מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לזניה בשרית

לזניה בשריתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 31, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

המתכון הבא דורש הכנה של מספר מרכיבים במקביל, שכל אחד מהם בנפרד קל ופשוט.

לזניה בשרית

תבנית פיירקס (29X20)

מצרכים:

דפי לזנייה (12 דפים)

500 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

1/3 כוס זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה)

400 גרם רסק עגבניות (כ- 2/3 קופסת שימורים גדולה)

1 עגבנייה מגורדת

3-4 שיני שום כתושות

3.5 כוסות מים רותחים

תיבול לתערובת בשר: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל

תיבול לרוטב העגבניות: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1 כפית גדושה סוכר, 1 כפית בזיליקום/ אורגנו יבש.

אופן הכנה:

-הכנת הבשר הטחון: מטגנים במחבת בצל קצוץ עד שמזהיב (4-5 דקות). מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשנה צבעו (2-3 דקות). מתבלים ומסירים מהאש. (מי שרוצה יכול להוסיף לבשר זיתים קצוצים, זה מוסיף טעם מיוחד).

במקביל, בסיר עם מעט שמן מטגנים שום כתוש כחצי דקה, מוסיפים את העגבניה המגורדת ומשאירים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את רסק העגבניות ושופכים את המים הרותחים לסיר. מתבלים ומבשלים על אש גבוהה (כ-6 דקות).

-מעבירים את הבשר הטחון לסיר עם הרוטב ומערבבים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

סידור התבנית: מניחים בתבנית שכבה ראשונה של רוטב, עליה מניחים שכבה של עלי לזניה. על השכבה מניחים רוטב ועליו שוב שכבה של עלי לזניה. יש להמשיך כך עד 4 שכבות, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב.

חשוב! יש לשפוך רוטב בנדיבות, ולוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב (עלי הלזניה סופגים את הרוטב בזמן האפיה).

-מכסים את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור כ-30 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-10 דקות נוספות.

*הערה: מי שרוצה להשתמש בתבנית מלבנית גדולה יותר (גודל 32X25)- יש להשתמש בקופסת שימורים של רסק עגבניות גדולה (580 גרם) ו-5 כוסות מים וכמובן בכמות עלי לזניה גדולה יותר.

*הערה לסרטון: בסרטון המצורף מרככים את עלי הלזניה ריכוך חלקי לפני השימוש- ניתן לוותר על חלק זה ולהשתמש בעלי לזניה יבשים.

 

 

לזניה בשרית, מתכון ללזניה בשרית, לזניה בשרית כשרה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

216 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני רוצה להכין בתבנית אלומיניום בגודל של 3 תבניות אנגלישקייק
    מהן הכמויות שצריך?
    תודה

    1. היי בתיה,
      את מכינה בדיוק את אותו רוטב רק שבמקום 400 גרם עגבניות מרוסקות יש לשים 580 גרם (קופסת שימורים גדולה) ובמקום 3.5 כוסות מים יש לשים 5 כוסות.
      כמובן שיש להשתמש ביותר דפי לזניה.

    1. את המצה.
      *קודם יש להרטיב את המצות מתחת לברז ולשים במגבת כ-5 דקות.

    1. לא ניסיתי להקפיא. יש כאלה שטוענים שזה פחות טעים לאחר הפשרה ויש כאלה שאומרים שאין בעיה להקפיא בתנאי שממתינים עד שהלזניה תתקרר לגמרי, חותכים אותה לפרוסות ורק אז מקפיאים.

  2. יצא לי מאד טעים! השתמשתי בקופסת עגבניות מרוסקות 400 גרם וכף אחת של רסק עגבניות.

  3. תודה על המתכון.
    הוספתי לבצל סלרי קצוץ וגזר מרוסק, ובסוף סלסילת פטריות חתוכות.
    לדעתי עדיף עם פחות מים.
    ברכות

  4. עשיתי את הלזנייה עם דפי לזניה מאורז ללא גלוטן. יצא נהדר
    לטעמי אפשר להפחית בכמות הסוכר ברוטב.

    1. היי מיכל,
      הלזניה היא כבר מנה שכוללת בתוכה את התוספת (עלי הלזניה שהם כמו פסטה) ואת המנה העיקרית (הבשר הטחון).
      אפשר להגיש ליד סלט טרי.

  5. קודם כל, תודה רבה על המתכון! הכנתי את הלזניה אינספור פעמים ותמיד יצא מעולה 🙂 רציתי לגוון הפעם עם תוספת חציל, האם מתאים ואיך אפשר לשלב בלזניה?

    1. אפשר לוותר בכלל על הזיתים.
      לגבי טפנד, לא ניסיתי. אם שמים אז משהו בסביבות 1-2 כפיות כדי שלא ישתלט על הטעם.

  6. היי אשמח לקבל היום תשובה כי אני מכינה היום ,
    באיזה שלב אני מוסיפה את הזיתים ?
    ראיתי שמישהי השתמשה גם הפטריות טריות.
    האם ניתן להשתמש גם בזיתים וגם בפטריות ?
    או שיהרוס?

    1. היי תהילה,
      את הזיתים מוסיפים לבשר הטחון לאחר שהוא מתבשל ומבשלת כדקה נוספת.
      אפשר לשים גם זיתים וגם פטריות. אני ממליצה לטגן קודם את הפטריות עם הבשר הטחון. קודם מטגנים את הבצל, אח"כ מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כ-5 דקות ואח"כ מוסיפים את הבשר הטחון עד שמתבשל ובסוף את הזיתים.

  7. הילדה יושבת מימולי..ביס ראשון…ואזזז אמושששש איזה טעים יצא לך…אני חייוך מאוזן לאוזן..זה אני הכנתי לבד..יצא לי מדהים תודה על ההסבר הברור..רק עכשיו נכנסת לעניין הבישולים..חח..תודה ♥

  8. שלום יש לי שאלה,
    האם ניתן לעשות את הלזניה ללא דפי לזניה אלא מפסטות (מנסה להיפטר מהחמץ בדרך מקורית):) תודה רבה

    1. היי ליאור,
      זה תלוי איזה סוג פסטה יש לך. אני מניחה שאפשר לנסות רק חשוב שהפסטה תהיה מבושלת כמו שצריך לפני שמכינים ממנה את הלזניה. בכל מקרה תמיד אפשר להכין גם בולונז עם הפסטה (אמנם פחות מקורי אבל טעים 🙂 )

  9. היי אפרת,
    האם במקום 400 גרם רסק עגבניות אפשר לשים 400 גרם קופסאת שימורים של עגבניות קלופות חתוכות (לא מרוסקות)?

    1. היי חנה,
      אפשר למרות שהייתי מסמיכה את הרוטב לפחות בכף אחת של רסק כי הוא יותר מרוכז. לדעתי תצטרכי לשים פחות מים כי העגבניות משימורים מכילות קצת נוזלים.

    1. היי ויקה,
      אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום בגודל 22X31. אם יש לך את התבנית המלבנית הגדולה יותר בגודל 32X25 ראי הערה בתחתית המתכון.

  10. הכנתי לערב שבת את הלזניה היה מוצלח מאוד טעים
    אם לא הייתי עוצרת את הילדים לא היה נשאר לערב
    הכנתי כמות כפולה אומנם הורדתי קצת מהרסק ומהמים
    תודה על המתכונים הנהדרים והקלים

    1. יכול להיות שהרוטב יתייבש קצת עד מחר ולכן אני ממליצה להכין את תערובת הבשר והרוטב ולשמור במקרר ולמחרת לסדר שכבות עלי לזניה עם רוטב ולאפות.

  11. ערב טוב
    אני רוצה להכין 'מוסקה'-חצילים ובשר הודו טחון.
    לא מצאתי מתכון מתאים.
    את ממליצה להחליף את הלזניה בחצילים מטוגנים.
    או שיש לך המלצה מתאימה יותר?
    תודה רבה מאד!

    1. היי רחל,
      הרסק מסמיך את הרוטב ומוסיף לו טעם כי הוא מרוכז יותר. בכל אופן, אני מניחה שאפשר לגרד או לרסק 5 עגבניות בינוניות ולהוסיף לפחות כף רסק אחת.

    1. רוני פשוט שימי גבינה צהובה בין השכבות מעל הרוטב.
      אגב נכנסתי עכשיו לעדכן שהכנתי ויצא סוף!!!

  12. אני מכינה את הלזניה הזאת די הרבה מאוד מוצלחת. משדרגת עם עעבניות מיובשות ופטריות. יוצא טעים מאוד. כולם מלקקים את האצבעות. המתכון שלך מדהים!!!!

    1. היי אביבה,
      לא מומלץ לסדר את הלזניה מראש מאחר והרוטב עלול להתייבש על הדפים במהלך הקירור.
      אפשר כן לחסוך בזמן הכנה ולהכין מראש את תערובת הבשר והרוטב ולשמור בקופסה במקרר ויום למחרת להרכיב את הלזניה ולאפות.

    1. אפשר להכין עם טונה משימורים באותו אופן הכנה.
      בסביבות 2-3 קופסאות.

  13. שלום! חשבתי לעשות לזנית טונה. האם אפשר להכין לפי המתכון הזה ורק לשים טונה (מקופסאות השימורים) במקום בשר? האם יש שינויים בכמויות או זמן אפיה?
    תודה רבה!

  14. היי, יש לי כבד בבית במקום בשר טחון. אפשר לשים אותו? ואם כן באיזה אופן?
    תודה על המתכונים המעולים שלך שתמיד גורפים מחמאות:)!!!

    1. היי חני,
      הלזניה נשמרת במקרר כ-3 ימים.
      לדעתי עדיף להמנע מהקפאה.
      חג פורים שמח 🙂

  15. היי אפרת! אם אני רוצה להוסיף למתכון גבינה ולעשות את זה בעצם מוקרם, כמה גבינה אני מוסיפה ובאיזה שלב? תודה! 🙂

    1. יצא נורא טעים אבל הרוטב היה מאוד נוזלי אז זה לא באמת יצא לזניה… עשיתי 5 כוסות מים ו580 גרם רסק כמו שרשמת ועדיין יצא נורא נוזלי. מה יכולה להיות הסיבה?

    2. היי ליליה,
      אולי השתמשת בכוס גדולה מידי? כמה בשר שמת?
      כעקרון הרוטב צריך להיות מעט נוזלי כדי שירטיב את דפי הלזניה אבל לא נוזלי מאוד.

  16. היי אפרת, הגעתי לאתר שלך במקרה ומאז אני לא מפסיקה לברך על קיומך (:

    הלזניה יצאה מדהים, כולל הזיתים, ונטרפה ע"י הילדים והמבוגרים.

    המון המון תודה על ההשקעה, המאמץ והנכונות לענות תמיד על שאלות

  17. תודה! הכנתי לשבת ויצא ממש טעים, כולם ביקשו מנה שנייה ושלישית!
    לגבי כמות "העלים" – היה לי קילו בשר מופשר, אבל רק כ15 עלים,
    אז הכפלתי כמויות של שאר הרכיבים ולא של העלים,וסידרתי ב2 תבניות חד פעמיות,
    באחת 2 קומות של 3 דפים כל אחת, ובאחת 3 קומות.
    יצא ממש טעים, רק טיפה מתפרק, יכול להיות שהייתי צריכה להכפיל רסק ומים רק פי אחד וחצי…
    תודה על העצה להכין את הרוטב במקביל לבשר שמתבשל.

    1. היי דבורה,
      שמחה שכולם נהנו מהארוחה 🙂
      זה לפעמים יוצא קצת מתפרק.
      חג שמח ושבוע נפלא

  18. אודה מאוד באם תעדכני אותי איזה גודל תבנית?-
    תבנית אלומיניום למשל, 29/20 מודדים את הפנים ללא השוליים?-
    איך 3 דפים לרוחב?- (סך- 12).

    בפשטידות למשל, הבהרת שמדובר בתבנית בגודל שני אינגלישקייק.

    תודה מראש.

    1. היי אנו,
      הכוונה לתבנית פיירקס שהיא קצת יותר קטנה מתבנית החד פעמית.
      אם אין לך אפשר להכין גם בתבנית החד פעמית מאלומיניום בגודל 22X31, שהיא בגודל שני אינגליש קייק.
      את הדפים מניחים לרוחב, זה יוצא כ-3 דפים לרוחב. שמים 4 שכבות ולכן זה יוצא 12 דפים.

    2. ניתן להשתמש בקופסת רסק עגבניות (28%)
      של 100 גר'+ עגבניות מרוסקות מקופסא כהשלמה?-
      נראה לי סמיך ומרוכז מדי 400גר'.

      בכמות של כ-350-400 גר' בשר.

      אודה לחוות דעתך.

    3. כן אנו, אפשר. ממליצה לטעום את הרוטב ואם לדעתך חסר עוד רסק אז להוסיף בסוף.

    1. היי ענת,
      זה לא יהיה אותו טעם כי רסק העגבניות הוא יותר מרוכז. אם אין לך רסק אני חושבת שאת יכולה לשים עגבניות מרוסקות ולהוסיף לתערובת 3-4 כפות קטשופ. בנוסף, לדעתי תצטרכי להפחית מכמות המים ולשים 3 כוסות (במקום 3.5).
      בהצלחה 🙂

  19. היי,
    אני רוצה להכין לשבת ומתכוונת להכין בתבנית אלומיניום.
    יש אפשרות לשים בתחתית נייר אפייה ואז את השכבה הראשונה של הרוטב?
    נייר האפייה לא יקרע?

    תודה!

    1. היי תחיה,
      במתכון הזה לא מומלץ להשתמש בנייר אפיה מאחר והוא עלול להיקרע בגלל הרוטב.
      אפשר להשתמש בתבנית פיירקס אם יש לך או בתבנית אלומיניום ללא נייר אפיה.

  20. מתכון מושלם! הכנתי אתמול ויצא טעים טעים.. הוספתי בטיגון הבצל סלרי קצוץ הוסיף המון לטעם הבשר! תודה על המתכונים המעולים 🙂

  21. הכנתי את החניה לפי המתכון לערב שבת, יצאה ממש טעים ומאוד משובח, כל המשפחה אמרה wow, תודה רבה

    1. היי איריס,
      הכוונה לדפי לזניה יבשים אבל אין בעיה להשתמש גם בטריים.

  22. שלום, יש לי תבנית מלבנית 24X24 זה בסדר?
    בנוסף לזה נשאר לי 600 גרם בשר טחון, מה כדאי להוסיף אחת ממתכונים?

    1. היי בן,
      אני מניחה שגודל התבנית בסדר (סה"כ זה כמעט אותו שטח כמו תבנית 29X20).
      מצרפת לינק לכל המתכונים שניתן להכין עם בשר טחון – מתכוני בשר טחון. תעבור על זה ותראה מה בא לך 🙂

  23. אתר מדהים, שאלה בקשר ללז ניה.
    אין צורך להכין רוטב בשאמל.
    העלים לא צריכים לצאת צמודים אחד לשני?

    1. היי שרון,
      הרוטב במתכון מספיק ואין צורך להכין רוטב בשאמל.
      רצוי שהעלים יהיו צמודים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  24. שלום! אני מעוניינת להכין את הלזניה אבל אין לי תבנית פיירקס. יש אופציה להשתמש בתבנית אלומיניום רגילה והאם צריך לכסות אותה בנייר אלומיניום גם כן? תודה רבה!

    1. היי נסטיה,
      אפשר להשתמש גם בתבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל 20X31 וכן, לכסות אותו בנייר אלומיניום.
      בהצלחה 🙂

  25. שלום!
    מדוע אם משתמשים בתבנית גדולה עם כמות כפולה של בשר, צריך רק 580 גרם רסק ולא 800? ולמה 5 כוסות מים ולא 7?

    1. היי אוסנת,
      מדובר בתבנית בינונית גדולה יותר בגודל 32X25 (ולא בתבנית הענקית שאז באמת היה צורך בכמות כפולה).
      שבת שלום 🙂

  26. היי, לא הבנתי משהו, השכבה העליונה צריכה להיות עם בשר? בד"כ בלזניה השכבה האחרונה היא בצק, לא?

    1. היי רונית,
      השכבה העליונה צריכה להיות רוטב עם בשר אחרת העלים העליונים לא יתרככו כמו שצריך וישארו קשים.

  27. היי אפרת, רציתי להגיד שהלזניה ממש טעימה. הכנתי אותה הרבה פעמים לערב שבת ויצאה מאד מוצלחת. תודה וישר כוח

    1. היי רוית,
      שימי שליש כוס עגבניות מרוסקות.
      בהצלחה וסופ"ש מעולה 🙂

  28. שלום וברכה , האם צריך להכפיל כמות בשר לתבנית גדולה של 33×39? אשמח לתשובה מהירה מכינה בקרוב ויש לי רק חצי קילו…

    1. כן איילת, מדובר בתבנית גדולה ויש להכפיל את כל הכמויות.
      יום נפלא 🙂

    1. כן רוית, אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית בגודל 31X22.
      הכוונה לדפי לזניה סטנדרטיים בסביבות גודל 9X17.

  29. אני צמחונית. הבן שלי אוכל בשר ובדר״כ מתקשה לקלוע לטעם שלו… המתכון הזה קצר הצלחה גורפת וזכיתי פעמיים (זה המון מנער בגיל ההתבגרות) למחמאה. אני זוקפת זאת להנחיות התיבול המדוייקות – שהן קריטיות למי שלא יכול לטעום. אז תודה רבה (:

  30. אחל'ה אתר. הכנתי כמה פעמים לזניה בשרית עם רוטב בסיס לבולונז (אוליביה, קנור) יוצא מדהים וטעים ללא שום טעמי לוואי. תנסו.. שווה

  31. פשוט מאוהבת באתר הזה!!!
    רציתי לשאול אם אפשר להכין את המנה יום לפני ועדיין היא תהיה טעימה למחרת? אני רוצה להכין לערב שבת כבר מיום חמישי..

  32. היי,
    האם ניתן להכין את הלזניה ערב לפני הכנסתה לתנור? הכוונה לסדר את העלים עם הרוטב לשמור במקרר ולמחרת להכניס לתנור.

    1. היי מורן,
      לא מומלץ לסדר את הלזניה מראש מאחר והרוטב עלול להתייבש על הדפים במהלך הקירור.
      מה שכן, אפשר להכין מראש את תערובת הבשר והרוטב ולשמור בקופסה במקרר ויום למחרת להרכיב את הלזניה ולאפות 🙂

    1. היי מיכל,
      לדעתי עדיף לטגן אותם מעט מכל צד ולהעביר לנייר סופג.
      חשוב גם להוציא מהם קודם את המרירות (לפזר עליהם מלח משני הצדדים ולהניח בצד למשך כחצי שעה-שעה עד שיפרישו נוזלים. לשטוף ולנגב היטב).
      שבת שלום! 🙂

  33. הכנתי יצא טעים מאוד!! חיסלנו את הכול תוך שעה …
    כול המתכונים באתר מ ד ה י מ י ם .
    הכנתי גם פעם תפוח אדמה מוקרם ויצא מדהים .

    1. היי איריס,
      הכוונה לרסק עגבניות (תרכיז).
      לגבי עגבניות מרוסקות- אם הכוונה במקום העגבניה המגורדת אז כמובן שאת יכולה.
      אם הכוונה במקום הרסק, לא ניסיתי אבל קחי בחשבון שזה ישנה את הטעם של הרוטב מאחר והרסק הוא יותר מרוכז ומתקתק והעגבניות המרוסקות הן יותר חמצמצות ודלילות מבחינת טעם.

    2. עשיתי את הלזניה ויצאה ממש טעים, ויתרתי על ריכוך הדפים, הנחתי אותם כמו שהם ועליהם שמתי את הרוטב, והאפיה עשתה את שלה, יצא נפלא

    3. כנ"ל, הכנתי ללא ריכוך העלים ( רק חשוב להרטיב היטב עם הרוטב ) , והשתמשתי בעגבניות מרוסקות..יצא מעולה ! הלזניה חוסלה:)

    4. תודה אניטה! שמחה לשמוע 🙂
      אוסיף הערה במתכון שניתן לוותר על החלק של ריכוך העלים.

  34. במתכון של הלזניה החלבית אין צורך לרכך את העלים של הלזניה. שמים אותם כמו שהם מהקופסא, ווהם סופגים את הרוטב. אפשר גם כאן לוותר על הריכוך?

    1. היי איריס,
      כן, אפשר לוותר בתנאי שמכסים היטב את העלים ברוטב.

  35. אני לא ממליצה לרכך את העלים ,שמתי שמן והם בכל זאת נדבקו ,חבל,זה יכול להרוס את כל ההכנות, לדעתי זה מיותר.אחלה מתכון דרך אגב!

    1. כן אורית, רק חשוב לעטוף את הלזניה היטב או לאחסן אותה בקופסה אטומה.

    1. הי שירז,
      אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא פחות שומני ומעט יותר יבש.

  36. מתכון טוב! רק דבר אחד קטן – צריך ממש להיזהר לא להשרות את העלים בטעות יותר מידי במים, כי אז הם נדבקים ואי אפשר להשתמש בהם. האמת שגם לא חובה בכלל להשרותם במים אם הרוטב מספיק דליל 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר