הקפאת בצק

מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
28 אפר 2020
בצק עוגיות אפשר להקפיא בצק לעוגיות כשהוא עטוף בניילון נצמד.
בצק פריך כדאי לרדד למלבן לפני ההקפאה לשם נוחות העבודה אחר כך.
בצק שמרים אפשר להקפיא:
אין להכניס בצק תפוח (מלא באוויר) למקפיא. יש להוציא ממנו את האוויר לפני ההקפאה.
הפשרה – כל הלילה במקרר או על השיש, כשהבצק עדיין עטוף בניילון נצמד. לאחר שהבצק הופשר, יש להסיר את הניילון הנצמד. אם זה בצק לפני התפחה ראשונה, יש להעבירו לקערה, לכסות במגבת ולהתפיח. אם זה בצק לאחר עיצוב צורה, יש לכסות במגבת ולהתפיח התפחה שניה.
הי, אני רוצה להכין בצק,לרדד לפיצה ולהקפיא, אפשרי? איך עושים את זה מבחינת התפחה, הפשרה וכו’?
כן. מתפיחים התפחה ראשונה ואז מרדדים לבצק ומקפיאים.
הפשרה – פשוט מוציאים להפשרה על השיש.
היי,
הכנתי בצק שמרים הקפאתי לאחר התפחה, הפשרתי על השיש למשך כמה שעות כעת אני רוצה להכין עם זה עוגת שמרים אבל הבצק מריח חמוץ הגיוני??
אם זה ריח חזק אז זה אומר שהבצק החמיץ. זה יכול לקרות אם הוא עמד בחוץ הרבה זמן.
היי אפרת
בטעות הקפאתי בצק לאחר התפחה ולפני עיצוב 🙁
קראתי בתגובות שלך את אומרת להפשיר ולהתפיח בשנית.
האם הוא אמור לתפוח מאליו בשנית? כלומר, לשים אותו להפשרה ואז כשהוא כבר לא יהיה קר הוא פשוט יתחיל לתפוח?
אם כבר התפחת אותו לפני אז תפשירי אותו, תכיני צורה ואז תתפיחי.
שלום.( שאלה קצת באיחור) אתמול הכנתי עוגת שמרים ושמתי את השוקולד ועשיתי כבר צורה. ואז הקפאתי. האם זה נכון לעשות או שהלכה העוגה?
כן אין בעיה.
תפשירי אותה ותאפי בתנור.
הקפאתי בצק שמרים והלילה הפשרתי אותו במקרר. האם אני יכולה לחכות עם הבצק עד הערב ואז להכין? או שמיד שהבצק הפשיר אני צריכה להכין?
תודה רבה!!!
אם את שומרת את הבצק במקרר את יכולה להכין בערב.
היי, הכנתי אתמול בצק עוגיות וכשמתי אותו בתנור ראיתי שהתנור לא עובד.., אז הקפאתי את הכדורים והם כרגע במקפיא, רציתי לשאול כמה זמן אפשר לשמור אותם במקפיא ואיך להפשיר אותם לפני ששמים בתנור
אפשר לשמור כשבועיים (מעבר לזה מתחיל להיות לזה טעם לוואי). חשוב רק לכסות בניילון נצמד.
להפשיר קצת על השיש ואז לאפות.
היי, האם אפשר להקפיא כדורי בצק עוגיות ואם כן האם להפשיר לפני ההכנה?
כן אפשר.
להוציא להפשרה על השיש.
איזה באסה אני רואה שהגבת לי אבל לא מצליחה לפתוח את התגובה):
הצלחתי לראות (:
היי אפרת, אני מארחת בשבת ורוצה להכין מראש (היום) לחם לבן.
איך הכי כדאי לעשות את זה? לאפות ולהקפיא? (ואם כן-איך להפשיר)
להקפיא את הבצק ולאפות בשבת בבוקר?
תודה רבה
כן את יכולה לאפות היום ולאחר שזה מתקרר לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
להוציא להפשרה על השיש (עם הניילון הנצמד) כמה שעות לפני ולחמם קצת בתנור לפני ההגשה.
לא כדאי לאפות בשבת בבוקר… גם אסור וגם אם רוצים את “התבלין המיוחד ושמו שבת” במאכלים כדי שיהיו ערבים במיוחד, צריך פשוט לאפות בשישי בוקר , הטעם גן עדן.
הי אפרת
התפחתי בצק בערך 20 דקות ואני חיבת לצאת מהבית
אין לי זמן להכין את הצורות
אני יכולה להקפיא אותו ככה?
כן.
היי אפרת, הכנתי אתמול בצק שמרים ושלחתי את הקטנה לשים במקרר להתפחה כל הלילה,
מפה לשם שמה במקפיא:)
מה עושים??
היי
תפשירי על השיש כשעתיים שלוש ואז תתפיחי בקערה עוד שעה ותמשיכי בהכנה.
שלום אפרת, תודה רבה על המענה האכפתיות…
לפני שבת וחג הכנו כמות בצק ולא היה נראה לנו שהגיע לתפיחה מספיקה, בשל אילוצי הזמנים החלטנו לא להכין אותו והכנסנו למקפיא, אחרי ההקפאה נראה שיש מצב כן תפח (לפחות חלקית),
1. איך את ממליצה להתנהל איתו עכשיו? נעדיף הפשרה בשיש, והאם לתת לו עוד זמן נוסף לתפיחה (נראה שכן תפח חלקית יתכן שגם בירוק בהתחלה)
2. כמה ימים ניתן שיהיה בהקפאה והשאר טוב?
3. נראה לך שווה להשקיע עליו? אמור לצאת טוב? כי חשבנו למלא לפחות חלק ממנו וכד’
היי
קשה לדעת עד כמה הבצק יצא מוצלח, אבל כן אמור לצאת בסדר. תפשירו כשעתיים שלוש על השיש ואז תתפיחו עוד חצי שעה בערך.
הבצק נשמר בהקפאה כשבוע שבועיים.
תודה רבה!!🩷🩷גמר חתימה טובה 🍎🍯
היי אפרת אין כמו המתכונים שלך בשום צורה!
אני יכולה להקפיא בצק של עוגיות אלפחורס? או שזה יהיה מגעיל..
וכמה זמן הם מחזיקות עם ריבת חלב ואם יש הבדל משמעותי בטעם
תודה!
היי
תודה על הפרגון!
אפשר להקפיא בצק אלפחורס.
במקרר האלפחורס מחזיקות כ-5 ימים במיטבן, ועל השיש- כ-3 ימים.
אלפחורס הכוונה לעוגיות עצמן או לעוגיה ביחד עם הריבת חלב?
להכל יחד.
היי אפרת,
אין על האתר שלך! כמעט כל יום בודקת ממנו מתכונים…
הכנתי אתמול בצק לפיתות והוא תפח ולא הספקתי להכין אז שמתי במקרר ורוצה להכין רק חצי מהכמות היום, האם אני יכולה להקפיא את השאר, או שלא יצא טוב אחרי שכבר היה יום במקרר?
תודה רבה!!
היי
מומלץ להשתמש בכל הכמות ולא להקפיא😊
היי, תודה ענקית על האתר! משתמשת המון:)
מיהרתי לפני שבת והקפאתי בצק לחלות תפוח שלא הספקתי לאפות (בלי לראות את הכללים שלך). לפני כמה שעות הוצאתי להפשיר על השיש ורואה שהוא שוקע במקום לתפוח..
מה אפשר לעשות? יש אפשרות שיתפח שוב ואוכל לאפות אותו?
אשמח לתשובה מהירה:)
תודה אפרת!
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אם הבצק כבר יותר מ-5 שעות מחוץ למקפיא אפשר לנסות להמשיך בהכנה ולא לחכות עוד.
מקווה שיצא מוצלח(:
האם ניתן להקפיא בצק ספידי ? (שמן מים ביצה מלח קמח)
כן, אפשר להקפיא.
האם ניתן להקפיא חלות לאחר חצי אפיה? (כלומר להתחיל לאפות באמצע שבוע ואז בשישי לגמור את האפיה כדי שיהיה טרי לשבת)
לא מומלץ לעשות כך.
אפשר להקפיא את החלות האפויות בשקית אטומה לחלוטין, ולאחר הפשרה לתת חימום קצר בתנור. כך הן נשמרות מעולה(:
שלום, אשמח לעזרה:)
הכנסתי להקפאה בצק שמרים, לאחר התפחה ראשונה ועיצוב.
כמה זמן ייקח לזה להפשיר מחוץ למקרר? (בערך)
תודה 🙂
היי,
בד”כ לוקח לבצק להפשיר כמה שעות, תלוי במזג האוויר(:
אשמח לדעת אני רוצה להכין בצק בשביל פיתות לכל השבוע ורק להכניס למחבת לאפיה לפני אכילה, איך עדיף לשמור הבצק?
תודה רבה!
היי,
אפשר לשמור את הבצק במקפיא לאחר יצירת עיגולים, ולהפשיר כמה שעות לפני הטיגון.
היי:)
אם הקפאתי בצק ואז הוצאתי למקרר ללילה (האמת שליום) אפשר להקפיא שוב?
*בצק שמרים
היי,
לאחר הפשרה של יום במקרר הקפאה חוזרת לא תעשה טוב לבצק(:
מממ הבנתי תודה!!
שלום רב,
אם יש לי מתכון של בצק שצריך התפחה ואין לי זמן באותו יום לחכות שיתפח, אני יכולה להכין אותו יום לפני ולהתפיח אותו ולשמור במקרר ולמחרת להשתמש בו בלי התפחה?
תודה רבה!
היי,
אפשר לשמור את הבצק במקפיא, להפשיר ביום ההכנה כשעתיים ואז להמשיך בהתפחה ובהכנה כרגיל.
השאלה שלי אם אני יכולה להתפיח את הבצק ולמחרת להשתמש בו בלי התפחה?
גם זה אפשרי, אבל פחות מומלץ.
בכל מקרה כפי שכתבתי לך יש לשמור במקפיא ולא במקרר.
האם ניתן להקפיא בצק של קיש בטרם האפיה ולהתשתמש בו לאחר כמה ימים.
היי סמדר,
אפשר🙂
תודה רבה. אין עליך
האם אפשר להקפיא בצק ללא גלוטן?
כן, אפשר(:
אפרת היקרה, תודה על כל המתכונים והעצות החכמות! יש לי שאלה לגבי בצק שמרים מופשר עם צורה, האם אחרי שהבצק הופשר ניתן לשים בתנור על חום נמוך של 40-50 מעלות להתפחה מהירה יותר? אציין שהוא מופשר לגמרי אך עדיין קר למגע
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
פחות מומלץ להעביר את הבצק הקר לתנור, למרות שהחום מינימלי. הבדלי הטמפרטורות עלולים לפגוע בבצק.
תודה!
היי,
כמה זמן מותר לשים בצק של אלפחורס במקרר? האם זה בסדר להשאיר אותו כמה ימים? ורק אחרי זה להפשיר ולהכין עוגיות?
היי ליאת,
מומלץ להשאיר בצק עוגיות במקרר עד 24 שעות ולא יותר.
מה שכן, את יכולה לאחסן במקפיא- מומלץ לא יותר מ5-7 ימים.
אהלן!
אני רוצה להכין בצק למלוואח ולהקפיא. התכנון הוא להכין עד לשלב הטיגון ובמקום לטגן להקפיא.
