זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לגפרורים (מקלות דקים)
סלק בינוני קלוף וחתוך לגפרורים (מקלות דקים)
קולורבי בינוני קלוף וחתוך לגפרורים (מקלות דקים)
גבעול סלרי (כרפס) קצוץ
1-2 כפות עלי סלרי קצוצים
אפשרות תיבול 1: 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות חומץ רגיל, כפית גדושה דבש/סילאן, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור.
אפשרות תיבול 2 (רוטב בסגנון אסייתי): 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן זית/קנולה, 2 כפות חומץ רגיל/תפוחים, 2 כפיות דבש/סילאן.
-מניחים את הירקות בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת או בקערית.
-מערבבים את הרוטב עם הסלט כחצי שעה לפחות לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.
*הסלט נשמר לפחות 3 ימים במקרר בקופסה סגורה. להגשה יפה- אפשר להכין את הסלט והרוטב מראש (אפילו יום-יומיים לפני) ולשמור בנפרד במקרר ולערבב ביניהם ביום ההגשה על מנת שהסלט יראה טרי ורענן.
