www.10dakot.co.il

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50-60 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

שקית תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (700 ג’)

תיבול: 5 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

לפיזור מעל: מעט מלח גס, עלי תימין או רוזמרין

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

אופן ההכנה

-מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מכסים באופן חלקי (מכסה חצי פתוח) ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל במשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא מאוד (עד שמזלג ננעץ בהם בקלות). מסננים ומנגבים את תפוחי האדמה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים את תפוחי האדמה על נייר אפיה ומועכים בעזרת כוס זכוכית הפוכה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת (לא לשטח יותר מידי).

-מערבבים בקערית שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ויוצקים באופן אחיד מעל תפוחי האדמה. מערבבים מעט עם הידיים. מפזרים מעל מעט מלח גס ועלי תימין או רוזמרין.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

תפוחי אדמה מעוכים

ראו גם
פאי תפוחיםפאי תפוחים
מאפה כבד עוף ופטריות מאפה כבד עוף ופטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

116 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות
לקריאת כל התגובות
שתפו