שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

400 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים

2 ביצים גדולות

4 כפות רוטב צ’ילי מתוק

1 כפית אבקת שום

מלח, פלפל שחור

לציפוי: פירורי לחם




אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר ומניחים בפנים את פרחי הברוקולי. מבשלים במשך 5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים (ניתן לחסוך את זמן הבישול ולהשתמש בברוקולי קפוא- מופשר).

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מערבבים בקערה ביצים, רוטב צ’ילי מתוק, אבקת שום, מלח ופלפל. בצלחת נפרדת מפזרים פירורי לחם.

-טובלים היטב כל אחד מפרחי הברוקולי בתערובת הביצים ואח”כ בצלחת עם פירורי הלחם.

-מניחים על נייר האפיה, מרססים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור ל- 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ומשאירים ל10 דקות נוספות עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות חמאה לילדיםעוגיות חמאה לילדים
עוגיות בננה עוגיות בננה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שריאל (09:57 6.03.2023)

כמה זה בכוסות בערך 400 גרם ברוקלי? יש לי שקית של ברוקלי טרי שהקפאתי אחרי חליטה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:51 6.03.2023)

היי,
זה יוצא קצת פחות מארבע וחצי כוסות ברוקולי.

avatar
נחמה (12:38 25.10.2021)

הי אפרת,
תודה על המתכונים הטעימים.רציתי לדעת איך ניתן לגרום לזה להיות פריך, אני רוצה להכין את זה בצהריים ולאכול בערב?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 25.10.2021)

היי נחמה,
אם את מחממת את הברוקולי שנית כדאי לאפות כ-5-10 דקות במצב קו עליון בלבד שיגרום להשחמה יפה ולפריכות.

avatar
צבי מאיר (22:34 16.02.2021)

עשיתי כמו שכתוב, יצא טעים בטירוף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:14 17.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה צבי

avatar
הדס (17:47 3.06.2020)

היי אפרת, אם אני משתמשת בקפוא עדיין יש צורך לחלוט במים ולסנן או שאין צורך בחליטה בכלל?

avatar
הדס (17:50 3.06.2020)

ושאלה נוספת, האם אפשר לשים אבקת מרק פטריות במקום אבקת שום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 3.06.2020)

היי הדס,
מספיק להפשיר קצת ולייבש. אין צורך לחלוט במים.
אפשר אבקת מרק פטריות.

avatar
עינת (19:51 31.12.2019)

היי

רציתי לשאול למה הטמפרטורות כל כך גבוהות ?

מה יהיה ההבדל בין 180 או 170 ל200 יהיה פחות אפוי עד כמה זה משמעותי?

תודה על התגובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 31.12.2019)

כדי שהציפוי יהיה פריך.
אפשר לאפות גם ב180 מעלות.

avatar
אדר (01:06 21.12.2019)

הכנתי וזה יצא טעים מהמצופה! כמה זה ידידותי למ שעושה דיאטה? חיסלתי את כל התבנית…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 21.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
זה לא נורא, הברוקולי מאוד בריא וסה”כ המנה לא מכילה יותר מידי קלוריות.

avatar
נעמה (20:11 22.09.2019)

אני מתכוונת להכין את זה לראש השנה אך מכוון שזה יוצא ביום ראשון-שזה כנראה יהייה יום מאוד עמוס חשבתי לחלות את הברוקלי ולהכין את הרוטב הציפויי בנפרד לשים במקרר וברגע האחרון רק לצפות ולשים בתנור מה דעתך? האם יש דרך קצרה יותר לרגע האחרון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 22.09.2019)

כן, אפשר.

avatar
חוה (17:53 1.05.2019)

הברוקולי יצא מעדן כולם אהבו ביקשועוד ורצו את המתכון!!!!!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 1.05.2019)

שמחה לשמוע!
תודה 🙂

avatar
נחמה (15:30 11.11.2018)

הי אפרת,
הברוקולי יצאו ממש תענוג.
מאוד נהנו מהם.
איך ניתן להכין אותם לשבת ושיצאו פריכים כמו שהם יוצאים מהתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 11.11.2018)

היי נחמה,
שמחה שיצא טעים 🙂
זה מסוג המתכונים שפחות מומלץ להכין מראש מאחר והם פריכים מיד כשהם יוצאים מהתנור. לאחר מכן הם מתחילים לאבד מפריכותם. אפשר לחמם אותם על הפלטה או בתנור. הם עדיין יהיו טעימים אבל לא פריכים.

avatar
פניני (18:17 4.11.2018)

אפשר את המתכון גם לכרובית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 4.11.2018)

כן אפשר.

avatar
אורית (21:44 8.09.2018)

הי. אפשר להקפיא את הברוקולי אחרי ההכנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 8.09.2018)

בגדול אפשר רק קחי בחשבון שבעת ההפשרה הברוקולי נהיה קצת “סמרטוטי”.
שנה טובה 🌺

avatar
אלכס (09:50 17.07.2018)

היי (:
אפשר לוותר על אבקת השום? להחליף אותה באבקת מרק אולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 17.07.2018)

כן אפשר.

avatar
שרה (11:21 4.07.2018)

שלום.
סליחה, אח”כ שמתי לב שבהמשך המתכון כתוב שאפשרי ברוקולי קפוא.
תודה רבה על כל המתכונים.
אני ממש נהנית לראות ולהתרשם – מעלה את התאבון.
תודה

avatar
שרה (11:13 4.07.2018)

שלום.
אפשרי גם ברוקולי קפוא?
תודה רבה

avatar
לימור פלדמן (14:33 19.01.2018)

אין לי רוטב ליצי יש אפשרות אחרת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 19.01.2018)

עם רוטב צ’ילי יוצא הכי טעים אבל אפשר לשים גם כפית פפריקה מתוקה.

avatar
רינת (20:33 25.12.2017)

היי

הבנתי שאפשרי להשתמש בשמן זית או קנולה

במקום ביצים

האם גם שמן קוקוס יעשה את העבודה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 26.12.2017)

היי רינת,
קחי בחשבון שפירורי הלחם לא יידבקו כמו שצריך עם שמן בלבד, אלא באופן חלקי.
לא בטוחה לגבי שמן קוקוס. אני חושבת ששמן זית יהיה יותר מתאים, גם מבחינת טעמים.

avatar
מבשלת (20:33 14.09.2017)

הכל נחטף! איזה מזל שהילדים לא נוגעים בברוקולי. תוך כמה דקות שני המבוגרים שבבית חיסלו הכל… יאמי

הכנתי עם קמח במקום פירורי לחם, זה מה שהיה בבית..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 14.09.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!

avatar
נתי (12:38 8.08.2017)

יש לי ביצים מידה מדיום אז כמה לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 8.08.2017)

כדאי לשים 3 ביצים.

avatar
דנה (18:07 16.07.2017)

יצא ממש טעים 🙂 אפשר לשמור במקרר ליום נוסף את מה שנשאר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:52 16.07.2017)

כן, אפשר.
לפני ההגשה מומלץ לחמם בתנור.

avatar
יעל (13:20 26.02.2017)

היי אפרת,
קניתי בסופר ברוקולי מיני קפוא, ונראה היה לי שהוא קטן מדי ויישרף, אז עירבבתי אותו עם כל החומרים ועם פירורי לחם, שיטחתי בתבנית משומנת ופיזרתי קצת גבינה מלמעלה. יצאה פשטידה נחמדה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 26.02.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא

avatar
בת-אל (12:20 3.02.2017)

במה אפשר להשתמש במקום פרורי לחם, לרגישים לגלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 3.02.2017)

היי בת-אל,
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לוותר על פירורי הלחם ולתבל בצ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור.

avatar
אסתי (17:43 29.01.2017)

אין לי פירורי לחם. מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:49 29.01.2017)

היי אסתי,
אפשר פשוט לתבל את הברוקולי בצ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור ולאפות בתנור.
זה לא ייצא עם ציפוי פריך כמו עם פירורי לחם אבל זה עדיין ייצא טעים.

avatar
מיכל (16:17 12.01.2017)

תודה רבה! יצא טעים מאוד! ובקלי קלות ממש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 12.01.2017)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂

avatar
גילת (16:09 3.01.2017)

יצע מצויין!
ביתי בת ה5 שכרגע לא מרגישה כל כך טוב חיסלה את הכל ןאמרה שהיה לה טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 3.01.2017)

שמחה שהיא אהבה 🙂
המון בריאות!

avatar
ריקי (10:06 30.12.2016)

אני טבעונית האם אפשר במקום ביצים לשים טחינה ובאיזו כמות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:16 30.12.2016)

היי ריקי,
מאחר והביצים משמשות להדבקת הציפוי טחינה פחות מתאימה לדעתי במקרה הזה.
את יכולה לשים כ-4 כפות שמן זית/קנולה במקום.

avatar
שני (11:44 23.12.2016)

נראה טוב!! אבל מה לעשות אם אין לי ספריי שמן??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 23.12.2016)

היי שני,
אפשר להבריש מעל קצת שמן רגיל.

avatar
אושרה (13:19 9.12.2016)

מתכון נהדר בדיוק כמו האתר!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 9.12.2016)

תודה 🙂

avatar
עדי (12:45 2.12.2016)

יצא פשוט מעדן!!!! אין ספק שאני מאמצת את המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 2.12.2016)

תודה עדי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
יעל (08:16 26.11.2016)

תודה על המתכון, הילדים טרפו הכל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 26.11.2016)

שמחה שהם נהנו 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
רחלי (18:59 28.09.2016)

היי, הכנתי את המתכון של הברוקולי, יצא פצצה,עסיסי ממש!!!!!!!!!
בעלי ואני סיימנו הכל! אז תודה על המתכון הטעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 28.09.2016)

שמחה לשמוע!
תודה רחלי ושנה טובה 🙂

avatar
חיה (19:12 22.09.2016)

מישהו/י ניסה עם ברוקולי קפוא? אין טרי עכישו… איך יצא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 22.09.2016)

היי חיה,
זה יוצא טעים גם עם ברוקולי קפוא רק מומלץ להפשיר אותו קצת לפני ולייבש היטב.

avatar
יעל (07:05 18.09.2016)

שלום, מה אפשר לשים אם אין רוטב צ’ילי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 18.09.2016)

היי יעל,
אפשר לשים כפית פפריקה מתוקה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
שושנה (15:55 26.08.2016)

יצא טעים בטרוף, קל להכנה, מהתערובת של ביצים שנשארו והשאריות של ברוקלי הקטנים עשיתי חביתה. פשוט קלסיקה!!!!!!!!!
תודה על השיתוף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:25 26.08.2016)

תודה שושנה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

avatar
מורן (10:59 19.08.2016)

כמה זמן לפני הגשה ניתן להכין?
האם ניתן להכין מראש ולחמם על פלטה בערב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:04 19.08.2016)

היי מורן,
עדיף להכין סמוך להגשה כי אז הברוקולי הכי פריך. אם אין אפשרות, אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה. זה יהיה פחות פריך אבל עדיין טעים.
שבת שלום 🙂

avatar
הודיה (16:40 8.07.2016)

היי, חיפשתי תוספת קלילה שהיא לא פחמימה
עשיתי עכשיו ויצא מעולה
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 8.07.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה הודיה ושבת שלום 🙂

avatar
שלי (18:00 22.06.2016)

הי, כדאי לכסות עם נייר אלומיניום בזמן אפיה או לאפות פתוח רגיל ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:37 22.06.2016)

היי שלי,
אין צורך לכסות.

avatar
ברוקולי (18:42 12.02.2016)

תודה

avatar
ציפי (12:25 12.02.2016)

מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 12.02.2016)

שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

avatar
מיכ (18:31 10.02.2016)

סליחה על התגובה המבאסת, אבל מה לעשות אם אני לא רוצה את הציפוי? איך עושים את הברוקולי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:39 10.02.2016)

היי מיכל,
את מכינה בדיוק באותו אופן רק תוותרי על הציפוי.
מפרקים את הברוקולי לפרחים וחולטים כ-5 דקות במים רותחים ומעבירים לקערה עם מים קרים (כמו בשלב הראשון של מתכון זה). מתבלים את פרחי הברוקולי בצ’ילי מתוק (מומלץ אבל לא חובה), מלח ופלפל שחור ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור ב200 מעלות במשך 15-20 דקות.
בהצלחה 😉

avatar
דלית (15:31 7.01.2016)

יוצא מצויין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 7.01.2016)

תודה דלית 🙂

avatar
אלבינה (13:06 1.01.2016)

שלום

לא הספיקה לי כמות הרוטב לכמות הברוקולי .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:28 1.01.2016)

היי אלבינה,
הכמות אמורה להספיק ל400 גרם ברוקולי. אם היא לא הספיקה את יכולה להכין עוד חצי מכמות הרוטב.
שבת שלום 🙂

avatar
אבי (10:46 20.11.2015)

אהלן, מה אפשר לשים במקום צ’ילי מתוק ושיהיה לו טעם פיקנטי או מלוח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:11 20.11.2015)

היי אבי,
אפשר לשים רוטב סויה ואז הטעם מלוח. אם יש לך רוטב טבסקו או פפריקה חריפה, תוסיף מעט לתערובת ואז זה יהיה גם פיקנטי.
בהצלחה ושבת שלום 😉

avatar
ל ימור (22:01 6.10.2015)

עשיתי עכשיו את הברוקולי ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:09 6.10.2015)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
הדר (13:22 9.09.2015)

הי

200 מעלות טורבו או רגיל?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 9.09.2015)

היי הדר,
200 מעלות בתוכנית הרגילה.

avatar
אורפז (19:24 29.06.2015)

היי, מה שמים אם אין אבקת שום? שום רגיל כתוש? או שאם לא שמים בכלל זה לא נורא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:31 29.06.2015)

היי אורפז,
אפשר שן שום כתושה ואפשר גם לא לשים בכלל.

avatar
מירי (11:29 1.05.2015)

פעם ראשונה שאני מנסה ברוקולי. היה לי קשה לרפד בפירורית כיוון שכל הביצה הרטיבה את הפירורית ולא נתפסה על הברוקולי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 1.05.2015)

היי מירי,
חשוב לטבול כל ברוקולי היטב בבלילת הביצה ואז לצפות בנדיבות בפירורי הלחם. אם יש צורך אז ממש להעזר בידיים כדי להדק אותם לברוקולי. גם אם זה נראה כאילו שכבת פירורי הלחם אינה חזקה, לאחר אפיה הכל מסתדר 🙂
שבת שלום!

avatar
יעל (23:24 30.04.2015)

ובכן, החצילים לא עלו יפה, אבל אכילים איכשהו. לא כדאי לנסות שוב.
לעומת זאת, הכנתי אצבעות קישואים (בלי לבשל במים), ויצאו מעולות.
המשרה: 2 ביצים, כף צ’ילי מתוק, כפית חרדל, מלח, פלפל שחור, חוואיג’, פפריקה מתוקה…
יעל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 30.04.2015)

טוב לדעת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
יעל (21:42 30.04.2015)

תודה על המענה המהיר!
אנסה עכשיו…מה שיהיה יהיה.
יעל

avatar
יעל (21:04 30.04.2015)

היי, תודה רבה על המתכון! אכן, יצא טעים ומרשים.
שאלה: האם לדעתך אפשר לעשות את כל התהליך עם פרוסות חצילים?
פשוט לא בא לי לטגן ולטנף את המטבח, שלא לדבר על הקלוריות וכו’…
תודה, יעל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:11 30.04.2015)

כן יעל, אפשר בהחלט. אחלה רעיון 😉

avatar
שושי (20:57 16.04.2015)

יצא מעולה! ניסיתי את כל האפשרויות, עם רוטב צ׳ילי הכי טעים, עם סויה לא רע, לפפריקה פחות התחברתי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:44 16.04.2015)

שמחה לשמוע שושי 🙂
תודה שחזרת לשתף וערב נעים

avatar
צילה (00:40 9.04.2015)

שלום
האם אפשרי לשים קמח מצה במקום פירורי לחם?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:50 9.04.2015)

היי צילה,
כן אפשר.
חג שמח 🙂

avatar
מיכל (18:01 20.07.2016)

אפשר לשים פאנקו במקום פרורי לחם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 20.07.2016)

כן מיכל, אפשר.

avatar
לאה2או (15:11 5.03.2015)

אפילו בעלי שמראה של ברוקולי עושה לו בחילה אהב מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 5.03.2015)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ופורים שמח 🙂

avatar
מומי (18:29 19.11.2014)

יצא מעולה לא היה לי צ’ילי מתוק אז שמתי סויה. הכנתי מקבל גבינה לבנה עם שום טחון, כפית מיונז וחוסר קצוצה. פשוט מעדן!!!! הילדים לא התחברו אז חיסלתי הכל בעצמי…. איזה כיף לי!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:37 19.11.2014)

נשמע מעולה! תודה על העדכון 🙂

avatar
גילת (11:58 12.10.2014)

אין לי בבית רותב צילי מתוק. מה אני יכולה לסים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 12.10.2014)

היי גילת,
את יכולה לשים במקום כפית פפריקה מתוקה.

avatar
מיטל (11:50 5.10.2014)

שלום,
אם אני משתמשת בברוקולי קפוא אני עדיין צריכה לבשל במשך 5 דק’ או מספיק רק להפשיר אותם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:58 5.10.2014)

הי מיטל,
אם את משתמשת בברוקולי קפוא אין צורך לבשל לפני ומספיק רק להפשיר אותם.
שבוע נפלא 🙂

avatar
nn (10:39 25.07.2014)

אפשר להשתמש בכרובית קפואה? ואם כן, כיצד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:11 25.07.2014)

הי,
אפשר להשתמש בכרובית קפואה בדיוק באותו אופן (בישול של 5 דקות במים רותחים וכו’).

avatar
מזל (16:10 8.07.2014)

היי, אפשר להכין כרובית במקום ברוקולי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 8.07.2014)

בטח 🙂

לקריאת כל התגובות