שום דבר לא נמצא

צבעי מאכל טבעיים

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 13 יונ 2018

איך להכין צבעי מאכל טבעיים?

צבעי מאכל טבעיים

הם מוסיפים המון צבעוניות ויצירתיות למגוון של מתוקים אך כידוע צבעי המאכל המתועשים אינם בריאים. בפוסט הבא תגלו כיצד ניתן להכין צבעי מאכל מירקות וחומרים טבעיים שיש אצלכם במטבח.

צבע צהוב 

(1) מבשלים בסיר קטן כוס מים עם חצי כפית כורכום במשך כמה דקות. מוסיפים 1-2 כפות סוכר וממשיכים לבשל ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מצטמצם כמעט בחצי ומסמיך.
(2) חותכים מנגו לקוביות וטוחנים בבלנדר. מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים כף סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע צהוב-כתום

סוחטים גזר במסחטת מיצים. שמים את מיץ הגזר בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע ירוק

מבשלים כוס עלי תרד עם חצי כוס מים במשך כ-10 דקות וטוחנים בבלנדר. מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה, במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע סגול

(1) מבשלים רבע כרוב סגול חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות עד שמי הבישול הופכים להיות בצבע סגול. מסננים את המים מהכרוב, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים 2 כפות סוכר. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים.
(2) טוחנים בבלנדר אוכמניות קפואות ומסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

צבע כחול

מבשלים רבע כרוב סגול חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות עד שמי הבישול הופכים להיות בצבע סגול. מסננים את המים מהכרוב, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים שליש כפית אבקת סודה לשתיה. המים אמורים להפוך מסגול לכחול. ממתיקים ב- 3 כפות סוכר ומבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים.

צבע ורוד פוקסיה

מבשלים סלק קלוף חתוך עם כוס וחצי מים במשך כ-30 דקות, עד שהמים הופכים להיות בצבע ורוד. מסננים את המים מהסלק, מחזירים את המים לסיר ומוסיפים 2 כפות סוכר. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים ומעט מסמיכים. אפשרות נוספת וקלה יותר היא להשתמש בסלק מבושל מראש הנמכר בשקית וואקום. בדר”כ הוא מכיל כבר נוזל ורוד מוכן לשימוש.

צבע אדום

טוחנים פטל או תותים או דובדבנים בבלנדר (ניתן להשתמש בפירות קפואים). מסננים את התערובת במסננת דקה או בד. שמים את הנוזלים בסיר, מוסיפים 1-2 כפות סוכר ומבשלים בסיר קטן, ללא מכסה במשך כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

מה אפשר לצבוע?

קצפות, קרם מחמאה, בצקי סוכר, קוקוס לציפוי, פודינגים. לא מומלץ לאפות את צבע המאכל הטבעי כי הצבע חלש מדי ולא שורד את החום.

כדאי לדעת
*אין מה לחשוש מכך שלעוגה או למנה שלכם יהיה טעם של ירק. תהליך הצמצום עם הסוכר גורם לטעם של הירק להיעלם.
*מכיוון ואין אנו מוסיפים לצבעי המאכל הטבעיים חומרים משמרים, חיי המדף שלהם קצרים באופן יחסי. הוספת הסוכר מעלה את אורך חייו של צבע המאכל. ללא סוכר הצבע לא יחזיק מעמד יותר מיומיים בלי הקפאה.
*בכדי למנוע מצב שלקינוחים שאתם מכינים יהיה טעם או ריח של ירקות, לפני שצובעים מומלץ לאוורר את הנוזל בכלי פתוח לפחות שעה או שעתיים.

אם אין לכם כח לעשות זאת בעצמכם, תוכלו לרכוש צבעי מאכל טבעיים בחנויות המתמחות לאפייה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
איילת חן (12:06 5.12.2024)

לטובת כולן, מציינת שאני קונה קוביית ספירולינה קטנה קפואה ב20 בחנות טבע וזה צובע לי את הקצפת בירוק מעט כחלחל מהמם, כלומר ירוק נוטה מעט לטורקיז. כבר עשיתי ככה עוגת כדורגל משמחת. בלי בישולים וצמצומים. ישר לקצפת עד לצבע הרצוי . לי זה יצא בערך חצי קוביה. קצפת הכוונה לשמנת חלבית\פרווה עם פודינג.

avatar
מוריה (19:46 19.08.2024)

היי אפרת, תודה רבה על הכתבה, נראה ממש מגניב- עושה חשק לנסות💪💪
רק רוצה לדעת איזה כמות יוצאת מהצבע הירוק? לכמה קצפת בערך זה עשוי להספיק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:54 20.08.2024)

היי מוריה,
קשה לי להגיד כי את התערובת את מוסיפה בהדרגה לקצפת (עד לגוון הרצוי).
נראה לי שזה מספיק למיכל וחצי קצפת בערך.

avatar
דפנה (19:24 2.01.2024)

היי אפרת, הכנתי את הצבע הכתום לפי ההוראות ויצא לי מרקם טוב אבל אחרי שגיליתי את האש עירבבתי קצת וזה מה שיצא לי…
אשמח אם תוכלי להגיד לי מה עשיתי לא נכון:)

צבעי מאכל טבעיים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:57 3.01.2024)

היי דפנה,
כמה מיץ גזר וכמה סוכר שמת?
ניסית להוסיף עוד מיץ?

avatar
רחלי (02:46 2.08.2023)

היי אני ממש פוחדת ממה שאמרת הכל אמיתי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 2.08.2023)

היי
המידע נכון, אין צורך לפחד רק לקחת לתשומת הלב(:

avatar
יסכה (16:00 12.08.2022)

אני יכולה להכין את הצבעי מאכל ולהקפיא ולהוציא כשאני צריכה?
לכמה זמן זה יחזיק במקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 12.08.2022)

היי,
אפשר להקפיא (יש אפשרות להקפיא בתבניות קרח וכך כל פעם תוכלי להשתמש בקוביית קרח אחת), מניחה שהצבעים יישמרו למשך כחודש.

avatar
טליה (08:17 26.04.2022)

הי אפרת יקרה! בשביל צבע מאכל ירוק אפשר לעשות גם עם מנגולד?
תודה רבה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 26.04.2022)

היי,
עם מנגולד אני לא בטוחה שיצא צבע ירוק, אבל את יכולה לנסות.

avatar
שירן (17:04 24.04.2022)

היי אפרת, הכנתי צבע כחול לפי ההוראות אבל יצא לי צבע ירוק😬, יש לך מושג למה זה השתבש??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:10 24.04.2022)

היי,
דייקת בכמות הסודה לשתייה?
זה יכול לקרות כשיש יותר מדי סודה.
אחת הגולשות דיווחה שהוספת כמה טיפות לימון לתערובת תחזיר את הצבע הכחול.

avatar
דליה (12:31 7.03.2022)

היי אפרת
לגבי צבע ירוק
אפשר להשתמש באבקת ספירולינה? ואם כן, אז איך?
תודה רבה לך על הכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 7.03.2022)

היי,
אני מניחה שאפשר: אם את משתמשת בצבע המאכל לאפייה אפשר להכניס את האבקה כמו שהיא לבלילה (להתחיל מכמות קטנה ולהוסיף עוד לפי הצבע שרוצים).
במידה ואת מעוניינת לצבוע קצפת כדאי להמיס את האבקה במעט מים רותחים לפני השימוש.

avatar
דליה (12:23 8.03.2022)

אני רוצה לצבוע קוקוס לפי הרעיון שלך לעוגת כדורגל.. אז גם להרתיח לפני? והאם להוסיף סוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:01 8.03.2022)

אם מדובר בקוקוס אני חושבת שאפשר פשוט לערבב את האבקה עם הקוקוס היטב (אפשר בתוך שקית אוכל), אין צורך בסוכר.

avatar
דודי (15:03 15.02.2022)

לכמה זמן זה מחזיק מבחינת תאריך תפוגה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 15.02.2022)

היי,
היות והצבעים הם טבעיים לא מומלץ לשמור אותם יותר מיומיים במקרר. בהקפאה אפשר לשמור יותר זמן.

avatar
חן (20:38 2.09.2021)

שרשום אחד ושתיים זה 2 פעולות שצריך לבצע על מנת שיצא הצבע ? או שאפשר לעשות פעולה אחת וזה מספיק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 2.09.2021)

היי חן,
מדובר בשתי אפשרויות להכנת הצבע. את יכולה לבחור בדרך שנוחה לך.

avatar
נעם (21:20 22.08.2021)

אחרי שמוסיפים את הצבע לקרם הוא מתפוגג או נשאר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:15 22.08.2021)

היי נעם,
לאחר הוספת הצבע לקרם הוא נעשה פחות בולט אך עדיין רואים אותו.

avatar
מאיה (13:10 13.07.2021)

הצבעים מתאימים לצביעת שוקולד לבן? או שזה ישפיע על המרקם לאחר הקירור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:48 13.07.2021)

מניחה שאפשר לצבוע שוקולד עם הצבעים🙂

avatar
🙂 (13:05 26.05.2021)

שלום 🙂
האם לדעתך ניתן יהיה להפיק צבע ירוק מנענע ? אם לא יש אולי עוד אפשרות חלופית לתרד ?
תודה מראש והמשך יום מקסים !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:23 26.05.2021)

היי,
יתכן ואפשר אבל לא ניסיתי בעצמי…😊

avatar
נועה (14:26 18.05.2021)

היי אפרת ,
עם מוסיפים אתה נגיד לקצפת זה משפיע על הטעם ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 18.05.2021)

היי נועה,
לא אמור להיות שום טעם לוואי, בייחוד אם מקפידים לאוורר את הצבע שעתיים שלוש לפני ההוספה לקצפת😊

avatar
יסכה (14:27 14.05.2021)

היי, לכמה זמן זה מחזיק ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 14.05.2021)

היי,
היות והצבעים הם טבעיים לא מומלץ לשמור אותם יותר מיומיים במקרר. בהקפאה אפשר לשמור יותר זמן.

avatar
יסכה (20:25 1.08.2022)

היי אפרת
אני יכולה להכין כמות גדולה ולהקפיא וכל פעם שאני מכינה להשתמש?
כמה זמן אני יכולהלהקפיא אותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:23 1.08.2022)

היי,
אפשר להקפיא (יש אפשרות להקפיא בתבניות קרח וכך כל פעם תוכלי להשתמש בקוביית קרח אחת), מניחה שהצבעים יישמרו למשך כחודש.

avatar
גל (12:15 30.04.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להכין צבע כתום- אם אין לי מסחטת מיצים קשים יש אפשרות אחרת עם הגזר? או שחייב לסחוט אותו?
תודה רבה ושבת שלום 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 30.04.2021)

היי גל,
חייב לסחוט את הגזר כדי שיתקבל המיץ להכנת הצבע הכתום😊

avatar
מיכל (11:56 21.04.2021)

אפרת שלום
תודה על הטיפים המדהימים.
לאחר שביצעתי את התהליך שרשמת לגבי הצבע הוורוד, הצבע שנוצר עדיין חם (בגלל הבישול של הסלק) באיזה שלב וכיצד אני מוסיפה אותו לקצפת ?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 21.04.2021)

היי מיכל,
כדאי לתת לצבע להתקרר במשך שעתיים-שלוש. תוסיפי לקצפת לקראת סוף ההקצפה. מומלץ להוסיף לשמנת המתוקה אינסטנט פודינג כדי שלא יצא נוזלי יחסית.🙂

avatar
שרה (00:54 3.03.2021)

שלום וברכה,
בישלתי סלק אבל המים יצאו בצבע חום-אדום.
מה יכול להיות?
רציתי לצבוע קוקוס בורוד, אבל הוא יצא חום לגמרי 🙁
מה הסיבה? ומה אפשר לשפר?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:16 3.03.2021)

היי שרה,
יכול להיות שלא בישלת מספיק את הסלק ולכן הגוון יצא חום?
את יכולה לנסות להפיק צבע אדום כפי שכתוב במדריך ולהוסיף לצבע מהסלק. זה יהפוך את הצבע החום לקצת יותר ורדרד/אדום…

avatar
הדר (12:43 28.02.2021)

היי אפרת רציתי לשאול אם אפשר להכין צבע ירוק מעלי כוסברה או מלפפון ואיך עושים את זה??
תודה רבה את אלופה!!☺☺

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:43 28.02.2021)

היי הדר,
לא ניתן להכין צבע מאכל ירוק ממלפפון (יש בו הרבה נוזלים ופחות צבע). אפשר להכין מעלי כוסברה אבל הטעם יהיה דומיננטי ומורגש.
עדיף להשתמש בעלי תרד כי הטעם שלהם הכי פחות מורגש.

avatar
הדר (16:01 1.03.2021)

תודה!!

avatar
מיכאלה (13:56 27.12.2020)

הצבע מאכל הכחול יוצא טוב לצביעת קצפת?
אני רוצה רק טיפונת בשביל שיצא תכלת בהיר..
אפשר להכין כמות יותר קטנה?

avatar
מיכאלה (13:58 27.12.2020)

עכשיו ראיתי שזה טוב גם לקצפות.. השאלה עכשיו רק אם זה יעשה לי תכלת והאם אפשר חצי כמות
רוב תודות!!!😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 27.12.2020)

היי מיכאלה ,
אפשר לעשות חצי כמות, אבל שהיחס של המים יהיה דומה
ויצא לך צבע תכלת 🙂
שבוע נפלא

avatar
רבקה (15:10 7.12.2020)

שלום אפרת בישלתי כרוב סגול להגיע לצבע כחול(היה לי פחות מרבע) הפחתתי בכמות הסודה לשתיה קצת, ונהיה לי כחול. שמתי סוכר ופתאום נהיה לי ירוק! יש לך רעיון מה אפשר לעשות כדי שזה יחזור לכחול/ תכלת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:21 7.12.2020)

הוספת סוכר וזה הפך לירוק? מוזר.
האמת שאין לי רעיון מה אפשר לעשות. אולי תנסי להוסיף עוד טיפה אבקת סודה לשתיה.

avatar
רבקה (20:18 7.12.2020)

באמת מוזר.. ממש לא הבנו איך סגול הפך לירוק… אולי יתברר עוד שעליתי על איזה פטנט 🙂
תודה בכל אופן

avatar
אביטל (12:00 12.08.2020)

היי אפרת אני ראיתי את המתכון ואני רוצה להכין ארטיקים בכל מיני צבעים ע”י קצפת וצבע מאכל ורציתי לשאול האם הצבע לא ידלל לי את המרקם של הקצפת?
כי אני יודעת שג’ל לא מדלל ויכול להיות שזה ידלל
תודה רבה על התשובה
נ.ב. המתכונים שלך מעוללליייםםםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 12.08.2020)

היי אביטל,
נכון, זה נוזלי יותר אבל אם תוסיפי אינסטנט פודינג לקצפת זה ייצב את הקצפת.

avatar
שירה גלבוע (16:14 3.08.2020)

היי אפרת, רציתי לשאול איזה צבע מאכל הכי טוב לקצפת (אין לי סבלנות להכין, אני מתכוונת מהקנויים).
תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:17 4.08.2020)

לא כל כך משנה. כל צבע מאכל שאת מוצאת.

avatar
שירה גלבוע (22:51 5.08.2020)

תודה, אבל ד”א בררתי ועדיף ג’ל או אבקה (ע”מ שלא ידלל מדי)

avatar
לילך (18:49 16.07.2020)

היי, אני מתכוונת להכין עכשיו קצפת לעיטוף ומילוי עוגה והכנתי את הצבע המאכל האדום והורוד. הצבע מאכל עם הסלק יצא לי מימי זה לא התגבש לי… האם זנ בסדר עם אני אוסיף את זה לקצפת? ובנוגע לצבע המאכל מהתותים זה יצא לי די סמיך ואני מקווה שיצא בסדר. תוגה מראש ומקווה שתעני לי בהקדם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 16.07.2020)

היי לילך,
מתנצלת ראיתי רק עכשיו. זה אמור להיות בסדר.
הכנת כבר?

avatar
לילך (18:37 17.07.2020)

כן הכנתי כבר ויצא בסדר גמור! תןדה רבה ❤

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:37 17.07.2020)

מעולה 🙂

avatar
יעל (16:08 2.07.2020)

יש לך אולי רעיונות נוספים לצבע ירוק? מחומרים זמינים. אני רוצה ליצור צבע של קליפת אבטיח.. תודה על כל המתכונים המוצלחים!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 2.07.2020)

אפשר גם להכין מעלי פטרוזיליה, פשוט הטעם יהיה קצת יותר מורגש.

avatar
נוי (16:50 25.05.2020)

תבורכי! אין כמו צבעי מאכל טבעיים.
יש לי כמה שאלות, מקווה שתוכלי לעזור לי. אני מתכננת להכין לכבוד יום ההולדת של האחיין עוגה אדומה (עם דמות), אבל בעבר היה לי ניסיון לא טוב עם צבע מאכל מלאכותי שיצא ורוד (ולמען האמת גם לא ידעתי שרצוי קצפת צמחית אז התערובת הפכה מיימית). אפשר להשתמש רק בדובדבנים? אני חוששת קצת מעניין המרקם והצבע.
שאלה נוספת, עם איזה צבע אפשר להגיע ל’גוון גוף’? לנסות כתום?
תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:47 26.05.2020)

היי נוי,
לגבי הצבע האדום, קחי בחשבון שזה קשה להגיע ממש לצבע אדום. זה אמור להתחיל מורדרד וככל ששמים יותר, זה נעשה כהה יותר אבל עדיין לא יגיע ממש לאדום בגלל השילוב עם הקרם.
אם רוצים צבע אדום מרוכז אין מנוס מלהשתמש מצבע מאכל אדום מרוכז, רצוי בג’ל.
גוון גוף אפשר לנסות עם כתום ולשים בהדרגה לפי הגוון שרוצים.

avatar
לבנת (17:07 19.04.2020)

יש לך הצעה לצבע מאכל כסף/אפור?? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 19.04.2020)

לזה עדיין לא מצאתי 🙂

avatar
מיכל (10:21 26.07.2020)

אפשר לנסות עם פטל שחור ואז להוסיף מעט לקצפת לקבלת צבע אפור

avatar
לבנת (16:03 19.04.2020)

האתר מקסים בכללי והכתבה חשובה במיוחד!!! שמחתי מאוד לקרוא ולהחכים נשתדל גם ליישם תודה 😊

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 19.04.2020)

תודה לבנת 🙂

avatar
שגית ארז (20:20 16.04.2020)

האם אפשר לבקפיא במגש של קוביות קרח
וכמה קוביות ידרשו לצביעה של הקרם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 16.04.2020)

אני חושבת שאפשר להקפיא. לפני השימוש יהיה צורך להפשיר.
אני לא יודעת בדיוק כמה קוביות יידרשו לצביעה של קרם כי זה משהו שיש להוסיף בהדרגה, לפי הצבע הרצוי.

avatar
חגית (03:41 23.03.2020)

היי אפרת,
הכנתי קצפת מהמדריך שלך \”איך מכינים קצפת?\”
וצבע ורוד מסלק ויצא מדהים
תודה רבה לך אפרת❤

צבעי מאכל טבעיים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 23.03.2020)

מהמם! 😍
תודה לך על השיתוף

avatar
סוד (19:58 15.12.2019)

איזה כמות של תותים בצבע מאכל אדום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 15.12.2019)

בערך כוס וחצי תותים חתוכים.

avatar
איתהאל (16:43 13.06.2019)

הי אפרת, הכנתי צבע סגול מכרוב ויצא צבע ממש יפה אבל עם טעם חזק מאוד של כרוב.. זה אמור לצאת ככה? כשמערבבים עם הקצפת זה מיטשטש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 13.06.2019)

גם אחרי שהוספת סוכר?
הטעם אמור להיות פחות חזק בערבוב עם הקצפת.
אולי כדאי לתת לתערובת לעמוד כשעה בצד בלי לכסות אותה. לפעמים זה עוזר להחלשת הטעם.

avatar
איתהאל (18:08 13.06.2019)

גם עם הסוכר וזה עמד כמה שעות 🙁 אנסה לראות מה יוצא כשאערבב..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 13.06.2019)

מקווה שזה יהיה בסדר אחרי הערבוב.

avatar
איתהאל (23:09 13.06.2019)

טוב, אז- הצבע והטעם יצאו בסדר. אבל.. משום מה הקצפת לא היתה מספיק יציבה ואחרי כמה דקות הזילוף הגיר קצת נוזלים. את יודעת להגיד לי מה עשיתי לא נכון..?
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 14.06.2019)

אני שמחה שמבחינת טעם זה הסתדר.
לגבי הנוזלים, אני משערת שזה בגלל שהקצפת לא היתה יציבה מספיק. חשוב להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. להבא אם במקרה הקצפת נשארת רכה (וזה יכול לקרות) אז כדאי לשים את קערת הקצפת במקפיא למשך כרבע שעה, להוסיף 1-2 כפות פודינג וניל ואז להמשיך להקציף עד לייצוב הקצפת.

avatar
פרחית (17:47 8.05.2019)

ראיתי ביחד עם הילדים איך זה הופך לכחול ופתאום דקה אחרי זה הפך לירוק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 9.05.2019)

ממש מוזר 🤔 . כשאני הכנתי זה יצא כחול. אני אבדוק את זה.

avatar
פרחית (17:46 8.05.2019)

כן, עשיתי בדיוק מה שכתבת…. כרוב סגול מאוד!🤔

avatar
פרחית (17:16 8.05.2019)

היי אפרת זה יוצא ירוק ולא כחול.. מה עשיתי לא נכון? 😔

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 8.05.2019)

זה הכרוב הסגול?? הוספת אבקת סודה לשתיה?

avatar
פרחית (15:53 21.05.2019)

אגב גיליתי את התשובה חברה יקרה מצאה לי בד”ר גוגל… חחחח
הוספתי יותר מדי סודה לשתיה מסתבר… לכן, ניתן לתקן להוסיף כמה טיפות מלימון חוזר לכחול!!! מגניב לאללה! תודה על הניסיון לעזרה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 21.05.2019)

תודה לך שחזרת לשתף!

avatar
רחל (15:46 24.04.2019)

רשום שלא כדאי לאפות. אז איך.להשתמש לעוגיות קוסקוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 24.04.2019)

אם אופים כדאי להשתמש בצבע מאכל טבעי קנוי.

avatar
טליה (21:17 2.04.2019)

נראה מדהים!
אני רוצה להכין ציפוי שמנת מתוקה ורוד עם סלק ליומולדת של הבת שלי.
חרי שצבע המאכל מוכן מה לעשות?
יש לך מתכון לציפוי קצפתח לעוגת שוקולד?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 3.04.2019)

