מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 4, 2015
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון למרק מינסטרונה (מרק ירקות איטלקי) עשיר וטעים.

מרק שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד.

מרק מינסטרונה

מצרכים (6 מנות):

בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות קצוצות

3-4 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות/עיגולים

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

קישוא גדול חתוך לקוביות

בטטה בינונית חתוכה לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוכים

כוס שעועית לבנה מבושלת משקית קפואה

כוס פסטה יבשה מהסוג שאוהבים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

חצי כוס עלי סלרי קצוצים

8-10 כוסות מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית). מוסיפים עגבניות ושום, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-3 דקות.

-מוסיפים גזר, תפו"א, בטטה, קישוא, גבעולי סלרי, שעועית לבנה, רסק עגבניות ומתבלים. מוזגים את המים הרותחים ומערבבים היטב.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן מוסיפים עלי סלרי קצוצים ופסטה ומבשלים 5-10 דקות, עד שהפסטה מתבשלת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

186 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על המתכון המעולה.מכינה אותו בחורף בד"כ היום אכין לסעודה מפסקת. חשבתי אולי להוסיף עדשים כתומות מרק חרירה/מיניסטרונה יש לך מתכון מומלץ כמו זה עם עדשים? או פשוט להוסיף לזה עדשים. תודה שנה טובה וגמר חתימה טובה

  2. יצא מושלם!!! תודה!
    גם אני שמתי שעועית מקופסת שימורים עם רוטב עגבניות ולא הוספתי רסק עגבניות.

  3. נראה מתכון מצויין. אפשר לקרוא למרק בעצם מרק שעועית. במקום פסטה הייתי שמה גריסים ישר מההתחלה. ומשתמשת בשעועית ברוטב עגבניות מקופסא, ואז אין צורך ברסק עגבניות.

  4. היי אפרת! תודה רבה על האתר, משתמשת בו המון ותמיד יוצא מושלם!!!
    אפשר לשים שעועית צהובה קפואה במקום שעועית לבנה?

  5. היי אפרת,
    קודם כל אני רוצה לאמר שכל המתכונים שלך מושלמיםםםם! קלים ברורים להכנה וטעימים!
    הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים וכל פעם הבטטה נשארה קשה:( למה?

    1. היי אסתי,
      קודם כל תודה 🙂
      לגבי הבטטה, באיזה גודל קוביות את חותכת את הבטטה?

  6. מתכון מעולה!
    כבר שנה שנייה שהוא מככב אצלי .. לפעמים אני מוסיפה כרובית או אפונה.. מה שיש.
    תודה 🙂
    מיכל

  7. הי אפרת!
    אני רוצה להכין את המרק עכשיו, יש לי שעועית אבל לא השריתי אותה… עדיף פשוט להכין בלי שעועית? או שיש אפשרות כן להשתמש בה?
    ממש תודה רבה על הזמינות ועל כל המתכונים המדהימים!!

    1. היי מוריה,
      תכיני בלי שעועית. אלא אם כן יש לך שעועית משקית קפואה.

    1. היי גונן,
      אפשר להשתמש באבקת מרק פרווה או בטעם ירקות. אם אין אפשר להכין בלי אבקת מרק ולהוסיף מלח לפי הטעם.

  8. היי,
    קודם כל אני רוצה להודות לבורא עולם שזיכה אותך להיות שליחה נפלאה. בזכות המתכונים שלך אני מצליחה להיות קצת אשת חיל 🙂 אני מאוד אוהבת את האתר שלך ועד כה כל מה שעשיתי ממנו בעלי התעוףף עליו 🙂
    רציתי לשאול לגבי המרק… אני רוצה להכניס אליו שוקיים של עוף האם זה מתאים? אם כן ויש לי 6 שוקיים זה לא יהיה הרבה ביחס לכמות המים והירקות?
    תודה רבה 🙂

    1. תודה רבה שמרית ❤️
      לגבי המרק, אפשר להוסיף לו 6 שוקיים. את השוקיים יש להוסיף לאחר שהבצל מזהיב ולטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף את העגבניות והשום ולהמשיך כרגיל. תבשלי את המרק במשך 40-45 דקות ואח"כ תוסיפי סלרי ופסטה ותבשלי כ-10 דקות נוספות.

    1. קישוא ובטטה אפשר לוותר. לגבי הסלרי חייבת לציין שהוא מוסיף למרק אבל אם אין לך ואת בכל זאת רוצה להכין שימי פטרוזיליה.

  9. וואו! פשוט ווואו!

    מלאכת הקילוף-חיתוך אומנ גוזלת זמן אבל התוצאה שווה הכל!

    ויתרתי על הבטטה ואת השעועית המרתי בחומוס משומר והוספתי אפונה קפואה.

    שוב תודה על עוד מתכון מופלא שלך!

    1. לטעמי פסטה מחיטה מלאה פחות טעימה אבל אם את אוהבת ברור שאין בעיה.

  10. לאפרת שלום,
    המרק יצא פשוט ט-ע-י-ם !!!!
    ניסיתי בעבר הרבה מתכונים דומים אבל כלום לא יצא כמו זה
    תודה רבה גם על כל המתכונים כל המשפחה שלי המורחבת נעזרת בו

  11. הכנתי את המרק ויצא מעולה !!
    אני מתגוררת בחו"ל ואני מארחת מחר חברים מקומיים כאשר את כל המתכונים לקחתי מפה, ממש מתרגשת 🙂
    תודה רבה לך על מתכונים נפלאים.

  12. הי,
    אני מעוניינת לטחון את המרק לפני הוספת הפסטה- זה הולך?
    או שלא מתאים למרק הזה?

    תודה,ושבת שלום
    גילת

    1. היי מיכל,
      אפשר להוסיף חומוס משימורים כ 5-10 דקות לפני סוף הבישול. חשוב לשטוף את החומוס היטב מהנוזלים שבשימורים ולסנן.
      יום נפלא 🙂

    1. היי רוני,
      אפשר להשתמש בשעועית לבנה משימורים רק מומלץ לשטוף אותה מהנוזלים שבקופסה ולסנן.
      בגלל שהיא מאוד רכה יש להוסיף אותה רק בסוף הבישול, בזמן שמוסיפים את עלי הסלרי והפסטה.

  13. היי אפרת
    יש לי שעועית יבשה שהשריתי כל הלילה, זה יאריך את זמן הבישול או שצריך לבשל אותה קודם?
    תודה ושבת שלום

    1. היי אודליה,
      עדיף לבשל אותה קודם בנפרד במים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בה למרק.
      שבת שלום 🙂

  14. יצא מעולה! בדיוק כמו שדמיינתי מרק מינסטרונה, כשחיפשתי מתכון. וכל כך פשוט וקל להכנה. תודה!

  15. בוקר טוב אפרת
    אין לי גזר אבל יש לי אפונה וגזר קפואים זה ילך עם המרק הזה?ואם כן אז כמה להשים
    תודה ויום טוב

  16. איזה מרק משובח וטעים!
    גיליתי את האתר הזה לא מזמן והתמכרתי. מתכונים מעולים והשפית מקסימה:)
    תודה!

  17. ערב טוב אפרת.
    המרק יצא פצצה!!! טעם עשיר וכל כך טעים!
    עכשיו בישלתי את זה עם גיסתי והיא התלהבה מהאתר שלך חבל על הזמן!
    אפינו גם את ה בצק עלים במילוי חצילים ומחכים שזה יהיה מוכן. בעז"ה נעדכן.

    תודה, אין עליך
    שרה וגיסתי ברכה

  18. אפרת,
    תודה על המתכון הנהדר! כל המשפחה נהנתה.
    אני נהנית בכלל להשתמש במתכונים שלך, קלים וטעימים, ממליצה בחום לאחרים.
    תודה רבה!

  19. הי,

    מה אפשר לעשות אם אין לי שעועית בבית? האם גריסים יהוו תחליף? האם עדיף לא להכין את המרק?

    1. היי לימור,
      את יכולה להכין גם בלי שעועית. אין צורך לשים גריסים כי יש גם פסטה במרק.

  20. תודה רבה על התשובות. עשיתי, הורדתי את זמן הבישול ל 30 דקות, טרפתי 2 קעריות ושלחתי בקופסאות פלסטיק להורי שיטעמו. השלב הבא – הפצת המתכון ותזכורת מאיזה אתר לקחתי אותו. מי שעדיין לא הכין – דחוף ועכשיו !!!! שווה כל ביס .

