שום דבר לא נמצא

איך מכינים ביצה קשה

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 5 אוק 2016

איך מכינים ביצה קשה?

איך מכינים ביצה קשה

  1. מניחים ביצים בפינג’ן או סיר קטן ומכסים במים פושרים (מהברז).
  2. מחממים על אש בינונית-גבוהה עד שהמים רותחים (כשהם מבעבעים).
  3. לאחר שהמים רותחים, מנמיכים לאש הכי נמוכה ומבשלים בדיוק 10 דקות.
  4. מסירים מהאש, שופכים בזהירות את המים החמים ומכסים את הביצים במים קרים (נועד להקל על קילוף הביצים).

טיפים שהביצים לא יתפוצצו במהלך הבישול– לשים בתוך המים יחד עם הביצים פרוסת לימון.

איך לקלף ביצים קשות בקלות? ממלאים כוס במים, מניחים בפנים את הביצה הקשה ומנערים מצד לצד במשך כמה שניות. הניעור יפריד בין הקליפה לחלבון של הביצה.

איך להכין ביצים חומות?
לצביעת קליפת הביצה בחום ניתן להוסיף למי הבישול קליפות של בצל או שקית תה.
אם רוצים שהביצים עצמן תהיינה חומות מבפנים נדרש בישול ארוך של שעתיים שלוש לפחות.

ביצים קשות

איך יודעים אם ביצה היא טריה? (הכוונה לביצה רגילה לא מבושלת)
– ממלאים כוס במי ברז ומניחים בפנים את הביצה. אם היא שוקעת היא טריה, אם היא צפה, היא אינה ראויה למאכל.
– כששוברים את הביצה- אם החלבון (השקוף) עכור ויציב זה סימן דווקא שהביצה טריה מאוד. אם החלבון שקוף ונוזלי זה סימן שהביצה ישנה.

 

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רננה (10:00 13.12.2020)

תודה רבה על המתכון
וסתם עוד שאלה, ראיתי במתכון כלשהו שכתוב שצריך חלב חמים
איך מכינים/עושים כזה דבר?
תודה רבה על האתר הנפלא!!!😘

מתכונים ב-10 דקות (12:31 13.12.2020)

היי רננה,
את מתכוונת לכוס חלב חם? אפשר לחמם במיקרוגל או בסיר 🙂

שמעון (17:51 15.03.2020)

טעות,את הביצים מכניסים למים רותחים ולא פושרים.ממתינים 10 דקות ואז הביצים מוכנות.

אורי (02:58 9.10.2020)

צר לי אבל אתה טועה. המתכון של אפרת מדוייק ונכון.

דניאל (13:10 10.11.2020)

אתה מבין שאין כמעט הבדל בין מים רותחים 10 דקות בישול לבין לחכות שהמים ירתחו ואז להתחיל לספור 10 דקות ? וכנראה גם שהביצים יסדקו לך אם תשים אותן ישר במים רותחים

רותי (10:41 15.04.2019)

אם מכינים כמות גדולה של ביצים (90) האם ניתן להכין באותו האופן, שהוסמבר מעלה, בסיר אחד את כולם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 15.04.2019)

את יכולה לחלק ל-2 לשם הנוחות אבל אם יש לך סיר מספיק גדול אפשר להכין הכל ביחד לפי המוסבר בדף רק שימי 20 דקות במקום 10 דקות אחרי הרתיחה.
תוסיפי למים פרוסות לימון וכפית מלח.

אילנה (09:00 25.02.2019)

אני תמיד מרתיחה את הביצים יחד עם מלח שולחן או מלח גס וכך הם מתקלפות ביתר קלות. שמתי לב שכשאני לא שמה מלח- הקליפה מתקלפת עם הביצה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 25.02.2019)

תודה אילנה 🙂

Zipi (18:01 22.06.2018)

ביצים חומות מבפנים – האם ניתן לבשל בתחילה את הביצים על הגז ואח”כ לשים הסיר עם המיים בתנור על חום נמוך למשך הלילה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 22.06.2018)

כן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.