המרת מידות אפיה
גודל הכוס במתכונים באתר:
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם ידית) בנפח של 240 מ”ל
שאלות המרה נפוצות
כמה אבקת אפיה לכוס קמח?
לכל 1 כוס קמח רגיל מוסיפים 1 כפית מלאה אבקת אפייה
כמה כוסות זה קילו קמח?
7 כוסות קמח = קילו קמח
כמה כוסות זה חצי קילו קמח?
3.5 כוסות קמח = 500 גרם קמח
המרת חמאה בשמן
100 מ”ל שמן (חצי כוס) במקום 100 גרם חמאה
המרת ביצים ברסק תפוחי עץ
1 ביצה = 60 גרם רסק תפוחים
המרת שמן ברסק תפוחי עץ
1/2 כוס שמן = 1/2 כוס רסק תפוחים
טבלת המרות
קמח רגיל/תופח (קורנפלור, אבקת קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה)
1 כוס = 140 גרם
3/4 כוס = 100 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
_______________________________________
קמח מלא
1 כוס = 125 גרם
3/4 כוס + 1 כף= 100 גרם
1 כף = 7.8 גרם
1 כפית = 2.6 גרם
_______________________________________
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
8 כפות = 100 גרם
1 כף = 12.5 גרם
1 כפית = 4 גרם
_______________________________________
סוכר חום כהה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם
100 גרם = 7 כפות
_______________________________________
אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = כ-3 גרם
_______________________________________
דבש (כולל סירופים)
1 כוס = 340 גרם
1 כף = 21 גרם
1 כפית = 7 גרם
100 גרם = 1/3 כוס פחות 2 כפיות
_______________________________________
חמאה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
כף חמאה מומסת=7 גרם
____________________________________
שמן קוקוס
1 כף שמן קוקוס מוצק = 20 גרם
1 כף שמן קוקוס מומס – 5 גרם
_______________________________________
קוקוס
1 כוס = 90 גרם
_______________________________________
פרג טחון
1 כוס = 100 גרם
_______________________________________
אגוזים ושקדים
1 כוס אגוזים שלמים/קצוצים גס- 100 גרם
1 כוס שקדים שלמים- 140 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים טחונים – 120 גרם
_______________________________________
שוקולד צ’יפס
1 כוס = 200 גרם
____________________________________
שמרים
1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
*כף שמרים טריים בגרגירים = 8 גרם
_______________________________________
ג’לטין
1 שקית = 14 גרם
1 כף = 10 גרם
1 עלה ג’לטין = 4 גרם
_______________________________________
ביצים
XL (ענק) = 73 גרם ומעלה
L (גדול) = 73-63 גרם
M (בינוני) = 63-53 גרם
S (קטן) = מתחת ל- 53 גרם
____________________________________
מלח רגיל
1 כוס = 288 גרם
1 כף מלח = 20 גרם
1 כפית = 6 גרם
שליש כוס = 100 גרם
____________________________________
אורז
1 כוס = 200 גרם
____________________________________
נוזלים
1 כוס = 240 מ”ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ”ל = 12 כפות
2/3 כוס = 160 מ”ל = כ-10.5 כפות
1/2 כוס = 120 מ”ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ”ל = כ-5 כפות
1/4 כוס = 60 מ”ל = 4 כפות
1 כף מדידה = 3 כפיות = 15 מ”ל
1 כף מטבח רגילה = 2 כפיות = 10 מ”ל
1 כפית = 5 מ”ל
היי אפרת
ישמצב להמיר חמאה בשמן?
אם כן אז ל100 גר’ חמאה, כמה מל’ שמן זה יוצא?
זה תלוי. באיזה מתכון?
כשאת כותבת בכל העוגות לערבב ביצים וסוכר, הכוונה זה להקציף?
לא תמיד חייבים להקציף, אפשר לערבב בעזרת מטרפה ידנית (רק לא עם כף).
אם אין מטרפה ידנית אז עדיף להקציף במיקסר.
היי, אני רוצה לדעת כמה זה 300 גרם קמח?
תודה על כל המתכונים
אני מכורה על האתר שלך…
זה יוצא 2 כוסות + 2 כפות.
יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית:)
הכי פשוט לקחת כוסות מדידה לפשוט להשתמש בהם.
יש שהבדלים בין כוסות לשתיהן
השימוש בכוס מדידה יתן לך תוצאה קבוע של כמות
היי אפרת, נהנית מאד מאד מהאתר שלך, כל תכנון תפריט לארוע מתחיל באתר שלך, תודה
כמה גרם זה כוס קמח כוסמין 80%
125-130 גרם
האם ניתן להמיר חלק מכמות השמן במיץ תפוזים?
לא, זה לא אותו דבר
שלום אפרת
כשאת כותבת בקילו קמח יש 7 כוסות זכוכית 240 מ”ל את ככל הנראה מתכוונת לכוס לא מלאה עד הסוף אלא בקושי עד החלק העליון של הידית (כלומר 3/4 כוס) – אז באמת מדדתי 7 כוסות
בכוסות מלאות עד הסוף זה יוצא קצת יותר מ 5 כוסות, ראוי לציין זאת כי זה לא מובן מאליו כלל והטעה אותי בלא מעט מתכונים לצערי
אודה לך
אם ממלאים קמח בכוס בנפח של 240 מ”ל זה יוצא 140 גרם.
יכול להיות שהכוס שלך בנפח גדול יותר אחרת אין לי הסבר לזה.
הבנתי
תודה רבה על התגובה
אתר המתכונים הטוב בישראל 🙂
תודה🙂
הנה אפרת
גם בכוס השניה עם הידית שניסיתי עם אותה הכמות זה יוצא 3/4 כוס
רק בכוס השלישית ללא הידית זה יוצא כוס מלאה
הכוס ללא הידית היא הנכונה?
אם בכוס בלי הידית זה יוצא 140 גרם קמח אז זו המידה הנכונה.
הכוסות עם הידית שיש לך גדולות מידי.
תודה הסדרתי קראתי את ההמשך של כמה זה כוס קמח תודה
כמה זה 240 מיל כמו הכוס רק בגרם האם זה גם 240 גרם
זה שונה.
מ”ל זה נפח
וגרם זה משקל
או שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל ומודדים איתה את כל המרכיבים או שמשתמשים במשקל (גרם).
ערב טוב אפרת:)
אולי שאלה שלא קשורה למידות אבל איפה לדעתך אפיה יוצאת יותר טוב?
על נייר אפיה?
או על גוף התבנית עצמה אחרי שימון
איך את נוהגת עם או בלי?
היי חיים,
אני בדר”כ שמה נייר אפיה.
אז אין לזה באמת השפעה עם או בלי:)
נכון
במתכון של הפוקצות אם אני רוצה להכין מקמח מלא או כוסמין מה עדיף ואיך ממרירים מבחינת כמות המים,
אם אפשר שתכווני אותי מידות מדוייקות ובסוג הקמח שיצא טעים ומושלם,
איזה כוסמין יש לך? לבן או מלא או 70%?
אני שואלת לגבי קמח מלא וקמח כוסמין 100% ובקמח 80%
אפשר להכין באותו אופן. את המים יש להוסיף בהדרגה כי לפעמים יש צורך לשים קצת פחות כשמדובר בקמח כוסמין וקצת יותר כשמדובר בקמח חיטה מלא.
בקמח כוסמין יש פחות גלוטן ועל כן הבצק תופח פחות טוב ולכן כדאי להשתמש במשפר אפיה.
בכל מקרה מומלץ לשלב עם הקמחים קמח חיטה לבן כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי.
כמה לשים משפר אפיה?
וכמה ההמלצה שלך לגבי השילוב בקמח לבן ומלא?
צריך לקרוא על האריזה את המינונים. זה עלול להשתנות בין סוגים מסוימים של משפרי אפיה (יש כאלה שזה שקית לקילו קמח).
השילוב המומלץ הוא חצי-חצי. אם את רוצה יותר קמח כוסמין/מלא שימי ביחס של 2/3 לשליש קמח לבן.
ועוד שאלה והאם במתכון של כעוגת שוקולד שכתוב סודה לשתיה האם ניתן להמיר באבקת אפיה?
לא.
אם אין לך סודה לשתיה אז פשוט תכין בלי.
איך זה יתפח בלי אבקת אפיה או סודה?
אין במתכון אבקת אפיה?
בדר”כ זה יש סודה לשתיה בנוסף לאבקת אפיה או קמח תופח.
בוקר טוב אפרת ושבת שלום:)
שליש כוס סוכר חום-כמה זה בגרם?
שליש כוס שמן זית נוזלי?
יש לי משקל בבית זה מאוד יקל עליי
אם זה סוכר חום בהיר אז 66 גרם.
אם זה סוכר חום כהה דחוס אז 80 גרם.
שליש כוס שמן – 66 גרם.
יש לי סויטאנד גו התחליף כמה זה?
אם רשום על זה שזה 1:1 כמו סוכר לבן אז אם צריך שליש כוס במתכון שים רבע כוס, שלא יהיה טעם לוואי.
ערב טוב
כמה זה 90 מייל שמן צמחי?
שליש כוס + כף שמן.
שלום,
קניתי היום כפות מדידה.
על הראשון כתוב 1.25 מ”ל.
על השני כתוב 2.5 מ”ל.
על השלישי כתוב 5 מ”ל.
על הרביעי כתוב 7.5 מ”ל.
על החמישי כתוב 15 מ”ל.
כשכתוב באתר במתכונים כף מלח או כף פפריקה או כף כמון וכו’ – באיזה כף מדידה אני משתמשת?
וכשכתוב כפית לגבי תבלינים שונים – באיזה כף מדידה להשתמש?
תודה רבה
היי יהלי,
אני משתמשת בכף רגילה שיש בכל מטבח (הכף מתוך הסט של הסכו”ם הרגיל).
כף = 15 מ”ל.
כפית = 5 מ”ל.
תודה על התשובה.
יש לי עוד שאלה.
אם אני רוצה להכין 200 גרם עוף (נניח חזה עוף בתנור) או בשר (נניח גולש בסיר או חמין בסיר בישול איטי) למבוגר כחלק מארוחה, אז כמה אחוז יותר אני צריכה לבקש מהקצב? כי בתנור או בסיר זה מצטמצם. תודה רבה
נכון, זה מצטמצם (יותר בבשר).
בעוף – 250 ג’
בבשר- 300-350 ג’
ממש מועיל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
לכמה שווה קילו קמח שמרים בקמח רגיל + שמרים יבשים?
קילו קמח לבן + 2 כפות גדושות שמרים יבשים.
מתכונים מהממים(מעניין אם בעיתון שלנו באלעד יש מתכונים שלכם)כי ממש ממש כיף להכנה וכיףיותר ל א כ ו ל המון תודה!
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים😊
וואלה אחלה אתר
אפרת את הבלוגרית מספר 1 ברשת:)
והמדריך מושלם והטוב מסוגו ברשת
אבל לא הכנסת פה כמויות של תבלינים (פפריקה וכולי)
זה יהפוך את המדריך שלך ממושלם לאגדי
יש לך מדריך לתבלינים ?
היי
אין לי מדריך כזה מהסיבה הפשוטה שתבלינים זה עניין של טעם(:
תודה על הפרגון!
כמה כוסות קמח יש בקילו?
נהנת מהאתר בטרוףףףףףףףףףףף הוא פשוט נוח וזמין
היי
כ-7 כוסות.
היי אפרת
עזרה בבקשה לגבי דבש
כל כף דבש זה 20 גרם בכף מידה אוניברסלית ? ואם יש לי רק כף מטבח מתכת שטוחה רגילה כמו שיש לכולם, אז זה 2 כפות יוצא? או עדיין כף ?
למתכון מסויים אם רשום 75 גרם דבש אז בכף מטבח רגילה זה 7 כפות+ כפית ?
תודה
היי
כף דבש=22 גרם.
כף מטבח סטנדרטית היא בגודל מתאים.
75 גרם דבש יוצא כ-4 כפות.
תודה רבה
לכל מי שהסתבכה עם הדבש שנדבק לכוס או לכפית אפשר לשמן קודם את הכוס או הכפית והדבש עף…
תודה על המדוד המיוחד. רציתי לשאול כיצד ממירים קמח רגיל בקמח תפוחי אדמה?
היי,
זה תלוי במתכון…
באופן כללי לא מומלץ להמיר במתכונים את כל כמות הקמח בקמח תפו”א, מומלץ לשלב קמחים שונים כמו קמח מצה/קמח שקדים ועוד.
היי
כמה מחמאה זה 1 כף שמן קוקוס?
תודה
אותו דבר-כף.
היי אפרת
לרסק תפוחי עץ
לסירופ מייפל
ולחמאת בוטנים אפשר להתייחס כנוזלים?
כמה זה בכפות 100 גרם חמאת בוטנים
כמה זה בכפות או בכוס 100 גרם רסק תפוחי עץ
ולבסוף כמה זה 50 גרם סירופ מייפל בכפות?
תודה רבה רבה מראש.
היי עינת,
חמאת בוטנים-שמן
מייפל-ממתיק
רסק תפוחים- לא בדיוק נוזל אבל יכול להיחשב כזה (אם כי הוא לא מחליף נוזלים במתכון אלא ביצים).
100 גרם חמאת בוטנים= 4 כפות.
100 גרם רסק תפוחים= 5 כפות גדושות.
50 גרם סירופ מייפל= 4 כפות מחוקות.
היי אפרת
מה הכונה 0.75 כוס קמח קינואה .
זה חצי כוס קמח קינואה 3/4 כוס קמח קינואה או משהו אחר?
תודה מראש.
היי עינת,
כן, 0.75 זה 3/4.
שלום אפרת, חייבת לפרגן לך על האתר שתמיד אני מוצאת בו מתכונים טעימים ובעיקר קלים כמו שאני אוהבת.
ברשותך 2 שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות, אולי תוכלי לעזור לי.
שאלה ראשונה מה התחליף לאבקת חלב באפיה? ( אני אלרגית לאבקת חלב וגם לאינסטנט פודינג ).
האם יש לך קינוחים לקרם קוקוס אבל שלא צריך לקרר את הקוקוס כדי להפריד, הכוונה להשתמש בכל הפחית. לא מצאתי מתכונים לזה. אני ממש אשמח לתשובה, זה יעזור לי המון. תודה!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
תחליף אבקת חלב תלוי במתכון, לפעמים ניתן לוותר על אבקת חלב ולעיתים אפשר להוסיף חלב במקום.
ברוב המתכונים יש צורך להשתמש בחלק המוצק בלבד, אפשר להשתמש בכל הפחית לגנאש שוקולד וכן למתכונים לתוספות עם קרם קוקוס כמו המתכון הזה או זה.
היי אפרת .
אני מאד נהנה מהאתר שלך עם מתכונים מעולים. אך יש לי קצת בעיה עם הכוס במדידה
באתר רשום שאת משתמשת בכוס 240 מליליטר ובאתר של השקילות והמדידות רשום שכוס זה 140 גרם. אז מה נכון כאן אפשר תשובה.? תודה
היי,
איזה כיף שאתה נהנה מהאתר(:
כוס מדידה היא תמיד בנפח 240 מ”ל. לעומת זאת, לכל חומר יש משקל אחר (משקל- בגרמים, נפח- במ”ל).
כך למשל, כוס קמח=140 גרם, וכוס סוכר=200 גרם.
כמה כוסות הם 560 גרם רסק תפוחי עץ?
זה יוצא כ2 כוסות ושליש.
כמה זה 100 גרם מרגרינה בחמאה?
אותו דבר- 100 גרם😊
רציתי לדעת במה אפשר להמיר את הקמח שקדים
תודה רבה
היי,
באיזה מתכון מדובר?
חיתוכיות בוטנים, זה נשמע מאד טעים רק אשמח להמציר קמח שקדים שלא מצוי אצלי
תודה רבה על הכל המתכונים שלך טעימים וקלי הכנה!!
במקום קמח שקדים אפשר לשים אגוזים טחונים דק. לחלופין אפשר להגדיל את כמות הביסקוויטים ולשים 200 גרם (או קצת יותר- לפי הצורך).
שמחה מאד שאתה נהנה מהמתכונים!
היי, רציתי לשאול זה די דחוף, אני מכינה משהו וצריך במתכון 300 גרם עדשים, המשקל מטבח התקלקל אז רציתי לשאול כמה זה בכוסות ( בחד םעמי לשתייה חמה כי אני לא מבינה בכוסות האחרות). וכן זקוקה ל400 גרם מים ) כך כתוב במתכון) כמה זה בכוסות? בחד פעמי לשתייה חמה
אשמח ממש אם יש לך משקל מטבח ותוכלי לבדוק בשבילי..
תודה!!
היי,
תשתמשי בכוס וחצי+ כף עדשים.
לגבי המים- 400 גרם/מ”ל= כוס ו-2/3 מים.
הכנתי ויצא לי ממש טעים!!
תודה על השיתוף🌺
שבוע טוב
כמה תבניות אינגליש קייק זה תבנית עגולה אחת?
תודה רבה
היי,
זה תלוי מה קוטר התבנית העגולה- למשל אם מדובר בתבנית בקוטר 24 זה שווה ל-2 תבניות אינגליש קייק, וקוטר 20= תבנית אינגליש אחת.
התבניות העגולות הגדולות זה 24 נכון?
צריך לבדוק מה הקוטר הרשום על האריזה, קוטר 24 לא נחשב גדול.
מה יחס המרה 1 קילו קמח לבן קמח כוסמין מלא. תודה
היי,
הכמות נשארת זהה.
במאפי שמרים לעיתים יש צורך בקצת פחות מים כשמשתמשים בקמח כוסמין, לכן יש להוסיף מים בהדרגה ולפי הצורך.
שבת שלום אפרת:)
בעלי הרזה השמין בגלל המתכונים הטעימים שלך:)
רק שאלה אני באמת בהתחלה בקטע של אפיה וכולי
יש 5 מדפים בתנור איך יודעים בכל מאפה באיזה מדף לשים
רוצה לדעת בעיקר לגבי שני מאפים/עוגות
מגולגלות תמרים ועוגת שוקולד חברות אמרו לי מדף 3 זה נכון או שזה יכול להשרף שם?
וגם אשמח לסוג של כיוון כללי בעניין הזה של המיקום בתנור
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים🌺
באופן כללי תמיד מומלץ לאפות במרכז התנור. זה משתנה בהתאם לגודל התנור- למשל אם יש לך 5 מדפים תמקמי את התבנית במדף שני או שלישי.
אז בתנור xxl
76 ליטר היית ממליצה על מדף 3?
אין לי דרך לדעת כמה מדפים יש בתנור בגודל כזה…
אבל לא צריך להסתבך- פשוט תמקמי את התבנית במדף אמצעי (אם יש 6 מדפים- בשלישי, ואם יש 5 מדפים- אפשר בשני).
ערב טוב אפרת:)
אפשר להקפיא רסק תפוחים?
כן, אפשר.
איך ממירים 100 גרם שוקולד באפיה לקקאו + סוכר.
המתכונים שלך מעולים, במחברת המתכונים שלי שמורים המון מתכונים שלך ואני מבשלת מהם המון.
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
באיזה מתכון את מעוניינת להמיר את השוקולד? לא תמיד זה אפשרי…
מעונינת להמיר בכדורי שוקולד או עוגת שוקולד ליום הולדת (הסיבה במשפחה יש ילד אלרגי לאגוזים ולא תמיד ניתן להשיג שוקולד ללא חשש לאגוזים
לגבי עוגה- אני צריכה לראות את המתכון כדי להמליץ לך על תחליף(:
לגבי כדורי שוקולד- את יכולה להכין את המתכון הזה לכדורי שוקולד וחלבה ובמקום ממרח חלבה לשים ממרח שוקולד.
תודה רבה על התיחסותך המהירה, חשבתי שזה יותר פשוט.
תודה רבה על זה!
שמחה שהמדריך היה יעיל עבורך😊
כמה שוה 70 גרם מרגרינה?
היי,
הכי פשוט להעריך כמה זה 70 גרם לפי הסימונים של 50 ו-100 גרם על העטיפה של המרגרינה.
אם את רוצה לדעת לפי כפות- 70 גרם= 6 וחצי כפות מרגרינה.
יו, התכווני לשאול לכמה שמן זה שווה…
סורי…
יש להשתמש ב70 מ”ל שמן (זה בערך שליש כוס).
שלום
כמה זה 500 גרם חמאת בוטנים? כמה כוסות/כפות?
היי,
500 גרם= כ-2 כוסות חמאת בוטנים.
היי אפרת יקרה רציתי לשאול מה היחס כשממירים שמן רגיל בשמן קוקוס?
היי,
אם במתכון המקורי דרוש שמן (לא חמאה) היחס נשאר זהה.
יש לי מתכון עם 600 גרם בסקויטים ,שצריך לטחון אותם, כמה זה בערך?
היי,
מ600 גרם יוצא כ-5.5 כוסות פירורי ביסקוויטים.
שלום
יש לי מתון שאני צריכה לשים בו 2 כוסות סוכר.
אני רוצה לשים במקום זאת אבקת סוכר.
כמה אבקה אני צריכה לשים?
תודה רבה 🙂
היי,
יש לשים 3 כוסות ושליש.
תודה רבה!!!
אין לי מילים להודות…
שלום אפרת,
אני רוצה להחליף 100 גרם חמאה בשמן קוקוס בשביל שהעוגיות יהיו פרווה. מדובר על עוגיות קוואקר קרנצ’יות.ראיתי בעבר באתרי אפיה כלל שאמר שבהמרה מחמאה לשמן קוקוס צריך 80% מהכמות. כלומר 100 גרם חמאה =80 גרם שמן קוקוס.
אשמח לדעת באיזה סוג של עוגות/עוגיות צריך שההמרה תהיה בשמן קוקוס במצב מוקשה ומתי במצב נוזלי.
תודה רבה
היי,
לפי הידוע לי בעוגיות באופן כללי עדיף להשתמש בשמן קוקוס מוצק או רך אך לא נוזלי. בעוגות בחושות אפשר שיהיה גם נוזלי לגמרי.
היי אפרת, ואם אין לי איך להשיג כרגע את הכוס. איך אני בכל אופן מודדת בח”פ?
היי שירה,
גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
אם תוכלי לכתוב את היחס שבין ממתיק נוזלי סוכרזית לבין סוכר למשל אם צריך כוס סוכר, כמה טיפות סוכרזית הם תחליף.?
היי רחל,
למיטב ידיעתי 30 טיפות = 1 כף סוכר, כך שבערך 2 כפות= כוס סוכר.
בכל מקרה ממליצה לוודא שזה היחס הנכון בהתאם להוראות השימוש על האריזה(:
כמה זה כף שמן במ”ל? זה לא רשום במדריך המושלם הזה:)
היי חיים,
כף שמן= כ-15 מ”ל.
אפרת אלופה מתקונים טעימים
תודה רבה💖
שמחה שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון❤
קודם כל אפרת, המתכונים שלך הם ממש הצלה
אוהבת להכין אותם בצ’יק צ’אק ולקבל משהו מרשים ויפה…
יש לי שאלה: הבן שלי אלרגי לביצים וראיתי שכתבת שאפשר להמיר ביצים ברסק תפוחים. זה נכון לכל מתכון שהוא עם ביצים?
גם לפשטידות וכו’?
היי אסתי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אני מצרפת לך מדריך של תחליפי ביצים ובו מפורט בדיוק אילו תחליפים יש ולמה הם מתאימים😊
כמה זה 100 מל מים?
תודה❤
היי אהובה,
100 מ”ל= חצי כוס פחות כף מים.
תודה על התשובה המהירה
האם הכונה לכוס יוניברסלי?
כן, בנפח 240 מ”ל.
היי,
דבר ראשון אפרת, תודה רבה על כל המתכונים האלופים האלה!!! אני הכנתי הרבה דברים מפה, ויצא טעים…פשוט מושלם!
דבר שני, רציתי לשאול האם באמת צריך להשתמש עם כוס כזאת, למה אי אפשר להשתמש עם כוס רגיל של אפי’ה (16 כפות), כאילו יש באמת סיבה?
וכל פעם שכתוב במתכונים להשים כוס של משהו, אז אמורים להשתמש בכוס זכוכית שמראה כאן? כי אין לי כוס כזאת, ולא כל כוסות הזכוכית באותו גודל… (אני באמת לא מבינה, ואני רוצה להבין… זה לא בקטע לחפור!)
תודה ענקית!
היי אסתר,
במתכונים באתר וברוב המתכונים בכלל, יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל. כוס הזכוכית שבאתר היא בנפח 240 מ”ל ולכן מתאימה. אפשר כמובן להשתמש בכל כוס אחרת שהיא בנפח כזה. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
תודה רבה!!!
אין עלייך!
השבת הכנתי שתי סוגים של עופות מפה, ויצא טעיייייים ברמות!!!
שמחה ממש לשמוע! תודה אסתר😊
שלום אפרת היקרה!
רציתי לשאול בכל אופן אם אין לי כזו כוס, לא אוכל לעשות עם כוס חד פעמית ויצא לי מוצלח?
היי שירה,
את יכולה להכין עם כוס חד פעמית לשתייה חמה.
שלום אפרת ותודה רבה! רציתי לדעת כמה גרם קמח יש בכוס חד פעמית פשוטה?
היי שירה,
כוס קמח= 140 גרם.
איך ממירים חצי שקית שמרים טריים לשמרים יבשים?
חצי שקית (25 גרם)= כף (11 גרם) שמרים יבשים.
אתר מעולה – במיוחד נטול גלוטן
ובמיוחד אהבתי את עוגת הבננה ללא גלוטן 🙂
תודה !
שמחה מאד לשמוע❤
אפרת בוקר טוב
תודה על האתר אני נעזרת בו המון!!!!!!!
שאלה-כמה כוסות זה 350 גרם גבינה???? יש לי אריזת חיסכון ואני לא יודעת איך למדוד..תודה!
בערך כוס וחצי, אבל הכי טוב שתמדדי- פשוט תשימי בכוס בנפח 240 מ”ל (גם כוס חד פעמית לשתיה חמה מתאימה) ותראי כמה יוצא…
ראשית: האתר מכרה זהב של ממש, משובח ומבורך מכל כיוון. תודה רבה.
ועכשיו השאלה: איך יודעים לחשב מידות מ”ל של שמן, מים, מיץ תפוזים ועוד – כאשר יש רק משקל ואין כוס מדידת נוזלים?
היי משה,
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים באתר!
לכל נוזל יש משקל שונה מעט ביחס לנפח. למשל כוס שמן=200 גרם.
כדי לא להסתבך עם זה הכי טוב פשוט להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (גם כוס חד פעמי לשתייה חמה מתאימה).
היי בטח שיש. גש לחנות מתמחה כמו פעמית סטור יש קנקן ממש בזול שמודדת במיל ובגרמים.
בהצלחה
היי.. האם כוס מדידה אוניברסאלי שווה לכוס הזכוכית 240 מל..תודה
היי פידא,
כן🙂
האם ניתן להחליף במתכון של בצק לפיצה את השמרים באבקת אפיה? אם כן כמה אבקת אפיה מחליף 10 גר’ שמרים?
תודותי!
היי,
עדיף להכין מתכון ללא שמרים, כיוון שכמויות המרכיבים מתאימות לשימוש בשמרים.
מצרפת לך מתכון לפיצה ללא שמרים.
בהצלחה😊
היי אפשר לדעת כמה זה 600 גרם מים?
תודה רבה!!!
היי שרית,
נפח של מים שווה למשקלם. לכן 600 גרם=600 מ”ל, שזה יוצא 2 כוסות וחצי:)
שלום רציתי בבקשה לשאול כמה כוסות זה 200 גרם קמח תודה רבה
היי רבקה,
כוס קמח=140 גרם.
לכן 200 גרם קמח = כוס וחצי פחות כף.
תודה רבה על התשובה המהירה
לילה טוב
הי אפרת, אולי תוכלי לסייע- כמה כוסות זה 250 גרם דלורית? תודה!
היי מיכל,
מספר הכוסות תלוי בגודל חתיכות הדלורית.
אני יכולה לשער ש250 גרם דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות זה בערך 2 כוסות.🙂
תודה רבה על התשובה המהירה ובכלל על אתר נפלא! כבר בישלתי את הדלורית. זה אומר שצריך לשים יותר מ 2 כוסות? שוב, תודה!
אפ הכנת את הדלורית כחלק מתבשיל או במרק אין צורך לבשל עוד:)
אם אני רוצה להכפיל כמות…איך?
היי רות,
פשוט להכפיל פי 2 את כל חומרי המתכון….
בהצלחה😊
הי אפרת,
תודה רבה על האתר ועל ההסבר שפרטת זה כל כך עזר וסידר לי את המוח…
ולמשל יש לי מתכון של 250 גרם קמח שזה כוס ושלושת רבעי ואני רוצה להכפיל את הכמות בחצי אני צריכה עוד 125 גרם שזה חצי כוס ו5 כפות וחצי – אני צודקת?
תודה רבה😉
היי רננה,
אם את מכינה כמות וחצי זה יוצא 325 גרם קמח = 2+1/3 כוסות.
בהתחלה כתוב שכוס זכוכית היא 240 מ״ל ואחכ כתוב שכוס קמח זה 140. מה נכון?
240 זה הנפח. זה קבוע ולא משתנה.
140 זה המשקל וזה משתנה בהתאם לכובד המוצר.
אם משתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל אפשר להתעלם מהגרמים.
תודה. בקיצור למלא מידת כוס ולדעת שזה בקמח= 140. ממד צריכה להיות מתמטיקאית חחחח
כן 🙂
הגרמים מיועדים למי שמודד במשקל ולא בכוס.
היי אפרת בוקר אור
כמה זה שליש כוס בורגול דק בגרם ?יש לי משקל בבית
כ-70 גרם.
כמה גרם קמח יש בכוס פלסטיק 180 מל
כ100 גרם.
היי, אשמח אם תוכלי לעזור לי.
אם אני צריכה 5 כפות קמח תופח ואין לי, בכמה אבקת אפייה אני צריכה להשתמש עם קמח רגיל? תודה מראש
חצי שקית אבקת אפייה.
שלום אפרת
הכוס שאת משתמשת זה 240 מל את יודעת כמה מל זה כוס פלסטיק רגילה ? או כוס קרטון בינונית (לא גדולה)?
היי תהילה
כוסות פלסטיק הם בערך 180-220 מ”ל
יש כוסות קצת יותר גדולות יש יותר קטנות
כוס חד פעמית שתיה חמה 200 מ”ל
יש כוסות לשתיה חמה בנפח של 240 מ”ל (צריך להסתכל מה רשום על האריזה).
תודה רבה!!
שלום.. מה הכוונה ב “8 יחידות”? 8 רבעים או עיגולים?
היי אירמה מה כוונתך? באיזה מתכון היה לך רשום?
כמה זה חצי קילו קמח בכוסות
מידה?
3.5 כוסות בכוס זכוכית אוניברסלית עם ידית.
בוקר טוב אפרת כוס שמן זית מבחינת הכמות זה 240 מ”ל כמו כוס מים רגילה או שזה שונה?
היי חיים, נכון
240 מ”ל זה כוס מלאה של שמן זית, כוס סטנדרטית זכוכית עם ידית
שבת שלום🌸
במכשיר של אופה לחם- מה היחס בין קמח מחיטה מלאה לשמרים יבשים?
ל 625 גרם קמח מחיטה מלאה, כמה כפיות שמרים יבשים צריך?
2.5 כפיות.
הי אפרת.. את יודעת אולי כמה כוסות זה 180 גרם קמח?
כוס ו4 כפות קמח
ערב נעים ❤️
תודה רבה על התגובה המהירה!!😍
היי אפרת כמה זה בגרם כוס סולת בכוס הזכוכית עם הידית ?
180 גרם.
שלום אפרת, רציתי לשאול אם אין לי אבקת סוכר ואני רוצה לטחון סוכר. אני צריכה 100 ג’ אבקה, כמה סוכר לטחון? (בכוס זכוכית רגילה) תודה רבה
בסביבות שני שליש כוס סוכר.
מה הכלים הדרושים?
לאיזה מתכון?
עוגה פשוט מהממת. בדיוק מה שחיפשתי
פעם שלישית שאני מכינה והיא פשוט נחטפת. הילדים כולם אוהבים. מומלץ
תודה רחל ❤️
איך ממירים סוכר לבן בסוכר חום?
אפשר להמיר באותה כמות ולקחת בחשבון שסוכר חום קצת פחות מתוק (לא משהו קריטי).
אם חשוב לך שזה ייצא מספיק מתוק תוסיפי עוד קצת סוכר חום מעבר למה שרשום.
הי אפרת,
אולי תוכלי לסייע לי-
כמה כוסות זה 500 גרם כוסמת ירוקה (יבשה)? תודה רבה!!
היי מיכל,
כוס כוסמת ירוקה זה בסביבות 200-210 גרם כך ש500 גרם אמור לצאת בסביבות 2.5 כוסות.
לא הבנתי, איך כוס קמח זה 125 גרם וכוס סוכר זה 200 גרם??
גרם לכוס זה לא אמור להיות אחיד?? אולי אני אבין אחת ולתמיד למה עוגות לא יוצאות לי טוב… תמיד חשבתי שכוס קמח, כוס סוכר, כוס שמן, כוס קקאו וכו’ זה 200 ml בסימון של כוס מדידה סטנדרטי
היי מיכל,
נפח (מ”ל) זה משהו קבוע.
גרם זה משקל ולכן משתנה. כל מוצר שוקל אחרת.
אם את משתמשת במשקל אפשר למדוד את המוצרים לפי הגרם הרשום אבל אם את משתמשת בכוס נכונה אז אפשר להתעלם מהגרם ולהכין לפי המידה הרשומה, לדוג’ שליש, חצי, רבע כוס וכו’.
200 מ”ל זאת כוס קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
200 מ”ל זה נפח
וכאן מדובר על משקל, והסוכר כבד יותר
לא כל החמרים שוקלים אותו הדבר על אותו נפח. כשמדברים על מידה של כוס מדברים על נפח. חומר אחד יהיה כבד יותר בנפח של כוס ואחר קל יותר. כוס מלאה בעופרת תהיה הרבה יותר כבדה מכוס מלאה בקמח.
הי, מיכל את צודקת בהכל משתמשים בכוס אבל כמה נכנס מכל מוצר זה שונה
לא בטוחה אני צריכה עזרה האם 30 גרם שמרים יבשים זה כף וחצי?
30 גרם שמרים יבשים זה 3 כפות מלאות.
אפרת שלום
כמה זה ,
300 גרם בטטה ?
600 גרם קמח ?
300 מ”ל מיץ תפוזים ?
250 גרם פטה ?
בבקשה אם תוכלי לענות לי אני אשמח .
האתר שלך מהמם .
תודה לך
300 גרם בטטה – בטטה בינונית
600 גרם קמח – 4 כוסות + 3 כפות מלאות.
300 מ”ל מיץ תפוזים – כוס ורבע
250 גרם פטה – כ-2 כוסות פטה מפוררת
*הכוונה לכוס בנפח 240 מ”ל – כוס זכוכית רגילה עם ידית (עדיף) או כוס רגילה מקרטון לשתיה חמה.
תודה רבה
יש לי מתכון להכנת פיצה עם 500 גרם קמח רגיל+ 2 כפיות שמרים יבשים. אבל יש לי כבר קמח עם שמרים של אוסם, האם ניתן בכלל להמיר את זה לקמח שמרים ואם כן אז איך?
בשום טבלת המרה לא מצאתי התייחסות לדבר הזה..
אפשר לשים 500 גרם קמח שמרים ולוותר על השמרים.
היי אפרת,
אני צריכה להשתמש בקמח לחם ויש לי רק לחם לבן,
יודעת אם אפשר להשתמש בקמח לבן אם תוספת משהו?
תודה אלופה!
את יכולה להשתמש בקמח לבן (קמח לחם זה קמח לבן שהוסיפו לו עוד קצת גלוטן וויטמינים).
יום נפלא 🙂
הי אפרת את אומרת שבמתכונים את משתמשת בכוס של 240 מל , ומצד שני רשום שכוס קמח זה 140 גרם… האם זה אותו הדבר?
כן, זה אותו דבר.
240 מ”ל זה הנפח ו140 גרם זה המשקל.
הנפח אינו משתנה אבל המשקל כן.
לדוג’ כוס בנפח 240 מ”ל = 140 גרם קמח
כוס בנפח 240 מ”ל = 200 גרם סוכר
אם משתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל אז אין צורך להתייחס למשקל שרשום בגרמים.
מעולה תודה עזרת לי מאוד
שלום חדשה באתר הנפלא הזה
האם המרת חמאה בשמן מורידה מערך עוגת גבינה אפויה +קרם גבינה ללא אפיה? מבחינת טעם בלבד
תודה
היי נורית,
אם את מתכוונת לתחתית ללא אפיה שמכינים מביסקוויטים וחמאה אז שמן פחות מתאים במקרה הזה כי הוא לא מתקשה בקירור ולכן התחתית לא תצא יציבה.
אם הכוונה לתחתית אפויה שמכינים מקמח אז אפשר להשתמש בשמן.
האם אפשר להחליף אפונה יבשה בקפואה?
אפשר אבל יש לבשל אותה קודם במים רותחים עד לריכוך.
היי רציתי לדעת
אם כתוב במתכון 280 גרם קמח תופח ואני רוצה לשים קמח רגיל – כמה אבקת אפייה להוסיף וכמה קמח?
280 גרם קמח רגיל (2 כוסות) + שקית אבקת אפיה (10 גרם).
היי יפעת אשמח לדעת כמה שווה בגרם כוס שוקולית.לא מצאתי באתר.תודה
140 גרם.
תודה וסליחה טעיתי בשם -אפרת
רציתי לשאול אם אפשר להמיר דבש במשהו אחר כי אין לי דבש-זה דחוף!!!!
באיזה מתכון?
היי..
האם אפשר בכל מתכון להחליף קמח כוסמין ברגיל?
אשמח לפרוט.. וכן אם יש הבדל בכמות או שנגיד כוס רגיל בעד כוס כוסמין?
תודה רבה אשמח ממש לתשובה😘
אם במתכון רשום “קמח כוסמין מלא או לבן” אפשר להחליף בקמח לבן רגיל באותן כמויות.
אם במתכון רשום “קמח לבן רגיל” אפשר להחליף בקמח כוסמין לבן באותן כמויות.
לאפיה יש להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית ולא בכוס זכוכית עם ידית . לבישול, כוס הזכוכית שלך מתאימה מאחר וכמות הגבינות במתכון זה גם טעם אישי. כמובן שתמיד טועמים לפני תוספת הביצים אם ישנם במתכון .
היי אתי,
בכל המתכונים שלי אני משתמשת בכוס זכוכית עם ידית כמו בתמונה. אפיה + בישול.
הנפח שלה שווה לנפח של כוס מדידה אוניברסלית.
צריך לזכור שלא לכולם בבית יש כוס מדידה.
דבר ראשון זה פשוט מעולה האתר הזה.
יש לי שאלה:
אם כתוב 1.6 ק”ג קמח מזה אומר?
תודה רבה.
זה יוצא כ11.5 כוסות.
אפשר לשים חבילת קמח של 1 קילו + ¼4 כוסות.
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
היי איך מודדים 225 גרם גבינת שמנת כאשר יש בקופסא 200 גרם. וכיצד מודדים 75 גרם שמנת חמוצה כאשר יש במיכל 200 מ\”ל
כף גבינה לבנה זה 25 גרם אז יש לשים קופסה + כף.
יש לשים כ-3 כפות שמנת חמוצה.
היי אפרת,
יש לי פאי לימונים שהמילוי שלו עשוי מקורנפלור , מים, מיץ לימון, סוכר, חמאה וחלמונים, האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה, או בתחליף אחר? תודה רבה
אני חושבת שכן.
האם ניתן להמיר שמן קוקוס בשמן רגיל? ואם כן מה הכמויות?
לא תמיד, תלוי באיזה מתכון מדובר.
היי אפרת, אשמח שתעשי לי סדר כי אני מסתבכת באפיה עם גרם/מ״ל/כוס וכו׳
התחלתי לעבוד עם כוסות מדידה לאפיה וחשבתי שזה יקל עלי ועכשיו אני יותר מבולבלת. חשבתי ש240 גרם= 240 מ״ל כוס מדידה לא משנה איזה רכיב שמה בפנים וזה לא נכון. אז..
לצורך העניין .. כשכותבים 140 גרם קמח (כוס) הכוונה ל-240 מ״ל כוס מדידה? ואם מדובר בנוזל זו עדיין אותה כוס? תודה רבה
בכל המתכונים יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל ואז את יכולה להתעלם מהגרמים שרשומים ולהכין לפי הכמויות (רבע כוס, חצי כוס, שליש כוס וכו’). זאת אומרת שאם רשום לדוג’ רבע כוס (50 ג’) סוכר, את שמה רבע כוס ומתעלמת מהגרם. רק מי שיש לו משקל רצוי שיעבוד לפי הגרמים.
וכן, 140 גרם קמח = כוס בנפח 240 מ”ל.
מקווה שהבנת 🙂
היי איזה תחליף אפשר לשים במקום הקקאו בעוגת קרמבו לפסח ?
אפשר לשים אבקת שוקולית באותה כמות או 75 גרם שוקולד מריר מומס.
חג שמח 🌺
באיזה קמח יכולה להחליף את הקמח מצה?
ילדים עם צליאק
זה ממש תלוי באיזה מתכון מדובר.
מה התחליף לקורנפלור? ומה התחליף לתמצית וניל?
במקום תמצית וניל אפשר לשים שקית סוכר וניל ולהפחית כף שטוחה סוכר מהמתכון.
לגבי קורנפלור, זה ממש תלוי באיזה מתכון מדובר.
במה אפשר להמיר את השמנת??
בעוגת טעמי ?
אפשר לשים במקום קרם קוקוס או 4 כפות ממרח ריבת חלב במקום כל שכבת הקרמל.
איך ממירים את המידות שלך בכוסות מדידה סטנדרטיות?
האמת שאני לא עושה את המתכונים בגלל צורת המדידה. זה ממש מסובך לי.
המידות שבאתר הן בכוס מדידה סטנדרטית בנפח 240 מ”ל.
אין מה להסתבך. יש לך כוס מדידה בנפח 240 מ”ל או כוס זכוכית רגילה עם ידית כמו בתמונה?
כל כך טוב שכתבת באיזה כוס השתמשת. הלוואי שכל כותבי המרשמים ילמדו מזה.
ואייי נכון!
כמה זה 200 גר\’ חמאת בוטנים חלקה?
בערך 8 כפות.
👍
בס\”ד
היי אפרת שוב 🙂
ברשותך, בהמשך לשאלתי הקודמת, אם אכן אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחים, האם לדעתך הרסק יתאים בעוגיות שיבולת שועל שלך? בעלי אוהב אותן מאוד ואני רוצה להכין שוב לשבת
תודה רבה
כן. אני אישית ממליצה להמיר רק חלק מכמות השמן כדי שהמרקם ייצא מוצלח יותר. הכוונה לשלב שמן ורסק תפוחים.
כמה פחות או יותר לשים מכל דבר?
תודה רבה 🙂
1/6 (שישית) מכל דבר.
אבל עדיף רבע כוס שמן ולהשלים ברסק תפוחים עד שליש כוס.
בס\”ד
היי אפרת ערב טוב,
לגבי ההמרות, סליחה על הבורות אבל לגבי החלפת השמן ברסק תפוחים, אם אני צריכה שליש כוס שמן זה גם מומר בשליש כוס רסק תפוחים?
תודה רבה ותבורכי
❤ הכנתי אותה היום והיא פשוט מעולה. אין עליך אפרת 👍
שמחה לשמוע ❤️
תודה לך
כמה כוסות זה חצי קילו סולת? תודה רבה!
⅔+2 כוסות.
הי אפרת. קודם חייבת להגיד שהאתר שלך מצוין ובזכותו התחלתי לבשל ולאפות, מה שלא חשבתי שיקרה אף פעם… מנסה להבין לגבי מידות במתכונים, פה את כותבת שאת משתמשת בכוס זכוכית בנפח של 240, אבל למשל במתכון של עוגיות אגוזים חמאה ושוקולד צ\’יפס את כותבת כוס קמח רגיל 140 גרם, אז באיזה כוס להשתמש – חד פעמית או זכוכית?וגם למשל חצי כוס – 60 גרם אגוזים טחונים, ואחכ חצי כוס 100 גרם שוקולד ציפס , לא הבנתי למה חצי כוס לפעמים כך ולפעמים כך… תודה!
היי יעל,
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס זכוכית עם ידית בנפח 240 מ”ל.
240 מ”ל זה נפח ו140 גרם זה משקל.
משקל של כוס קמח בנפח 240 מ”ל = 140 גרם.
הנפח של הכוס לא משתנה אבל המשקל כן משתנה בין המרכיבים השונים.
אם את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל את לא צריכה למדוד עם משקל. מספיק למלא את הכוס בהתאם לגובה שרשום במתכון – חצי כוס, שליש כוס וכדו’.
יום מקסים 🙂
יעל החמודה, לחומרים שונים יש משקלים שונים. נפח 240 של כוס לא משתנה, זה נפח הכוס. אבל כוס קמח = 140 גרם. כוס שוקולד ציפס = 200 גרם. פשוט כי המשקל של המזון הוא שונה, עבור אותה כמות. הבנת?
כדי להמיר קמח רגיל בקמח כוסמין מלא (אסור לי לאכול אף קמח מלבדו),
האם היחסים של הקמח והנוזלים שווים? או שצריך להוסיף נוזלים?
(אני חושבת שקמח כוסמין הוא יותר יבש מקמח רגיל)
אפשר להמיר באותו יחס. אין צורך להוסיף נוזלים.
מנסיון שלי קמח הכוסמין המלא זקוק ליותר נוזלים כי הבצק חזק ויבש ללא שינוי יחס.
לקילו קמח כוסמין אני מוסיפה עוד כוס מים.
שלום.. במתכון לביבות גבינה לבנה. לא ברור לאיזה גבינה אתה מכוונת. חשוב לציין את סוג הגבינה והשם.. אשמח לתגובתך
תיקון בלשון ההודעה.. \”את מכוונת\”
היי עליזה,
הכוונה לגבינה לבנה 9% או 5%.
את גרה בארץ או בחו”ל?
בארץ
אז גבינה לבנה של תנובה, סקי או טרה, לא משנה.
היי, יש אפשרות להמיר את זה לכוס חד פעמית
חם? או קר? קשה למצוא כזאת בדיוק
היי שולי,
אם אלה הכוסות היחידות שיש לך אז עדיף להשתמש בכוס חד פעמית מקרטון (לשתיה חמה). כוס סטנדרטית, לא גדולה מידי.
כוס חד פעמית = 3/4 כוס זכוכית
שבוע טוב!
כמה כפות שמן קוקוס מוצק זה חצי כוס?
5 כפות.
היי אפרת,
רציתי לשאול אותך,כתבת שבקילו קמח יש שבעה כוסות של קמח, אם כוס מדידה שווה 240 גרם, לפי חישוב זה אז בקילו קמח יש ארבע כובנות קמח, או שאני טועה.
תודה מראש.
היי רבקה,
240 הכוונה למ”ל.
בכוס של 240 מ”ל יש 140 גרם קמח.
בכוס מדידה יש 140 גרם קמח
140×7=980
בכוס יש 240 מ\”ל נוזלים. זה מה שהטעה.
היי
קמח כוסמין לבן נקרא קמח רגיל או קמח מלא?
רשום עליו “קמח כוסמין לבן”. מבחינת ערכים הוא יותר דומה לקמח רגיל.
אז 7 כוסות קמח כוסמין לבן זה קילו?
7 ורבע כוסות.
כמה שמן שווה 200 גר מרגרינה?
200 גרם מרגרינה מומסת = כוס שמן.
*אם המרגרינה במתכון לא מומסת יש להוסיף את השמן בהדרגה שלא ירטיב את הבצק יותר מידי.
היי
איך אפשר להמיר קמח תופח בקמח רגיל?
כן.
כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
יש את הקנקני פלסטיק האלה עם קווי מדידה, אז מילאתי את הכוס מים עד הסוף ושפכתי לכלי הזה וזה הראה 200. אולי הכוס שלי יותר קטנה… כנראה שכן, אז איפה אני מוצאת כוס כזו? אגב, בעלי שיחיה אומר לי להפסיק להשתגע ופשוט באותה כוס שאני משתמשת לקמח להשתמש גם לנוזלים חחחח אולי הוא צודק? 🙂
תודה רבה לך אפרת, אני מאוד אוהבת את האתר שלך 🙂
ממש מוזר.
תוכלי לצלם את הכוס ולצרף לתגובה?
מה שבעלך אומר נכון כשמדובר בבישול אבל כשמדובר באפיה גודל הכוס יכול להשפיע על התוצאה הסופית כי יש במתכונים מרכיבים נוספים שאינם נמדדים בכוס כמו ביצים.
גם לי יש כוס כזאת, שדומה לשלך אבל היא 200 (השמאלית בתמונה).. ועוד אחת שהיא 160 נראלי (הימנית בתמונה)…
איפה באמת אפשר לקנות כמו שלך?
היי שילת,
אפשר למצוא כוס מדידה בנפח 240 מ”ל בכל חנות אפייה וגם בהרבה מהסופרים.
עד שתשיגי אחת כזו תוכלי להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה חמה שגם היא בנפח 240 מ”ל.
היי אפרת ערב טוב
שאלה ברשותך. אני תמיד מסתבכת. יש לי כוס כזו כמו בתמונה שבקמח מנופה היא באמת 140 גרם אבל בנוזלים בדקתי וזה 200 מיל. איך זה יכול להיות?
תודההה 🙂
בטוח? איך בדקת את הנוזלים?
שלום רב ושנה טובה
כיצד להמיר קמח שמרים (של אוסם) לקמח רגיל עם שמרים רגילים
אפשר לשים קמח שמרים באותה כמות של הקמח הרגיל ולוותר על השמרים.
שנה טובה 🙂
בטוח שהכוס שבתמונה היא בנפח של 240 מ”ל? כי מדדתי עם כוס מדידה וזה יוצא בערך 260..
כן. אולי זאת כוס שונה?