צבעי מאכל טבעיים
![](https://www.10dakot.co.il/wp-content/uploads/2019/06/testimonial-1-145x145.png)
איך להכין צבעי מאכל טבעיים?
הם מוסיפים המון צבעוניות ויצירתיות למגוון של מתוקים אך כידוע צבעי המאכל המתועשים אינם בריאים. בפוסט הבא תגלו כיצד ניתן להכין צבעי מאכל מירקות וחומרים טבעיים שיש אצלכם במטבח.
צבע צהוב
(1) מבשלים בסיר קטן כוס מים עם חצי כפית כורכום במשך כמה דקות. מוסיפים 1-2 כפות סוכר וממשיכים לבשל ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מצטמצם כמעט בחצי ומסמיך.
(2) חותכים מנגו לקוביות וטוחנים בבלנדר. מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים כף סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.
צבע צהוב-כתום
סוחטים גזר במסחטת מיצים. שמים את מיץ הגזר בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.
צבע ירוק
מבשלים כוס עלי תרד עם חצי כוס מים במשך כ-10 דקות וטוחנים בבלנדר. מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.
צבע סגול
(1) מבשלים רבע כרוב סגול חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות עד שמי הבישול הופכים להיות בצבע סגול. מסננים את המים מהכרוב, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים 2 כפות סוכר. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים.
(2) טוחנים בבלנדר אוכמניות קפואות ומסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.
צבע כחול
מבשלים רבע כרוב סגול חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות עד שמי הבישול הופכים להיות בצבע סגול. מסננים את המים מהכרוב, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים שליש כפית אבקת סודה לשתיה. המים אמורים להפוך מסגול לכחול. ממתיקים ב- 3 כפות סוכר ומבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים.
צבע ורוד פוקסיה
מבשלים סלק קלוף חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות, עד שהמים הופכים להיות בצבע ורוד. מסננים את המים מהסלק, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים 2 כפות סוכר. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים. אפשרות נוספת וקלה יותר היא להשתמש בסלק מבושל מראש הנמכר בשקית וואקום. בדר”כ הוא מכיל כבר נוזל ורוד מוכן לשימוש.
צבע אדום
טוחנים פטל או תותים או דובדבנים בבלנדר (ניתן להשתמש בפירות קפואים). מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.
מה אפשר לצבוע?
קצפות, קרם מחמאה, בצקי סוכר, קוקוס לציפוי, פודינגים. לא מומלץ לאפות את צבע המאכל הטבעי כי הצבע חלש מדי ולא שורד את החום.
כדאי לדעת
*אין מה לחשוש מכך שלעוגה או למנה שלכם יהיה טעם של ירק. תהליך הצמצום עם הסוכר גורם לטעם של הירק להיעלם.
*מכיוון ואין אנו מוסיפים לצבעי המאכל הטבעיים חומרים משמרים, חיי המדף שלהם קצרים באופן יחסי. הוספת הסוכר מעלה את אורך חייו של צבע המאכל. ללא סוכר הצבע לא יחזיק מעמד יותר מיומיים בלי הקפאה.
*בכדי למנוע מצב שלקינוחים שאתם מכינים יהיה טעם או ריח של ירקות, לפני שצובעים מומלץ לאוורר את הנוזל בכלי פתוח לפחות שעה או שעתיים.
אם אין לכם כח לעשות זאת בעצמכם, תוכלו לרכוש צבעי מאכל טבעיים בחנויות המתמחות לאפייה.
לטובת כולן, מציינת שאני קונה קוביית ספירולינה קטנה קפואה ב20 בחנות טבע וזה צובע לי את הקצפת בירוק מעט כחלחל מהמם, כלומר ירוק נוטה מעט לטורקיז. כבר עשיתי ככה עוגת כדורגל משמחת. בלי בישולים וצמצומים. ישר לקצפת עד לצבע הרצוי . לי זה יצא בערך חצי קוביה. קצפת הכוונה לשמנת חלבית\פרווה עם פודינג.
היי אפרת, תודה רבה על הכתבה, נראה ממש מגניב- עושה חשק לנסות💪💪
רק רוצה לדעת איזה כמות יוצאת מהצבע הירוק? לכמה קצפת בערך זה עשוי להספיק?
היי מוריה,
קשה לי להגיד כי את התערובת את מוסיפה בהדרגה לקצפת (עד לגוון הרצוי).
נראה לי שזה מספיק למיכל וחצי קצפת בערך.
היי אפרת, הכנתי את הצבע הכתום לפי ההוראות ויצא לי מרקם טוב אבל אחרי שגיליתי את האש עירבבתי קצת וזה מה שיצא לי…
אשמח אם תוכלי להגיד לי מה עשיתי לא נכון:)
היי דפנה,
כמה מיץ גזר וכמה סוכר שמת?
ניסית להוסיף עוד מיץ?
היי אני ממש פוחדת ממה שאמרת הכל אמיתי?
היי
המידע נכון, אין צורך לפחד רק לקחת לתשומת הלב(:
אני יכולה להכין את הצבעי מאכל ולהקפיא ולהוציא כשאני צריכה?
לכמה זמן זה יחזיק במקפיא?
היי,
אפשר להקפיא (יש אפשרות להקפיא בתבניות קרח וכך כל פעם תוכלי להשתמש בקוביית קרח אחת), מניחה שהצבעים יישמרו למשך כחודש.
הי אפרת יקרה! בשביל צבע מאכל ירוק אפשר לעשות גם עם מנגולד?
תודה רבה מראש
היי,
עם מנגולד אני לא בטוחה שיצא צבע ירוק, אבל את יכולה לנסות.
היי אפרת, הכנתי צבע כחול לפי ההוראות אבל יצא לי צבע ירוק😬, יש לך מושג למה זה השתבש??
היי,
דייקת בכמות הסודה לשתייה?
זה יכול לקרות כשיש יותר מדי סודה.
אחת הגולשות דיווחה שהוספת כמה טיפות לימון לתערובת תחזיר את הצבע הכחול.
היי אפרת
לגבי צבע ירוק
אפשר להשתמש באבקת ספירולינה? ואם כן, אז איך?
תודה רבה לך על הכל
היי,
אני מניחה שאפשר: אם את משתמשת בצבע המאכל לאפייה אפשר להכניס את האבקה כמו שהיא לבלילה (להתחיל מכמות קטנה ולהוסיף עוד לפי הצבע שרוצים).
במידה ואת מעוניינת לצבוע קצפת כדאי להמיס את האבקה במעט מים רותחים לפני השימוש.
אני רוצה לצבוע קוקוס לפי הרעיון שלך לעוגת כדורגל.. אז גם להרתיח לפני? והאם להוסיף סוכר?
אם מדובר בקוקוס אני חושבת שאפשר פשוט לערבב את האבקה עם הקוקוס היטב (אפשר בתוך שקית אוכל), אין צורך בסוכר.
לכמה זמן זה מחזיק מבחינת תאריך תפוגה?
היי,
היות והצבעים הם טבעיים לא מומלץ לשמור אותם יותר מיומיים במקרר. בהקפאה אפשר לשמור יותר זמן.
שרשום אחד ושתיים זה 2 פעולות שצריך לבצע על מנת שיצא הצבע ? או שאפשר לעשות פעולה אחת וזה מספיק?
היי חן,
מדובר בשתי אפשרויות להכנת הצבע. את יכולה לבחור בדרך שנוחה לך.
אחרי שמוסיפים את הצבע לקרם הוא מתפוגג או נשאר?
היי נעם,
לאחר הוספת הצבע לקרם הוא נעשה פחות בולט אך עדיין רואים אותו.
הצבעים מתאימים לצביעת שוקולד לבן? או שזה ישפיע על המרקם לאחר הקירור?
מניחה שאפשר לצבוע שוקולד עם הצבעים🙂
שלום 🙂
האם לדעתך ניתן יהיה להפיק צבע ירוק מנענע ? אם לא יש אולי עוד אפשרות חלופית לתרד ?
תודה מראש והמשך יום מקסים !
היי,
יתכן ואפשר אבל לא ניסיתי בעצמי…😊
היי אפרת ,
עם מוסיפים אתה נגיד לקצפת זה משפיע על הטעם ?
היי נועה,
לא אמור להיות שום טעם לוואי, בייחוד אם מקפידים לאוורר את הצבע שעתיים שלוש לפני ההוספה לקצפת😊
היי, לכמה זמן זה מחזיק ?
היי,
היות והצבעים הם טבעיים לא מומלץ לשמור אותם יותר מיומיים במקרר. בהקפאה אפשר לשמור יותר זמן.
היי אפרת
אני יכולה להכין כמות גדולה ולהקפיא וכל פעם שאני מכינה להשתמש?
כמה זמן אני יכולהלהקפיא אותו?
היי,
אפשר להקפיא (יש אפשרות להקפיא בתבניות קרח וכך כל פעם תוכלי להשתמש בקוביית קרח אחת), מניחה שהצבעים יישמרו למשך כחודש.
היי אפרת,
אני רוצה להכין צבע כתום- אם אין לי מסחטת מיצים קשים יש אפשרות אחרת עם הגזר? או שחייב לסחוט אותו?
תודה רבה ושבת שלום 🙂
היי גל,
חייב לסחוט את הגזר כדי שיתקבל המיץ להכנת הצבע הכתום😊
אפרת שלום
תודה על הטיפים המדהימים.
לאחר שביצעתי את התהליך שרשמת לגבי הצבע הוורוד, הצבע שנוצר עדיין חם (בגלל הבישול של הסלק) באיזה שלב וכיצד אני מוסיפה אותו לקצפת ?
תודה מראש
היי מיכל,
כדאי לתת לצבע להתקרר במשך שעתיים-שלוש. תוסיפי לקצפת לקראת סוף ההקצפה. מומלץ להוסיף לשמנת המתוקה אינסטנט פודינג כדי שלא יצא נוזלי יחסית.🙂
שלום וברכה,
בישלתי סלק אבל המים יצאו בצבע חום-אדום.
מה יכול להיות?
רציתי לצבוע קוקוס בורוד, אבל הוא יצא חום לגמרי 🙁
מה הסיבה? ומה אפשר לשפר?
תודה רבה!
היי שרה,
יכול להיות שלא בישלת מספיק את הסלק ולכן הגוון יצא חום?
את יכולה לנסות להפיק צבע אדום כפי שכתוב במדריך ולהוסיף לצבע מהסלק. זה יהפוך את הצבע החום לקצת יותר ורדרד/אדום…
היי אפרת רציתי לשאול אם אפשר להכין צבע ירוק מעלי כוסברה או מלפפון ואיך עושים את זה??
תודה רבה את אלופה!!☺☺
היי הדר,
לא ניתן להכין צבע מאכל ירוק ממלפפון (יש בו הרבה נוזלים ופחות צבע). אפשר להכין מעלי כוסברה אבל הטעם יהיה דומיננטי ומורגש.
עדיף להשתמש בעלי תרד כי הטעם שלהם הכי פחות מורגש.
תודה!!
הצבע מאכל הכחול יוצא טוב לצביעת קצפת?
אני רוצה רק טיפונת בשביל שיצא תכלת בהיר..
אפשר להכין כמות יותר קטנה?
עכשיו ראיתי שזה טוב גם לקצפות.. השאלה עכשיו רק אם זה יעשה לי תכלת והאם אפשר חצי כמות
רוב תודות!!!😍
היי מיכאלה ,
אפשר לעשות חצי כמות, אבל שהיחס של המים יהיה דומה
ויצא לך צבע תכלת 🙂
שבוע נפלא
שלום אפרת בישלתי כרוב סגול להגיע לצבע כחול(היה לי פחות מרבע) הפחתתי בכמות הסודה לשתיה קצת, ונהיה לי כחול. שמתי סוכר ופתאום נהיה לי ירוק! יש לך רעיון מה אפשר לעשות כדי שזה יחזור לכחול/ תכלת?
הוספת סוכר וזה הפך לירוק? מוזר.
האמת שאין לי רעיון מה אפשר לעשות. אולי תנסי להוסיף עוד טיפה אבקת סודה לשתיה.
באמת מוזר.. ממש לא הבנו איך סגול הפך לירוק… אולי יתברר עוד שעליתי על איזה פטנט 🙂
תודה בכל אופן
היי אפרת אני ראיתי את המתכון ואני רוצה להכין ארטיקים בכל מיני צבעים ע”י קצפת וצבע מאכל ורציתי לשאול האם הצבע לא ידלל לי את המרקם של הקצפת?
כי אני יודעת שג’ל לא מדלל ויכול להיות שזה ידלל
תודה רבה על התשובה
נ.ב. המתכונים שלך מעוללליייםםםם
היי אביטל,
נכון, זה נוזלי יותר אבל אם תוסיפי אינסטנט פודינג לקצפת זה ייצב את הקצפת.
היי אפרת, רציתי לשאול איזה צבע מאכל הכי טוב לקצפת (אין לי סבלנות להכין, אני מתכוונת מהקנויים).
תודה מראש.
לא כל כך משנה. כל צבע מאכל שאת מוצאת.
תודה, אבל ד”א בררתי ועדיף ג’ל או אבקה (ע”מ שלא ידלל מדי)
היי, אני מתכוונת להכין עכשיו קצפת לעיטוף ומילוי עוגה והכנתי את הצבע המאכל האדום והורוד. הצבע מאכל עם הסלק יצא לי מימי זה לא התגבש לי… האם זנ בסדר עם אני אוסיף את זה לקצפת? ובנוגע לצבע המאכל מהתותים זה יצא לי די סמיך ואני מקווה שיצא בסדר. תוגה מראש ומקווה שתעני לי בהקדם!
היי לילך,
מתנצלת ראיתי רק עכשיו. זה אמור להיות בסדר.
הכנת כבר?
כן הכנתי כבר ויצא בסדר גמור! תןדה רבה ❤
מעולה 🙂
יש לך אולי רעיונות נוספים לצבע ירוק? מחומרים זמינים. אני רוצה ליצור צבע של קליפת אבטיח.. תודה על כל המתכונים המוצלחים!!!
אפשר גם להכין מעלי פטרוזיליה, פשוט הטעם יהיה קצת יותר מורגש.
תבורכי! אין כמו צבעי מאכל טבעיים.
יש לי כמה שאלות, מקווה שתוכלי לעזור לי. אני מתכננת להכין לכבוד יום ההולדת של האחיין עוגה אדומה (עם דמות), אבל בעבר היה לי ניסיון לא טוב עם צבע מאכל מלאכותי שיצא ורוד (ולמען האמת גם לא ידעתי שרצוי קצפת צמחית אז התערובת הפכה מיימית). אפשר להשתמש רק בדובדבנים? אני חוששת קצת מעניין המרקם והצבע.
שאלה נוספת, עם איזה צבע אפשר להגיע ל’גוון גוף’? לנסות כתום?
תודה מראש.
היי נוי,
לגבי הצבע האדום, קחי בחשבון שזה קשה להגיע ממש לצבע אדום. זה אמור להתחיל מורדרד וככל ששמים יותר, זה נעשה כהה יותר אבל עדיין לא יגיע ממש לאדום בגלל השילוב עם הקרם.
אם רוצים צבע אדום מרוכז אין מנוס מלהשתמש מצבע מאכל אדום מרוכז, רצוי בג’ל.
גוון גוף אפשר לנסות עם כתום ולשים בהדרגה לפי הגוון שרוצים.
יש לך הצעה לצבע מאכל כסף/אפור?? תודה!
לזה עדיין לא מצאתי 🙂
אפשר לנסות עם פטל שחור ואז להוסיף מעט לקצפת לקבלת צבע אפור
האתר מקסים בכללי והכתבה חשובה במיוחד!!! שמחתי מאוד לקרוא ולהחכים נשתדל גם ליישם תודה 😊
תודה לבנת 🙂
האם אפשר לבקפיא במגש של קוביות קרח
וכמה קוביות ידרשו לצביעה של הקרם
אני חושבת שאפשר להקפיא. לפני השימוש יהיה צורך להפשיר.
אני לא יודעת בדיוק כמה קוביות יידרשו לצביעה של קרם כי זה משהו שיש להוסיף בהדרגה, לפי הצבע הרצוי.
היי אפרת,
הכנתי קצפת מהמדריך שלך \”איך מכינים קצפת?\”
וצבע ורוד מסלק ויצא מדהים
תודה רבה לך אפרת❤
מהמם! 😍
תודה לך על השיתוף
איזה כמות של תותים בצבע מאכל אדום?
בערך כוס וחצי תותים חתוכים.
הי אפרת, הכנתי צבע סגול מכרוב ויצא צבע ממש יפה אבל עם טעם חזק מאוד של כרוב.. זה אמור לצאת ככה? כשמערבבים עם הקצפת זה מיטשטש?
גם אחרי שהוספת סוכר?
הטעם אמור להיות פחות חזק בערבוב עם הקצפת.
אולי כדאי לתת לתערובת לעמוד כשעה בצד בלי לכסות אותה. לפעמים זה עוזר להחלשת הטעם.
גם עם הסוכר וזה עמד כמה שעות 🙁 אנסה לראות מה יוצא כשאערבב..
מקווה שזה יהיה בסדר אחרי הערבוב.
טוב, אז- הצבע והטעם יצאו בסדר. אבל.. משום מה הקצפת לא היתה מספיק יציבה ואחרי כמה דקות הזילוף הגיר קצת נוזלים. את יודעת להגיד לי מה עשיתי לא נכון..?
תודה:)
אני שמחה שמבחינת טעם זה הסתדר.
לגבי הנוזלים, אני משערת שזה בגלל שהקצפת לא היתה יציבה מספיק. חשוב להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. להבא אם במקרה הקצפת נשארת רכה (וזה יכול לקרות) אז כדאי לשים את קערת הקצפת במקפיא למשך כרבע שעה, להוסיף 1-2 כפות פודינג וניל ואז להמשיך להקציף עד לייצוב הקצפת.
ראיתי ביחד עם הילדים איך זה הופך לכחול ופתאום דקה אחרי זה הפך לירוק
ממש מוזר 🤔 . כשאני הכנתי זה יצא כחול. אני אבדוק את זה.
כן, עשיתי בדיוק מה שכתבת…. כרוב סגול מאוד!🤔
היי אפרת זה יוצא ירוק ולא כחול.. מה עשיתי לא נכון? 😔
זה הכרוב הסגול?? הוספת אבקת סודה לשתיה?
אגב גיליתי את התשובה חברה יקרה מצאה לי בד”ר גוגל… חחחח
הוספתי יותר מדי סודה לשתיה מסתבר… לכן, ניתן לתקן להוסיף כמה טיפות מלימון חוזר לכחול!!! מגניב לאללה! תודה על הניסיון לעזרה
תודה לך שחזרת לשתף!
רשום שלא כדאי לאפות. אז איך.להשתמש לעוגיות קוסקוס?
אם אופים כדאי להשתמש בצבע מאכל טבעי קנוי.
נראה מדהים!
אני רוצה להכין ציפוי שמנת מתוקה ורוד עם סלק ליומולדת של הבת שלי.
חרי שצבע המאכל מוכן מה לעשות?
יש לך מתכון לציפוי קצפתח לעוגת שוקולד?
תודה!
היי טליה,
מקציפים את השמנת כחצי הקצפה (עד לקצפת רכה) ואז מוסיפים את צבע המאכל יחד עם פודינג וניל וחלב קר וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
מתכון לקצפת: מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) + 4 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב קר.
אני רוצה לאפות חלות בצבע צהוב ירוק ואדום. באיזה אופן ניתן לצבוע מן הטבע?
היי טובה,
לצבע ירוק אפשר לרסק תרד בבלנדר יחד עם כחצי כוס מים, לסנן ולהוסיף לבצק. לא לשכוח להפחית את כמות המים מהמתכון.
לצבע צהוב אפשר להוסיף כורכום לבצק.
לצבע אדום אולי אפשר להוסיף רסק עגבניות ופפריקה מתוקה.
שלום, רציתי לדעת איך אני הופך את הצבעי מאכל הנ”ל לצביעת צימקאו? צימקאו ניתן לצביע על ידי צבעי שמן..
שוקולד צובעים עם צבעים על בסיס שמן. למעשה מדללים את הצבע בשמן או בחמאת קקאו ואז מוסיפים לשוקולד. יש להשתמש בצימקאו לבן.
מגניב!! יש אפשרות לא להשתמש בסוכר?
אפשר אבל קחי בחשבון שהסוכר משמש סוג של חומר משמר ובלעדיו צבע המאכל מתקלקל מהר.
כמה זמן זה יישמר בלי סוכר?
הרי המטרה היא כמה שפחות נזק בריאותי…
יום-יומיים.
קחי בחשבון שהסוכר גם מטשטש את הטעם של הירק.
יש לי שאלה: איך הופכים שלמנת מתוקה עם צבע מאכל טבעי ליותר סמיכה? הכוונה בלי להוסיף אינסטנט פודינג.תודה דנה
צבע מאכל לא מסמיך את הקצפת, רק אינסטנט פודינג. אפשר פשוט לשלב בניהם.
איזה יופי לדעת שקיימת אפשרות כזאת תודה לך .
בשמחה ❤️
ממממממממממוווווושששששששששששששלללללללללללללללם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111
העוגה מהממת 🙂
עוגה משגעת!
ממה עשויים העיגולים?
חזק וברוך
ממש חשוב
יש לך במקרה אפשרות לכתוב לי כמה חנויות שמוכרות את הצבעיים הטבעיים בצפון
אזור טבריה וצפונה?
אני חיפשתי ולא מצאתי
אני ממש אשמח אם תעזרי לי בזה
היי שלי,
סורי אבל אני לא מכירה חנויות אפיה באזור הצפון.
אני חושבת שיש חנויות שאפשר להזמין מהן צבעי מאכל טבעיים. זה מעניין אותך או שאת רוצה לקנות פיזית?
כל חנות שאת מכירה תעזור
אולי באזור ירושלים יש לך מושג איפה יש חנות כזאת?
היי שלי,
שלחתי לך למייל עכשיו פרטים על חנות שמצאתי.
אין עלייך! מדהימה!
תודה רבה !!!
תודה מלכה ❤️