שום דבר לא נמצא

מרינדות לפרגיות

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 23 אפר 2017

אוסף מרינדות לפרגיות או לחזה עוף

מרינדות לפרגיות

הכמויות הן ל500 גרם חזה עוף או פרגיות.

מרינדה עוזרת לחזה העוף לשמור על עסיסיות ולכן מומלץ להשרות את חזה העוף במרינדה גם אם אין לכם הרבה זמן. הזמן הממוצע שחזה עוף צריך להיות במרינדה הוא בין שעה אחת ללילה שלם. לבחירתכם.

אם משרים את חתיכות חזה עוף במרינדה, יש לטגן את העוף כ-2 דקות מכל צד ואז לשפוך מעל את שאריות המרינדה שנותרו בקערה.

לגבי פרגיות לא חובה להשרות שכן הפרגיות הן חלק שהוא שומני ועסיסי יותר.

מרינדת צ’ילי מתוק
חצי כוס צ’ילי מתוק
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

מרינדת צ’ילי מתוק וסילאן
6 כפות רוטב צ’ילי מתוק
כף וחצי סילאן
מלח ופלפל שחור לפי הטם

מרינדת סילאן
4 כפות סילאן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

מרינדת טריאקי
5 כפות רוטב טריאקי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

חזה עוף בטעם חמוץ-מתוק
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
2 כפות צ’ילי מתוק
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
4 כפות מים
1 שן שום כתושה
1 כפית קורנפלור

מרידנת דבש וחרדל
5 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז’ון
4 כפות צ’ילי מתוק
3 שיני שום שמנות כתושות
קמצוץ מלח

חזה עוף במרידנת עשבי תיבול
שליש כוס שמן זית
1 שן שום שמנה כתושה
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
רבע כוס עלי כוסברה קצוצים דק
כף עלי תימין

חזה עוף בלימון
רבע כוס מיץ לימון
רבע כוס שמן זית
1-2 כפיות דבש (לאיזון החמיצות)
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מרינדה לחזה עוף, מרינדה לפרגית, תיבול לחזה עוף, תיבול לפרגיות

ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מלכה (18:30 25.11.2024)

מקסים!
הכנתי את הרוטב חרדל כבר פעם שנייה והתלקקו כולם!!
מאוד נהנית מהמתכונים שלך טעימים ופרקטיים. 😋

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:45 25.11.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
ישראל (18:07 15.05.2024)

אפרת הכנתי את הפרגיות אתמול והכנתי בטעות כמות יותר גדולה תיבלתי וגם טיגנתי ונשאר ושמרתי במקרר איך אני יכול לחמם את זה להיום בצורה שזה לא יהיה יבש מידי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 15.05.2024)

תחמם במחבת ותוסיף קצת מים.

avatar
ישראל (16:59 15.05.2024)

היי אפרת רציתי לשאול לגבי המרינדת צ’ילי מתוק אם הכנתי בטעות כמות גדולה מידי ואני רוצה שיהיה גם למחר איך אני יכול לחמם את זה? כמובן שזה היה במקרר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:03 15.05.2024)

לא בטוחה שהבנתי. אתה רוצה לחמם את המרינדה בנפרד? או שכבר תיבלת את העוף/פרגית?
אם עדיין לא תיבלת אין צורך לחמם את זה לפני שאתה מתבל.

avatar
ישראל (14:18 1.06.2023)

היי אפרת יש לי שאלה יכול להיות רצת מוזרה האם אפשר להשתמש במרינדת צ’ילי מתוק או מרינדת טריאקי לשוקיים? ואם כן איך לבשל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:28 1.06.2023)

בטח:)
אפשר להכין לפי אופן ההכנה במתכונים האלה (תלוי אם רוצים לבשל או לאפות בתנור):
שוקיים בתנור
שוקיים בסיר

avatar
ורד (15:43 15.08.2022)

היי אפרת מקסימה
האם אפשר עם פילה עוף
ומה יהיה אופן ההכנה
הכוונה האם להשרות לפני וכמה זמן
ואז לטגן?
והאם אפשר גם בתנור? ואיך
תודה רבה 💞

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:41 15.08.2022)

היי,
אפשר להשתמש בפילה עוף באותו אופן- להשרות במרינדה ולטגן, רק שזמן הטיגון מתארך לכ-5 דקות מכל צד.
אפשר לאפות בתנור אך זו אופציה פחות מומלצת (יוצא יבש יותר והמרקם פחות מוצלח).

avatar
‪haim (10:52 2.05.2022)

ועוד שאלה לגבי הרוטב מרינדת עשבי תיבול?
יש לי כוסברה טחונה אורגנית אפשר להשתמש בה במקום הרגילה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:19 2.05.2022)

כן, אפשר לשים בערך כפית כוסברה טחונה.

avatar
‪haim (10:26 2.05.2022)

בוקר טוב אפרת 🙂
שאלת תם איפה השמן בכל המרינדות האלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 2.05.2022)

היי,
בחלק מהמרינדות תוכל לראות שיש שמן.
באלו שאין- יש מרכיב משלים אחר (למשל חרדל, רוטב צ’ילי, סילאן/דבש…)

avatar
שני (17:08 13.02.2022)

היי, ברוטב חמוץ מתוק ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח או שעדיף לוותר? תודה מראש:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:57 13.02.2022)

היי,
אפשר לוותר על הקורנפלור, אין צורך בקמח(:

avatar
לידור (20:40 11.01.2022)

היי אפרת:) בקשר למרינדת עשבי תיבול- זה בסדר לשים תימין יבש? אם כן, כמה? תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:45 11.01.2022)

היי לידור,
אפשר להוסיף כפית טימין יבש למרינדה.
בהצלחה!

avatar
‪haim (11:13 2.05.2022)

היי אפרת אפשר תימין טחון אורגני
במקום הרגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:19 2.05.2022)

כן- כפית.

avatar
סיגי (19:53 17.11.2021)

אפרת ערב טוב, הכנתי את חזה העוף במרינדת עשבי תיבול. יצא מיוחד מאוד ! חוסל במהירות, נהנינו מכל ביס. היה ממש ממש טעים ! בזכותך אני מגוונת בארוחות 🙂 תודה רבה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 17.11.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤

avatar
מירי (11:29 22.07.2021)

אם אני רוצה לחמם על הפלטה בשבת מה לעשות בשביל שלא יתייבש החזה?
תודה על האתר !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:13 22.07.2021)

להשתדל לחמם עם כמה שיותר רוטב, ולחמם מכוסה(:

avatar
ליטל (14:58 16.07.2021)

היי אפרת צריכה את עזרתך דחוף אני רוצה להכין מנה אחת של חזה עוף . יש לי 2 חתיכות חזה עוף פרוס לשניצל (160 גר’)
רציתי לתבל במרינדה של הסילאן מה הכמויות בבקשה ? וכן מה זמן ההשריה המינימלי במרינדה?
צריכה להכין לפני שבת מקווה שתספיקי לראות את השאלה
ותודה רבה כמובן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:28 16.07.2021)

היי ליטל,
לכמות של 2 חתיכות יש לשים כף גדושה סילאן, מעט מלח, פלפל ופפריקה. זמן ההשריה המינימלי יכול להיות גם כשעה.
בהצלחה!

avatar
ליטל (15:49 16.07.2021)

תודה רבה ושבת שלום

avatar
סיגי (17:52 20.05.2021)

הי, הכנתי חזה עוף/ שניצל במרינדת דבש וחרדל. יצא ממש ממש טעים, כולם אהבו 🙂 תודה רבה ! שיהיה סוף שבוע שקט ובטוח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:03 20.05.2021)

שמחה מאד שאהבתם! תודה סיגי ושבת שלום🌺

avatar
סיגי גרינברג (20:03 17.04.2021)

אפרת הי, אמנם המון כתבו את זה..אבל באמת שהאתר מושלם וכך גם המתכונים !!! המון תודות !!! הפעם הכנתי חזה עוף במרינדה חמוץ מתוק ויצא מהמם 🙂 שיהיה לך שבוע מבורך !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 17.04.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה סיגי ושבוע נפלא😊

avatar
שרה (19:38 15.04.2021)

במה אפשר להחליף את הצילי המתוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 15.04.2021)

היי שרה,
לא חייב להכין את המרינדה עם הצ’ילי. אם אין לך צ’ילי מתוק את יכולה להכין אחת מהמרינדות האחרות שהן ללא צ’ילי😊

avatar
רות (23:25 11.03.2021)

היי אפרת מה שלומך
רוצה להודות לך דבר ראשון על אתר אחד הטובים ,
דבר שני , אני אשמח בבקשה להעזר בך , פעם ראשונה שאני משתמשת בפרגיות והייתי רוצה לעשות אותם הכי טוב
מה לפי דעתך יותר מוצלח לפרגיות ? מטוגן או בתנור ? או בבישול?
אני יודעת שזה עניין של טעם אבל כן הייתי רוצה להתייעץ איתך ולשמוע מה הכי נכון לעשות עם פרגיות
תודה רבה רבה 💕😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:13 12.03.2021)

היי רות,
בגדול, פרגיות שמתובלות נכון ועשויות טוב יהיו מוצלחות…
אין רק צורת בישול אחת שיוצאת הכי מוצלח כי הן טובות גם בטיגון במחבת, גם בבישול וגם באפייה (לבד או יחד עם ירקות ותוספות).
ממליצה לך להתנסות במגוון צורות ההכנה, יש מלא מתכונים טובים באתר:)
בהצלחה!

avatar
רחל (10:22 6.01.2021)

יהכנתי את המרינדת צילי מתוק. ממש טעים! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 6.01.2021)

שמחה שאהבת רחל❤️

avatar
EVA (08:56 24.09.2020)

במתכון של הלימון, שמן זית ודבש ממליצה על יחסים גבוהים יותר לטובת הלימון, השמן זית מורגש מדי ומעניק טעם פחות מוצלח למרינדה.
אפשר להחליף את מיץ הלימון במיץ תפוזים סחוט, יוצא מעולה.

avatar
חוה (12:43 29.07.2020)

האם אפשר להשאיר חזה עוף במרינדה במקרר יותר מ24 שעות?
מה הזמן המקסימלי? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 29.07.2020)

כן אפשר. רצוי להשתמש אחרי 24 שעות.

avatar
itzik30 (14:43 24.04.2020)

תודה על האתר ועל ההכוונה שלך, עשיתי מכאן הרבה דברים וקיבלתי מחמאות, לגבי המרינדה מה מתאים לעל האש? שילדים יאהבו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:30 24.04.2020)

הטריאקי יוצא מוצלח מאוד על המנגל והילדים אוהבים.
אם הילדים אוהבים קצת פיקנטי אז גם מרינדת צ’ילי מתוק וסילאן מעולה (רק ממליצה לשנות את היחסים ל3 כפות סילאן + 3 כפות צ’ילי מתוק, שלא יהיה חריף מידי).
אפשר חלק לתבל במרינדה אחת וחלק במרינדה אחרת. זה מה שאני עושה.

avatar
itzik30 (19:07 24.04.2020)

תודה

avatar
ברכה (22:42 8.03.2020)

אני מחפשת מתכון טוב לפרגיות אבל אין לי בבית צ\’ילי מתוק וסילן
יש לך מרינדה/מתכון להמליץ לי?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:31 9.03.2020)

אפשר לתבל בתבלינים רגילים כמו פפריקה מתוקה, תבלין גריל, מלח, פלפל שחור.

avatar
רינת (21:54 9.01.2020)

שלום, רוצה לעשות את החמוץ מתוק, להכין ואז להקפיא. יעבור הקפאה? ואיזה ירק שיכול לעבור הקפאה מתאים פה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 9.01.2020)

אפשר להכין ולהקפיא אבל כדאי להשתמש בחזה עוף טרי.
אפשר להוסיף פטריות או גזר.

avatar
חיים (16:36 18.09.2019)

חזה עוף הלימון כמה זמן אני צריך לשים בת ובר ועל איזה חום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 18.09.2019)

יש לחמם את התנור מראש ל220 מעלות ולאפות במשך 10 דקות. אח”כ להפוך את חזה העוף ולאפות 10 דקות נוספות.

avatar
יעל (10:54 7.09.2019)

הי
רוצה להכין לבני לארוחת צהריים מחר. לאחר שמשרים את הפרגיות או העוף( אולי אקנה הודו) במרינדה- כדאי לטגן במחבת פסים?
כמה דקות בכל צד?
תודה

דרך אגב יש לך מתכון לשוקיים או כרעיים בציפוי ביצה בתנור?
צריכה להכין לבני עם ביצה באפיה של 30 דקות כדי שתעבור לו האלרגיה
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 7.09.2019)

כן אפשר לטגן במחבת פסים. זמן הטיגון משתנה בהתאם לסוג, עובי וגודל שבו חתוך הנתח. אם זה חזה עוף בסביבות 2-3 דקות מכל צד. פרגיות והודו קצת יותר זמן.
כדאי לחתוך נתח אחד באמצע ולבדוק אם מוכן (אם הבשר לבן- זה מוכן).
*יש לי מתכון לשוקי עוף בציפוי פריך.

avatar
רחלי (16:10 1.08.2019)

הי,
הכנתי קוביות חזה עם בצל ופטריות במרינדת צ’ילי מתוק וסילאן
יצא מעדן!!!!

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 1.08.2019)

מעולה 🙂
תודה רחלי

avatar
Zipi (10:29 1.08.2019)

מריהדת החרדל מעולה. השניצל יוצא רך מאוד. תודה על האתר המדהים שלך על המתכונים ועל תגובתך המהירה לנו. תבורכי במעשייך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 1.08.2019)

תודה ציפי ❤️

avatar
חני (11:46 10.07.2019)

אפרת המדהימה!
תודה על המתכונים הפשוטים והברורים!
אם אני רוצה לעשות את החזה עוף על שיפודים-אפשרי? במידה וכן, כיצד?
שנית, אין לי מחבת פסים,זהבסדר במחבת רגילה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 10.07.2019)

היי חני,
מתבלים את קוביות חזה העוף ומשפדים.
מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן וכשהשמן חם מטגנים את השיפודים במשך 2-3 דקות מכל צד עד להשחמה.
*אפשר להשתמש גם במחבת רגילה.

avatar
נוי (20:47 14.01.2019)

שלום
האם אפשר להכין את המרינדה לחזה עוף ואז להכין את החזה בתנור ולא במחבת? אם כן אשמח להוראות לתנור.

נ.ב
תמיד לוקחת מתכונים מהאתר הזה ומקבלת מלא מחמאות! תבורכי!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 15.01.2019)

היי נוי,
מצרפת מתכון לחזה עוף בתנור.
אפשר לערבב את חומרי המרינדה בקערית, לתבל את הפרגיות ולהכין כמו באופן ההכנה שבמתכון שצירפתי.
יום נפלא 🌷

avatar
איריס (12:08 28.12.2018)

הי.מכינה עשיו חזה עוף עם צ’לי מתור וסילאן.לא מבינה מה צריך לעשות אחרי ההשריה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 28.12.2018)

יש להשאיר את חזה העוף עם הרוטב ולטגן אותו במחבת כדקה וחצי-שתיים מכל צד ואז לשפוך מעל את שאריות המרינדה שנותרו בקערה ולהמשיך לבשל כמה דקות.

avatar
יעקב (15:13 21.11.2018)

ואווווווו איזה מעדן המרינדה – חמוץ מתוק !!
מיוחד וטעים מאד
אלפי תודות וברכות 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 21.11.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה יעקב

avatar
יעקב (16:06 14.08.2018)

הכנתי את המרינדה של צילי וסילאן.
ויצא מעדן
תודה על הכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 14.08.2018)

תודה יעקב, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
לבאית (09:05 20.04.2018)

תודה על המתכונים המדהימים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 20.04.2018)

בשמחה 💜

avatar
מאיה (12:36 18.04.2018)

אין פשוט אין על המתכונים שלך, טעימים! פשוטים! מהירים! בזכותך התחלתי לאהוב את המטבח! תודה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 18.04.2018)

תודה מאיה! ❤️

avatar
Zipi (20:43 15.04.2018)

שאלתי האם ניתן להכין גם עם כנפי עוף על גריל🍖 קניתי שיפודי פרגית עם הקיסם האם ניתן להשרותם עם הקיסם ולהכינם על גריל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 15.04.2018)

כן, אפשר לתבל גם כנפיים במרינדות.
אפשר להשרות את הפרגיות עם השיפוד ולהכין על הגריל.

avatar
עדינה (13:06 15.04.2018)

בהקשר למרינדות. האם אפשר לעשות על האש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 15.04.2018)

בטח.
שבוע נפלא 🙂

avatar
הדס (12:48 22.03.2018)

בא לי מוקפץ פיטריות עם חזה עוף, שייך מרינדה של סילאן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 22.03.2018)

כן, המרינדה מתאימה.

avatar
דבי (12:50 28.02.2018)

הי!

רציתי להתייעץ אתך אם הרוטב שלי לבשר בקר יכול להתאים לפרגיות?

אני עושה רוטב מבצל מטוגן, סוכר חום, קטשופ וחומץ, אפשר להשתמש בזה אחרי הבשר?

האם יש משהו שכדאי להוסיף?

כדאי שהרוטב יכסה?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 28.02.2018)

נשמע לי מתאים. לא חושבת שצריך להוסיף משהו חוץ ממלח שבטח את מוסיפה.
הרוטב גם לא חייב לכסות את הפרגיות.

avatar
חנה (23:08 21.02.2018)

היי וקודם כל תודה על מתכונים מנצחים שמככבים אצלי במטבח!
אני רוצה להכין את החזה עוף עם עשבי תיבול ורציתי לשאול מה אפשר לשים במקום הרוטב צ’ילי. קצת רוטב סויה יכול להתאים?

תודה רבה וישר כח!
חנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 22.02.2018)

היי חנה,
רוטב הצ’ילי מאוד מוסיף במקרה הזה אבל אם אין לך אני מניחה שאת יכולה לשים 1-2 כפות מיץ לימון עם כף סילאן (אם את אוהבת טעם חמצמץ) או שתשימי קצת סויה עם סילאן.
יום מקסים 🙂

avatar
מאי (02:05 18.02.2018)

אני לא כל כך מבינה את אופן ההכנה בין אם בתנור ובין אם בבישול. אפשר הסבר בבקשה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 18.02.2018)

היי מאי,
פרגיות בבישול אפשר להכין באופן של המתכון הזה- פרגיות בדבש וחרדל.
פרגיות בתנור – יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות וכשהתנור חם להכניס את התבנית עם הפרגיות למשך 12-15 דקות מכל צד.

avatar
פנינה (18:45 11.01.2018)

אפרת המדהימה שאני מכורה למתכונים שלה אבל פעם ראשונה כותבת…תודה רבה על הכל!!מתכונים כ”כ טעימים ברורים וסופר קלים להכנה !!
ישלי שאלונת ..
מה אפשר להשים במקום הקרונפלור? האם ניתן לוותר על זה ?

תודה רבה ושבת שלום:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 11.01.2018)

היי פנינה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
אפשר לוותר על הקורנפלור.
שבת שלום:)

avatar
לאה (15:34 14.12.2017)

תודה אפרת על התשובות.
איך לאפות, בתבנית חד פעמית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:40 14.12.2017)

כן, אפשר.

avatar
לאה (14:25 14.12.2017)

אני רוצה להכין פרגיות עם מרינדה של רוטב טריאקי ויש לי כמה שאלות:
האם הרוטב טריאקי עם הפלפל שחור והמלח נותנים מספיק טעם? והאם יש להשרות אותם קודם וכמה זמן?
מהו אופן ההכנה? האם אפשר גם בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 14.12.2017)

היי לאה
לטריאקי יש טעם מספיק חזק כך שזה בסדר.
לא חובה להשרות לפני.
אפשר לטגן כ-2 דקות מכל צד ואז לשפוך את יתרת המרינדה מעל, לכסות ולהשאיר 2-3 דקות נוספות.
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-15 דקות.

avatar
שרון (14:07 2.11.2017)

אפרת המקסימה!כשמטגנים את החזה במרינדת עשבי התיבול יש צורך בשמן?במרינדה יש 1/3 כוס שמן זית.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:33 2.11.2017)

בגדול אין צורך לשמן אבל אם זאת מחבת שהיא עם ציפוי שיכול להדבק אז אפשר לשמן ממש מעט.

avatar
שרון (20:38 30.10.2017)

אפרת המקסימה!מה אפשר לשים במקום טימין במרינדת עשבי תיבול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 30.10.2017)

את יכולה לוותר לגמרי על הטימין.

avatar
תהילה (20:34 25.09.2017)

אין על המתכונים שלך. פשוט אלופה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 25.09.2017)

תודה תהילה ❣

avatar
דבי (15:20 14.09.2017)

היי,

קצת דחוף לי כדי להזמין.

בקשר למרינדת סילאן, זה מתאים גם לעוף רגיל? לחזה עוף?

אני רוצה לחסוך לי עבודה ולהכין ל-2 סעודות דברים שונים באותה מרינדה.

(כרעיים ופרגיות, או פרגיות וחזה עוף)

כמו כן לא הבנתי אם המרינדות מתאימות לתנור.

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 14.09.2017)

היי דבי,
כן, זה מתאים לעוף רגיל ולחזה.

avatar
דבי (14:46 20.08.2017)

יצא מקסים וכולם אהבו מאד.

תיבלתי כהוראותיך וטיגנתי הרבה זמן כל צד, חששתי איך יהיה בשבת אז בסוף שמתי בסיר גתוספת סילאן.

אפשר לקצר את הטיגון ועדיין יצא צרוב?
הרבה תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 20.08.2017)

היי דבי,
שמחה שיצא מוצלח.
עם מחבת פסים הטיגון יותר מהיר וגם יש סימני צריבה יפים.

avatar
דבי (11:54 18.08.2017)

אפרת, אני ממש לא רוצה לנדנד.

זה דחוף לי לשבת. אבל לא להרגע.

תודה וסליחה אם אני מטרידה אותך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 18.08.2017)

מתנצלת על העיכוב..
את יכולה לתבל בפפריקה, שום, מלח ופלפל שחור.
אם בא לך ללכת על תיבול סויה אפשר לערבב כף סויה וכף סילאן/דבש. כמובן שיש להגדיל כמויות לפי הצורך.

avatar
דבי (09:30 18.08.2017)

בוקר אור לך!

קודם כל תודה רבה!

פפריקה, פלפל שחור, גבישי שום, צ’ילי מתוק וחריף,פלפל חריף. פטרוזליה,כוסברה, חיווג’,קארי, תימין וכנראה עוד.

הרעיון לצרוב ושלא יתיבש על הפלטה.

הרבה תודה ושבת שלום לך!

avatar
דבי (09:32 18.08.2017)

רוטב סויה בסגנון סיני.

אשמח גם להוראות הכנה.,

שוב תודה.

avatar
דבי (22:05 17.08.2017)

הי אפרת,

אני מכינה פרגיות לשבת ובא לי פרגיות צרובות, לא יודעת איך להגדיר.

על מחבת בלי רוטב. או לפחות רוטב אחרי הטיגון.

אפשר להכין כך פרגית, כמו סטייק?

איזה תבלינים כן צריך? (עדיף לא כמון או כורכום).

יש לך רעיון והוראות? אשמח לקבל.

תודה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:58 18.08.2017)

היי דבי,
אם בא לך תבלין הכי הולך זה תבלין גריל אבל השאלה אם יש לך.
גם רוטב טריאקי מעולה לצריבה, לא נשאר כל כך רוטב לאחר הטיגון אבל יש טעם וצבע לפרגית.
אם לא, תרשמי לי איזה תבלינים יש לך ואנסה להרכיב משהו.

avatar
אסתי (16:54 21.07.2017)

שלום וברכה,
האם ניתן לשים חרדל רגיל במקום דיז’ון??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 21.07.2017)

היי אסתי,
אני חושבת שכן.
שבת שלום 🙂

avatar
שרון (13:18 12.07.2017)

תודה אפרת רוצה להכין את עכשיו את הצ’ילי המתוק – כמה מלח לשים ל750 גר’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 12.07.2017)

הייתי שמה בין שליש לחצי כפית על 750 גרם.

avatar
שרון (12:25 12.07.2017)

אפרת המקסימה רוצה להכין כמות ל750 גר’חזה להגדיל כמות המרכיבים פי 1.5?כמה מלח ופלפל לשים במרינדות שציינת לשים לפי הטעם ל750 גר’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 12.07.2017)

נכון, להכפיל מרכיבים ב1.5.
פלפל שחור מספיק קמצוץ ומלח לפי הטעם. כמות המלח משתנה בין מרינדה אחת לאחרת בגלל יתר המרכיבים באותה מרינדה.

avatar
מלאכי (15:24 11.07.2017)

במרינדת ה”דבש וחרדל” אפשר להשתמש בסילאן במקום דבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 11.07.2017)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שזה ייצא יותר מוצלח עם דבש.

avatar
שרון (15:25 18.06.2017)

מתכוונת להכין 6-8 חזה עוף ובמחבת פסים

avatar
שרון (15:23 18.06.2017)

אפרת המקסימה יש לך אולי רעיון למרינדה יחסית דיאטטית ממעט שמן ותבלינים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 18.06.2017)

היי שרון,
לדעתי אם כבר מכינים חזה עוף אז שיהיה טעים 🙂
בגדול בגלל שזו מחבת פסים אפשר לשים רק כף אחת של שמן, לתבל בקצת פפריקה מתוקה, קמצוץ כורכום, מלח ופלפל שחור אבל זה יהיה תיבול מאוד פשוט ובסיסי.

avatar
דבורה אסיאג (08:21 4.05.2017)

מכל מתכוניך השכלתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:51 4.05.2017)

תודה דבורה 🙂
יום מקסים

avatar
ענת (09:47 1.05.2017)

המון המון תודה וחג שמח ❤️

avatar
ענת (07:40 1.05.2017)

היי אפרת וחג שמח, יש לך טיפים לצליית חזה עוף שייצא עסיסי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:21 1.05.2017)

היי ענת,
מצורף לינק עם טיפים לצליית חזה עוף עסיסי – חזה עוף במחבת.
חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות