מצרכים להכנת מיני מאפים מהירים
- 2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
- חצי כף (5 ג’) שמרים יבשים
- 1 כף שטוחה סוכר
- חצי כוס (120 מ”ל) מים פושרים (לערבב רבע כוס מים רותחים+רבע כוס מים קרים)
- 2 כפות שמן זית
- שליש כפית מלח
איך מכינים מיני מאפים מהירים?
- מערבבים בקערה (בעזרת כף ואח”כ הידיים) את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והשמן במשך כ-2 דקות (אם הבצק יבש ופירורי יש להוסיף בהדרגה כל פעם כף מים נוספת).
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק 1-2 דקות עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה.
- מכסים במגבת את הקערה עם הבצק להתפחה של כחצי שעה (למי שאין זמן יכול לוותר על החלק הזה ;-) )
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים 4 כדורים קטנים (סה”כ צריכים לצאת 16 כדורים). מניחים כל כדור על נייר אפיה ומשטחים בעזרת מערוך לצורת עיגול קטן בקוטר 7-8 ס”מ ובעובי 3-4 מ”מ.

- מכניסים לתנור למשך 10 דקות ומוציאים מהתנור (מתקבלות כמו פיתות קטנות).הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מפזרים תוספות לפי הטעם ומחזירים לתנור (ב180 מעלות) למשך 5-7 דקות.הפעל טיימר (5 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
- אפשר למרוח רוטב פיצה/ רסק עגבניות ולפזר מעל גבינה צהובה/מוצרלה, זיתים וכו’.
- אפשר להבריש בשמן זית (בנדיבות) ולפזר זעתר.
- אפשר להבריש בשמן זית (בנדיבות), למרוח שום כתוש ולפזר עשבי תיבול.
- אפשר להבריש בשמן זית ולפזר גבינה בולגרית מפוררת עם גמבה קצוצה או עגבניות מיובשות.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
332 תגובות
כניסה
332 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות















