בצק פיצה
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
3 יול 2018
בצק פיצה עם שמרים
4 כוסות (560 ג’) קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
כף ושליש (14 ג’) שמרים יבשים
2 כפות מלאות (30 ג’) סוכר
כוס (240 מ”ל) מים חמימים
רבע כוס (60 מ”ל) חלב
4 כפות (40 מ”ל) שמן זית
כפית ורבע (8 ג’) מלח
למתכון המלא ולאופן ההכנה לחצו כאן – מתכון לפיצה
בצק פיצה בלי שמרים
2 כוסות קמח לבן רגיל
200 מ”ל שמנת חמוצה/ גבינה לבנה / יוגורט
רבע כפית מלח
למתכון המלא ולאופן ההכנה לחצו כאן – פיצה ללא שמרים
בצק פיצה ללא גלוטן
2 כוסות קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”)
חצי כוס קמח חומוס
כף שטוחה שמרים יבשים
כפית סוכר
רבע כוס מים חמימים
1 ביצה
4 כפות שמן זית
שליש כפית מלח
למתכון המלא ולאופן ההכנה לחצו כאן – בצק פיצה ללא גלוטן
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אתכם:
מאפינס פיצה
פיצה על טורטיה
רוטב לפיצה
תוספות לפיצה
היי
אני הכנתי עכשיו ויצא פשוט פצצה
אני לא מכינה בד”כ בצקים כי תמיד חוששת אבל הכנתי עכשיו את הפיצה ויצא ככ טוב והיה קל ומהיר
תודה אפרת 🙂
נראה טעים!
תודה על השיתוף:)
ראשית, אני מאוד אוהבת את המתכונים באתר, ממש תודה. מלביבות, עוגות,ארוחות ערב והכל ממש מוצלח. אני גם מפנה את כל המכרים שלי לאתר מכיוון שהכל קליל, לא מסובך ומהיר.
דבר שני, לגבי המתכון הראשון-כמה פיצות להכין מהכמות הנ”ל? ואם אני מכינה כמה פיצות האם אני יכולה לאפות 2 פיצות ביחד? ואם כן באיזו תוכנית? תודה מראש
היי
זה יוצא 2 פיצות בקוטר כ-33 ס”מ.
יש לך כאן את המתכון המלא כולל אופן ההכנה- מתכון לפיצה.
פחות מומלץ לאפות יחד.
האם לאחר הקפאה צריך\ אפשר להתפיח?
האם אפשר להוציא ישר מהמקפיא -לשיש ולא קודם במקרר?
והאם אפשר לעשות את הבצק עם חלב?, ומה המינון המומלץ?.
תודה רבה, אחלה מתכון.
היי
לאחר הקפאה יש להתפיח על השיש, אין צורך להוציא למקרר. בבצק השמרים יש חלב(:
ושאני מכינה אותו בלילה אני צריכה לעשות לו התפחה רגילה מחוץ למקרר או שמספיק שזה נמצא במקרר כל הלילה
מספיק להתפיח במקרר.
היי אפרת
אם אני רוצה להכין בצק לקלצונה פיצה שצריך התפחה אני יכולה להכין את הבצק בערב ולהתפיח אותו ולמחרת רק להוציא את הבצק ולהכין אותו ישר?
היי
את יכולה להשאיר את הבצק להתפחה של לילה במקרר, ולמחרת להפשיר כ45 דקות על השיש ולהמשיך בהכנה.
אחרי כמה מתכונים שניסיתי, זה הכי מוושלם בצק נוח מאד מאד לעבודה וטעים מאוד, ממליצה בחום
איזה כיף שיצא מוצלח, תודה שחזרת לשתף😊
דחוף…אפשר להכין מקמח קוסמין זה אותן כמויות
אפשר, אבל המרקם יהיה טיפה יותר כבד🙂
היי,
האם אפשר להכין את הבצק ולהניח להתפחה לילה שלם במקרר?
היי,
את הבצק עם השמרים- אפשר, ולתת התפחה נוספת של שעה אחרי ההוצאה מהקירור.
מה קמות המצרכים למתכון הראשון לקילו?
נשמח ממש לדעת.
היי טוביה,
תכפילו את הכמויות פי 2, תצטרכו קצת יותר מקילו קמח אבל כדאי להכין ככה כדי לא להסתבך עם שאר כמויות המצרכים.😊
תודה רבה רבה
מאוד טעים כל שבוע מכינים ונהנים!!!!!!!!!!!!!!!!
היי נעמי, שמחה לשמוע 😀
כן
תודה על התגובה המהירה:)
אלה הכמויות לקילו קמח:
קילו קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
2 כפות מלאות (25 ג’) שמרים יבשים
4 כפות (55 ג’) סוכר
כוס + 3/4 כוס (430 מ”ל) מים חמימים
בין שליש לחצי כוס (110 מ”ל) חלב
7 כפות (70 מ”ל) שמן זית
2 כפיות ורבע (14 ג’) מלח
אופן ההכנה נמצא במתכון הזה- מתכון לפיצה.
חג שמח ❤️
היי אפרת
אני רוצה להכין קילו קמח
תוכלי להדריך אותי בכמויות? תודה רבה
של המתכון הראשון?
אפשר לעשות בלי חלב ?
אפשר לשים מים במקום החלב.