הקפאת בצק
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
28 אפר 2020
בצק עוגיות אפשר להקפיא בצק לעוגיות כשהוא עטוף בניילון נצמד.
בצק פריך כדאי לרדד למלבן לפני ההקפאה לשם נוחות העבודה אחר כך.
בצק שמרים אפשר להקפיא:
אין להכניס בצק תפוח (מלא באוויר) למקפיא. יש להוציא ממנו את האוויר לפני ההקפאה.
הפשרה – כל הלילה במקרר או על השיש, כשהבצק עדיין עטוף בניילון נצמד. לאחר שהבצק הופשר, יש להסיר את הניילון הנצמד. אם זה בצק לפני התפחה ראשונה, יש להעבירו לקערה, לכסות במגבת ולהתפיח. אם זה בצק לאחר עיצוב צורה, יש לכסות במגבת ולהתפיח התפחה שניה.
אשמח לדעת אני רוצה להכין בצק בשביל פיתות לכל השבוע ורק להכניס למחבת לאפיה לפני אכילה, איך עדיף לשמור הבצק?
תודה רבה!
היי,
אפשר לשמור את הבצק במקפיא לאחר יצירת עיגולים, ולהפשיר כמה שעות לפני הטיגון.
היי:)
אם הקפאתי בצק ואז הוצאתי למקרר ללילה (האמת שליום) אפשר להקפיא שוב?
*בצק שמרים
היי,
לאחר הפשרה של יום במקרר הקפאה חוזרת לא תעשה טוב לבצק(:
מממ הבנתי תודה!!
שלום רב,
אם יש לי מתכון של בצק שצריך התפחה ואין לי זמן באותו יום לחכות שיתפח, אני יכולה להכין אותו יום לפני ולהתפיח אותו ולשמור במקרר ולמחרת להשתמש בו בלי התפחה?
תודה רבה!
היי,
אפשר לשמור את הבצק במקפיא, להפשיר ביום ההכנה כשעתיים ואז להמשיך בהתפחה ובהכנה כרגיל.
השאלה שלי אם אני יכולה להתפיח את הבצק ולמחרת להשתמש בו בלי התפחה?
גם זה אפשרי, אבל פחות מומלץ.
בכל מקרה כפי שכתבתי לך יש לשמור במקפיא ולא במקרר.
האם ניתן להקפיא בצק של קיש בטרם האפיה ולהתשתמש בו לאחר כמה ימים.
היי סמדר,
אפשר🙂
תודה רבה. אין עליך
האם אפשר להקפיא בצק ללא גלוטן?
כן, אפשר(:
אפרת היקרה, תודה על כל המתכונים והעצות החכמות! יש לי שאלה לגבי בצק שמרים מופשר עם צורה, האם אחרי שהבצק הופשר ניתן לשים בתנור על חום נמוך של 40-50 מעלות להתפחה מהירה יותר? אציין שהוא מופשר לגמרי אך עדיין קר למגע
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
פחות מומלץ להעביר את הבצק הקר לתנור, למרות שהחום מינימלי. הבדלי הטמפרטורות עלולים לפגוע בבצק.
תודה!
היי,
כמה זמן מותר לשים בצק של אלפחורס במקרר? האם זה בסדר להשאיר אותו כמה ימים? ורק אחרי זה להפשיר ולהכין עוגיות?
היי ליאת,
מומלץ להשאיר בצק עוגיות במקרר עד 24 שעות ולא יותר.
מה שכן, את יכולה לאחסן במקפיא- מומלץ לא יותר מ5-7 ימים.
אהלן!
אני רוצה להכין בצק למלוואח ולהקפיא. התכנון הוא להכין עד לשלב הטיגון ובמקום לטגן להקפיא.
אח”כ- ב]כל פעם שרוצים לאכול להוציא ולטגן. האם הבצק יישמר? אם לא, מה עדיף לעשות?
היי אילנה,
אפשר להקפיא את הבצק, רצוי כשהוא כבר מרודד לעיגולי מלוואח דקים, כך שכל אחד עטוף בניילון נצמד.
מומלץ לשמור עד שבועיים-שלושה ולא יותר.
בהצלחה😊
בהחלט. אמא שלי מכינה בצק מלאווח ומקפיאה. יוצא מעולה
אם אני מכינה בצק שמרים בלילה ואני רוצה רק בבוקר להשתמש,
יקרה משהו לבצק?
היי יעל,
את יכולה להכניס את הבצק בתוך קערה עטופה בניילון נצמד למקרר, ובבוקר להוציא ולהמשיך בהתפחה ואפייה.
היי אפרת מעוניינת להכין בצק שמרים לחלה היום ( יום רביעי) וביום שישי לאפות לפני שבת , שואלת איך כדאי לשמר את הבצק, להתפיח או לא? מקרר מקפיא?
היי לילך,
אם את מכינה היום את הבצק אז כדאי להתפיח אותו במקרר עד הבוקר (לשים בקערה גדולה ולכסות בניילון נצמד).
כעקרון אפשר לשמור אותו במקרר עד יום שישי אבל חשוב להוריד ממנו את האוויר על ידי לישה של כמה דקות כל פעם שהוא מכפיל את נפחו. הוא יכול לתפוח כמה פעמים, זה בסדר.
היי הכנתי בצק לפיצה שאמור לעבור התפחה אחת בלבד האם ניתן להקפיא אחרי ההתפחה ולהפשיר לרדד ולתנור או שצריך לעבור התפחה נוספת אחרי הקפאה למרות שתפח בפעם הראשונה?
אם הבצק תפח לפני ההקפאה אין צורך להתפיח פעם נוספת אבל חשוב להפשיר אותו כמו שצריך.
היי אפרת, הכנתי בצק לסופגניות אתמול בלילה וכוונתי להכין אותם מחר זאת אומרת יום שני בערב, לכן הקפאתי אותו לפני התפחה ראשונה עטוף בניילון נצמד.
רציתי לדעת האם יקרה משהו לשמרים? צריך להכין תוכנית ב’ יהיו הפתעות? אני מפחדת שהבצק יהרס
היי דניאלה,
היה עדיף להקפיא אחרי התפחה ראשונה, אבל בכל מקרה תוכלי להפשיר לגמרי ולהתפיח
פשוט יכול לקחת לבצק המון המון זמן לתפוח בגלל הקור.. אבל זה לא אמור להרוס
בכל מקרה לפעם הבאה אני אמליץ להכין את הבצק בסמוך להכנה, או לפחות להתפיח התפחה ראשונה ולהכניס לאחר מכן למקפיא
בהצלחה ♥
שלום
קיבלתי תשובות נהדרות על הקפאה. אשמח לדעת גם על שמירה במקרר. האם ניתן לעשות זאת ואיך
תודה
היי מרים,
אשתדל לפרסם מדריך נוסף גם על שמירה במקרר.
בינתיים אם יש לך שאלות לגבי דברים ספציפיים שאת רוצה לשמור במקרר את מוזמנת לשאול:)
תודה רבה! עזרת לי מאוד עם כמות עצומה של בצק פיצה 🙃😅
❤️
איך אפשר להוסיף מלח לבצק מוכן?
כמה זה הכרחי? עדיף שלא מהסיבה שהמרקם יכול לצאת קצת גרגירי וגם זה יכול שלא להיות אחיד בכל הבצק.
באיזה בצק מדובר? זה בצק שהקפאת והפשרת?
כן זה בצק מופשר
אז רק אם ממש אין ברירה תרדדי את הבצק ותפזרי מלח באופן כמה שיותר אחיד ואז תלושי את הבצק.