מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק אפונה

מרק אפונהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 12, 2013
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

מתכון למרק אפונה פשוט, קל להכנה וטעים

מרק אפונה

מצרכים (כ-4 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות

3-4 שיני שום כתושות

4 כוסות אפונה (משקית קפואה)

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב יכול לשים במקום שמיר)

6 כוסות מים רותחים

תיבול: 1 כף גדושה אבקת מרק, 1 כפית שטוחה כמון, 1 כפית שטוחה כורכום, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

אופן הכנה:

-מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים. לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה ומתבלים.

-מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. מערבבים מידי פעם.

-טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים כ- 3 דקות נוספות.

 

מתכון למרק אפונה, מרק אפונה סמיך, מרק אפונה פשוט, מרק אפונה וגזר

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

306 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי,
      צריך לטחון את המרק באיזושהי צורה. אפשר גם להשתמש בבלנדר רגיל או מעבד מזון.

  1. היי המתכונים שלך מעולים!!!!
    שמתי בטעות כפית פפריקה מתוקה וזה כבר באמע להתבשל, מה אני עושה?

  2. היי,התחלתי לבשל מרק אפונה והתברר לי שאין לי מספיק אפונה
    (9 כוסות אפונה יש לי במקום 17 כוסות שראיתי שכתבת בתגובות) האם אפשר להוסיף אפונה וגזר משימורים,
    ואם לא אולי איזה ירק אחר?

    1. היי ישראל,
      אתה צריך כמות כל כך גדולה של מרק? 17 כוסות זה יוצא כ-20 מנות.
      אפשר להוסיף קישואים אם יש לך או אפונה וגזר.

  3. שדרוג עצום לאוהבי הטעם המעושן. לבשל עם נקניקיה או שתיים מעושנות. זה עושה את ההבדל. עדיף להשתמש באפונה טריה או קפואה. כשאני מכינה מאפונה יבשה אז משרה יום קודם מבשלת זמן ארוך ( לפחות שעה) ומסננת ואחרי כן עדיין יש מן תחושה חולית בגרון.

    1. אפשר אבל כדאי לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.

    1. היי אהובה,
      כל מתכון שיש בו אפונה קפואה אפשר להכין עם אפונה יבשה רק שיש לבשל קודם את האפונה היבשה במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא.

  4. הי אפרת
    קודם כל האתר שלך מדהים!!! מתכונים טעימים, קלים להכנה שתמיד מצליחים…
    רציתי לשאול אם אפשר להכין את מרק האפונה עם אפונה מיובשת ולא קפואה?
    תודה מראש על התשובה

    1. תודה טובית 🙂
      אפשר. בגלל אפונה יבשה סופחת המון נוזלים אני ממליצה לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת. את היתר אפשר להקפיא. כדאי לבשל 2 כוסות אפונה יבשה. היא תכפיל את נפחה לאחר בישול.

  5. מה ניתן לשים במקום אבקת מרק?
    וכמה יוצא? נשמע מעט מאוד,
    אם אני מעוניינת ביותר להכפיל את הכל?

    1. היי אסתי,
      אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח לפי הטעם.
      זה יוצא כ-4 מנות. אפשר להכפיל את כל הכמויות, כולל של התיבול.
      יום מקסים 🌷

    1. מתכון לקרוטונים:
      5 פרוסות לחם או חלה
      5 כפות שמן זית
      כפית שטוחה פפריקה מתוקה
      כפית שטוחה תבלין מיובש של פטרוזיליה או כוסברה או טימין או בזיליקום (מומלץ לשלב)
      רבע כפית אבקת שום (לא חובה)
      רבע כפית מלח
      קמצוץ פלפל שחור
      אופן הכנה:
      חותכים את הלחם לקוביות קטנות.
      מתבלים את קוביות הלחם בתערובת השמן והתבלינים באופן אחיד.
      מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
      מניחים את קוביות הלחם המתובלות על נייר אפיה ואופים במשך 10-15 דקות, עד להזהבה קלה.

  6. היי אפרת תודה רבה ! המרק יצא ממש טעים! אבל הפעם לא הייתה לי אפונה קפואה , האם אפשר להשתמש באפונה משימורים ?
    תודה מראש

    1. היי צופיה,
      אפשר אבל כדאי לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.

  7. היי אפרת,
    תודה על מתכונים מעולים !!! תמיד הכל יוצא מוצלח . אני צריכה להכין 4/5 מנות מרק ויש לי אפונה יבשה . מה לעשות ?

    1. היי תהילה,
      בגלל אפונה יבשה סופחת המון נוזלים אני ממליצה לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ואז להשתמש בכמות של 4 כוסות אפונה מבושלת. את היתר אפשר להקפיא. כדאי לבשל 2 כוסות אפונה יבשה. היא תכפיל את נפחה לאחר בישול.

  8. ערב טוב. וחודש טוב אני צריכה להכין למחר 20 מנות מרק אם אפשר לקבל מתכון מדוייק למרק אם אפונה יבשה תודה לעזרה ואתר נפלא

    1. היי אהובה,
      כמות ל-20 מנות מרק:
      2 בצלים גדולים קצוצים
      6 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
      10 שיני שום כתושות
      17 כוסות אפונה מבושלת
      2 כוסות פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב יכול לשים במקום שמיר)
      24 כוסות מים רותחים (5.5 ליטר)
      תיבול: 4 כפות גדושה אבקת מרק, 2.5 כפיות כמון, 2 כפיות כורכום, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
      לגבי שימוש באפונה יבשה- בגלל שהאפונה סופחת הרבה נוזלים בזמן הבישול וזה יכול לשנות את הכמויות כדאי לבשל את האפונה בנפרד במים עד לריכוך ואז להשתמש בכמות של 16 כוסות למתכון. את היתר אפשר להקפיא. ממליצה לבשל 7 כוסות אפונה יבשה.
      יום מקסים

  9. מדוע אי אפשר לבשל ביחד את האפונה היבשה עם כל המרכיבים עד שהיא מתרככת. מדוע צריך בסיר נפרד? תודה רבה על המתכונים הנהדרים שמפשטים כל מתכון מסובך.

    1. אפשר לבשל ביחד ולהוסיף יותר מים כי האפונה היבשה סופחת יותר נוזלים.
      בסוף לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.

    1. אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
      אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

  10. היי אפרתי
    רוצה לנסות להכין את המרק, פעם ראשונה משתמשת בבלנדר ( לא ידני)
    האם זה בסדר?
    על איזו מהירות? כמה זמן? סליחה על השאלות המרובות

    1. היי סיוון,
      אפשר להשתמש בבלנדר רגיל. יש לטחון על מהירות גבוהה במשך 1-2 דקות, עד שהתערובת הופכת אחידה וחלקה.
      בהצלחה 🙂

    1. ייקח לזה פשוט יותר זמן להתבשל. צריך גם לעקוב אחרי הבישול ולוודא שלא חסרים נוזלים כי האפונה היבשה סופחת נוזלים.

  11. הי, תודה רבה על המתכונים הנהדרים.
    רציתי לשאול האם ניתן להשתמש באפונה יבשה במקום הקפואה? ואם כן אז כמה? תודה!

    1. היי חיים,
      אפשר להשתמש באפונה יבשה אך במקרה כזה יש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
      אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

    1. לא בטוחה שהייתי מוסיפה עדשים כי זה שילוב של שני טעמים דומיננטיים (עדשים ואפונה).

    1. אפשר להכין בלי למרות שהכמון והפטרוזיליה בהחלט מוסיפים טעם.
      לכורכום יש טעם אחר אבל את יכולה לשים רבע כפית.

  12. מתכון מצויין כבר שנה 2 שאני מכינה אותו בחורף ונהנת ❤ פשוט, קל וטעים מאוד ❤
    מפזרת מעל מעט פרמזן וזה פשוט מעדן 👍

    1. היי מירי,
      אפשר אבל כדאי לשטוף את האפונה מהנוזלים שבשימורים לסנן כדי למנוע טעם לוואי. שימי 4 כוסות.

    1. מריר? מוזר. כנראה זה אחד המצרכים שהשתמשת בהם. אולי סוג הפטרוזיליה או ירק אחר.
      יכול להיות שטיגנת את הבצל או השום יתר על המידה והם נשרפו וגרמו לטעם מר.

    1. היי מאור,
      בטטה יכולה להשתלט קצת על הטעם לכן עדיף גזר אבל אם אין, כדאי יהיה לשים בטטה קטנה.

  13. חיפשתי מתכון קל וטעים וכול משמצאתי בשאר האתרים זה מתכון עם אפונה יבשה שלוקח לא מעט זמן..ואז מצאתי את המתכון הזה שישר התאהבתי בו כי זה היה עם אפונה קפואה😄יצא מדהים וכול הבית הריחחח נפלא
    תודה רבה על מתכון טעים וקל!!

