


זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 2-3 דקות
מס’ מנות: 15-20 כדורים
סוג: פרווה
כוס גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) שהושרו במים לפחות 12 שעות
3 שיני שום
חצי בצל קטן קלוף
כף וחצי תבלין צ’ילי חריף
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית מלח
כף קמח חומוס או כף וחצי פירורי לחם
3-5 כפות מים לפי הצורך
כפית אבקת סודה לשתיה
*שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)
רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!
-מניחים במעבד מזון גרגירי חומוס, חצי בצל קטן, שיני שום וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד. מוסיפים תבלין צ’ילי חריף, פפריקה, מלח, קמח חומוס או פירורי לחם ומים בהדרגה וטוחנים עד לקבלת מרקם לח ומשחתי, כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים יציבים.
-בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה.
-מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב (הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד ולכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון).
-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (בגובה 3-4 ס”מ). בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומועכים ממש מעט. כשהשמן חם, מוסיפים את הכדורים לשמן (כדור אחר כדור, לא בבת אחת). מטגנים במשך 2-3 דקות, עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג (מומלץ לטגן כל פעם 7-9 כדורים, תלוי בקוטר הסיר).
מומלץ להגיש עם טחינה ו/או חומוס, פיתות, סלט ירקות, חמוצים וכו’.
מומלץ לקרוא הערות להכנת פלאפל במתכון לפלאפל.
