מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחם טחינה ללא גלוטן

לחם טחינה ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אפריל 10, 2017
Last modified:יולי 31, 2018

Summary:

לחם טחינה מ-4 מרכיבים בלבד, ללא טיפת קמח. יכול להתאים לנמנעים מגלוטן ולפסח.

אתחיל בזה שלא מדובר במתכון שלי! (לא מצאתי מי בעל המתכון המקורי וזאת הסיבה שלא נתתי קרדיט למי שזה מגיע לו). זה מתכון שרץ ברשת כבר כמה זמן ומאוד סיקרן אותי. האמת שהייתי מאוד סקפטית לגבי התוצאה אך החלטתי לנסות 🙂

תוצאות הניסוי: מהבלילה אכן מתקבל מאפה יפה, זהוב ותפוח שנראה ממש כמו לחם.  מבחינת טעם, חייבת לציין שפחות אהבתי את המרקם הקצת "ספוגי" אך מאחר והדעות חלוקות גם ברחבי הרשת (יש כאלה שמאוד התלהבו ויש כאלה שפחות), החלטתי לשתף אתכם ולתת לכם להחליט.

אז יאלה למתכון…

לחם טחינה ללא גלוטן

מצרכים:

6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש/ סירופ מייפל טבעי

4 ביצים

כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את החומרים (בעזרת כף/מטרפה) לפי הסדר עד לקבלת בלילה חלקה ויוצקים לתבנית משומנת.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות עד להזהבה יפה. נועצים קיסם במרכז הלחם- אם יוצא יבש, הלחם מוכן.

-מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר. לאחר מכן ניתן לפרוס אותו.

לחם טחינה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

119 תגובות

הוסף תגובה
  1. קבלתי את המתכון הזה מחברה כי נורא אהבתי את הטעם של מתיקות עדינה וגם היא הוסיפה פרג …לי אישית התמכרתי😊

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף כשליש כפית מלח ולדעתי עדיין כדאי להוסיף כחצי כף דבש.

  2. יצא נהדר וטעים כמו שהציעו הוספתי גם בננה שדרוג בהחלט. הטעם של הטחינה מאוד דומיננטי רעיונות לניטרול?

    1. היי נטלי,
      השתמשת בטחינה רגילה או טחינה מלאה? ערבבת את הטחינה היטב לפני שימוש?

    2. טחינה משומשום מלא. עכשיו עושה ניסיון עם טחינה לא מלאה. נראה מה יהיה הטעם

  3. היי אפרת אני מנסה מספר מתכונים של לחם טחינה והם יוצאים נורא דחוסים מה יכולה להיות הבעיה …אני מכינה מביצים טחינה ואבקת אפיה ….תודה רמה

    1. היי רמה,
      לא נתקלתי במתכון של לחם טחינה שיצא אוורירי. זה בגלל שזה עשוי מטחינה ללא קמח.

  4. שלום אפרת,
    אני חייבת להגיד לך שאין על האתר שלך!! פשוט אין!
    תודה רבה רבה! תמשיכי להוסיף עוד מלא מתכונים להנאת כולם… 😉

    עשיתי בשבועיים האחרונים מלא מתכונים שלך ויצא פשוט מושלםםם!

    סתם אגב, בלחם טחינה- שמתי במקום 4 ביצים- 3 ביצים ועוד בננה מעוכה+ רבע כפית אבקת אפייה כתחליף לביצה אחת (גם זה מהאתר שלך.. תודות!)והורדתי קצת מהטחינה וצא טעייםם מאודד!

  5. יצא מרקם של עוגה אבל טעימה. היו לי רק 3 ביצים אז הוספתי 2 כפות של קמח חומוס וגם בננה לפי אחת התגובות. היה טעם מאד דומיננטי של הטחינה, כנראה בגלל הסוג שהשתמשתי.
    אפשר לדעתך להוריד מכמות הטחינה ולשים קמח חומוס או משהו אחר?

    1. היי דנה,
      במקום חלק מכמות הטחינה אני חושבת שאפשר לשים ממרח שקדים. לא בטוחה לגבי קמח חומוס.
      יום מקסים 🙂

  6. אני בתזונה קטוגנית. הלחם הזה מתאים לי חוץ מהדבש. האם ניתן במקום להוסיף ממתיק סטיביה? וכמה?

