוצלח. יכול להיות שפיספסת בטעות מצרך או שטעית בכמויות?
      בגדול הוופל לא אמור לתפוח מאוד אבל הוא כן אמור לצאת טעים.

    3. גם כשמתפיחים 10 דקות זה עדיין צריך לצאת טעים.
      נסי לתאר לי מה לא היה בסדר עם הוופל כדי שאוכל להבין איפה הבעיה. האם הבעיה היתה במרקם שהיה רך/קשה/דחוס? האם הבעיה היתה בטעם (לא מספיק מתוק וכו')?
      חיממת את המכשיר לפני? כמה זמן זה נאפה במכשיר?

  35. אהלן
    חייב לציין שזה המתכון הכי טעים מכל אלו שהכנצי, למרות שהוא אפילו לא מכיל חמאה!
    בכלל המתכונים שלך תמיד אמינים, יעילים ומוצלחים.

    ורק שאלה, מה הקטע של להוסיף את השמן בסוף? אאלט החשש מערבוב יתר הוא ביחס לקמח ולגלוטן לא לשמן…

    ושוב תודה על אתר מעולה

    1. היי אבי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי המתכון, שמן ומלח הם מעכבים את פעולת השמרים ולכן כדאי קודם לערבב את הקמח עם השמרים ולהוסיף את המרכיבים שלא מעכבים, ללוש קצת את הבצק ולגבש אותו ובסוף להוסיף את השמן והמלח וכך פעולה ההתפחה אינה נפגעת.
      המשך ערב מצוין

    1. היי מיכל,
      140 גרם קמח
      5 גרם שמרים
      50 גרם סוכר
      120 מ"ל חלב
      5 גרם תמצית וניל
      ביצה (גודל לא משנה)
      66 גרם שמן
      קמצוץ מלח עם המלחייה
      אין לי מתכון נוסף לוופל בלגי, אני מקווה בקרוב להעלות מתכונים נוספים למכשיר המולטי קייק.
      ערב נעים 🙂

  36. אפרת שלום. אפשר לקבל את הכמויות בגורמים? ה אם זה המתכון היחידי לוופל בלגי? האם העליתי מתכונים נוספים ושונים למולטי קייק? תודה רבה יקירה.

  37. תודה עבור המתכון.
    בגירסה לוופל אוורירי כתוב להוסיף ביצה. האם מדובר בביצה נוספת מעבר לחלבון שהקצפנו? ומה עושים עם החלמון של הביצה שנותר אחרי שהקצפנו את החלבון?

    1. היי שירי,
      זאת היתה טעות שתוקנה.
      מדובר בביצה אחת בלבד מופרדת לחלבון ולחלמון. את החלבון יש להקציף עם הסוכר ואת החלמון יש להוסיף ליתר החומרים ואז לשלב בין שתי התערובות.

  38. שלום שי לי שאלה אני הכנתי וופל בלגי נאפה לי למטה ולא למעלה. אשמח אם תעזרו לי
    תודה

    1. היי יהודית,
      אפית במכשיר של וופל בלגי שנסגר משני הכיוונים?
      בכל מקרה, ממליצה להכניס לתנור, להניח את הוופלים על רשת התנור כשהחלק שלא נאפה פונה כלפי מעלה ולאפות רק בחום עליון.

  39. תודה על המתכון.
    הכנתי בגירסת הפרווה – עם מים.
    יצא מצויין וטעים.
    בפעם השניה שהכנתי הוספתי כפית א. אפיה וזה מאד השתדרג.
    מתכון מנצח וקל להכנה.
    תודה רבה!!!

    1. היי,
      אפשר להמיר את הקמח והשמרים בכוס קמח תופח. קח בחשבון שהוופל ייצא קצת יותר רך אבל אפשר לשפר את זה ע"י הנחת הוופל על רשת התנור, בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-5 דקות (לאחר שהוופל מוכן כמובן).

  40. שלום
    מישהי ניסתה את הוופל הפרווה?
    האם אפשר במקום מים מיץ תפוזים?
    אשמח לתשובה
    יום נפלא

    1. היי ליאת,
      גם גרסת הפרווה מוצלחת.
      אפשר לשים מיץ תפוזים במקום מים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      אם יש לך קמח תופח אפשר לוותר על השמרים. מומלץ להגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס.
      בהצלחה 😉

    2. היי, אם אני לא רוצה כמות של 8 וואפלים, אפשר לשים חצי כמות מכל חומר? זה עדיין יצא טוב? תודה

    3. כן עמית, אפשר לשים חצי מכל הכמויות (לגבי הביצה- אפשר לטרוף אותה ולשים חצי מהבלילה).

  41. המתכון יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    חיכיתי כ-20 דק' עים הבלילה,הפעלתי 5 דק'ליפני את המכונה ויצא לי מצוין!!!
    אפילו נישאר לי ל-8 וופלים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. היי תמר,
      לא מומלץ, בלי מכשיר המרקם יוצא יותר כמו פנקייק ופחות כמו וופל בלגי.

    1. היי אביגיל,
      במקום השמרים אפשר לשים כפית גדושה אבקת אפיה (רק אם אין לך- תשתמשי בכוס קמח תופח) ואז יש להגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).
      הוופל ייצא קצת יותר רך אבל עדיין טעים. אפשר לשים אותו בתנור אם רוצים שהוא יקבל פריכות קלה.
      בהצלחה 😉

  42. האם מישהו יכול להמליץ לי על מכשיר מחברה מסוימת לוופל בלגי?
    יש לי מכשיר די יקר, אבל לא הולך לי איתו…
    אפרת מאיזה חברה המכשיר שבתמונה?
    אני עדיין לא מתייאשת!!!

