זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
4 נתחי סלמון, רצוי בלי העור (סה”כ 700-800 גרם)
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
8 עגבניות שרי חצויות
למרינדה של הסלמון: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, כפית מלאה חרדל דיז’ון, כף סילאן, כף וחצי רוטב צ’ילי מתוק, שליש כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
תיבול לשעועית הירוקה: 2 כפות שמן זית, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור, כף רוטב סויה (מומלץ- לא חובה).
-חותכים כל נתח סלמון ל-3 חלקים ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
-מערבבים בקערית את כל חומרי המרינדה ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה.
-בקערה נפרדת מערבים שעועית ירוקה עם עגבניות שרי חצויות. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, רוטב סויה ומוסיפים לתבנית.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות.
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי
היי
אפשר לטגן במקום לאפות בתנור?
ואם כן – כמה זמן מכל צד?
תלוי בגודל. 3-5 דקות מכל צד, אש נמוכה.
יש לכסות את המחבת.
המתכון הזה יוצא עם רוטב?
מחפשת מתכון לסלמון “שוחה” ברוטב
זה לא לגמרי שוחה ברוטב אבל יש קצת רוטב.
תודה רבה על המתכונים❤️ רציתי לשאול מה אפשר לשים במרינדה במקום רוטב צ’ילי מתוק?
או שאפשר פשוט לוותר עליו?
אפשר לוותר עליו להוסיף כף סילאן נוספת.
היי ליאת.
האם אפשר להשתמש בשעועית צהובה קפואה במקום ירוקה?
כן
הי אפרת אין לי שעועית חתוכה רק שלמה זה גם בסדר?
כן, אין בעיה.
אפשר לחתוך אותה או להוסיף אותה שלמה.
האם אפשר לשים על הסלמון רוטב מרינדה שקונים בחנות?
במקום הרוטב הנ”ל?
תודה על מתכונים מופלאים
כן:)
אין לי חרדל דיזון במה אפשר להחליף אותו, אין לי חרדל בכלל?
אז תכיני בלי חרדל.
האם מספיק לשעועית קפואה רק 25 דק’ בתנור? להפשיר קודם?
כן מספיק.
כדאי להפשיר.
שלום, ממש תודה על האתר המתכונים טעימים מאוד מאוד!
רציתי לדעת איך אפשר לעשות שסלומון בתנור לא יצא יבש?
תודה רבה!
היי רות,
חשוב לא לאפות אותו יותר מידי.
שימוש בתוכנית חום עליון ותחתון (ולא טורבו).
היי, האם אפשר להשאיר לילה במרינדה במקרר ולאפות רק בבוקר? תודה מראש על התשובה
אפשר.
תודה😊
היי אפרת אודה לך אם תוכלי לתת לי מתכון להכנת סלמון על האש .
תודה 🙏❤️
היי ליטל,
מומלץ לתבל לפחות שעה לפני (את יכולה לבחור באיזו מרינדה שאת רוצה).
להניח על רשת הגריל את הסלמון כשהצד של העור כלפי מטה. לצלות על האש כ- 6-7 דקות, מבלי לגעת בדג.
כאשר הדג מקבל צבע בהיר יותר ואינו נדבק לרשת הגריל, להפוך אותו ולצלות עוד כ-2 דקות.
חשוב לשמן את רשת הגריל לפני.
תודה רבה על המתכון ,יצא ממש טעים כל המשפחה אהבה!אין על האתר הזה!!
שמחה לשמוע:)
תודה אסנת
האם יש אפשרות להמיר עגבניות שרי בעגבניות אחרות?
היי
אפשר לשים עגבניות רגילות.
אפרת שלום
הכנתי את המתכון הזה המון פעמים, בכל פעם יצא מעולה, קצרתי מחמאות ובירכתי אותך.
בשבוע הבא אני צריך להכין את המתכון הזה יום לפני ולמחרת לחמם. איך את מציעה לי לחמם? על איזה חום? כמה זמן? עם כיסוי או בלי?
כרגיל תודה רבה
היי
שמחה שנהנית מהמתכון!
אפשר לחמם בתנור על 180 מעלות כ10 דקות מכוסה.
איזו תגובה מהירה, תודה רבה
היי שלום 🙂 מתכון נהדר, חייב לנסות
האם צריך לעטוף את הדג עם השעועית והכול בנייר עטיפה או שלא חובה?
היי
אין צורך(:
היי
האם אפשר להכין את המתכון עם נתח שלם של פילה סלמון בערך 1.6 קג
תודה וחג שמח
היי
אפשר, להכפיל כמויות תיבול פי 2.
צריך לכסות את הדג באפיה או שאין צורך
אין צורך(:
במה אפשר להחליף את השעועית והעגבניות?
הבנתי מהתגובות שברוקולי מתאים, האם מתאים גם תפוחי אדמה, או על מה את ממליצה?
והאם זמן האפייה משתנה וכיצד כתוצאה מהחלפת הירקות.?
היי
אפשר לשים ברוקולי, תפוח אדמה, גזר, בטטה וכדומה.
זמן האפייה לא אמור להשתנות, רק שירקות קשים כמו גזר יש לחתוך קטן יותר על מנת שיספיקו להתרכך.
יצא מטורף! אין על המתכונים שלך!
נראה מעולה!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
שלום
מה ההבדל מחרדל רגיל לדיז’ון ובמה הוא עדיף על הרגיל?
אני רואה בהרבה מתכונים שלך דווקא את הדיז’ון ומעוניינת להבין את ההבדל.
תודה
היי
הדיז’ון מעודן יותר בטעם ולכן הרבה פעמים הוא משתלב במתכון באופן מוצלח יותר.
הי אפרת,
כל שבת אני מכינה את המתכון המעולה הזה https://www.10dakot.co.il/recipe/%d7%a1%d7%9c%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%99/
לא יכולה להפסיק מרוב שהוא טעים…
השבת מתחשק לי לגוון עם המתכון הזה-
רציתי לשאול- במתכון הנל- אני לא אופה את הדג בתנור אלא מניחה ישר על פלטת חימום של שבת ועד שאנחנו עורכים את הסעודה, זה כבר מוכן [זה אמור שהדג נמצא בערך שעה וחצי שעתיים על הפלטה עד שאוכלים אותו]
האם במתכון הזה נראה לך אפשרי גם, או בגלל העגבניות והשעועית לא?
סליחה על השאלה הארוכה, ותודה על הכל!!
היי,
גם במתכון הזה אמור להיות אפשרי(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכון😊
שלום לך אפרת המקסימה!! האם אפשר להחליף את הסילאן במשהו אחר חוץ מדבש? תודה מראש אין על האתר שלך ❤️
היי,
אפשר להשתמש במייפל טבעי אם יש לך.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר😊
היי
אפשר להוסיף ברוקולי?
היי,
כן, אפשר(:
חזרתי לעדכן. לא הייתה לי שעועית, אז החלפתי את השעועית בברוקולי ויצא מאוד טעים!
ובכלל תודה על מתכונים טעימים וקלים. האתר שלך עושה לי את החיי המטבח הרבה יותר פשוטים!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף והפרגון❤
תודה אפרת, נראה מעולה!!!
אין לי סילאן… יש אפשרות להמיר (אולי בדבש?)
אגב, אין שבת או חג בלי האתר שלך 🙂
שיהיה לך פורים שמח- ותמיד שמח!!!
היי,
אפשר להמיר את הסילאן בדבש(:
תודה לך על המילים הטובות ופורים שמח😊
גם המתכון הזה (כמו עשרות אחרים שהכנתי מהאתר הזה) יצא נהדר!
נראה מאד פשוט ובכל זאת יוצא מיוחד וטעים. תודה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן😊
יש לך מתכון לסלומון עם צימוקים,שזיפים ?
לא(: אבל אפשר להוסיף פירות יבשים למתכון הזה: לטגן במעט שמן בצל, לאחר מכן להוסיף את הפירות היבשים עם מעט מלח+ 2 כפות דבש, לוותר על כורכום, עגבנייה, כוסברה ופלפלים. לבשל כרבע שעה ואז להוסיף את המים, שמן והדגים ולהמשיך בבישול.
אז מה שעשיתי -עשיתי תערובת של שום כתוש ,טיפלה מלח ,טיפלה כמון ,שמן ,סילאן ,צילי מתוק
ושמתי את התערובת על הדג -ועל הדג שמתי את הפירות היבשים -ושמתי את דג בתנור
אחזור לעדכן איך יצא …
בתנור יש סיכוי שהפירות היבשים מעט יתייבשו. מקווה שיצא מוצלח(:
הי שלום
לא מבשלים את השעועית הירוקה לפני שמכניסים לתנור?
היי,
אין צורך בבישול מקדים.
תודה רבה על התשובה המהירה ,ועוד שאלה קטנה, צריך להשרות את הסלמון?
ואיך?
אין צורך להשרות את הסלמון, אבל אם את רגילה להשרות דגים אפשר להשרות בלימון ומלח כשעה לפני ההכנה.
אין צורך להשרות את הסלמון, אבל אם את רגילה להשרות דגים אפשר להשרות בלימון ומלח כשעה לפני ההכנה.
תודה רבה 🙂
יאמי,נראה מעולה,
אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק והסילאן?
לא אוהבת אוכל מתוק 🙂
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לוותר על צ’ילי, על סילאן לא מומלץ לוותר (כף סילאן לא הופכת את הטעם למתוק, רק משפרת את הטעם).
תודה רבה אפרת יקרה
אין צורך לכסות את התבנית?
אין צורך לכסות(:
שלמות!!
איזה כיף שאהבת את המתכון🌺
באמת חלומי!
הדגים יצאו עסיסיים וקצת פריכים
פשוט תאווה לחך!
תודה על המתכון המעולה!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
היי, הכנתי את המתכון הזה לשבת עלייה לתורה ויצא מושלם!!
היה ממש כיף לקצור מחמאות!
שאלה:
יש לי 8 מושטים, כמות הרוטב כאן מספיקה?
אשמח לתגובה מהירה, רוצה להכין לחג 🙂
תודה!!
שמחה שאהבת את המתכון❤
ל-8 מושטים כדאי להכין כמות כפולה פי 2.
חג שמח(:
תודה!
מדהימה שאת עונה כל כך מהר!!
חג שמח 🙂
מצרפת תמונה של הסלמון מהשבת- עם לקט ירקות..
נראה מעולה ממש!
תודה מירב וחג שמח🌺
נראה מאוד יפה, במה להחליף את הצילי?
שמחה שאהבת(:
אפשר לשים כף רוטב סויה במקום, או לוותר.
מושלם!
שמחה שאהבת❤
נהנינו מהמתכון, כמו מכל המתכונים המקסימים שלך.
אולי יש לך מתכון שמתאים לדג טונה
(לא מקופסת שימורים, אלא פילה)
תודה!
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים!
את יכולה להכין את המתכון הזה עם טונה.
אפרת, שוב תודה על האתר המדהים הזה!
משתפת אותך שאני גם מפרסמת קישור לאתר בסטטוס שלי שעוד אנשים יהנו ממנו.
רציתי לשאול בקשר לחרדל דיז’ון, עד כמה הוא משמעותי במתכון הזה? כי אין את החרדל דיז’ון בכשרות שאנחנו אוכלים. זאת אומרת האם לוותר על המתכון?
תודה.
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר, תודה על הפרגון🌺
אפשר לוותר על חרדל דיז’ון או לשים חצי כפית חרדל רגיל.
בהצלחה(:
האם אפשר להכין בחמישי לארוחת שבת?
היי,
אפשר להכין מחמישי, לשמור במקרר ולחמם לארוחת שבת.
האם ניתן להשתמש ( -במתכון הנ”ל ) במושט במקום סלמון?
היי,
אפשר(:
חרדל גרגירים זה טוב?
היי,
אפשר להשתמש בחרדל דיג’ון גרגירים, הטעם שלו יהיה מורגש יותר.
אני רוצה להכין 6-7 חתיכות דג. להכפיל כמויות תיבול?
כן, אם כי עדיף לשים 7-8 חתיכות על כמות כפולה פי 2 של שאר המרכיבים.
תודה רבה! מתרגשת להכין מתכון חדש שלך! תודה על כל המתכונים ❤️
❤
אפרת מה יהיה עם לא אשים שעועית פחות ילך אצלנו ?.
יהיה בסדר גמור גם בלי השעועית(:
נראה מתכון פצצה…
נאם אפשר חרדל רגיל?
שמחה שאהבת(:
אפשר לשים כחצי כפית חרדל רגיל.
אני רוצה להכין לחג
1. האם פאשרי להכין בלי תוספת של שעועית ושרי?
2. האם אפשרי לשים קוביות של עגבניה במקום שרי?
תודה רבה
ושתהיה לך שנה טובה ומתוקה!!!
היי,
1. אפשר אך הירקות מאד מוסיפים.
2. זה יוצא פחות מוצלח, אבל אפשר. עדיף להוסיף ירק אחר כמו פלפל או בטטה או ברוקולי וכו’.
שנה מתוקה🍯
כשאני מכינה חתיכות שלמות של סלמון אני שמה ב200 מעלות ל10-12 דקות וזה מספיק. 25 דקות ב190 מעלות לקוביות, זה לא יוצא יבש?
היי,
זמן האפייה מתאים לדג ולירקות. בכל מקרה אם התנור שלך חזק יתכן ותצטרכי לסיים את האפייה קצת קודם.
היי, מה אפשר לשים במקום שעועית? אפשר גזר ואפונה?
היי,
גזר ואפונה פחות הולכים טוב באפייה. אפשר לשים ברוקולי או פרוסות של בטטות וכדומה.
וואו, נראה ממש טעים וחגיגי, בדיוק חשבתי שאולי אכין ארוחת דגים לאחת הסעודות של ראש השנה! אז אלך על המתכון הזה בע”ה 🙂 אם יש לי רק נתח אחד גדול של סלמון, האם זה גם מתאים ופשוט לחתוך אותו למנות? תודה רבה אפרת, ובהזדמנות זאת, אני רוצה לאחל לך ולבני משפחתך שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה, ובשורות טובות. תודה רבה על כל המתכונים הטעימים ששידרגו לי את המטבח ממש 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון, מקווה שתיהנו ממנו בחג!
אפשר להשתמש בדג אחד גדול ולחתוך אותו לקוביות בינוניות.
שיהיה חג שמח ושנה טובה ומתוקה❤
אפרת, שכחתי לחזור ולעדכן שלא יכולתי לחכות עד לראש השנה וכבר הכנתי לשבת שלפני החג! שיניתי קצת את התיבול כדי להתאים אותו לטעם האישי של בני ביתי, ויצא ממש יפה וטעים! בהחלט אכין שוב בע”ה, כנראה בסוכות, אז תודה רבה רבה על המתכון וגמר חתימה טובה יקירה 🙂
שמחה כל כך שניסית את המתכון ושאהבתם את התוצאה!
תודה שחזרת לעדכן, גמר חתימה טובה❤