זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
2 כוסות אורז לבן (יש לשטוף את האורז במשך כדקה ולסנן היטב)
בצל בינוני חצוי חתוך לרצועות דקות
4 שיני שום פרוסות
חצי כוס עדשים אדומות (שטופות ומסוננות)
2 כוסות תערובת אפונה וגזר משקית קפואה
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
כוס קרם קוקוס *השתמשתי בקרם קוקוס "אמפאווה"
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית כמון, חצי כפית שטוחה אבקת קינמון, כפית וחצי מלח, כפית תבלין קארי צהוב, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כורכום, כפית שטוחה כוסברה מיובשת, רבע כפית פלפל שחור
3 כפות עלי כוסברה לפיזור מעל (לא חובה)
אופן ההכנה
-מערבבים את כל התבלינים בקערית קטנה.
-מחממים סיר עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים את התבלינים (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק). מערבבים כחצי דקה לפתיחת הטעמים, מוסיפים בצל ושום ומערבבים במשך כ-3 דקות.
-מוסיפים אורז, עדשים, חומוס, שעועית ירוקה, אפונה וגזר ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים כוס קרם קוקוס ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
*לפני ההגשה אפשר לפזר מעל המנה כוסברה קצוצה.
- סלט קישואים וגמבה |
- תבשיל אורז, עוף ואפונה |
- אורז עם שעועית ירוקה |
- קינואה עם פלפל ותירס |
- אורז מתובל |
- קינואה וירקות אפויים
תגובות
יצא מושלם!
שמחה שאהבת יובל🌸
אפרת, יש דרך להכין תבלין קארי? ראיתי בסופר עם מונוסדיום ולא כ"כ מתחשק לי..
היי סמדר
לא ניסיתי להכין בעצמי אבל ממה שיודעת קארי ברובו מורכב מכורכום, כמון וזנגביל יבש טחון.
יצא מעולה
❤️
היי אפרת יקרה, האם אפשר עם אורז מלא? מה ההוראות שלך להכנה שלו גם אם אפשר? (מלא של סוגת)
היי שני 🙂
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן).
אין שינוי ביתר הכמויות, גם לא בכמות המים.
שבוע נפלא 🌸
שלום אפרת,
עשיתי חצי מהכמות, כוס אחת אורז ולמרות שלא היה לי כוסברה יבשה, יצא מצוין.
לפעם הבאה, את חושבת שזרעי כוסברה יכולים להחליף את הכוסברה היבשה או שזה טעם שונה לגמרי?
תודה,
עופר
היי עופר,
הטעם והמרקם שונים אבל עדיין אפשר להוסיף כחצי כפית שטוחה.
יצא מעולה! טרפנו! תודה רבה על עוד מתכון מעולה!
נראה מעולה לימור!
תודה רבה על השיתוף יקירה
תודה – לא צריך להוסיף כלום – יצא מעולה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא? האם אפשר לוותר על הקרם קוקוס?
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן).
אין שינוי ביתר הכמויות, גם לא בכמות המים.
אפשר להכין בלי קרם קוקוס ולהוסיף רבע כוס מים (זאת אומרת סה"כ 3 ורבע כוסות מים)
זמן הבישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
תודה, האם אפשר להחליף את הקרם קוקוס בשמנת לבישול ?
אני חושבת שכן.
שלום אפרת, באיזה סיר את משתמשת?
היי יפה,
את יכולה לראות את הסיר בתמונות המתחלפות בתחתית המתכון.
זה סיר יציקה עם ציפוי שאינו נדבק.
אפשר לדעת מאיזו חברה? הוא נראה מעולה.
בטח, זה סיר של סולתם.
תודה על עוד מתכון שנראה מדהים. אין לי אבקת קארי. האם להשמיט או שיש תחליף שאפשר לשים? תודה
היי שרית,
זה מוסיף טעם מיוחד לתבשיל אבל אפשר להכין גם בלי.
חג שמח 🌺
הי אפרת. נראה מעולה. האם אפשר לדעתך להשתמש במשחת קארי במקום באבקה? יש לי משחת קארי אדום.
היי רונית,
משחת הקארי האדומה יותר מתאימה לתיבול תבשילים ומרקים אבל אני חושבת שאפשר להוסיף כחצי כפית, שלא יהיה חריף מידי.
היי אפרת היקרה!
אני משתמשת במתכונים שלך כל הזמן ואף פעם זה לא מאכזב!
אני ממש שמחה שעלה המתכון הזה סוף סוף יש אפשרות לנסות משהו הודי..
יש אפשרות לשים גזר טרי ואפונה משקית קפואה?
שנה טובה!
כן, אפשר לחתוך גזר טרי לקוביות קטנטנות ולשים כמות של כוס. בגלל שהגזר טרי אז יהיה כדאי לטגן אותו כמה דקות אחרי הבצל ואח"כ להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך רגיל.
אפונה משקית קפואה לשים כוס.
שנה טובה ומבורכת ❤️
אפשרי קפוא בהחלט. ניסיתי והלך מצוין.