    1. היי בת שבע,
      השתמשת באפונה משקית קפואה?
      גם אם נשארות קליפות קטנות זה לא נורא. אם זה ממש מפריע לך אפשר לסנן את המרק.

    1. היי נופר,
      אפשר להשתמש באפונה יבשה רק שיש לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
      אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

  14. תודה רבה על מתכון משובח ומדוייק,
    הוספתי לצרור הפטרוזליה גם צרור כוסברה וצרור שמיר
    קיבל ארומה נפלאה ועשיקה.
    מתאים למזג האויר הסגרירי שמתחולל בחוץ.

  15. שלום,
    מהן הכמויות המדויקות של התיבול שאצטרך אם אני לא משתמשת באבקת מרק? תודה רבה!!

    1. היי,
      תתחילי בכפית וחצי מלח ותטעמי. אם לדעתך צריך יותר תוסיפי.
      הכמויות של יתר התבלינים אינם משתנים.

    1. היי תהל,
      אפשר. יש לבשל את האפונה היבשה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
      אם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

  16. הי הי. השתמשתי באפונה יבשה, ובבישול עם המרק יוצא קצף צהבהב ומריר… זה תקין? אם לא, איפה הטעות?

    1. היי ליאור,
      זה בסדר. כשמבשלים אפונה יבשה לפעמים נוצר קצף בחלק העליון ויש להסיר אותו עם כף. בכל אופן, זה לא אמור לפגוע בטעם של המרק.
      בישלת קודם את האפונה בנפרד ואז הכנת איתה את המרק?

    1. היי חנה,
      אפשר. יש לבשל את האפונה היבשה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
      לדעתי מ-2 כוסות אפונה יבשה אמורות להתקבל לפחות 4 כוסות אפונה מבושלת. בכל מקרה, אפשר להכין קצת יותר ואם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

  17. היי

    אני רוצה לשים אפונה של סנפרוסט קפואה ולא לטחון את המרק בסוף….

    כדיי שהאפונה לא תתפרק או תתרכך יתר על המידה בבישול אני אמורה לשים בישול לזמן קצר יותר?

    1. היי נטע,
      אני לא בטוחה אם זה ייצא טעים בלי לטחון את המרק כי כשטוחנים מתקבל מרקם וטעם אחיד.
      בכל מקרה, כדאי לבשל 15-20 דקות.

  18. שלום רב אפרת רצתי לשאול אפשר לשם אפונה עדינה של סנפורסט?אפשר לוותר על הבצל? כמה זה חצי כוס שמיר במספרים? תודה .

    1. היי מיטל,
      אפשר להשתמש באפונה עדינה.
      פחות מומלץ כי הבצל מוסיף טעם אבל אם את לא אוהבת אז תכיני בלי.
      אני לא יודעת לומר בדיוק כמה גרם השמיר אבל אפשר לשים כמות של חופן (מה שנכנס בכף היד).

  19. נהנית מאוד מהאתר שלך
    ובמיוחד מהמרק אפונה פעם שלישית במהלך שבוע.. זה אומר שהתאהבנו, כל המשפחה
    פשוט וקל וכל ביס תענוג גדול 🙂

  20. המצרכים הנגישים, אופן ההכנה הידידותי והטעם המדהים..זה מה שהופך את המתכונים שלך ללא פחות ממושלמים! כל מתכון שניסיתי קלע בול!
    כבר יומיים רצוף מכינה את המרק הזה ע"פ בקשת הילדים והבעל..תענוג פשוט. במקום פטרוזיליה הוספתי סלרי והשתלב נהדר. תודה לך!

    1. היי טלי,
      לא חובה להשרות אפונה יבשה אבל כן כדאי לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד שהיא כמעט מתרככת (כי היא סופחת נוזלים) ואז להשתמש למתכון ב-4 כוסות אפונה מבושלת (את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם הבאה).
      שבת שלום 🙂

    1. היי דורית,
      אפשר להשתמש בבלנדר רגיל או במעבד מזון.
      מומלץ להניח למרק מעט להתקרר (רק שלא יהיה רותח) ואז לטחון אותו.
      יום מקסים 🙂

  21. אפרת המקסימה בעלי ואני קנינו מוט בלנדר שנוכל ליהנות ממרקים עשירים בחורף.בעלי הכין היום לצהריים את המרק עם שמיר והוסיף גם 2 תפו"א.יצא פשוט שמימי!תודה רבה ושבת שלום!

