מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לאוזני המן ללא מרגרינה

מתכון לאוזני המן ללא מרגרינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 10, 2014
Last modified:מרץ 21, 2016

Summary:

מתכון לאוזני המן מהירים וקלים להכנה, על בסיס שמן וללא טיפת מרגרינה (אוזני המן פרווה)

מתכון לאוזני המן

מצרכים (15-20 יחידות):

1.5 כוסות קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

4 כפות סוכר

1 ביצה טרופה (בינונית-M)

5 כפות שמן קנולה

4 כפות מים

מילוי: ממרח שוקולד השחר, ממרח נוטלה, ממרח תמרים, ממרח חלבה וכדו'

לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, ביצה, שמן ומים (בהדרגה ולפי הצורך) ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הרטיבו את הידיים והמשיכו ללוש).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר במשך כ – 30 דקות ורק אז לרדד).

-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.

אוזני המן - שלבי הכנהאוזני המן - שלבי הכנה

-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה).

אוזני המן - שלבי הכנהאוזני המן - שלבי הכנה

-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 13-15 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.

אוזני המן - שלבי הכנהאוזני המן - שלבי הכנה

-מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר.

אוזני המן עם שמן, אוזני המן ללא מרגרינה, אוזני המן במילוי שוקולד, אוזני המן פרווה, מתכון לאוזני המן

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

298 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת! הכנתי ויצא מושלם!! תודה רבה רבה, בזכותך שדרגתי את משלוחי המנות (הכנתי גם מאפינס בראוניס ומאפינס בננה 🙂 ). רציתי לשאול לגבי אבקת אפייה: אפשר לשמור אבקת אפייה אחרי שפותחים את השקית או שזורקים את מה שלא משתמשים? למשל, למתכון זה השתמשתי רק בכפית שטוחה ואז זרקתי את השאר. תודה וערב מקסים 🙂

    1. שמחה לשמוע 🙂
      אפשר לשמור את אבקת האפיה. לסגור את השקית ולשמור בארון מטבח.

  2. מדהים!עשיתי היום כמות מרובעת לכל השכנים.מיליתי בממרח תמרים וממרח שוקולד. הייתי צריכה להתאפק לא לזלול הכל. הבת שלי בת ארבע יצרה ג"כ ונהננו מהתוצר. בנוסף כמות מחומשת כדי להכין עוד מחר…
    מתכון מחומרים לא יקרים ויחסית 'בריא'. תודה:)
    מתלבטת איך לאחסן עד יום שישי כדי שישמש כמה שיותר טרי⁦⁦😏

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      תשמרי בקופסה אטומה על השיש.
      פורים שמח!

    1. כן אפשר להמיר בשמן זית בטעם מעודן או בשמן קוקוס מומס באותה כמות.

  3. אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. מכינה מהם המון.
    אפשר לעשות את המתכון הזה ולמלא במילוי מלוח? או שזה לא הולך?

    1. זה פחות רלוונטי לרכות. אפשר לאפות 12-13 דקות ואז המרקם יהיה פחות קשה.

  4. היי אפרת, הפנית אותי למתכון זה 🙂 רציתי רק לשאול, מכיוון שאני מבינה שעוגיות ללא מרגרינה יוצאות יותר קשות, אם בכל זאת רוצה לנסות לרכך אותן קצת, אפשר להוסיף 2 כפות קורנפלור ולהפחית מכמות הקמח? אני רואה במתכונים אחרים שלך שאת ממליצה על זה, האם לדעתך השיטה הזאת תעבוד גם פה? תודה רבה!!

    1. כן, אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר.
      כדאי להוציא 5-10 דקות לפני ההכנה כדי שהבצק יתרכך.

  5. ערב טוב אפרת, היה מעניין לקרוא שמישהי נתנה רעיון להכין גליל מהבצק, ואז לחתוך לפרוסות ומעט לשטוח את הפרוסה, בצורה הזאת אין צורך שוב לחבר את השאריות ולרדד מחדש, חבל שאין יותר מידע בנוגע לכך, למשל באיזה קוטר להכין את הגליל על מנת
    שיתאים לאחר הרידוד לקוטר של בערך 10 ס"מ ?? אם תוכלי לעזור בעצה לכך יהיה טוב ונחמד, בתודה מראש !

    1. היי מרים,
      אני חושבת שכדאי ליצור את הגליל בעובי של כ-6 ס"מ ולחתוך עם סכין לעיגולים בעובי כ1 ס"מ ואז לרדד קצת כל עיגול. גם אם זה לא יהיה בקוטר של בדיוק 10 ס"מ זה בסדר.

  6. הי אפרת,
    כרגיל תודה על מתכון קליל וטעים.
    הכנתי השבוע מנה כפולה עם שניי בניי הצעירים ( כל אחד בקערה משלו) ויצא מעולה.
    אגב, יש מספר מתכונים שאמצתי (עראיס, לזניה חלבית ועוד) ותמיד אני מקבלת מחמאות.
    תודה שוב.

  7. היי
    אחלה מתכון, הכנתי היום והוספתי שקית סוכר וניל לכמות כפולה, יצא לי אליפות

    1. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה שצירפתי

  8. היי, התרשמתי מהתגובות החיוביות לאוזני ההמן שלך. יעצת שעל מנת לקבל בצק פריך יותר ניתן להשתמש בחמאה במקום שמן. מה הכמות המדוייקת שצריך?

    תודה מראש,
    ורדה

    1. היי ורדה,
      יש להשתמש ב90 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר. יכול להיות שכמות המים תשתנה. יש להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

  9. מכורה לאתר שלך!!! עשיתי את המתכון לצערי האוזני המן איבדו צורה ונפתחו לי אבל הבצק יצא טעים ברמות!!! והיה ממש נוח לעבוד איתו! כבר אכלתי שתיים חחח אנסה שוב אולי פעם הבאה הם לא יפתחו לי. יש לך הצעה מה כדאי לעשות בכדאי שלא יפתחו?
    וחג פורים שמח!

    1. היי ירדן,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      הידקת את הקצוות כמו שצריך? בדרך כלל זאת הסיבה שהם נפתחים.

  10. הי אפרת,
    אני רוצה להכין את האוזני המן עם הילדים בבית הספר, אני אצטרך לעשות בערך 6 פעמים את הכמות שנתת במתכון…
    האם ניתן לעשות את הבצק יום קודם, לשים במקרר, ולהשתמש בו יום למחרת?

    1. כן אפשר. תוציאי את הבצקים מהמקרר כמה דקות לפני ההכנה כדי שיתרככו קצת.

  11. הכנתי פעם ראשונה ויצא טעים, לא מרקם של אוזני המן (לא פריך בכלל) אבל טוב.

    הוספתי תמצית תפוז – ממש שדרג.
    במקום ביצה השתמשתי בכף זרעי צ'יה טחונים שהשריתי 2-3 דקות עם 3 כפות מים.

    אחרי שצובטים לצורת אוזן אפשר לשים במקרר קצת כדי שלא יפתחו באפיה.

    מוצלח! תודה, אשמור את המתכון

    1. היי דניאל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      המרקם צריך לצאת קשה. איך הוא יצא לך? אולי זרעי הצ'יה בתוספת מים השפיעו על המרקם.

  12. החלפתי את הביצה בבננה מעוכה, יצא שילוב מדהים של בננה ושוקולד. תודה על המתכון!

    1. היי סמדר,
      לא ניסיתי במתכון הזה. אם את מנסה תתחילי ברבע כוס קמח שקדים והיתר קמח רגיל. אם יוצא מוצלח פעם הבאה אפשר לנסות להגדיל יותר את כמות קמח השקדים.

  13. הי,
    אני ממש לא אוהבת מרגרינה ולא משתמשת וגם לא במוצרי חלב, כך שנורא אהבתי את המתכון, גם את העובדה שבאחת התגובות ציינת שאפשר שמן אחר (אני אישית משתמשת הרבה בשמן זית לא בקנולה).
    מה שרציתי לשאול זה אם אפשר להשתמש בתחליף סוכר – כמו אבקת סטיביה, במקום סוכר?
    (אני מנסה להמנע מסוכר ככל האפשר כדי לא לפתח סכרת)
    תודה

  14. היי, אני אוהבת את האתר הזה!
    רציתי לשאול האם העובדה שהמתכון הזה ללא מרגרינה היא משמעותית?
    אני רואה שיש מתכונים עם ומתכונים בלי, אני כמובן מעדיפה בלי
    אשמח לשמוע את ההבדל!
    תודה רבה!

    1. היי שרה,
      ההבדל הוא במרקם. בצק עם חמאה הוא יותר פריך ונימוח בעוד שבצק עם שמן הוא יותר קשה.
      שני המתכונים טעימים. אם את מעדיפה ללא מרגרינה תכיני את המתכון הזה.

  15. הי אפרת,

    חוזרת שוב לעדכן, שהספקתי לעשות שוב כמות כפולה, (הראשונה כבר נגמרה)

    אני חייבת לציין שאלו האוזני המן הכי טעימים שאכלתי אי פעם.

    אנחנו נהנים מהבצק הדק והלא מתפורר, ומהמילויים המדהימים, הפעם שמתי קינמון גם בשוקולד (נוטלה למריחה) וגם בתמרים.
    וכמובן גרידת תפוז שהתווספה לבצק.

    תודה לך, אין כמוך!!!

  16. הי אפרת,
    חזרתי לעדכן, שעשיתי את המתכון הזה, כי אני אוהבת את הבצק קשה יותר, הוספתי לבצק את גרידת התפוז והבצק יצא נהדר.

    לגבי המילוי, בשוקולד שמתי קוביית שוקולד בכל אוזן, אבל השוקולד לא נמס ונשאר קובייה, לא ממש הבנתי למה.

    המילוי של התמרים עם הקינמון ואגוזי מלך היה מצויין, ואני לא הוספתי בסוף את הציפורן.

    אפרת, אין עלייך, תודה לך על מתכונים נהדרים, ועל עזרתך בכל שאלה.

    1. בוקר טוב ענת,
      כששמים קובית שוקולד גם אם היא נמסה במהלך האפיה, לאחר קירור היא חוזרת להתקשות. זאת הסיבה שמומלץ יותר להשתמש בממרח שוקולד.
      שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

    1. תשתמשי בביצה שיש לך ואת המים תוסיפי רק במידת הצורך. יכול להיות שבכלל לא תצטרכי להוסיף מים.

  17. שלום אפרת
    ראשית תודה רבה על המתכונים המדהימים
    שאלתי,אני רוצה להכין מלית של פרג, יש רעיון איך להכין?
    וכן מלית של אגוזים.
    תודה

    1. היי רואי,
      מלית פרג:
      200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
      2/3 כוס סוכר
      כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
      כף מיץ לימון
      40 גרם חמאה/ מרגרינה
      50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
      מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.
      מלית אגוזים:
      כוס ושליש אגוזים טחונים גס (כ-150 גרם)
      3 כפות דבש או מייפל
      10 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
      חצי כפית קינמון
      מערבבים את כל החומרים יחד.

  18. היי,

    עשיתי היום חוג בית עם בני בין ה5.5 ואפינו יחד את אזני ההמן. מילאנו בשוקולד, תמרים ולוטוס יצא מעולה 🙂

  19. שלום,
    הכנתי את האוזני המן בפורים ויצאו מדהים!!!!!!!!!!!!
    לא הספקתי להגיב עד עכשיו אבל זה היה טעים בצורה לא רגילה!!!

    תודה רבה על המתכונים המושלמים!!!

  20. מתכון מעולה!!!!
    נשארו לי קצת מליות מפורים ולא היה לי כוח להכין שוב אוזני המן אז הכנתי רולדה ולאחר האפיה פרסתי לפרוסות פיזרתי אבקת סוכר ויצא פשוט מושלם…אחד מהבצקים המעולים שיצא לי להכין..בלי חלבונים מיותרים ובלי מרגרינה…תבורכי😊

    1. כן. אם הוא קצת קשה כדאי לתת לו כמה דקות להתרכך בחוץ לפני שמרדדים אותו.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי מיכל,
      הביצה מעשירה את הבצק ומעניקה לו גמישות. אפשר לשים כמה כפות מים במקום לפי הצורך, מקווה רק שהבצק יהיה גמיש מספיק.

    2. המרתי את הביצה כך:
      טחנתי כף גרגירי צ'יה לבנים, הוספתי 3 כפות מים וחיכיתי 2-3 דקות.
      הוספתי במקום הביצה, יצא אחלה.

  21. הייי
    הכנתי את באוזני המן ללא מרגרינה. ואני רוצה להגיד לך,שזה המתכון הכי טעים שעשיתי עד היום.במשך שבוע הכנתי פעמיים. ובפעם השנייה הכפלתי כמויות.
    ואההההה זאת פעם ראשונה בחיי שהם לא נפתחו לי
    אז תודה על מתכון כל כך מוצלח
    פורים שמח לכולם

    1. היי מרינה,
      אפשר להכפיל כמויות:
      3 כוסות קמח (420 גרם)
      2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
      חצי כוס סוכר
      2 ביצים טרופות
      10 כפות שמן קנולה (80 גרם)
      8 כפות מים
      מילוי: ממרח שוקולד השחר, ממרח נוטלה, ממרח תמרים, ממרח חלבה וכדו'
      לקישוט: אבקת סוכר
      פורים שמח 🙂

  22. יצא מעולה מעולה וטעים מאוד…..הבצק יצא קצת דביק הוספתי לו קמח ויצא ככ קל ומצויין..
    יש לציין ששונאת אוזני המן אבל הייתי חייבת להפתיע את בעלי ( שמאוד הופתע) לסעודת ראש חודש והופתענו…..
    בלי מרגרינה זה מה שמשך אותי למתכון אפילו לא חיפשתי והתכוונתי בכלל להכין אוזני המן…
    אגב, כל המתכונים שלך מעולים תודה וחודש מבורך בעזרת השם.

  23. שלום לך!
    תודה רבה רבה על המתכון! יצא לנו מצויין! הילדים שלי נהנו מההבנה ומהטעם!!
    אם אין ממרח שוקולד איך אפשר לייצר אותו בעזרת שוקולד מריר??

  24. בוקר טוב,
    ראיתי את המתכון אתמול בלילה ולא התאפקתי ובשעה 1:30 יצאו אוזני המן טעימות.

    בלא הרבה זמן ועבודה ועם חומרים שיש בבית- תוצאה משולמת

    הוספה שלי: השתמשתי בביצה גודל L כי זה מה שהיה והוספתי 2.5 כפות מים ולא 4 ויצא בסדר גמור

    1. שבוע טוב עדכון נוסף:
      החסרתי אבקת אפיה בכלל והן יצאו מושלמות!!!
      תודה על מתכון מעולה שלגמרי החליף מתכון של מרגרינה

    2. בוקר אור,
      אתמול הכנסתי את אוזני המןם המעולות כבר פעם שלישית תוך שבוע אז קודם כל תודה

      שאלה קטנה: שנית, כתבתי אז שהורדתי את אבקת האפיה- אבל הבן שלי טוען שהאוזני המן יותר קשות.
      זה יכול להיות קשור?
      למרות שכל שאר הטועמים אמרו שזה מאוד טעים וכמובן שחוסל תוך יומיים

    3. היי אביטל,
      זה יכול להיות קשור מאחר ואבקת האפיה מוסיפה אווריריות קלה לבצק שהופכת אותו ליותר פריך מאשר קשה.
      יום נפלא 🙂

  25. מושלם!! זה לא יאמן ששעה אחרי שאני מקלידה אוזני המן אני כבר אוכלת אותם😋 קל, מהיר, בלי מצרכים שאין בבית וטעיםם פשוט מושלם!! כרגיל.. תודה רבה וחודש שמח😊

  26. עשיתי עם קמח כוסמין מלא 100% עם טיפה יותר מים ויצא נהדר! קיררתי 10 דקות במקרר ואז היה נוח לעבוד איתו מאד. אפילו שונא הכוסמין אכל מזה יפה מאד.

    1. בדיוק רציתי לשאול אם ניתן להמיר שקמח בריא! תודה ששיתפת! עכשיו בטוחה שאנסה 🙂

  27. הכנתי היום למשלוחי מנות. יצא מעולה!
    השתמשתי בקמח מלא 70% והוספתי עוד כף מים, עשיתי עם מילוי של ממרח תמרים. יצא בצק נעים ונוח לעיבוד והטעם מעולה. תודה!

    1. רק אם אין לך קמח רגיל.
      כמובן שאם כן, יש לוותר על אבקת האפיה.

    2. היי אפשר גם להכין עם שוקולד פרה ולא ממרח? לשים קוביה בכל עיגול של בצק?

  28. ניסיתי וזה היה מאד מוצלח טעים וקל, במיוחד שזה היה בלי מרגרינה
    נשאר לומר רק תודה.

  29. בס"ד

    אפרת שלום

    האם אפשר להמיר את השמן קנולה בשמן קוקוס, אם כן, האם גם כן 5 כפות מספיק?

    תודה על כל המתכונים הקלים וטעימים שאת שולחת..

    פורים שמח:-)

    1. היי אורטל,
      אפשר להמיר ב-4 כפות שמן קוקוס מומס+ כף שמן קנולה. אין בעיה להשתמש בקמח כוסמין.
      חג פורים שמח 🙂

  30. היי אפרת השבוע והיום ההכנתי את האוזני המן יצא מושלם וטעי כולם טרפו תודה רבה

    1. ואפילו היום הכנתי שוב והבאתי לגננות.
      והבת שלי ממש אהבה.
      פשוט טעים

  31. היי
    אם מ
    אני רוצה להכין את המתכון הזה מקח מלאיש משהו שעלי לשנות?
    אשמח אם תעני במהירות זה דחוף!

    1. פשוט שימי כוס וחצי קמח מלא. יכול להיות שתצטרכי להוסיף יותר מים. תראי לפי מרקם הבצק.
      בהצלחה 🙂

  32. בס"ד.
    הי, הכנתי היום אוזני המן לפי המתכון הזה ויצא לי מעולה!!!
    אחלה אתר מתכונים קלים ומוצלחים.
    אשריכם, תבורכו!
    פורים שמח!!!

  33. חזרתי 🙂
    הכנתי עם שמן קוקוס ועם תחליף קמח ללא גלוטן
    ושמעי- המתכון פנטסטי!
    שוקלת לנסות להוסיף בתבנית הבאה גם תמצית וניל
    אבל חוץ מזה??? לא הייתי משנה דבר!
    פורים שמח וטעים, תודה על המתכון!

    1. כן, אפשר לשים ביצה גדולה. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף פחות מים.

  34. היי,
    אני רוצה להכין לסעודת פורים כמנה ראשונה אוזני המן עם מילוי בשר האם יש לך רעיון מה לשנות כדי שהבצק הזה יתאים ?

    1. היי,
      לדעתי הבצק הזה לא מתאים עם מילוי בשר. אני הייתי ממליצה להשתמש בבצק עלים, לקרוץ עיגולים, למלא בתערובת בשר ולקפל כמו לאוזני המן.

  35. היי, נראה מאד מאד פשוט 🙂

    רציתי לשאול 2 שאלות.

    1. האם ניתן להחליף את השמן בשמן קוקוס? באיזה יחס?

    2. האם במקום קמח רגיל ניתן להשתמש בקמח תגמיש (ללא גלוטן)?

    מחכה לתשובתך 🙂

    1. היי לין,
      אפשר לשים 5 כפות שמן קוקוס מומס.
      לגבי קמח תמי, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

    1. היי ג'ן,
      אוזני המן מתאימים למשלוח מנות. אם זה יוצא עם שליח אז אין בעיה. בדואר רגיל לדעתי הם יישברו וגם עד שזה יגיע ליעד הם עלולים לאבד מפריכותם.

  36. אחרי הרבה תלאות, הבצק יצא מאד דביק ובטעות חיממתי על 100 מעלות…בסוף יצא מאד טעים! תודה על אתר נהדר

    1. שמחה שבסוף יצא טעים 🙂 זה הכי חשוב.
      תודה שחזרת לעדכן.
      שבת שלום!

    1. היי עדי,
      לא ניסיתי להקפיא אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים אוזני המן.

  37. הי.
    נראה מתכון מעולה.
    הבטחתי לילדים שנכין היום ומצאתי את המתכון הזה שמתאים לי כי הוא בלי מרגרינה.
    אז תודה.
    כוס חד פעמית מתאימה?
    משנה איזה ממרח שוקולד?

    1. היי חני,
      המדידה היא בכוס בנפח של 240 מ"ל. כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית מתאימה. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף- המרת מידות אפיה.
      לא משנה איזה ממרח.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי חן,
      לא יצא לי לנסות אבל אני יודעת שיש גם אוזני המן במילוי ריבות בטעמים שונים.

    1. היי אוראל,
      הביתה מעניקה גמישות לבצק ולכן לדעתי לא מומלץ לוותר על הביצה.

    1. היי רונית,
      האם שמת את המצרכים במתכון או ששינית מרכיב מסוים?
      אם הכנת לפי המתכון סביר להניח שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ואז כמות הקמח היתה גדולה ביחס לנוזלים.
      אם הבצק יצא קשה אני חושבת שהוספת ביצה נוספת היתה מרככת ומגמישה את הבצק.
      חמאת קוקוס דווקא פחות מומלצת במקרה הזה.

  38. היי אפרת זאת הפעם הרביעית שאני עושה אוזני המן אלו, אפילו אחרי פורים, מתכון מעולה, שידרגתי אותו מעט חצי מיץ תפוזים טבעי וחצי מים, קצת וניל, קצת תמצית שקדים כי אצלי אין עוגה או עוגיות בלי שקדים, ועוד טיפ שקיבלתי מאתר אחר או ששמעתי מאיפה שהוא את הבצק לאחר שלשתי אותו אני עושה אותו לנקניק וחותכת לפרוסות אחכ מהדקת אותו ביד וזה כל כך קל ויעיל, הבצק לא נדבק לא צריך קמח פשוט פצצה תודה לך אפרת

  39. הייי
    קודם כל תודה על המתכון!
    הכל היה מושלם ועבדתי מדויק ע"פ המתכון עד לחלק הסופי, לאחר שהם הצטננו טעמתי והם קשים בטירוף כמו קרקרים וממש לא פריכים. מה לא עשיתי נכון?!?? תודה מראש.

    1. היי חני,
      יכול להיות שהם נאפו יותר ממה שצריך? או שהתנור שלך חזק יחסית?

  40. היי אפרת, לאחרונה גיליתי את האתר המוצלח שלך ואני ממש שמחה. הכל קל וטעים! 🙂
    הכנתי אתמול בערב את המתכון הזה, שיצא מעולה וסופר קל שזה הכי חשוב בשבילי.
    לצערי לא יצאו לי 15 אלא פחות ולכן אני אצטרך לעשות לפחות עוד פעמיים, כדי שיספיק לכולם, אבל זה כ"כ קל שזה לא נורא.

    תודה רבה ופורים שמח! 🙂

    1. היי נועם,
      שמחה לשמוע שיצא טעים וקל 🙂
      לגבי הכמות, באיזה קוטר כוס השתמשת לקריצת העיגולים? העיגולים שאני קרצתי היו בקוטר 10 ס"מ.
      ולאחר שקרצת עיגולים, רידדת שוב את הבצק ושוב קרצת וכך הלאה עד שהבצק נגמר, נכון?
      חג פורים שמח!

