מצרכים להכנת אורז עם בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 500 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון
- חצי כפית מלח
- 2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
- 3 כוסות מים רותחים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)
- 4 כפות רסק עגבניות
תיבול:
- 1 כף גדושה סילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
איך מכינים אורז עם בשר טחון?
- מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון וחצי כפית מלח ומערבבים במשך כ-3 דקות עד שמתחיל להתבשל (משנה צבעו ללבן). מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים פטרוזיליה, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
331 תגובות
כניסה
331 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