  22. כמו כל המתכונים באתר (וניסיתי לא מעט..) יצא פשוט ומעולה!
    אני אוהבת מתכונים פרקטיים ממצרכים שיש בבית ושתמיד יוצאים טובים וזה הסוד של האתר הזה!
    תודה רבה!

    1. היי חן,
      בגלל שזאת אפונה יבשה מומלץ לבשל אותה בנפרד במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז לסנן מהמים ולהשתמש ב-4 כוסות אפונה מבושלת למרק. אפשר להשתמש במי הבישול למרק עצמו.
      לדעתי כדאי שתבשל בכל אופן 4 כוסות אפונה יבשה ואם נשארת כמות עודפת אפשר לשים בשקית אטומה ולהקפיא לפעם הבאה.

  23. ערב טוב!

    אם אני מבשלת מרק מאפונה קפואה ומשאירה אותה שלמה, אפשר להקפיא כזה מרק?

    (אגב, אני מרסקת גזר ומאדה אחרי טיגון הבצל וזה נותן צבע וכנראה טעם. סתם רעיון!).

    תודה רבה!

    1. יצא טעים, אבל אחרי הטחינה נשארות קליפות של אפונה שלא
      נטחנות וזה לא נעים בפה…
      מה עושים?

    1. היי קארין,
      אם את משתמשת באפונה יבשה יש לבשל בנפרד 2 כוסות אפונה במים רותחים עד שהאפונה מתרככת ואז לסנן ולהוסיף למתכון כרגיל כאילו היא אפונה קפואה (4 כוסות). לאחר הבישול האפונה אמורה להכפיל את נפחה.
      בהצלחה 😉

    1. היי מיה,
      אפשר להסמיך עם שיבולת שועל דקה (קוואקר) או מהירת הכנה אבל לא עם שיבולת שועל עבה/גסה.

    1. היי שרון,
      העלים הקצוצים מוסיפים המון טעם למרקים 🙂
      בכל אופן במרק האפונה זה פחות קריטי ואני מניחה שאפשר לוותר. במרק העדשים הירוקות פחות מומלץ לוותר.
      שבת שלום 🙂

  24. תודה רבה!הכנתי כמות וחצי של מרק העדשים הכתומות ורציתי שתצא לי אותה כמות במרק הזה – כמה לשים מכל אחד מהמרכיבים?

    1. אלה הכמויות:
      1 בצל גדול קצוץ
      3 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
      5-6 שיני שום כתושות
      6 כוסות אפונה (משקית קפואה)
      3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב יכול לשים במקום שמיר)
      9 כוסות מים רותחים
      תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, כפית וחצי מלח, כפית גדושה כמון, כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור.
      בסוף לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.

  25. כמה כוסות יש בשקית אפונה והאם צריך להפשיר לפני?כמה גר' פטרוזיליה צריך לצי כוס?מתכוונת לשים רק כפית א.מרק – כמה מלח ופלפל לשים והאם חייב כמון (לא אוהבים אצלי בבית)?

    1. היי שרון,
      בשקית של 800 גרם יש בערך 5 כוסות. אין צורך להפשיר את האפונה.
      לגבי הפטרוזיליה, אני לא יודעת כמה גרם זה יוצא אבל זה לא חייב להיות מדויק.
      אם את שמה כפית אבקת מרק, שימי בערך כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. ממליצה לטעום ולהוסיף עוד מלח לפי הצורך. הכמון מאוד מוסיף אבל אם לא אוהבים אז תוותרי.
      שבת שלום 🙂

    1. היי רונה,
      אם גם אחרי שטחנת את האפונה המרק לא מספיק סמיך, ערבבי כף גדושה קורנפלור (או קמח רגיל) עם כרבע כוס מים קרים עד שאין גושים והוסיפי למרק וערבבי. בשלי עוד 5-10 דקות על אש בינונית ללא מכסה עד שהמרק מסמיך.
      בהצלחה 😉

  26. המרק הכי טעים ומושלם, אין שבוע שאני לא מכינה אותו אנחנו מכורים.
    מפיצה את המתכון לכל מי שאוהב מרק אפונה נפלא. תודה על אתר מושלם, לימור

  27. אהה ועוד שאלה..
    הימים ככ קרים שאני מתעצלת לצאת לקניות כבר כמה ימים
    אז אין לי לא בצל ולא גזר.. תפו"א הולך?
    חח תודה

  28. אהללןן.. מה שלומך?
    מתחשק לי ממש להכין מחר מרק אפונה..
    יש לי אפונה יבשה.. לפי מה שהבנתי מהתגובות צריך לבשל את האפונה היבשה רק במים, להרתיח וכשהאפונה רכה להמשיך לפי המתכון רגיל??
    תודה רבהה 🙂

    1. היי יהודית,
      לגבי האפונה היבשה – נכון 🙂 יש לבשל בנפרד 2 כוסות אפונה יבשה במים רותחים עד שהאפונה מתרככת ואז לסנן ולהוסיף למתכון כרגיל כאילו היא אפונה קפואה.
      בצל מוסיף מאוד במרקים (אפילו קטן אם נשאר לך), על גזר אפשר לוותר. אין צורך לשים תפו"א במקום.
      בהצלחה ויום חמים ונעים 🙂

    1. היי הילה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. שימי 6 כוסות אפונה וגזר ותוותרי על הגזר.
      בהצלחה 😉

  29. אם אין לי בלנדר ידני יש אפשרות לטחון את החומרים לפני הבישול? ולשים אותם כבר טחונים?
    תודה!

    1. היי רעות,
      אם יש לך שקית קפואה של גזר גמדי או תערובת של אפונה וגזר את יכולה להשתמש בזה.
      אפשר לשים במקום דלעת או דלורית אם יש לך.
      אם לא, פשוט תכיני בלי.
      בהצלחה 😉

    2. לא יכולתי להתאפק והכנתי בלי. יצא מעולה! חוסל בצ׳יק 😉
      אגב כל מה שאני מכינה מהאתר מצליח… התמכרתי

    1. היי רון,
      לא חובה להפשיר. אם גרגירי האפונה דבוקים זה לזה בגלל הקרח אפשר לשים אותם במסננת ולשטוף מתחת לברז כדי שייפרדו.
      בהצלחה 😉

  30. היי אני מכינה את המרק ואין לי עשבי תיבול כאלה כרגע אפשר להוסיף נענע במקום?
    יש מתכונים עם נענע ואני ממש מפחדת להוסיף

    1. היי,
      אם לא בטוח שתאהבי את הטעם של הנענע תוותרי על עשבי התיבול ותכיני בלי.

  31. צהרים טובים. ברצוני לדעת אם אפשר להחליף את האפונה לעדשים ירוקות. ואם כן, אזי יש צורך להשרות אותן במים לפני?

    1. כן אלין, נראה לי שאפשר. רק מומלץ לסנן את זה מהנוזלים לפני שמוסיפים למרק כדי שלא יהיה טעם לוואי.

    1. היי נטע,
      כדאי לבשל בנפרד 2 כוסות אפונה יבשה במים רותחים עד שהיא מתרככת ולאחר מכן אפשר להשתמש בה רגיל למתכון.
      בהצלחה 😉

  32. אחלה מתכונים.

    הערה אני חושבת שצריך לשים 4 כוסות מים רותחים מספיקים יל ממת לקבל את הסמיכות הרצויה.

    טעים מאוד

  33. אוףףף עשיתי בול את המתכון ויצא הכי מיימי שיש ממש מים… ואני יודעת ובטוחה שזה צריך להיות סמיך.. ממש מבאס.

  34. הכנתי את המרק אתמול ולמרות שלא היה לי גזר, הוא יצא מעולה!! פעם הבאה ננסה את הגרסא המלאה 🙂 תודה רבה!!

    1. היי נועה,
      את יכולה לוותר על השום (למרות שהוא מוסיף לטעם).
      תשתמשי בגזר אחד. אני חוששת שהבטטה תמתיק יותר מידי את המרק ותשנה את הטעם.
      בהצלחה 🙂

  35. טעים, טעים, טעים!!! הכנתי כמנה ראשונה לשבת, ליד המתכון החמוד לסלט חי של כרוב וגזר. ויתרתי על מרק העוף, כדי שנוכל לאכול בכל מקרה ויצא מדהים.
    לכל מי שאין בלנדר/בלנדר ידני, השתמשתי בממחה ידני (כזה של פירה, רק מפלסטיק ועם חורים קטנים יותר) ויצא יחסית חלק.

