איך מכינים ביצה קשה
איך מכינים ביצה קשה?
- מניחים ביצים בפינג’ן או סיר קטן ומכסים במים פושרים (מהברז).
- מחממים על אש בינונית-גבוהה עד שהמים רותחים (כשהם מבעבעים).
- לאחר שהמים רותחים, מנמיכים לאש הכי נמוכה ומבשלים בדיוק 10 דקות.
- מסירים מהאש, שופכים בזהירות את המים החמים ומכסים את הביצים במים קרים (נועד להקל על קילוף הביצים).
טיפים שהביצים לא יתפוצצו במהלך הבישול– לשים בתוך המים יחד עם הביצים פרוסת לימון.
איך לקלף ביצים קשות בקלות? ממלאים כוס במים, מניחים בפנים את הביצה הקשה ומנערים מצד לצד במשך כמה שניות. הניעור יפריד בין הקליפה לחלבון של הביצה.
איך להכין ביצים חומות?
לצביעת קליפת הביצה בחום ניתן להוסיף למי הבישול קליפות של בצל או שקית תה.
אם רוצים שהביצים עצמן תהיינה חומות מבפנים נדרש בישול ארוך של שעתיים שלוש לפחות.
איך יודעים אם ביצה היא טריה? (הכוונה לביצה רגילה לא מבושלת)
– ממלאים כוס במי ברז ומניחים בפנים את הביצה. אם היא שוקעת היא טריה, אם היא צפה, היא אינה ראויה למאכל.
– כששוברים את הביצה- אם החלבון (השקוף) עכור ויציב זה סימן דווקא שהביצה טריה מאוד. אם החלבון שקוף ונוזלי זה סימן שהביצה ישנה.
>> חזרה לתפריט “איך להכין“.
את אלופה ותודה
❤️❤️
אוף ):
הקליפה של ביצה הייתה קשה אבל מבפנים החלמון היה רך..
את יודעת למה זה קורה?
זה אומר שהביצה לא בושלה מספיק זמן.
כמה זמן בישלת? אם יש ביצים שעדיין לא קילפת תחזירי אותן לסיר ותמשיכי לבשל.
בישלתי אותם 10 דקות.. ולא זרקתי אותם לפח כבר ):
אוי חבל😟
הי אפרת! שבוע שעבר בישלתי 4 ביצים המוווון זמן (אולי חצי שעה) ובמקום מסוים (אולי החלק שהיה מחוץ למים) לא ניהה עד הסוף. אני אף פעם לא מצליחה שהמים יכסו עד הסוף, הביצים פשוט צפות… את יודעת אם יש מה לעשות? דרך אגב- להוסיף מלח לבישול זה גם מאוד מקל על הקילוף (ולא עושה את הביצים מלוחות) בהצלחה ושבת שלום!!
היי ברכה🙂
ביצים אמורות לשקוע במים.
לפי מה שאני יודעת, ביצים ששמים אותן במים והן צפות מיד הן לא טריות ולא תמיד ראויות למאכל.
כששמת את הביצים במים הן צפו מיד או שהן שקעו ורק במהלך הבישול צפו?
הם לא צפות לגמרי. רובם ממש בתוך המים וקצת מאוד מחוץ למים. עדין זה נקרא שוקע? בכל אופן נראה לי שהן צפות מייד. אבל אם אכלתי אותם ולא היה להם טעם או ריח רע- זה עדיין יכול לאמר שזה לא טוב? תודה ושבוע מבורך!!
שבוע טוב:)
אם הן לא צפות לגמרי ורובן בתוך המים זה בסדר.
איזה כיף! יצא ממש טעים! תודה🫶🏾
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
משום מה תמיד יש לי קושי בקילוף הביצים, גם כשניסיתי את הטיפים שלך.
האם זה קשור לדעתך לעובדה שאני משתמשת בביצי חופש אורגניות שמגיעות אלי הביתה טריות ממש?
ואם כן – כיצד אוכל בכל זאת להקל על הקילוף שלהן (מלבד הטיפים שכבר העלית…)
היי
יתכן וזה קשור(:
את יכולה לנסות להכניס אותן לסיר עם מים שכבר רותחים וכן להשאיר אותן במים קרים כמה דקות לאחר הבישול.
כמעט שבת שלום❤️
האם לכסות את הסיר?
(תודה על האתר המושלם🥰)
היי,
אין צורך לכסות(:
שבת שלום!
מניסיון, ממליץ על הוספת מלח או מלח גס למים בהן מבשלים ביצים ופחות לימון.
😊
תודה רבה על המתכון
וסתם עוד שאלה, ראיתי במתכון כלשהו שכתוב שצריך חלב חמים
איך מכינים/עושים כזה דבר?
תודה רבה על האתר הנפלא!!!😘
היי רננה,
את מתכוונת לכוס חלב חם? אפשר לחמם במיקרוגל או בסיר 🙂
טעות,את הביצים מכניסים למים רותחים ולא פושרים.ממתינים 10 דקות ואז הביצים מוכנות.
צר לי אבל אתה טועה. המתכון של אפרת מדוייק ונכון.
אתה מבין שאין כמעט הבדל בין מים רותחים 10 דקות בישול לבין לחכות שהמים ירתחו ואז להתחיל לספור 10 דקות ? וכנראה גם שהביצים יסדקו לך אם תשים אותן ישר במים רותחים
אם מכינים כמות גדולה של ביצים (90) האם ניתן להכין באותו האופן, שהוסמבר מעלה, בסיר אחד את כולם?
את יכולה לחלק ל-2 לשם הנוחות אבל אם יש לך סיר מספיק גדול אפשר להכין הכל ביחד לפי המוסבר בדף רק שימי 20 דקות במקום 10 דקות אחרי הרתיחה.
תוסיפי למים פרוסות לימון וכפית מלח.
אני תמיד מרתיחה את הביצים יחד עם מלח שולחן או מלח גס וכך הם מתקלפות ביתר קלות. שמתי לב שכשאני לא שמה מלח- הקליפה מתקלפת עם הביצה
תודה אילנה 🙂
ביצים חומות מבפנים – האם ניתן לבשל בתחילה את הביצים על הגז ואח”כ לשים הסיר עם המיים בתנור על חום נמוך למשך הלילה.
כן.