

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-60 דקות
סוג: פרווה
שקית תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (700 ג’)
תיבול: 5 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
לפיזור מעל: מעט מלח גס, עלי תימין או רוזמרין
רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!
-מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מכסים באופן חלקי (מכסה חצי פתוח) ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל במשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא מאוד (עד שמזלג ננעץ בהם בקלות). מסננים ומנגבים את תפוחי האדמה.
-מניחים את תפוחי האדמה על נייר אפיה ומועכים בעזרת כוס זכוכית הפוכה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת (לא לשטח יותר מידי).
-מערבבים בקערית שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ויוצקים באופן אחיד מעל תפוחי האדמה. מערבבים מעט עם הידיים. מפזרים מעל מעט מלח גס ועלי תימין או רוזמרין.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

