גלידה ביתית
איך מכינים גלידה בלי מכונה?
כשמכינים גלידה בבית ללא מכונה רצוי להשתמש במיקסר ידני או במעבד מזון.
אפשר להכין גלידה פרווה שהיא ללא מוצרי חלב ולשים במעבד מזון פירות שהקפאנו מראש בניהם בננה שמשפרת את המרקם של הגלידה יחד עם תותים קפואים או פירות יער שניתן לקנות קפואים . כמובן שאפשר לשלב בננה עם פירות נוספים כמו מנגו, אפרסקים ועוד.
מתכון לגלידה פרווה (גלידת סורבה תות-בננה)
חומרים:
3 בננות גדולות
8-10 תותים בגודל בינוני
שליש כוס מיץ תפוזים (או מים/חלב סויה)
1-2 כפות אבקת סוכר (או דבש/מייפל)
אופן הכנה:
-קולפים את הבננות, חוצים לחצי ומכניסים לשקית אוכל אטומה יחד עם התותים. מכניסים למקפיא עד שהפירות נעשים קפואים (אני תמיד מחזיקה במקפיא שקיות עם פירות שהקפאתי רגע לפני שנעשו כבר בשלים מידי לאכילה).
-מעבירים את הפירות הקפואים למעבד מזון, מוסיפים מיץ תפוזים, אבקת סוכר וטוחנים. אם קשה לטחון מוספים בהדרגה עוד כמה כפות מיץ תפוזים עד שמתקבל מרקם חלק כמו של גלידה. טועמים וממתיקים יותר לפי הטעם.
*אם רוצים להכין גלידה חלבית – אפשר להוסיף לבננות ולתותים מיכל יוגורט במתיקות מעודנת (200 מ”ל) .
מתכון לגלידה חלבית
חומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) קרה מאוד
שליש כוס חלב ממותק מרוכז (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
תוספות לפי הטעם: שוקולד צ’יפס, עוגיות חתוכות גס, חתיכות מקופלת, פקאן מסוכר ועוד.
אופן הכנה:
-מתחילים מהקצפת השמנת במיקסר ידני במשך כ-2 דקות. מוסיפים את החלב המרוכז ופודינג וניל וממשיכים להקציף כ-3 דקות עד לקבלת קרם יציב ומעט רך. מוסיפים את התוספות שאוהבים ומערבבים עם כף.
-מעבירים לקופסה אטומה ומקפיאים ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
*אם הגלידה היתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.
מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים).
שלום אפרת,
יש לי בננות שחתכתי והקפאתי במקפיא, אני רוצה להכין מזה גלידה פרווה לחג כלומר להכין מראש ולהקפיא
איזה מתכון את ממליצה?
תודה רבה ושנה טובה
היי
ניתן להכין כל מתכון לגלידה עם בננה כמו המתכון הזה ולהקפיא.
שנה טובה!
היי, התשובות בתגובות היו סותרות. אני יכולה להכין מראש ולשמור בהקפאה כמה ימים או שרצוי להכין באותו יום שמגישים?
היי
אפשר להקפיא את המתכון השני. המתכון הראשון פחות מוצלח בהקפאה כי המרקם משתנה.
הגלידה תלך טוב עם פסיפלורה במקום תותים?
כן(:
אפשר לשמור במקפיא לאחר ההכנה?
כן(:
הי, אני מחפשת מתכון קליל ופשוט מביצים לגלידת קפה פרווה. אם יש ללא קצפת או חלב מרוכז זה מעולה אם יש רק על בסיס ביצים שמן סוכר וכאלה ..
אני מדגישה שאני רוצה פרווה. תודה
היי,
סורי, אין לי מתכון שעונה על הדרישות(:
אני רוצה להוסיף תותים קצפת ריץ מוקצפת, מה לדעתך הכמויות? שאלה נוספת, יהיה מוצלח להוסיף מעל שכבת התותים שכבת אפרסקים מקופסץ שימורים, גם עם קצפת?
תודה ענקית על כל המתכונים, אני נהנית מכל אחד שאני מכינה מפה!!!
היי,
את מתכוונת להמיר את השמנת המתוקה בקצפת צמחית?
אפשר להוסיף כ-5 תותים בינוניים לגלידה.
לטעמי פחות מוצלח להוסיף שכבת אפרסקים.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
תודה!!
בננות כן מתאים?
כן, מתאים.
אני אישית פחות אוהבת שילוב שני סוגי פירות בגלידה, אבל זה לגמרי עניין של טעם.
כמה מנות יוצא בגלידת הפרווה?
היי,
יוצא כ-3 מנות.
הי, אשמח שתסבירי לי –
אם הקפאתי את הפירות, איך אוכל לשים אותם במעבד מזון? זה הרי ינמס ויהיה מים…
בתודה
היי,
הפירות לא נמסים במעבד המזון אלא נגרסים לחתיכות קטנות קפואות(:
לפי המתכון הזה מה הכמויות של הפירות יער ומה ואופן ההכנה? תודה!
אם התכוונת למתכון הראשון יש לשים 450 גרם פירות יער+ שליש כוס מיץ/חלב+ 1-2 כפות אבקת סוכר.
מצרפת לך מתכון לגלידת פירות יער.
היי אפרת,
תודה על המתכונים המעולים!
אני רוצה להכין לשבועות גלידת פירות יער חלבית.
קניתי שקית פירות יער קפואים ופודינג בטעם פירות יער.
מספיק להשים במקום פודינג וניל פודינג פירות יער והטעם יהיה נוכח או שצריך לטחון פירות יער ולהוסיף?
תודה וחג שמח!
היי,
עם פודינג בלבד הטעם לא יורגש (וגם הצבע), יש להוסיף פירות יער.
חג שמח ומתוק🌺
אפשר להכין עם תות, בננה וחלב מרוכז ממותק (בלי שמנת)?
פשוט יש לי בננות שעומדות להבשיל מידי, וגם חלב מרוכז ממותק
אם כן אשמח מאוד לכמויות פחות או יותר
תודה רבה!!!
היי,
לא יודעת אם יצא מוצלח ללא שמנת, אבל אפשר לנסות:
לטחון 3 בננות גדולות + 8-10 תותים+ רבע כוס חלב+ שליש כוס חלב מרוכז.
ממש תודה..!
היי אפרת, קצת התבלבלתי מהתגובות פה … חשבתי להכין את הגלידה פירות לשבועות, אך אם הבנתי נכון מהתגובות כדאי להכין סמוך להגשה נכון..? אז לוותר על כך?
בנוסף- לגביי הגלידה החלבית ראיתי שבאחד המתכונים שלך אין חלב מרוכז ( זה שיש בו שוקולית וקפה), מה ההבדל בין הגלידות האחרות לבין אותה גלידה ספציפית..?
ואם כבר חפרתי.. מחפשת מתכון לעוגת שמנת פירורים אפויה לשבועות-יש לך משו באתר. .?
תודה רבה לך על המתכונים והתגובות המהירות…
היי,
אם מדובר במתכון הראשון לסורבה- הוא אכן במיטבו סמוך להכנה.
החלב המרוכז מעניק את המרקם של הגלידה, בלעדיו יוצא קצת שונה.
יש מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה, אבל לא אפויה. את יכולה להכין כל מתכון לעוגת גבינה מהאתר ולהשתמש בפירורים לפי המתכון שצירפתי לך.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
האם חיבים להקפיא את התותים והבננות?
כן, חייבים (אחרת זה יהיה מיץ ולא גלידה…).
הי אפרת
אני רוצה להכין מהסורבה ל35 איש
מה הכמויות שאני צריכה??
תודה על האתר המוצלח!!
היי אסתי,
לכמות כזו יש להכפיל כמויות פי 11.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
שלום אפרת!
אני רוצה לחפש את הבת של בפורים למוכרת גלידה, ומחפשת מתכון לגלידה ביתית – יש לך מתכון עם חומרים לא יקרים.? (לא מבוססת על המון שמנת מתוקה וכד’ כי אני רוצה להכין כמות גדולה למשלוחי מנות, שלא יצא יקר מידי) יש לך רעיון??
בנוסף רוצה להכין את העוגה בגביעי גלידה, איזה רעיון נהדר! תודה
היי,
אני לא מכירה מתכון לגלידה ללא שמנת מתוקה, אולי כדאי להכין שייקים שיצאו פחות יקר?
שמחה שאהבת את המתכון של עוגה בגביעי גלידה😊
הי אפרת,
האם יש לך מתכון לגלידה עם פירות מתאימים לעונה (סתיו)?
היי,
על אילו פירות חשבת? פירות כמו תפוח ואגס פחות מתאימים לגלידה…
יש מתכון לגלידת פירות יער, מוס תותים ומתכון לגלידת בננה.
היי,
יש לי לקט פירות קיץ קפואים 450 גרם. מה הכמויות של מיץ תפוזים ואבקת סוכר למתכון הפרווה?
תודה!
היי אסתר,
הכמויות במתכון אמורות להתאים ל-450 גרם.
בהצלחה(:
הי
האם מעבד מזון פשוט יכול להוציא סורבה מוצלח או שצריך בלנדר/ מעבד מזון חזק?
תודה רבה
ככל שמעבד המזון חזק ואיכותי כך קל יותר להכין את הסורבה ולרוב המרקם גם יוצא במיטבו, אבל גם מעבד מזון פשוט יעשה את העבודה(:
הפעם הכפלתי כמויות וגררתי 80ג’ שוקולד מריר.
“התוצאה” החלבית לא הצליחה להגיע למקפיא!
גלידת הפירות נעלמה כלא היתה בחצי שעה.
תבורכי!!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
שכחתי להוסיף מיץ תפוזים ולמרות זאת יצא טעים!
תודה רבה שהקב”ה שלח לי את האתר המוצלח שלך
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף מעין😊
אפשר לרסק בנינג’ה? זה יוצא טוב? מרקם גלידה יותר סמיך מדוייק..
כן, אפשר😊
היי, כמה זה שליש כוס חלב מרוכז בגרם?
100 גרם.
חג שמח 🙂
היי,עשיתי את הגלידה הביתית, שילשתי כמויות, הוספתי פקאן מסוכר ומקופלת, ויצא מדהים, תודה🙂
איזה כיף שיצא מוצלח! והשדרוגים בטח הקפיצו את הטעם בכמה רמות… חג שמח❤
היי אפרת
יש לי 200 גרם קוביות מנגו קפוא.
מה אני יכולה להכין מזה ושיהיה במקפיא? (עדיפות למשהו פרווה, אבל גם חלבי מתקבל, אני פשוט מעדיפה משהו שלא מכיל שמנת מתוקה/צמחית, אין לי בעיה עם חלב מרוכז)
הכנתי כבר את המוס מנגו עם התחתית ביסקוויטים-יצא סוף הדרך.
תודה לך ❤️
היי שרית,
את יכולה להכין את הקינוחים הללו עם מנגו במקום הפירות שבהם:
חטיפי יוגורט קפואים,
גלידת פירות יער,
סורבה,
ואחרון- לשלב מנגו עם עוד פירות בפרוזן יוגורט.
בהצלחה😊
הי אפשר בלי אינסטנט וניל ? אין לי… אפשר במקום זה משהו אחר כמו בננות? או לוותר על הפודינג?
היי אפרת,
אפשר לשים במקום הפודינג אבקת סוכר ואפשר גם להוסיף חצי כפית תמצית וניל.
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשר גם להוסיף בננה מרוסקת:)
אפשר להקפיא במשך לילה?
ישנה את המרקם?
היי,
עדיף שלא.
אפשר להכין 3-4 שעות מראש ולשמור במקפיא. לא מומלץ לשמור במקפיא יותר מזה כי אז זה יקפא ויקבל מרקם של קרח.
לא מומלץ לשמור במקרר כי אז זה יימס וכשתקפיאי את זה, זה יהיה כמו גוש קרח.
שלום אפרת
רציתי לשאול אם אני יכולה להכין את זה היום ולהגיש בשבת
עדי מאור
היי עדי,
אפשר 🙂
אפשר להקפיא עד חודש בקופסה אטומה (לאחר מכן הטעם מתחיל להיפגע).
היי אפרת,
תוך כמה זמן הפירות קופאים במקפיא?
תודה רבה וחג שמח 🙂
ועוד שאלה- ראיתי במתכון של הסורבה שכתבת שצריך להגיש אחרי 4 שעות בהקפאה, אם אני מכינה מראש אני יכולה לשמור במקרר ולהקפיא 4 שעות לפני ההגשה?
רצוי להכין את הסורבה במקום כי אז הוא במרקם הכי מוצלח.
אם אין ברירה, אפשר גם להכין 3-4 שעות מראש ולשמור במקפיא. לא מומלץ לשמור במקפיא יותר מזה כי אז זה יקפא ויקבל מרקם של קרח.
לא מומלץ לשמור במקרר כי אז זה יימס וכשתקפיאי את זה, זה יהיה כמו גוש קרח.
4-5 שעות. זה תלוי בעוצמת המקפיא.
חג שמח 🌺
יש מצב לעשות עם אוכמניות במקום תותים?
כמה ל-3 בננות?
כן אפשר (בערך כוס אוכמניות) אבל זה משהו שכדאי להכין סמוך להגשה.
תודה!!
הי אפרת, את המתכון לגליגה החלבית אני מכירה ונכנתי לא פעם מאוד טעימה אני מרגישה את השמנת המתוקה האם אפשר להכין אותה פחות שומנית?כי שמנת מתוקה וחלב מרוכז ונוטלה הכל שומני..
היי שרי,
את יכולה להשתמש בשמנת מתוקה 32% במקום 38%.
החלב המרוכז לא שומני (זה חלב וסוכר), הוא פשוט סמיך ולכן אולי נותן תחושה כזאת.
נוטלה אכן שומנית. אולי תכיני בלי נוטלה? עם תוספות אחרות.
הי אפרת עשיתי את הגלידה כבר מספר רב של פעמים. ויוצא מעולה. הפעם תוך כדי הקצפה נהיו הקצפת הפכה גרגירית. למה?
היי חנוך,
הקצפת רק שמנת, חלב ממותק ופודינג או שהוספת משהו נוסף?
אולי הקצפת יותר מידי? הקצפת יתר גם עלולה לגרום למרקם גרגירי.
הכנתי את הגלידה החלבית ולא יוצא לי קרם יציב, להמשיך להקציב עוד?
תכניסי את הקרם למקפיא לרבע שעה, שיהיה קר מאוד אבל לא קפוא. תוסיפי לו 1-2 כפות פודינג וניל ותמשיכי להקציף.
היי אפרת
אני רוצה להכין את הגלידה החלבית עם תותים. יש לי המון. להוסיף קצוצים? טחונים? איך את ממליצה? תודה♥️
היי מיטל,
אפשר להוסיף חתיכות תותים או לטחון למחית אם רוצים מרקם חלק.
הי אפרת,
בגלידת הסורבה- איזה פרי אפשר לשים במקום תותי השדה? יש לי תותי עץ (שחורים) מוקפאים. האם זה יכול להתאים?
בנוסף, האם מיץ פסיפלורה טבעי יכול להחליף את מיץ התפוזים? תודה רבה.
היי מיכל,
אפשר לשים תותי עץ ולהשתמש במיץ פסיפלורה.
כמה זמן גלידה ביתית מחלב מרוכז מחזיקה במקפיא?
אפשר להקפיא עד חודש בקופסה אטומה (לאחר מכן הטעם מתחיל להיפגע).
שלום אפרת
מה אני יכול לשים במקום חלב
ובמקום אני יכול לשים ריצ
אפשר להשתמש בריץ’ ורבע כוס מים קרים במקום חלב.
יש להוציא את הגלידה כמה דקות לפני מהמקפיא כדי שתתרכך.
הכנתי משהו מעדןןןןןן!😋😋😋
על בסיס המתכון של הגלידת פרווה🍦🍦🍦
אמהלה איזה טעיםםםם!
שמתי בננה קפואה תפוח צהוב כף דבש וטיפונת מים.
אליפות! תודה על הרעיון להכין מנה מפנקת!! ותודה על המתכון הבסיסי..
ובכלל בזכות האתר שלך נוסף לי המון ידע במטבח!!!
תודה רבה על הכל יקרה שלי!😍😍😍
תודה לך על השיתוף 🙂
הי בקשר לגלידה חלבית
האם אפשר להכפיל את הכמות פי 3 ולערבב הכל ביחד
או שצריך לעשות 3 פעמים תערובת בנפרד?
אפשר להכין הכל ביחד אבל חשוב שהשמנת תהיה ממש קרה.
אני ממליצה להכניס את מיכלי השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה (רק חשוב לוודא שהם לא קופאים).
איך מכינים גלידה ביתית חלבית ללא סוכר???
3 בננות גדולות קפואות
8-10 תותים קפואים בגודל בינוני
200 מ”ל יוגורט ללא תוספת סוכר
טוחנים הכל עד שמתקבל מרקם חלק כמו של גלידה.
אם רוצים להמתיק את זה אפשר להוסיף קצת סטיביה או ממתיק אחר.
הי יש לי מוס פירות יער בהקפאה (פרווה) אפשר לשלב אותו עם הבננות? לגלידה פרווה או שזה לא שייך?
אני חושבת שכן.
היי, אני רוצה להכין את הגלידה החלבית אבל בטעם בננה, להוסיף בננות מרוסקות?, באיזה שלב של המתכון?
אפשר להוסיף יחד עם החלב המרוכז והפודינג אבל אני לא בטוחה איך זה ייצא.
אני יותר ממליצה להכין את המתכון הזה:
200 מ”ל יוגורט במתיקות מעודנת
3 בננות גדולות קלופות קפואות
1-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של גלידה.
שלום ענת
תודה על המתכון לגלידת פירות. אנסה עם הקפאה מוקדמת – אני בטוחה שיצליח.
בקשר לגלידה חלבית,
בעל תשובה את כותבת שחלב מרוכז ממותק מעניק מרקם רך כמו של גלידה.
אז זה לא כך. גם החלב המרוכז ברגע שהוא קופא – הוא נעשה קרח קשה כמו אבן…..
ומנסיוני – רק תוספת חמאה מעניקה לגלידה מרקם רך
יכול להיות שכשלעצמו הוא קופא אבל כשהחלב המרוכז נמצא בתוך שמנת מוקצפת הוא מעניק מרקם רך כמו גלידה.
בדרך כלל שהכנתי גלידה בעבר החלב במרוכז ממותק היה לו טעם של אבקה כזאת וזה יצא ממש מגעיל. יש לך המלצה אולי לאיזה סוג להשתמש אני השתמשתי בקופסת שימורים תכלת כזאת עם תמונה של פרה.
היי ירין,
אולי הוא היה מקולקל? כי לא אמור להיות לו טעם כזה.
החלב המרוכז של חברת וילי פוד אמור להיות טוב. אני יודעת שיש להם כמה סוגים. פעם הבאה כדאי לנסות סוג אחר.
תודה על המתכון.
זאת פעם ראשונה שמכינה אותו ויש לי מספר שאלות:
האם החלב המרוכז צריך להיות קר לפני שמוסיפים אותו לשמנת המתוקה? או בטמפרטורת החדר?
באיזה מרקם צריכה להיות השמנת המתוקה בשלב שמוסיפים את החלב המרוכז? מרקם של קצפת, או עדיין נוזלית?
רצוי שהחלב המרוכז יהיה קר אבל לא חובה.
המרקם של הקצפת צריך להיות רך (עדיין לא יציב).
היי אפרת
האם ניתן להשתמש במשקה שקדים לסורבה?
אני חושבת שכן.
אני לא אוהבת בננות אפשר לשים פרי אחר ?
הבננות תורמות למרקם. ראית את המתכון השני? הוא בלי בננות.
היי, מה לדעתך המינונים להכנת גלידה בטעם נוטלה? יש לי חלב מרוכז ושמנות, ולא יודעת כמה כפות נוטלה יתאימו…תודה וחג שמח
אני ממליצה להכין את המתכון הזה – גלידת ריבת חלב ובמקום ריבת חלב לשים נוטלה.
אני רק בתחתית אבל לא יודעת איך אמורים.
אני מתכוונת לשילוב ששלחתי לך במפורט.
בהצלחה!
תודה על התשובות!
אני גם שמה שכווה דקה כך שהכמות מספיקה אולי לפעמיים.
שמה במקפיא וכשאני מכינה, אני מוציאה ומיד מוכן.
מעולה, תודה!
תודה לך על תשובותיך!
כמה מינימום סוכר צריך כדי לייצב 2 חלבונים?
עדיף להמס את החמאה או ללוש כשהיא בחתיכות?
הבצק הפריך (המקסים שלך)יתאים למריחת ריבה, קצף מלמעלה ופיזור פירורים ממנו? ייחתך טוב?
אגב, ניסית את השילוב של הבצק שהצעתי לך פעם ב”צור קשר” עם המילוי של עוגת הגבינה האפויה
שלך? זה משהו! כדאי לך לנסות.
שוב תודות!
לפחות כף גדושה סוכר לכל חלבון.
לגבי החמאה, אני מעדיפה להמיס כי זה פחות עבודה אבל זה לא משנה. אפשר גם ללוש כשהיא בחתיכות.
לדעתי הבצק אמור להתאים למתכון ולהחתך טוב.
טוב שהזכרתי לי! אנסה בקרוב. רק שאלה- את הבצק את שמה גם בשוליים של התבנית או רק בתחתית?
ערב טוב / בוקר אור!
השבוע הכנתי גלידה כזו: הקצפתי חלבונים, הוספתי סוכר ואז פירות מרוסקים.
הקצפתי והקצפתי וזה תפח ותפח.
מאד מאד אהבו
שאלתי: האם חייבים קודם סוכר כדי לייצב או אפשר להוסיף לחלבונים, ריבה ביתית מפירות
מבשולים עם סוכר?
תודה רבה לך!
עוד משהו: כשעושים בסיס לעוגת גבינה מבסקויטים, נכון לרסק אותם דק או להשאיר חתיכות?
יש לך בצק לבסיס פריך שמורחים עליו ריבה ואז…. ופירורי בצק? אבל בבקשה פריך!
תודה, תודה ושוב תודה!
בוקר טוב!
נשמע מעולה. יצא לי לנסות רק עם תותים מרוסקים, מעניין באמת לנסות עם שילוב של פירות אחרים מרוסקים.
בגדול אפשר להציף חלבונים גם בלי סוכר אבל ההקצפה תהיה יותר יציבה וחזקה עם סוכר.
לגבי בסיס לעוגת גבינה, אם את מתכוונת לבסיס יציב שמערבבים עם חמאה מומסת אז ככל שתטחני דק יותר, הבסיס יהיה יציב יותר בחיתוך. אם תשאירי חתיכות, זה יתפורר בחיתוך. עניין של טעם והעדפה.
לגבי חיתוכיות ריבה פריכות עם פירורים, כבר המון זמן אני חושבת להכין את המתכון הזה ולא הגעתי אליו. לדעתי המתכון של בצק פריך יכול להיות בסיס מצוין.
אני מערבב 2 כוסות ביסקוויטים מרוסקים או אפילו טחונים דק יחד עם 100 גרם חמאה או מחמאה לקבלת בצק. אני מניח אותו בתבנית קפיצית בתחתית וקצת בצדדים.
במילוי שהייתי עושה תעודת גבינה תמיד הכיל ג’לטין אבל לאחרונה תמיד נשארים לי גושים של הג’לטין אז החלטתי פשוט להכין פודינג וניל עם גבינה לבנה ולהוסיף זרעי צ’יה להסמכת הבלילה ואפילו בננות מרוסקות או חתיכות פרי.
הכי חשוב – להימנע מהוספת כל סוג של נוזלים כדי לשמור על הסמיכות של הבלילה.
אני מכניס את העוגה ל 2-3 שעות למקפיא ומגיש קר
היי, הכנתי את הגלידה חלבית, רק שבטעות הקצפתי מההתחלה את כל המרכיבים יחדיו- שמנת, חלב מרוכז ותמצית וניל. התערובת יצאה נוזלית. בכל זאת העברתי לתבנית להקפאה. האם זה משפיע על הטעם או מרקם או שגם כך זה בסדר? תודה 🙂
היי שרי,
אני לא בטוחה שהמרקם יהיה מספיק טוב. אם זה עדיין לא קפא אני ממליצה להוציא מהמקפיא ולנסות להקציף שוב.
אפשר לעשות את המתכון החלבי עם הבננות?
אפשר להוסיף לתערובת ההקצפה בננות מרוסקות אבל אני לא בטוחה איך זה ייצא.
חייבים לשים חלב ממותק??
אפשר חלב רגיל??
חלב ממותק מעניק מרקם גלידתי רך יותר.
אפשר להשתמש בחלב רגיל אבל המרקם יהיה שונה.
היי אפרת,
בגלידה החלבית יצא לי הגלידה מאוד מתוקה אני יכולה להוסיף לזה חלב?
ואם לא אז מה אני יכולה לעשות?
היי רות,
אם הגלידה כבר מוכנה אין כל כך מה לעשות.
הקפאת אותה כבר? כי לאחר הקפאה המתיקות יורדת.
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 9%?
לא כי לא ניתן להקציף אותה.
אפשר לשים חלב סויה או חלב רגיל?
אפשר אבל קחי בחשבון שחלב ממותק מרוכז מעניק מרקם שהוא יותר רך.
היי
רציתי לשאול אם אין לי חלב מרוכז יש אפשרות לשים חלב רגיל או אורז או משהו אחר
תודה על האתר המהממם הזה ובמיוחד על העוגת מייפל אגוזים שנגמרת עוד לפני שבת…
תודה רבה
היי אפרת,
החלב המרוכז מעניק מרקם כמו של גלידה אבל אם אין לך אפשר להשתמש בחלב רגיל.
המשך יום מקסים 🙂
האם ניתן להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב מרוכז?
אפשר, למרות שחלב מרוכז נותן מרקם רך כמו של גלידה.
אפרת שלום, יש תחליף לחלב מרוכז? עניין של הכשר אין עליהם בד”ץ
תודה
היי לאה,
לא מצאתי תחליף לחלב המרוכז אבל אני אשתדל לפרסם בקרוב מתכון לחלב מרוכז שניתן להכין לבד.
היי! רק רציתי לומר שמצאתי חלב מרוכז של חברת טעמן בצנצנת זכוכית והוא בהכשר הבד”ץ.
תודה דבורה🙂
היי אפרת. האם לדעתך ניתן להכין את הסורבה עם ממתיק מלאכותי כגון אבקת סטיביה? תודה ושבת שלום
לדעתי כן.
שבת שלום 🙂
היי
אפשר גם עם חלב רגיל (לא אכפת לי שיהיה חלבי)?
אפשר, פשוט עם חלב מרוכז ממותק הגלידה יוצאת יותר רכה.
יכול להיות שאחרי הקפאה ממושכת יהיה כדאי להוציא את הגלידה 5-7 דקות החוצה לפני ההגשה על מנת שתתרכך קצת.
שלום אפשר להכין גם עם חלב לא ממותק ומרוכז?
אפשר פשוט חלב מרוכז ממותק מעניק מרקם רך כמו של גלידה. בלעדיו, זה עדיין ייצא טעים אך מעט יותר קשה.
בס’ד
הי, תודה על שפע המתכונים
רציתי לדעת אם יש לי במקרר בננות בשלות מאוד, אפשר גכ להקפיא ולהכין מהן גלידה? או חייב שהיו טריות?
תודה
כן, אפשר להקפיא בננות בשלות מאוד ולאחר מכן להכין מהן גלידה.
במה אפשר להחליף את התותים?
היי ענת,
אפשר לשים מעט פירות יער קפואים אבל אז יהיה צורך להמתיק יותר.
בכל מקרה אפשר להכין גלידת בננות ולשים 1-2 בננות נוספות במקום התותים ואז אפשר להוסיף גם 1-2 כפות חמאת בוטנים או אגוזי פקאן קצוצים או שוקולד צ’יפס.