מרינדות לפרגיות

אוסף מרינדות לפרגיות או לחזה עוף
הכמויות הן ל500 גרם חזה עוף או פרגיות.
מרינדה עוזרת לחזה העוף לשמור על עסיסיות ולכן מומלץ להשרות את חזה העוף במרינדה גם אם אין לכם הרבה זמן. הזמן הממוצע שחזה עוף צריך להיות במרינדה הוא בין שעה אחת ללילה שלם. לבחירתכם.
אם משרים את חתיכות חזה עוף במרינדה, יש לטגן את העוף כ-2 דקות מכל צד ואז לשפוך מעל את שאריות המרינדה שנותרו בקערה.
לגבי פרגיות לא חובה להשרות שכן הפרגיות הן חלק שהוא שומני ועסיסי יותר.
מרינדת צ’ילי מתוק
חצי כוס צ’ילי מתוק
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
מרינדת צ’ילי מתוק וסילאן
6 כפות רוטב צ’ילי מתוק
כף וחצי סילאן
מלח ופלפל שחור לפי הטם
מרינדת סילאן
4 כפות סילאן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
מרינדת טריאקי
5 כפות רוטב טריאקי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חזה עוף בטעם חמוץ-מתוק
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
2 כפות צ’ילי מתוק
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
4 כפות מים
1 שן שום כתושה
1 כפית קורנפלור
מרידנת דבש וחרדל
5 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז’ון
4 כפות צ’ילי מתוק
3 שיני שום שמנות כתושות
קמצוץ מלח
חזה עוף במרידנת עשבי תיבול
שליש כוס שמן זית
1 שן שום שמנה כתושה
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
רבע כוס עלי כוסברה קצוצים דק
כף עלי תימין
חזה עוף בלימון
רבע כוס מיץ לימון
רבע כוס שמן זית
1-2 כפיות דבש (לאיזון החמיצות)
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מרינדה לחזה עוף, מרינדה לפרגית, תיבול לחזה עוף, תיבול לפרגיות
מקסים!
הכנתי את הרוטב חרדל כבר פעם שנייה והתלקקו כולם!!
מאוד נהנית מהמתכונים שלך טעימים ופרקטיים. 😋
שמחה שיצא טעים❤️
אפרת הכנתי את הפרגיות אתמול והכנתי בטעות כמות יותר גדולה תיבלתי וגם טיגנתי ונשאר ושמרתי במקרר איך אני יכול לחמם את זה להיום בצורה שזה לא יהיה יבש מידי?
תחמם במחבת ותוסיף קצת מים.
היי אפרת רציתי לשאול לגבי המרינדת צ’ילי מתוק אם הכנתי בטעות כמות גדולה מידי ואני רוצה שיהיה גם למחר איך אני יכול לחמם את זה? כמובן שזה היה במקרר
לא בטוחה שהבנתי. אתה רוצה לחמם את המרינדה בנפרד? או שכבר תיבלת את העוף/פרגית?
אם עדיין לא תיבלת אין צורך לחמם את זה לפני שאתה מתבל.
היי אפרת יש לי שאלה יכול להיות רצת מוזרה האם אפשר להשתמש במרינדת צ’ילי מתוק או מרינדת טריאקי לשוקיים? ואם כן איך לבשל?
בטח:)
אפשר להכין לפי אופן ההכנה במתכונים האלה (תלוי אם רוצים לבשל או לאפות בתנור):
שוקיים בתנור
שוקיים בסיר
היי אפרת מקסימה
האם אפשר עם פילה עוף
ומה יהיה אופן ההכנה
הכוונה האם להשרות לפני וכמה זמן
ואז לטגן?
והאם אפשר גם בתנור? ואיך
תודה רבה 💞
היי,
אפשר להשתמש בפילה עוף באותו אופן- להשרות במרינדה ולטגן, רק שזמן הטיגון מתארך לכ-5 דקות מכל צד.
אפשר לאפות בתנור אך זו אופציה פחות מומלצת (יוצא יבש יותר והמרקם פחות מוצלח).
ועוד שאלה לגבי הרוטב מרינדת עשבי תיבול?
יש לי כוסברה טחונה אורגנית אפשר להשתמש בה במקום הרגילה
כן, אפשר לשים בערך כפית כוסברה טחונה.
בוקר טוב אפרת 🙂
שאלת תם איפה השמן בכל המרינדות האלה?
היי,
בחלק מהמרינדות תוכל לראות שיש שמן.
באלו שאין- יש מרכיב משלים אחר (למשל חרדל, רוטב צ’ילי, סילאן/דבש…)
היי, ברוטב חמוץ מתוק ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח או שעדיף לוותר? תודה מראש:)
היי,
אפשר לוותר על הקורנפלור, אין צורך בקמח(:
היי אפרת:) בקשר למרינדת עשבי תיבול- זה בסדר לשים תימין יבש? אם כן, כמה? תודה!!
היי לידור,
אפשר להוסיף כפית טימין יבש למרינדה.
בהצלחה!
היי אפרת אפשר תימין טחון אורגני
במקום הרגיל?
כן- כפית.
אפרת ערב טוב, הכנתי את חזה העוף במרינדת עשבי תיבול. יצא מיוחד מאוד ! חוסל במהירות, נהנינו מכל ביס. היה ממש ממש טעים ! בזכותך אני מגוונת בארוחות 🙂 תודה רבה !
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
אם אני רוצה לחמם על הפלטה בשבת מה לעשות בשביל שלא יתייבש החזה?
תודה על האתר !!
להשתדל לחמם עם כמה שיותר רוטב, ולחמם מכוסה(:
היי אפרת צריכה את עזרתך דחוף אני רוצה להכין מנה אחת של חזה עוף . יש לי 2 חתיכות חזה עוף פרוס לשניצל (160 גר’)
רציתי לתבל במרינדה של הסילאן מה הכמויות בבקשה ? וכן מה זמן ההשריה המינימלי במרינדה?
צריכה להכין לפני שבת מקווה שתספיקי לראות את השאלה
ותודה רבה כמובן
היי ליטל,
לכמות של 2 חתיכות יש לשים כף גדושה סילאן, מעט מלח, פלפל ופפריקה. זמן ההשריה המינימלי יכול להיות גם כשעה.
בהצלחה!
תודה רבה ושבת שלום
הי, הכנתי חזה עוף/ שניצל במרינדת דבש וחרדל. יצא ממש ממש טעים, כולם אהבו 🙂 תודה רבה ! שיהיה סוף שבוע שקט ובטוח.
שמחה מאד שאהבתם! תודה סיגי ושבת שלום🌺
אפרת הי, אמנם המון כתבו את זה..אבל באמת שהאתר מושלם וכך גם המתכונים !!! המון תודות !!! הפעם הכנתי חזה עוף במרינדה חמוץ מתוק ויצא מהמם 🙂 שיהיה לך שבוע מבורך !
איזה כיף לשמוע! תודה סיגי ושבוע נפלא😊
במה אפשר להחליף את הצילי המתוק?
היי שרה,
לא חייב להכין את המרינדה עם הצ’ילי. אם אין לך צ’ילי מתוק את יכולה להכין אחת מהמרינדות האחרות שהן ללא צ’ילי😊
היי אפרת מה שלומך
רוצה להודות לך דבר ראשון על אתר אחד הטובים ,
דבר שני , אני אשמח בבקשה להעזר בך , פעם ראשונה שאני משתמשת בפרגיות והייתי רוצה לעשות אותם הכי טוב
מה לפי דעתך יותר מוצלח לפרגיות ? מטוגן או בתנור ? או בבישול?
אני יודעת שזה עניין של טעם אבל כן הייתי רוצה להתייעץ איתך ולשמוע מה הכי נכון לעשות עם פרגיות
תודה רבה רבה 💕😍
היי רות,
בגדול, פרגיות שמתובלות נכון ועשויות טוב יהיו מוצלחות…
אין רק צורת בישול אחת שיוצאת הכי מוצלח כי הן טובות גם בטיגון במחבת, גם בבישול וגם באפייה (לבד או יחד עם ירקות ותוספות).
ממליצה לך להתנסות במגוון צורות ההכנה, יש מלא מתכונים טובים באתר:)
בהצלחה!
יהכנתי את המרינדת צילי מתוק. ממש טעים! תודה
שמחה שאהבת רחל❤️
במתכון של הלימון, שמן זית ודבש ממליצה על יחסים גבוהים יותר לטובת הלימון, השמן זית מורגש מדי ומעניק טעם פחות מוצלח למרינדה.
אפשר להחליף את מיץ הלימון במיץ תפוזים סחוט, יוצא מעולה.
האם אפשר להשאיר חזה עוף במרינדה במקרר יותר מ24 שעות?
מה הזמן המקסימלי? תודה
כן אפשר. רצוי להשתמש אחרי 24 שעות.
