איך מכינים ברוקולי
נתחיל בסיבה מדוע כדאי לאכול ברוקולי. הברוקולי מכיל ויטמינים A, C, E, B, חומצה פולית, ברזל וסידן. מסייע בפעילות אנטי סרטנית, מוריד את רמות הכולסטרול בגוף ומפחית יתר לחץ דם.
כדי להנות בצורה הכי טובה מערכים התזונתיים של הברוקולי מומלץ לאכול ברוקולי טרי או מאודה.
מתכון ברוקולי מאודה (בישול הברוקולי באדים חמים):
חומרים:
ברוקולי בינוני-גדול
אופן הכנה:
חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ושוטפים היטב מתחת לברז.
מרתיחים מים בסיר מכוסה. כשהמים רותחים, מסירים את המכסה ומניחים מסננת (רצוי ממתכת) מעל הסיר ובתוכה מניחים את פרחי הברוקולי. מכסים את המסננת ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הברוקולי.
איך חולטים ברוקולי?
מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הברוקולי. מסננים. מומלץ להעביר לקערה עם מי קרח (זה שומר על פריכות הברוקולי).
*ניתן לשלב ברוקולי בסלטים, פשטידות, תבשילי אורז, ירקות מוקפצים ועוד.
כמה מתכונים מומלצים:
ברוקולי בתנור
מתכון פשטידת ברוקולי
קציצות ברוקולי
ברוקולי וכרובית מוקפצים
כל המתכונים של הכרובית והברוקולי שלך אני יכולה לשים מוקפא או שזה יהרוס?
כמעט בכל המתכונים ניתן להשתמש בירקות מוקפאים(:
האם טעם ומרקם הברוקולי הוא כמו של כרובית?
טעם שונה, מרקם דומה.
אם עושים פשטידה מברוקולי קפוא לאחר שמפשירים אותו גם צריך לחמם לפני ששמים אותו בפשטידה
אין צורך לחמם, מספיק להפשיר.
יש אפשרות להכין את הברוקולי במחבת ?לשים קצת מים או פשוט להרתיח מים ולשים אז את הברוקולי?
אפשר להכין במחבת ולהוסיף קצת מים.
היי את הברוקולי הטרי אפשר ישר לשים אותו בתנור או שלא?
וברוקולי בתנור מקבל צבע ישר שחור
אפשר. הפרחים של הברוקולי נוטים להשחים מהר לכן אפשר לכסות את הברוקולי ולהסיר את הכיסוי לקראת סוף האפיה.
מה הכוונה איזה כיסוי?
ומה הכוונה אידוי?
כיסוי הכוונה לנייר כסף או נייר אפיה שעליו שמים נייר כסף.
אידוי זה בישול באדים (ראי מה שרשום בעמוד – מתכון ברוקולי מאודה).
היי אם אין לי מסננת ממתכת זה ממש נורא??
לא נורא. תשתמשי במה שיש לך.
על הברוקולי לשים נייר כסף או אפייה?
נייר כסף.
אפשר גם לשים נייר אפיה ומעליו להדק בנייר כסף.
היי אפרת, מה לגבי ברוקולי קפוא בשקית?
זה הורס את הערכים התזונתיים שלו?
והאם יש שוני בהכנה?
אגב, אין צורך להוסיף מלח?
פעם ראשונה שאני מתעסקת עם ברוקולי
תודה
ברוקולי קפוא מספיק להפשיר ולהקפיץ קצת במחבת או לחמם בתנור (אין צורך לבשל במים כי הוא כבר מבושל). יש לתבל אותו במלח.
מבחינת ערכים תזונתיים עדיף להשתמש בברוקולי טרי למרות שגם בברוקולי קפוא נשמרים ויטמינים ונוגדי חמצון.
אבל על האריזה כן כתוב לבשל…
חוץ מזה שאני רוצה אותו במרקם שלו ולא מאודה או מטוגן
מה את מציעה?
את יכולה לבשל 5-10 דקות במעם רותחים, המרקם יצא רך.