היי טליה,
מקציפים את השמנת כחצי הקצפה (עד לקצפת רכה) ואז מוסיפים את צבע המאכל יחד עם פודינג וניל וחלב קר וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
מתכון לקצפת: מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) + 4 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב קר.

avatar
טובה שלוסברג (20:45 16.03.2019)

אני רוצה לאפות חלות בצבע צהוב ירוק ואדום. באיזה אופן ניתן לצבוע מן הטבע?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 16.03.2019)

היי טובה,
לצבע ירוק אפשר לרסק תרד בבלנדר יחד עם כחצי כוס מים, לסנן ולהוסיף לבצק. לא לשכוח להפחית את כמות המים מהמתכון.
לצבע צהוב אפשר להוסיף כורכום לבצק.
לצבע אדום אולי אפשר להוסיף רסק עגבניות ופפריקה מתוקה.

avatar
אלברט (22:45 14.02.2019)

שלום, רציתי לדעת איך אני הופך את הצבעי מאכל הנ”ל לצביעת צימקאו? צימקאו ניתן לצביע על ידי צבעי שמן..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 15.02.2019)

שוקולד צובעים עם צבעים על בסיס שמן. למעשה מדללים את הצבע בשמן או בחמאת קקאו ואז מוסיפים לשוקולד. יש להשתמש בצימקאו לבן.

avatar
Shir.C (18:41 14.06.2018)

מגניב!! יש אפשרות לא להשתמש בסוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 14.06.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שהסוכר משמש סוג של חומר משמר ובלעדיו צבע המאכל מתקלקל מהר.

avatar
מירי (16:46 15.06.2018)

כמה זמן זה יישמר בלי סוכר?
הרי המטרה היא כמה שפחות נזק בריאותי…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 15.06.2018)

יום-יומיים.
קחי בחשבון שהסוכר גם מטשטש את הטעם של הירק.

avatar
דנה (17:47 14.06.2018)

יש לי שאלה: איך הופכים שלמנת מתוקה עם צבע מאכל טבעי ליותר סמיכה? הכוונה בלי להוסיף אינסטנט פודינג.תודה דנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 14.06.2018)

צבע מאכל לא מסמיך את הקצפת, רק אינסטנט פודינג. אפשר פשוט לשלב בניהם.

avatar
רחל (14:54 14.06.2018)

איזה יופי לדעת שקיימת אפשרות כזאת תודה לך .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 14.06.2018)

בשמחה ❤️

avatar
עטי (13:11 14.06.2018)

ממממממממממוווווושששששששששששששלללללללללללללללם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 14.06.2018)

העוגה מהממת 🙂

avatar
ג'ולי (12:29 1.06.2019)

עוגה משגעת!
ממה עשויים העיגולים?

avatar
שלי (11:47 14.06.2018)

חזק וברוך
ממש חשוב
יש לך במקרה אפשרות לכתוב לי כמה חנויות שמוכרות את הצבעיים הטבעיים בצפון
אזור טבריה וצפונה?
אני חיפשתי ולא מצאתי
אני ממש אשמח אם תעזרי לי בזה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 14.06.2018)

היי שלי,
סורי אבל אני לא מכירה חנויות אפיה באזור הצפון.
אני חושבת שיש חנויות שאפשר להזמין מהן צבעי מאכל טבעיים. זה מעניין אותך או שאת רוצה לקנות פיזית?

avatar
שלי (20:59 14.06.2018)

כל חנות שאת מכירה תעזור
אולי באזור ירושלים יש לך מושג איפה יש חנות כזאת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 14.06.2018)

היי שלי,
שלחתי לך למייל עכשיו פרטים על חנות שמצאתי.

avatar
מלכה (07:25 14.06.2018)

אין עלייך! מדהימה!
תודה רבה !!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 14.06.2018)

תודה מלכה ❤️

לקריאת כל התגובות