    1. היי רחלי,
      מסכימה איתך שאסור להתייאש, בסוף את תצליחי! 😉
      אני משתמשת במכשיר של PILOT, מכשיר שהוא יחסית פשוט ולא יקר אבל עושה את העבודה (קניתי אותו בשופרסל).

    2. הי אפרת שמחה לבשר לך על הצלחת הערב אתמול… בכל אופן אני בכוון!
      קודם כל- ערבבתי קצת, ונתתי לעיסה לעמוד עד שראיתי שהיא "תופחת".
      אח"כ עשיתי לפי ההוראות שלך לגבי החימום והשימון (שמתי הרבה חמאה…)
      ופשוט זה כבר מוכן במכשיר שלי אחרי 5 דקות בדיוק!
      אם אני משאירה את זה זה נשרף ונהיה פיתה…. ניסיתי לשים חצי מהכמות בצורה מעניינת כמו שראיתי במסעדה שקוראים לזה וופל הולנדי. פשוט לוקחים כף מהעיסה ושמים באמצע התבנית שאצלי היא מרובעת. מה שיוצא זה כמו וופל בצורת עיגול חמוד. זה יצא מעולה!!! את גאונה!!
      וגם חיממתי שמנת מתוקה עם שוקולד לבן וחום ומרחתי מעל…. בקיצור חלום המסעדה מתחיל להתגשם!
      תודה על הכל!!! אין כמוך!!

    3. ראיתי את המכשיר הזה בחנויות ויש לו פלטות מתחלפות לדונטאס למשל, אני אשמח שתתני מתכון שמתאים לפלטות האלה!
      תודה רבה ושבת שלום!

    4. תודה רחלי! איזה כיף לשמוע !!
      בהמשך אני מקווה לפרסם גם מתכונים לכל המכשירים האלה 🙂
      שבת שלום!

  43. וואו! הכנתי אתמול ויצא פשוט מושלם!!
    אחרי שניסיתי עשרות מתכונים של ופל בלגי ותמיד התאכזבתי כי לא יצא קריספי מבחוץ, זה המתכון הכי מוצלח שניסיתי!!
    יש לי שאלה, אם אני מעוניינת להכין לאירוח, ניתן להכין את התערובת לפני ולהשאיר במקרר כמה זמן כדי להכין אותם וישר להגיש לשולחן? תודה 🙂

    1. איזה כיף לשמוע!
      את יכולה להכין את התערובת לפני, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר ואז להכין אותם ממש לפני ההגשה או שאת יכולה להכין אותם מראש, לצנן לטמפ' החדר ולשמור במקרר או בחוץ (תלוי אם את מכינה באותו יום או לא). לפני ההגשה תחממי תנור ל200 מעלות וכשהתנור ממש חם תניחי אותם על הרשת באמצע התנור ותחממי 3-5 דקות.
      בהצלחה 😉

    1. היי משה,
      לצערי בלי מכשיר זה לא יוצא אותו דבר. ניסיתי להכין בטוסטר רגיל ויצא משהו אחר לגמרי 🙂

  44. רציתי לשאול האם יש הבדל בין המכשירים השונים? יש לי מכשיר של חברת krups
    הוא נראה לי מקצועי ויקר, אבל יש לי הרגשה שהוא נמוך לוופל, לעומת מה שאני רואה במסעדות.
    תודה על האתר המעולה!

    1. היי רחלי,
      יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה? תעברי על המצרכים ותראי שלא פספסת משהו. תבדקי גם את התאריך על שקית השמרים שהשתמשת בה.
      אני לא מכירה את המכשיר שאת משתמשת בו אבל לא אמור להיות כל כך הבדל בין המכשירים החשמליים (כי יש גם מחבתות ותבניות).

    2. הי תודה שענית לי! אין כמוך!
      אני כל כך מתוסכלת מהעניין אבל אני אנסה שוב … אני חולמת להכיו כזה בבית ולא לשלם 50 שקל במסעדה, אם כי הבנתי כבר שהסוד זה גם בממרחים ובקצפת והגלידה. למשל עם סירופ שוקולד אני פחות אוהבת את הטעם.
      עשיתי הכל לפי המרשם, לגבי השמרים? לא חשבתי על זה אני אבדוק..
      תודה רבה רבה!!

    3. בכיף רחלי 🙂
      תנסי פעם הבאה לכסות את התערובת בניילון נצמד ולהניח אותה בצד לפחות 10 דקות, אפילו לחצי שעה אם יהיה לך זמן, כדי שהשמרים יפעלו יותר טוב.
      בהצלחה בפעם הבאה!

  45. היי,
    יש לי מכשיר כבר חצי שנה ואחרי המון מתכונים שניסיתי (בעיקר עם אבקת אפיה) זה בהחלט המתכון המנצח! פריך מבחוץ ומבפנים רך אוורירי וטעים כמו אמיתי. תודה!!

  46. נשמע נפלא ! בלי טון חמאה.. איזה כיף… עכשיו מה שנותר זה לקנות את המכשיר…
    אפשר לעשות בטוסטר רגיל ?

    1. היי,
      מניסיון בטוסטר רגיל זה יוצא משהו אחר שהוא לא וופל בלגי 🙂
      עדיף להכין עם המכשיר כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר.
      המשך יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר