איך מכינים פסטה
איך מכינים פסטה?
גם פסטה קנויה צריך לדעת להכין ולבשל בצורה נכונה, שלא תהיה מבושלת מידי ושלא תהיה קשה.
מתכון בסיסי לבישול פסטה:
חומרים:
500 גרם פסטה מכל סוג
כף שמן
חצי כפית מלח
אופן הכנה:
1. ממלאים סיר גדול עם מים (עד גובה כ2/3 מהסיר), מוסיפים שמן ומלח ומחממים על אש גבוהה.
2. כשהמים רותחים (מבעבעים), מוסיפים בזהירות את הפסטה ומבשלים עד שהפסטה מתרככת ונעשית ראויה לאכילה (בסביבות 10 דקות, הזמן משתנה לפי סוג הפסטה). יש לערבב מידי פעם במהלך הבישול.
3. מעבירים למסננת, שוטפים כ-10 שניות מתחת למי ברז קרים ומפזרים מעל כ-2 כפות שמן זית. מערבבים מעט עם מזלג (השטיפה במים עוצרת את תהליך הבישול ומסייעת למניעת הדבקות. גם התיבול בשמן זית נועד למנוע מהפסטה להידבק אחת לשניה).
*בטח שמעתם את המושג “אל דנטה” בהקשר של בישול פסטה. אל דנטה הכוונה לשלב שבו השיניים עדיין מרגישות את הפסטה בזמן הנגיסה. בזמן זה יש לעצור את הבישול ולסנן את הפסטה. צריך לקחת בחשבון שאם בכוונתכם להעביר את הפסטה המוכנה לרוטב החם, היא ממשיכה להתבשל ברוטב.
מתכוני פסטה מומלצים:
ספגטי בולונז
פסטה ברוטב עגבניות
פשטידת פסטה
סלט פסטה קר
פסטה מוקרמת
פסטה ברוטב שמנת ופטריות
לכל מתכוני הפסטה באתר לחצו כאן – מתכון לפסטה.
>> חזרה לתפריט “איך להכין“.
איך להכין פסטה, איך מבשלים פסטה
מותר לבשל עם שמן זית בהתחלה?
הכוונה להוסיף למים שמן זית? כן אפשר.
היי,
האם הכי טוב לשים מים מקומקום במקום להרתיח בסיר? נניח 2-3 נגלות מקומקום (ואחרי הנגלה הראשונה להדליק את הגז)?
ועל איזה עוצמת בעבוע צריך אחרי שמכניסה את הפסטה? יש לי 7 רמות בגז, על איזה רמה לשים? תודה רבה
זה לא משנה אבל זה יכול לחסוך בזמן.
אחרי שמוסיפים את הפסטה יש לשים על רמה 5.
תודה על התשובה.
לא הבנתי האם חייבים מסננת?
אין לי מסננת בבית. שמתי את הפסטה בסיר אחרי ששמתי שם מים רותחים ומלח. חיכיתי את כמות הדקות שכתוב על האריזה, טעמתי והרגשתי שמוכן. רוקנתי את המים הרותחים מהסיר לכיור, מילאתי את הסיר במים מהברז ורוקנתי פעמיים-שלוש וזהו. יצא ממש טוב ולא נדבקו אחד לשני ממה שראיתי. אז מדוע חייבים מסננת? תודה רבה
מה שעשית בסדר.
המסננת זה רק לנוחות.
היי אני אוהבת פסטה מבושלת היטב, לא אל דנטה. איך להכין אותה ככה שתהיה טעימה לא מבושלת מדי ולא אל דנטה? תודה!
היי
לאחר 9 דקות בישול תבדקי את הפסטה כל דקה ותראי מתי היא עשויה לטעמך.
אפרת תודה!! את אלופה וחכמה!
🩷
היי אפרת:)
שאלה לגבי הרוטבים המוכנים שקונים בסופר תמיד כשאני קונה אותם הם באים בלי הוראות
איך להכין אותם?
היי
אין מה להכין ברטבים הקנויים, פשוט מוסיפים אותם למנות.
תודה רבה !
תותחית!
❤
מעונינת להכין את זה בתנור. אפשרי?
אם כן, אז איך בדיוק?
היי,
פסטה בד”כ מכינים בסיר עם הרבה מים. לא כדאי להכין בתנור כי אז תצא פסטה קשה ולא מבושלת:)
היי האם צריך לבשל את הפסטה על אש גבוהה ? או שאחרי שהמים רתחו צריך להנמיך את האש?
על אש גבוהה כל הזמן (ללא מכסה).
היי אפרת
ראשית אודה על אתר מדהים!
אני רוצה להכין פסטה לארוחת הערב, האם ניתן לבשל אותה מראש ולאחר כמה שעות להכין רוטב ואז לבשל? אם כן להכניס את הפסטה למקרר?
כן אפשר. לאחר בישול הפסטה שימי אותה במסננת ותשטפי במי ברז. סנני היטב ותפזרי מעל כ-2 כפות שמן זית וערבבי קצת עם המזלג.
את הפסטה את יכולה לשמור מחוץ למקרר (אם זה עד הערב), בתוך קערה עטופה בניילון נצמד.
לאחר שהמים רתחו והוספנו את הפסטה יש לחכות שהמים ירתחו שוב ואז לבשל אותה כפי שכתוב בהוראות או למדוד את זמן הבישול מבלי לחכות לרטיחה שניה של המים
היי אפרת,
אשמח לדעת האם זה תקף גם לפסטה מקמח מלא?
משום מה הפסטה יוצאת לי “קשה” ולא רכה כמו שאני אוהבת.
היי ענת,
זה רלוונטי גם לבישול פסטה מקמח מלא. יש לבשל אותה עד שהיא נעשית רכה. לפעמים זה לוקח גם יותר מ10 דקות.
לאחר השטיפה אני יכול להשתמש בשמן רגיל? אני חושש שהפסטה תקבל את הטעם של השמן זית (הלא כל כך מהנה)
כן בטח 🙂