    1. אפשר להוסיף ממתיק סטיביה. בגלל שיש המון סוגים אני לא יודעת לומר בדיוק כמה. מה רשום על האריזה לגבי מתיקות של כפית ביחס לסוכר?

  7. אין דברים כאלה…
    הכנתי עם טחינה מלאה של אחווה
    יצא סוףףףף
    אפיתי בטורבו 180 מעלות 20 דקות לא שקע
    לא נפל מהמם
    את התנור פתחתי לאט כל 5 דקות הוספתי מעט לפתוח
    בתנור שלי ניתן לפתוח לפי הצורך
    פתח מעל התבנית והמקום חלק לגמרי…

  8. ניסיתי משהו שעבד בפשטות והשאיר את זה אוורירי שלא נופל- הוספתי כף קורנפלור ובננה מרוסקת לתערובת

  9. היי…
    אפשר להקפיא? לציליאקית…
    כמו כן, האם כדאי לאכול כל יום בגן במקום פרוסות לחם ללא גלוטן?
    תודה

  10. טעמתי בפעם הראשונה שחברה הכינה ואני הכנתי עכשיו יצא לי יותר טעים אולי סוג הטחינה משנה את המרקם כי יצא לי פחות ספוגי. השתמשתי בטחינה שמוכרים פה בארהב joyva שהוא מאוד עבה יחסית לרוב הטחינה הגולמית שהיא יותר דלילה.

  11. היי אפרת, תודה על המתכון. אהבתי את המרקם, אבל הלחם יצא מעט חסר טעם. יש לך רעיון מה להוסיף? תודה וחג שמח! מיכל.

    1. שמת אגוזים בסוף?
      הלחם יוצא בטעם די ניטרלי ומתאים למרוח עליו משהו.

  12. היי אפרת, האם זה יוצא טוב גם עם חצי מהכמות? והאם עדיין לשים באינגליש קייק?
    בנוסף, רציתי לדעת אם מתאים לשים אגוזים קצוצים או שזה לא מתאים למרקם והטעם. תודה רבה וחג שמח! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!

    1. היי מיכל,
      אם את מכינה מחצית כמויות כדאי לאפות בתבניות מאפינס. זה ייצא נמוך מידי באינגליש קייק.
      אני חושבת שאפשר לנסות לשים אגוזים קצוצים.
      חג שמח 🙂

  13. ניתן לעשות גם מטחינה משומשום מלא, לפזר שומשום מעל ולהקפיד על סילאן 100 אחוז תמרים. 25 דקות ב170 מעלות.

    1. היי ענת,
      במתכון הזה הביצים הכרחיות. הן אלה שמוסיפות את הנפח כשאין קמח.

  14. תודה על המתכון המושלם!
    הוספתי 2 כפות קמח עדשים אדומות והקצפתי כמו עוגה, אפיתי בתוך מאפינס ופיזרתי למעלה גרעיני חמניות, זיתים ואורגנו. אפיתי 20 ד' והשארתי עוד 15 ד' בלי לפתוח את דלת התנור. יצאו מאפינס גבוהים ותפוחים טעימים להפליא!

    1. היי יפית,
      נכון, נראה שיצא מאוד דחוס.
      איך ערבבת את החומרים? בעזרת כף/מיקסר? שמת 4 ביצים וכפית אבקת אפיה?
      אין לי מתכון לדייסת אורז אבל אעלה בהמשך.

    2. אז אולי זה בגלל שימוש בטחינה משומשום מלא או שהלחם צנח יותר ממה שאמור וזה יכול לקרות אם פותחים את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל הבדלים קיצוניים של חום וקור (ואז פעם הבאה בתום האפיה כדאי לפתוח את דלת התנור באופן חלקי לכמה דקות ורק אחרי זה להוציא את הלחם מהתנור).

