שום דבר לא נמצא

הקפאת בצק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 28 אפר 2020

בצק עוגיות אפשר להקפיא בצק לעוגיות כשהוא עטוף בניילון נצמד.
בצק פריך כדאי לרדד למלבן לפני ההקפאה לשם נוחות העבודה אחר כך.
בצק שמרים אפשר להקפיא:

  • לפני התפחה ראשונה ואז לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
  • אחרי התפחה ראשונה ולאחר עיצוב צורה. לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
  • אין להכניס בצק תפוח (מלא באוויר) למקפיא. יש להוציא ממנו את האוויר לפני ההקפאה.

    הפשרה – כל הלילה במקרר או על השיש, כשהבצק עדיין עטוף בניילון נצמד. לאחר שהבצק הופשר, יש להסיר את הניילון הנצמד. אם זה בצק לפני התפחה ראשונה, יש להעבירו לקערה, לכסות במגבת ולהתפיח. אם זה בצק לאחר עיצוב צורה, יש לכסות במגבת ולהתפיח התפחה שניה.

    ספרי מתכונים ב10 דקות
    ראו גם

    תגובות

    לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

    הוספת תגובה
    Avatar
    דניאלה (05:27 29.11.2020)

    היי אפרת, הכנתי בצק לסופגניות אתמול בלילה וכוונתי להכין אותם מחר זאת אומרת יום שני בערב, לכן הקפאתי אותו לפני התפחה ראשונה עטוף בניילון נצמד.
    רציתי לדעת האם יקרה משהו לשמרים? צריך להכין תוכנית ב' יהיו הפתעות? אני מפחדת שהבצק יהרס

    מתכונים ב-10 דקות
    מתכונים ב-10 דקות (13:01 29.11.2020)

    היי דניאלה,
    היה עדיף להקפיא אחרי התפחה ראשונה, אבל בכל מקרה תוכלי להפשיר לגמרי ולהתפיח
    פשוט יכול לקחת לבצק המון המון זמן לתפוח בגלל הקור.. אבל זה לא אמור להרוס
    בכל מקרה לפעם הבאה אני אמליץ להכין את הבצק בסמוך להכנה, או לפחות להתפיח התפחה ראשונה ולהכניס לאחר מכן למקפיא
    בהצלחה ♥

    Avatar
    מרים (18:14 18.11.2020)

    שלום
    קיבלתי תשובות נהדרות על הקפאה. אשמח לדעת גם על שמירה במקרר. האם ניתן לעשות זאת ואיך
    תודה

    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 19.11.2020)

    היי מרים,
    אשתדל לפרסם מדריך נוסף גם על שמירה במקרר.
    בינתיים אם יש לך שאלות לגבי דברים ספציפיים שאת רוצה לשמור במקרר את מוזמנת לשאול:)

    Avatar
    אפרת ריבליס (17:59 28.09.2020)

    תודה רבה! עזרת לי מאוד עם כמות עצומה של בצק פיצה 🙃😅

    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:48 29.09.2020)

    ❤️

    Avatar
    מיקי (11:32 25.06.2020)

    איך אפשר להוסיף מלח לבצק מוכן?

    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 25.06.2020)

    כמה זה הכרחי? עדיף שלא מהסיבה שהמרקם יכול לצאת קצת גרגירי וגם זה יכול שלא להיות אחיד בכל הבצק.
    באיזה בצק מדובר? זה בצק שהקפאת והפשרת?

    Avatar
    מיקי (22:22 25.06.2020)

    כן זה בצק מופשר

    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 25.06.2020)

    אז רק אם ממש אין ברירה תרדדי את הבצק ותפזרי מלח באופן כמה שיותר אחיד ואז תלושי את הבצק.

    הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.