שום דבר לא נמצא

צבעי מאכל טבעיים

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 13 יונ 2018

איך להכין צבעי מאכל טבעיים?

צבעי מאכל טבעיים

הם מוסיפים המון צבעוניות ויצירתיות למגוון של מתוקים אך כידוע צבעי המאכל המתועשים אינם בריאים. בפוסט הבא תגלו כיצד ניתן להכין צבעי מאכל מירקות וחומרים טבעיים שיש אצלכם במטבח.

צבע צהוב 

(1) מבשלים בסיר קטן כוס מים עם חצי כפית כורכום במשך כמה דקות. מוסיפים 1-2 כפות סוכר וממשיכים לבשל ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מצטמצם כמעט בחצי ומסמיך.
(2) חותכים מנגו לקוביות וטוחנים בבלנדר. מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים כף סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע צהוב-כתום

סוחטים גזר במסחטת מיצים. שמים את מיץ הגזר בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע ירוק

מבשלים כוס עלי תרד עם חצי כוס מים במשך כ-10 דקות וטוחנים בבלנדר. מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע סגול

(1) מבשלים רבע כרוב סגול חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות עד שמי הבישול הופכים להיות בצבע סגול. מסננים את המים מהכרוב, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים 2 כפות סוכר. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים.
(2) טוחנים בבלנדר אוכמניות קפואות ומסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע כחול

מבשלים רבע כרוב סגול חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות עד שמי הבישול הופכים להיות בצבע סגול. מסננים את המים מהכרוב, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים שליש כפית אבקת סודה לשתיה. המים אמורים להפוך מסגול לכחול. ממתיקים ב- 3 כפות סוכר ומבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים.

צבע ורוד פוקסיה

מבשלים סלק קלוף חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות, עד שהמים הופכים להיות בצבע ורוד. מסננים את המים מהסלק, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים 2 כפות סוכר. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים. אפשרות נוספת וקלה יותר היא להשתמש בסלק מבושל מראש הנמכר בשקית וואקום. בדר”כ הוא מכיל כבר נוזל ורוד מוכן לשימוש.

צבע אדום

טוחנים פטל או תותים או דובדבנים בבלנדר (ניתן להשתמש בפירות קפואים). מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

מה אפשר לצבוע?

קצפות, קרם מחמאה, בצקי סוכר, קוקוס לציפוי, פודינגים. לא מומלץ לאפות את צבע המאכל הטבעי כי הצבע חלש מדי ולא שורד את החום.

כדאי לדעת
*אין מה לחשוש מכך שלעוגה או למנה שלכם יהיה טעם של ירק. תהליך הצמצום עם הסוכר גורם לטעם של הירק להיעלם.
*מכיוון ואין אנו מוסיפים לצבעי המאכל הטבעיים חומרים משמרים, חיי המדף שלהם קצרים באופן יחסי. הוספת הסוכר מעלה את אורך חייו של צבע המאכל. ללא סוכר הצבע לא יחזיק מעמד יותר מיומיים בלי הקפאה.
*בכדי למנוע מצב שלקינוחים שאתם מכינים יהיה טעם או ריח של ירקות, לפני שצובעים מומלץ לאוורר את הנוזל בכלי פתוח לפחות שעה או שעתיים.

אם אין לכם כח לעשות זאת בעצמכם, תוכלו לרכוש צבעי מאכל טבעיים בחנויות המתמחות לאפייה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חן (20:38 2.09.2021)

שרשום אחד ושתיים זה 2 פעולות שצריך לבצע על מנת שיצא הצבע ? או שאפשר לעשות פעולה אחת וזה מספיק?

מתכונים ב-10 דקות (20:59 2.09.2021)

היי חן,
מדובר בשתי אפשרויות להכנת הצבע. את יכולה לבחור בדרך שנוחה לך.

נעם (21:20 22.08.2021)

אחרי שמוסיפים את הצבע לקרם הוא מתפוגג או נשאר?

מתכונים ב-10 דקות (23:15 22.08.2021)

היי נעם,
לאחר הוספת הצבע לקרם הוא נעשה פחות בולט אך עדיין רואים אותו.

מאיה (13:10 13.07.2021)

הצבעים מתאימים לצביעת שוקולד לבן? או שזה ישפיע על המרקם לאחר הקירור?

מתכונים ב-10 דקות (14:48 13.07.2021)

מניחה שאפשר לצבוע שוקולד עם הצבעים🙂

🙂 (13:05 26.05.2021)

שלום 🙂
האם לדעתך ניתן יהיה להפיק צבע ירוק מנענע ? אם לא יש אולי עוד אפשרות חלופית לתרד ?
תודה מראש והמשך יום מקסים !

מתכונים ב-10 דקות (14:23 26.05.2021)

היי,
יתכן ואפשר אבל לא ניסיתי בעצמי…😊

נועה (14:26 18.05.2021)

היי אפרת ,
עם מוסיפים אתה נגיד לקצפת זה משפיע על הטעם ?

מתכונים ב-10 דקות (14:45 18.05.2021)

היי נועה,
לא אמור להיות שום טעם לוואי, בייחוד אם מקפידים לאוורר את הצבע שעתיים שלוש לפני ההוספה לקצפת😊

יסכה (14:27 14.05.2021)

היי, לכמה זמן זה מחזיק ?

מתכונים ב-10 דקות (14:39 14.05.2021)

היי,
היות והצבעים הם טבעיים לא מומלץ לשמור אותם יותר מיומיים במקרר. בהקפאה אפשר לשמור יותר זמן.

גל (12:15 30.04.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להכין צבע כתום- אם אין לי מסחטת מיצים קשים יש אפשרות אחרת עם הגזר? או שחייב לסחוט אותו?
תודה רבה ושבת שלום 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:16 30.04.2021)

היי גל,
חייב לסחוט את הגזר כדי שיתקבל המיץ להכנת הצבע הכתום😊

מיכל (11:56 21.04.2021)

אפרת שלום
תודה על הטיפים המדהימים.
לאחר שביצעתי את התהליך שרשמת לגבי הצבע הוורוד, הצבע שנוצר עדיין חם (בגלל הבישול של הסלק) באיזה שלב וכיצד אני מוסיפה אותו לקצפת ?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (13:24 21.04.2021)

היי מיכל,
כדאי לתת לצבע להתקרר במשך שעתיים-שלוש. תוסיפי לקצפת לקראת סוף ההקצפה. מומלץ להוסיף לשמנת המתוקה אינסטנט פודינג כדי שלא יצא נוזלי יחסית.🙂

שרה (00:54 3.03.2021)

שלום וברכה,
בישלתי סלק אבל המים יצאו בצבע חום-אדום.
מה יכול להיות?
רציתי לצבוע קוקוס בורוד, אבל הוא יצא חום לגמרי 🙁
מה הסיבה? ומה אפשר לשפר?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (06:16 3.03.2021)

היי שרה,
יכול להיות שלא בישלת מספיק את הסלק ולכן הגוון יצא חום?
את יכולה לנסות להפיק צבע אדום כפי שכתוב במדריך ולהוסיף לצבע מהסלק. זה יהפוך את הצבע החום לקצת יותר ורדרד/אדום…

הדר (12:43 28.02.2021)

היי אפרת רציתי לשאול אם אפשר להכין צבע ירוק מעלי כוסברה או מלפפון ואיך עושים את זה??
תודה רבה את אלופה!!☺☺

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:43 28.02.2021)

היי הדר,
לא ניתן להכין צבע מאכל ירוק ממלפפון (יש בו הרבה נוזלים ופחות צבע). אפשר להכין מעלי כוסברה אבל הטעם יהיה דומיננטי ומורגש.
עדיף להשתמש בעלי תרד כי הטעם שלהם הכי פחות מורגש.

הדר (16:01 1.03.2021)

תודה!!

מיכאלה (13:56 27.12.2020)

הצבע מאכל הכחול יוצא טוב לצביעת קצפת?
אני רוצה רק טיפונת בשביל שיצא תכלת בהיר..
אפשר להכין כמות יותר קטנה?

מיכאלה (13:58 27.12.2020)

עכשיו ראיתי שזה טוב גם לקצפות.. השאלה עכשיו רק אם זה יעשה לי תכלת והאם אפשר חצי כמות
רוב תודות!!!😍

מתכונים ב-10 דקות (14:40 27.12.2020)

היי מיכאלה ,
אפשר לעשות חצי כמות, אבל שהיחס של המים יהיה דומה
ויצא לך צבע תכלת 🙂
שבוע נפלא

רבקה (15:10 7.12.2020)

שלום אפרת בישלתי כרוב סגול להגיע לצבע כחול(היה לי פחות מרבע) הפחתתי בכמות הסודה לשתיה קצת, ונהיה לי כחול. שמתי סוכר ופתאום נהיה לי ירוק! יש לך רעיון מה אפשר לעשות כדי שזה יחזור לכחול/ תכלת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:21 7.12.2020)

הוספת סוכר וזה הפך לירוק? מוזר.
האמת שאין לי רעיון מה אפשר לעשות. אולי תנסי להוסיף עוד טיפה אבקת סודה לשתיה.

רבקה (20:18 7.12.2020)

באמת מוזר.. ממש לא הבנו איך סגול הפך לירוק… אולי יתברר עוד שעליתי על איזה פטנט 🙂
תודה בכל אופן

אביטל (12:00 12.08.2020)

היי אפרת אני ראיתי את המתכון ואני רוצה להכין ארטיקים בכל מיני צבעים ע”י קצפת וצבע מאכל ורציתי לשאול האם הצבע לא ידלל לי את המרקם של הקצפת?
כי אני יודעת שג’ל לא מדלל ויכול להיות שזה ידלל
תודה רבה על התשובה
נ.ב. המתכונים שלך מעוללליייםםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 12.08.2020)

היי אביטל,
נכון, זה נוזלי יותר אבל אם תוסיפי אינסטנט פודינג לקצפת זה ייצב את הקצפת.

שירה גלבוע (16:14 3.08.2020)

היי אפרת, רציתי לשאול איזה צבע מאכל הכי טוב לקצפת (אין לי סבלנות להכין, אני מתכוונת מהקנויים).
תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:17 4.08.2020)

לא כל כך משנה. כל צבע מאכל שאת מוצאת.

שירה גלבוע (22:51 5.08.2020)

תודה, אבל ד”א בררתי ועדיף ג’ל או אבקה (ע”מ שלא ידלל מדי)

לילך (18:49 16.07.2020)

היי, אני מתכוונת להכין עכשיו קצפת לעיטוף ומילוי עוגה והכנתי את הצבע המאכל האדום והורוד. הצבע מאכל עם הסלק יצא לי מימי זה לא התגבש לי… האם זנ בסדר עם אני אוסיף את זה לקצפת? ובנוגע לצבע המאכל מהתותים זה יצא לי די סמיך ואני מקווה שיצא בסדר. תוגה מראש ומקווה שתעני לי בהקדם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 16.07.2020)

היי לילך,
מתנצלת ראיתי רק עכשיו. זה אמור להיות בסדר.
הכנת כבר?

לילך (18:37 17.07.2020)

כן הכנתי כבר ויצא בסדר גמור! תןדה רבה ❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:37 17.07.2020)

מעולה 🙂

יעל (16:08 2.07.2020)

יש לך אולי רעיונות נוספים לצבע ירוק? מחומרים זמינים. אני רוצה ליצור צבע של קליפת אבטיח.. תודה על כל המתכונים המוצלחים!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 2.07.2020)

אפשר גם להכין מעלי פטרוזיליה, פשוט הטעם יהיה קצת יותר מורגש.

נוי (16:50 25.05.2020)

תבורכי! אין כמו צבעי מאכל טבעיים.
יש לי כמה שאלות, מקווה שתוכלי לעזור לי. אני מתכננת להכין לכבוד יום ההולדת של האחיין עוגה אדומה (עם דמות), אבל בעבר היה לי ניסיון לא טוב עם צבע מאכל מלאכותי שיצא ורוד (ולמען האמת גם לא ידעתי שרצוי קצפת צמחית אז התערובת הפכה מיימית). אפשר להשתמש רק בדובדבנים? אני חוששת קצת מעניין המרקם והצבע.
שאלה נוספת, עם איזה צבע אפשר להגיע ל’גוון גוף’? לנסות כתום?
תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:47 26.05.2020)

היי נוי,
לגבי הצבע האדום, קחי בחשבון שזה קשה להגיע ממש לצבע אדום. זה אמור להתחיל מורדרד וככל ששמים יותר, זה נעשה כהה יותר אבל עדיין לא יגיע ממש לאדום בגלל השילוב עם הקרם.
אם רוצים צבע אדום מרוכז אין מנוס מלהשתמש מצבע מאכל אדום מרוכז, רצוי בג’ל.
גוון גוף אפשר לנסות עם כתום ולשים בהדרגה לפי הגוון שרוצים.

לבנת (17:07 19.04.2020)

יש לך הצעה לצבע מאכל כסף/אפור?? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 19.04.2020)

לזה עדיין לא מצאתי 🙂

מיכל (10:21 26.07.2020)

אפשר לנסות עם פטל שחור ואז להוסיף מעט לקצפת לקבלת צבע אפור

לבנת (16:03 19.04.2020)

האתר מקסים בכללי והכתבה חשובה במיוחד!!! שמחתי מאוד לקרוא ולהחכים נשתדל גם ליישם תודה 😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 19.04.2020)

תודה לבנת 🙂

שגית ארז (20:20 16.04.2020)

האם אפשר לבקפיא במגש של קוביות קרח
וכמה קוביות ידרשו לצביעה של הקרם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 16.04.2020)

אני חושבת שאפשר להקפיא. לפני השימוש יהיה צורך להפשיר.
אני לא יודעת בדיוק כמה קוביות יידרשו לצביעה של קרם כי זה משהו שיש להוסיף בהדרגה, לפי הצבע הרצוי.

חגית (03:41 23.03.2020)

היי אפרת,
הכנתי קצפת מהמדריך שלך \”איך מכינים קצפת?\”
וצבע ורוד מסלק ויצא מדהים
תודה רבה לך אפרת❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 23.03.2020)

מהמם! 😍
תודה לך על השיתוף

סוד (19:58 15.12.2019)

איזה כמות של תותים בצבע מאכל אדום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 15.12.2019)

בערך כוס וחצי תותים חתוכים.

איתהאל (16:43 13.06.2019)

הי אפרת, הכנתי צבע סגול מכרוב ויצא צבע ממש יפה אבל עם טעם חזק מאוד של כרוב.. זה אמור לצאת ככה? כשמערבבים עם הקצפת זה מיטשטש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 13.06.2019)

גם אחרי שהוספת סוכר?
הטעם אמור להיות פחות חזק בערבוב עם הקצפת.
אולי כדאי לתת לתערובת לעמוד כשעה בצד בלי לכסות אותה. לפעמים זה עוזר להחלשת הטעם.

איתהאל (18:08 13.06.2019)

גם עם הסוכר וזה עמד כמה שעות 🙁 אנסה לראות מה יוצא כשאערבב..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 13.06.2019)

מקווה שזה יהיה בסדר אחרי הערבוב.

איתהאל (23:09 13.06.2019)

טוב, אז- הצבע והטעם יצאו בסדר. אבל.. משום מה הקצפת לא היתה מספיק יציבה ואחרי כמה דקות הזילוף הגיר קצת נוזלים. את יודעת להגיד לי מה עשיתי לא נכון..?
תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 14.06.2019)

אני שמחה שמבחינת טעם זה הסתדר.
לגבי הנוזלים, אני משערת שזה בגלל שהקצפת לא היתה יציבה מספיק. חשוב להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. להבא אם במקרה הקצפת נשארת רכה (וזה יכול לקרות) אז כדאי לשים את קערת הקצפת במקפיא למשך כרבע שעה, להוסיף 1-2 כפות פודינג וניל ואז להמשיך להקציף עד לייצוב הקצפת.

פרחית (17:47 8.05.2019)

ראיתי ביחד עם הילדים איך זה הופך לכחול ופתאום דקה אחרי זה הפך לירוק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 9.05.2019)

ממש מוזר 🤔 . כשאני הכנתי זה יצא כחול. אני אבדוק את זה.

פרחית (17:46 8.05.2019)

כן, עשיתי בדיוק מה שכתבת…. כרוב סגול מאוד!🤔

פרחית (17:16 8.05.2019)

היי אפרת זה יוצא ירוק ולא כחול.. מה עשיתי לא נכון? 😔

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 8.05.2019)

זה הכרוב הסגול?? הוספת אבקת סודה לשתיה?

פרחית (15:53 21.05.2019)

אגב גיליתי את התשובה חברה יקרה מצאה לי בד”ר גוגל… חחחח
הוספתי יותר מדי סודה לשתיה מסתבר… לכן, ניתן לתקן להוסיף כמה טיפות מלימון חוזר לכחול!!! מגניב לאללה! תודה על הניסיון לעזרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 21.05.2019)

תודה לך שחזרת לשתף!

רחל (15:46 24.04.2019)

רשום שלא כדאי לאפות. אז איך.להשתמש לעוגיות קוסקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 24.04.2019)

אם אופים כדאי להשתמש בצבע מאכל טבעי קנוי.

טליה (21:17 2.04.2019)

נראה מדהים!
אני רוצה להכין ציפוי שמנת מתוקה ורוד עם סלק ליומולדת של הבת שלי.
חרי שצבע המאכל מוכן מה לעשות?
יש לך מתכון לציפוי קצפתח לעוגת שוקולד?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 3.04.2019)

היי טליה,
מקציפים את השמנת כחצי הקצפה (עד לקצפת רכה) ואז מוסיפים את צבע המאכל יחד עם פודינג וניל וחלב קר וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
מתכון לקצפת: מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) + 4 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב קר.

טובה שלוסברג (20:45 16.03.2019)

אני רוצה לאפות חלות בצבע צהוב ירוק ואדום. באיזה אופן ניתן לצבוע מן הטבע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 16.03.2019)

היי טובה,
לצבע ירוק אפשר לרסק תרד בבלנדר יחד עם כחצי כוס מים, לסנן ולהוסיף לבצק. לא לשכוח להפחית את כמות המים מהמתכון.
לצבע צהוב אפשר להוסיף כורכום לבצק.
לצבע אדום אולי אפשר להוסיף רסק עגבניות ופפריקה מתוקה.

אלברט (22:45 14.02.2019)

שלום, רציתי לדעת איך אני הופך את הצבעי מאכל הנ”ל לצביעת צימקאו? צימקאו ניתן לצביע על ידי צבעי שמן..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 15.02.2019)

שוקולד צובעים עם צבעים על בסיס שמן. למעשה מדללים את הצבע בשמן או בחמאת קקאו ואז מוסיפים לשוקולד. יש להשתמש בצימקאו לבן.

Shir.C (18:41 14.06.2018)

מגניב!! יש אפשרות לא להשתמש בסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 14.06.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שהסוכר משמש סוג של חומר משמר ובלעדיו צבע המאכל מתקלקל מהר.

מירי (16:46 15.06.2018)

כמה זמן זה יישמר בלי סוכר?
הרי המטרה היא כמה שפחות נזק בריאותי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 15.06.2018)

יום-יומיים.
קחי בחשבון שהסוכר גם מטשטש את הטעם של הירק.

דנה (17:47 14.06.2018)

יש לי שאלה: איך הופכים שלמנת מתוקה עם צבע מאכל טבעי ליותר סמיכה? הכוונה בלי להוסיף אינסטנט פודינג.תודה דנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 14.06.2018)

צבע מאכל לא מסמיך את הקצפת, רק אינסטנט פודינג. אפשר פשוט לשלב בניהם.

רחל (14:54 14.06.2018)

איזה יופי לדעת שקיימת אפשרות כזאת תודה לך .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 14.06.2018)

בשמחה ❤️

עטי (13:11 14.06.2018)

ממממממממממוווווושששששששששששששלללללללללללללללם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 14.06.2018)

העוגה מהממת 🙂

ג'ולי (12:29 1.06.2019)

עוגה משגעת!
ממה עשויים העיגולים?

שלי (11:47 14.06.2018)

חזק וברוך
ממש חשוב
יש לך במקרה אפשרות לכתוב לי כמה חנויות שמוכרות את הצבעיים הטבעיים בצפון
אזור טבריה וצפונה?
אני חיפשתי ולא מצאתי
אני ממש אשמח אם תעזרי לי בזה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 14.06.2018)

היי שלי,
סורי אבל אני לא מכירה חנויות אפיה באזור הצפון.
אני חושבת שיש חנויות שאפשר להזמין מהן צבעי מאכל טבעיים. זה מעניין אותך או שאת רוצה לקנות פיזית?

שלי (20:59 14.06.2018)

כל חנות שאת מכירה תעזור
אולי באזור ירושלים יש לך מושג איפה יש חנות כזאת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 14.06.2018)

היי שלי,
שלחתי לך למייל עכשיו פרטים על חנות שמצאתי.

מלכה (07:25 14.06.2018)

אין עלייך! מדהימה!
תודה רבה !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 14.06.2018)

תודה מלכה ❤️

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.