שימוש נכון בתנור
שימוש נכון בתנור – מה אומרים כל הסימנים על התנור?
אמנם כל תנור מתנהג אחרת אבל לכל התנורים יש סימנים משותפים שמסייעים לנו להבין איזה חום מתאים לאיזה מצב, מה ההבדל בין גריל לבין מצב אפייה, מה תפקידו של התרמוסטט בתנור ועוד.
איך האוכל מתבשל, נצלה או נאפה?
ברוב התנורים הבישול נעשה בטכניקת של חום יבש. האוויר החם שנפלט מגופי החימום מעודדים את תהליך הבישול וההשחמה תוך כדי אידוי הנוזלים.
מצבים בתנור וטמפרטורה
כל תנור מאופיין בשני כפתורים: האחד מטרתו לשלוט בטמפרטורה (טרמוסטט) והשני לבחור את סוג הבישול. רוב התנורים הביתיים נעים בין 50-250 מעלות כאשר ככל שהתנור מתקדם ואיכותי יותר, כך הטמפרטורה מדויקת יותר. אם רוצים לדייק ממש, אפשר לרכוש מד חום קטן חיצוני אותו תולים על הרשת בתוך התנור ואז יש אינדיקציה נוספת.
כל מצב חום בתנור משפיע על הטמפרטורה. במתכונים רבים לא מציינים בפנינו את המצב הרצוי ואת הטמפרטורה אלא מדברים במובנים של חום חלש, נמוך, בינוני וגבוה. בתנורים ישנים או בתנורים חשמליים העוצמה של החום נעה במספרים שבין 1-8.
- חום חלש – טמפרטורה בצלזיוס בין 100-120 (מצב 1 בתנור גז או תנור ישן).
- חום נמוך מאוד – טמפרטורה בצלזיוס בין 140-150 (מצב 2).
- חום נמוך – 160 (מצב 3).
- חום בינוני – 170-180 (מצב 4).
- חום בינוני עד גבוה – 190 (מצב 5).
- חום גבוה – 200-220 (מצב 6-7).
- חום גבוה מאוד – 230 ויותר (מצב 8).
מאוד חשוב שתהיה התאמה בין המעלות לבין מצב החימום.
לכל תנור יש בין 3-5 גופי חימום כאשר לכל אחד מהם יש תפקיד. העיקריים הם הגוף שלפני המאורר המייצר זרמי אוויר שמתפזרים בצורה אחידה בתנור (מצב טורבו), הגוף השני ממוקם בתחתית התנור, השלישי בחלק העליון מעל התקרה הפנימית של התנור והרביעי בחלקו העליון באופן גלוי, כלומר הוא מייצר את החום ישירות על המזון.
1. מצב חימום קלאסי – קו עליון וקו תחתון
במצב זה גופי החימום הסמויים עובדים, ללא המאוורר. מצב אידאלי לאפיה ולצליה במפלס אחד (ברירת המחדל).
2. חימום תחתון – קו תחתון
מצב בו רוצים שתחתית המאפה תהיה קשה או פריכה.
3. מצב חימום טורבו – מאוורר עם עיגול מסביבו
מתאים בעיקר במצבים שרוצים לאפות כמה תבניות ביחד. המאכלים המומלצים במצב חום זה הם ירקות או עופות שכן עם מזונות אחרים למצב זה יש נטייה לייבש את האוכל. ניתן תמיד להוסיף תבנית עם מים רותחים מה שיסייע לשמור על איזון ברמת הלחות.
מצב נוסף הוא טורבו+ השחמה (מאוורר עם קו עליון וקו תחתון) -במצב זה הגוף הראשון לא עובד, אלא רק השניים האחרים והמאוורר. מצב פחות מומלץ אלא אם כן אתם רוצים לקבל השחמה על כמה תבניות אך יש לעשות בניהן החלפות כל הזמן.
4. גריל – משולשים בחלק העליון
במצב זה חלק מהתנורים עובדים כאשר כל גופי החימום פועלים יחד ויש כאלה שרק עם גוף חימום אחד. במצב זה יש להיזהר שלא לשרוף מאכלים שכן מצב גריל הוא מצב עוצמתי.
יש מצבי גריל נוספים כמו גריל מהיר (פס עליון + משולשים) – לצליית פרטי מזון שטוחים בכמויות גדולות כמו קליית פיצוחים.
גריל טורבו (פס עליון + משולשים + מאוורר) – לצלייה והשחמה של נתחים גדולים של בשר או עוף במפלס אחד.
היי אפרת זה הלחצן היחיד שכולל גם את המעלות ואת אופן האפייה איך אני יכולה לבחור כי עד עכשיו השתמשתי רק במעלות והתנור הורס לי עוגות וחלות.. תודה רבה רבה
סורי שכחתי לשלוח תמונה
תצרפי לי תמונה🙂
תמונה
עדיין התמונה לא צורפה.
תבדקי אולי היא גדולה מידי מבחינת משקל ולכן את לא מצליחה להעלות אותה.
ועכשיו?
עכשיו התמונה צורפה.
צילמת לי רק את בורר הטמפרטורה. מה עם הבורר משמאל שלו? זה לא של תוכניות התנור?
היי, אם אני רוצה לאפות בראוניז על איזה מצב לשים? פעם שמתי טורבו וחצי התייבש חצי היה פאדגי..
קו עליון וקו תחתון (זה נכון לכל העוגות)
שלום,
האם מצב גריל זה פשוט חום עליון בלי החום התחתון או שיש עוד שינויים?
תודה
מצב גריל בתנור מפעיל את כל גופי החימום, בעיקר את גוף החימום העליון שמקרין את החום ישירות על המזון.
היי אפרת
לגבי פרגיות (קוביות לשיפודים אבל בלי המקל שיפוד)
מכניסה לתנור ל45 דקות מצב גריל
מה הסיכון שיצא שרוף מידי (לא מכניסה עם נייר אלומיניום בשום צורה )
ואם כן אז איך כדאי כמה זמן ומעלות (התנור שלי חזק בחום יחסית )
תודה מראש על העזרה שלך
מעריכה את האתר שלך
ואת היחס המכבד והסבלני שלך .
היי עינת,
ממליצה לך להכין לפי הזמנים והטמפ’ כמו במתכון הזה- שיפודי פרגיות בתנור (אפילו אם את מכינה בלי השיפוד).
בתוכנית חום עליון וחום תחתון.
שלום,
אני למדתי והכנתי בהצלחה מספר מתכונים מהאתר.
תמיד הכנתי בתנור שהיה לי בדירה.
אבל עכשיו אני עוברת לדירה שאין בה תנור ויש לי רק טוסטר רגיל בגודל בינוני.
האם בטוסטר הזה זה יצא לי כמו בתנור? תודה
אני לא רוצה לקנות תנור עכשיו כי אני עדיין רווקה.
היי יערה,
ממליצה לך לקרוא את זה- אפיה בטוסטר אובן.
היי,
באופן כללי – באיזה תבניות הכי כדאי להשתמש בתנור? תבנית זכוכית / תבנית נירוסטה / תבנית אלומיניום חד פעמית בלי נייר אפיה / תבנית אלומיניום חד פעמית עם נייר אפיה / משהו אחר?
תלוי למה.
לעוגות ופשטידות – תבניות חד פעמיות הן אחלה. אם אלה תבניות מנייר לא חייב נייר אפיה. אם מאלומיניום עדיף לרפד בנייר אפיה. בכל מקרה כדאי לשמן את התבנית.
לתבשילים בתנור – תבניות זכוכית או נירוסטה.
זה משנה מאיזו חברה קונים תבניות זכוכית או שהכל פחות או יותר אותו דבר? והאם זה קל לנקות אותם אחרי שמכינים בתוכם עוף, ירקות וכדומה עם שמן וכל הדברים? תודה
פחות או יותר אותו דבר.
זה החיסון- שלא קל לנקות אותן לכן הרבה מעדיפים להשתמש בחד פעמי גם כשמדובר בעוף וכדו’.
אפשר לשים נייר אפיה גם בתבנית זכוכית ואז יהיה יותר קל לנקות אותה.
אני אופה עוגת טורט, מחממת תנור 1607 דקות מניחה על הרשת מדף שני מלמטה חום עליון תחתון .
העוגה לא נאפת למטה יש פס לא אפוי כל הזמן זה קורה מה הבעיה?
נצמדת להוראות כל הזמן אני לא יודעת מה הטעות אשמח שתגיבי תודה.
היי דבורה,
מה הכוונה פס לא אפוי בעוגה? בתחתית יש פס?
את מניחה את תבנית העוגה ישירות על רשת התנור?
בדקת שהחימום התחתון של התנור תקין?
אני רוצה להכין לחמניות שום/ לחמניות קוטג
באיזה מצב אני צריכה להשתמש בתנור?
תוכנית רגילה- חום עליון וחום תחתון.
בכללי לכמה תבניות, לדוג’-שתי תבניות לחמניות
איזה מצב כדאי לי להשתמש?
באופן כללי למצב כזה מתאימה תכנית טורבו.
הי
תודה על האתר המדהים
יש לי תנור ששורף לי את החלק בעליון בלי לבשל את הפנים בבשול ירקות עוגה..
מדובר בתנור חדש אני מחממת מראש ומכוונת לחום בינוני מניחה תבנית באמצע
מה יכול להועיל לי
היי
את משתמשת במקרה בתכנית קו עליון או טורבו?
תנסי להשתמש בתכנית קו עליון ותחתון וכן לדייק במידת החום הכתובה במתכון.
אפרת היקרה,
אני רוצה להכין אונטריב בתנור
מעליו נייר אפיה ומעליו נייר כסף
איזה פונקציה את ממליצה? וכמה מעלות?
תודה
היי,
מומלץ לסגור לפני כן את הבשר ע”י טיגון במחבת עם מעט שמן כ-5 דקות. לאחר מכן להעביר לתבנית, לתבל ולאפות בטורבו על 170-180 מעלות כשעתיים או עד לדרגת העשייה הרצויה.
במהלך האפייה אם הבשר לא מפריש מספיק נוזלים ונעשה יבש יש להוסיף מעט מים לפי הצורך.
היי אפרת
לאילו מאפים כדאי להשתמש ברשת?
לעוגה ? אנטיפסטי ? קציצות ?
ובמקרה שמשתמשת בתבנית זכוכית לעוגה פשטידה ? לחם?
מה עדיף רשת או על גבי תבנית התנור?
תודה .
בכל מקרה כדאי להשתמש בתבנית ולא לאפות ישירות על הרשת.
כמו כן, תמיד כדאי להניח את התבנית על הרשת ולא על תבנית התנור.
היי אפרת
רציתי להבין יותר למה לא לאפות ישירות על הרשת
ולמה לא כדאי להניח את התבנית על תבנית התנור ולא על הרשת ?
מאיזו בחינה
תודה מראש
ברשת מומלץ להשתמש למאכלים פריכים כמו לביבות או דגים צלויים.
פחות טוב לשים תבנית מעל תבנית כי אז האפייה מהכיוון התחתון לא מיטבית.
שלום וברכה,
יש לי תנור דלונגי עם אופציות חימום שונות אבל אף אחת לא מאפשרת חימום תחתון . אין לי את האופציה הזאת. מישהי יודעת אולי על סימון אחר לחלק התחתון? תודה
היי,
את מתכוונת לחלק תחתון בלבד או לחום עליון ותחתון?
בכל מקרה ממליצה להסתכל בחוברת ההפעלה של התנור.
היי אפרת!
אני אופה בד”כ על טורבו עם קו עליון ותחתון (זה מה שיש לי)
וכשאני אופה עוף תמיד הוא מצטמק ומתייבש
אפילו כשאני אופה אותו עם נייר כסף
מה עושים כדי שהעוף ייצא עסיסי, רך וב”הרכב מלא”?
יש לציין שהתנור שלי הוא לא אייאייאיי….
היי,
אם זו התכנית היחידה שיש בתנור שלך, והוא נוטה לייבש את העוף- ממליצה להוסיף עוד נוזלים לתיבול העוף (שמן, מים, רטבים כמו סויה/צ’ילי/טריאקי) על מנת שישמרו על העוף עסיסי.
דבר נוסף שאפשר לעשות זה לאפות על חום נמוך יותר ב-10 מעלות מהכתוב במתכון.
אבל זה לא תנור חזק
ויש לי גם אופציה לחום עליון ותחתון
אבל זה עוד יותר מייבש…
חום עליון ותחתון פחות מייבש מאשר טורבו+ חום עליון ותחתון.
בעופות ובשר כדאי להשתמש בתכנית טורבו בלבד- מה שאין לך. לכן אפשר להשתמש בטיפים שכתבתי לך קודם.
שלום לך ! קבלתי תנור AEG יד שניה שבקושי היה בשימוש .אפיתי בו חלות ולא נהיו קשות וגם לא קבלו צבע בחלק התחתון .יש לציין שאין לי מצב של פס עליון ותחתון עם מאוורר שהיתי רגילה להשתמש .אני אשמח לקבל עיצה .תודה רבה
היי,
אני מבינה שלא אפית על תכנית קו עליון ותחתון, אבל באיזו תכנית אפית- טורבו או אחרת?
אם בטורבו זה לא אמור לקרות, כדאי לבדוק שהתנור בסדר ולנסות לאפות משהו אחר מלבד חלות.
שלום רב, יש לי 2 שאלות:
1. באיזה גובה של מדף נכון להשתמש לסןגי אפיה ו/או לסוגי בישול?
2. ידוע שחום עולה למעלה ובתהליך מצטבר כך יותר חום בחלק העליון במידה ופותחים חום עליון ותחתון יחד. האם לא יותר נכון לחלק אפיה ובישול בחימום מחצית הזמן בחום תחתון ורק אח”כ להוסיף גם חום עליון?
היי,
1. מומלץ להשתמש במדף האמצעי בתנור- לרוב זה המדף השני
2. לא חושבת שיש צורך לעשות זאת, אפייה על תכנית קו עליון ותחתון בלבד מספיקה.
היי אפרת, היה לי תנור שאפיתי בו בחום עליון ותחתון ויצאו חלות ממש אווריריות וטובות. החלפתי תנור ומכינה אותו דבר ולא יוצא כך, יש לך מושג מה יכול להיות שונה?
היי,
אם לא שינית כלום באופן ההכנה וכוס המדידה יתכן שזה בגלל תכנית התנור.
יש תנורים שתכנית קו עליון ותחתון פחות טובה אצלם מאשר טורבו.
את יכולה לנסות לאפות על טורבו ב-190 מעלות ולראות איך יוצא.
היי אפרת
בתנור בדירה שלי יש מספרים בין 1 ל10, יש לך מושג איך המעלות מתחלקות במקרה הזה?
תודה!
היי,
קשה לדייק בתנור כזה,
ככל הידוע לי זו ההמרה מסקלת מספרים למעלות:
2-3- ° 140
4- ° 150
6 -5- ° 170
7- ° 190
8- ° 220
9- ° 240
תודה רבה!
היי אפרת
יש לי בתנור גם אפשרות של מאורר אבל בלי עיגול מסביבו
מה זה אומר ?
היי,
אם אני לא טועה מדובר בתכנית להפשרת מזון קפוא ולא לאפייה. בכל מקרה כדאי לוודא זאת בספרון ההוראות של התנור שלך(:
לאפות חמין כל הלילה-איזה חום ומה הכפתור לפעילות התנור ללא ציון זמן
היי שרון,
החום אמור להיות כ-120 מעלות, ותכנית התנור- קו עליון ותחתון.
הזמן עשוי להשתנות- יתכן ולאחר לילה של אפייה עדיין יהיה צורך בעוד קצת זמן כדי להשחים את החמין, ויתכן שלא.
היי אפרת, יש לי תנור אאג חדש. כל העוגות הבחושות שאני אופה על מצב גוף חימום עליון ותחתון, עולות מאד יפה בהתחלה ולאחר מכן צונחות ונהיות דחוסות. בתנור הקודם זה לא קרה… מה לעשות….
היי,
יש תנורים שדווקא תכנית טורבו יעילה יותר בהם לאפיית עוגות.
הייתי ממליצה לך לנסות לאפות על תכנית טורבו ובחום נמוך ב-10 מעלות מהחום שכתוב במתכון.
ספרי לי איך יוצא(:
היי אפרת, יש לי בתנור מאוורר אך ללא שום עיגול מסביב. רק מאוורר. האם זה מצב הטורבו אצלי? או שלא קיים – יתכן?
היי מאי,
בכל תנור קיים מצב טורבו. הסימן של הטורבו הוא מאוורר, כך שאם יש לך בתנור רק ציור אחד של מאוורר- זה כנראה מצב הטורבו.
בכל מקרה, ממליצה לך לבדוק את חוברת ההפעלה של התנור שלך…
בהצלחה!
היי אפרת, ערב טוב,
שואלת לגבי נשיקות מרנג ופחזניות,
האם אפשר לאפות כמה תבניות ביחד או שעדיף לתת לשאר התבניות להמתין עד שיסיימו?
תודה 🙂
היי הילה,
אם התנור מספיק גדול- אפשר לאפות כמה תבניות יחד.
יתכן שיהיה צורך להחליף בין מיקום התבניות באמצע האפייה.
תודה!
אבל אפשר לפתוח תנור באמצע אפייה של פחזניות ע”מ להחליף מיקומים?
במקרה של פחזניות לא כדאי לפתוח במהלך האפייה. במקרה של נשיקות מרנג אפשר(:
שלום אפרת.
אני רוצה לאפות עוגת תפוחים (בחושה).
האם לאפות אותה במצב טורבו או קו עליון תחתון?
וכן, באיזה חום מומלץ לאפות?
תודה רבה!!
מומלץ לאפות במצב חום עליון ותחתון, ובד”כ אופים על 170-180 מעלות.
בהצלחה!
תודה!!
שלום אפרת היקרה
עוגות ועוגיות אופים עם קו עליון ותחתון?
גם כשאופים כמה מגשי אינגליש קיק על הרשת?
ומגש של עוף עם ירקות?
תודה רבה רבה😊
כן קו עליון ותחתון.
לא מומלץ לשים כמה מגשים ביחד אם מדובר בעוגות, עוגיות או מאפים (עוף אפשר – אך יש להחליף בניהם באמצע באפיה).
אפרת,שלום לך
אני מאד מרוצה מהאפליקציה שלך ,אין דברים כאלה…
שאלה מצחיקה , אני בשלבי קניית תנור חדש עם כיריים(לא בילד אין) על איזה תנור את ממליצה ?
היי מאיר,
הייתי מאד רוצה לעזור אבל אין לי המלצה על תנור כיריים.
יש לי תנור בילד אין.
תודה רבה
המלצה לתנור עם כיריים: חברת דלונגי, להקפיד לקנות את הדגם האיכותי (בניגוד לדגם הזול שלעיתים מתחיל להזדקן אחרי שנתיים)
היי 🙂
יש לי כמה שאלות –
1. מה המטרה של חימום התנור לפני במתכונים שונים? האם זה בסדר שהאוכל מקבל בבת אחת בום של חום וזה לא הדרגתי?
יש דברים שעדיף לא לחמם את התנור לפני או שתמיד צריך לחמם לפני?
2. יש לי תנור שמתחת למקסימום (250) לא מחמם טוב, האם זה בעיה נפוצה בתנורים לא הכי חדשים?
3. אני אף פעם לא מצליח להכין תפוחי אדמה ובטטה (או רק תפוחי אדמה) שיצא קריספי. אני שם שמן זית, מלח, פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה אדומה, שם בתנור על 250 (כאמור פחות מזה לא מחמם טוב) לבערך 40 דקות ויוצא נימוח כזה, שזה לא רע, אבל ממש לא קריספי ולא ממש כיף. עשיתי כפי שכתבתי גם בתנור אחר וגם בטוסטר אובן שהיה לי פעם – ואף פעם לא הצלחתי שיצא קריספי ומגניב, כל פעם זה יוצא נימוח כזה. איפה אני טועה??
תודה!!!
היי יונתן,
1. באפיה (עוגות, עוגיות, לחמים) חשוב לחמם תנור מראש. אם לא יקבל “מכת חום” האפקט של חומרי ההתפחה יפגע.
באפית עוף וירקות לא חובה אבל עדיין מומלץ.
2. כן, יכול להיות.
3. על איזו תוכנית אתה אופה? קו עליון וקו תחתון? אתה מחמם לפני את התנור?
שלום,
תודה על המענה.
אני עושה את התכנית של קו עליון וקו תחתון ושם את הכל בחמגשית על רשת שבאמצע התנור. אף פעם לא חיממתי לפני.
אז פעם הבאה תחמם את התנור לפני ותשים על תוכנית טורבו (קו עליון ותחתון שבאמצע יש מאוורר). זה יגרום לתפוחי האדמה לצאת קריספיים יותר.
היי,
חיממתי את התנור למשך 15 דקות לפני ושמתי על טורבו, אבל עדיין יצא כזה נימוח ולא קריספי 🙁 🙁 🙁
מה אני מפספס?
אתה שם מספיק שמן?
כדאי להרתיח לפני זה את התפוחי אדמה בסיר עם מים כ-5 דקות.
גם 2 כפות קורנפלור יחד עם התבלינים יתרמו לקריספיות.
היי אפרת , אם אני רוצה לאפות כמה תבניות של חלות ביחד על איזה פונקציה בתנור לשים ? תודה !
היי נסי,
כעקרון אם אופים בכמה קומות בתנור בו זמנית מומלץ לשים על טורבו אבל אני אישית פחות ממליצה.
עדיף לאפות כל פעם מגש אחד במרכז התנור (בחום עליון ותחתון) ויתר החלות יכולות להמתין לאפיה במקרר.
היי אפרת,
בנוגע לאפיית עוגות באיזה מיקום יש לשים את התבנית בתנור- בשלב התחתון, האמצעי או העליון? וכשאופים עוגות עדיף לשים את תבנית העוגה על גבי הרשת של התנור או על גבי התבנית של התנור? והאם כל עוגה שאופים יש לכסות בנייר כסף שמכניסים לתנור?
קורה לי הרבה בעוגות שאני מכינה שרק החלק התחתון והעליון בעוגה מוכן אבל האמצע עדיין נוזלי, מה יכולה להיות הסיבה לדעתך?
תודה רבה!
היי עדן,
את התבנית יש להניח בשלב השני מלמטה (כך שהעוגה מונחת במרכז התנור), ישירות על רשת התנור.
אין לכסות עוגות בנייר כסף.
את מכינה לפי איך שרשמתי?
מה מסמל הסימון הזה?
לא מכירה (זה נראה כמו סוג של הפשרה).
בוקר טוב אפרת [
לגבי מיקום התבנית בתנור יש לי 5 שלבים בתנור (הברזלים שמחזיקים את התבניות)
רשמת לשים את התבנית בשלב השני מלמטה בתנור
ואז זה יוצא מתחת לשלב האמצעי (משני הכוונים למטה ומלמעלה) .
אז הבנתי נכון? מקווה שלא סיבכתי את השאלה
המשך יום נעים ותודה .
היי עינת,
ברגע שאת שמה את התבנית על רשת המונחת בשלב השני מלמטה היא תהיה במרכז התנור.
אם תנסי לשים אותה על הרשת המונחת בשלב האמצעי היא תהיה למעלה מידי.
היי אפרת
לגבי הרשת הבנתי שמיקומה על שלב שני מלמטה גם כאשר יש 5 שלבים כמו אצלי .
אבל לגבי תבנית אפייה של תנור כשאופה לביבות בתוך תבנית אפייה שחורה של תנור למשל היכן למקם גם באותו מקום או באמצע יותר
כאשר שני זוגות שלבים מתחת לתבנית התנור ושני זוגות שלבים מעל תבנית התנור (כאמור אצלי 5 זוגות שלבים)
בתודה מראש על התמיכה ועל העזרה שלך.
היי עינת,
כדאי למקם באמצע התנור:)
אפשר לפרט, בבקשה, לגבי מיקום התבנית בתנור בזמן אפיה?
המאפה צריך להיות מונח במרכז התנור. בדר”כ זה על השלב השני מלמטה.
שלום אפרת , תוכלי להגיד לי מה ההבדל בין שני התכניות האלה? התחלתי לאפות עם התכנית של קו עליון קו תחתון אך אחרי 10 דק נראה שלא עושה שום פעולת אז החלפתי לתכנית עם המאוורר
היי מרים,
התוכנית הימנית היא תוכנית האפיה הרגילה המומלצת בדר”כ באפיה.
התוכנית השמאלית היא גוף חימום עליון, תחתון ומאוורר.
אם התוכנית הרגילה לא עובדת יכול להיות שיש תקלה בתוכנית הזאת וכדאי לבדוק. במקרה כזה זה בסדר שהעברת לתוכנית השמאלית.
היי , רציתי לדעת באיזה מצב כדאי להכין עוגות גבינה בתנור? אף פעם לא מציינים בשום מתכון
כמעט בכל העוגות, עוגיות ומאפים יש להשתמש בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
שלום רב…
אשמח לדעת באיזה תוכנית רצויי לאפות חלה לשבת?
בטורבו או חום עליון תחתון?
תודה
חום עליון ותחתון.
היי אפרת אני מתה על האתר הזה!!! מבחינתי אחד האתרים של הבישול הכי טובים ונוחים גם העיצוב כזה נעים לעין פשוט כיף לחפש מתכונים כל הכבוד!
תודה תהילה, כיף לשמוע 💖
היי אפרת, אתר מהמם יעיל ונמצא בשימוש קבוע !!
אנחנו זוג צעיר ועד עכשיו היה לי רק טוסטר אובן, שלא היה נוח לאפיה של מאפים וחלות, קיבלתי תנור מחברה אבל החלות והמאפים מוכנים מלמעלה, ואפילו קריספיים ומלמטה עדיין בצק.. ניסיתי לשים את המגש בחלק התחתון של ההתנור וזה לא ממש עזר.. יש לך עצה?
תודה רבה רבה!!
היי שיראל,
באיזה תוכנית אפיה אתם אופים? קו עליון וקו תחתון?
אולי גוף החימום התחתון לא תקין? כדאי לבדוק.
כן בפס עליון ותחתון..
יש אולי איזה טיפ על מצב אחר שיעבוד לבינתיים עד שנבדוק?? ראיתי שאת אלופה בדברים מהסוג הזה..
תודה !(:
תנסי לחמם את התנור בתוכנית הזאת ולבדוק אם יוצא חום גם מלמטה.
אפשר לנסות פעם הבאה לאפות בטורבו (מאוורר) אבל ב10-15 מעלות פחות ממה שרשום במתכון. אם עדיין החלק התחתון לא מוכן, זה אומר שהבעיה היא בגוף החימום ולא בתוכנית עצמה. מקווה שיעבוד טוב 🙂
תודה ענקית!!
היי, לאמא שלי יש תנור בבית שאף פעם לא באמת הבנו איך מכוונים את המעלות בו, זה לפי מה שכתבת על המצבים?
כן, בתנורים שלא מצוין בהם המעלות אלא מספרים יש לאפות לפי המצבים.
תודה רבה! עזרת לי מאוד:)
רציתי לשאול בתנור סאוטר ללא טורבו. כמה זמן מראש יש לחמם לאפיית טורט. ובכמה מעלות לחממו ולאפות?
8-10 דקות לפני.
תלוי מה רשום במתכון, בדר”כ 170-175 מעלות.
אני רוצה להכין גרנולה קריספית עם פיצוחים. מצב טורבו לא עובד בתנור, איזה מצב יכול להחליף את הטורבו? תודה
זה בסדר להכין גם בחום עליון וחום תחתון.
אם אני רוצה להכין סטייק בתנור שיצא הכי קרוב ל”על האש”. מהתחלה לשים גריל או קודם חימום תחתון ועליון ואז גריל? יש לי גם גריל טורבו אם צריך.
תודה
מהתחלה לשים גריל.
באיזט תכנית רצוי לאפות חמין?
חום עליון וחום תחתון.
האם אפשר לשים שלושה מגשים באפית עוגיות תמרים בעבע
לא מומלץ.
טיפים מעולים!!! את אלופה אפרת
תודה מור 🙂
היי 🙂
ראיתי שכתבת באחת התגובות למישהי שאין לה מצב טורבו שזה בסדר ואת אפילו ממליצה להשתמש בקו עליון וקו תחתון ולא בטורבו. אבל האם יש איזשהו יחס המרה בין שימוש בטורבו לבין בלי? האם צריך יותר זמן אפייה בלי טורבו?
תודה!
זמן האפיה והטמפרטורה המצויינים בכל המתכונים רלוונטיים לתוכנית של קו עליון וקו תחתון כך שאין צורך להמיר 🙂
היי אפרת ,
לי יש תנור בוש חדש עם תוכנית טורבו 4d
כל דבר שניסיתי לאפות לפי מתכונים של 180 מעלות נופל
גם שאפיתי פחזניות השארתי אותן קצת בתנור לפני הוצאה והן נפלו
האם טורבו זו התוכנית לאפייה האם המעלות הן זהות ?
חשוב שאציין כי שפותחים את התנור הוא כביכול מפסיק את עבודתו
היי קרן,
אני לא ממליצה להשתמש בתוכנית הזאת אלא בתוכנית אפיה רגילה (חום עליון וחום תחתון).
היי אפרת . יש לי בתנור גריל טורבו -האם ניתן להשתמש בו שאני מכינה כרעי עוף בתנור .
רוצה שהכרעיים יהיו שחומות.
מכינה תמיד בחבחום עליון תחתון -ולא יוצא שחום ייפה.תודה
היי ענתי,
כדי שהכרעיים לא יתייבשו אפשר בחצי שעה האחרונה לכוון על גריל טורבו.
היי תודה על הטיפים!
הייתי רוצה לדעת אם עדיף.לאפות חלות בתורבו או במצב שני פסים הרגיל..ממה שהבנתי טורבו עדיף עם 5-10 מעחות פחות ממה שרשום במתכון.. עדיף ככה?
היי עידן,
חלות עדיף לאפות במצב אפיה של חום עליון וחום תחתון. טורבו עלול דווקא לייבש את החלה.
היי, תודה רבה על האתר!!
רציתי לשאול מה התוכנית האולטימטיבית לעוף עם תפו”א באופן שיצא קריספי מבחוץ ורך מבפנים? איכשהו תמיד יוצא קצת גומי, וגם התפו”א לא יוצאים ממש רכים מבפנים, וכמה זמן זה אמור להאפות?
היי ריקי,
אני אופה בחום עליון וחום תחתון.
את תפוחי האדמה אפשר לשים בתנור 30 דקות קודם ורק אח”כ להוסיף את העוף ולאפות עוד שעה וחצי לפחות.
הי
היכן ממקמים עוגת שוקולד בתנור ? בשלב האמצעי או התחתון ?
תודה רבה
עוגות תמיד יש לשים במרכז התנור (בדר”כ מניחים את התבנית על הרשת השניה מלמטה).
בוקר טוב יש לי תנור של סאוטר דו תאי שבתא התחתון זה ישר עובר למאוורר רציתי לדעת אם יש אפשרות לבטל את זה כי יש מתכונים שלא צריך מצב טורבו
היי אורלי,
ברוב המתכונים האפיה היא בתוכנית הרגילה של קו עליון וקו תחתון (לא טורבו).
אני לא מכירה את התנור הזה. אני מציעה שתבדקי מול היצרן או מול החנות בה רכשת את התנור אם יש אפשרות כזו.
שלום,
האם אפשר לאפות עוגות בתבניות פיירקס? או שיש איזשהי העדפה לתבניות מתכת/נירוסטה?
האם העוגות יוצאות בצורה שונה?
כן אפשר. יש לשמן היטב את התבנית לפני השימוש. זמן האפיה עשוי להשתנות (בכנמה דקות).
הי אפרת,
יש לי נור דלונגי חדש בן שנה וכשאני אופה עוגות בחושות בכל תוכנית העוגה עולה באמצע והשוליים נשארים נמוכים יותר. למה זה קורה?
אם הכוונה שהעוגה מקבלת “בטן” זה בסדר. זו תופעה טבעית.
שלום, יש לי שאלה: קניתי תנור משולב 5 להבות וכשאני מסובבת את הכפתור של התנור למצב אפייה אני לא יודעת אם זה באמת על הפעולה שרציתי…. הכפתור לא יושב טוב על מה שבחרתי… זה אומר שזה לא טוב?
היי קרן,
על הכפתור יש סימן (בדר”כ קו או נקודה). גם אם הסימן של הכפתור לא עומד בדיוק על התוכנית אבל נמצא קרוב לתוכנית האפיה זה בסדר.
שלום אפרת יש לי תנור של אלקטרהלוקס. אני אופה את העוגות על מצב טורבו( קו למעלה קו למטה)בערך 170 מעלות והעוגות לא עולות😥מה אני עושה לא נכון??
היי שירן,
זה נראה כמו ציור מס’ 1 או שמצויר גם מאוורר באמצע?
את מקפידה לחמם תנור כ-8 דקות לפחות לפני האפיה?
אשמח לדעת פעם אחת ולתמיד באיזה שלב בתנור מומלץ לשים עוגה בחושה בשלב השני או האמצעי?
היי אתי,
את מתכוונת למיקום של רשת התנור?
יש לי תנור עם דרגות חום מ-1 עד 7. כמה מעלות מסמלת כל דרגה?
אציין שזה יכול להשתנות בין סוגי תנורים אבל אלה בדר”כ מידות החום:
1 – 120-110 מעלות
2 – 150-140 מעלות
3 – 160 מעלות
4 – 180-170 מעלות
5 – 190 מעלות
6 – 210-200 מעלות
7- 220 מעלות ומעלה
היי, באיזו תכנית כדאי לאפות עוגיות אלפחורס ?
חום עליון וחום תחתון.
שלום . יש לי תנור בוש דימחדש. כשאני מפעילה תוכנית גריל שבאייקון זה המשולשים הקטנים למעלה אני לא רואה את הליבון של גופי החימום. האם ייתכן.
יכול להיות שיש בעיה בתנור. את אמורה לראות את הליבון של גופי החימום בחלק העליון.
היי אפרת,
עשיתי עוגת מייפל עם תוכנית של קו עליון וקו תחתון, חיממתי מראש ל180 מעלות והכנסתי את התבנית באמצע. החלק העליון נהיה ממש מוכן ושחום ואחרי בדיקה עם קיסם יצא יבש אבל שפרסתי את העוגה היא הייתה דחוסה וממש לא מוכנה. מציינת שאפיתי יותר משעה! אני חושבת שיש לי בעיה עם התנור, מה דעתך?
היי חן,
באיזה שלב העוגה השחימה? בחצי שעה הראשונה או לקראת הסוף?
היי יש לי שאלה
יש לי תנור של סאוטר שבו יש כפתור אחד שבו בוחרים או תוכנית או מעלות אי אפשר לבחור ביחד.זאת אומרת אני יכולה לבחור או פס עליון ותחתון או 180 מעלות אז לא הבנתי מה אני אמורה לבחור??איך אני בוחרת את התוכנית?
מוזר. בטוח שאי אפשר? בדקת את זה בהוראות היצרן?
ערב טוב. לחמין באיזה תכנית להשתמש? בקלאסי (עליון ותחתון)?
תודה מראש לעונים
עליון ותחתון.
היי אשמח לעזרתכם באיזה תוכנית כדאי לאפות עוגיות ובאיזה לחם תודה מראש
קו עליון וקו תחתון.
היי
תוכלי להגיד לי על איזה מצב אני מכינה תפוחי אדמה שלמים ועטופים?
תודה (:
חום עליון וחום תחתון.
יום מקסים 🙂
היי יש לי תנור חדש של חברת aeg .
אפיתי עוגה בחושה על מצב עליון תחתון על 170 מעלות . ובשלוש הפעמים העוגה יצאה גבוה יפה אך מבפנים רטובה לגבי ולא אפויה טוב .
מה יכולה להיות הבעיה לדעתך ?
היי מלכה,
העוגה לא נאפתה עד הסוף. אני מציעה פעם הבאה לנסות לאפות על 180 מעלות. חשוב שהתנור יהיה מחומם מראש לפחות 7 דקות לפני.
יש לבדוק עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה ורק אם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה. אם לא, יש להמשיך לאפות כמה זמן שזה לוקח.
חג שמח 🙂
ערב טוב. גם אני רכשתי את התנור הזה של בוש ויש לי שאלה.. האם אפשרי לאפות 2 עוגות שוקולד בתבניות עגולות במקביל? ואם כן, על איזה תוכנית בבקשה..
תודה
היי אורלי,
אפשר לאפות 2 עוגות במקביל בתנאי שהן מונחות באותו מדף/רשת במרכז התנור. יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.
לא מומלץ לאפות עוגה אחת מתחת לשניה כי האפיה יוצאת לא אחידה והפעלת טורבו עלולה לייבש את העוגות.
שבוע נפלא 🙂
היי, יודעת אולי איך ממירים צלזיוס לפרנהייט?
150 מעלות צלזיוס = 300 מעלות פרנהייט
160 מעלות צלזיוס = 320 מעלות פרנהייט
170 מעלות צלזיוס = 340 מעלות פרנהייט
180 מעלות צלזיוס = 355 מעלות פרנהייט
190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט
200 מעלות צלזיוס = 390 מעלות פרנהייט
210 מעלות צלזיוס = 410 מעלות פרנהייט
220 מעלות צלזיוס = 430 מעלות פרנהייט
תודה!!!
שלום לך
יש לי תנור אפייה עם טורבו aeg
יש גוף חימום עליון שרואים אותו ותחתון נסתר.
נראה לי שהתנור לא באמת מגיע לטמפרטורות שאני מכוונת אליהן.
יש איזה מודד חום שאפשר להכניס לתנור ולדעת ?
ואיך עושים ?
תודה .
היי אורית,
יש לך שם תוכנית של אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון)?
היי אפרת שלום ברכה
רציתי להתייעץ איתך יש לי תנור ללא טורבו ואני רוצה לאפות מקרונים אני חייבת רק במצב טורבו לפי כל המתכונים שראיתי צריך טורבו ? תודה מראש
היי נטלי,
בדיוק להיפך 🙂 בכל המתכונים שלי אני ממליצה לאפות במצב רגיל של קו עליון וקו תחתון. גם מקרונים עדיף לאפות במצב רגיל ולא בטורבו.
טורבו מתאים בעיקר במצבים שרוצים לאפות כמה תבניות ביחד.
היי אופה עוגה בחושה 170 מעלות רק קו עליון ותחתון אחרי חמש דקות החלק העליון שרוף ממש ובפנים הכל נשאר נוזלי… כשפתחתי את התנור של טקה אחרי חמש דקות היה עשן כבר פעם שניה זה קורה עם אותה עוגה
משהו בתנור בוודאי לא בסדר.
בטוח שזה על תוכנית של קו עליון וקו תחתון? ורק על 170 מעלות? אם כן, אני ממליצה להזמין טכנאי או לפנות ליצרן/חנות במידה ויש לך עדיין אחריות.
שלום אפרת! התנור שלי התחיל לעשות לי בעיות ולא אופה לי טוב את החלק התחתון של המאפים אם אני יאפה על טורבו לביינתיים ניראה לך שזה יעזור או אם יש לך טיפ אחר בשבילי לאפות שהחלק התחתון יהיה טוב עד שנסדר את התנור-אחרי החג.
תודה רבה .
היי 🙂
בינתיים תאפי על טורבו אבל תשימי 10-20 מעלות פחות ממה שרשום במתכון ותבדקי אם זה מוכן לפני הזמן.
איזה מצב מומלץ לאפיית פיצה? אני אפיתי עד היום במצב שגוף החימום העליון והתחתון עובדים, אבל הגבינה נשרפת ית על המידה לפני שהקראסט משחים(כולל גם את תחתית הפיצה)
מצב עליון ותחתון. לכן רצוי לאפות קודם את התחתית לבד ואז להמשיך עם התוספות. כמו במתכון הזה- מתכון לפיצה.
אם אני רוצה לעשות פרגיות בתנור איזה מצב מומלץ לבחור?
קו עליון וקו תחתון.
שלום אפרת,
רציתי להתייעץ איתך, קניתי תנור סאוטר 680 2 תאים.
לפי מה שהבנתי בתא העליון יש גריל (בנוסף למצב אפיה רגיל) ובתא התחתון מאוורר (מאוורר הכוונה לטורבו??)
לפי מה שהבנתי בכל שימוש בתא התחתון המאוורר עובד אוטומטית ואין אפשרות לכבותו…
האם יש דברים שלא כדאי לאפות עם מאוורר..??
מה את ממליצה לי איזה תא לבשרי ואיזה לחלבי..?
תודה רבה לך,
לבנת
תתחדשי 🙂
מאוורר בדר”כ זה טורבו.
קחי בחשבון שהתא העליון מתאים בעיקר לאפיה (אם את אופה בתוכנית הרגילה של קו עליון וקו תחתון). טורבו עלול לייבש מאפים, עוגות ועוגיות.
הי אפרת,
במתכונים שלך כשאת כותבת לחמם תנור מראש, לכמה זמן בערך הכוונה?
תודה 🙂
כשמתחילים להכין את המתכון, בסביבות 7-10 דקות לפני.
באיזה תכנית היית אופה ג’חנון?
תוכנית אפיה רגילה. קו עליון וקו תחתון.
שלום אפרת,
אני מבררת על קניית תנור, אולי את יכולה להמליץ לי על חברה, דגם וכו’…
היי לבנת,
יש לי תנור אפיה שאני מאוד מרוצה ממנו של BOSCH דגם HBG23B350Y.
יום מקסים 🙂
יווו גם לי יש את התנור הזה!
מצוין 🙂
היי
יש לי תנור של חברת סול
אני אופה חצילים קלופים עם שמן בתנור ואח”כ מרסקת בבלנדר והמרקם של החציל לא יוצא קריספי ופריך וכן אני אופה בתנור פשטידת ירקות או תפו”א והחלק העליון של הפשטידה מתייבש ולא יוצא פריך ותחתית הפשטידה יוצאת קצת רטובה ולא רואים סימן אפייה בתחתית
מאיזו בעיה זה נובע?
היי הני,
האפיה היא בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון? הפשטידה/חצילים מונחים במרכז התנור?
לגבי החצילים מומלץ להשאיר אותם עם הקליפה ולשמן את הקליפה, כך היא תצא פריכה. לאחר האפיה, יש להניח לחציל להתקרר מעט ואז לגרד את החלק הפנימי ולטחון אותו.
לגבי הפשטידה, אם לא מדובר בקיש אז לפעמים התחתית אכן יוצאת קצת רטובה אבל לאחר קירור היא מתייצבת. בכל מקרה, לא נתקלתי בפשטידה (להבשיל מקיש) שהתחתית שלה יצאה פריכה לאחר אפיה. לגבי החלק העליון, הוא אמור לצאת יותר יבש מאשר פריך. אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת אם רוצים שזה ייצא יותר קריספי.
טוב לדעת! תודה רבה על המידע!
שאלה חשובה.. אפיתי עוגה (לא מתכון מהאתר) והאפייה יצאה לא אחידה, כלומר, שולי העוגה יצאו אפויים מדי ויבשים וככל שמתקרבים למרכז העוגה היא נעשת פחות אפויה יותר ויותר ככה יצא שהמרכז היה לא אפוי ורטוב כזה וטיפה שוקע…
העוגה הייתה בתנור 45 דקות ב160 מעלות שזה חום נמוך אז לא הבנתי מה לא בסדר.
יש לציין שהעוגה עצמה טעימה אז ניסיתי אותה 3 פעמים ובכל הפעמים אותה הבעיה.
השתמשתי לצורך האפייה במצב הרגיל (חום עליון ותחתון) , אם אחליט לנסות בטורבו האם יש סיכוי שהעוגה תצא אפויה בצורה אחידה?
היי שירן,
זאת עוגה בחושה?
אם כן, הייתי דווקא מנסה להעלות את הטמפ’ ל170 ופשוט לעקוב אחרי האפיה. אם במקרה החלק העליון משחים יחסית מהר רק אז כדאי להוריד את הטמפרטורה.
דווקא טורבו יכול לייבש את העוגה. עדיף להשאר במצב אפיה רגיל של חום עליון ותחתון.
רצוי גם לחמם את התנור כ-10 דקות מראש לפני שמכניסים את העוגה.
תודה על התשובה!
זאת לא עוגה בחושה, יש בה הקצפה של חלבונים, הקפדתי להקציף עד מרקם יציב אך רך לא נוקשה מדי.
אולי הבעיה בכלל בתנור עצמו..
בדר”כ שאת אופה עוגות אחרות יש את אותה בעיה?
מדוע מלכתחילה אפית בטמפ’ נמוכה? זה בגלל שהתנור שלך חזק יחסית?
האם מצב מאוורר עם חימום עלין ותחתון דומה לטורבו? האם ניתן להכין כמה תבניות בו זמנית לא במצב טורבו? עד כמה טורבו מקצר משך האפיה אוצליה או בישול בתנור?
היי ריטה,
המצב שאת מתכוונת אליו הוא מצב של טורבו + השחמה.
אפשר להכין כמה תבניות בו זמנית לא במצב טורבו אבל יש להחליף בין התבניות במהלך האפיה. אם אלה עוגיות או עוגיות לא מומלץ.
טורבו מקצר את זמן האפיה אבל הוא לא תמיד מומלץ כי הוא גם מייבש ולעיתים משחים מידי.
היי אלופההה אתר נהדר קודם כל מתה על המתכונים שלך!
דבר שני איך אני עושה מצב פלטה בתנור? 100 מעלות ופס עליון ותחתון בסדר?
תודה דניאל 🙂
וכן, 100 מעלות קו עליון וקו תחתון.
היי , אשמח אם תוכלי לעזור יש לי תנור בלרס ובמקום מעלות יש R M ואז מ 10-100 .. ניסיתי כמה פעמים לאפות דברים ולא ככ הולך לי .. ב 20 התנור כבר ממש חם .
אשמח לעזרה
היי שושי,
מתנצלת שאני לא יכולה לעזור אבל אני לא מכירה את התנור הזה.
יש לך במקרה את חוברת ההפעלה של התנור? אמור להיות רשום הסבר איך להשתמש בתנור ביחס למעלות רגילות.
תודה רבה עזרת לי מאוד, תבורכי
היי , רכשתי תנור רחב של דלונגי ויש לי מספר שאלות. כשאני רוצה לעשות פלחי תפו”א נוצרים המון אדים בתנור במצב של אפייה רגילה (גוף חימום עליון ותחתון) והם לא יוצרים קריספיים. האם לנסות טורבו? (ציור של מאוורר ועיגול).
האם חום של הטורבו חזק יותר מאפייה רגילה? נגיד אם אני רוצה לאפות מקרונים שהמתכון אמר 150 מעלות באפייה רגילה ואני רוצה לנסות בטורבו, האם להוריד מעלות? תודה
היי אהובה,
החום של הטורבו הוא חזק יותר ולכן מומלץ להוריד טמפרטורה כשמשתמשים בטורבו במקום בתוכנית אפיה רגילה.
אני מציעה להכין תפוחי אדמה בתוכנית התנור הרגילה (חום עליון וחום תחתון) וכרבע שעה לקראת סיום להעביר לטורבו, כך הם יהיו רכים מבפנים ופריכים מבחוץ.
אפית עוגות, עוגיות וכו’ לרוב לא מומלץ לעשות בטורבו אלא רק בתוכנית רגילה מאחר וזה מייבש את העוגה/עוגיות.
תודה רבה אפרת. עזרת לי מאוד.
אם יש חמין בתנו ר איך מסדרת את כפתור הזמן?
היי עליזה,
אפשר לכוון אותו שיכבה תוך 9 שעות. בבוקר כדאי לבדוק ואם מוכן לפני הזמן אז אפשר להוציא.
אפרת, תודה על ההסבר המפורט.
רק הערה קטנה, במהלך הקריאה צצו פרסומות קטנות בצד המסך, בהן הופיעו נשים בלבוש תחתון.
פרסומות שכאלו לא מכבדות את האתר הנהדר שלך וגם לא אותי כקוראת.
האם יש דרך להפטר מהן?
היי חגית.
תודה שהערת את תשומת ליבי לעניין. כמובן שלא הייתי מודעת לכך.
דאגתי שהפרסומת תוסר מיד.
מתנצלת על חוסר הנוחות.
שבוע טוב 🙂
אלופה.תודה על הטיפין ןהאתר בכלל .
ראיתי סרטון בפייס שבו בנות אופות עוגות וגם עוגת גבינה בטורבו עם הקו העליון והתחתון על חום 110 שעתיים אפייה וכך העוגה יוצאת ללא סדקים ואיך שהיא אפויה-אפשרי ללא חשש להוציא את העוגה-שלא נופלת כללץ-מה דעתך? עדיף כך לאפות עוגת גבינה?
לי בתנור יש את סימן המאוורר בתוך עיגול -יוכל להתאים לאפיית עוגת גבינה?תודה
היי ענתי,
זה משהו שצריך לנסות. אני אישית לא ניסיתי כך שאין לי מושג.
בכל מקרה יש בזה הגיון כי האפיה היא בטמפ’ נמוכה ליותר זמן וכך בעצם העוגה שומרת על צורתה.
סימן מאוורר בתוך העיגול זה טורבו אז אם את מנסה את השיטה שלהן אז כן.
אם תחליטי לנסות, עדכני. אני סקרנית 🙂
מפחדת לנסות רק בגלל שלא רוצה להתאכז .אבל א אקבל אומץ – אעדכן אותך בהחלט.
הי האם במצב גריל הטמפ קבועה או צריך גם לציין את המעלותץ תודה
היי,
ברוב התנורים יש צורך לציין את המעלות.
אלופה!!!!! רק דבר אחד לא כ”כ הבנתי – כתבת על מצב טורבו + השחמה שהוא לא מומלץ ולאחר מכן כתבת שהוא מתאים כמובן למאפים וכו’. אז מומלץ או לא מומלץ? אם אני אופה עוגה להשתמש בזה או בברירת מחדל של שני פסים? מה אם אני רוצה להכין 2 תבניות של עוגיות במקביל?
היי תמר,
נכון, המצב הזה פחות מומלץ כי הוא מייבש ועלול גם לשרוף את המאפים. המצב הזה מתאים לעוגות, עוגיות או מאפים שאופים אותם בכמה תבניות ורוצים להשחים את החלק העליון של אותם המאפים (תיקנתי את התוכן כדי שלא יבלבל).
אעשה סדר:
עוגות, עוגיות ומאפים שאופים בתבנית אחת – המצב המומלץ הוא אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון). זה גם המצב האופטימלי למאפים מוצלחים.
עוגות, עוגיות ומאפים שאופים ב-2 תבניות – אפשר לאפות בטורבו רגיל (מאוורר עם עיגול).
עוגות, עוגיות ומאפים שאופים ב-2 תבניות ורוצים להשחים אותם – אפשר לאפות בטורבו+השמחה אבל חשוב לעקוב כל הזמן אחרי האפיה ולהחליף בין התבניות לפי הצורך.
בהצלחה ויום מקסים 🙂