חזה עוף במחבת

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 1 מאי 2017

חזה עוף במחבת

איך מכינים חזה עוף במחבת?
חזה העוף נחשב לחלק הבריא בעוף היות והוא מכיל ממש מעט שומן ולכן יש לו נטייה להתייבש.
מה שעוזר מאוד לחזה העוף לא להתייבש זה טיגון נכון ומרינדה טובה.
היות וחזה העוף הוא חלק יבש יחסית חשוב להוסיף לו שמן כדי להחדיר טיפה עסיסיות פנימה ולשמור אותה במהלך הצלייה.

מתכון לחזה עוף במחבת 
חומרים:
500 גרם חזה עוף, רצוי טרי (מומלץ לבקש מהקצב “חצי פרפר” שהוא נתח עבה)
מרינדה שאוהבים (ראו – מרינדות לחזה עוף)
אופן הכנה:
שוטפים את חזה העוף היטב ומנערים את המים, מנקים שומנים או גידים מיותרים במידת הצורך.
חותכים את העוף בהתאם למה שאוהבים: אפשר לחתוך לרצועות דקות, לקוביות, או להשאיר חתיכות שלמות (רק רצוי שהחתיכות לא יהיו גדולות מידי).
מייבשים את העוף היטב (אפשר עם מגבת נייר).
מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן, וכשהמחבת חמה מניחים את חתיכות חזה העוף אחת ליד השניה. מטגנים על אש בינונית. כאשר השוליים מתחילים להלבין הופכים בזהירות כל חתיכה ומטגנים מהצד השני. סה”כ  1-2 דקות מכל צד (תלוי בעובי ובגודל של חזה עוף. אם הוא דק מאוד, חצי דקה מכל צד תספיק).
לאחר ש”סגרנו” את העוף מכל הצדדים אפשר להוסיף את המרינדה ולהנמיך לאש נמוכה ולבשל 1-3 דקות עד לספיגת הטעמים (משך זמן הבישול תלוי בגודל הנתחים). אני ממליצה בשלב זה לכסות את המחבת, במיוחד אם הנתחים יחסית עבים, כדי שהבשר יתבשל כמו שצריך מבפנים.

הערות וטיפים:
*מומלץ להשתמש במחבת עבה עם ציפוי שאינו נדבק (כמו מחבת מיציקת ברזל, מחבת עם ציפוי קרמי או מחבת מסוג טפלון).
*אם משרים את חתיכות חזה עוף במרידנה, יש לטגן את העוף 1-2 דקות מכל צד ואז לשפוך מעל את שאריות המרינדה שנותרו בקערה.
*אם אתם מכינים מוקפץ או חזה עוף עם ירקות, יש לטגן תחילה את חתיכות חזה העוף בנפרד כדקה-דקה וחצי מכל צד. להוציא לצלחת. לנגב את המחבת ולטגן/להקפיץ בה את הירקות. לאחר שהירקות מוכנים- להחזיר את העוף ולתבל ברוטב.
למתכונים נוספים עם חזה עוף לחצו כאן.

איך מכינים חזה עוף, איך להכין חזה עוף

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
יעל (14:26 22.11.2021)

אפרת היקרה שלום וברכה!
יש לנו דיון כבר הרבה זמן-
האם אפשר לטגן שניצל בלי הפירורים שלו, כמו שרואים כאן במתכון? או שזה רק עניין לבשלנים מיומנים ולא כל אחד יכול לעשות?
והכי חשוב: יש הבדל בהכנה או בידע או במיומנות בין טיגון שניצל (פירורים) לחזה עוף (בלי פירורים)??? והבדל בטעם- באיכות והרכות (זאת אומרת אם הפירורים עושים את השניצל רך יותר ועסיסי?) או שאפשר לוותר עליהם.
נודה מאוד לתשובתך המקצועית והמפורטת!
תודה גדולה על כל המתכונים המוצלחים כל כך!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:41 22.11.2021)

היי,
שמחה ששאלת! כל אחד יכול לטגן שניצל ללא פירורים. למעשה, טיגון שניצל ללא פירורים הוא מהיר וקל ביותר…
מה שכן, הפירורים הופכים את השניצל לפריך מבחוץ ורך יותר בפנים, בשונה מחזה עוף ללא פירורים.
דבר נוסף- כשמכינים חזה עוף ללא פירורים חשוב להקפיד על שימון טוב של המחבת (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות) ומומלץ לתת השרייה של שעתיים-שלוש במרינדה.

avatar
שרה (19:35 20.11.2021)

יש לך מתכון לחזה עוף בלי ירקות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 20.11.2021)

המתכון שהגבת עליו הוא בדיוק מתכון לחזה עוף ללא ירקות(:

avatar
נעמי (12:58 12.07.2021)

היי אפרת

חתכתי פרוסות חזה עוף לנתחים בינוניים. הטעם יצא טוב אבל הבשר גם מעט צמיגי וגם חיוור.
לגבי הצמיגי מניחה שהייתי צריכה לבשל יותר זמן עד שיתרכך? ויש טיפ למראה שחום ומגרה יותר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 12.07.2021)

היי נעמי,
יש להקפיד על הוספת מעט שמן למחבת ולתת זמן בישול מספיק כדי שהעוף יתרכך.
למראה שחום יותר אפשר להשרות במרינדה עם סילאן וגם רוטב סויה או טריאקי.

avatar
קרול (01:03 26.06.2020)

הכנתי ךארוחת ערב ביותר דק לצד הסלט כרוב וגזר [ותפוחי אדמה בתנור]
טעם נפלא! תודה

חזה עוף במחבת
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:49 26.06.2020)

מהמם 🙂
תודה קרול ושבת שלום!

avatar
רותי (12:19 28.02.2020)

היי אפרת, יש לי חזה עוף שפרוסים לשניצלים דקים. זה מתאים? תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:51 28.02.2020)

זה בסדר.

avatar
לאה (15:32 10.09.2019)

האם ניתן לאפות חזה עוף המוכן לשניצלים עם אחת המרינדות במקום טיגון
וכן על איזה מהמרינדות את ממליצה

תודה רבה

לאה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 10.09.2019)

כן אפשר. אופן ההכנה כמו במתכון הזה- חזה עוף בתנור.
כל המרינדות מתאימות. מה שאת אוהבת 🙂

avatar
לילי (11:57 5.08.2019)

שאלה-
אם אני מכסה את החזה עוף נוצרים נוזלים מהשמן והמרינדה, זה לא בעייתי בחימום? (הכוונה רעיל( יש לציין שהשימוש שלי הוא בשמן אבוקדו,סילאן ושום כתוש
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:08 5.08.2019)

הנוזלים שמופרשים מחזה העוף אינם רעילים.
אין בעיה בחימום.

avatar
קלרה רומנוב (18:38 27.07.2019)

היי
אני מעוניינת להכין חזה עוף על המחבט אך ללא מרינדה, רק מלח פלפל ושמן זית.
כיצד להכין?
תודה
קלרה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 27.07.2019)

היי קלרה,
תתבלי את חזה העוף במלח ופלפל שחור.
יש לחמם מחבת עם 1-2 כפות שמן זית. כשהמחבת חמה להניח את חתיכות חזה העוף אחת ליד השניה ולטגן על אש בינונית. כאשר השוליים מתחילים להלבין להפוך בזהירות כל חתיכה ולטגן מהצד השני. כ-2 דקות מכל צד (תלוי בעובי ובגודל של חזה עוף).

avatar
רותי (09:43 14.04.2019)

תודה רבה אפרת

avatar
רותי (21:04 13.04.2019)

היי אפרת.
תודה על מתכונים נפלאים.
בדכ אני משרה את החזה במרינדה ואז מטגנת.
החלטתי לנסות בדרך שאת מציעה.
אני מחפשת מרינדה בסגנון מזרחי (גריל עוף,שום, כורכום,…)
את יכולה בבקשה להציע?
המון תודה
רותי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:38 14.04.2019)

היי רותי,
יש את המתכון הזה- חזה עוף עם בצל. את יכולה להוסיף לתיבול הקיים 2 שיני שום קצוצות/כתושות וכפית תבלין גריל עוף.

avatar
רותי (23:10 13.12.2018)

תודה רבה על מתכונים מעולים.
האם ניתן להקפיא? כמה ימים אפשר לשמור במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 14.12.2018)

ניתן לשמור במקרר 3-4 ימים.
אפשר להקפיא.

avatar
דנה (22:51 11.11.2018)

אני אוהבת את החזה דק ונקי אבל מסתבכת המון עם חיתוך החזה והניקוי שלו… בישול לא הצד החזק תמיד העדפתי אפייה 🙂
יש לך אולי טיפים שיוכלו לעזור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:22 12.11.2018)

היי דנה,
לא כולם אוהבים לעשות את זה ולכן אפשר לבקש מהקצב לעשות את זה.
חזה עוף זה חלק יחסית נקי. אם קנית נתח שלם את יכולה לחתוך אותו לקוביות ואם את רואה שיש עליו גידים או שומנים בעזרת סכין תסירי אותם.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

avatar
איילת א (20:15 5.11.2018)

היי אפרת,
אפשר להכין חצי פרפר שלם במחבת בלי לפרוס אותו? בא לי נתח שלם ואז לחתוך אותו כמו פסטרמה.. אולי להשרות במרינדה מהלילה כדי שלא יתייבש?
תודה 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 5.11.2018)

היי איילת,
פסטרמה מנתח שלם מכינים בדרך אחרת. משרים במרינדה כל הלילה ואח”כ אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות במשך כ- 40 דקות או ב- 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

avatar
Sumo (20:49 7.12.2017)

יאוו יאוו חייבים לטעום. התמונה ממש גורמת לכם לעשות אותו באותו רגע. אני עשיתי אותו בעמצה לילהה. תמשיכי כך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 7.12.2017)

תודה, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אופירה (10:01 31.08.2017)

מחפשת מתכון לחזה עוף במחבת (ללא סוכר וסיליאן, ודל שומן) אך עם פפריקה מעושנת. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:24 31.08.2017)

היי אופירה,
אפשר להכין חזה עוף לפי מה שמוסבר בדף זה ולתבל אותו רק בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
אפשר לטגן במחבת עם כף שמן אחת או להשתמש במחבת פסים ואז מספיק חצי כף שמן.

avatar
Zipi (18:41 1.08.2017)

תודה מלוא הטנא תשבוחות . מוקירה ומעריכה את פועלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 1.08.2017)

תודה ובשמחה 🙂

avatar
Zipi (18:30 31.07.2017)

מחפשת מתכון ריבת תאנים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 1.08.2017)

היי ציפי,
אין לי מתכון. אשתדל להעלות בהמשך.

avatar
אלינור (08:48 11.05.2017)

היי

יש לי שאלה עקרונית..

האם אפשר להמיר את חזה העוף בפילה הודו אדום, בו יש יותר ויטמינים?
הוא לא ייטה להתייבש?

יום מקסים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:47 11.05.2017)

היי אלינור,
אפשר. מומלץ לחתוך לקוביות.
אם מקפידים על טיגון קצר הוא לא מתייבש.
יום מקסים 🙂

avatar
ענת (11:45 4.05.2017)

היי אפרת, עשיתי את החזה כפי ההוראות, במרינדת טריאקי. עדיין יצא לי יבש וגם תפל משום מה. אולי כדאי לחתוך לרצועות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:52 4.05.2017)

היי ענת,
השתמשת בחזה עוף קפוא או טרי? הכנת כנתח אחד מבלי לחתוך את חזה העוף? כמה זמן טיגנת את חזה העוף במחבת?
אם חסר טעם אפשר להוסיף יותר טריאקי, יכול להיות שהכמות ששמת לא מספיקה לכל כמות חזה העוף.
אפשר לחתוך לרצועות אבל אז יש לטגן פחות זמן כדי לא לייבש את הנתחים.
אם את אוהבת בצל, אפשר לטגן לפני גם קצת בצל. זה יכול להוסיף לטעם.

avatar
ענת (12:34 4.05.2017)

השתמשתי בחזה טרי שהקאתי והפשרתי. טיגנתי 4 חתיכות דקות יחסית

avatar
ענת (12:35 4.05.2017)

הקפדתי לטגן מעט, אבל הבעיה שבפנים הבשר ורוד ונא, אז המשכתי עוד קצת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 4.05.2017)

פעם הבאה נסי להשתמש בחתיכות עבות וחתכי אותן לרצועות. תטגני כחצי דקה מכל צד, לאחר מכן תוסיפי מרינדה, ערבבי ותכסי את המחבת במשך 2-3 דקות. כך הטעמים ייספגו בנתחים והעוף יישאר עסיסי.

לקריאת כל התגובות