מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אטריות עם פטריות ושעועית ירוקה

אטריות עם פטריות ושעועית ירוקהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 27, 2014
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

אטריות עם פטריות ושעועית ירוקה

מצרכים:

חבילת אטריות רחבות מבושלות (400 גרם)

1 בצל קטן קצוץ

סלסלת פטריות שמפניון טריות חתוכות גס

1/2 חבילת שעועית ירוקה שלמה קפואה (עדיף עדינה)

רוטב: 4 כפות סילאן, 2 כפות צ'ילי מתוק, 1 כף רוטב סויה, מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות והשעועית הירוקה, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית תוך כדי ערבוב מידי פעם.

-לאחר כ-10 דקות, מוסיפים את האטריות המבושלות ומתבלים בסילאן, צ'ילי מתוק, סויה, מלח ופלפל. מערבבים היטב לספיגת הטעמים במשך 3-5 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

47 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת
    עכשיו עכשיו מכינה את המתכון ,

    האם את השעועית הירוקה להוסיף ישירות קפואה מן השקית ללא בישול? ללא מים?

    ונראה לי שקצת נשרף לי או מתיבשת התחתית של הסיר להוסיף מים?
    המון תודה לך מראש.

    1. אפשר להכין את זה רק עם סילאן, מלח ופלפל שחור. לטעם קצת פיקנטי אפשר להוסיף חצי כפית פפריקה חריפה או רבע כפית תבלין צ'ילי חריף.
      שבוע נפלא 🙂

  2. היי
    אפשרי להשתמש בפיטריות שיטאקי במקום הפיטריות שמוזכרות ?

    זה ישנה מבחינת טעם?

  3. היי ניקי
    המתכון נראה טוב
    האם אפשרי להשתמש פה באיטריות שעועית או איטריות מקמח אחר זה ישנה?
    ןהאם אפשדרי לשים שמן שומשום או שמן זית במקום הסילאן ןהרוטב סויה? או שיש משהו אחר גם?

    ןמה אפשר במקום הצ'ילי מתוק?

    1. היי עינת,
      אפשר להשתמש באטריות שעועית. הטעם יהיה שונה כי הטעם של האטריות הוא שונה אבל עדיין יהיה טעים.
      את יכולה לתבל בשמן שומשום/זית, תבלין פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. אפשר גם לפזר מעט קצת תבלין צ'ילי חריף.

  4. יצא טעיםםםםםםםםם! תודה אפרת
    שמתי פטריות משימורים ונראה לי שקופסא אחת לא מספיקה.
    אין מילים על האתר- אני מכורה סופית…..!

  5. היי תודה על המתכונים, כאמא עובדת ועסוקה במיוחד האתר מציל אותי לא פעם.
    האם ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים?

    1. היי רחל,
      שמחה שהאתר מועיל עבורך 🙂
      וכן, אני מניחה שאת יכולה להשתמש בשעועית ירוקה משימורים.

    1. היי אירית,
      אלה אטריות רגילות אבל אפשר להשתמש גם באטריות ביצים.

  6. נראה טעים אבל הילדים לא אוכלים שעועית . אז חשבתי לוותר ולשים במקום רצועות חזה עוף מה דעתך?

    1. היי לירן,
      מומלץ להשתמש ברצועות בקר דקות (סינטה או אנטריקוט) שמתבשלות מהר ואז לטגן אותן כחצי דקה-דקה מכל צד (אחרי טיגון הבצל) ואז להוסיף פטריות ושעועית ירוקה ולהמשיך במתכון כרגיל.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי מירי,
      אז תכיני רק עם סילאן, מלח ופלפל.
      אפשרות אחרת היא לשים רוטב טריאקי אם את אוהבת (גם במקום הסילאן).

    1. היי ענת,
      רשום על השקית "אטריות רחבות" וזה של חב' אוסם (למרות שיש עוד כמה חברות שמייצרות את זה).

  7. תודה על מתכון האטריות עם פטריות וכו'. מאד נהנית תמיד מכל המתכונים.
    שאלה: טיפשית האם במקום השעועית בקופסת שימורים אפשר להשתמש בשעועית קפואה?
    תודה, לאה ס.

    1. היי לאה,
      אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים 🙂
      לגבי השעועית- הכוונה לשעועית קפואה (רשמתי בטעות מקופסת שימורים). בזכותך תיקנתי את הטעות 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר