שום דבר לא נמצא

איך מכינים שניצל

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 5 אוק 2016

איך מכינים שניצל?

איך מכינים שניצל

מתכון לשניצל בציפוי פריך:

חומרים (כ-4 מנות):
500 גרם חזה עוף פרוס לשניצלים דקים (ניתן לבקש מהקצב לחתוך)
1 ביצה
חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
חצי כוס פירורי לחם (רצוי מוזהבים)

אופן הכנה:
-טורפים בקערית את הביצה. מניחים את פירורי הלחם בצלחת נפרדת.
-מתבלים את השניצלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכורכום.
-טובלים כל חתיכה בביצה משני הצדדים ומיד לאחר מכן מהדקים בפירורי הלחם מכל צד.
-מחממים מחבת עם שמן בגובה כ1 ס”מ (על אש בינונית).
-טובלים את קצה השניצל בשמן. אם מופיעות בועות עדינות, השמן מוכן. אם אין בועות ולא קורה כלום – השמן עוד קר ויש להמתין שיתחמם.
-כשהשמן בטמפרטורה הנכונה מניחים בזהירות את השניצלים וממתינים 10 שניות בין כל שניצל לשניצל אחרת הטמפ’ של השמן יורדת והשניצל יספוג יותר שמן.  מטגנים צד אחד 2-3 דקות. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
*ניתן להוסיף לפירורי הלחם תוספות כמו שומשום, מעט קצח, וקצת עשבי תיבול יבשים או עשבי תיבול טריים קצוצים דק.

מתכוני שניצל מומלצים

שניצלונים מטוגנים (ללא ביצה)
שניצלים בתנור – אפויים ופריכים ללא טיגון

מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן –  תוספות לשניצל.

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
רימה (09:39 1.05.2024)

הי אפרת. בפסח זו היתה הפעם הראשונה שהכנתי שניצלים. לא מצאתי פירורי לחם כשרים אז השתמשתי בקמח מצה. נכדתי הגדולה, בת 7 +, אמרה לי שאלה השניצלים הכי טעימים שהיא אכלה. רק אוסיף שרצוי להשרות אותם בבלילה חצי שעה לפחות, אפשר גם ללילה, אבל לא יותר. תודה רבה לך על המתכונים המעולים.

דבר נוסף, אולי תרימי כפפה ופרסמי מתכון לאוסובוקו?
ראיתי המון במדיה, אבל ממש הלכתי לאיבוד. רק עלייך אני סומכת. מה דעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 1.05.2024)

היי רימה,
תודה על השיתוף💜 שמחה שיצא מוצלח.
אפרסם מתכון לאוסובוקו בקרוב:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:24 12.05.2024)

היי רימה,
חזרתי לעדכן שפירסמתי מתכון היום – אוסובוקו עגל.

avatar
רימה (09:44 2.05.2024)

הי, אפרת. משום מה אני לא מצליחה לראות את התשובה. היא לא נפתחת. תוכלי לשלוח שוב בבקשה?

avatar
רימה (09:45 2.05.2024)

סליחה אפרת, עכשיו ראיתי את תגובתך. המון תודות ושבת שלום.

avatar
נעמה (12:42 23.02.2024)

היי אפרת המקסימה,
איכשהו אני תמיד מסתבעת עם התיבול ורציתי לשאול מה דעתך אם במקום לתבל בתבלינים אטבול את השניצלים ברוטב טריאקי. זה יכול לעבוד.. ?
תודה רבה על הכל !!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:22 23.02.2024)

אפשר אבל אל תשימי הרבה (כמה כפות). תוסיפי גם מלח.

avatar
שאלה (11:51 4.01.2024)

האם אפשר להשתמש בסיר המצורף בתמונה לטיגון שניצלים? זה נירוסטה ללא ציפוי 18/10.

נראה לי שעדיף נירוסטה כדי לחסוך את החשש מקילופי הנונ סטיק (אלא אם כן החשש שלי הוא סתם).

מצד שני נראה לי זה יכול ממש להתלכלך מטיגונים (או שלא, אין לי הרבה בקיאות בתחום…)

איך מכינים שניצל
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:51 4.01.2024)

היי,
אפשר להשתמש בסיר מנירוסטה לטיגון אבל כדאי למלא אותו במספיק שמן (עד לגובה שמספיק לטגן שניצל מבלי שייגע בקרקעית)
היתרון בסיר נון סטיק הוא שהשניצלים לא נדבקים לתחתית ואז לא חייבים לשים כמות גדולה של שמן. אם זה סיר נון סטיק איכותי אין סיבה שיתקלף (בתנאי שלא שורטים אותו עם מזלג או משהו).

avatar
יהלי (06:49 4.01.2024)

שלום,
האם אפשר תוך כדי לטגן גם צ’יפס? כלומר לשים ליד השניצלים או מיד אחרי השניצלים גם צ’יפס. וכך בעצם אני מרויחה גם תוספת לארוחה באותה מחבת בלי עוד כלים, נקיונות וכו’?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:37 4.01.2024)

היי יהלי,
בטח:)
אפשר לטגן את הצ’יפס אחרי השניצל (לא ביחד כי לכל אחד זמן שונה).

avatar
מאי (22:15 1.01.2024)

היי אפרת, האם אפשר לוותר במתכון הנוכחי על הביצה? מה זה משנה עם או בלי לטבול בביצה? (מבלי להפנות אותי לשניצולנים ללא ביצה). תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:31 2.01.2024)

כן אפשר להכין בלי ביצה.

avatar
🇮🇱 (12:49 23.10.2023)

צריך להפשיר את הבשר לפני?
כמה זמן? איך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 23.10.2023)

היי
תמיד יש להפשיר לפני ההכנה. מפשירים כמה שעות על השיש או לילה במקרר ואז שעה על השיש.

avatar
ננוש (14:44 20.09.2023)

פעם כמעט ראשונה שלי שאני מכינה שניצלים [נשואה כמעט עשור] בשביל הילד, יצא טוב!!!!!!!! מתכון פצצה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:24 20.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
שואלת (22:55 3.08.2023)

האם יש בעיה להשתמש בשמן זית במחבת? כי קראתי שיש שאומרים שזה לא בריא עם שמן זית? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:15 3.08.2023)

אין בעיה, רק חשוב לא לשרוף אותו ולא להשתמש בו יותר מפעם אחת לטיגון.

avatar
חלי (21:43 3.07.2023)

הי,
אפשר לצפות בפירורי לחם בלי ביצה ולשמור במקרר ולטגן למחרת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:08 3.07.2023)

היי
מומלץ לא לשמור למשך יותר מ-8 שעות.

avatar
SARAW (16:10 19.05.2023)

תודה
יצא טעיייייייייייייים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:23 19.05.2023)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
שאלה (13:59 26.04.2023)

סליחה על השאלה המוזרה – אם אין לי מחבת, זה בעיה להכין את זה בסיר? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 26.04.2023)

היי, אפשר להכין בסיר(:

avatar
פיש (08:24 18.03.2023)

תודה על המתכון הפשוט והנהדר. הכנתי אותו עם שינויים קלים ויצא טעים מאוד :
1. הוספתי את התבלינים לביצה כי לא ידעתי איך לתבל את השניצלים בצורה אחידה
2. השתמשתי בפירורי פנקו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 18.03.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אגב את השניצלים מעסים עם הידיים לאחר ששופכים עליהם את התבלינים עד לערבוב.

avatar
פיש (19:11 18.03.2023)

תודה רבה על הטיפ. אנסה בפעם הבאה שאכין.
גם לשניצלים מגיע מסאז’ !

avatar
רעות (08:48 23.12.2022)

היי , אני קצת מתלבטת עם הכמויות, כמה גרם של פירורי לחם צריך לקילו של חזה עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 23.12.2022)

היי,
לקילו חזה עוף תצטרכי כ-100 גרם פירורי לחם.

avatar
רעות (13:13 23.12.2022)

תודה רבה על התשובה!

avatar
ישראל (14:56 7.11.2022)

היי אפרת לגבי התבלינים לא הבנתי לערבב את כולם יחד ואז לשפוך באופן אחיד על השניצלים או אחד אחד מהתבלינים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:28 7.11.2022)

היי,
אפשר לערבב את התבלינים יחד ואז לשפוך ואפשר גם לתבל אחד אחד.

avatar
פיש (18:35 18.09.2022)

ראשית תודה על ההסברים והמתכונים הנהדרים. רק כדי לוודא שהבנתי נכון – האם תיבול השניצלים נעשה לפני טבילתם בביצה ? האם לערבב את התבלינים בקערה קטנה ואז לפזרם באופן אחיד על השניצלים מ-2 הצדדים לפני תיבולם בביצה ? או שאפשר לערבב את התבלינים בפירורי הלחם המוזהבים ? או שאם מערבבים בציפוי התבלינים יישרפו בטיגון בחום הגבוה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:21 18.09.2022)

היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכונים(:
תיבול השניצלים לפני הטבילה בביצה. אפשר גם לערבב את התבלינים עם הפירורים אבל עדיף לתבל לפני כן.

avatar
פיש (18:50 19.09.2022)

תודה רבה על התשובה. הזמנתי 3 ספרים מהסדרה שלך וזה נהדר שיש בנוסף גם מתכונים באתר ושאת מאוד עוזרת בתשובות. שנה טובה וטעימה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:30 20.09.2022)

איזה כיף שהזמנת את הספרים, מקווה שתהנה מהם!
שנה מתוקה🍯

avatar
גל (09:18 16.05.2022)

היי אפרת, יש לי קצת פחות מקילו וחצי.תוכלי לעזור לי עם כמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:17 16.05.2022)

היי,
כמויות לפחות מ-1.5 קילו שניצל:
2 ביצים L
כפית גדושה מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כפית מחוקה כורכום, חמישית כפית פלפל שחור
כוס ורבע פירורי לחם לציפוי.

avatar
גל (14:36 16.05.2022)

תודה

avatar
אביטל (18:38 5.04.2022)

ואהווו תודה!!!!! יצא טעים😋😍😋

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 5.04.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
אירה (23:48 24.10.2021)

היי,

האם צריך לשטוף את השניצל לפני ההכנה או שלא מומלץ לשטוף בשר?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:13 25.10.2021)

היי אירה,
הדעות חלוקות בעניין הזה, אבל אני אישית נוהגת לשטוף את העוף לפני ההכנה(:

avatar
ליטל (13:02 21.05.2021)

יצא מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 21.05.2021)

איזה כיף לשמוע😊

avatar
רעיה (21:29 15.07.2020)

היי אפרת, כמה זמן מראש צריך להפשיר את החזה עוף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 15.07.2020)

הכי מומלץ להפשיר במקרר לילה לפני.
אם אין אפשרות, אפשר לשים את חזה העוף בתוך קערה עם מי ברז (כאשר חזה העוף עטוף בניילון או בשקית). זה יכול לקחת בין שעתיים ל-3 שעות, תלוי בטמפרטורה ובגודל הנתח.

avatar
margarita (02:37 14.05.2020)

היי יקירתי , על איזו אש לטגן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 14.05.2020)

בינונית-גבוהה.
הכוונה ללהבה הכי גדולה (עיגול הכי גדול) ולהנמיך לעוצמה בינונית.

avatar
ליטל (19:25 6.05.2020)

היי אפרת האם אפשר לתבל ולצפות בביצה ופרורי לחם לשמור במקרר ולטגן יום למחרת ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 7.05.2020)

כן.

avatar
שירי (15:41 16.12.2019)

לא ככ מבינה בבשר ועוף
הקפאתי חזה עוף
הכנתי שניצלים
אפשר להקפיא אותם מוכנים שוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 16.12.2019)

אפשר אבל להבא אם את יודעת שאת מקפיאה אז עדיף להשתמש בחזה עוף טרי.

avatar
עדי (21:18 11.10.2020)

הכנתי את זה כבר למעלה מ-20 פעמים
ואני מקווה להכין שוב ב”ה טעים לכל האירועים וכו’ תודה עדי

avatar
סיגל (14:35 9.11.2019)

יצא מצויין! השניצלים הראשונים שלא הרסתי בזכות ההוראות המדוייקות, המון תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 9.11.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂

avatar
חגיתא (23:48 12.08.2019)

.הי..
לא הבנתי איך לתבל את השניצלים .. אני רגילה להשים את התיבול או בביצה או בפירורים…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 13.08.2019)

פשוט מפזרים מעל השניצלים ומערבבים. זה נספג טוב יותר מאשר שמים בביצה או בפירורים.

avatar
נעמה (00:44 28.06.2019)

אני שמה בביצה רוטב סויה,
ובפרורי לחם גריל עוף
יוצא מעעדדןןןן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 28.06.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה נעמה

avatar
ארז (19:05 14.07.2019)

כמה רוטב סויה?

avatar
אילנה. (10:31 16.05.2019)

שלום! איך אפשר להכין שניצל בלי פירורי לחם? קמח, קורנפלןר, קמח תפו”א, קמח תירס. מה עדיף מכל הנל? מה משתנה? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 16.05.2019)

אפשר עם קמח תירס אבל זה יוצא פחות מוצלח.
אם יש לך לחם רגיל אז אפשר להכין את המתכון הזה- חטיף לחם קלוי, רק בלי הזעתר. לאחר האפיה לצנן ולפורר או לטחון לפירורים.

avatar
שפיץ (18:22 25.03.2019)

מדהים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 25.03.2019)

תודה 🙂

avatar
לולה שבלולה (00:33 7.03.2019)

שלום , אפשר לקמח קודם ולפירורי הלחם להוסיף כף גבישי שום ושומשום ולתת טפיחות כדי שהציפוי ידבק היטב.. מובטח לכם טעם מיוחד וציפוי קריספי! 🙂

avatar
ליהי (11:04 18.02.2019)

אפשר להקפיא כשמוכן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 18.02.2019)

כן.

avatar
אולגה (00:29 24.12.2018)

היי תודה על המתכון.רק שאלה קטנה.. למה הכוונה לחכות 10 שניות בין כל שניצל לשניצל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 24.12.2018)

כדי שטמפרטורת השמן לא תרד כדאי להמתין 10 שניות לפני שאת שמה את השניצל הבא. זאת אומרת שברגע שהשמן חם את שמה שניצל אחד, מחכה 10 שניות ושמה שניצל שני, ממתינה 10 שניות ושמה שניצל שלישי וכו’.

avatar
נסטיה (18:36 19.12.2018)

אין עלייך!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 19.12.2018)

תודה ❣️

avatar
אולגה (13:44 24.12.2018)

תודה רבה אפרת!
אין עלייך ועל האתר

avatar
Mutzmutz (15:46 9.11.2018)

טעים מאוד וקל להכנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 9.11.2018)

נראה ממש טוב 🙂

avatar
אורן אליה (08:35 19.10.2018)

מתכון טעים ופשוט ממליץ

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 19.10.2018)

תודה אורן 🙂

avatar
אורן אליה (08:33 19.10.2018)

מתכון מצויין וטעים

avatar
שם *שני (09:06 24.09.2018)

אם מטגנים שניצלים ונשאר ארבע חתיכות שלא נאכלו באותו יום ,איך מחדשים את השניצל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 24.09.2018)

אפשר להכניס את השניצלים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-5 דקות. להוציא ולצנן קצת.

avatar
רעות (14:26 21.08.2018)

היי
מה הסיבה שלפעמים הציפוי יורד מהשניצל לאחר הטיגון?
אני מסיימת לטגן, רק נוגעת בשניצל והציפוי פשוט נופל. עשיתי כמו שכתבת, עם התבלינים, הוספתי לזה קטשופ וחרדל גם, טבלתי בביצה ואחר כך פירורי לחם וטיגנתי במחבת חמה אחד אחד. וחיכיתי בין לבין גם…
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 21.08.2018)

היי רעות,
את שוטפת את השניצלים לפני ההכנה? אם כן, את מנגבת אותם?
הידקת את הפירורים היטב לשניצל?

avatar
רעות (09:07 22.08.2018)

היי, כן שטפתי ולא ניגבתי. וואי תודה . אני אדע שצריך לנגב אותם בנייר סופג לפני זה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 22.08.2018)

אז כדאי לנסות לנגב כי יכול להיות שזאת הסיבה.
יום מקסים 🙂

avatar
דורון (18:09 3.08.2018)

שניצלים מטגנים בשמן עמוק שחומם לחום של 175-180 (מעט מעל דרגת רתיחת השמן) מעלות צלסיוס.
טיגון בשמן עמוק מונע ספיחת שמן בשניצלים

avatar
בתיה (15:02 27.03.2018)

שמתי שניצלים יומיים עם ביצה וחרדל במקרר והיום עטפתי בפרורי לחם ומחר מטגנת.זה בסדר??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:03 27.03.2018)

נראה לי שכן.

avatar
לין (12:09 26.12.2017)

היי , האם חייב “לדפוק” את החזה עוף לפני ההכנה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 26.12.2017)

לא חייבים.

avatar
מיכל (16:29 8.12.2017)

יצא מעולה..ממליצה להוסיף לימון על חתיכות השניצל לפני הטבילה בביצה ופרורי הלחם,שומר על רכות השניצל ולא מתייבש יום למחרת…:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 9.12.2017)

תודה מיכל 🙂

avatar
טליה (21:58 4.10.2017)

היי,
האם ניתן להכניס את התבלינים לביצה עצמה? ובמידה ואני משתמשת בפירורי לחם מתובלים, האם יש בכלל טעם לתבלן?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 5.10.2017)

אפשר אבל לדעתי זה פחות ייספג בשניצל עצמו.
הטעם של פירורים מתובלים הוא מעודן מבחינת התיבול לכן לדעתי כדאי לתבל בכל מקרה.

avatar
יערה (11:42 15.07.2017)

השניצלים יצאו מוצלחים ביותר!! תודה 🙂
יש לך רעיון איך להמנע מפרורי לחם שנושרים מהציפוי והופכים לשרופים במהלך הטיגון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:32 15.07.2017)

היי יערה,
זה טבעי שיש פירורי לחם שנופלים מהציפוי ובמהלך הטיגון הם נשרפים, במיוחד בטיגון השני והשלישי.
אפשר לנסות לשים חתיכה קטנה של גזר בתוך השמן שאמורה למנוע מהשמן להשרף. מומלץ להחליף את החתיכה כל טיגון.

avatar
דורון (18:12 3.08.2018)

מציע ללחוץ מעט עם כל כף היד על השניצל המצופה לפני הכנסת השניצל לשמן.
לא מונע אבל מפחית משמעותית את נפילת כמות פרורי הלחם.

avatar
שרון (16:07 2.03.2017)

הי אפרת! האם את מוצאת שלהשרות את חזה העוף ללילה, מוסיף לעסיסיות השניצל? חייבת לומר לך, אני לא תמיד מרגישה שזה תורם, הגם שמלא אנשים נשבעים שזה הסוד שלהם.

ובנוסף – האם את בעד להוסיף חרדל למשרה? ואם כן, כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 2.03.2017)

האמת? גם אני לא 🙂 אני בדר”כ מתבלת באותו רגע.
אפשר להוסיף בסביבות כפית חרדל לתערובת הביצה.

avatar
אביחי (23:23 1.03.2017)

היי האם לנסות השניצליה התבלינים ואז לביתה? כמו” יהיה נחמד לקבל התגובות למייל או לקבל מייל זמנית על התגובה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 2.03.2017)

היי אביחי,
אני לא מכירה את זה. אם זאת תערובת של תבלינים לשניצל אז אפשר לנסות.
שלחתי תשובה גם למייל.

avatar
עדנה רן (10:44 6.10.2016)

,תודה על המתכון
השניצלים טעימים מאוד בטיגון יותר מהאפיה.
עדיף לאכול באותו היום.
מאחלת לך שנה טובה ומתוקה.עם מתכונים טעימים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:47 6.10.2016)

תודה עדנה 🙂
שנה טובה ומתוקה!

לקריאת כל התגובות