זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
שקית תפוח אדמה למיקרוגל עם הקליפה (750 גרם)
רבע כוס שמן זית
חצי כפית תבלין בזיליקום מיובש
חצי כפית תבלין אורגנו מיובש
2 שיני שום כתושות
שליש כפית מלח
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערית שמן, מלח, אורגנו, בזיליקום ושום.
-שוטפים את תפוחי האדמה ומייבשים. חוצים אותם לאורכם ומניחים על נייר האפיה. מתבלים בתערובת התיבול בצורה אחידה.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך חצי שעה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר מכן מנמיכים ל180 מעלות וממשיכים לאפות במשך כחצי שעה נוספת עד שתפוחי האדמה נעשים רכים מבפנים (יש לנעוץ מזלג ולבדוק).
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- תבשיל תפוחי אדמה וערמונים |
- תפוחי אדמה בסגנון איטלקי |
- תפוחי אדמה בזעתר |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- תפוחי אדמה מעוכים |
- תפוחי אדמה ועגבניות שרי בתנור
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
וואו יצא טעיםםםם
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
ואווו יצא ממש טעים!!!
אכלנו עם קטשופ…יאמייי!!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה תהילה😊
היי אפרת, האם באיזשהו שלב (בחימום הראשון או השני) יש לכסות את התבנית?
היי נעמי,
אין צורך לכסות אלא אם כן התנור שלך חזק במיוחד, במקרה כזה כדאי לכסות בחצי השעה הראשונה.
יצא ממש ממש טעים! הילדים זללו!
השתמשתי בתפוחי אדמה רגילים שקילפתי אותם וחתכתי אותם לצורה של מקלות כמו צ’יפס, והזמן בתנור התקצר לכ-35 דקות.
יצא מעולה!!
מעולה, איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף מיכל❤
טעים לי מאד! תודה רבה על המתכון
נראה טעים:) תודה אורטל
הוספתי כף צ׳ילי מתוק
יצא טעיםםםם
מבפנים רךךך כמו תפוח אדמה של מדורה. מבחוץ קריספי ומתובל מושלם.
תודה אפרת!!!
מושלם!!
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂
כיף לשמוע, תודה רבה שחזרת לשתף❤️
יצא מושלם! תודה רבה
נראה מעולה 🙂
המשך יום נפלא🌸
היי , אפשר שמן רגיל אין לי שמן זית?
כן.
שלום וגמח טובה.
האם אפשר גם מתפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים?
כן אפשר.
גמר חתימה טובה 🌺
היי
תודה אפרת על כל המתכונים הם ממש עוזרים לי
רציתי לשאול אם חייבים בזיליקום או אפשר לוותר עליו?
איך שמים את הטיבול על התפו”א פשןט שופכים?
לא חייבים בזיליקום.
שופכים על תפוחי האדמה ומערבבים עם הידיים.
היי אפרת
הכנתי ביום שישי יצא מדהים.
הוספתי טימין ומעט יותר בזילקום ואורגנו.
תודה רבה על האתר המדהים שלך.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
במה אפשר להחליף את האורגנו?
אפשר לוותר ולשים רק בזיליקום.
בוקר טוב אפרת
עוד כמה דקות מכינה
מדובר בתפוחי אשמה רגילים
האם אפשר להניח אותם בתבנית כמו בתמונה או עדיף לחתוך לקוביות של עד 3 ס”מ כמו שרשמת באחת התגובות
מה דעתך?
תודה
מדובר בתפוחי אדמה קטנים.
אם הם קטנים אז מספיק לחצות לשניים כמו בתמונה. אם הם בינוניים או גדולים אז לחתוך לקוביות של עד 3 ס”מ.
היי אפרת
אם אני משתמשת בתפוחי אדמה בינוניים
כמה רצוי לשים?
תודה ויום מקסים .
3 תפוחי אדמה.
היי
מה מומלץ להגיש ליד?
את מחפשת מנה בשרית או צמחונית?
אני מחפשת מנה בשרית
דגים
פילה אמנון ברוטב לימון
סלמון ברוטב חרדל
פילה דניס בתנור
שיפודי סלמון
פילה אמנון בתנור
דג סלמון בתנור
עוף ובשר
קוביות עוף בציפוי
קציצות בשר בתנור
כנפיים בתנור
קבב עוף
וואו
תודה רבה
היי
אפשר לחתוך את זה לפרוסות?
כן אפשר.
היי האם אפשר לקלף את התפוחי אדמה? תודה מראש 🙂
כן אפשר.
היי,
אפשר לשים גם רוזמרין? ואם כן לשים טרי או מיובש? מה עדיף?
אם את שמה גם בזיליקום וגם אורגנו אין צורך ברוזמרין.
אם את מוותרת על בזיליקום ואורגנו אז אפשר לשים רוזמרין טרי או מיובש (לא משנה).
היי אפרת, ראשית המתכונים שלך מעולים וממש כמו שאת מגדירה אותם מתכונים ב-10 דקות.
נעים גם לקרוא את הדרך הנעימה שאת מגיבה למגיבים…
שאלתי- האם ניתן להחליף את הבזיליקום בפטרוזיליה / כוסברה טריות?
תודה יעל❤️
לשאלתך, עדיף במקרה הזה להשתמש בתבלין מיובש. אם יש לך תבלין אורגנו אפשר לשים כפית ולוותר על הבזיליקום.
חייב תפוחי אדמה למיקרוגל או אפשר גם רגילים?
אפשר גם רגילים.
תודה רבה.
נסיתי פעם ראשונה ויצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי
אני רוצה להכין את המתכון ומשתמשת בתפוחי אדמה רגילים או בתפוחי אדמה אדומים השאלה כמה תפוח אדמה צריך למתכון ?
תודה לך מראש
היי עינת,
שימי 750 גרם שזה יוצא 2 תפוחי אדמה גדולים או 3 בינוניים.
רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות
1. האם שום כתתוש מצנצנת במקרר זה בסדר?
2. לכמה מנות המתכון הזה
3 איזו תבנית אפיה צריך – הענקי או הגדולה הרגילה?
תודה
1. כן
2. כ-4 מנות
3. תבנית מלבנית גדולה מספיקה (אחת לפני הענקית).
יאמיייי!
כולם כולם אהבו!
תודה על עוד מתכון מוצלח!!
שמחה לשמוע!
תודה מלכי 🙂
אני רוצה להכין את המתכון הזה לאירוע של 60 איש. בכמה אני צריכה להכפיל את הכמות?
(השאלה שלי היא יותר- לכמה איש מתאים המתכון הזה).
היי אסתי,
הכמות במתכון מספיקה לכ-4 מנות. כשעושים חישוב זה מאוד תלוי איזה וכמה מנות מגישים לצד זה.
היי,
בנוסף לתפוחי אדמה שמתי גם פרוסות בטטה.
האם זה מצריך זמן נוסף בתנור?
תודה.
היי מיתר,
זמן האפיה אינו משתנה.
האם אפשר לשים בזיליקום טרי?
היי יעל,
רק אם אין לך תבלין מיובש. ואם כן אז כדאי לקצוץ את העלים.
שלום
אפשר להשתמש עם תפוחי אדמה רגילים . במידה וכן האם נדרש לבשל אותם במים לפני
היי דודו,
אפשר להשתמש בתפוחי אדמה רגילים ואין צורך לבשל לפני במים אבל חשוב לחתוך אותם לקוביות בגודל של עד 3 ס”מ כדי שיתרככו מהר.
תודה על התגובה המהירה
בוקר טוב
קודם כל תודה רבה על המתכונים. שאילה – במה אפשר להחליף בזיליקום מיובש? יש לי בזיליקום טרי ופתרוזיליה וכוסברה מיובשות.
תודה!
היי אולגה,
אפשר לתבל גם בפטרוזיליה או כוסברה מיובשת.
יום נפלא 🙂
עשיתי עם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בטוסטר בשקית קוקי כ40 דקות יצא מעולה!
מעולה, תודה שירלי 🙂
בוקר טוב
אפשר עם תפוחי אדמה רגילים?
כן דני, אפשר. מומלץ לחתוך אותם לקוביות בגודל כ 2X2 ס”מ.