    1. עדיף קוביות קטנות עד קטנטנות כדי שיהיה נוח יותר לאכול וגם כדי שיתבשל יותר מהר.

    1. היי תמי,
      אפשר לשים בסביבות חצי כוס גריסי פנינה (יש לשטוף אותם היטב לפני).
      שבת שלום 🙂

  21. אז.. אחרי שהכנתי אותו כבר עשרות פעמים גם ללא גלוטן עם הפסטה המתאימה
    יצא מושלם. בהחלט מומלץ. תודה:)

    1. היי ליאת,
      אני מניחה שהמרק יכול להשמר במקרר בקופסה אטומה במשך כ-4 ימים.

  22. בוקר טוב אפרת ,
    לראשונה הכנתי מינסטרונה , את המתכון שלך . יצא מעולה .
    יכנס למקום של כבוד בארסנל המרקים הקבועים .
    תודה רבה !!!

  23. הכנתי את המרק הוספתי פטריות וגם כפית קמח להסמין את המרק אבל אני חושב שהפפירקה המתוקה מיותר

  24. הי,

    המתכון הנ"ל פשוט מעולה. פעם ראשונה שאני מכינה מרק מינסטרונה ויצא נהדר!! מאוד אוהבת את המתכונים שלך. יישר כוח וכל הכבוד.
    שבת שלום!!

  25. היי

    האם להסויף בנוסף לעגבניות גם רסק עגבניות ? (זה רשום בהוראות הכנה אך לא רשום למעלה במצרכים)

    תודה

    1. היי מאיה,
      אפשר להוסיף 2 כפות גדושות רסק עגבניות (זה רשום במצרכים אחרי הפסטה).
      יום מקסים 🙂

  26. רק רוצה לומר לך תודה… בסתו הקריר של שיקגו … לבוא הביתה בערב למרק שלך !!! זה הדבר הכי מדהים שיכול להיות – אז תודה מכל הלב <3

  27. היי, אפשר לשים שעועית לבנה מקופסת שימורים? אם כן, יש לי ברוטב עגבניות. אז צריך לשטוף אותה מהרוטב או להכניס ככה?
    נ.ב
    פעם ראשונה שאני אי פעם מגיבה באתר כזה, אבל בהתחשב שהוא הפך להיות חוברת מתכונים קבועה שלי, רציתי להגיד תודה! תמיד יוצא טוב ואני כבר לא מרגישה שאני "מהמהרת" בכך שזה מהאינטרנט..

    1. היי ענבר,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אפשר להשתמש בשעועית לבנה משימורים. מומלץ לשטוף אותה מהנוזלים/רוטב שבקופסה ולסנן.
      בגלל שהשעועית מקופסת שימורים היא מאוד רכה מומלץ להוסיף אותה רק בסוף הבישול, בזמן שמוסיפים את עלי הסלרי והפסטה.
      שבוע נפלא

    1. היי אנה,
      במקום שתי עגבניות קצוצות את יכולה לשים כרבע כוס עגבניות מרוסקות. רכז עגבניות זה כמו רסק עגבניות אז אין בעיה.
      בהצלחה 😉

  28. הכנתי כבר פעם שנייה ושוב יצא מעולה!
    הכנתי עם שעועית משימורים ששטפתי מרוב מיץ העגבניות (כמו שהנחית :))

  29. האתר נראה ממש מדהים
    בימים גשומים אני מכינה מרק דומה -ירקות שורשיים שאנו אוהבים פלוס חיטה או גירסים ועדשים וכו' – מה שיש בבית
    מה שמשדרג מאד את המרק ונותן גם חלבון לארוחה אלו ה"עננים" שאני מוסיפה – טורפת ביצה, מוסיפה מעט שמן מלח ופלפל ואז קמח עד שמגיעה למרקם כמעט בצקי אך עדיין מעט נזיל – ומטפטפת עם כף לתוך המרק הרותח. פשוט מעדן.
    תודה על האתר המעולה – מקוה לנסות היום מספר מתכונים לשבת, אי"ה!
    שבת שלום

    1. היי נחמה,
      המרק שאת מכינה נשמע מעולה 🙂
      תודה על השיתוף ושבת שלום!

    1. היי אירה,
      שימי יותר מלח. ממליצה להתחיל ב2 כפיות מלח ולהוסיף עוד לפי הטעם.

    2. יש אבקות מרק אורגניות שלא כוללות את החומרים המזיקים.
      נסי בחנויות טבע או בעדן.

  30. היי אפרת,תודה על המתכון הנפלא!
    אם אני משתמשת בשעועית משימורים ולא סנפרוסט, להוסיף באותו שלב?

    1. היי מיטל,
      את יכולה להוסיף באותו שלב או 10 דקות לפני הסוף, זה לא משנה 🙂
      חשוב רק לשטוף את השעועית מהנוזלים שבקופסה כדי שלא יהיה טעם לוואי במרק.
      בהצלחה 😉

  31. בתור חובב מרקים מושבע:)..מכין לעצמי הרבה סוגים,אבל המרק הזה שהכנתי בדיוק כמו שמופיע במתכון היה מדהים..אפילו הבן שלי(בן 4) אהב מאד,והוא לא ממש אוהב מרקים..יש לך אתר מדליק ומתכונים מעולים!!! תודה!

  32. שלום,
    הכנתי כבר 3 פעמים בחורף הזה ויצא פנטסטי!
    תודה על המתכון למרק המינסטרונה ותודה רבה על הסדר בהכנסת המצרכים ועל הפשטות.

  33. אם אשתמש בשעועית רגילה (לא סנפרוסט) כמה זמן לבשל אותה קודם? והאם יש להשרות אותה לפני הבישול?

    1. היי יעל,
      יש להשרות את השעועית לפחות לילה לפני.
      לאחר מכן, יש לבשל במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז להשתמש בה למתכון. אם יש לך סיר לחץ זה יקצר משמעותית את זמן הבישול.
      יום נפלא 🙂

  34. היי,
    רציתי לומר שהכנתי אתמול את המרק והוא יצא מצויין והוא התחסל..:)
    יש לציין שהכמויות ממש מדוייקות ..
    כל הכבוד
    אני ממש מרוצה מהאתר שלך
    יום מקסים

    1. עלי הסלרי מוסיפים טעם למרק אבל אם יש לך עלי בזליקום או כוסברה את יכולה לשים במקום.

    1. היי מירי,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה..
      אפשר להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול לאחר 40 דקות בישול, להביא לרתיחה ולבשל עוד 10 דקות נוספת.
      אפשר גם לפזר מעל גבינת פרמז'ן מגורדת.

  35. אני מאד אוהבת את האתר שלך. תודה לך! טיפ קטן שלי – למי שלא אוהבת אבקת מרק עוף, אני תמיד שמה בכל סוגי המרקים כמה כנפיי עוף בתחילת הבישול יחד עם הירקות ומתבלת במעט כורכום(כמו במתכון שלך) וזה נותן גם טעם טבעי של העוף וגם את הצבע הצהבהב.

    1. למה בכלל צריך להוסיף מתוק? עד כמה שידוע לי המתכון המקורי האיטלקי לא כולל שום תוספת מתוקה.

      ותודה רבה על המתכון שנראה מצוין. 🙂

    2. היי סתוית,
      הסילאן הוא כדי לאזן את החמיצות של העגבניות. המרק עצמו הוא לא מתוק.
      בכל אופן, אפשר לוותר על הסילאן.

    1. כן אורית. אם את רוצה לוותר על אבקת המרק יכול להיות שתצטרכי לשים יותר מלח ולהפך, אפשר גם לשים יותר אבקת מרק ולוותר על המלח.

    1. היי מירי,
      תפרסי לעיגולים ושימי לקראת הסוף. ב-10 דקות האחרונות.
      שבת שלום 🙂

  36. נראה מעולה!!
    ואם אשתמש השעועית אדומה לא משקית קפואה אלא רק מושגת, איך מתייחסים אליו?
    תודה רבה ושבת שלום!!

    1. היי אילנה,
      אם זאת שעועית אדומה יבשה צריך לבשל אותה קודם במים רותחים עד שתתרכך ורק אז להוסיף אותה למרק.
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר