שום דבר לא נמצא

איך מכינים שניצל

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 5 אוק 2016

איך מכינים שניצל?

איך מכינים שניצל

מתכון לשניצל בציפוי פריך:
חומרים (כ-4 מנות):
500 גרם חזה עוף פרוס לשניצלים דקים (ניתן לבקש מהקצב לחתוך)
1 ביצה
חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
חצי כוס פירורי לחם (רצוי מוזהבים)
אופן הכנה:
-טורפים בקערית את הביצה. מניחים את פירורי הלחם בצלחת נפרדת.
-מתבלים את השניצלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכורכום.
-טובלים כל חתיכה בביצה משני הצדדים ומיד לאחר מכן מהדקים בפירורי הלחם מכל צד.
-מחממים מחבת עם שמן בגובה כ1 ס”מ (על אש בינונית).
-טובלים את קצה השניצל בשמן. אם מופיעות בועות עדינות, השמן מוכן. אם אין בועות ולא קורה כלום – השמן עוד קר ויש להמתין שיתחמם.
-כשהשמן בטמפרטורה הנכונה מניחים בזהירות את השניצלים וממתינים 10 שניות בין כל שניצל לשניצל אחרת הטמפ’ של השמן יורדת והשניצל יספוג יותר שמן.  מטגנים צד אחד 2-3 דקות. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
*ניתן להוסיף לפירורי הלחם תוספות כמו שומשום, מעט קצח, וקצת עשבי תיבול יבשים או עשבי תיבול טריים קצוצים דק.

מתכוני שניצל מומלצים:
שניצלונים מטוגנים (ללא ביצה)
שניצלים בתנור – אפויים ופריכים ללא טיגון

מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן –  תוספות לשניצל.

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ליטל (13:02 21.05.2021)

יצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (13:39 21.05.2021)

איזה כיף לשמוע😊

רעיה (21:29 15.07.2020)

היי אפרת, כמה זמן מראש צריך להפשיר את החזה עוף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 15.07.2020)

הכי מומלץ להפשיר במקרר לילה לפני.
אם אין אפשרות, אפשר לשים את חזה העוף בתוך קערה עם מי ברז (כאשר חזה העוף עטוף בניילון או בשקית). זה יכול לקחת בין שעתיים ל-3 שעות, תלוי בטמפרטורה ובגודל הנתח.

margarita (02:37 14.05.2020)

היי יקירתי , על איזו אש לטגן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 14.05.2020)

בינונית-גבוהה.
הכוונה ללהבה הכי גדולה (עיגול הכי גדול) ולהנמיך לעוצמה בינונית.

ליטל (19:25 6.05.2020)

היי אפרת האם אפשר לתבל ולצפות בביצה ופרורי לחם לשמור במקרר ולטגן יום למחרת ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 7.05.2020)

כן.

שירי (15:41 16.12.2019)

לא ככ מבינה בבשר ועוף
הקפאתי חזה עוף
הכנתי שניצלים
אפשר להקפיא אותם מוכנים שוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 16.12.2019)

אפשר אבל להבא אם את יודעת שאת מקפיאה אז עדיף להשתמש בחזה עוף טרי.

עדי (21:18 11.10.2020)

הכנתי את זה כבר למעלה מ-20 פעמים
ואני מקווה להכין שוב ב”ה טעים לכל האירועים וכו’ תודה עדי

סיגל (14:35 9.11.2019)

יצא מצויין! השניצלים הראשונים שלא הרסתי בזכות ההוראות המדוייקות, המון תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 9.11.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂

חגיתא (23:48 12.08.2019)

.הי..
לא הבנתי איך לתבל את השניצלים .. אני רגילה להשים את התיבול או בביצה או בפירורים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 13.08.2019)

פשוט מפזרים מעל השניצלים ומערבבים. זה נספג טוב יותר מאשר שמים בביצה או בפירורים.

נעמה (00:44 28.06.2019)

אני שמה בביצה רוטב סויה,
ובפרורי לחם גריל עוף
יוצא מעעדדןןןן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 28.06.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה נעמה

ארז (19:05 14.07.2019)

כמה רוטב סויה?

אילנה. (10:31 16.05.2019)

שלום! איך אפשר להכין שניצל בלי פירורי לחם? קמח, קורנפלןר, קמח תפו”א, קמח תירס. מה עדיף מכל הנל? מה משתנה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 16.05.2019)

אפשר עם קמח תירס אבל זה יוצא פחות מוצלח.
אם יש לך לחם רגיל אז אפשר להכין את המתכון הזה- חטיף לחם קלוי, רק בלי הזעתר. לאחר האפיה לצנן ולפורר או לטחון לפירורים.

שפיץ (18:22 25.03.2019)

מדהים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 25.03.2019)

תודה 🙂

לולה שבלולה (00:33 7.03.2019)

שלום , אפשר לקמח קודם ולפירורי הלחם להוסיף כף גבישי שום ושומשום ולתת טפיחות כדי שהציפוי ידבק היטב.. מובטח לכם טעם מיוחד וציפוי קריספי! 🙂

ליהי (11:04 18.02.2019)

אפשר להקפיא כשמוכן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 18.02.2019)

כן.

אולגה (00:29 24.12.2018)

היי תודה על המתכון.רק שאלה קטנה.. למה הכוונה לחכות 10 שניות בין כל שניצל לשניצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 24.12.2018)

כדי שטמפרטורת השמן לא תרד כדאי להמתין 10 שניות לפני שאת שמה את השניצל הבא. זאת אומרת שברגע שהשמן חם את שמה שניצל אחד, מחכה 10 שניות ושמה שניצל שני, ממתינה 10 שניות ושמה שניצל שלישי וכו’.

נסטיה (18:36 19.12.2018)

אין עלייך!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 19.12.2018)

תודה ❣️

אולגה (13:44 24.12.2018)

תודה רבה אפרת!
אין עלייך ועל האתר

Mutzmutz (15:46 9.11.2018)

טעים מאוד וקל להכנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 9.11.2018)

נראה ממש טוב 🙂

אורן אליה (08:35 19.10.2018)

מתכון טעים ופשוט ממליץ

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 19.10.2018)

תודה אורן 🙂

אורן אליה (08:33 19.10.2018)

מתכון מצויין וטעים

שם *שני (09:06 24.09.2018)

אם מטגנים שניצלים ונשאר ארבע חתיכות שלא נאכלו באותו יום ,איך מחדשים את השניצל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 24.09.2018)

אפשר להכניס את השניצלים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-5 דקות. להוציא ולצנן קצת.

רעות (14:26 21.08.2018)

היי
מה הסיבה שלפעמים הציפוי יורד מהשניצל לאחר הטיגון?
אני מסיימת לטגן, רק נוגעת בשניצל והציפוי פשוט נופל. עשיתי כמו שכתבת, עם התבלינים, הוספתי לזה קטשופ וחרדל גם, טבלתי בביצה ואחר כך פירורי לחם וטיגנתי במחבת חמה אחד אחד. וחיכיתי בין לבין גם…
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 21.08.2018)

היי רעות,
את שוטפת את השניצלים לפני ההכנה? אם כן, את מנגבת אותם?
הידקת את הפירורים היטב לשניצל?

רעות (09:07 22.08.2018)

היי, כן שטפתי ולא ניגבתי. וואי תודה . אני אדע שצריך לנגב אותם בנייר סופג לפני זה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 22.08.2018)

אז כדאי לנסות לנגב כי יכול להיות שזאת הסיבה.
יום מקסים 🙂

דורון (18:09 3.08.2018)

שניצלים מטגנים בשמן עמוק שחומם לחום של 175-180 (מעט מעל דרגת רתיחת השמן) מעלות צלסיוס.
טיגון בשמן עמוק מונע ספיחת שמן בשניצלים

בתיה (15:02 27.03.2018)

שמתי שניצלים יומיים עם ביצה וחרדל במקרר והיום עטפתי בפרורי לחם ומחר מטגנת.זה בסדר??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:03 27.03.2018)

נראה לי שכן.

לין (12:09 26.12.2017)

היי , האם חייב “לדפוק” את החזה עוף לפני ההכנה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 26.12.2017)

לא חייבים.

מיכל (16:29 8.12.2017)

יצא מעולה..ממליצה להוסיף לימון על חתיכות השניצל לפני הטבילה בביצה ופרורי הלחם,שומר על רכות השניצל ולא מתייבש יום למחרת…:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 9.12.2017)

תודה מיכל 🙂

טליה (21:58 4.10.2017)

היי,
האם ניתן להכניס את התבלינים לביצה עצמה? ובמידה ואני משתמשת בפירורי לחם מתובלים, האם יש בכלל טעם לתבלן?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 5.10.2017)

אפשר אבל לדעתי זה פחות ייספג בשניצל עצמו.
הטעם של פירורים מתובלים הוא מעודן מבחינת התיבול לכן לדעתי כדאי לתבל בכל מקרה.

יערה (11:42 15.07.2017)

השניצלים יצאו מוצלחים ביותר!! תודה 🙂
יש לך רעיון איך להמנע מפרורי לחם שנושרים מהציפוי והופכים לשרופים במהלך הטיגון?

מתכונים ב-10 דקות (16:32 15.07.2017)

היי יערה,
זה טבעי שיש פירורי לחם שנופלים מהציפוי ובמהלך הטיגון הם נשרפים, במיוחד בטיגון השני והשלישי.
אפשר לנסות לשים חתיכה קטנה של גזר בתוך השמן שאמורה למנוע מהשמן להשרף. מומלץ להחליף את החתיכה כל טיגון.

דורון (18:12 3.08.2018)

מציע ללחוץ מעט עם כל כף היד על השניצל המצופה לפני הכנסת השניצל לשמן.
לא מונע אבל מפחית משמעותית את נפילת כמות פרורי הלחם.

שרון (16:07 2.03.2017)

הי אפרת! האם את מוצאת שלהשרות את חזה העוף ללילה, מוסיף לעסיסיות השניצל? חייבת לומר לך, אני לא תמיד מרגישה שזה תורם, הגם שמלא אנשים נשבעים שזה הסוד שלהם.

ובנוסף – האם את בעד להוסיף חרדל למשרה? ואם כן, כמה?

מתכונים ב-10 דקות (16:38 2.03.2017)

האמת? גם אני לא 🙂 אני בדר”כ מתבלת באותו רגע.
אפשר להוסיף בסביבות כפית חרדל לתערובת הביצה.

אביחי (23:23 1.03.2017)

היי האם לנסות השניצליה התבלינים ואז לביתה? כמו” יהיה נחמד לקבל התגובות למייל או לקבל מייל זמנית על התגובה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:24 2.03.2017)

היי אביחי,
אני לא מכירה את זה. אם זאת תערובת של תבלינים לשניצל אז אפשר לנסות.
שלחתי תשובה גם למייל.

עדנה רן (10:44 6.10.2016)

,תודה על המתכון
השניצלים טעימים מאוד בטיגון יותר מהאפיה.
עדיף לאכול באותו היום.
מאחלת לך שנה טובה ומתוקה.עם מתכונים טעימים.

מתכונים ב-10 דקות (10:47 6.10.2016)

תודה עדנה 🙂
שנה טובה ומתוקה!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.