זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
–מצרכים:
1 ק”ג קינואה
רימונים
חמוציות
עלי נענע ופטרוזיליה
אגוזים
1 כף שמן זית
מלח דק (קמצוץ)
מיץ לימון
אופן הכנה:
- מבשלים את הקינואה (על כל כוס קינואה 2 כוסות מים, למשך 20 דק’) ומסננים את המים.
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומגישים על מצע של עלי חסה.
–
המתכון באדיבות “קופי האוס”, בית קפה מסעדה ובר, שד’ רוטשילד 21, ת”א.
הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר.
אני רוצה להכין את הסלט לסעודת שבת .
האם אפשר להכין ולטבל יום קודם?
כן
אולי כדאי להדגיש שצריך לתת לקינואה להתקרר
היי רניה,
לא חייב להגיש קר, אפשר גם להגיש מעט חמים- עניין של טעם אישי🙂
הי אפרת
האם ניתן לשים קפיסי שקדים במקום אגוזים ?
תודה רבה
גלית
כן.
היי,הכנתי את הקינואה כמו שהסברת באתר..ויש לה טעם מוזר.טעם לוואי כזה..הגיוני?זה עובר לאחר שמתקרר?
מה זה טעם מוזר עדי? תוכלי לפרט?
לקינואה יש טעם ייחודי והוא נרכש ולא אהוב על כל אחד.. טעמת קינואה לפני?
צריך להשרות את הקינואה במים לפני בישול.
היי סיון,
לא חייב להשרות במים. אם מעוניינים להשרות- כדאי להשרות במים לא חמים ומספיק למשך כרבע שעה.
אני הוספתי לסלט שני גבעולי סלרי ללא עלים קצוצים דק ותיבלתי ברוטב סויה ומעט רוטב טריאקי יצא מושלם
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, מה אפשר לשים במקום נענע ופטרוזיליה? (מניקה אז נמנעת מצמחים מייבשי חלב)תודה!
היי מיה,
תוותרי לגמרי על הנענע ופטרוזיליה תשימי מעט כי זה מוסיף טעם (כמות גדולה עלולה לייבש חלב).
היי, יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום חמוציות (לא אוהבים אצלי) ובמקום רימונים (אין בעונה זו) ?
היי מיכל,
החמוציות מאוד מוסיפות אבל אם לא אוהבים אפשר לחתוך כמה גזרים לקוביות קטנטנות, לטגן במחבת עד לריכוך ולהוסיף לסלט.
היי שלום וערב טוב.
דבר ראשון שאני רוצה לומר שהמתכונים שלך טעימים בטרוף.
ודבר שני , אם מבשלים קינואה 20 דק היא נהיית דייסטית.
רצוי להכין אותה 10 דק בדיוק.
תודה חן.
שבוע נפלא 🙂
הי אפרת. במה לדעתך אפשר להחליף את הגרעיני רמון? את עלי הנענע? ובאיזה אגוזים מדובר?
את יודעת איך זה מבחינה דיאטתית? תודה רבה
היי דבי,
אפשר לוותר על הרימונים אם יש חמוציות. אפשר לוותר גם על עלי הנענע ולשים רק פטרוזיליה. אם את אוהבת את הטעם את יכולה לשלב גם קצת כוסברה. מדובר באגוזי פקאן אבל אפשר לשים גם אגוזי מלך.
אני לא יודעת בדיוק כמה קלוריות זה יוצא אבל בגדול המתכון מומלץ מבחינה דיאטטית.
מתכון מעולה! גם טעים, גם בריא. בכלל, האתר שלך מצוין.
תודה שמחה! שמחה לשמוע 🙂
תודה רבה רבה.
כמה מנות בערך,יוצאות מק”ג קינואה?
האם הסלט אמור להיות מוגש חם? בטמפרטורת החדר? או…
ו.. עוד שאלה, האם הוא נשמר יום יומיים במקרר?
תודה .
הי אורית,
את המתכון קיבלנו ממסעדת “קופי האוס” במסגרת פרויקט משותף ולכן הם ציינו כמויות גדולות.
לדעתי כדאי שתכיני בדיוק לפי הצורך – קחי בחשבון שכוס קינואה מספיקה בערך ל 3-4 מנות.
הסלט מוגש בדר”כ בטמפ’ החדר והוא נשמר במקרר בכלי סגור עד 3 ימים.