מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות מצה מתוקות

לביבות מצה מתוקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 13, 2016
Last modified:אפריל 13, 2016

Summary:

מתכון ללביבות מצה מתוקות עם תפוח עץ מגורד וקינמון. אפשר לטגן או לאפות.

לביבות מצה מתוקות

מצרכים (כמות 10-12 לביבות):

3 מצות

חצי כוס מים רותחים

2 ביצים

תפוח עץ בינוני קלוף ומגורד

חצי כפית אבקת קינמון

כף גדושה סוכר

אופן הכנה:

-מפוררים את המצות לפירורים קטנים ומניחים בקערה. שופכים מעל מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות. מוסיפים ביצים, תפוח מגורד, קינמון וסוכר ומערבבים. יוצרים לביבות בקוטר 5-6 ס"מ, עובי עד ס"מ וחצי.

ניתן לטגן או לאפות:

*טיגון: מחממים מחבת עם 3-4 כפות שמן ומטגנים את הלביבות (אש בינונית) כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

*אפיה: מוסיפים כף שמן לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10 דקות. הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה קלה.

*ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ו/או להזליף דבש או סירופ מייפל.

לביבות מצה מתוקות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

22 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אילת,
      אני חושבת שאפשר לוותר על התפוח, הסוכר והקינמון ולשים חצי כפית מלח וכחצי כוס גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת זיתים קצוצים.

    1. היי ענת,
      אני מאמינה שאפשר להכין את זה כפשטידה אחת (כמו את יתר לביבות המצה באתר) אבל קחי בחשבון שהיא תצא נמוכה ולא גבוהה.

    1. היי מיכל,
      הקינמון מוסיף לטעם בעיקר בשילוב עם התפוח אבל אפשר גם לוותר עליו ולהכין בלי.
      חג שמח 🙂

    1. היי מיכל,
      יכול להיות שאפשר להוסיף לתערובת 2-3 כפות קמח מצה ועוד מים חמים כדי שהבצק שמתקבל יחזיק את התערובת.
      במקום כף סוכר אפשר לשים כף סילאן או סירופ מייפל. זה גם עשוי לתרום להדבקת החומרים.
      בכל מקרה, אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂

    2. היי אילנה,
      יכול להיות אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בוודאות האם זה יחזיק את התערובת ואיך זה ייצא מבחינת טעם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר