מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק מינסטרונה

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 4, 2015
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון למרק מינסטרונה (מרק ירקות איטלקי) עשיר וטעים.

מרק שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד.

מרק מינסטרונה

מצרכים (6 מנות):

בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות קצוצות

3-4 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות/עיגולים

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

קישוא גדול חתוך לקוביות

בטטה בינונית חתוכה לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוכים

כוס שעועית לבנה מבושלת משקית קפואה

כוס פסטה יבשה מהסוג שאוהבים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

חצי כוס עלי סלרי קצוצים

8-10 כוסות מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית). מוסיפים עגבניות ושום, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-3 דקות.

-מוסיפים גזר, תפו"א, בטטה, קישוא, גבעולי סלרי, שעועית לבנה, רסק עגבניות ומתבלים. מוזגים את המים הרותחים ומערבבים היטב.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן מוסיפים עלי סלרי קצוצים ופסטה ומבשלים 5-10 דקות, עד שהפסטה מתבשלת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

120 תגובות

הוסף תגובה
  1. ערב טוב אפרת.
    המרק יצא פצצה!!! טעם עשיר וכל כך טעים!
    עכשיו בישלתי את זה עם גיסתי והיא התלהבה מהאתר שלך חבל על הזמן!
    אפינו גם את ה בצק עלים במילוי חצילים ומחכים שזה יהיה מוכן. בעז"ה נעדכן.

    תודה, אין עליך
    שרה וגיסתי ברכה

  2. אפרת,
    תודה על המתכון הנהדר! כל המשפחה נהנתה.
    אני נהנית בכלל להשתמש במתכונים שלך, קלים וטעימים, ממליצה בחום לאחרים.
    תודה רבה!

  3. תודה רבה על התשובות. עשיתי, הורדתי את זמן הבישול ל 30 דקות, טרפתי 2 קעריות ושלחתי בקופסאות פלסטיק להורי שיטעמו. השלב הבא – הפצת המתכון ותזכורת מאיזה אתר לקחתי אותו. מי שעדיין לא הכין – דחוף ועכשיו !!!! שווה כל ביס .

  4. אז.. אחרי שהכנתי אותו כבר עשרות פעמים גם ללא גלוטן עם הפסטה המתאימה
    יצא מושלם. בהחלט מומלץ. תודה:)

  5. בוקר טוב אפרת ,
    לראשונה הכנתי מינסטרונה , את המתכון שלך . יצא מעולה .
    יכנס למקום של כבוד בארסנל המרקים הקבועים .
    תודה רבה !!!

  6. הי,

    המתכון הנ"ל פשוט מעולה. פעם ראשונה שאני מכינה מרק מינסטרונה ויצא נהדר!! מאוד אוהבת את המתכונים שלך. יישר כוח וכל הכבוד.
    שבת שלום!!

  7. רק רוצה לומר לך תודה… בסתו הקריר של שיקגו … לבוא הביתה בערב למרק שלך !!! זה הדבר הכי מדהים שיכול להיות – אז תודה מכל הלב <3

  8. היי, אפשר לשים שעועית לבנה מקופסת שימורים? אם כן, יש לי ברוטב עגבניות. אז צריך לשטוף אותה מהרוטב או להכניס ככה?
    נ.ב
    פעם ראשונה שאני אי פעם מגיבה באתר כזה, אבל בהתחשב שהוא הפך להיות חוברת מתכונים קבועה שלי, רציתי להגיד תודה! תמיד יוצא טוב ואני כבר לא מרגישה שאני "מהמהרת" בכך שזה מהאינטרנט..

    1. היי ענבר,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר :-)
      אפשר להשתמש בשעועית לבנה משימורים. מומלץ לשטוף אותה מהנוזלים/רוטב שבקופסה ולסנן.
      בגלל שהשעועית מקופסת שימורים היא מאוד רכה מומלץ להוסיף אותה רק בסוף הבישול, בזמן שמוסיפים את עלי הסלרי והפסטה.
      שבוע נפלא

    1. היי אנה,
      במקום שתי עגבניות קצוצות את יכולה לשים כרבע כוס עגבניות מרוסקות. רכז עגבניות זה כמו רסק עגבניות אז אין בעיה.
      בהצלחה ;-)

  9. הכנתי כבר פעם שנייה ושוב יצא מעולה!
    הכנתי עם שעועית משימורים ששטפתי מרוב מיץ העגבניות (כמו שהנחית :))

  10. האתר נראה ממש מדהים
    בימים גשומים אני מכינה מרק דומה -ירקות שורשיים שאנו אוהבים פלוס חיטה או גירסים ועדשים וכו' – מה שיש בבית
    מה שמשדרג מאד את המרק ונותן גם חלבון לארוחה אלו ה"עננים" שאני מוסיפה – טורפת ביצה, מוסיפה מעט שמן מלח ופלפל ואז קמח עד שמגיעה למרקם כמעט בצקי אך עדיין מעט נזיל – ומטפטפת עם כף לתוך המרק הרותח. פשוט מעדן.
    תודה על האתר המעולה – מקוה לנסות היום מספר מתכונים לשבת, אי"ה!
    שבת שלום

    1. היי מיטל,
      את יכולה להוסיף באותו שלב או 10 דקות לפני הסוף, זה לא משנה :-)
      חשוב רק לשטוף את השעועית מהנוזלים שבקופסה כדי שלא יהיה טעם לוואי במרק.
      בהצלחה ;-)

  11. בתור חובב מרקים מושבע:)..מכין לעצמי הרבה סוגים,אבל המרק הזה שהכנתי בדיוק כמו שמופיע במתכון היה מדהים..אפילו הבן שלי(בן 4) אהב מאד,והוא לא ממש אוהב מרקים..יש לך אתר מדליק ומתכונים מעולים!!! תודה!

  12. שלום,
    הכנתי כבר 3 פעמים בחורף הזה ויצא פנטסטי!
    תודה על המתכון למרק המינסטרונה ותודה רבה על הסדר בהכנסת המצרכים ועל הפשטות.

    1. היי יעל,
      יש להשרות את השעועית לפחות לילה לפני.
      לאחר מכן, יש לבשל במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז להשתמש בה למתכון. אם יש לך סיר לחץ זה יקצר משמעותית את זמן הבישול.
      יום נפלא :-)

  13. היי,
    רציתי לומר שהכנתי אתמול את המרק והוא יצא מצויין והוא התחסל..:)
    יש לציין שהכמויות ממש מדוייקות ..
    כל הכבוד
    אני ממש מרוצה מהאתר שלך
    יום מקסים

    1. היי מירי,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה..
      אפשר להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול לאחר 40 דקות בישול, להביא לרתיחה ולבשל עוד 10 דקות נוספת.
      אפשר גם לפזר מעל גבינת פרמז'ן מגורדת.

  14. אני מאד אוהבת את האתר שלך. תודה לך! טיפ קטן שלי – למי שלא אוהבת אבקת מרק עוף, אני תמיד שמה בכל סוגי המרקים כמה כנפיי עוף בתחילת הבישול יחד עם הירקות ומתבלת במעט כורכום(כמו במתכון שלך) וזה נותן גם טעם טבעי של העוף וגם את הצבע הצהבהב.

    1. למה בכלל צריך להוסיף מתוק? עד כמה שידוע לי המתכון המקורי האיטלקי לא כולל שום תוספת מתוקה.

      ותודה רבה על המתכון שנראה מצוין. :)

      1. היי סתוית,
        הסילאן הוא כדי לאזן את החמיצות של העגבניות. המרק עצמו הוא לא מתוק.
        בכל אופן, אפשר לוותר על הסילאן.

    1. כן אורית. אם את רוצה לוותר על אבקת המרק יכול להיות שתצטרכי לשים יותר מלח ולהפך, אפשר גם לשים יותר אבקת מרק ולוותר על המלח.

  15. נראה מעולה!!
    ואם אשתמש השעועית אדומה לא משקית קפואה אלא רק מושגת, איך מתייחסים אליו?
    תודה רבה ושבת שלום!!

    1. היי אילנה,
      אם זאת שעועית אדומה יבשה צריך לבשל אותה קודם במים רותחים עד שתתרכך ורק אז להוסיף אותה למרק.
      שבת שלום :-)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »