מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מוס תותים

מוס תותיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 26, 2017
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

2 מתכונים להכנת מוס תותים:

(1) מוס תותים על בסיס שמנת/קצפת צמחית (מרקם יותר קרמי).

(2) מוס תותים דיאטטי- על בסיס חלבון, ללא שמנת (מרקם יותר אוורירי קצפתי).

מוס תותים

(1) מתכון למוס תותים על בסיס שמנת. ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה.

חומרים (4-6 מנות):

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

2-4 כפות אבקת סוכר לפי הטעם (*זה תלוי במתיקות התותים)

200 גרם תותים חתוכים גס (זה יוצא בסביבות כוס ורבע של 240 מ"ל)

אופן הכנה:

-טוחנים את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (ניתן להשתמש במוט בלנדר ידני).

-מקציפים את השמנת במשך כ-20 שניות. מוסיפים פודינג וניל, מחית תותים ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קרם ורוד יציב.

-מעבירים לכוסות אישיות (מומלץ להשתמש בשקית זילוף) ושומרים במקרר.

*ניתן להכין מראש ולהקפיא.

 

(2) מתכון למוס תותים אוורירי וטעים ללא שמנת. לאחר הקפאה מקבלים גלידת תותים אוורירית משגעת.

חומרים (12-15 מנות):

500 גרם תותים חתוכים גס (זה יוצא קצת יותר מ-3 כוסות דחוסות של 240 מ"ל)

חצי כוס סוכר (*אם התותים לא מתוקים מומלץ להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס עד כוס)

חלבון של ביצה (החלק השקוף)

אופן ההכנה:

-טוחנים את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (ניתן להשתמש במוט בלנדר ידני).

-מקציפים בקערה גדולה את החלבון עם הסוכר במשך 20 שניות. מוסיפים את מחית התותים ומקציפים במשך 10-20 דקות, עד שהתערובת נעשית תפוחה ואוורירית. ככל שתקציפו יותר, המוס יהיה תפוח ואוורירי יותר.

-עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקפיא למשך כ-3 שעות לפחות.

לפני ההגשה- מעבירים לכוסות אישיות ומגישים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

105 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום
    הגלידת תותים ללא השמנת – יצאה פשוט מטורפת
    הגלידה הביתית הכי טובה שיש !!!!
    רק שאלה קטנה – הקצפנו 10 דקות וזה תפח מאד.
    אחרי כמה דקות שהמשכנו פתאום יירד לחצי. מה יכולה להיות הסיבה ?
    ( עדיין זה ייצא אוורירי ומאד מאד טעים )
    תודה על הכל 🙂

    1. היי יעקב,
      שמחה שאהבת את הגלידה 🙂
      מוזר, זה לא אמור לרדת אלא דווקא להפך. הקצפת במיקסר ידני? הוספת באמצע ההקצפה מרכיב מסוים?

  2. יצא ממש טעים וורוד 🙂 הכנתי כמות כפולה של קצפת עם תותים קפואים שהמסתי בסיר עם כף סוכר. תודה רבה וחג שמח!

  3. רציתי להגיד לך לגבי כל המתכונים, שמזמן לא עושים שום מתכון שהביצים בו לא מבושלות,,,כמו המוס תותים שיש בו חלבון לא מבושל, זה מסוכן לילדים, לנשים הרות , ולקשישים, יש סלמונלה שהיא רק הולכת וגדלה, כך שהיה כדאי להפסיק ולפרסם כאלה מתכונים, ולא לסכן את האנשים,,,

    1. שלום לך,
      מלבד מתכון זה אין לי מתכונים המכילים ביצים חיות ובכוונה.
      בדר"כ הסיכון יותר גדול הוא באכילת חלמון לא מבושל. החלבון פחות בעייתי. כמובן שחשוב להקפיד להשתמש בביצים שקליפתן שלמה ולא סדוקה עם חותמת עליהן.
      בכל מקרה, נתתי אופציה נוספת למי שרוצה בכל זאת להמנע מאכילת חלבון.

    2. ממליצה להשמש באבקת מרנג -חלבונים שיובשו ועברו פיסטור חוץ מזה קרין גורן הציעה באחד הספרים שלה דרך לתןר את הבעיה.אסןר לאכול לאכול ביצים חיות~סלמונלה

    3. פשוט תבשל/י את החלבון על בן מארי תוך כדי הקצפה מהירה ואז תעביר/י למיקסר לקירור ולהוספת סוכר..לא צריך להעיר על כל דבר אם לא מתאים לך אל תכינ/י.
      מתכון מעולה תודה לכותבת(;

  4. שלום אפרת,
    האם מתרים את המתכון של המוס תותים לעשות עם בננות ולהקפיא לגלידה.??
    תודה לך..

    1. היי שבוע טוב

      הכנתי את המוס לשבת (המתכון הראשון)
      יצא מעולה !!! כולם אהבו !
      תודה רבה על האתר המקסים הזה 🙂

      נ.ב:
      בטעות שמתי 2 ריצ' על אותה כמות ויצא מצוין בטעם ! יצאו לי 18 כוסיות חד"פ קשיחות ! (כמות של מצקת לכל אחת)

    1. היי מוניקה,
      זה יכול לעבוד גם עם פירות יער קפואים. לפירות יער יהיה צורך להשתמש ביותר סוכר בגלל החמיצות שבהם.

  5. שלום,
    הכנתי את המוס עם תותים קפואים שהפשרתי ויצא נפלא!
    האם אפשר לעשות אותו דבר עם אוכמניות קפואות?
    ממתכונים אחרים שראיתי הבנתי שייתכן שצריך לסנן את המחית…?
    אודה על עצתך.
    עמליה

    1. היי עמליה,
      לדעתי אפשר להכין באותו אופן עם מחית אוכמניות קפואות. לדעתי זה מיותר לסנן את המחית.

  6. היי אפרת, עשיתי את המוס תותים והוא יצא פצצה.
    תודה רבה על כל האתר כאן הוא מקסים ונהדר, אני מאד נהנת ממנו.
    תודה רבה ושנה טובה.

  7. היי אפרת,
    רציתי לשאול האם אפשר לשים את המוס במקרר במתכון השני?
    והאם אפשר לשים במקרר שלושה ימים?

    1. היי מיכל,
      עדיף לשמור במקפיא ולהעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.

  8. שלום

    איך ניתן לשדרג מעט לאחר ההכנה? לפזר פתיתי שוקולד כלשהו? חתיכות קטנות של תות? מוס שוקולד?

    תודה

    1. היי אורי,
      אפשר לשים חתיכות קטנות של תותים, לשים שוקולד מגורד מעל או להכין חצי שכבה של ג'לי תותים כמו במתכון הזה.
      חג שמח 🙂

  9. היי
    תודה על המתכונים השווים
    אני נהנית מאוד מהאתר שלך
    רציתי לשאול
    אם אני עושה את התותים עם החלבון
    לכמה זמן אפשר להקפיא?
    אפשר 5-6ימים מראש?

    1. כן אורית, אין בעיה להכין אפילו כשבוע מראש ולהקפיא.

    1. היי בתאל,
      את הג'לי ניתן לחלץ מהתבנית לאחר קירור של לילה במקרר אבל את הקרם יהיה בעייתי לחלץ.

  10. היי …בבקשה שאלה לא קשורה ..מעוניינת לעשות עוגת שכבות עם תותים ופודינג בטעם תות האם הפודינג בטעם תות המתכון כמו פודינג וניל? כוס חלב ומיכל שמנת מתוקה? קניתי את של קונדיטור תודה מראש

    1. היי תהילה,
      אני לא בטוחה שההכנה היא אותה הכנה כי יש הבדל בין אינסטנט פודינג לפודינג רגיל. מה רשום על האריזה לגבי אופן ההכנה?

  11. בוקר טוב אפרת,
    אני מעוניינת להכין את המתכון הראשון למעלה, רוצה להכין היום. האם לכסות כל כוס?
    האם אפשר להכין היום ולהכניס למקרר בשביל מחר בערב? רוצה להכין את זה פרווה.
    תודה רבה מראש

    1. היי רותי,
      כן, מומלץ לכסות כל כוס בניילון נצמד.
      אין בעיה להכין היום ולהגיש מחר בערב.
      יום מקסים 🙂

    2. תודה רבה על התייחסותך!
      האם אפשרי להשאיר במקרר (ולא במקפיא).
      סליחה על ההפרעה

  12. עד עכשיו כל מתכון (שלך) שהכנתי יצא טוב ורק זה לא אני עושה את זה עם השמנת הצמחית והקרם פשוט לא הופך ליציב וקורס הקצפתי כבר מעל שעה וזה פשוט לא הצליח, עשיתי הכל כמו שכתוב למה אני לא מצליחה ?

    1. היי,
      השמנת היתה קרה מספיק לפני ההקצפה?
      התחלת בהקצפה של 20 שניות ואז הוספת את יתר החומרים והמשכת להקציף?
      נסי להכניס את התערובת למקפיא ל 10-15 דקות, היא צריכה להיות מאוד קרה אבל לא קפואה. לאחר מכן תוסיפי עוד 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ותנסי להקציף שוב במהירות הכי גבוהה.

  13. היי לא קשור למתכון
    ראיתי שיש מתכון לנשיקות
    חשבתי אולי שתעשי גם מדור של הסברה של החלקים של השקית זילוף
    יש המון צורות ואישית אני חדשה בנושא ואין לי דרך לדעת כל צנטר איזה צורה אפשר לעשות איתם נראה לי שזה יועיל להרבה אנשים וגם לכאלה שלא התנסו כי לא יודעים איך לעבוד איתם
    תודה

    1. היי מיטל,
      אין תחליף לחלבון. אפשר פשוט להכין את המתכון הראשון המבוסס על שמנת מתוקה/קצפת צמחית.

    1. היי הילה,
      מומלץ להעביר את המוס למקרר לפחות 4-5 שעות לפני ההגשה (המוס מפשיר במקרר ולא בחוץ).

    1. יש 2 מתכונים בעמוד. אחד על בסיס שמנת מתוקה/קצפת צמחית והשני על בסיס חלבון. תסתכל על מתכון הראשון.

    1. היי ציפי,
      לא ניסיתי את המתכון הזה עם פרי אחר אבל אם אין תותים בעונה אפשר להשתמש בתותים קפואים קנויים. אפשר גם בפירות יער קפואים.
      יכול להיות שגם עם בננה זה יילך.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי אורית,
      לא ניתן להקציף שמנת עם 15% ומטה ולכן היא לא מתאימה.

  14. היי לך , תודה ושוב תודה לכל המתכונים המשגעים שאת שולחת לנו, הם נהדרים ומצלחים , ומאוד מזמינים, אבל יש לי רק הערה אחת, למשל במוס תותים ובעוד מתכונים את מכניסה למתכון חלבונים, הם לא עוברים שום בישול או אפיה, וכפי שאת יודעת זה ממש לא לענין מבחינה בריאותית לאכול חלבון או לתת לילדים ביצים שאינם מבושלות, וביחוד כשיש היום כל כך הרבה סלמונלות , אז בבקשה נסי לדלג על מתכונים שמכילים ביצים שלא מבושלות, תודה על הכל,,,

    1. היי כרמלה,
      מלבד מתכון זה אין לי מתכונים המכילים ביצים חיות ובכוונה.
      בדר"כ הסיכון יותר גדול הוא באכילת חלמון לא מבושל. החלבון פחות בעייתי. כמובן שחשוב להקפיד להשתמש בביצים שקליפתן שלמה ולא סדוקה עם חותמת עליהן.
      בכל מקרה, נתתי אופציה נוספת למי שרוצה בכל זאת להמנע מאכילת חלבון.
      ערב נעים 🙂

  15. היי! היום הכנתי את קינוח התותים וכן אצבעות 3 שכבות. תבורכי!!!! יצא מהמם… חבל שאי אפשר להעלות תמונות

    1. אני שמחה לשמוע!
      בקרוב מאוד יהיה ניתן להעלות תמונות, עובדים על זה 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

  16. שלום!
    אולי יש לך רעיון למעדן עם תותים אשר מעושר בחלבונים כדי לאכול אותו אחרי אימון מאומץ? אני מעוניינת במשהו פשוט, רך, לא קר מדי (הכי טוב בטמפרטורת החדר) ורצוי טעים.
    חשבתי לערבב בבלנדר כמה תמרים, תותים, טופו רך (אני משתמשת ב-soft silken tofu של mori-nu) וגם חלבון ביצה, מה דעתך?
    היום עשיתי עם כל החומרים הנ"ל פרטי לחלבון ביצה, מבחינתי יצא טעים. כעת אני חושבת להוסיף לזה גם חלבון ביצה כדי להגדיל את כמות החלבונים. האם לדעתך הוספת חלבון הביצה תפגע בטעם?
    ותודה רבה על כל המתכונים באתר הנהדר שלך!

    1. היי מרים,
      אין לי רעיון אבל אם ניסית את השייק עם המרכיבים שציינת ויצא טעים אז זה מצוין. לגבי הוספת חלבון ביצה, אני יודעת שיש כאלה שמוסיפים חלבונים לשייקים אבל זה באמת עניין של טעם. אני חושבת שכדאי לך פעם אחת לנסות ולטעום איך זה.
      שבת שלום 🙂

    2. תודה רבה על תשובתך! אנסה בפעם הבאה עם חלבון ביצה.
      מה שאני עשיתי היה הרבה יותר סמיך מאשר שייק, זה הרבה יותר מזכיר פירה: משהו שאוכלים בכפית (היה טעים, אז אכלתי בכף ולא בכפית!). למען הדיוק, בנוסף לתמרים, תותים וטופו רך, שמתי גם חצי תפוח וקצת צימוקים (ולא הוספתי סוכר). אולי פעם הבאה אוסיף גם קצת קינמון (לכבוד התפוחים)…
      שוב תודה,
      ושבת שלום!

    3. היי רציתי לשאול האם ניתן להכין את הקינוח עם דובדבנים כי תותים לא נשארו..
      תודה!

  17. שלום אפרת
    אפרת שלי חולה על התותחים אז בבוקר קראתי את המתכון ועכשיו בדיוק סיימתי להכין יצאה מעולה
    תודה רבה אני מאוד אוהבת את האתר שלך

  18. אפרת אהלן

    על איזה עוד פירות את ממליצה?
    לימון למשל, לקחת תרכיז לימון קפוא של פריגת?
    איזה כמות?

    1. היי יעקב,
      אפשר להכין עם פריגת קפוא (לימון, מנגו וכו'). להמיס כחצי מיכל פריגת ולהקציף עם מיכל שמנת מתוקה. אם רוצים לייצב את הקצפת אפשר להוסיף גם כף אבקת אינסטנט פודינג וניל ואם רוצים מרקם רך כמו של גלידה מומלץ להוסיף 200 גרם חלב מרוכז ממותק (מקופסת שימורים).
      יום נפלא 🙂

    2. אפרת.
      אין עלייך
      תודה על תשובה מפורטת

      מה עם פירורי אוראו, או מימרח לוטוס,
      נראה לי גם יכול ללכת טוב.
      יש כמות מדוייקת או לפי העין?

    3. היי אפרת

      בזכת הסבלנות שלך אני מרשה לעצמי לשאול שוב….
      אם אני מכין מלימון, אז הכמות זה חצי קופסת פריגת, ואת ממליצה על המתכון הראשון, אם אותה כמות כפות פודינג?

      המשך יום נפלא

    4. היי יעקב,
      המתכון הוא:
      מיכל שמנת מתוקה (מומלץ להכניס אותו למקפיא כ10 דקות לפני ההקצפה שיהיה קר מאוד)
      חצי מיכל פריגת קפוא (יש להפשיר אותו. אם אתה שם גם חלב ממותק אפשר לערבב אותו עם החלב)
      כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
      200 גרם חלב ממותק (מומלץ אבל לא חובה)
      בהצלחה 🙂

    1. היי איילת,
      אין לי מתכון למוס לימון אבל אשתדל להעלות בקרוב.
      אני מניחה שאפשר להכין מפירות קפואים (באותה כמות הרשומה במתכון) ולטחון אותם למחית.
      לפירות יער יהיה צורך להשתמש ביותר סוכר בגלל החמיצות שבהם.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר