שום דבר לא נמצא

הקפאת בצק

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 28 אפר 2020

בצק עוגיות אפשר להקפיא בצק לעוגיות כשהוא עטוף בניילון נצמד.
בצק פריך כדאי לרדד למלבן לפני ההקפאה לשם נוחות העבודה אחר כך.
בצק שמרים אפשר להקפיא:

  • לפני התפחה ראשונה ואז לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
  • אחרי התפחה ראשונה ולאחר עיצוב צורה. לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
  • אין להכניס בצק תפוח (מלא באוויר) למקפיא. יש להוציא ממנו את האוויר לפני ההקפאה.

    הפשרה – כל הלילה במקרר או על השיש, כשהבצק עדיין עטוף בניילון נצמד. לאחר שהבצק הופשר, יש להסיר את הניילון הנצמד. אם זה בצק לפני התפחה ראשונה, יש להעבירו לקערה, לכסות במגבת ולהתפיח. אם זה בצק לאחר עיצוב צורה, יש לכסות במגבת ולהתפיח התפחה שניה.

    ראו גם
    תגובותתגובות

    לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

    הוספת תגובה
    avatar
    סיון (13:02 5.02.2025)

    הי, אני רוצה להכין בצק,לרדד לפיצה ולהקפיא, אפשרי? איך עושים את זה מבחינת התפחה, הפשרה וכו’?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:25 5.02.2025)

    כן. מתפיחים התפחה ראשונה ואז מרדדים לבצק ומקפיאים.
    הפשרה – פשוט מוציאים להפשרה על השיש.

    avatar
    מירי (14:05 15.12.2024)

    היי,
    הכנתי בצק שמרים הקפאתי לאחר התפחה, הפשרתי על השיש למשך כמה שעות כעת אני רוצה להכין עם זה עוגת שמרים אבל הבצק מריח חמוץ הגיוני??

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:05 16.12.2024)

    אם זה ריח חזק אז זה אומר שהבצק החמיץ. זה יכול לקרות אם הוא עמד בחוץ הרבה זמן.

    avatar
    מירי (09:35 4.11.2024)

    היי אפרת
    בטעות הקפאתי בצק לאחר התפחה ולפני עיצוב 🙁
    קראתי בתגובות שלך את אומרת להפשיר ולהתפיח בשנית.
    האם הוא אמור לתפוח מאליו בשנית? כלומר, לשים אותו להפשרה ואז כשהוא כבר לא יהיה קר הוא פשוט יתחיל לתפוח?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:08 4.11.2024)

    אם כבר התפחת אותו לפני אז תפשירי אותו, תכיני צורה ואז תתפיחי.

    avatar
    מזל (16:56 30.09.2024)

    שלום.( שאלה קצת באיחור) אתמול הכנתי עוגת שמרים ושמתי את השוקולד ועשיתי כבר צורה. ואז הקפאתי. האם זה נכון לעשות או שהלכה העוגה?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:51 30.09.2024)

    כן אין בעיה.
    תפשירי אותה ותאפי בתנור.

    avatar
    דסי (13:57 7.08.2024)

    הקפאתי בצק שמרים והלילה הפשרתי אותו במקרר. האם אני יכולה לחכות עם הבצק עד הערב ואז להכין? או שמיד שהבצק הפשיר אני צריכה להכין?
    תודה רבה!!!

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:26 7.08.2024)

    אם את שומרת את הבצק במקרר את יכולה להכין בערב.

    avatar
    גאיה (19:05 15.06.2024)

    היי, הכנתי אתמול בצק עוגיות וכשמתי אותו בתנור ראיתי שהתנור לא עובד.., אז הקפאתי את הכדורים והם כרגע במקפיא, רציתי לשאול כמה זמן אפשר לשמור אותם במקפיא ואיך להפשיר אותם לפני ששמים בתנור

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 15.06.2024)

    אפשר לשמור כשבועיים (מעבר לזה מתחיל להיות לזה טעם לוואי). חשוב רק לכסות בניילון נצמד.
    להפשיר קצת על השיש ואז לאפות.

    avatar
    נועה (20:46 14.06.2024)

    היי, האם אפשר להקפיא כדורי בצק עוגיות ואם כן האם להפשיר לפני ההכנה?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 15.06.2024)

    כן אפשר.
    להוציא להפשרה על השיש.

    avatar
    גלי (15:08 1.05.2024)

    איזה באסה אני רואה שהגבת לי אבל לא מצליחה לפתוח את התגובה):

    הקפאת בצק
    avatar
    גלי (15:09 1.05.2024)

    הצלחתי לראות (:

    avatar
    גלי (14:20 1.05.2024)

    היי אפרת, אני מארחת בשבת ורוצה להכין מראש (היום) לחם לבן.
    איך הכי כדאי לעשות את זה? לאפות ולהקפיא? (ואם כן-איך להפשיר)
    להקפיא את הבצק ולאפות בשבת בבוקר?
    תודה רבה

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:02 1.05.2024)

    כן את יכולה לאפות היום ולאחר שזה מתקרר לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
    להוציא להפשרה על השיש (עם הניילון הנצמד) כמה שעות לפני ולחמם קצת בתנור לפני ההגשה.

    avatar
    נאוה (10:44 16.05.2024)

    לא כדאי לאפות בשבת בבוקר… גם אסור וגם אם רוצים את “התבלין המיוחד ושמו שבת” במאכלים כדי שיהיו ערבים במיוחד, צריך פשוט לאפות בשישי בוקר , הטעם גן עדן.

    avatar
    תרצה (10:41 15.11.2023)

    הי אפרת
    התפחתי בצק בערך 20 דקות ואני חיבת לצאת מהבית
    אין לי זמן להכין את הצורות
    אני יכולה להקפיא אותו ככה?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:15 15.11.2023)

    כן.

    avatar
    שרה (10:57 13.10.2023)

    היי אפרת, הכנתי אתמול בצק שמרים ושלחתי את הקטנה לשים במקרר להתפחה כל הלילה,
    מפה לשם שמה במקפיא:)
    מה עושים??

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:06 13.10.2023)

    היי
    תפשירי על השיש כשעתיים שלוש ואז תתפיחי בקערה עוד שעה ותמשיכי בהכנה.

    avatar
    אביגיל (17:30 19.09.2023)

    שלום אפרת, תודה רבה על המענה האכפתיות…
    לפני שבת וחג הכנו כמות בצק ולא היה נראה לנו שהגיע לתפיחה מספיקה, בשל אילוצי הזמנים החלטנו לא להכין אותו והכנסנו למקפיא, אחרי ההקפאה נראה שיש מצב כן תפח (לפחות חלקית),
    1. איך את ממליצה להתנהל איתו עכשיו? נעדיף הפשרה בשיש, והאם לתת לו עוד זמן נוסף לתפיחה (נראה שכן תפח חלקית יתכן שגם בירוק בהתחלה)
    2. כמה ימים ניתן שיהיה בהקפאה והשאר טוב?
    3. נראה לך שווה להשקיע עליו? אמור לצאת טוב? כי חשבנו למלא לפחות חלק ממנו וכד’

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (10:36 20.09.2023)

    היי
    קשה לדעת עד כמה הבצק יצא מוצלח, אבל כן אמור לצאת בסדר. תפשירו כשעתיים שלוש על השיש ואז תתפיחו עוד חצי שעה בערך.
    הבצק נשמר בהקפאה כשבוע שבועיים.

    avatar
    אביגיל (21:31 20.09.2023)

    תודה רבה!!🩷🩷גמר חתימה טובה 🍎🍯

    avatar
    מלכות אהרוני (08:39 14.08.2023)

    היי אפרת אין כמו המתכונים שלך בשום צורה!
    אני יכולה להקפיא בצק של עוגיות אלפחורס? או שזה יהיה מגעיל..
    וכמה זמן הם מחזיקות עם ריבת חלב ואם יש הבדל משמעותי בטעם
    תודה!

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (14:55 14.08.2023)

    היי
    תודה על הפרגון!
    אפשר להקפיא בצק אלפחורס.
    במקרר האלפחורס מחזיקות כ-5 ימים במיטבן, ועל השיש- כ-3 ימים.

    avatar
    מלכות אהרוני (15:35 14.08.2023)

    אלפחורס הכוונה לעוגיות עצמן או לעוגיה ביחד עם הריבת חלב?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (17:30 14.08.2023)

    להכל יחד.

    avatar
    תהילה (10:40 10.08.2023)

    היי אפרת,
    אין על האתר שלך! כמעט כל יום בודקת ממנו מתכונים…
    הכנתי אתמול בצק לפיתות והוא תפח ולא הספקתי להכין אז שמתי במקרר ורוצה להכין רק חצי מהכמות היום, האם אני יכולה להקפיא את השאר, או שלא יצא טוב אחרי שכבר היה יום במקרר?
    תודה רבה!!

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (12:18 10.08.2023)

    היי
    מומלץ להשתמש בכל הכמות ולא להקפיא😊

    avatar
    חני (14:15 21.04.2023)

    היי, תודה ענקית על האתר! משתמשת המון:)
    מיהרתי לפני שבת והקפאתי בצק לחלות תפוח שלא הספקתי לאפות (בלי לראות את הכללים שלך). לפני כמה שעות הוצאתי להפשיר על השיש ורואה שהוא שוקע במקום לתפוח..
    מה אפשר לעשות? יש אפשרות שיתפח שוב ואוכל לאפות אותו?
    אשמח לתשובה מהירה:)
    תודה אפרת!

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (14:35 21.04.2023)

    היי
    שמחה שאת נהנית מהאתר!
    אם הבצק כבר יותר מ-5 שעות מחוץ למקפיא אפשר לנסות להמשיך בהכנה ולא לחכות עוד.
    מקווה שיצא מוצלח(:

    avatar
    הילה (18:12 29.03.2023)

    האם ניתן להקפיא בצק ספידי ? (שמן מים ביצה מלח קמח)

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (19:16 29.03.2023)

    כן, אפשר להקפיא.

    avatar
    טליה (15:14 6.12.2022)

    האם ניתן להקפיא חלות לאחר חצי אפיה? (כלומר להתחיל לאפות באמצע שבוע ואז בשישי לגמור את האפיה כדי שיהיה טרי לשבת)

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (15:37 6.12.2022)

    לא מומלץ לעשות כך.
    אפשר להקפיא את החלות האפויות בשקית אטומה לחלוטין, ולאחר הפשרה לתת חימום קצר בתנור. כך הן נשמרות מעולה(:

    avatar
    בתאל (06:32 3.11.2022)

    שלום, אשמח לעזרה:)
    הכנסתי להקפאה בצק שמרים, לאחר התפחה ראשונה ועיצוב.
    כמה זמן ייקח לזה להפשיר מחוץ למקרר? (בערך)
    תודה 🙂

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (07:47 3.11.2022)

    היי,
    בד”כ לוקח לבצק להפשיר כמה שעות, תלוי במזג האוויר(:

    avatar
    חננאל (15:07 10.08.2022)

    אשמח לדעת אני רוצה להכין בצק בשביל פיתות לכל השבוע ורק להכניס למחבת לאפיה לפני אכילה, איך עדיף לשמור הבצק?
    תודה רבה!

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (16:07 10.08.2022)

    היי,
    אפשר לשמור את הבצק במקפיא לאחר יצירת עיגולים, ולהפשיר כמה שעות לפני הטיגון.

    avatar
    תהילה:) (22:06 21.06.2022)

    היי:)
    אם הקפאתי בצק ואז הוצאתי למקרר ללילה (האמת שליום) אפשר להקפיא שוב?

    avatar
    תהילה:) (22:08 21.06.2022)

    *בצק שמרים

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (00:28 22.06.2022)

    היי,
    לאחר הפשרה של יום במקרר הקפאה חוזרת לא תעשה טוב לבצק(:

    avatar
    תהילה:) (00:55 22.06.2022)

    מממ הבנתי תודה!!

    avatar
    רבקה (10:42 24.01.2022)

    שלום רב,
    אם יש לי מתכון של בצק שצריך התפחה ואין לי זמן באותו יום לחכות שיתפח, אני יכולה להכין אותו יום לפני ולהתפיח אותו ולשמור במקרר ולמחרת להשתמש בו בלי התפחה?
    תודה רבה!

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:15 24.01.2022)

    היי,
    אפשר לשמור את הבצק במקפיא, להפשיר ביום ההכנה כשעתיים ואז להמשיך בהתפחה ובהכנה כרגיל.

    avatar
    רבקה (13:19 24.01.2022)

    השאלה שלי אם אני יכולה להתפיח את הבצק ולמחרת להשתמש בו בלי התפחה?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:30 24.01.2022)

    גם זה אפשרי, אבל פחות מומלץ.
    בכל מקרה כפי שכתבתי לך יש לשמור במקפיא ולא במקרר.

    avatar
    סמדר (12:27 5.01.2022)

    האם ניתן להקפיא בצק של קיש בטרם האפיה ולהתשתמש בו לאחר כמה ימים.

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (14:37 5.01.2022)

    היי סמדר,
    אפשר🙂

    avatar
    סמדר (14:49 5.01.2022)

    תודה רבה. אין עליך

    avatar
    נילי קידר (13:46 10.03.2022)

    האם אפשר להקפיא בצק ללא גלוטן?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (15:45 10.03.2022)

    כן, אפשר(:

    avatar
    אגם (10:59 29.12.2021)

    אפרת היקרה, תודה על כל המתכונים והעצות החכמות! יש לי שאלה לגבי בצק שמרים מופשר עם צורה, האם אחרי שהבצק הופשר ניתן לשים בתנור על חום נמוך של 40-50 מעלות להתפחה מהירה יותר? אציין שהוא מופשר לגמרי אך עדיין קר למגע

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (12:37 29.12.2021)

    היי,
    שמחה שאת נהנית מהאתר!
    פחות מומלץ להעביר את הבצק הקר לתנור, למרות שהחום מינימלי. הבדלי הטמפרטורות עלולים לפגוע בבצק.

    avatar
    אגם (12:59 29.12.2021)

    תודה!

    avatar
    ליאת (13:43 6.08.2021)

    היי,
    כמה זמן מותר לשים בצק של אלפחורס במקרר? האם זה בסדר להשאיר אותו כמה ימים? ורק אחרי זה להפשיר ולהכין עוגיות?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:49 6.08.2021)

    היי ליאת,
    מומלץ להשאיר בצק עוגיות במקרר עד 24 שעות ולא יותר.
    מה שכן, את יכולה לאחסן במקפיא- מומלץ לא יותר מ5-7 ימים.

    avatar
    אילנה (20:37 19.05.2021)

    אהלן!
    אני רוצה להכין בצק למלוואח ולהקפיא. התכנון הוא להכין עד לשלב הטיגון ובמקום לטגן להקפיא.
    אח”כ- ב]כל פעם שרוצים לאכול להוציא ולטגן. האם הבצק יישמר? אם לא, מה עדיף לעשות?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (21:03 19.05.2021)

    היי אילנה,
    אפשר להקפיא את הבצק, רצוי כשהוא כבר מרודד לעיגולי מלוואח דקים, כך שכל אחד עטוף בניילון נצמד.
    מומלץ לשמור עד שבועיים-שלושה ולא יותר.
    בהצלחה😊

    avatar
    ליאת (08:31 22.07.2021)

    בהחלט. אמא שלי מכינה בצק מלאווח ומקפיאה. יוצא מעולה

    avatar
    יעל (00:43 28.02.2021)

    אם אני מכינה בצק שמרים בלילה ואני רוצה רק בבוקר להשתמש,
    יקרה משהו לבצק?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (00:52 28.02.2021)

    היי יעל,
    את יכולה להכניס את הבצק בתוך קערה עטופה בניילון נצמד למקרר, ובבוקר להוציא ולהמשיך בהתפחה ואפייה.

    avatar
    לילך (16:38 17.02.2021)

    היי אפרת מעוניינת להכין בצק שמרים לחלה היום ( יום רביעי) וביום שישי לאפות לפני שבת , שואלת איך כדאי לשמר את הבצק, להתפיח או לא? מקרר מקפיא?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 17.02.2021)

    היי לילך,
    אם את מכינה היום את הבצק אז כדאי להתפיח אותו במקרר עד הבוקר (לשים בקערה גדולה ולכסות בניילון נצמד).
    כעקרון אפשר לשמור אותו במקרר עד יום שישי אבל חשוב להוריד ממנו את האוויר על ידי לישה של כמה דקות כל פעם שהוא מכפיל את נפחו. הוא יכול לתפוח כמה פעמים, זה בסדר.

    avatar
    חגית (17:24 5.01.2021)

    היי הכנתי בצק לפיצה שאמור לעבור התפחה אחת בלבד האם ניתן להקפיא אחרי ההתפחה ולהפשיר לרדד ולתנור או שצריך לעבור התפחה נוספת אחרי הקפאה למרות שתפח בפעם הראשונה?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 5.01.2021)

    אם הבצק תפח לפני ההקפאה אין צורך להתפיח פעם נוספת אבל חשוב להפשיר אותו כמו שצריך.

    avatar
    דניאלה (05:27 29.11.2020)

    היי אפרת, הכנתי בצק לסופגניות אתמול בלילה וכוונתי להכין אותם מחר זאת אומרת יום שני בערב, לכן הקפאתי אותו לפני התפחה ראשונה עטוף בניילון נצמד.
    רציתי לדעת האם יקרה משהו לשמרים? צריך להכין תוכנית ב’ יהיו הפתעות? אני מפחדת שהבצק יהרס

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:01 29.11.2020)

    היי דניאלה,
    היה עדיף להקפיא אחרי התפחה ראשונה, אבל בכל מקרה תוכלי להפשיר לגמרי ולהתפיח
    פשוט יכול לקחת לבצק המון המון זמן לתפוח בגלל הקור.. אבל זה לא אמור להרוס
    בכל מקרה לפעם הבאה אני אמליץ להכין את הבצק בסמוך להכנה, או לפחות להתפיח התפחה ראשונה ולהכניס לאחר מכן למקפיא
    בהצלחה ♥

    avatar
    מרים (18:14 18.11.2020)

    שלום
    קיבלתי תשובות נהדרות על הקפאה. אשמח לדעת גם על שמירה במקרר. האם ניתן לעשות זאת ואיך
    תודה

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 19.11.2020)

    היי מרים,
    אשתדל לפרסם מדריך נוסף גם על שמירה במקרר.
    בינתיים אם יש לך שאלות לגבי דברים ספציפיים שאת רוצה לשמור במקרר את מוזמנת לשאול:)

    avatar
    אפרת ריבליס (17:59 28.09.2020)

    תודה רבה! עזרת לי מאוד עם כמות עצומה של בצק פיצה 🙃😅

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:48 29.09.2020)

    ❤️

    avatar
    מיקי (11:32 25.06.2020)

    איך אפשר להוסיף מלח לבצק מוכן?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 25.06.2020)

    כמה זה הכרחי? עדיף שלא מהסיבה שהמרקם יכול לצאת קצת גרגירי וגם זה יכול שלא להיות אחיד בכל הבצק.
    באיזה בצק מדובר? זה בצק שהקפאת והפשרת?

    avatar
    מיקי (22:22 25.06.2020)

    כן זה בצק מופשר

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 25.06.2020)

    אז רק אם ממש אין ברירה תרדדי את הבצק ותפזרי מלח באופן כמה שיותר אחיד ואז תלושי את הבצק.

    לקריאת כל התגובות