מצרכים להכנת עוגת שקדים
- תבנית עגולה 24 (או תבנית 22.5 מקרטון) או מלבנית 22X31
- 3 ביצים גדולות
- 3/4 כוס (150 ג’) סוכר
- כפית (5 ג’) תמצית וניל
- שני שליש (133 ג’) כוס שמן
- חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
- רבע כוס (60 מ”ל) מים
- כוס וחצי (210 ג’) קמח רגיל
- כוס (100 ג’) קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
- שקית (10 ג’) אבקת אפיה
- קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
- סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף גדושה סוכר
- *קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)
איך מכינים עוגת שקדים?
- מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית.
- מקציפים את הביצים בעזרת מיקסר כחצי דקה. מוסיפים סוכר ומקציפים כ-2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים תמצית וניל, שמן, מיץ תפוזים, מים ומערבבים.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים, אבקת אפיה וגרידת לימון ומערבבים. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.הפעל טיימר (45 דק’)+טיימר פועל
- מכינים את הסירופ: מערבבים רבע כוס מים רותחים עם כף גדושה סוכר ויוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה. מפזרים מעל קוקוס.

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
218 תגובות
כניסה
218 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














