מצרכים להכנת לחמניות שוקולד צ'יפס
- 3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
- כף גדושה שמרים יבשים
- 4 כפות גדושות סוכר
- 2 ביצים M
- חצי כפית תמצית וניל
- ⅔ כוס (160 מ”ל) מים פושרים
- רבע כוס (60 מ”ל) שמן
- כפית מלח
- ¾ כוס (150 ג’) שוקולד צ’יפס
למילוי
- ממרח השחר העולה (חלבי או פרווה)
לציפוי
- ביצה טרופה.
איך מכינים לחמניות שוקולד צ'יפס?
- מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
- לאחר שהבצק תפח, מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור (סה”כ 12 כדורים).
- ממלאים כל כדור בכף ממרח שוקולד השחר וסוגרים לכדור.
- מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד שהכדורים תופחים.
- מברישים את הלחמניות (בחלקן העליון) בתערובת של ביצה טרופה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-10 דקות לפני).
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
25 תגובות
כניסה
25 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