    2. האמת שאני לא בדיוק יודעת את הקוטר, עשיתי ניסוי עם כל מיני כוסות בבית עד שקיבלתי את הגודל הרצוי.
      כנראה זה קצת יותר גדול מ10 ס"מ.
      כן, רידדתי שוב את השאריות והמשכתי לקרוץ.
      לא נורא זה שווה את ההשקעה.
      חג פורים שמח! (:

  41. תודה רבה על המתכון….ובכלל תודה על כל המתכונים הנהדרים שאת משתפת…אין כמו נתינה….יישר כח!!!!!!

  42. היי,
    לדעתי כמות הנוזלים ביחס לקמח היא גדולה, הבצק יצא נוזלי, נאלצתי להוסיף לפחות חצי כוס קמח לבצק, ועדיין הבצק היה רך ולא נוח לעיבוד. איכשהו בסוף הסתדרתי, אבל נראה לי שיש בעיה עם המתכון..

    1. היי ריבי,
      יכול להיות שהשתמשת בכוס קטנה או ביצה גדולה?
      בכל מקרה את המים בסוף היה כדאי להוסיף בהדרגה ורק לפי הצורך.

  43. הבצק יצא לי רטוב מדי – כשאני מרדדת אני לא יכולה להרים את הקצוות כדי לסגור…:-(…מה עושים? להוסיף קמח?

    1. היי מירב,
      יכול להיות שרידדת דק מידי? כשאת מנסה להרים את הקצוות הבצק ממש נקרע? אם כן הוסיפי עוד 1-2 כפות קמח בהדרגה וערבבי עם הבצק ושוב רדדי.

  44. מתכון מעולה, הכנתי מבחר מילויים, נוטלה, ממרח השחר (פרווה), פרג וממרח תמרים עם אגוזים שבורים, הכל מגוון, טעים, פריך ונעים לחך. תודה על מתכון מעולה. חג פורים שמח ומבדח 🙂

    1. תודה אילנה! אני שמחה לשמוע 🙂
      שבוע נפלא וחג פורים שמח!

  45. מתכון מעולה!!
    הכנתי ביום שישי והכל התחסל! עכשיו הכנתי שוב והכפלתי את הכמות יצא מוצלח ביותר!!אגב מילאתי בשוקולד לבן/חום/לוטוס/קרם נוגט…ממש טעים.
    תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים!
    פורים שמח!

    1. איזה כיף לשמוע!
      תודה על העדכון, שבוע מקסים ופורים שמח 🙂

  46. מתכון מעולה! ממליצה להכין בדיוק לפי המתכון ולא להכפיל כמויות. אם רוצים להכין בפעמיים ויוצא מושלם.
    פורים שמח!

  47. אני לא יודעת מה עשיתי לא נכון אבל יצא לי בצק פשוט בלתי נסבל ובלת ניתן לעבודה בכלל…
    היו לי שעתיים וחצי פנויות אז חשבתי שאוכל לתקתק את המתכון- הכפלתי כמויות (חוץ מהביצה ששמתי אחת L במקום שתיים M).
    יצא בצק דביק נורא, לא עזר שהוספתי טונות קמח ונתתי לזה חצי שעה במקרר- כשרידדתי הוא עדיין נדבק למשטח.
    בנוסף, רציתי לעשות קישוט של הבצק עם צבעי מאכל- והערבוב היה נוראי כי הבצק נדבק והצבע לא התערבב בצורה אחידה.
    בקיצור, התבאסתי נורא..לא יודעת אם בכלל אצליח לעשות משהו עם הבצק הזה.

    1. היי ריקי,
      באיזה כוס השתמשת? לפי מה שאת מתארת כנראה שהכוס היתה קטנה ולכן יצא בצק דביק כל כך.
      בדקת שהכפלת את כל הכמויות ולא פספסת משהו?
      בגדול, לא תמיד מומלץ להכפיל כמויות מאחר וזה יכול לשנות את מרקם הבצק ועדיף להכין בפעמיים. אם הכפלת את כל החומרים כמו שצריך לדעתי הבעיה היתה שימוש בכוס קטנה מידי.
      מה שאני ממליצה לך לעשות זה לפרוס נייר אפיה על משטח עבודה. לשים את הבצק ועליו להניח נייר אפיה נוסף ולרדד בצורה כזאת. כך הבצק לא יידבק. ממליצה לך לנסות, חבל על הבצק 🙂
      בהצלחה

    2. היי, תודה על התשובה והעצה 🙂
      השתמשתי בכוס שאני תמיד משתמשת, כוס זכוכית סטנדרטית..
      נראה לי שאכין מזה פשוט גלילות תמרים, כי אין לי סבלנות וזמן כ"כ לקרוץ עיגולים ולמלא כל אחד בנפרד..

    3. אני הכפלתי את הכמות, יצא לי בצק ממש קשה לעיבוד
      הוספתי מים, הוספתי שמן, יצא אכיל וסביר
      אבל היה ממש קשה לעבודה, ממש פיזית כואבות לי הידיים
      סורי, לא יכולה לפרגן למתכון…

    4. היי נורית,
      זאת הסיבה שהמלצתי לא להכפיל כמויות. גם אם רוצים כמות כפולה עדיף להכין בפעמיים.

  48. לפי המלצה של בת אחי הדס ניסיתי את המתכון, ממש קל להכנה וטוב מאוד, אני הוספתי קצת קינמון,וקצת קוניאק .
    מילוי עשיתי מתמרים סילאן אגוזים וצמוקים וקצת קוניאק. יצא משהו משהו
    תודה
    רפי

    1. כן, לדעתי אפשר לשים 5 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי (מומס).
      יום נפלא 🙂

  49. שלום, המתכון נראה אלוף ואני ממש מחכה לנסות אותו!
    אני רק שאלה: אפשר להקפיא את אוזני ההמן אחרי מילוי או לשים במקרר עד לעוד 5-6 ימים? ומה עדיף מבין שתי האפשרויות?
    חוץ מזה, איך מכינים מלית שוקולד שחור ומלית שוקולד לבן? (בלי לקנות מוכן)

    1. היי תהילה,
      לא ניסיתי להקפיא אבל אני מניחה שאפשר להקפיא לאחר המילוי ואז ישר לאפות מהמקפיא. יכול להיות שזמן האפיה יתארך בכמה דקות.
      מלית שוקולד מריר/לבן- ממיסים 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן עם כפית שמן או 10 גרם חמאה. מערבבים לתערובת אחידה ומכניסים את התערובת למקרר להתייצבות למשך 10-15 דקות.
      יום מקסים 🙂

  50. הי, ראיתי מתכון אחר שלך עם חמאה והמלצת להוסיף חלמון במקום מים, האם גם פה כדאי? ואשמח להסבר קצר על הכנת מלית פרג, תודה 😉

    1. היי חגית,
      מאחר ויש במתכון כבר ביצה אין צורך להוסיף חלמון נוסף במקום המים.
      לגבי מלית פרג, אפשר לקנות מלית מוכנה ואפשר להכין:
      200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
      2/3 כוס סוכר
      כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
      כף מיץ לימון
      40 גרם חמאה/ מרגרינה
      50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
      מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.
      בהצלחה 😉

    1. היי חיה,
      אם הבצק דביק מידי את יכולה להוסיף לו עוד קצת קמח או לשמן את הידיים.

  51. שלום, אם אני משתמשת בקמח תופח אין לי צורך באבקת האפיה, נכון?
    ושאלה נוספת – האם אפשר להשתמש בכוס קמח תופח ובחצי כוס קמח מלא – מה אני צריכה לשנות? תודה רבה וכל הכבוד על האתר המדהיםםםם!

    1. נכון, את לא צריכה אבקת אפיה.
      וכן, את יכולה לשים כוס קמח תופח + חצי כוס קמח מלא. יכול להיות שתצטרכי להוסיף מעט יותר מים אם הבצק יהיה יבש או פירורי.
      בהצלחה ושבוע מעולה 🙂

    1. היי סיון,
      זה יכול להיות מכמה סיבות:
      -עודף מלית.
      -רידוד דק מידי של הבצק.
      -בצק לא אחיד.
      -השוליים לא הודקו כמו שצריך או שיש עליהם שאריות של קמח.
      -התעסקות יתר בבצק – חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות.
      המשך יום נעים 🙂

  52. הי..קודם כל המתכונים שלך מעולים!!
    הכנתי את האוזני ההמן-והם חוסלוו…כולם אהבו מאוד
    אפשר לעשות את המתכון הזה ולהוסיף קקאו שיהיה כמו האוזני המן החום לבן??
    האם מספיק רק קקאו או עוד משו?
    אני פשוט לא רוצה עם מרגרינה.
    תודה רבה רבה!!!!
    יעל

    1. היי יעל,
      שמחה שזה יצא טעים 🙂
      יש באתר מתכון לאוזני המן עם קקאו אבל בשילוב של שמן עם כמות קטנה של חמאה/מרגרינה – אוזני המן שחור לבן.
      אם את בכל זאת רוצה לנסות את המתכון הזה אפשר להוריד מכמות הקמח 2 כפות (כלומר כוס וחצי פחות 2 כפות) ולהוסיף 2 כפות מלאות אבקת קקאו (או 3 כפות שטוחות שוקולית לאפיה, לטעם יותר מעודן).
      בהצלחה! 😉

  53. שלום
    יצא מושלם !!!!
    ממש רך וטעים, אי אפשר להפסיק לאכול, למרות שהכנתי בשמן זית .
    כמעט וגמרתי את כל האוזני המן חחח.
    תודה .

  54. שלום
    האם אפשר להכין את האוזניי המן עם שמן זית במקום קנולה או שהשמן זית הוא רק למתכונים מלוחים
    אשמח לקבל תשובה
    לימור.

    1. היי לימור,
      אפשר אבל אם הטעם של השמן זית הוא מודגש וחזק אז יכול להיות שתרגישי אותו בטעם.

    1. היי,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה,
      צריך להוסיף עוד קמח עד שהבצק יהיה נוח לעבודה.

    1. אם עשית את הכמות לפי המתכון אז אמורים לצאת לך לפחות 15 יחידות אבל שוב זה תלוי באיזה קוטר כוס את משתמשת כדי לקרוץ עיגולים (אני השתמשתי בכוס בקוטר 9-10 ס"מ).
      אם תרצי כמות גדולה יותר עדיף להכין בצק חדש ולא להוסיף לבצק הזה כי זה עלול לפגוע בו.

  55. תודה על התשובה המהירה
    עוד שאלה,
    רשמת שיוצא בערך 15-20 יחידות
    אבל יצא לי כדור די קטן איך אני מכפילה את הכמות בלי להרוס את הבצק?
    תודה 🙂

  56. תודה על התשובה המהירה
    עוד שאלה, רשמת שיוצא 15 עד 20 יחידות
    יצא לי כדור די קטן
    האם באמת ייצא מיזה 15-20 יחידות?

    1. הי לי,
      אם הבצק מאוד דביק תוסיפי עוד קצת קמח.
      וטיפ נוסף: כדי שיהיה לך קל לרדד את הבצק ושהוא לא יידבק למערוך ולמשטח העבודה אני ממליצה לשים אותו על נייר אפיה, לשים מעליו נייר אפיה נוסף ואז לרדד (ראי תמונה של שלבי ההכנה ב"אוזני המן שחור לבן").
      בהצלחה 😉

    1. הי נטלי,
      יש באתר מתכון ל"אוזני המן מקמח מלא". לגבי קלוריות, אני לא יודעת להגיד.

  57. כמו הרבה מתכונים אחרים שלכם , המתכון מצוין וקל מאוד ! הילדים הכינו עם קובית שוקולד בפנים ואני מילאתי באגוזים וחלווה (:

    1. הי עדי,
      את יכולה להשתמש בביצה גדולה רק יכול להיות שתצטרכי לשים פחות מים לכן אני ממליצה להוסיף את כפות המים בהדרגה.

  58. היי, מרקם הבצק לא אמור להיות כל כך קשה לרידוד. כדי שאוכל להבין מדוע זה קרה אני צריכה לדעת איך הבצק היה? יותר יבש ופירורי או יותר דביק? ניסית לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר כחצי שעה לפני הרידוד?
    לגבי זה שהם נפתחו באפיה- צריך להדק את הקצוות היטב עם האצבעות כסוגרים אותם למשולש אחרת הם עלולים להיפתח באפיה.

  59. הכנתי, הטעם יצא טוב, אך היה קשה לרדד, ממש צריך שרירים לזה, ועוד בעיה אחת הם נפתחו לי באפיה וכבר לא נראו כאזני המן. עדיין אפשר לאכול אותם אך לא להגיש אותם לאורחים. איך אפשר לשפר?

  60. אז ככה הבטחתי לדווח על אוזני המן ללא גלוטן .
    הכנתי עם קמח תופח נטול גלוטן ויצא מעדן !!!!!!!
    הכנו גם אוזני המן רגילים -פשוט נהדרים .תודה על המתכון.

    1. הי נטלי, אין בעיה להכפיל כמויות אך אם זאת הפעם הראשונה שאת מכינה אני ממליצה להכין קודם את הכמות המצוינת במתכון ואחר כך אם את רוצה יותר, להכין שוב (מניסיון, בדר"כ הפעם השניה מוצלחת יותר כי לומדים מהפעם הראשונה..)
      חג פורים שמח 🙂

  61. אם אפשר להיות יותר ספציפיים כמה עובי הבצק והקוטר צריכים להיות זה יעזור…נראה לי שיצא לי עבה מידי למרות שמבחינת כמות עשיתי 18. יצא קצת כמו פיתה ולא התקשה לגמרי.

    1. הי, יש לרדד לבצק דק (רשום במתכון), רצוי כמה דק שאפשר. הקוטר לא משנה, זה בסך הכל משפיע על גודל האוזן המן. לגבי המרקם, כנראה שזה לא היה אפוי מספיק זמן. יש לשים את זה כ-15 דקות ב180 מעלות עד להזהבה ממש קלה ולהוציא החוצה לצינון. זה יוצא מהתנור מעט רך אך בצינון בחוץ זה מתקשה ומקבל פריכות.

  62. היי, הכנתי ומילאתי כל אחד במילוי שונה, שמתי חלבה, נוטלה, שוקולד השחר, תמרים. יצא טעים ואני ממש מרוצה. תודה לכם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר