שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

4 נתחי סלמון, רצוי בלי העור (סה”כ 700-800 גרם)

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה

8 עגבניות שרי חצויות

למרינדה של הסלמון: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, כפית מלאה חרדל דיז’ון, כף סילאן, כף וחצי רוטב צ’ילי מתוק, שליש כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

תיבול לשעועית הירוקה:  2 כפות שמן זית, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור, כף רוטב סויה (מומלץ- לא חובה).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-חותכים כל נתח סלמון ל-3 חלקים ומניחים בתבנית על נייר אפיה.

-מערבבים בקערית את כל חומרי המרינדה ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה.

-בקערה נפרדת מערבים שעועית ירוקה עם עגבניות שרי חצויות. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, רוטב סויה ומוסיפים לתבנית.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ראו גם
פשטידת מנגולדפשטידת מנגולד
עוגת שומשום עוגת שומשום
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרון (13:23 11.10.2024)

היי
אפשר לטגן במקום לאפות בתנור?
ואם כן – כמה זמן מכל צד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 11.10.2024)

תלוי בגודל. 3-5 דקות מכל צד, אש נמוכה.
יש לכסות את המחבת.

avatar
שרה (13:34 30.09.2024)

המתכון הזה יוצא עם רוטב?
מחפשת מתכון לסלמון “שוחה” ברוטב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:51 1.10.2024)

זה לא לגמרי שוחה ברוטב אבל יש קצת רוטב.

avatar
תקווה זורע (20:09 5.08.2024)

תודה רבה על המתכונים❤️ רציתי לשאול מה אפשר לשים במרינדה במקום רוטב צ’ילי מתוק?
או שאפשר פשוט לוותר עליו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 5.08.2024)

אפשר לוותר עליו להוסיף כף סילאן נוספת.

avatar
סיגי (13:22 2.08.2024)

היי ליאת.
האם אפשר להשתמש בשעועית צהובה קפואה במקום ירוקה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 2.08.2024)

כן

avatar
ישראל (16:52 22.07.2024)

הי אפרת אין לי שעועית חתוכה רק שלמה זה גם בסדר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:16 22.07.2024)

כן, אין בעיה.
אפשר לחתוך אותה או להוסיף אותה שלמה.

avatar
אביטל (18:23 3.07.2024)

האם אפשר לשים על הסלמון רוטב מרינדה שקונים בחנות?
במקום הרוטב הנ”ל?
תודה על מתכונים מופלאים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 3.07.2024)

כן:)

avatar
עופרה (07:31 26.06.2024)

אין לי חרדל דיזון במה אפשר להחליף אותו, אין לי חרדל בכלל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:02 26.06.2024)

אז תכיני בלי חרדל.

avatar
צביה (23:27 20.06.2024)

האם מספיק לשעועית קפואה רק 25 דק’ בתנור? להפשיר קודם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:36 21.06.2024)

כן מספיק.
כדאי להפשיר.

avatar
רות (08:34 17.06.2024)

שלום, ממש תודה על האתר המתכונים טעימים מאוד מאוד!
רציתי לדעת איך אפשר לעשות שסלומון בתנור לא יצא יבש?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:02 17.06.2024)

היי רות,
חשוב לא לאפות אותו יותר מידי.
שימוש בתוכנית חום עליון ותחתון (ולא טורבו).

avatar
יונית (16:47 22.05.2024)

היי, האם אפשר להשאיר לילה במרינדה במקרר ולאפות רק בבוקר? תודה מראש על התשובה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:11 23.05.2024)

אפשר.

avatar
יונית (09:45 6.06.2024)

תודה😊

avatar
ליטל (20:02 12.05.2024)

היי אפרת אודה לך אם תוכלי לתת לי מתכון להכנת סלמון על האש .
תודה 🙏❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:23 13.05.2024)

היי ליטל,
מומלץ לתבל לפחות שעה לפני (את יכולה לבחור באיזו מרינדה שאת רוצה).
להניח על רשת הגריל את הסלמון כשהצד של העור כלפי מטה. לצלות על האש כ- 6-7 דקות, מבלי לגעת בדג.
כאשר הדג מקבל צבע בהיר יותר ואינו נדבק לרשת הגריל, להפוך אותו ולצלות עוד כ-2 דקות.
חשוב לשמן את רשת הגריל לפני.

avatar
אסנת (17:34 13.04.2024)

תודה רבה על המתכון ,יצא ממש טעים כל המשפחה אהבה!אין על האתר הזה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 13.04.2024)

שמחה לשמוע:)
תודה אסנת

avatar
אניה (13:06 8.10.2023)

האם יש אפשרות להמיר עגבניות שרי בעגבניות אחרות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 8.10.2023)

היי
אפשר לשים עגבניות רגילות.

avatar
דני דורי (11:09 5.10.2023)

אפרת שלום
הכנתי את המתכון הזה המון פעמים, בכל פעם יצא מעולה, קצרתי מחמאות ובירכתי אותך.
בשבוע הבא אני צריך להכין את המתכון הזה יום לפני ולמחרת לחמם. איך את מציעה לי לחמם? על איזה חום? כמה זמן? עם כיסוי או בלי?
כרגיל תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 5.10.2023)

היי
שמחה שנהנית מהמתכון!
אפשר לחמם בתנור על 180 מעלות כ10 דקות מכוסה.

avatar
דני דורי (17:17 5.10.2023)

איזו תגובה מהירה, תודה רבה

avatar
רוני (23:28 4.10.2023)

היי שלום 🙂 מתכון נהדר, חייב לנסות
האם צריך לעטוף את הדג עם השעועית והכול בנייר עטיפה או שלא חובה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 5.10.2023)

היי
אין צורך(:

avatar
מיכל בלוטמן (21:44 14.09.2023)

היי
האם אפשר להכין את המתכון עם נתח שלם של פילה סלמון בערך 1.6 קג

תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 14.09.2023)

היי
אפשר, להכפיל כמויות תיבול פי 2.

avatar
yair (21:37 17.07.2023)

צריך לכסות את הדג באפיה או שאין צורך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:19 18.07.2023)

אין צורך(:

avatar
מירב (09:32 22.06.2023)

במה אפשר להחליף את השעועית והעגבניות?
הבנתי מהתגובות שברוקולי מתאים, האם מתאים גם תפוחי אדמה, או על מה את ממליצה?
והאם זמן האפייה משתנה וכיצד כתוצאה מהחלפת הירקות.?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 22.06.2023)

היי
אפשר לשים ברוקולי, תפוח אדמה, גזר, בטטה וכדומה.
זמן האפייה לא אמור להשתנות, רק שירקות קשים כמו גזר יש לחתוך קטן יותר על מנת שיספיקו להתרכך.

avatar
חני קפלן (14:22 16.06.2023)

יצא מטורף! אין על המתכונים שלך!

סלמון במרינדה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 16.06.2023)

נראה מעולה!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
שולמית (08:34 15.06.2023)

שלום
מה ההבדל מחרדל רגיל לדיז’ון ובמה הוא עדיף על הרגיל?
אני רואה בהרבה מתכונים שלך דווקא את הדיז’ון ומעוניינת להבין את ההבדל.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 15.06.2023)

היי
הדיז’ון מעודן יותר בטעם ולכן הרבה פעמים הוא משתלב במתכון באופן מוצלח יותר.

avatar
ליאת (15:54 27.04.2023)