אח”כ- ב]כל פעם שרוצים לאכול להוציא ולטגן. האם הבצק יישמר? אם לא, מה עדיף לעשות?
היי אילנה,
אפשר להקפיא את הבצק, רצוי כשהוא כבר מרודד לעיגולי מלוואח דקים, כך שכל אחד עטוף בניילון נצמד.
מומלץ לשמור עד שבועיים-שלושה ולא יותר.
בהצלחה😊
בהחלט. אמא שלי מכינה בצק מלאווח ומקפיאה. יוצא מעולה
אם אני מכינה בצק שמרים בלילה ואני רוצה רק בבוקר להשתמש,
יקרה משהו לבצק?
היי יעל,
את יכולה להכניס את הבצק בתוך קערה עטופה בניילון נצמד למקרר, ובבוקר להוציא ולהמשיך בהתפחה ואפייה.
היי אפרת מעוניינת להכין בצק שמרים לחלה היום ( יום רביעי) וביום שישי לאפות לפני שבת , שואלת איך כדאי לשמר את הבצק, להתפיח או לא? מקרר מקפיא?
היי לילך,
אם את מכינה היום את הבצק אז כדאי להתפיח אותו במקרר עד הבוקר (לשים בקערה גדולה ולכסות בניילון נצמד).
כעקרון אפשר לשמור אותו במקרר עד יום שישי אבל חשוב להוריד ממנו את האוויר על ידי לישה של כמה דקות כל פעם שהוא מכפיל את נפחו. הוא יכול לתפוח כמה פעמים, זה בסדר.
היי הכנתי בצק לפיצה שאמור לעבור התפחה אחת בלבד האם ניתן להקפיא אחרי ההתפחה ולהפשיר לרדד ולתנור או שצריך לעבור התפחה נוספת אחרי הקפאה למרות שתפח בפעם הראשונה?
אם הבצק תפח לפני ההקפאה אין צורך להתפיח פעם נוספת אבל חשוב להפשיר אותו כמו שצריך.
היי אפרת, הכנתי בצק לסופגניות אתמול בלילה וכוונתי להכין אותם מחר זאת אומרת יום שני בערב, לכן הקפאתי אותו לפני התפחה ראשונה עטוף בניילון נצמד.
רציתי לדעת האם יקרה משהו לשמרים? צריך להכין תוכנית ב’ יהיו הפתעות? אני מפחדת שהבצק יהרס
היי דניאלה,
היה עדיף להקפיא אחרי התפחה ראשונה, אבל בכל מקרה תוכלי להפשיר לגמרי ולהתפיח
פשוט יכול לקחת לבצק המון המון זמן לתפוח בגלל הקור.. אבל זה לא אמור להרוס
בכל מקרה לפעם הבאה אני אמליץ להכין את הבצק בסמוך להכנה, או לפחות להתפיח התפחה ראשונה ולהכניס לאחר מכן למקפיא
בהצלחה ♥
שלום
קיבלתי תשובות נהדרות על הקפאה. אשמח לדעת גם על שמירה במקרר. האם ניתן לעשות זאת ואיך
תודה
היי מרים,
אשתדל לפרסם מדריך נוסף גם על שמירה במקרר.
בינתיים אם יש לך שאלות לגבי דברים ספציפיים שאת רוצה לשמור במקרר את מוזמנת לשאול:)
תודה רבה! עזרת לי מאוד עם כמות עצומה של בצק פיצה 🙃😅
❤️
איך אפשר להוסיף מלח לבצק מוכן?
כמה זה הכרחי? עדיף שלא מהסיבה שהמרקם יכול לצאת קצת גרגירי וגם זה יכול שלא להיות אחיד בכל הבצק.
באיזה בצק מדובר? זה בצק שהקפאת והפשרת?
כן זה בצק מופשר
אז רק אם ממש אין ברירה תרדדי את הבצק ותפזרי מלח באופן כמה שיותר אחיד ואז תלושי את הבצק.