    שוב תודה אפרת 🙂

    1. היי,
      התבלינים מוסיפים, בעיקר הכמון אבל אם אין לך תכיני בלי.
      יום נפלא 🙂

  36. מישהי שאלה אם מספיק שש כוסות מים וכתבת לה שזה לא מספיק. לא הבנתי- הרי במתכון עצמו כתוב 6 כוסות מים, אז למה התכוונת שזה לא מספיק?

    1. היי ציפי,
      היא רצתה להכין מאפונה יבשה ואז 6 כוסות מים לא מספיקות (האפונה היבשה סופגת המון מים עד שהיא מתרככת ומתבשלת).
      אם מכינים לפי המתכון ומשתמשים באפונה מבושלת משקית קפואה- 6 כוסות מים מספיקות.

  37. מרק נהדר!! הכפלתי כמויות והחלפתי עם 2 כוסות אפונה יבשה וחצי כוס גריסי פנינה. הבישול היה יותר ארוך אז גם לא היה צורך לטחון. יצא מושלם!!

  38. מה אפשר לשים במקום בצל? (אני משתמשת במועך ירקות כדי ליצור את המרקם החלק יחסית והוא לא יוצר מחית בצל, למיטב ידיעתי. או שכן?)

    1. היי שרון,
      את יכולה לגרד את הבצל ולטגן מעט עם השמן כך לא ירגישו אותו (רק שימי לב שלא יישרף כי הוא מטגן מהר).

    1. היי נועה,
      אפשר להוסיף למרק נקניקיות חתוכות לפרוסות בסוף הבישול (לאחר שטוחנים את המרק) ולבשל ביחד 3-5 דקות.
      אם רוצים אפשר לטגן קצת עם מעט שמן את פרוסות הנקניקיות במחבת נפרדת כחצי דקה מכל צד לפני שמוסיפים למרק.

    1. היי רויטל,
      המרק מעולה גם מבחינה בריאותית וגם דיאטטית.
      האפונה עשירה בחלבון וסיבים תזונתיים. מכילה ויטמינים ומאוד מזינה. מעבר לזה, האפונה דלה מאוד בשומן.

    1. היי צילה,
      לדעתי 2 כוסות אפונה יבשה אמורות להספיק. צריך שבסופו של דבר ייצאו 4 כוסות אפונה לאחר בישול במים.
      יום נעים 🙂

    2. לא, 6 כוסות מים לא יספיקו. עדיף לבשל את האפונה לפני במים עד לריכוך ורק אז להכין את המרק כפי שהוא. אגב, אם ישאר לך עודף של אפונה מבושלת, תוכלי לשים בשקית ולהקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.

    1. היי שי,
      אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח. ממליצה לטעום ולהוסיף לפי הצורך.

  39. המרק יצא מצויין! עשיתי אותו עם אפונה יבשה.
    המחמאות לא הפסיקו להגיע!

  40. הי,
    תודה רבה על המתכונים הקלים והטעימים!!
    הכנתי את מרק האפונה ונשארו קליפות של אפונה שלא נטחנו, מה הסיבה? אולי לא בישלתי מספיק לפי הטחינה?

    1. בשמחה בת-שבע 🙂
      נכון, אם נשארו קליפות של אפונה אז זה אומר שהאפונה לא הייתה מבושלת לגמרי לפני הטחינה.

    1. היי נועם,
      אפשר אבל אני ממליצה לשים רק 1/4 כוס כוסברה קצוצה כי הטעם של הכוסברה הוא יותר דומיננטי מהפטרוזיליה.

    1. הי חנה,
      לדעתי לא כדאי לוותר על טחינת המרק כי זה מה שנותן את המרקם והטעם המרוכז.

    1. כן אפשר רק קחי בחשבון שזמן הבישול יתארך (בסביבות שעה) עד שהאפונה תתרכך לגמרי.

    1. היי נעמה,
      כן, אפשר להשתמש בקוביות פטרוזיליה קפואות. אני ממליצה לשים כ-2 קוביות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי איילת,
      אפשר רק קחי בחשבון שזמן הבישול יתארך. יש לבשל את האפונה במרק עד שהיא תהיה רכה ורק אז לטחון את המרק.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי ריקי,
      זה צריך לצאת 4 כוסות של אפונה מסוננות מהנוזלים. אני מניחה שזה יוצא בסביבות 2 קופסאות שימורים גדולות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר