שום דבר לא נמצא

איך מכינים ברוקולי

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 20 אפר 2017

איך להכין ברוקולי

נתחיל בסיבה מדוע כדאי לאכול ברוקולי. הברוקולי מכיל ויטמינים A, C, E, B, חומצה פולית, ברזל וסידן. מסייע בפעילות אנטי סרטנית, מוריד את רמות הכולסטרול בגוף ומפחית יתר לחץ דם.
כדי להנות בצורה הכי טובה מערכים התזונתיים של הברוקולי מומלץ לאכול ברוקולי טרי או מאודה.

מתכון ברוקולי מאודה (בישול הברוקולי באדים חמים):
חומרים:
ברוקולי בינוני-גדול
אופן הכנה:
חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ושוטפים היטב מתחת לברז.
מרתיחים מים בסיר מכוסה. כשהמים רותחים, מסירים את המכסה ומניחים מסננת (רצוי ממתכת) מעל הסיר ובתוכה מניחים את פרחי הברוקולי. מכסים את המסננת ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הברוקולי.

איך חולטים ברוקולי?
מרתיחים מים בסיר.  כשהמים רותחים מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הברוקולי. מסננים. מומלץ להעביר לקערה עם מי קרח (זה שומר על פריכות הברוקולי).
*ניתן לשלב ברוקולי בסלטים, פשטידות, תבשילי אורז, ירקות מוקפצים ועוד.

כמה מתכונים מומלצים:
ברוקולי בתנור
מתכון פשטידת ברוקולי
קציצות ברוקולי
ברוקולי וכרובית מוקפצים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
הודיה (12:26 4.02.2022)

כל המתכונים של הכרובית והברוקולי שלך אני יכולה לשים מוקפא או שזה יהרוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 4.02.2022)

כמעט בכל המתכונים ניתן להשתמש בירקות מוקפאים(:

avatar
מירב (01:19 2.02.2021)

האם טעם ומרקם הברוקולי הוא כמו של כרובית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:35 2.02.2021)

טעם שונה, מרקם דומה.

avatar
אילנית (13:34 12.04.2020)

אם עושים פשטידה מברוקולי קפוא לאחר שמפשירים אותו גם צריך לחמם לפני ששמים אותו בפשטידה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:04 12.04.2020)

אין צורך לחמם, מספיק להפשיר.

avatar
ספיר (17:17 12.04.2019)

יש אפשרות להכין את הברוקולי במחבת ?לשים קצת מים או פשוט להרתיח מים ולשים אז את הברוקולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 12.04.2019)

אפשר להכין במחבת ולהוסיף קצת מים.

avatar
ספיר (21:07 29.03.2019)

היי את הברוקולי הטרי אפשר ישר לשים אותו בתנור או שלא?
וברוקולי בתנור מקבל צבע ישר שחור

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 30.03.2019)

אפשר. הפרחים של הברוקולי נוטים להשחים מהר לכן אפשר לכסות את הברוקולי ולהסיר את הכיסוי לקראת סוף האפיה.

avatar
ספיר (23:21 8.04.2019)

מה הכוונה איזה כיסוי?
ומה הכוונה אידוי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 9.04.2019)

כיסוי הכוונה לנייר כסף או נייר אפיה שעליו שמים נייר כסף.
אידוי זה בישול באדים (ראי מה שרשום בעמוד – מתכון ברוקולי מאודה).

avatar
ליאת (10:11 22.03.2019)

היי אם אין לי מסננת ממתכת זה ממש נורא??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 22.03.2019)

לא נורא. תשתמשי במה שיש לך.

avatar
ספיר (17:15 12.04.2019)

על הברוקולי לשים נייר כסף או אפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 12.04.2019)

נייר כסף.
אפשר גם לשים נייר אפיה ומעליו להדק בנייר כסף.

avatar
אביב (18:20 7.02.2019)

היי אפרת, מה לגבי ברוקולי קפוא בשקית?
זה הורס את הערכים התזונתיים שלו?
והאם יש שוני בהכנה?
אגב, אין צורך להוסיף מלח?
פעם ראשונה שאני מתעסקת עם ברוקולי
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 7.02.2019)

ברוקולי קפוא מספיק להפשיר ולהקפיץ קצת במחבת או לחמם בתנור (אין צורך לבשל במים כי הוא כבר מבושל). יש לתבל אותו במלח.
מבחינת ערכים תזונתיים עדיף להשתמש בברוקולי טרי למרות שגם בברוקולי קפוא נשמרים ויטמינים ונוגדי חמצון.

avatar
שיר (22:35 23.07.2023)

אבל על האריזה כן כתוב לבשל…
חוץ מזה שאני רוצה אותו במרקם שלו ולא מאודה או מטוגן
מה את מציעה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 23.07.2023)

את יכולה לבשל 5-10 דקות במעם רותחים, המרקם יצא רך.

לקריאת כל התגובות