  15. אז ההכנה שלה ממש קלה, אך זה לא לחם, זה עוגה מתוקה, מזכיר תעוגות סולות עם רוטב סוכר מתוק, כמו שהרבה ציינו פה כשפתחתי את התנור לתת לה להתקרר היא הייתה גבוהה ולאחר 20 דקות ירדה, בכל מקרה ולמרות שזה לא בדיוק לחם אלא עוגה, עדיין מצאה חן בעיניי התוצאה, תודה. חולה על האתר הזה ואשמח לדעת אם יש לך מתכון לדייסת אורז מתוק כמו שהיינו אוכלים פעם, תודה

  16. היי

    אני רוצה להכין מתכון זה

    אבל בלי הביצים אם אשתמש בטחינה בלבד האם זה לא מספיק כדי להדביק את הרכיבים?

    וישנה מאוד את הטעם?

    1. היי רינת,
      במתכון הזה הביצים הכרחיות ואני לא ממליצה לוותר עליהן. הן אלה שמוסיפות את הנפח כשאין קמח.

    1. היי אבי,
      אם אתה מכין בדיוק לפי המתכון לדעתי זה קשור בתנור.
      אתה אופה על 180 מעלות במשך 20 דקות? אם כן, יש מצב שהתנור שלך חזק יחסית?

    2. זה יכול להיות תנור מצוין אבל גם חזק יחסית. בדר"כ כשאתה אופה עוגות או עוגיות הן מוכנות לפני הזמן שרשום במתכון?

    1. היי צבי,
      אני מניחה שאפשר. אני לא יודעת מהי הכמות המדויקת אבל בגדול כדאי לשים במתיקות של 2 כפות סוכר.

  17. היי, בדיוק שמתי בתנור כמות כפולה (כן כן ! כפולה!) מחכה שיצא בכדי לזלול לצד סלט טונה טעימה (:

    תודה רבה על המתכון הנפלא !!!!

    1. היי,
      מאחר ואין קמח בתערובת שזה בעצם מה שמחזיק אותה אז לפעמים הלחם מקבל צורה מוזרה 🙂

    1. היי שרון,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כל הלחם יוצא כ-1,100 קלוריות (הכוונה לכל הכמות במתכון). זה יוצא הרבה פחות קלוריות מלחם מלא רגיל שאופים באינגליש קייק ונחשב דיאטטי גם מהסיבה שזה לא מכיל כמעט פחמימות.

    2. תודה על התשובה המהירה!
      והכנתי היום שוב, ושוב צנחה לגמרי..אפילו שפתחתי ממש בהדרגה את התנור…
      יש לך מושג למה זה קורה אצלי?

    3. הלחם אכן צונח מהסיבה שאין לאבקת האפיה מה שיחזיק אותה (אין קמח במתכון).
      לא ניתן למנוע את הצניחה אבל אפשר לנסות לשפר על ידי מה שעשית- פתיחת התנור בהדרגה.
      שבת שלום 🙂

  18. תשמעי זה מעדן. עשיתי חצי כמות מהכל (3 כפות טחינה, כף מייפל, 2 ביצים וחצי כפיץ אבקת אפיה) כדי לנסות ויצא מדהים ואכלתי בעצמי את כל התבנית. העניין שזה צונח לגמרי אחריי פתיחת דלת התנור.. לכן בפעם הבאה אולי אנסה לפתוח לאט לאט בהדרגה כדי שיישאר תפוח ויפה..
    תודה רבה 🙂

  19. תודה רבה רבה על מתכון כל כך קל פשוט ומוצלח. הכנתי ויצא מעולה! חיסלתי בעצמי חצי תבנית. וחייבת שוב לציין שהאתר שלכם מנצח את כולם. תודה רבה לכם:)

    1. היי אסתי,
      אבקת אפיה בדר"כ מתפיחה לגובה. סודה לשתיה מתפיחה לרוחב ומומלצת לשימוש כשיש מרכיב חומצי במתכון.

    1. היי ריקי,
      אני מניחה שזה הכי טוב וטרי באותו יום, לאחר מכן ניתן לשמור בחוץ עטוף בניילון נצמד כ-3 ימים. במזג אויר חם אני מניחה שכדאי לשמור במקרר.
      לאחר יום נראה לי שכדאי לחמם קצת בטוסטר/תנור לפני שאוכלים.

  20. רעיון מדהים! הכנתי ויצא מעולה!
    תודה למי שהגה את המתכון ותודה לך אפרת שהבאת אותו לתודעה שלי.
    הייתי רוצה לשלב גם ממרח תמרים במרכז הלחם, יש לך רעיון איך לעשות את זה?

    1. היי ענת,
      אם את רוצה את הממרח כמילוי אז לדעתי אפשר לצקת מחצית מהבלילה, לפזר קצת מהממרח בכמה מקומות ומעל לצקת את שארית הבלילה.

  21. היי אפרת, אשמח לדעת באיזו תבנית ? (אינגליש קייק?) ואם לדעתך יצא טוב בתוך תבנית מאפינז..
    המון תודה 🙂

    1. היי חגית,
      כן, תבנית אינגליש קייק ולדעתי אפשר גם להכין במאפינס.
      חג שמח 🙂

  22. קיבלתי בטלפון מתכון דומה, 6 כפות טחינה, 2 כפות סילאן, 1 כפית סודה לשתיה ו-4 ביצים.
    יצא מתכון מעולה. זה אותו הדבר כמו המתכון שלך, אפיתי ב-180 מעW כחצי שעה. למעלה פיזרתי גרעיני חמניות וזה יצא כמו עוגה….. צריך רק להיזהר ולא לאכול יותר מדי.

  23. יופי של מתכון, השתמשתי בו בעבר, הוא באמת אלטרנטיבה ללחם. אפיתי אותו לחבר שנאסר עליו לאכול קמחים,
    מי שהמציא או שהגג את הדבר הבריא הזה פשוט גאון!!!

    1. היי שיר,
      המרקם של זה הוא קצת ספוגי ופחות מרגיש כמו לחם אמיתי. הטחינה לא מאוד מורגשת.

    2. עדיין לא הבנתי את הטעם אבל תודה, בעז"ה אכין היום ואראה…
      בכל אופן את חושבת שאפשר לעשות עם טחינה משומשום מלא?
      והכוונה להשתמש בטחינה ישירות מהקופסא ולא מתובל,כן?
      תודה רבה רבה מראש ושבת שלום!

    3. זה קצת קשה להסביר, כשתטעמי תביני 🙂
      אפשר להכין עם טחינה משומשום מלא ונכון, ישירות טחינה גולמית מהקופסה, רק מומלץ לערבב לפני את הטחינה.
      בהצלחה ושבת שלום!

  24. גם אני קיבלתי את המתכון הנפלא הזה. אני מכינה כלחמניות קטנות בתבנית שקעים (מאפנס)
    אכן הכנה ראשונה הביאה עמה שידרוגים רבים. מכיל הכל, מה שעולה בדימיונכם, ומה שאתם אוהבים כמובן..
    דוגמאות: גבינה בולגרית מגורדת, פסטו, זיתים, עשבי תיבול, פתיתי עמק, עגבניות מיובשות ועוד
    אגב, ניתן גם להכין את הגרסה המתוקה והדמיון משתולל
    זה הדבר היחיד שאני מכינה ואוכלת בגזרת תחליפי הלחמים. אני לא ציליאקית לשמחתי הרבה.
    תודה. האתר נפלא. מכינה דברים רבים וכולם שמחים. גם אני, קליל ונפלא. ככה אני אוהבת. לא אוהבת לבשל רק לאפות.
    חג שמח

  25. יוצא מצוין עם אגוזים גרעיני חמניות שומדום וזרעי פשתן/פרג חלק בתוך הבלילה וחלק מעל עם רבע כפית מלח

  26. הי ,

    ניסיתי אותו כאשר לא היה לי דבש – אז המרתי בסוכר חום
    המרקם יצא ספוגי ורטוב מבפנים

    האם גם אצלך זה יצא רטוב?

    1. היי שני,
      זה אמור לצאת יבש וספוגי. לא רטוב.
      כמה זמן אפית? זה נשמע כאילו זה לא נאפה עד הסוף.

    2. היי ענבל,
      יכול להיות שזה נאפה בחום גבוה מידי, זה יכול לקרות בתנורים חזקים.
      אפשרות נוספת היא שזה לא נאפה מספיק זמן. אולי היה צריך לתת לזה עוד קצת בתנור.

    1. היי אתי,
      לא ניסיתי אבל לדעתי הדבש/מייפל תורמים למרקם. אם יש לך סילאן אז אפשר לשים במקום.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר