איך מכינים שניצל
איך מכינים שניצל?
מתכון לשניצל בציפוי פריך:
חומרים (כ-4 מנות):
500 גרם חזה עוף פרוס לשניצלים דקים (ניתן לבקש מהקצב לחתוך)
1 ביצה
חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
חצי כוס פירורי לחם (רצוי מוזהבים)
אופן הכנה:
-טורפים בקערית את הביצה. מניחים את פירורי הלחם בצלחת נפרדת.
-מתבלים את השניצלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכורכום.
-טובלים כל חתיכה בביצה משני הצדדים ומיד לאחר מכן מהדקים בפירורי הלחם מכל צד.
-מחממים מחבת עם שמן בגובה כ1 ס”מ (על אש בינונית).
-טובלים את קצה השניצל בשמן. אם מופיעות בועות עדינות, השמן מוכן. אם אין בועות ולא קורה כלום – השמן עוד קר ויש להמתין שיתחמם.
-כשהשמן בטמפרטורה הנכונה מניחים בזהירות את השניצלים וממתינים 10 שניות בין כל שניצל לשניצל אחרת הטמפ’ של השמן יורדת והשניצל יספוג יותר שמן. מטגנים צד אחד 2-3 דקות. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
*ניתן להוסיף לפירורי הלחם תוספות כמו שומשום, מעט קצח, וקצת עשבי תיבול יבשים או עשבי תיבול טריים קצוצים דק.
מתכוני שניצל מומלצים:
שניצלונים מטוגנים (ללא ביצה)
שניצלים בתנור – אפויים ופריכים ללא טיגון
מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן – תוספות לשניצל.
>> חזרה לתפריט “איך להכין“.
היי אפרת, יש לי קצת פחות מקילו וחצי.תוכלי לעזור לי עם כמויות?
היי,
כמויות לפחות מ-1.5 קילו שניצל:
2 ביצים L
כפית גדושה מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כפית מחוקה כורכום, חמישית כפית פלפל שחור
כוס ורבע פירורי לחם לציפוי.
תודה
ואהווו תודה!!!!! יצא טעים😋😍😋
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
היי,
האם צריך לשטוף את השניצל לפני ההכנה או שלא מומלץ לשטוף בשר?
תודה רבה!
היי אירה,
הדעות חלוקות בעניין הזה, אבל אני אישית נוהגת לשטוף את העוף לפני ההכנה(:
יצא מעולה!
איזה כיף לשמוע😊
היי אפרת, כמה זמן מראש צריך להפשיר את החזה עוף?
הכי מומלץ להפשיר במקרר לילה לפני.
אם אין אפשרות, אפשר לשים את חזה העוף בתוך קערה עם מי ברז (כאשר חזה העוף עטוף בניילון או בשקית). זה יכול לקחת בין שעתיים ל-3 שעות, תלוי בטמפרטורה ובגודל הנתח.
היי יקירתי , על איזו אש לטגן?
בינונית-גבוהה.
הכוונה ללהבה הכי גדולה (עיגול הכי גדול) ולהנמיך לעוצמה בינונית.
היי אפרת האם אפשר לתבל ולצפות בביצה ופרורי לחם לשמור במקרר ולטגן יום למחרת ?
כן.
לא ככ מבינה בבשר ועוף
הקפאתי חזה עוף
הכנתי שניצלים
אפשר להקפיא אותם מוכנים שוב?
אפשר אבל להבא אם את יודעת שאת מקפיאה אז עדיף להשתמש בחזה עוף טרי.
הכנתי את זה כבר למעלה מ-20 פעמים
ואני מקווה להכין שוב ב”ה טעים לכל האירועים וכו’ תודה עדי
יצא מצויין! השניצלים הראשונים שלא הרסתי בזכות ההוראות המדוייקות, המון תודה 🙂
שמחה שיצא מוצלח 🙂
.הי..
לא הבנתי איך לתבל את השניצלים .. אני רגילה להשים את התיבול או בביצה או בפירורים…
פשוט מפזרים מעל השניצלים ומערבבים. זה נספג טוב יותר מאשר שמים בביצה או בפירורים.
אני שמה בביצה רוטב סויה,
ובפרורי לחם גריל עוף
יוצא מעעדדןןןן
נשמע מעולה 🙂
תודה נעמה
כמה רוטב סויה?
שלום! איך אפשר להכין שניצל בלי פירורי לחם? קמח, קורנפלןר, קמח תפו”א, קמח תירס. מה עדיף מכל הנל? מה משתנה? תודה!
אפשר עם קמח תירס אבל זה יוצא פחות מוצלח.
אם יש לך לחם רגיל אז אפשר להכין את המתכון הזה- חטיף לחם קלוי, רק בלי הזעתר. לאחר האפיה לצנן ולפורר או לטחון לפירורים.
מדהים
תודה 🙂
שלום , אפשר לקמח קודם ולפירורי הלחם להוסיף כף גבישי שום ושומשום ולתת טפיחות כדי שהציפוי ידבק היטב.. מובטח לכם טעם מיוחד וציפוי קריספי! 🙂
אפשר להקפיא כשמוכן?
כן.
היי תודה על המתכון.רק שאלה קטנה.. למה הכוונה לחכות 10 שניות בין כל שניצל לשניצל?
כדי שטמפרטורת השמן לא תרד כדאי להמתין 10 שניות לפני שאת שמה את השניצל הבא. זאת אומרת שברגע שהשמן חם את שמה שניצל אחד, מחכה 10 שניות ושמה שניצל שני, ממתינה 10 שניות ושמה שניצל שלישי וכו’.
אין עלייך!!!!
תודה ❣️
תודה רבה אפרת!
אין עלייך ועל האתר
טעים מאוד וקל להכנה
נראה ממש טוב 🙂
מתכון טעים ופשוט ממליץ
תודה אורן 🙂
מתכון מצויין וטעים
אם מטגנים שניצלים ונשאר ארבע חתיכות שלא נאכלו באותו יום ,איך מחדשים את השניצל
אפשר להכניס את השניצלים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-5 דקות. להוציא ולצנן קצת.
היי
מה הסיבה שלפעמים הציפוי יורד מהשניצל לאחר הטיגון?
אני מסיימת לטגן, רק נוגעת בשניצל והציפוי פשוט נופל. עשיתי כמו שכתבת, עם התבלינים, הוספתי לזה קטשופ וחרדל גם, טבלתי בביצה ואחר כך פירורי לחם וטיגנתי במחבת חמה אחד אחד. וחיכיתי בין לבין גם…
תודה
היי רעות,
את שוטפת את השניצלים לפני ההכנה? אם כן, את מנגבת אותם?
הידקת את הפירורים היטב לשניצל?
היי, כן שטפתי ולא ניגבתי. וואי תודה . אני אדע שצריך לנגב אותם בנייר סופג לפני זה.
אז כדאי לנסות לנגב כי יכול להיות שזאת הסיבה.
יום מקסים 🙂
שניצלים מטגנים בשמן עמוק שחומם לחום של 175-180 (מעט מעל דרגת רתיחת השמן) מעלות צלסיוס.
טיגון בשמן עמוק מונע ספיחת שמן בשניצלים
שמתי שניצלים יומיים עם ביצה וחרדל במקרר והיום עטפתי בפרורי לחם ומחר מטגנת.זה בסדר??
נראה לי שכן.
היי , האם חייב “לדפוק” את החזה עוף לפני ההכנה ?
לא חייבים.
יצא מעולה..ממליצה להוסיף לימון על חתיכות השניצל לפני הטבילה בביצה ופרורי הלחם,שומר על רכות השניצל ולא מתייבש יום למחרת…:)
תודה מיכל 🙂
היי,
האם ניתן להכניס את התבלינים לביצה עצמה? ובמידה ואני משתמשת בפירורי לחם מתובלים, האם יש בכלל טעם לתבלן?
תודה!
אפשר אבל לדעתי זה פחות ייספג בשניצל עצמו.
הטעם של פירורים מתובלים הוא מעודן מבחינת התיבול לכן לדעתי כדאי לתבל בכל מקרה.
השניצלים יצאו מוצלחים ביותר!! תודה 🙂
יש לך רעיון איך להמנע מפרורי לחם שנושרים מהציפוי והופכים לשרופים במהלך הטיגון?
היי יערה,
זה טבעי שיש פירורי לחם שנופלים מהציפוי ובמהלך הטיגון הם נשרפים, במיוחד בטיגון השני והשלישי.
אפשר לנסות לשים חתיכה קטנה של גזר בתוך השמן שאמורה למנוע מהשמן להשרף. מומלץ להחליף את החתיכה כל טיגון.
מציע ללחוץ מעט עם כל כף היד על השניצל המצופה לפני הכנסת השניצל לשמן.
לא מונע אבל מפחית משמעותית את נפילת כמות פרורי הלחם.
הי אפרת! האם את מוצאת שלהשרות את חזה העוף ללילה, מוסיף לעסיסיות השניצל? חייבת לומר לך, אני לא תמיד מרגישה שזה תורם, הגם שמלא אנשים נשבעים שזה הסוד שלהם.
ובנוסף – האם את בעד להוסיף חרדל למשרה? ואם כן, כמה?
האמת? גם אני לא 🙂 אני בדר”כ מתבלת באותו רגע.
אפשר להוסיף בסביבות כפית חרדל לתערובת הביצה.
היי האם לנסות השניצליה התבלינים ואז לביתה? כמו” יהיה נחמד לקבל התגובות למייל או לקבל מייל זמנית על התגובה 🙂
היי אביחי,
אני לא מכירה את זה. אם זאת תערובת של תבלינים לשניצל אז אפשר לנסות.
שלחתי תשובה גם למייל.
,תודה על המתכון
השניצלים טעימים מאוד בטיגון יותר מהאפיה.
עדיף לאכול באותו היום.
מאחלת לך שנה טובה ומתוקה.עם מתכונים טעימים.
תודה עדנה 🙂
שנה טובה ומתוקה!