מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחם מקמח מלא

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 8, 2017
Last modified:ינואר 12, 2017

Summary:

מתכון ללחם מקמח מלא מהיר הכנה, ללא צורך בלישה עם התפחה קצרה- מערבבים את כל החומרים בעזרת כף, יוצקים לתבנית, מתפיחים כחצי שעה ואופים בתנור.

לחם מקמח מלאתבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 כוסות קמח מלא

3/4 כוס קמח לבן

רבע כוס שיבולת שועל דקה/קוואקר

כף שמרים יבשים (10 גרם)

כפית סוכר

חצי כוס אגוזים קצוצים גס (לא חובה)

שליש כוס צימוקים (לא חובה)

כוס וחצי מים חמימים

כפית מלח

לפיזור מעל (לפי בחירה): שומשום, שיבולת שועל דקה/עבה, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה וכו'

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל50 מעלות.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הקמח המלא, הלבן והקוואקר. מכניסים את הקערה למיקרוגל לחימום של 25-30 שניות (פעולת החימום של הקמח מזרזת את התפיחה).

-מוסיפים לקמח שמרים יבשים וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזים, צימוקים, מוזגים מים חמימים ומערבבים עד לקבלת בצק דביק. מוסיפים את המלח ומערבבים כ-2 דקות נוספות.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת. מרטיבים ידיים ומיישרים קצת את החלק העליון. מפזרים מעל שומשום, גרעינים וכו'.

-מכבים את התנור (שחיממנו קודם לכן ל50 מעלות) ומכניסים את התבנית לתנור. משאירים את דלת התנור חצי פתוחה ומתפיחים במשך כ-30 דקות (השמרים צריכים סביבה חמה כדי לתפוח יותר מהר).

-כעבור כ-30 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים על השיש. בינתיים מחממים את התנור ל190 מעלות. לאחר שהתנור חם מאוד (אחרי כ-5 דקות של חימום) מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 40 דקות.

-מוציאים את הלחם מהתנור, מחלצים אותו בזהירות מהתבנית ומניחים אותו לקירור בחוץ על רשת התנור (כדי שלא יצטברו אדים בחלק התחתון וירככו אותו. אנחנו רוצים אותו פריך במעטפת החיצונית).

-רק לאחר שהלחם התקרר לגמרי לטמפ' החדר ניתן לפרוס אותו. אני יודעת שקשה להתאפק אבל משתלם :-)

*ניתן לפרוס את הלחם לפרוסות ולהקפיא בתוך שקית אטומה.

לחם מקמח מלא לחם מקמח מלא

לחם מחיטה מלאה







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. אחלה מתכון. בתור מי שבורחת ממתכונים שהמילה "שמרים" מופיעה בהם, ניסיתי הצלחתי ואשתמש במתכון שוב

  2. שלום הדס
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח שיפון באותו היחס .או כוס אחת ועוד כוס כוסמין?

    1. במקרה הזה לא ניתן לוותר על השמרים כי זה מה שעושה את מרקם הלחם. אפשר להשתמש בקמח שמרים אם יש לך (בכמות של 2+3/4) ואז אפשר לוותר על השמרים (אגב יש היום קמח שמרים בשילוב 50% חיטה מלאה של אסם).

      1. אני מבינה לשים קמח שמרים של אוסם 2 כוסות ו3/4. במקום הקמח והשמרים שמצויינים במתכון. והמשך ביצוע המתכן אותו הדבר.? תודה על המענה המהיר אין עליך….

  3. היי, אם אני משתמשת בקמח כוסמין אז לא צריך להוסיף גם קמח לבן?
    ואם אני משתמשת בקמח מלא את אפשר להוסיף או לבן או כוסמין?

    1. היי לטם,
      אפשר להכין את הלחם רק מקמח כוסמין ולשים 2+3/4 כוסות.
      אם את משתמשת בקמח מלא רצוי להוסיף קמח לבן ביחס שרשום במתכון.
      יום נפלא :-)

  4. סוף סוף הוא הגיע. ידעתי שיצוץ מתישהו. המתכון האולטימטיבי ללחם בריאות, קל ומהיר הכנה, כמו שאני אוהבת!
    תודה על המתכון הנפלא, הולכת להשתמש בו הרבה.

    1. היי שפרה,
      אפשר לשים את הקמח בתנור חם במשך כ-5 דקות, עד שהוא מתחמם (הוא לא צריך להיות חם יותר מידי).

  5. הרבה תודה!

    אבל רציתי לשאול מתי כן אופים בטורבו?
    יש לך מושג כמה כפות או כפיות זה 25 גר' שמרים טריים?
    אם את לא יודעת אני אבדוק.

    שוב תודה רבה לך!

    1. מומלץ לאפות בטורבו כשאופים כמה דברים ביחד (בשני מגשים) ואז המאוורר שמופעל אמור לפזר את החום באופן אחיד.
      בדר"כ קוביה או שקית שמרים גרגירים זה 50 גרם אז יש לשים חצי קוביה/שקית (אין לי מושג כמה זה בכפות).

    1. היי ענת,
      אפשר לוותר על הקוואקר. לגבי הקמח הלבן, אפיה עם קמח מלא בלבד עלולה לגרום ללחם לצאת דחוס מידי.
      אם יש לך קמח כוסמין אפשר להשתמש בו.

  6. הי אפרת!

    מתחשק לי להכין מתי שהוא ואני רוצה להיות מוכנה.
    כמה לשים שמרים משקית שמרית?
    באיזה תוכנית אופים? אני רגילה לאפות בתכנית עם פיזור חום.
    איך יודעים שהלחם מוכן (או חלה)?
    כבר קרה לי שחלה נראתה מוכנה אך בפנים עדין לא הייתה מוכנה.

    תודה לך!

    1. היי דבי,
      אפשר לשים 25 גרם שמרים טריים.
      עדיף לאפות בתוכנית אפיה הרגילה (קו עליון וקו תחתון). את מתכוונת שאת אופה בטורבו? אם כן, קחי בחשבון שלפעמים אפיה בתוכנית הזאת גורמת לאפיה מהירה של החלק החיצוני אך מבפנים לפעמים זה עדיין לא אפוי לגמרי.
      אחרי 40 דקות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות, הלחם אמור להיות אפוי. הוא נהיה פריך במעטפת החיצונית, כולל בתחתית. חשוב להניח לו להתקרר לגמרי ואז הוא גם מתייצב.
      לגבי החלה שאפית ולא היתה מוכנה, אפית אותה במקרה בטורבו?
      אפשר להכין מקמח כוסמין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »