איך מכינים לימונדה
3 דרכים להכין לימונדה ביתית:
לימונדה ביתית בבלנדר:
חומרים:
לימון (עם הקליפה) חתוך ל-4 חלקים, נקי מגרעינים
חצי כוס סוכר
כוס מים רותחים
3 כוסות מים קרים
אופן ההכנה:
מערבבים את הסוכר עם כוס מים רותחים עד שהסוכר נמס לגמרי.
מעבירים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים. משפרים מתיקות לפי הטעם.
מעבירים למקרר לקירור, מסננים ושותים.
*המיץ יוצא קצת מר בגלל הקליפה.
מתכון ללימונדה אישית ב-2 דקות – ללא מכונה:
חומרים:
חצי לימון טרי
כוס מים
1-2 כפות דבש או אבקת סוכר לפי הטעם
אופן ההכנה:
סוחטים לכוס חצי לימון. ממלאים את הכוס במים וממתיקים בדבש או אבקת סוכר לפי הטעם. מערבבים היטב עד שהדבש נמס לגמרי.
מתכון לקנקן לימונדה
חומרים:
כוס מיץ לימונים סחוט (כ-5 לימונים, תלוי כמובן כמה מיץ יש בהם)
כוס מים רותחים
1/2 או 3/4 כוס סוכר (לפי הטעם האישי)
4 כוסות מים קרים
*5-7 עלי נענע (מומלץ, לא חובה)
אופן ההכנה:
-ממיסים את הסוכר עם המים הרותחים.
-שופכים לקנקן את מי הסוכר, כוס מיץ לימונים ו- 4 כוסות מים קרים. מוסיפים עלי נענע (לא חובה) מערבבים היטב ומכניסים למקרר. אם רוצים לשתות מיד כדאי להוסיף לקנקן כמה קוביות קרח.
*מומלץ להוסיף לקנקן כמה פרוסות לימון חתוכות.
אפרת, למה צריך לשים גם את הקליפה אם זה יוצא מר עם הקליפה?, מותר לעשות בלי קליפה? (זה בנוגע לאופציה הראשונה) תודה❤
בטח. אפשר להכין גם בלי הקליפה.
יצא מעולה!
שמחה שיצא טעים❤️
הי אפרת, הקנקן במקרר צריך להיות סגור?
רצוי אבל לא חייב
הי אפרת היקרה! ממש כייף כל פעם מחדש לפתוח את האתר ולגלות דברים מגניבים וקלים להכנה…
רציתי לשאול אם יש לך מתכון ללימונענע, תודה מראש:)
היי
מוסיפים ללימונדה כמה עלי נענע לפי הטעם(:
כמה ליטרים המתכון השלישי בדיוק? אם אני רוצה 4 ליטר כמה להכין?
היי,
במתכון השלישי יוצא קצת פחות מליטר וחצי.
ל-4 ליטר(יצא קצת יותר) יש להכפיל את הכמויות פי 3.
מעולה!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון🌺
הכנתי את הלימונדה, פצצות!!
בכלל אוהבת מאוד את האתר שלך ובכל פעם שצריכה מתכון נכנסת לכאן.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון❤
מה את ממליצה כתחליף יותר בריא לסוכר במתכון של הקנקן לימונדה?
היי תומר,
אפשר להשתמש בממתיק כמו סוכר או טרוביה/ סוויטאנגו וכדומה.
אפשר גם להמיר חצי מכמות הסוכר בדבש.
ערב טוב
ללימונדה בקנקן אפשר להשתמש בזה?
תודה
היי אהובה,
אם הרוטב הזה מכיל מיץ לימון בלבד אפשר.
זה יצא מאוד מר בגלל הקליפה
היי, המתכון הראשון יעבוד גם עם ליים? או שעדיף לימון?
אני חושבת שכן.
לימון ליים הוא יותר חמצמץ מלימון רגיל, לכן אם את רוצה להשתמש בלימון ליים, או שתפחיתי את כמות הלימונים, או שתגדילי את כמות הסוכר.
לכמה זמן אפשר לשמור לימונדה עם דבש במקרר?
4-5 ימים. מומלץ לערבב לפני ששותים.
כמה אבקת סוכר צריך לקנקן?
תתחילי ב 4-5 כפות אבקת אבקת סוכר ותטעמי.
הי אפרת, אפשר להשאיר את הנענע בקנקן או שצריך להוציא אותה?
אפשר להשאיר.
יצא מהמם צריך בסוף להכניס למקרר
לפני ההגשה?
כן, רצוי.
היי,
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הסוכר בממתיק אחר?
כן אפשר.
היי, במתכון הראשון של הלימונדה כשטוחנים את הלימון עם הקליפה , הקליפה לא נהיית גרגירית או עושה טעם לא טוב?
היי עופרי,
מבחינת המרקם אמורים להרגיש קצת חתיכות. לגבי הטעם הסוכר מאזן את החמיצות. כדאי להשתמש בלימון עם קליפה דקה.
הלימונדה יצאה מדהים
שמחה לשמוע 🙂
היי,
האתר שלך מהמם!
יש לך מתכון לאייס קפה להגיש לחברים לארוחת ערב?
תודה רחלי 🙂
סורי, אין לי מתכון לאייס קפה.
אפשר להכין את האופציה של בבלנדר אבל בלי קליפת הלימון ועם נענע? תודה ויום טוב
כן.
כמה זמן אפשר לשמור קנקן לימונדה במקרר? כלומר מתי מתקלקל? תודה! אתר מדהים! שידרג לי את המטבח לגמרי!! תבורכי! 🙏
היי דנה 🙂
אני מניחה שכ-5 ימים.
ואווו איזה מוושלםם תוודהה רבהה לכם.
אחלה של מתכון וטעיםם במיוחד.איןן לי מילים.תוודההה ענקיתת!
שמחה שאהבת 🙂
המתכון שלך לקנקן לימונדה כל כך טעיםםם
יש לי עץ לימונים ענק בחצר, וסוף סוף מצאתי איך ליצור ממנו משקה טעים תוך דקות.
טיפ- להכניס את הלימונדה להקפאה ואז מתקבלים פתיתי קרח בלימונדה כמו “ברד”
אין על המתכונים שלך
סופ”ש מקסים
תודה אורנה 🙂
שבת שלום