מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טורטיה במילוי בשר טחון

טורטיה במילוי בשר טחוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 29, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

טורטיה במילוי בשר טחון

מצרכים (כ-10 יחידות):

חבילת טורטיות (ניתן לקנות בכל סופר)

500 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

1 גזר בינוני קצוץ דק

1 גמבה קצוצה דק

1 כוס פטריות קצוצות דק

חצי כוס זיתים ירוקים קצוצים דק

תיבול: 2 כפות רסק עגבניות, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה קלה ומוסיפים את הבשר הטחון. מערבבים במשך מספר דקות עד שהבשר משחים קלות.

-במקביל ובמחבת נפרדת, מטגנים את כל הירקות (גזר, גמבה, פטריות וזיתים) מספר דקות עד שהגזר מתרכך.

-מעבירים את הירקות למחבת עם הבשר, מתבלים ברסק עגבניות, צ'ילי מתוק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב 2 דקות ומסירים מהאש.

-מחממים טורטיה במחבת כ-3 שניות מכל צד או מכניסים למיקרוגל ל-5 שניות (על מנת שהטורטיה תהיה גמישה בעת הקיפול). מניחים במרכז (ובצד שבו אנו מתחילים את הקיפול) את מילוי הבשר ומגלגלים את הטורטייה.

*ניתן לחמם כ-5 דקות בתנור בחום גבוה מאוד לקבלת טורטיה פריכה.

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"הכנתי יצא מהמםםםםם" (לאה)

 

מתכונים נוספים של טורטיות ממולאות:

– גוואקמולי

– חזה עוף מוקפץ

– עוף עם שעועית לבנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

107 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי. איך מדביקים טטורטטיה. שלא תפתח?
    אפשר לוותר על כל הירקות?
    אפשר לוותר על הטיגון של הטורטיה לפני המילוי, ?כי הטיגון מקשה לי אותו…

    1. לא אמורים להדביק את הטורטיה. מספיק להניח אותה על הצד המגולגל ואז זה לא נפתח.
      אפשר להכין בלי הירקות.
      החימום במשך כמה שניות במחבת אמור לסייע לגמישות הטורטיה. לא אמורים לטגן את הטורטיה. בכל מקרה אפשר לוותר על זה.
      חג שמח 🌺

  2. אני רוצה להכין לשני ימים בחג, האם זה טוב לחמם על הפלטה?
    כדי שיצא קריספי אופים לאחר המילוי? אם כך האם תרד הקריספיות לאחר שהיה במקרר וחימום חוזר על הפלטה?

    1. אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה. זה יהיה פחות קריספי.
      שנה טובה 🙂

  3. היי אפרת,
    יש לי טורטיות בקוטר 25 ס"מ. האם המתכון מתאים לגודל זה או לטורטיות קטנות יותר ?

    1. זה בסדר. יכול להיות שזה יספיק לכמות של 8-9 יחידות.

  4. עוד שבת עם שפע מתכונים של אפרת מ10 דקות.
    טורטיות בשר, אוזני המן מהירות ועוד.
    המון תודה יש לך חלק בשמחת השבת שלנו.
    שבת שלום.

    1. היי יסכה,
      הכמות שבמתכון מספיקה לכ-10 טורטיות. זאת אומרת שלכמות של 48 יש להכין 2.5 קילו בשר טחון.
      מבחינת ירקות לא חייבים להכפיל הכל ב-5 ואפשר לשים את הכמויות האלה:
      3 בצלים בינוניים קצוצים
      3 גזרים בינוניים קצוצים דק
      3 גמבות קצוצות דק
      סלסלת פטריות טריות קצוצות דק
      כוס וחצי זיתים ירוקים קצוצים דק
      מבחינת תיבול: 8 כפות רסק עגבניות, חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח ורבע כפית פלפל שחור.
      בגלל שזו כמות גדולה חשוב שתטעמי את התערובת ותשפרי תיבול לפי הטעם, בעיקר מליחות.
      בהצלחה 🙂

    2. רציתי לעדכן שיצא מוצלח…. ואפילו ביקשו את המתכון ד"א אמא שלי שפחדה שיצא לי משהו לא טוב הכינה לגיבוי מנה אחרת אבל שלה נשאר חחחיח ושלי חוסל …. אז שיחקת אותה שאפו ותודה רבה …. הסתבכתי רק בדבר שולי אבל זה בקטנה רק בקיפול של הטורטיה אז גילגלתי וחציתי לשניים בצורה אלכסונית אם היה נשאר הייתי מצלמת חחחחח

    1. היי בתיה,
      מניחים את המילוי במרכז, מקפלים את החלק התחתון, אח"כ את הצדדים ואז מגלגלים.
      יום מקסים 🌺

  5. תודה על התשובה המהירה…
    בצל שמתי..ברור..זה מינימום….

    אם אני רוצה להכין לחג…מתי עדיף למלאות את הטורטיה? מיד לפני האכילה כשהמילוי חם או שאפשר למלא קודם ולחמם על הפלטה?

    1. אם יש לך אפשרות למלא סמוך להגשה זה הכי טוב. אם לא, אפשר למלא לפני (רצוי באותו יום) ולחמם על הפלטה.
      חג שמח 🌺

  6. הי אפרת
    מועדים לשמחה
    2 שאלות:
    אפשר לוותר על הירקות? לשים רק בשר טחון? ואם כן יש מה לשנות?
    האם מגישים עם רוטב או ככה?

    1. היי חני,
      אפשר לוותר על הירקות (בצל אני כן ממליצה להוסיף אבל לא חובה).
      אין צורך להגיש עם רוטב כי המילוי מספיק עסיסי.

    1. אפשר. יותר מומלץ להקפיא את הטורטיות והמלית בנפרד ולגלגל לפני ההגשה.

  7. החלפתי כף אחת של צ'ילי ברסק עגבניות כדי למתן את החריפות. יצירת מעולה וטעים, ללקק את האצבעות.
    נדמה לי שלא כתוב במתכון מתי להוסיף את התיבול (אני הוספתי לבשר כשהפסיק להיות אדום)

    1. היי יעל,
      שמחה שיצא טעים.
      תיקנתי את המתכון שיהיה ברור יותר. תודה 🙂

  8. הבשר לא הופשר עד הסוף והכנסתי למסיבת ושפכתי את הנוזלים, והבשר השחין ולאחר מכן שמתי את התערובת והבשר מסטיק. מה אפשר לעשות?

    1. אפשר לשים כחצי כפית פפריקה חריפה אם רוצים את זה קצת פיקנטי. אם לא, אפשר פשוט להכין בלי הצ'ילי.

  9. יצא מעולה!!!! רוטב ממש ממש טעים… (לא היה לי גזר, אבל הוספתי טיפונת פלפל חריף בטיגון, אבקת מרק, ומעט פטרוזליה)

  10. היי הכנתי את המנה הזו כבר כמה וכמה פעמים וכל פעם גורפת מחמאות אז תודה
    הפעם אני רוצה לעשות את המנה עם עוף טחון האם יש משהו לשנות? להסיר או להוסיף משהו למתכון?

  11. היי הכנתי את הנוראיות וגם המילוי. המילוי יצא משחתי זה בסדר? הטעם בסדר השאלה איך זה יהיה בתוך הטורטיה

    1. היי אנאל,
      מה הכוונה משחתי? הכל הפך לעיסה אחת? זה אמור לצאת בשר טחון עם קוביות של ירקות. אולי בישלת את זה יותר מידי?
      בכל מקרה, אם זה טעים אני לא רואה בעיה.

  12. האם אפשר להכין את החומר למילוי ולהניח על הטורטיה ולחמם בתנור כשהטורטיה פתוחה? שתצא קריספית?

    1. היי רונית
      אפשר אבל אז יהיה קשה לגלגל את הטורטיה כי היא תהיה פחות גמישה. אם זה לא מפריע לך.
      אגב גם אם מחממים את הטורטיה כשהיא כבר ממולאת ומגולגלת זה נותן אפקט של פריכות אבל חשוב לחמם את התנור מראש.

  13. היי ערב טוב
    קנינו טורטיות שעשויות מקמח תירס
    אנחנו רוצים למלאות אותם בחזה עוף קצוץ
    השאלה איך אפשר שיהיו פריכות ?
    והאם אפשר לצפות אותם בפירורי לחם ?ואם כן באיזה צורה ?

    1. היי יאיר,
      לאחר שממלאים את הטורטיות ומגלגלים אותן טובלים אותן בביצה טרופה ואז מצפים בפירורי לחם מכל הכיוונים ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדיים עד להזהבה. כך הן יהיו פריכות.

  14. שלום אפרת, שאלה קטנה לגבי הטורטיה; קניתי לפני כחודש חבילת טורטיות והקפאתי אותן מבלי לפתוח את האריזה, רק עכשיו ראיתי שהן צריכות אחסון קריר ויבש, האם אני יכולה להשתמש בהן והמרקם של הטורטיה לא ייהרס?

    1. כן שיר, אין בעיה להשתמש בהם. אני מקפיאה תמיד. אפשר להוציא אותן להפשרה ולפני שממלאים ומגלגלים מומלץ לחמם כל טורטיה בנפרד כמה שניות במיקרוגל, זה יעניק לה גמישות ויהיה קל לגלגל אותה.

    1. היי מורן,
      אפשר להכין טורטיה במילוי ירקות בלי הבשר- לטגן בצל עד להזהבה קלה. להוסיף גזר, גמבה, פטריות ולבשל עד שמתרככים קלות.
      לאחר מכן לתבל ב 2-3 כפות צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם (אין צורך לתבל ברסק).

    1. היי אבי,
      אפשר לטגן עם ביצה ופירורי לחם או לאפות בתנור (אם אופים בתנור, יש לשמן נייר אפיה).
      שבת שלום 🙂

  15. בוקר טוב אפרת,
    מה שלומך?

    אני אשמח להתייעץ איתך – אני מעוניינת לעשות ערב מקסיקני בו אגיש טורטיות, גווקמולי, סלסה ומילוי בשרי. האם את ממליצה על המילוי הזה או על מילוי הצ'ילי קון קרנה?

    המון תודה!
    יסמין

    1. היי יסמין,
      שני מילויי הבשר טעימים אבל לדעתי הצ'ילי קון קרנה יותר מתאים לערב מקסיקני 🙂
      שבוע מקסים!

    1. היי אורטל,
      את יכולה להכין את תערובת הבשר ולשמור במקרר במשך 2-3 ימים ולפני ההגשה לחמם במיקרוגל ולגלגל בטורטיה.
      אפשר גם להקפיא בקופסא אטומה עד חודש.
      שבוע מקסים 🙂

    2. תודה רבה לך על המענה המהיר 🙂
      יצא מעולה. טעים מאד , מהיר וקל להכנה.
      שבוע מקסים.

    1. היי דור,
      תתחיל בחצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. לאחר שתערובת הבשר מוכנה תטעם ותוסיף עוד מלח במידת הצורך.
      בהצלחה 😉

    1. כן עמליה. ניתן להכין את התערובת מראש ולחמם מעט על הפלטה ואז לגלגל עם טורטיה.

  16. בס"ד
    שלום
    ראיתי שיש לך מתכון חזה עוף עם שעועית בטורטיה
    ואני מחפשת מתכון לטורטיה כמו שיש באירועים עם בשר טחון וצי'לי
    יש לי קופסת שימורים של שעועית חריפה ברוטב צ'ילי
    ואין לי מושג מה לעשות איתה…..
    אין לי צ'ילי רגיל{לא אוכלים אצלי חריף חוץ מבעלי}.
    לוותר על השימורים ולהכין טורטיה כזו?

    1. היי שירה,
      את יכולה להכין בשר טחון עם השעועית החריפה ברוטב צ'ילי שיש לך. תטגני בצל גדול קצוץ עד להזהבה. תוסיפי 2 שיני שום כתושות, 500 גרם בשר טחון ותערבבי עד שהבשר מתבשל. תוסיפי את קופסת השימורים של השעועית כולל הרוטב ותתבלי בכפית פפריקה מתוקה, חצי כמון כמון, מלח ופלפל שחור. תבשלי ביחד תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
      ממליצה שתטעמי את הרוטב שיש בקופסת השימורים לפני שאת מכינה כדי לוודא שזה לטעמך כי זה בסופו של דבר זה יהיה הטעם של תערובת הבשר.

  17. האם ואיזה רוטב כדאי להכין לטורטיות במילוי בשר טחון?
    הכנתי לשבת את השניצלים בתנור ויצא מעולה! הצלת את הרגליים שלי מעמידה ממושכת וכואבת. תודה!

    1. היי איילה,
      שמחה לשמוע לגבי השניצלים 🙂
      לגבי הטורטיה- תערובת הבשר כבר מתובלת ברוטב לכן אם רוצים להגיש רוטב בצד, הכי מומלץ להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק (כמו שהוא, בלי לבשל).
      חג שמח!

    1. היי גלי, עד כה לא פרסמנו מתכוני לחם עם שמרים מאחר וזה מצריך התעסקות עם הבצק שהיא למעלה מ10 דקות אך מתכוני לחם קלים ללא שמרים אנו נפרסם בהמשך.
      לעניין מתכונים דיאטטיים, בימים אלה אנו עובדים על זה כך שבקרוב יהיה מגוון רחב יותר של מתכונים דיאטטיים ובריאותיים. יום נפלא:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר