מצרכים להכנת אוזני המן מלוחות
- 2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
- חצי כפית (2 ג’) אבקת אפיה
- חצי כפית מלח
- חצי כוס (120 מ”ל) שמן
- 100 גרם גבינה לבנה (כ-4 כפות)
מילוי גבינה:
- כף מלאה גבינה לבנה
- 2 כפות מלאות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה)
- 3 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
- מעט מלח ופלפל שחור
- שומשום ו/או קצח לפיזור מעל (לא חובה)
איך מכינים אוזני המן מלוחות?
- מערבבים בקערה: קמח, אבקת אפיה, מלח, שמן וגבינה לבנה עד לקבלת בצק אחיד. יש לערבב תחילה עם כף ואח”כ ללוש מעט עם הידיים (אם התערובת יוצאת יבשה או פירורית יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
- מערבבים בקערית את חומרי המילוי: גבינה לבנה, בולגרית, צהובה, מלח ופלפל שחור.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח אותו בצד כ10 דקות).
- קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בקוטר כ-8 ס”מ. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
- סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. מפזרים מעל שומשום/קצח (לא חובה).
- מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם במשך כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים בחוץ (אוזני המן מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
53 תגובות
כניסה
53 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







