הקפאת בצק

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 28 אפר 2020

בצק עוגיות אפשר להקפיא בצק לעוגיות כשהוא עטוף בניילון נצמד.
בצק פריך כדאי לרדד למלבן לפני ההקפאה לשם נוחות העבודה אחר כך.
בצק שמרים אפשר להקפיא:

  • לפני התפחה ראשונה ואז לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
  • אחרי התפחה ראשונה ולאחר עיצוב צורה. לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
  • אין להכניס בצק תפוח (מלא באוויר) למקפיא. יש להוציא ממנו את האוויר לפני ההקפאה.

    הפשרה – כל הלילה במקרר או על השיש, כשהבצק עדיין עטוף בניילון נצמד. לאחר שהבצק הופשר, יש להסיר את הניילון הנצמד. אם זה בצק לפני התפחה ראשונה, יש להעבירו לקערה, לכסות במגבת ולהתפיח. אם זה בצק לאחר עיצוב צורה, יש לכסות במגבת ולהתפיח התפחה שניה.

    ספרי מתכונים ב10 דקות
    ראו גם
    תגובותתגובות

    לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

    הוספת תגובה
    avatar
    רבקה (10:42 24.01.2022)

    שלום רב,
    אם יש לי מתכון של בצק שצריך התפחה ואין לי זמן באותו יום לחכות שיתפח, אני יכולה להכין אותו יום לפני ולהתפיח אותו ולשמור במקרר ולמחרת להשתמש בו בלי התפחה?
    תודה רבה!

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:15 24.01.2022)

    היי,
    אפשר לשמור את הבצק במקפיא, להפשיר ביום ההכנה כשעתיים ואז להמשיך בהתפחה ובהכנה כרגיל.

    avatar
    רבקה (13:19 24.01.2022)

    השאלה שלי אם אני יכולה להתפיח את הבצק ולמחרת להשתמש בו בלי התפחה?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:30 24.01.2022)

    גם זה אפשרי, אבל פחות מומלץ.
    בכל מקרה כפי שכתבתי לך יש לשמור במקפיא ולא במקרר.

    avatar
    סמדר (12:27 5.01.2022)

    האם ניתן להקפיא בצק של קיש בטרם האפיה ולהתשתמש בו לאחר כמה ימים.

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (14:37 5.01.2022)

    היי סמדר,
    אפשר🙂

    avatar
    סמדר (14:49 5.01.2022)

    תודה רבה. אין עליך

    avatar
    אגם (10:59 29.12.2021)

    אפרת היקרה, תודה על כל המתכונים והעצות החכמות! יש לי שאלה לגבי בצק שמרים מופשר עם צורה, האם אחרי שהבצק הופשר ניתן לשים בתנור על חום נמוך של 40-50 מעלות להתפחה מהירה יותר? אציין שהוא מופשר לגמרי אך עדיין קר למגע

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (12:37 29.12.2021)

    היי,
    שמחה שאת נהנית מהאתר!
    פחות מומלץ להעביר את הבצק הקר לתנור, למרות שהחום מינימלי. הבדלי הטמפרטורות עלולים לפגוע בבצק.

    avatar
    אגם (12:59 29.12.2021)

    תודה!

    avatar
    ליאת (13:43 6.08.2021)

    היי,
    כמה זמן מותר לשים בצק של אלפחורס במקרר? האם זה בסדר להשאיר אותו כמה ימים? ורק אחרי זה להפשיר ולהכין עוגיות?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:49 6.08.2021)

    היי ליאת,
    מומלץ להשאיר בצק עוגיות במקרר עד 24 שעות ולא יותר.
    מה שכן, את יכולה לאחסן במקפיא- מומלץ לא יותר מ5-7 ימים.

    avatar
    אילנה (20:37 19.05.2021)

    אהלן!
    אני רוצה להכין בצק למלוואח ולהקפיא. התכנון הוא להכין עד לשלב הטיגון ובמקום לטגן להקפיא.
    אח”כ- ב]כל פעם שרוצים לאכול להוציא ולטגן. האם הבצק יישמר? אם לא, מה עדיף לעשות?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (21:03 19.05.2021)

    היי אילנה,
    אפשר להקפיא את הבצק, רצוי כשהוא כבר מרודד לעיגולי מלוואח דקים, כך שכל אחד עטוף בניילון נצמד.
    מומלץ לשמור עד שבועיים-שלושה ולא יותר.
    בהצלחה😊

    avatar
    ליאת (08:31 22.07.2021)

    בהחלט. אמא שלי מכינה בצק מלאווח ומקפיאה. יוצא מעולה

    avatar
    יעל (00:43 28.02.2021)

    אם אני מכינה בצק שמרים בלילה ואני רוצה רק בבוקר להשתמש,
    יקרה משהו לבצק?

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (00:52 28.02.2021)

    היי יעל,
    את יכולה להכניס את הבצק בתוך קערה עטופה בניילון נצמד למקרר, ובבוקר להוציא ולהמשיך בהתפחה ואפייה.

    avatar
    לילך (16:38 17.02.2021)

    היי אפרת מעוניינת להכין בצק שמרים לחלה היום ( יום רביעי) וביום שישי לאפות לפני שבת , שואלת איך כדאי לשמר את הבצק, להתפיח או לא? מקרר מקפיא?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 17.02.2021)

    היי לילך,
    אם את מכינה היום את הבצק אז כדאי להתפיח אותו במקרר עד הבוקר (לשים בקערה גדולה ולכסות בניילון נצמד).
    כעקרון אפשר לשמור אותו במקרר עד יום שישי אבל חשוב להוריד ממנו את האוויר על ידי לישה של כמה דקות כל פעם שהוא מכפיל את נפחו. הוא יכול לתפוח כמה פעמים, זה בסדר.

    avatar
    חגית (17:24 5.01.2021)

    היי הכנתי בצק לפיצה שאמור לעבור התפחה אחת בלבד האם ניתן להקפיא אחרי ההתפחה ולהפשיר לרדד ולתנור או שצריך לעבור התפחה נוספת אחרי הקפאה למרות שתפח בפעם הראשונה?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 5.01.2021)

    אם הבצק תפח לפני ההקפאה אין צורך להתפיח פעם נוספת אבל חשוב להפשיר אותו כמו שצריך.

    avatar
    דניאלה (05:27 29.11.2020)

    היי אפרת, הכנתי בצק לסופגניות אתמול בלילה וכוונתי להכין אותם מחר זאת אומרת יום שני בערב, לכן הקפאתי אותו לפני התפחה ראשונה עטוף בניילון נצמד.
    רציתי לדעת האם יקרה משהו לשמרים? צריך להכין תוכנית ב’ יהיו הפתעות? אני מפחדת שהבצק יהרס

    avatar
    מתכונים ב-10 דקות (13:01 29.11.2020)

    היי דניאלה,
    היה עדיף להקפיא אחרי התפחה ראשונה, אבל בכל מקרה תוכלי להפשיר לגמרי ולהתפיח
    פשוט יכול לקחת לבצק המון המון זמן לתפוח בגלל הקור.. אבל זה לא אמור להרוס
    בכל מקרה לפעם הבאה אני אמליץ להכין את הבצק בסמוך להכנה, או לפחות להתפיח התפחה ראשונה ולהכניס לאחר מכן למקפיא
    בהצלחה ♥

    avatar
    מרים (18:14 18.11.2020)

    שלום
    קיבלתי תשובות נהדרות על הקפאה. אשמח לדעת גם על שמירה במקרר. האם ניתן לעשות זאת ואיך
    תודה

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 19.11.2020)

    היי מרים,
    אשתדל לפרסם מדריך נוסף גם על שמירה במקרר.
    בינתיים אם יש לך שאלות לגבי דברים ספציפיים שאת רוצה לשמור במקרר את מוזמנת לשאול:)

    avatar
    אפרת ריבליס (17:59 28.09.2020)

    תודה רבה! עזרת לי מאוד עם כמות עצומה של בצק פיצה 🙃😅

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:48 29.09.2020)

    ❤️

    avatar
    מיקי (11:32 25.06.2020)

    איך אפשר להוסיף מלח לבצק מוכן?

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 25.06.2020)

    כמה זה הכרחי? עדיף שלא מהסיבה שהמרקם יכול לצאת קצת גרגירי וגם זה יכול שלא להיות אחיד בכל הבצק.
    באיזה בצק מדובר? זה בצק שהקפאת והפשרת?

    avatar
    מיקי (22:22 25.06.2020)

    כן זה בצק מופשר

    avatar
    אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 25.06.2020)

    אז רק אם ממש אין ברירה תרדדי את הבצק ותפזרי מלח באופן כמה שיותר אחיד ואז תלושי את הבצק.

    לקריאת כל התגובות