שום דבר לא נמצא

איך מכינים ביצה קשה

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 5 אוק 2016

איך מכינים ביצה קשה?

איך מכינים ביצה קשה

  1. מניחים ביצים בפינג’ן או סיר קטן ומכסים במים פושרים (מהברז).
  2. מחממים על אש בינונית-גבוהה עד שהמים רותחים (כשהם מבעבעים).
  3. לאחר שהמים רותחים, מנמיכים לאש הכי נמוכה ומבשלים בדיוק 10 דקות.
  4. מסירים מהאש, שופכים בזהירות את המים החמים ומכסים את הביצים במים קרים (נועד להקל על קילוף הביצים).

טיפים שהביצים לא יתפוצצו במהלך הבישול– לשים בתוך המים יחד עם הביצים פרוסת לימון.

איך לקלף ביצים קשות בקלות? ממלאים כוס במים, מניחים בפנים את הביצה הקשה ומנערים מצד לצד במשך כמה שניות. הניעור יפריד בין הקליפה לחלבון של הביצה.

איך להכין ביצים חומות?
לצביעת קליפת הביצה בחום ניתן להוסיף למי הבישול קליפות של בצל או שקית תה.
אם רוצים שהביצים עצמן תהיינה חומות מבפנים נדרש בישול ארוך של שעתיים שלוש לפחות.

ביצים קשות

איך יודעים אם ביצה היא טריה? (הכוונה לביצה רגילה לא מבושלת)
– ממלאים כוס במי ברז ומניחים בפנים את הביצה. אם היא שוקעת היא טריה, אם היא צפה, היא אינה ראויה למאכל.
– כששוברים את הביצה- אם החלבון (השקוף) עכור ויציב זה סימן דווקא שהביצה טריה מאוד. אם החלבון שקוף ונוזלי זה סימן שהביצה ישנה.

 

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מעריצה (מתפדחת שבגיל 40 לא יודעת להכין ביצים) (17:04 2.08.2024)

את אלופה ותודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:12 2.08.2024)

❤️❤️

avatar
שרה וונדמגן (12:36 17.11.2023)

אוף ):
הקליפה של ביצה הייתה קשה אבל מבפנים החלמון היה רך..
את יודעת למה זה קורה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:22 17.11.2023)

זה אומר שהביצה לא בושלה מספיק זמן.
כמה זמן בישלת? אם יש ביצים שעדיין לא קילפת תחזירי אותן לסיר ותמשיכי לבשל.

avatar
שרה (13:35 17.11.2023)

בישלתי אותם 10 דקות.. ולא זרקתי אותם לפח כבר ):

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:12 17.11.2023)

אוי חבל😟

avatar
ברכה לוי (13:50 11.08.2023)

הי אפרת! שבוע שעבר בישלתי 4 ביצים המוווון זמן (אולי חצי שעה) ובמקום מסוים (אולי החלק שהיה מחוץ למים) לא ניהה עד הסוף. אני אף פעם לא מצליחה שהמים יכסו עד הסוף, הביצים פשוט צפות… את יודעת אם יש מה לעשות? דרך אגב- להוסיף מלח לבישול זה גם מאוד מקל על הקילוף (ולא עושה את הביצים מלוחות) בהצלחה ושבת שלום!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:51 11.08.2023)

היי ברכה🙂
ביצים אמורות לשקוע במים.
לפי מה שאני יודעת, ביצים ששמים אותן במים והן צפות מיד הן לא טריות ולא תמיד ראויות למאכל.
כששמת את הביצים במים הן צפו מיד או שהן שקעו ורק במהלך הבישול צפו?

avatar
ברכה לוי (21:50 12.08.2023)

הם לא צפות לגמרי. רובם ממש בתוך המים וקצת מאוד מחוץ למים. עדין זה נקרא שוקע? בכל אופן נראה לי שהן צפות מייד. אבל אם אכלתי אותם ולא היה להם טעם או ריח רע- זה עדיין יכול לאמר שזה לא טוב? תודה ושבוע מבורך!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:35 13.08.2023)

שבוע טוב:)
אם הן לא צפות לגמרי ורובן בתוך המים זה בסדר.

avatar
שרה וונדמגן (13:41 21.07.2023)

איזה כיף! יצא ממש טעים! תודה🫶🏾

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 21.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
גיתית (13:01 18.07.2023)

משום מה תמיד יש לי קושי בקילוף הביצים, גם כשניסיתי את הטיפים שלך.
האם זה קשור לדעתך לעובדה שאני משתמשת בביצי חופש אורגניות שמגיעות אלי הביתה טריות ממש?
ואם כן – כיצד אוכל בכל זאת להקל על הקילוף שלהן (מלבד הטיפים שכבר העלית…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:19 18.07.2023)

היי
יתכן וזה קשור(:
את יכולה לנסות להכניס אותן לסיר עם מים שכבר רותחים וכן להשאיר אותן במים קרים כמה דקות לאחר הבישול.

avatar
תהילה לוי (14:14 31.03.2023)

כמעט שבת שלום❤️
האם לכסות את הסיר?
(תודה על האתר המושלם🥰)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 31.03.2023)

היי,
אין צורך לכסות(:
שבת שלום!

avatar
שיין (07:44 16.10.2021)

מניסיון, ממליץ על הוספת מלח או מלח גס למים בהן מבשלים ביצים ופחות לימון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:58 16.10.2021)

😊

avatar
רננה (10:00 13.12.2020)

תודה רבה על המתכון
וסתם עוד שאלה, ראיתי במתכון כלשהו שכתוב שצריך חלב חמים
איך מכינים/עושים כזה דבר?
תודה רבה על האתר הנפלא!!!😘

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 13.12.2020)

היי רננה,
את מתכוונת לכוס חלב חם? אפשר לחמם במיקרוגל או בסיר 🙂

avatar
שמעון (17:51 15.03.2020)

טעות,את הביצים מכניסים למים רותחים ולא פושרים.ממתינים 10 דקות ואז הביצים מוכנות.

avatar
אורי (02:58 9.10.2020)

צר לי אבל אתה טועה. המתכון של אפרת מדוייק ונכון.

avatar
דניאל (13:10 10.11.2020)

אתה מבין שאין כמעט הבדל בין מים רותחים 10 דקות בישול לבין לחכות שהמים ירתחו ואז להתחיל לספור 10 דקות ? וכנראה גם שהביצים יסדקו לך אם תשים אותן ישר במים רותחים

avatar
רותי (10:41 15.04.2019)

אם מכינים כמות גדולה של ביצים (90) האם ניתן להכין באותו האופן, שהוסמבר מעלה, בסיר אחד את כולם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 15.04.2019)

את יכולה לחלק ל-2 לשם הנוחות אבל אם יש לך סיר מספיק גדול אפשר להכין הכל ביחד לפי המוסבר בדף רק שימי 20 דקות במקום 10 דקות אחרי הרתיחה.
תוסיפי למים פרוסות לימון וכפית מלח.

avatar
אילנה (09:00 25.02.2019)

אני תמיד מרתיחה את הביצים יחד עם מלח שולחן או מלח גס וכך הם מתקלפות ביתר קלות. שמתי לב שכשאני לא שמה מלח- הקליפה מתקלפת עם הביצה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 25.02.2019)

תודה אילנה 🙂

avatar
Zipi (18:01 22.06.2018)

ביצים חומות מבפנים – האם ניתן לבשל בתחילה את הביצים על הגז ואח”כ לשים הסיר עם המיים בתנור על חום נמוך למשך הלילה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 22.06.2018)

כן.

לקריאת כל התגובות