הי אפרת,
כל שבת אני מכינה את המתכון המעולה הזה https://www.10dakot.co.il/recipe/%d7%a1%d7%9c%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%99/
לא יכולה להפסיק מרוב שהוא טעים…
השבת מתחשק לי לגוון עם המתכון הזה-
רציתי לשאול- במתכון הנל- אני לא אופה את הדג בתנור אלא מניחה ישר על פלטת חימום של שבת ועד שאנחנו עורכים את הסעודה, זה כבר מוכן [זה אמור שהדג נמצא בערך שעה וחצי שעתיים על הפלטה עד שאוכלים אותו]
האם במתכון הזה נראה לך אפשרי גם, או בגלל העגבניות והשעועית לא?
סליחה על השאלה הארוכה, ותודה על הכל!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:02 27.04.2023)

היי,
גם במתכון הזה אמור להיות אפשרי(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכון😊

avatar
אביה (10:03 21.04.2023)

שלום לך אפרת המקסימה!! האם אפשר להחליף את הסילאן במשהו אחר חוץ מדבש? תודה מראש אין על האתר שלך ❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 21.04.2023)

היי,
אפשר להשתמש במייפל טבעי אם יש לך.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר😊

avatar
יוליה (13:52 12.03.2023)

היי
אפשר להוסיף ברוקולי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:01 12.03.2023)

היי,
כן, אפשר(:

avatar
יוליה (14:02 13.03.2023)

חזרתי לעדכן. לא הייתה לי שעועית, אז החלפתי את השעועית בברוקולי ויצא מאוד טעים!
ובכלל תודה על מתכונים טעימים וקלים. האתר שלך עושה לי את החיי המטבח הרבה יותר פשוטים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:37 13.03.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף והפרגון❤

avatar
חיה (17:50 6.03.2023)

תודה אפרת, נראה מעולה!!!
אין לי סילאן… יש אפשרות להמיר (אולי בדבש?)
אגב, אין שבת או חג בלי האתר שלך 🙂
שיהיה לך פורים שמח- ותמיד שמח!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 6.03.2023)

היי,
אפשר להמיר את הסילאן בדבש(:
תודה לך על המילים הטובות ופורים שמח😊

avatar
דני (13:54 19.02.2023)

גם המתכון הזה (כמו עשרות אחרים שהכנתי מהאתר הזה) יצא נהדר!
נראה מאד פשוט ובכל זאת יוצא מיוחד וטעים. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 19.02.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן😊

avatar
חיה (17:59 9.02.2023)

יש לך מתכון לסלומון עם צימוקים,שזיפים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 9.02.2023)

לא(: אבל אפשר להוסיף פירות יבשים למתכון הזה: לטגן במעט שמן בצל, לאחר מכן להוסיף את הפירות היבשים עם מעט מלח+ 2 כפות דבש, לוותר על כורכום, עגבנייה, כוסברה ופלפלים. לבשל כרבע שעה ואז להוסיף את המים, שמן והדגים ולהמשיך בבישול.

avatar
חיה (19:03 9.02.2023)

אז מה שעשיתי -עשיתי תערובת של שום כתוש ,טיפלה מלח ,טיפלה כמון ,שמן ,סילאן ,צילי מתוק
ושמתי את התערובת על הדג -ועל הדג שמתי את הפירות היבשים -ושמתי את דג בתנור
אחזור לעדכן איך יצא …

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:14 9.02.2023)

בתנור יש סיכוי שהפירות היבשים מעט יתייבשו. מקווה שיצא מוצלח(:

avatar
Vale Cukier Dvir (16:36 12.01.2023)

הי שלום
לא מבשלים את השעועית הירוקה לפני שמכניסים לתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 12.01.2023)

היי,
אין צורך בבישול מקדים.

avatar
ואל (17:53 12.01.2023)

תודה רבה על התשובה המהירה ,ועוד שאלה קטנה, צריך להשרות את הסלמון?
ואיך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 12.01.2023)

אין צורך להשרות את הסלמון, אבל אם את רגילה להשרות דגים אפשר להשרות בלימון ומלח כשעה לפני ההכנה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 12.01.2023)

אין צורך להשרות את הסלמון, אבל אם את רגילה להשרות דגים אפשר להשרות בלימון ומלח כשעה לפני ההכנה.

avatar
Vale Cukier Dvir (21:14 12.01.2023)

תודה רבה 🙂

avatar
אורנה (15:33 16.12.2022)

יאמי,נראה מעולה,
אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק והסילאן?
לא אוהבת אוכל מתוק 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:27 16.12.2022)

שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לוותר על צ’ילי, על סילאן לא מומלץ לוותר (כף סילאן לא הופכת את הטעם למתוק, רק משפרת את הטעם).

avatar
אורנה (16:31 16.12.2022)

תודה רבה אפרת יקרה

avatar
אורנה (15:31 16.12.2022)

אין צורך לכסות את התבנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:17 16.12.2022)

אין צורך לכסות(:

avatar
מרים (00:30 25.11.2022)

שלמות!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (04:42 25.11.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון🌺

avatar
ברכה (19:02 25.10.2022)

באמת חלומי!
הדגים יצאו עסיסיים וקצת פריכים
פשוט תאווה לחך!
תודה על המתכון המעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 25.10.2022)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺

avatar
מירב (12:34 16.10.2022)

היי, הכנתי את המתכון הזה לשבת עלייה לתורה ויצא מושלם!!
היה ממש כיף לקצור מחמאות!
שאלה:
יש לי 8 מושטים, כמות הרוטב כאן מספיקה?
אשמח לתגובה מהירה, רוצה להכין לחג 🙂
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:57 16.10.2022)

שמחה שאהבת את המתכון❤
ל-8 מושטים כדאי להכין כמות כפולה פי 2.
חג שמח(:

avatar
מירב (13:13 16.10.2022)

תודה!
מדהימה שאת עונה כל כך מהר!!
חג שמח 🙂
מצרפת תמונה של הסלמון מהשבת- עם לקט ירקות..

סלמון במרינדה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 16.10.2022)

נראה מעולה ממש!
תודה מירב וחג שמח🌺

avatar
יערית (16:37 13.10.2022)

נראה מאוד יפה, במה להחליף את הצילי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 13.10.2022)

שמחה שאהבת(:
אפשר לשים כף רוטב סויה במקום, או לוותר.

avatar
Moran Badihi Verman (07:19 4.10.2022)

מושלם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 4.10.2022)

שמחה שאהבת❤

avatar
מירי (19:44 3.10.2022)

נהנינו מהמתכון, כמו מכל המתכונים המקסימים שלך.
אולי יש לך מתכון שמתאים לדג טונה
(לא מקופסת שימורים, אלא פילה)
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 3.10.2022)

היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים!
את יכולה להכין את המתכון הזה עם טונה.

avatar
יעלי (11:01 3.10.2022)

אפרת, שוב תודה על האתר המדהים הזה!
משתפת אותך שאני גם מפרסמת קישור לאתר בסטטוס שלי שעוד אנשים יהנו ממנו.
רציתי לשאול בקשר לחרדל דיז’ון, עד כמה הוא משמעותי במתכון הזה? כי אין את החרדל דיז’ון בכשרות שאנחנו אוכלים. זאת אומרת האם לוותר על המתכון?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 3.10.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר, תודה על הפרגון🌺
אפשר לוותר על חרדל דיז’ון או לשים חצי כפית חרדל רגיל.
בהצלחה(:

avatar
Moran Badihi Verman (10:21 29.09.2022)

האם אפשר להכין בחמישי לארוחת שבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:50 29.09.2022)

היי,
אפשר להכין מחמישי, לשמור במקרר ולחמם לארוחת שבת.

avatar
ר. (15:32 28.09.2022)

האם ניתן להשתמש ( -במתכון הנ”ל ) במושט במקום סלמון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 28.09.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
יפה (22:31 24.09.2022)

חרדל גרגירים זה טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:00 25.09.2022)

היי,
אפשר להשתמש בחרדל דיג’ון גרגירים, הטעם שלו יהיה מורגש יותר.

avatar
חגית (18:10 22.09.2022)

אני רוצה להכין 6-7 חתיכות דג. להכפיל כמויות תיבול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:35 22.09.2022)

כן, אם כי עדיף לשים 7-8 חתיכות על כמות כפולה פי 2 של שאר המרכיבים.

avatar
חגית (19:00 22.09.2022)

תודה רבה! מתרגשת להכין מתכון חדש שלך! תודה על כל המתכונים ❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 22.09.2022)

avatar
ריקי (16:32 22.09.2022)

אפרת מה יהיה עם לא אשים שעועית פחות ילך אצלנו ?.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:08 22.09.2022)

יהיה בסדר גמור גם בלי השעועית(:

avatar
ציפי (14:33 22.09.2022)

נראה מתכון פצצה…
נאם אפשר חרדל רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:47 22.09.2022)

שמחה שאהבת(:
אפשר לשים כחצי כפית חרדל רגיל.

avatar
שרה (11:24 22.09.2022)

אני רוצה להכין לחג
1. האם פאשרי להכין בלי תוספת של שעועית ושרי?
2. האם אפשרי לשים קוביות של עגבניה במקום שרי?
תודה רבה
ושתהיה לך שנה טובה ומתוקה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 22.09.2022)

היי,
1. אפשר אך הירקות מאד מוסיפים.
2. זה יוצא פחות מוצלח, אבל אפשר. עדיף להוסיף ירק אחר כמו פלפל או בטטה או ברוקולי וכו’.
שנה מתוקה🍯

avatar
שירלי (09:14 22.09.2022)

כשאני מכינה חתיכות שלמות של סלמון אני שמה ב200 מעלות ל10-12 דקות וזה מספיק. 25 דקות ב190 מעלות לקוביות, זה לא יוצא יבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:31 22.09.2022)

היי,
זמן האפייה מתאים לדג ולירקות. בכל מקרה אם התנור שלך חזק יתכן ותצטרכי לסיים את האפייה קצת קודם.

avatar
לאה (21:55 21.09.2022)

היי, מה אפשר לשים במקום שעועית? אפשר גזר ואפונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:14 22.09.2022)

היי,
גזר ואפונה פחות הולכים טוב באפייה. אפשר לשים ברוקולי או פרוסות של בטטות וכדומה.

avatar
אודליה (10:55 20.09.2022)

וואו, נראה ממש טעים וחגיגי, בדיוק חשבתי שאולי אכין ארוחת דגים לאחת הסעודות של ראש השנה! אז אלך על המתכון הזה בע”ה 🙂 אם יש לי רק נתח אחד גדול של סלמון, האם זה גם מתאים ופשוט לחתוך אותו למנות? תודה רבה אפרת, ובהזדמנות זאת, אני רוצה לאחל לך ולבני משפחתך שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה, ובשורות טובות. תודה רבה על כל המתכונים הטעימים ששידרגו לי את המטבח ממש 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:03 20.09.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון, מקווה שתיהנו ממנו בחג!
אפשר להשתמש בדג אחד גדול ולחתוך אותו לקוביות בינוניות.
שיהיה חג שמח ושנה טובה ומתוקה❤

avatar
אודליה (23:08 28.09.2022)

אפרת, שכחתי לחזור ולעדכן שלא יכולתי לחכות עד לראש השנה וכבר הכנתי לשבת שלפני החג! שיניתי קצת את התיבול כדי להתאים אותו לטעם האישי של בני ביתי, ויצא ממש יפה וטעים! בהחלט אכין שוב בע”ה, כנראה בסוכות, אז תודה רבה רבה על המתכון וגמר חתימה טובה יקירה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:21 28.09.2022)

שמחה כל כך שניסית את המתכון ושאהבתם את התוצאה!
תודה שחזרת לעדכן, גמר חתימה טובה❤

לקריאת כל התגובות