מצרכים להכנת עוגת גבינה בטעם שוקולד
- תבנית אינגליש קייק
לתחתית:
- שני שליש כוס (90 ג’) קמח לבן
- כף מלאה (12 ג’) אבקת שוקולית
- כף (10 ג’) אבקת סוכר
- חצי חלמון של ביצה (הצהוב)
- רבע כוס (60 מ”ל) שמן
- *לגרסה ללא גלוטן - ראו הערה בתחתית המתכון
- עוגת גבינה בטעם שוקולד:
- 100 גרם שוקולד חלב + 2 כפות חלב
- 1 ביצה גדולה
- שליש כוס (66 גרם) סוכר
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 200 גרם שמנת חמוצה 15%
- כף וחצי (15 ג’) קורנפלור (או קמח רגיל)
- כף (10 ג’) אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
איך מכינים עוגת גבינה בטעם שוקולד?
הכנת התחתית:
- מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, שוקולית, אבקת סוכר, חלמון ושמן) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 10 דקות ומוציאים (את התנור מכוונים ל170 מעלות ומשאירים דולק).
הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
הכנת עוגת גבינה בטעם שוקולד:
- מניחים בקערית קוביות שוקולד חלב ו-2 כפות חלב וממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. מקררים מעט.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מטרפה או כף). מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 35 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 170 מעלות).
הפעל טיימר (35 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר. לאחר מכן עוטפים אותה ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות. מגישים את העוגה כשהיא קרה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
מוצרים שאני אוהבת וממליצה עליהם
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?


-
כל התגובות (39)
-
חוות דעת וטיפים (0)
-
שאלות (0)
רגע לפני שאתם שואלים, שימו לב שלפעמים השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכםהיי אפרת,
תודה רבה על המענה וההסברים!
האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט?
היי אפרת, אפשר בבקשה כמויות לתבנית בקוטר 26 ?
היי אפרת, קודם כל תודה ענקית על האתר והמתכונים המאלפים שלך!!
רציתי לשאול, אם אני מעונינת להכין כמות כפולה מהעוגה הזאת האם כדאי שאכין אחד אחד או שאכפיל מלכתחילה את כל המתכון ואכניס את 2 התבניות האינגליש קייק אחד ליד השני?
ואם כן זמן האפיה של התחתית ושאר העוגה משתנה?
(אני לא יודעת למה אבל יש פעמים שאני מכפילה כמויות בעוגה ואפילו שאופה בנפרד יוצא לי פחות טוב...את יודעת להגיד למה זה?)
תודה מראש!!
שבת שלום❤
היי אפרת, רציתי להכין את זה בתבנית ח"פ בגודל R31
את יודעת להגיד לי בכמה להכפיל? 2/3?
אפשר לא גבינה ולא שמנת חמוצה? (אני לא אוהבת)
ומה אפשר במקום