תודה על האתר ועל ההכוונה שלך, עשיתי מכאן הרבה דברים וקיבלתי מחמאות, לגבי המרינדה מה מתאים לעל האש? שילדים יאהבו
הטריאקי יוצא מוצלח מאוד על המנגל והילדים אוהבים.
אם הילדים אוהבים קצת פיקנטי אז גם מרינדת צ’ילי מתוק וסילאן מעולה (רק ממליצה לשנות את היחסים ל3 כפות סילאן + 3 כפות צ’ילי מתוק, שלא יהיה חריף מידי).
אפשר חלק לתבל במרינדה אחת וחלק במרינדה אחרת. זה מה שאני עושה.
תודה
אני מחפשת מתכון טוב לפרגיות אבל אין לי בבית צ\’ילי מתוק וסילן
יש לך מרינדה/מתכון להמליץ לי?
תודה רבה
אפשר לתבל בתבלינים רגילים כמו פפריקה מתוקה, תבלין גריל, מלח, פלפל שחור.
שלום, רוצה לעשות את החמוץ מתוק, להכין ואז להקפיא. יעבור הקפאה? ואיזה ירק שיכול לעבור הקפאה מתאים פה?
תודה
אפשר להכין ולהקפיא אבל כדאי להשתמש בחזה עוף טרי.
אפשר להוסיף פטריות או גזר.
חזה עוף הלימון כמה זמן אני צריך לשים בת ובר ועל איזה חום
יש לחמם את התנור מראש ל220 מעלות ולאפות במשך 10 דקות. אח”כ להפוך את חזה העוף ולאפות 10 דקות נוספות.
הי
רוצה להכין לבני לארוחת צהריים מחר. לאחר שמשרים את הפרגיות או העוף( אולי אקנה הודו) במרינדה- כדאי לטגן במחבת פסים?
כמה דקות בכל צד?
תודה
דרך אגב יש לך מתכון לשוקיים או כרעיים בציפוי ביצה בתנור?
צריכה להכין לבני עם ביצה באפיה של 30 דקות כדי שתעבור לו האלרגיה
תודה
כן אפשר לטגן במחבת פסים. זמן הטיגון משתנה בהתאם לסוג, עובי וגודל שבו חתוך הנתח. אם זה חזה עוף בסביבות 2-3 דקות מכל צד. פרגיות והודו קצת יותר זמן.
כדאי לחתוך נתח אחד באמצע ולבדוק אם מוכן (אם הבשר לבן- זה מוכן).
*יש לי מתכון לשוקי עוף בציפוי פריך.
הי,
הכנתי קוביות חזה עם בצל ופטריות במרינדת צ’ילי מתוק וסילאן
יצא מעדן!!!!
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה רחלי
מריהדת החרדל מעולה. השניצל יוצא רך מאוד. תודה על האתר המדהים שלך על המתכונים ועל תגובתך המהירה לנו. תבורכי במעשייך
תודה ציפי ❤️
אפרת המדהימה!
תודה על המתכונים הפשוטים והברורים!
אם אני רוצה לעשות את החזה עוף על שיפודים-אפשרי? במידה וכן, כיצד?
שנית, אין לי מחבת פסים,זהבסדר במחבת רגילה?
היי חני,
מתבלים את קוביות חזה העוף ומשפדים.
מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן וכשהשמן חם מטגנים את השיפודים במשך 2-3 דקות מכל צד עד להשחמה.
*אפשר להשתמש גם במחבת רגילה.
שלום
האם אפשר להכין את המרינדה לחזה עוף ואז להכין את החזה בתנור ולא במחבת? אם כן אשמח להוראות לתנור.
נ.ב
תמיד לוקחת מתכונים מהאתר הזה ומקבלת מלא מחמאות! תבורכי!
היי נוי,
מצרפת מתכון לחזה עוף בתנור.
אפשר לערבב את חומרי המרינדה בקערית, לתבל את הפרגיות ולהכין כמו באופן ההכנה שבמתכון שצירפתי.
יום נפלא 🌷
הי.מכינה עשיו חזה עוף עם צ’לי מתור וסילאן.לא מבינה מה צריך לעשות אחרי ההשריה
יש להשאיר את חזה העוף עם הרוטב ולטגן אותו במחבת כדקה וחצי-שתיים מכל צד ואז לשפוך מעל את שאריות המרינדה שנותרו בקערה ולהמשיך לבשל כמה דקות.
ואווווווו איזה מעדן המרינדה – חמוץ מתוק !!
מיוחד וטעים מאד
אלפי תודות וברכות 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה יעקב
הכנתי את המרינדה של צילי וסילאן.
ויצא מעדן
תודה על הכל
תודה יעקב, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על המתכונים המדהימים
בשמחה 💜
אין פשוט אין על המתכונים שלך, טעימים! פשוטים! מהירים! בזכותך התחלתי לאהוב את המטבח! תודה .
תודה מאיה! ❤️
שאלתי האם ניתן להכין גם עם כנפי עוף על גריל🍖 קניתי שיפודי פרגית עם הקיסם האם ניתן להשרותם עם הקיסם ולהכינם על גריל
כן, אפשר לתבל גם כנפיים במרינדות.
אפשר להשרות את הפרגיות עם השיפוד ולהכין על הגריל.
בהקשר למרינדות. האם אפשר לעשות על האש?
בטח.
שבוע נפלא 🙂
בא לי מוקפץ פיטריות עם חזה עוף, שייך מרינדה של סילאן?
כן, המרינדה מתאימה.
הי!
רציתי להתייעץ אתך אם הרוטב שלי לבשר בקר יכול להתאים לפרגיות?
אני עושה רוטב מבצל מטוגן, סוכר חום, קטשופ וחומץ, אפשר להשתמש בזה אחרי הבשר?
האם יש משהו שכדאי להוסיף?
כדאי שהרוטב יכסה?
תודה רבה!
נשמע לי מתאים. לא חושבת שצריך להוסיף משהו חוץ ממלח שבטח את מוסיפה.
הרוטב גם לא חייב לכסות את הפרגיות.
היי וקודם כל תודה על מתכונים מנצחים שמככבים אצלי במטבח!
אני רוצה להכין את החזה עוף עם עשבי תיבול ורציתי לשאול מה אפשר לשים במקום הרוטב צ’ילי. קצת רוטב סויה יכול להתאים?
תודה רבה וישר כח!
חנה
היי חנה,
רוטב הצ’ילי מאוד מוסיף במקרה הזה אבל אם אין לך אני מניחה שאת יכולה לשים 1-2 כפות מיץ לימון עם כף סילאן (אם את אוהבת טעם חמצמץ) או שתשימי קצת סויה עם סילאן.
יום מקסים 🙂
אני לא כל כך מבינה את אופן ההכנה בין אם בתנור ובין אם בבישול. אפשר הסבר בבקשה?
היי מאי,
פרגיות בבישול אפשר להכין באופן של המתכון הזה- פרגיות בדבש וחרדל.
פרגיות בתנור – יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות וכשהתנור חם להכניס את התבנית עם הפרגיות למשך 12-15 דקות מכל צד.
אפרת המדהימה שאני מכורה למתכונים שלה אבל פעם ראשונה כותבת…תודה רבה על הכל!!מתכונים כ”כ טעימים ברורים וסופר קלים להכנה !!
ישלי שאלונת ..
מה אפשר להשים במקום הקרונפלור? האם ניתן לוותר על זה ?
תודה רבה ושבת שלום:)
היי פנינה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
אפשר לוותר על הקורנפלור.
שבת שלום:)
תודה אפרת על התשובות.
איך לאפות, בתבנית חד פעמית?
כן, אפשר.
אני רוצה להכין פרגיות עם מרינדה של רוטב טריאקי ויש לי כמה שאלות:
האם הרוטב טריאקי עם הפלפל שחור והמלח נותנים מספיק טעם? והאם יש להשרות אותם קודם וכמה זמן?
מהו אופן ההכנה? האם אפשר גם בתנור?
היי לאה
לטריאקי יש טעם מספיק חזק כך שזה בסדר.
לא חובה להשרות לפני.
אפשר לטגן כ-2 דקות מכל צד ואז לשפוך את יתרת המרינדה מעל, לכסות ולהשאיר 2-3 דקות נוספות.
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-15 דקות.
אפרת המקסימה!כשמטגנים את החזה במרינדת עשבי התיבול יש צורך בשמן?במרינדה יש 1/3 כוס שמן זית.
בגדול אין צורך לשמן אבל אם זאת מחבת שהיא עם ציפוי שיכול להדבק אז אפשר לשמן ממש מעט.
אפרת המקסימה!מה אפשר לשים במקום טימין במרינדת עשבי תיבול?
את יכולה לוותר לגמרי על הטימין.
אין על המתכונים שלך. פשוט אלופה!!
תודה תהילה ❣
היי,
קצת דחוף לי כדי להזמין.
בקשר למרינדת סילאן, זה מתאים גם לעוף רגיל? לחזה עוף?
אני רוצה לחסוך לי עבודה ולהכין ל-2 סעודות דברים שונים באותה מרינדה.
(כרעיים ופרגיות, או פרגיות וחזה עוף)
כמו כן לא הבנתי אם המרינדות מתאימות לתנור.
הרבה תודה!
היי דבי,
כן, זה מתאים לעוף רגיל ולחזה.
יצא מקסים וכולם אהבו מאד.
תיבלתי כהוראותיך וטיגנתי הרבה זמן כל צד, חששתי איך יהיה בשבת אז בסוף שמתי בסיר גתוספת סילאן.
אפשר לקצר את הטיגון ועדיין יצא צרוב?
הרבה תודה!
היי דבי,
שמחה שיצא מוצלח.
עם מחבת פסים הטיגון יותר מהיר וגם יש סימני צריבה יפים.
אפרת, אני ממש לא רוצה לנדנד.
זה דחוף לי לשבת. אבל לא להרגע.
תודה וסליחה אם אני מטרידה אותך.
מתנצלת על העיכוב..
את יכולה לתבל בפפריקה, שום, מלח ופלפל שחור.
אם בא לך ללכת על תיבול סויה אפשר לערבב כף סויה וכף סילאן/דבש. כמובן שיש להגדיל כמויות לפי הצורך.
בוקר אור לך!
קודם כל תודה רבה!
פפריקה, פלפל שחור, גבישי שום, צ’ילי מתוק וחריף,פלפל חריף. פטרוזליה,כוסברה, חיווג’,קארי, תימין וכנראה עוד.
הרעיון לצרוב ושלא יתיבש על הפלטה.
הרבה תודה ושבת שלום לך!
רוטב סויה בסגנון סיני.
אשמח גם להוראות הכנה.,
שוב תודה.
הי אפרת,
אני מכינה פרגיות לשבת ובא לי פרגיות צרובות, לא יודעת איך להגדיר.
על מחבת בלי רוטב. או לפחות רוטב אחרי הטיגון.
אפשר להכין כך פרגית, כמו סטייק?
איזה תבלינים כן צריך? (עדיף לא כמון או כורכום).
יש לך רעיון והוראות? אשמח לקבל.
תודה רבה ושבת שלום!
היי דבי,
אם בא לך תבלין הכי הולך זה תבלין גריל אבל השאלה אם יש לך.
גם רוטב טריאקי מעולה לצריבה, לא נשאר כל כך רוטב לאחר הטיגון אבל יש טעם וצבע לפרגית.
אם לא, תרשמי לי איזה תבלינים יש לך ואנסה להרכיב משהו.
שלום וברכה,
האם ניתן לשים חרדל רגיל במקום דיז’ון??
היי אסתי,
אני חושבת שכן.
שבת שלום 🙂
תודה אפרת רוצה להכין את עכשיו את הצ’ילי המתוק – כמה מלח לשים ל750 גר’?
הייתי שמה בין שליש לחצי כפית על 750 גרם.
אפרת המקסימה רוצה להכין כמות ל750 גר’חזה להגדיל כמות המרכיבים פי 1.5?כמה מלח ופלפל לשים במרינדות שציינת לשים לפי הטעם ל750 גר’?
נכון, להכפיל מרכיבים ב1.5.
פלפל שחור מספיק קמצוץ ומלח לפי הטעם. כמות המלח משתנה בין מרינדה אחת לאחרת בגלל יתר המרכיבים באותה מרינדה.
במרינדת ה”דבש וחרדל” אפשר להשתמש בסילאן במקום דבש?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שזה ייצא יותר מוצלח עם דבש.
מתכוונת להכין 6-8 חזה עוף ובמחבת פסים
אפרת המקסימה יש לך אולי רעיון למרינדה יחסית דיאטטית ממעט שמן ותבלינים?
היי שרון,
לדעתי אם כבר מכינים חזה עוף אז שיהיה טעים 🙂
בגדול בגלל שזו מחבת פסים אפשר לשים רק כף אחת של שמן, לתבל בקצת פפריקה מתוקה, קמצוץ כורכום, מלח ופלפל שחור אבל זה יהיה תיבול מאוד פשוט ובסיסי.
מכל מתכוניך השכלתי
תודה דבורה 🙂
יום מקסים
המון המון תודה וחג שמח ❤️
היי אפרת וחג שמח, יש לך טיפים לצליית חזה עוף שייצא עסיסי?
היי ענת,
מצורף לינק עם טיפים לצליית חזה עוף עסיסי – חזה עוף במחבת.
חג שמח 🙂