שום דבר לא נמצא

טיפים לבישול

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 24 יונ 2013

המלחת בשר

המלח מוציא מהבשר את המיץ ומעכב את השחמתו לכן רצוי להוסיף מלח רק באמצע הבישול.

איך לגרום לקציצות להיות אווריריות?

הוסיפו אבקת סודה לשתייה לתערובת הבשר (כפית לכל ק”ג בשר).

איך לשדרג קציצות עוף / בקר?

-לפני הטיגון, הוסיפו לעיסה כף רסק עגבניות לכל 1/2 ק”ג בשר/עוף.

-מומלץ להניח את העיסה במקרר כשעה לפני הטיגון בכדי שהתערובת תתגבש.

איך למנוע את תופעת ה”קצף” בטיגון קציצות?

מניחים במחבת 2-3 עיגולים של גזר. הם יספגו את הקצף שנוצר לעיתים בטיגון.

איך לגרום לאורז להיות אוורירי?

רצוי להוסיף חצי כפית מיץ לימון לכל 2 כוסות מי בישול.

איך להכין אורז אחד אחד?

-האורז צריך להיות יבש לחלוטין.

-יש לטגן את האורז כמה דקות עם שמן לפני הוספת המים.

-רצוי לא לפתוח את המכסה בזמן הבישול.

-אחרי שהאורז מוכן, יש להסירו מהאש ולכסותו במגבת במשך 10 דקות. לאחר מכן לפתוח את המכסה ולהפריד את הגרגירים עם מזלג.

חצילים מטוגנים

-פזרו על פרוסות החציל מלח והשאירו למשך כחצי שעה. המלח סופח את הנוזלים המרירים שבחצילים. לאחר מכן, שטפו טוב את פרוסות החצילים וייבשו היטב לפני הטיגון.

-טבלו את פרוסות החצילים בקורנפלור ואחר כך בקמח וביצה. זה גרום להם להיות פריכים יותר ופחות ספוגים בשמן.

הכנת פופקורן 

למניעת גרגירים שלא בוקעים, הקפיאו את גרגירי התירס וטגנו אותם מייד עם הוצאתם מהמקפיא.

איך להכין צ’יפס פריך?

– לאחר שחתכתם את תפוח האדמה, השרו אותם במים קרים כ 10 דקות והניחו לייבוש על מגבת. לאחר שהתייבשו לגמרי, טגנו אותם.

-לפני הטיגון, רצוי לפזר על הצ’יפס מעט קמח.

-לפני הטיגון, הוסיפו כף חומץ לשמן. החומץ גורם לצ’יפס לספוח פחות שמן.

איך להכין פירה חלק, טעים ועסיסי ללא חמאה?

לאחר שמועכים את תפוח האדמה, יש לערבב אותו במיקסר. יוצא פירה מושלם.

רוטב עגבניות – איך למנוע חומציות?

להניח גזר שלם בתוך הרוטב ולהוציא בתום הבישול. הגזר יספוג את החומציות.

איך להכין רוטב שמנת סמיך וטעים?

מיד ששופכים את השמנת למחבת יש להוסיף גבינת פרמזן ו/או קשקבל מפוררת  ולערבב.

איך בודקים מהי הטמפרטורה הנכונה לטיגון?

לזרוק חתיכה קטנה של שניצל/ בצק לתוך המחבת. אם זה צף ומתנתק מתחתית המחבת, השמן מוכן לטיגון.

איך לצבוע את קליפת הביצים הקשות לכהה?

לשים אותם כל הלילה בתוך סיר עם מים חמים ולהוסיף לסיר קליפות של בצל לבן.

איך להסמיך תבשילים או נוזליים?

רצוי להוסיף קורנפלור, קמח או קוואקר טחון לתבשיל.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
רומי (11:07 9.01.2024)

תודה על התשובה.
עד כמה ההבדל משמעותי בבישולים בתנור (למשל עוף או חזה עוף עם ירקות) או למשל בישול בשר בסיר בישול איטי בין שמן זית לבין שמן קנולה? פעם הייתי משתמשת בשמן זית כמעט להכל אבל בזמן האחרון המחירים ממש עלו. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:04 9.01.2024)

אין כמעט הבדל מבחינת הטעם.
את יכולה להשתמש בשמן קנולה.

avatar
רומי (10:37 3.01.2024)

היי,
איזה סוג שמן את משתמשת לבישול בתנור (למשל עוף, ירקות וכדומה) ואיזה שמן לטיגון? תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 3.01.2024)

היי,
אני משתמשת בעיקר בשמן זית בטעם מעודן.
לטיגון – בשמן קנולה.

avatar
רחלי (14:54 6.10.2020)

הי
גם אני חושבת שזה מאוד מאוד יעזור אם ליד כול מתכון תוסיפי עם מה יהיה מתאים לשלב זה יוסיף מאוד לאתר המושלם שלך…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 6.10.2020)

אוקי, חג שמח 🙂

avatar
אני (02:29 12.07.2020)

לגבי הפירה, אם איזה וו להשתמש? של הקצפה?רגיל?כי עם רגיל לא נראה לי שזה עושה משהו ועם הקצפה אני מפחדת שישבר מהפירה….
ולגבי רוטב השמנת, יש לי גבינת פרמז’ן מפוררת, אך לא כתוב איזו כמות צריך להשים?!
בתודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 12.07.2020)

הכוונה לוו הקצפה רגיל כמו שמכינים עוגה (כמו בתמונה שצירפתי).
לגבי רוטב שמנת, שימי בין שליש לחצי כוס פרמז’ן מפוררת.

טיפים לבישול
avatar
ננ (15:31 1.05.2020)

נראה לי יהיה לעזר רב אם תכתבי הדרכה איך להרכיב תפריט לארוחת צהריים באופן שיכללו בו כל אבות המזון הנדרשים, כפי הידוע לי ישנם הרבה נשים אפ’ נשים לא ממש צעירות, שכבר יותר מנוסות בבישולים, ולא לגמרי יודעות את הכללים מה נחשב חלבונים פחמימות וכ\’ו, אשמח לתגובה מה את אומרת על זה אפרת (אולי אפ’ תכתבי רק איזה צירופים של מתכונים שהעלית פה מתאימים יחד, או בכל מתכון עצמו שיהיה כתוב עם איזה עוד מתכונים הוא מתאים…יועיל מאוד!) תודה רבה! ובשורות טובות!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:45 1.05.2020)

אשתדל לרשום ולפרסם מדריך כזה 🙂

לקריאת כל התגובות