שום דבר לא נמצא

גלידה ביתית

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 23 מאי 2017

איך מכינים גלידה בלי מכונה?

כשמכינים גלידה בבית ללא מכונה רצוי להשתמש במיקסר ידני או במעבד מזון.

אפשר להכין גלידה פרווה שהיא ללא מוצרי חלב ולשים במעבד מזון פירות שהקפאנו מראש בניהם בננה שמשפרת את המרקם של הגלידה יחד עם תותים קפואים או פירות יער שניתן לקנות קפואים . כמובן שאפשר לשלב בננה עם פירות נוספים כמו מנגו, אפרסקים ועוד.

מתכון לגלידה פרווה (גלידת סורבה תות-בננה)

גלידת תות בננה
חומרים:
3 בננות גדולות
8-10 תותים בגודל בינוני
שליש כוס מיץ תפוזים (או מים/חלב סויה)
1-2 כפות אבקת סוכר (או דבש/מייפל)
אופן הכנה:
-קולפים את הבננות, חוצים לחצי ומכניסים לשקית אוכל אטומה יחד עם התותים. מכניסים למקפיא עד שהפירות נעשים קפואים (אני תמיד מחזיקה במקפיא שקיות עם פירות שהקפאתי רגע לפני שנעשו כבר בשלים מידי לאכילה).
-מעבירים את הפירות הקפואים למעבד מזון, מוסיפים מיץ תפוזים, אבקת סוכר וטוחנים. אם קשה לטחון מוספים בהדרגה עוד כמה כפות מיץ תפוזים עד שמתקבל מרקם חלק כמו של גלידה. טועמים וממתיקים יותר לפי הטעם.
*אם רוצים להכין גלידה חלבית – אפשר להוסיף לבננות ולתותים מיכל יוגורט במתיקות מעודנת (200 מ”ל) .

מתכון לגלידה חלבית

גלידת וניל
חומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) קרה מאוד
שליש כוס חלב ממותק מרוכז (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
תוספות לפי הטעם: שוקולד צ’יפס, עוגיות חתוכות גס, חתיכות מקופלת, פקאן מסוכר ועוד.
אופן הכנה:
-מתחילים מהקצפת השמנת במיקסר ידני במשך כ-2 דקות. מוסיפים את החלב המרוכז ופודינג וניל וממשיכים להקציף כ-3 דקות עד לקבלת קרם יציב ומעט רך. מוסיפים את התוספות שאוהבים ומערבבים עם כף.
-מעבירים לקופסה אטומה ומקפיאים ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
*אם הגלידה היתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.
מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אסתר (15:51 19.09.2021)

היי,
יש לי לקט פירות קיץ קפואים 450 גרם. מה הכמויות של מיץ תפוזים ואבקת סוכר למתכון הפרווה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:56 19.09.2021)

היי אסתר,
הכמויות במתכון אמורות להתאים ל-450 גרם.
בהצלחה(:

שרה (23:13 18.09.2021)

הי
האם מעבד מזון פשוט יכול להוציא סורבה מוצלח או שצריך בלנדר/ מעבד מזון חזק?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (23:48 18.09.2021)

ככל שמעבד המזון חזק ואיכותי כך קל יותר להכין את הסורבה ולרוב המרקם גם יוצא במיטבו, אבל גם מעבד מזון פשוט יעשה את העבודה(:

יעקב (10:01 5.08.2021)

הפעם הכפלתי כמויות וגררתי 80ג’ שוקולד מריר.
“התוצאה” החלבית לא הצליחה להגיע למקפיא!
גלידת הפירות נעלמה כלא היתה בחצי שעה.
תבורכי!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:39 5.08.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊

מעין (21:36 31.05.2021)

שכחתי להוסיף מיץ תפוזים ולמרות זאת יצא טעים!
תודה רבה שהקב”ה שלח לי את האתר המוצלח שלך

מתכונים ב-10 דקות (22:35 31.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף מעין😊

דורית (07:02 27.05.2021)

אפשר לרסק בנינג’ה? זה יוצא טוב? מרקם גלידה יותר סמיך מדוייק..

מתכונים ב-10 דקות (09:10 27.05.2021)

כן, אפשר😊

יפעת (07:25 16.05.2021)

היי, כמה זה שליש כוס חלב מרוכז בגרם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:34 16.05.2021)

100 גרם.
חג שמח 🙂

יפעת (12:42 16.05.2021)

היי,עשיתי את הגלידה הביתית, שילשתי כמויות, הוספתי פקאן מסוכר ומקופלת, ויצא מדהים, תודה🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:46 16.05.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! והשדרוגים בטח הקפיצו את הטעם בכמה רמות… חג שמח❤

שרית (20:11 22.04.2021)

היי אפרת
יש לי 200 גרם קוביות מנגו קפוא.
מה אני יכולה להכין מזה ושיהיה במקפיא? (עדיפות למשהו פרווה, אבל גם חלבי מתקבל, אני פשוט מעדיפה משהו שלא מכיל שמנת מתוקה/צמחית, אין לי בעיה עם חלב מרוכז)
הכנתי כבר את המוס מנגו עם התחתית ביסקוויטים-יצא סוף הדרך.
תודה לך ❤️

מתכונים ב-10 דקות (20:38 22.04.2021)

היי שרית,
את יכולה להכין את הקינוחים הללו עם מנגו במקום הפירות שבהם:
חטיפי יוגורט קפואים,
גלידת פירות יער,
סורבה,
ואחרון- לשלב מנגו עם עוד פירות בפרוזן יוגורט.
בהצלחה😊

אפרת (16:40 6.04.2021)

הי אפשר בלי אינסטנט וניל ? אין לי… אפשר במקום זה משהו אחר כמו בננות? או לוותר על הפודינג?

מתכונים ב-10 דקות (17:06 6.04.2021)

היי אפרת,
אפשר לשים במקום הפודינג אבקת סוכר ואפשר גם להוסיף חצי כפית תמצית וניל.
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשר גם להוסיף בננה מרוסקת:)

א.ש. (17:24 21.01.2021)

אפשר להקפיא במשך לילה?
ישנה את המרקם?

מתכונים ב-10 דקות (18:10 21.01.2021)

היי,
עדיף שלא.
אפשר להכין 3-4 שעות מראש ולשמור במקפיא. לא מומלץ לשמור במקפיא יותר מזה כי אז זה יקפא ויקבל מרקם של קרח.
לא מומלץ לשמור במקרר כי אז זה יימס וכשתקפיאי את זה, זה יהיה כמו גוש קרח.

עדי מאור (12:19 13.01.2021)

שלום אפרת
רציתי לשאול אם אני יכולה להכין את זה היום ולהגיש בשבת
עדי מאור

מתכונים ב-10 דקות (14:34 13.01.2021)

היי עדי,
אפשר 🙂
אפשר להקפיא עד חודש בקופסה אטומה (לאחר מכן הטעם מתחיל להיפגע).

חגית (19:57 1.10.2020)

היי אפרת,
תוך כמה זמן הפירות קופאים במקפיא?
תודה רבה וחג שמח 🙂

חגית (22:31 1.10.2020)

ועוד שאלה- ראיתי במתכון של הסורבה שכתבת שצריך להגיש אחרי 4 שעות בהקפאה, אם אני מכינה מראש אני יכולה לשמור במקרר ולהקפיא 4 שעות לפני ההגשה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:50 2.10.2020)

רצוי להכין את הסורבה במקום כי אז הוא במרקם הכי מוצלח.
אם אין ברירה, אפשר גם להכין 3-4 שעות מראש ולשמור במקפיא. לא מומלץ לשמור במקפיא יותר מזה כי אז זה יקפא ויקבל מרקם של קרח.
לא מומלץ לשמור במקרר כי אז זה יימס וכשתקפיאי את זה, זה יהיה כמו גוש קרח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:39 1.10.2020)

4-5 שעות. זה תלוי בעוצמת המקפיא.
חג שמח 🌺

יהודית (19:51 30.09.2020)

יש מצב לעשות עם אוכמניות במקום תותים?
כמה ל-3 בננות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 30.09.2020)

כן אפשר (בערך כוס אוכמניות) אבל זה משהו שכדאי להכין סמוך להגשה.

יהודית (20:24 30.09.2020)

תודה!!

שרי (13:38 4.07.2020)

הי אפרת, את המתכון לגליגה החלבית אני מכירה ונכנתי לא פעם מאוד טעימה אני מרגישה את השמנת המתוקה האם אפשר להכין אותה פחות שומנית?כי שמנת מתוקה וחלב מרוכז ונוטלה הכל שומני..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 4.07.2020)

היי שרי,
את יכולה להשתמש בשמנת מתוקה 32% במקום 38%.
החלב המרוכז לא שומני (זה חלב וסוכר), הוא פשוט סמיך ולכן אולי נותן תחושה כזאת.
נוטלה אכן שומנית. אולי תכיני בלי נוטלה? עם תוספות אחרות.

חנוך פלג (10:40 3.07.2020)

הי אפרת עשיתי את הגלידה כבר מספר רב של פעמים. ויוצא מעולה. הפעם תוך כדי הקצפה נהיו הקצפת הפכה גרגירית. למה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:24 3.07.2020)

היי חנוך,
הקצפת רק שמנת, חלב ממותק ופודינג או שהוספת משהו נוסף?
אולי הקצפת יותר מידי? הקצפת יתר גם עלולה לגרום למרקם גרגירי.

הילה (14:45 15.06.2020)

הכנתי את הגלידה החלבית ולא יוצא לי קרם יציב, להמשיך להקציב עוד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:48 15.06.2020)

תכניסי את הקרם למקפיא לרבע שעה, שיהיה קר מאוד אבל לא קפוא. תוסיפי לו 1-2 כפות פודינג וניל ותמשיכי להקציף.

מיטל (16:12 18.04.2020)

היי אפרת
אני רוצה להכין את הגלידה החלבית עם תותים. יש לי המון. להוסיף קצוצים? טחונים? איך את ממליצה? תודה♥️

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:00 18.04.2020)

היי מיטל,
אפשר להוסיף חתיכות תותים או לטחון למחית אם רוצים מרקם חלק.

מיכל (12:23 21.03.2020)

הי אפרת,
בגלידת הסורבה- איזה פרי אפשר לשים במקום תותי השדה? יש לי תותי עץ (שחורים) מוקפאים. האם זה יכול להתאים?
בנוסף, האם מיץ פסיפלורה טבעי יכול להחליף את מיץ התפוזים? תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 21.03.2020)

היי מיכל,
אפשר לשים תותי עץ ולהשתמש במיץ פסיפלורה.

ראות (23:47 23.10.2019)

כמה זמן גלידה ביתית מחלב מרוכז מחזיקה במקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 24.10.2019)

אפשר להקפיא עד חודש בקופסה אטומה (לאחר מכן הטעם מתחיל להיפגע).

שוקי (23:24 22.10.2019)

שלום אפרת
מה אני יכול לשים במקום חלב
ובמקום אני יכול לשים ריצ

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:19 23.10.2019)

אפשר להשתמש בריץ’ ורבע כוס מים קרים במקום חלב.
יש להוציא את הגלידה כמה דקות לפני מהמקפיא כדי שתתרכך.

מיקה (18:56 3.10.2019)

הכנתי משהו מעדןןןןןן!😋😋😋
על בסיס המתכון של הגלידת פרווה🍦🍦🍦
אמהלה איזה טעיםםםם!
שמתי בננה קפואה תפוח צהוב כף דבש וטיפונת מים.
אליפות! תודה על הרעיון להכין מנה מפנקת!! ותודה על המתכון הבסיסי..
ובכלל בזכות האתר שלך נוסף לי המון ידע במטבח!!!
תודה רבה על הכל יקרה שלי!😍😍😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 3.10.2019)

תודה לך על השיתוף 🙂

תהילה כהן (22:33 16.09.2019)

הי בקשר לגלידה חלבית
האם אפשר להכפיל את הכמות פי 3 ולערבב הכל ביחד
או שצריך לעשות 3 פעמים תערובת בנפרד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 17.09.2019)

אפשר להכין הכל ביחד אבל חשוב שהשמנת תהיה ממש קרה.
אני ממליצה להכניס את מיכלי השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה (רק חשוב לוודא שהם לא קופאים).

זיוה קורן (12:17 3.09.2019)

איך מכינים גלידה ביתית חלבית ללא סוכר???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 3.09.2019)

3 בננות גדולות קפואות
8-10 תותים קפואים בגודל בינוני
200 מ”ל יוגורט ללא תוספת סוכר
טוחנים הכל עד שמתקבל מרקם חלק כמו של גלידה.
אם רוצים להמתיק את זה אפשר להוסיף קצת סטיביה או ממתיק אחר.

תמר (11:17 31.07.2019)

הי יש לי מוס פירות יער בהקפאה (פרווה) אפשר לשלב אותו עם הבננות? לגלידה פרווה או שזה לא שייך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 31.07.2019)

אני חושבת שכן.

סתיו (16:12 19.06.2019)

היי, אני רוצה להכין את הגלידה החלבית אבל בטעם בננה, להוסיף בננות מרוסקות?, באיזה שלב של המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 19.06.2019)

אפשר להוסיף יחד עם החלב המרוכז והפודינג אבל אני לא בטוחה איך זה ייצא.
אני יותר ממליצה להכין את המתכון הזה:
200 מ”ל יוגורט במתיקות מעודנת
3 בננות גדולות קלופות קפואות
1-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של גלידה.

אוםירה (00:31 8.06.2019)

שלום ענת
תודה על המתכון לגלידת פירות. אנסה עם הקפאה מוקדמת – אני בטוחה שיצליח.
בקשר לגלידה חלבית,
בעל תשובה את כותבת שחלב מרוכז ממותק מעניק מרקם רך כמו של גלידה.
אז זה לא כך. גם החלב המרוכז ברגע שהוא קופא – הוא נעשה קרח קשה כמו אבן…..
ומנסיוני – רק תוספת חמאה מעניקה לגלידה מרקם רך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 9.06.2019)

יכול להיות שכשלעצמו הוא קופא אבל כשהחלב המרוכז נמצא בתוך שמנת מוקצפת הוא מעניק מרקם רך כמו גלידה.

ירין (03:41 1.06.2019)

בדרך כלל שהכנתי גלידה בעבר החלב במרוכז ממותק היה לו טעם של אבקה כזאת וזה יצא ממש מגעיל. יש לך המלצה אולי לאיזה סוג להשתמש אני השתמשתי בקופסת שימורים תכלת כזאת עם תמונה של פרה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 1.06.2019)

היי ירין,
אולי הוא היה מקולקל? כי לא אמור להיות לו טעם כזה.
החלב המרוכז של חברת וילי פוד אמור להיות טוב. אני יודעת שיש להם כמה סוגים. פעם הבאה כדאי לנסות סוג אחר.

פזית (14:45 7.05.2019)

תודה על המתכון.
זאת פעם ראשונה שמכינה אותו ויש לי מספר שאלות:
האם החלב המרוכז צריך להיות קר לפני שמוסיפים אותו לשמנת המתוקה? או בטמפרטורת החדר?
באיזה מרקם צריכה להיות השמנת המתוקה בשלב שמוסיפים את החלב המרוכז? מרקם של קצפת, או עדיין נוזלית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 7.05.2019)

רצוי שהחלב המרוכז יהיה קר אבל לא חובה.
המרקם של הקצפת צריך להיות רך (עדיין לא יציב).

רחלי (00:43 17.04.2019)

היי אפרת
האם ניתן להשתמש במשקה שקדים לסורבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 17.04.2019)

אני חושבת שכן.

תמה (15:47 12.10.2018)

אני לא אוהבת בננות אפשר לשים פרי אחר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:08 12.10.2018)

הבננות תורמות למרקם. ראית את המתכון השני? הוא בלי בננות.

שרי (14:59 13.09.2018)

היי, מה לדעתך המינונים להכנת גלידה בטעם נוטלה? יש לי חלב מרוכז ושמנות, ולא יודעת כמה כפות נוטלה יתאימו…תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 13.09.2018)

אני ממליצה להכין את המתכון הזה – גלידת ריבת חלב ובמקום ריבת חלב לשים נוטלה.

דבי (14:46 8.08.2018)

אני רק בתחתית אבל לא יודעת איך אמורים.

אני מתכוונת לשילוב ששלחתי לך במפורט.

בהצלחה!
תודה על התשובות!

דבי (14:57 8.08.2018)

אני גם שמה שכווה דקה כך שהכמות מספיקה אולי לפעמיים.

שמה במקפיא וכשאני מכינה, אני מוציאה ומיד מוכן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 8.08.2018)

מעולה, תודה!

דבי (09:57 8.08.2018)

תודה לך על תשובותיך!

כמה מינימום סוכר צריך כדי לייצב 2 חלבונים?

עדיף להמס את החמאה או ללוש כשהיא בחתיכות?

הבצק הפריך (המקסים שלך)יתאים למריחת ריבה, קצף מלמעלה ופיזור פירורים ממנו? ייחתך טוב?

אגב, ניסית את השילוב של הבצק שהצעתי לך פעם ב”צור קשר” עם המילוי של עוגת הגבינה האפויה

שלך? זה משהו! כדאי לך לנסות.

שוב תודות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:45 8.08.2018)

לפחות כף גדושה סוכר לכל חלבון.
לגבי החמאה, אני מעדיפה להמיס כי זה פחות עבודה אבל זה לא משנה. אפשר גם ללוש כשהיא בחתיכות.
לדעתי הבצק אמור להתאים למתכון ולהחתך טוב.
טוב שהזכרתי לי! אנסה בקרוב. רק שאלה- את הבצק את שמה גם בשוליים של התבנית או רק בתחתית?

דבי (00:21 8.08.2018)

ערב טוב / בוקר אור!

השבוע הכנתי גלידה כזו: הקצפתי חלבונים, הוספתי סוכר ואז פירות מרוסקים.

הקצפתי והקצפתי וזה תפח ותפח.

מאד מאד אהבו

שאלתי: האם חייבים קודם סוכר כדי לייצב או אפשר להוסיף לחלבונים, ריבה ביתית מפירות

מבשולים עם סוכר?

תודה רבה לך!

דבי (00:29 8.08.2018)

עוד משהו: כשעושים בסיס לעוגת גבינה מבסקויטים, נכון לרסק אותם דק או להשאיר חתיכות?

יש לך בצק לבסיס פריך שמורחים עליו ריבה ואז…. ופירורי בצק? אבל בבקשה פריך!

תודה, תודה ושוב תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 8.08.2018)

בוקר טוב!
נשמע מעולה. יצא לי לנסות רק עם תותים מרוסקים, מעניין באמת לנסות עם שילוב של פירות אחרים מרוסקים.
בגדול אפשר להציף חלבונים גם בלי סוכר אבל ההקצפה תהיה יותר יציבה וחזקה עם סוכר.
לגבי בסיס לעוגת גבינה, אם את מתכוונת לבסיס יציב שמערבבים עם חמאה מומסת אז ככל שתטחני דק יותר, הבסיס יהיה יציב יותר בחיתוך. אם תשאירי חתיכות, זה יתפורר בחיתוך. עניין של טעם והעדפה.
לגבי חיתוכיות ריבה פריכות עם פירורים, כבר המון זמן אני חושבת להכין את המתכון הזה ולא הגעתי אליו. לדעתי המתכון של בצק פריך יכול להיות בסיס מצוין.

שגיב ברוך (00:34 9.07.2019)

אני מערבב 2 כוסות ביסקוויטים מרוסקים או אפילו טחונים דק יחד עם 100 גרם חמאה או מחמאה לקבלת בצק. אני מניח אותו בתבנית קפיצית בתחתית וקצת בצדדים.
במילוי שהייתי עושה תעודת גבינה תמיד הכיל ג’לטין אבל לאחרונה תמיד נשארים לי גושים של הג’לטין אז החלטתי פשוט להכין פודינג וניל עם גבינה לבנה ולהוסיף זרעי צ’יה להסמכת הבלילה ואפילו בננות מרוסקות או חתיכות פרי.
הכי חשוב – להימנע מהוספת כל סוג של נוזלים כדי לשמור על הסמיכות של הבלילה.
אני מכניס את העוגה ל 2-3 שעות למקפיא ומגיש קר

שרי (13:12 2.08.2018)

היי, הכנתי את הגלידה חלבית, רק שבטעות הקצפתי מההתחלה את כל המרכיבים יחדיו- שמנת, חלב מרוכז ותמצית וניל. התערובת יצאה נוזלית. בכל זאת העברתי לתבנית להקפאה. האם זה משפיע על הטעם או מרקם או שגם כך זה בסדר? תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 2.08.2018)

היי שרי,
אני לא בטוחה שהמרקם יהיה מספיק טוב. אם זה עדיין לא קפא אני ממליצה להוציא מהמקפיא ולנסות להקציף שוב.

ליאת (16:35 5.07.2019)

אפשר לעשות את המתכון החלבי עם הבננות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 5.07.2019)

אפשר להוסיף לתערובת ההקצפה בננות מרוסקות אבל אני לא בטוחה איך זה ייצא.

אלונה (16:31 10.05.2018)

חייבים לשים חלב ממותק??
אפשר חלב רגיל??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 10.05.2018)

חלב ממותק מעניק מרקם גלידתי רך יותר.
אפשר להשתמש בחלב רגיל אבל המרקם יהיה שונה.

רות (14:22 22.05.2020)

היי אפרת,
בגלידה החלבית יצא לי הגלידה מאוד מתוקה אני יכולה להוסיף לזה חלב?
ואם לא אז מה אני יכולה לעשות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:22 22.05.2020)

היי רות,
אם הגלידה כבר מוכנה אין כל כך מה לעשות.
הקפאת אותה כבר? כי לאחר הקפאה המתיקות יורדת.

נדיה (19:56 15.12.2017)

אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 9%?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 16.12.2017)

לא כי לא ניתן להקציף אותה.

מרגלית (17:28 18.10.2017)

אפשר לשים חלב סויה או חלב רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 18.10.2017)

אפשר אבל קחי בחשבון שחלב ממותק מרוכז מעניק מרקם שהוא יותר רך.

אפרת בת 12 (14:07 11.07.2017)

היי
רציתי לשאול אם אין לי חלב מרוכז יש אפשרות לשים חלב רגיל או אורז או משהו אחר
תודה על האתר המהממם הזה ובמיוחד על העוגת מייפל אגוזים שנגמרת עוד לפני שבת…
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:52 11.07.2017)

היי אפרת,
החלב המרוכז מעניק מרקם כמו של גלידה אבל אם אין לך אפשר להשתמש בחלב רגיל.
המשך יום מקסים 🙂

רויטל (19:27 8.06.2017)

האם ניתן להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב מרוכז?

מתכונים ב-10 דקות (21:49 8.06.2017)

אפשר, למרות שחלב מרוכז נותן מרקם רך כמו של גלידה.

Lea_s (22:31 28.05.2017)

אפרת שלום, יש תחליף לחלב מרוכז? עניין של הכשר אין עליהם בד”ץ
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:32 29.05.2017)

היי לאה,
לא מצאתי תחליף לחלב המרוכז אבל אני אשתדל לפרסם בקרוב מתכון לחלב מרוכז שניתן להכין לבד.

סימה (17:12 26.05.2017)

היי אפרת. האם לדעתך ניתן להכין את הסורבה עם ממתיק מלאכותי כגון אבקת סטיביה? תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (17:52 26.05.2017)

לדעתי כן.
שבת שלום 🙂

מרים (12:58 26.05.2017)

היי
אפשר גם עם חלב רגיל (לא אכפת לי שיהיה חלבי)?

מתכונים ב-10 דקות (14:11 26.05.2017)

אפשר, פשוט עם חלב מרוכז ממותק הגלידה יוצאת יותר רכה.
יכול להיות שאחרי הקפאה ממושכת יהיה כדאי להוציא את הגלידה 5-7 דקות החוצה לפני ההגשה על מנת שתתרכך קצת.

עדי מלמד (16:17 25.05.2017)

שלום אפשר להכין גם עם חלב לא ממותק ומרוכז?

מתכונים ב-10 דקות (17:32 25.05.2017)

אפשר פשוט חלב מרוכז ממותק מעניק מרקם רך כמו של גלידה. בלעדיו, זה עדיין ייצא טעים אך מעט יותר קשה.

אהובה (12:52 25.05.2017)

בס’ד

הי, תודה על שפע המתכונים
רציתי לדעת אם יש לי במקרר בננות בשלות מאוד, אפשר גכ להקפיא ולהכין מהן גלידה? או חייב שהיו טריות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:42 25.05.2017)

כן, אפשר להקפיא בננות בשלות מאוד ולאחר מכן להכין מהן גלידה.

ענת (09:54 25.05.2017)

במה אפשר להחליף את התותים?

מתכונים ב-10 דקות (10:42 25.05.2017)

היי ענת,
אפשר לשים מעט פירות יער קפואים אבל אז יהיה צורך להמתיק יותר.
בכל מקרה אפשר להכין גלידת בננות ולשים 1-2 בננות נוספות במקום התותים ואז אפשר להוסיף גם 1-2 כפות חמאת בוטנים או אגוזי פקאן קצוצים או שוקולד צ’יפס.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.