זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 ק”ג קינואה

רימונים

חמוציות

עלי נענע ופטרוזיליה

אגוזים

1 כף שמן זית

מלח דק (קמצוץ)

מיץ לימון




אופן הכנה:

  1. מבשלים את הקינואה (על כל כוס קינואה 2 כוסות מים, למשך 20 דק’) ומסננים את המים.

    הפעל טיימר (20 דק’)
    +
    טיימר פועל

  2. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומגישים על מצע של עלי חסה.

המתכון באדיבות “קופי האוס”, בית קפה מסעדה ובר, שד’ רוטשילד 21, ת”א.

הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קרפצ’יו חצילקרפצ’יו חציל
פילה מוסר ים פילה מוסר ים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רניה (19:49 3.04.2021)

אולי כדאי להדגיש שצריך לתת לקינואה להתקרר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 3.04.2021)

היי רניה,
לא חייב להגיש קר, אפשר גם להגיש מעט חמים- עניין של טעם אישי🙂

avatar
גלית (20:10 11.02.2021)

הי אפרת
האם ניתן לשים קפיסי שקדים במקום אגוזים ?
תודה רבה
גלית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 11.02.2021)

כן.

avatar
עדי (15:42 16.12.2020)

היי,הכנתי את הקינואה כמו שהסברת באתר..ויש לה טעם מוזר.טעם לוואי כזה..הגיוני?זה עובר לאחר שמתקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 16.12.2020)

מה זה טעם מוזר עדי? תוכלי לפרט?
לקינואה יש טעם ייחודי והוא נרכש ולא אהוב על כל אחד.. טעמת קינואה לפני?

avatar
סיון (16:19 6.08.2021)

צריך להשרות את הקינואה במים לפני בישול.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 6.08.2021)

היי סיון,
לא חייב להשרות במים. אם מעוניינים להשרות- כדאי להשרות במים לא חמים ומספיק למשך כרבע שעה.

avatar
הניה (21:05 24.11.2018)

אני הוספתי לסלט שני גבעולי סלרי ללא עלים קצוצים דק ותיבלתי ברוטב סויה ומעט רוטב טריאקי יצא מושלם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 24.11.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
מיה (08:41 25.09.2018)

היי, מה אפשר לשים במקום נענע ופטרוזיליה? (מניקה אז נמנעת מצמחים מייבשי חלב)תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 25.09.2018)

היי מיה,
תוותרי לגמרי על הנענע ופטרוזיליה תשימי מעט כי זה מוסיף טעם (כמות גדולה עלולה לייבש חלב).

avatar
מיכל (23:04 14.06.2018)

היי, יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום חמוציות (לא אוהבים אצלי) ובמקום רימונים (אין בעונה זו) ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 15.06.2018)

היי מיכל,
החמוציות מאוד מוסיפות אבל אם לא אוהבים אפשר לחתוך כמה גזרים לקוביות קטנטנות, לטגן במחבת עד לריכוך ולהוסיף לסלט.

avatar
חן אדרי (22:34 3.06.2017)

היי שלום וערב טוב.
דבר ראשון שאני רוצה לומר שהמתכונים שלך טעימים בטרוף.

ודבר שני , אם מבשלים קינואה 20 דק היא נהיית דייסטית.
רצוי להכין אותה 10 דק בדיוק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:57 4.06.2017)

תודה חן.
שבוע נפלא 🙂

avatar
דבי (13:31 3.11.2015)

הי אפרת. במה לדעתך אפשר להחליף את הגרעיני רמון? את עלי הנענע? ובאיזה אגוזים מדובר?
את יודעת איך זה מבחינה דיאטתית? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 3.11.2015)

היי דבי,
אפשר לוותר על הרימונים אם יש חמוציות. אפשר לוותר גם על עלי הנענע ולשים רק פטרוזיליה. אם את אוהבת את הטעם את יכולה לשלב גם קצת כוסברה. מדובר באגוזי פקאן אבל אפשר לשים גם אגוזי מלך.
אני לא יודעת בדיוק כמה קלוריות זה יוצא אבל בגדול המתכון מומלץ מבחינה דיאטטית.

avatar
שמחה (12:43 3.11.2015)

מתכון מעולה! גם טעים, גם בריא. בכלל, האתר שלך מצוין.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 3.11.2015)

תודה שמחה! שמחה לשמוע 🙂

avatar
אורית (14:44 19.02.2015)

תודה רבה רבה.

avatar
אורית (17:16 18.02.2015)

כמה מנות בערך,יוצאות מק”ג קינואה?

האם הסלט אמור להיות מוגש חם? בטמפרטורת החדר? או…
ו.. עוד שאלה, האם הוא נשמר יום יומיים במקרר?
תודה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 18.02.2015)

הי אורית,
את המתכון קיבלנו ממסעדת “קופי האוס” במסגרת פרויקט משותף ולכן הם ציינו כמויות גדולות.
לדעתי כדאי שתכיני בדיוק לפי הצורך – קחי בחשבון שכוס קינואה מספיקה בערך ל 3-4 מנות.
הסלט מוגש בדר”כ בטמפ’ החדר והוא נשמר במקרר בכלי סגור עד 3 ימים.

לקריאת כל התגובות