מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בראוניז שוקולד ופרג

בראוניז שוקולד ופרגFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 27, 2016
Last modified:ינואר 24, 2018

Summary:

בראוניז שוקולד ופרג ללא גלוטן – ריבועים נימוחים בפה וממכרים.

בראוניז שוקולד ופרג

תבנית מלבנית 22X31

מצרכים (כ-30 יחידות בראוניז):

4 ביצים

כוס (200 ג') סוכר

100 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס (132 ג') שמן

כוס (100 גרם) פרג טרי טחון (*יש להשתמש רק בפרג טרי)

4 כפות (40 ג') אבקת קקאו

חצי כפית (2.5 ג') אבקת אפיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X31.

-מניחים בקערה את קוביות השוקולד המריר עם השמן וממיסים במיקרוגל (כ-30 שניות). מערבבים לתערובת חלקה ומצננים.

-מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כדקה (למי שאין מיקסר- ניתן לערבב גם ידנית עם מטרפה או כף). מוסיפים את תערובת השוקולד. מערבבים בקערית את הפרג עם הקקאו ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית מלבנית משומנת.

-אופים בתנור במשך כ-25 דקות. נועצים קיסם- אם יוצא יבש או פירורי זה מוכן.

-מוציאים מהתנור, מניחים לעוגה להתקרר לגמרי וחותכים לריבועים בגודל 4X5 ס"מ.

*הבראוניז יוצאים מעט נמוכים (בגובה של כ-3 ס"מ).

לגבי פרג..

מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.

מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו. פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. זה מדהים!
    אני בת בכורה עם צליאק ויש לי עוד אחות עם צליאק. מתוקף תפקידי כאחות גדולה אני צריכה להכין קינוח לשבת…
    איזה מזל שיש את המתכון הזה!☺ ☻♥

    1. את יכולה לנסות להמיר רק חצי מהכמות, לא ממליצה את כל הכמות. הכוונה לשים שליש רסק תפוחים ושליש שמן.

  2. היי אפרת,
    אפשר לוותר על האגוזים? או שחייבים להחליף במשהו אחר? אם חייבים, אז אפשר בביסקוויטים?

  3. שלום אפרת,
    ניסיתי כמה מתכונים שלך ויצא מעולה.
    לגבי המתכון הזה, כשאת כותבת להקציף את הביצים עם הסוכר, את מתכוונת פשוט לערבב אותם, או שאת מתכוונת להקציף רק את החלבונים שיצא קצף?
    תודה רבה.

    1. היי אסף,
      הכוונה להקציף את הביצים בשלמותן (חלבונים וחלמונים יחד) עם הסוכר בעזרת מיקסר ידני ואם אין לך אפשר לערבב באמצעות מטרפה או כף.

  4. שלום אפרת,
    אני מחפשת מתכון לבראוניז שוקולד רגיל אבל לא יודעת על מה להתמקד יש לך כמה מתכונים,על מה את ממליצה?

    1. היי בתיה,
      אם את רוצה להכין בראוניז רגיל, מומלץ להכין את המתכון הזה- בראוניז אגוזים ללא סוכר (במקום "כמו סוכר" שימי סוכר לבן רגיל).
      יש גם בראוניז שהוא ללא קמח והוא מאוד טעים אבל קחי בחשבון שהוא יותר רך ונימוח מבפנים – בראוניז ללא גלוטן.
      יום נפלא!

    1. היי שירז,
      לא מומלץ להכין מפרג בשקית מהסופר, זה יכול לפגוע בכל הטעם ולצאת מר.
      לגבי הקקאו, אני מניחה שאפשר להמיר ב-4 כפות גדושות שוקולית.

    1. היי,
      פרג טרי ניתן לקנות מחניות תבלינים וקטניות. הם בדר"כ מחזיקים בחנות מכונה ויכולים לטחון לך במקום (יש לבקש שיטחנו לך פרג שלם). ברגע שמגיעים הביתה יש לשים במקפיא וזה נשמר מעולה כמה חודשים טובים.

  5. שלום רב אפשר להכין את זה בתבנית אינגלייש קייק כמו עוגה? הכמויות משתנות? אפשר כמויות במספרים? תודה .

    1. היי מיטל,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. אלה הכמויות:
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר (100 גרם)
      50 גרם שוקולד מריר
      שליש כוס שמן (66 גרם)
      חצי כוס פרג טחון (50 גרם)
      2 כפות אבקת קקאו (20 גרם)
      רבע כפית אבקת אפיה
      יום נפלא 🙂

  6. רעיון באמת,
    התלבטתי אם להכין את העוגה כי אצלינו בבבית לא חולים על פרג, אבל קוקוס בהחלט מתקבל בברכה.
    העוגה יוצאת רטובה?
    יש מצב לציפוי?

    1. היי דבורי,
      הבראוניז יוצאים לחים מבפנים (פאדג'ים ונמסים בפה).
      אפשר לעשות ציפוי שוקולד.
      את יכולה להכין, לטעום ואז להחליט אם בא לך להכין ציפוי או להשאיר ככה 🙂

  7. היי, שנים שלא עשיתי עוגה והשילוב של פרג שאני מאוד אוהב עם שוקולד וההסבר הקל להכין אותה פיתו אותי, הכנתי ולא יכולתי לחכות שהיא תצטנן לגמרי והטעם מעולה העוגה נמסה בפה, תודה על המתכון, רציתי רק להגיר לך שלא כך מרגישים את טעם הפרג או שזה בגלל שאני מכור לפרג

    1. היי אלי,
      אני שמחה שהצלחתי לגרום לך להכין את העוגה.
      לטעמי הפרג מורגש אבל על טעם אי אפשר להתווכח או שאולי אתה באמת מכור 😉
      אגב אם כבר אנחנו בעניין פרג, יש באתר מתכון לעוגת פרג בחושה שאני ממליצה שתנסה גם.
      המשך ערב/לילה מצוין.

    1. היי אילנה,
      מדובר בתבנית מלבנית בגודל 22X31 (תיקנתי את הטעות 🙂 ).

    2. נשמע מתכון מדהים אמממה אני טיבעונית אז יש במהדורה טיבעונית את המתכון הזה?

    3. היי עדנה,
      לא ניסיתי להכין ללא ביצים אבל אני מניחה שאפשר לנסות להמיר ברסק תפוחים. בכל אופן אם את מחליטה לנסות אז מומלץ להכין מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק ובמקום ביצים לשים שליש כוס רסק תפוחים (לכמות של תבנית אינגליש קייק).
      אם תנסי שיהיה בהצלחה ואשמח לעדכון 😉

    1. בוקר טוב 🙂
      יש באתר בראוניז דומה שהוא על בסיס אגוזים טחונים – בראוניז ללא גלוטן.
      במקום אגוזים אפשר לשים שקדים טחונים, קוקוס או ביסקוויטים טחונים (אפשר גם כאלה ללא גלוטן).
      יום מקסים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר