זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
2 כוסות אורז לבן (יש לשטוף את האורז במשך כדקה ולסנן היטב)
בצל בינוני חצוי חתוך לרצועות דקות
4 שיני שום פרוסות
חצי כוס עדשים אדומות (שטופות ומסוננות)
2 כוסות תערובת אפונה וגזר משקית קפואה
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
כוס קרם קוקוס *השתמשתי בקרם קוקוס “אמפאווה”
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית כמון, חצי כפית שטוחה אבקת קינמון, כפית וחצי מלח, כפית תבלין קארי צהוב, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כורכום, כפית שטוחה כוסברה מיובשת, רבע כפית פלפל שחור
3 כפות עלי כוסברה לפיזור מעל (לא חובה)
-מערבבים את כל התבלינים בקערית קטנה.
-מחממים סיר עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים את התבלינים (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק). מערבבים כחצי דקה לפתיחת הטעמים, מוסיפים בצל ושום ומערבבים במשך כ-3 דקות.
-מוסיפים אורז, עדשים, חומוס, שעועית ירוקה, אפונה וגזר ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים כוס קרם קוקוס ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
*לפני ההגשה אפשר לפזר מעל המנה כוסברה קצוצה.
היי אפרת, אפשר להשתמש באטריות אורז או אטריות שעועית במקום האורז?
היי ורד,
אפשר אבל תצטרכי להכין את התבשיל ואת האטריות בנפרד ובסוף לערבב יחד.
יש לוותר על המים אם את לא מכינה אורז.
היי אפרת
אין לי תערובת אפונה וגזר, יש לי לקט ירקות. מתאים?
היי
זה גם מתאים(:
צהריים טובים אפרת.
כמה זמן צריך לבשל חומוס טרי משקית לפני שהוא נכנס לתבשיל?
כתבת להשרות את העדשים כמה שעות, בכמה שעות מדובר?
אילו רשתות שיווק מוכרות את קרם קוקוס של אמפאווה?
היי,
משך הבישול תלוי בסיר- בסיר לחץ זמן הבישול הוא כ-45 דקות, בסיר רגיל- שעה ויותר (עד לריכוך).
זמן השרייה הממוצע הוא כ-3 שעות ואפשר גם יותר.
לגבי קרם קוקוס- אני לא יודעת באילו רשתות הוא נמכר. אפשר לקנות באתר של רסטרטו.
אגב, כל קרם קוקוס אחר יהיה מצוין.
שלום אפרת, קודם כל תודה על האתר המהמם. אפשר לשים עדשים ירוקות במקום כתומות? ואם כן, לבשל לפני?
היי,
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות ללא שינוי במתכון.
אפשר להמיר את קרם הקוקוס בחלב? או שכבר עדיף מים?
תודה ❤️
היי,
אם אין לך שמנת לבישול עדיף לשים כרבע כוס מים(:
אפרת יקירה,
אפשר להשתמש בשעועית לבנה / אדומה קפואה? או פול קפוא? או שזה לא מסתדר?
אין לי שעועית ירוקה..
היי,
גם שעועית לבנה קפואה מתאימה.
למי שלא מסוגל לאכול כוסברה: אפשר להחליף בפטרוזיליה מיובשת וטריה?
היי שרה,
כן אפשר(:
מישהו השתמש באורז מלא? מעניין עם יוצא טוב
היי אורן,
אפשר בהחלט להכין גם עם אורז מלא, אמור לצאת מעולה😊. במקרה כזה יש לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן).
אין שינוי ביתר הכמויות, גם לא בכמות המים. וזמן הבישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
היי מאוד רוצה להכין , אבל לא אוהבת קוקוס או כל דבר שקשור בזה.
רציתי לדעת עד כמה זה גורע מהתבשיל לא להשתמש בו?
ראיתי שכתבת או שמנת בישול או מים.
זה חייב להיות חלבי?? הכוונה זה כזה מוסיף? או שאפשרי מים ?
ואשמח למתכון משביע לתשעה באב 🙂
נוזל הקוקוס מאד מוסיף, אבל אפשר גם מים.
היי אפרת, יש לי כמה שאלות.. סליחה מראש!
1. יש לי אפונה קפואה אבל אין לי גזר קפוא, אני יכולה לחתוך לריבועים קטנים? לא רוצה לגרד את הגזר. במידה וכן, כמה גזר, כמה אפונה והאם משהו משתנה מבחינת זמני בישול וכאלה?
2. יש לי רק כוס אחת של שעועית ירוקה קפואה, אבל יש לי ברוקולי קפוא, אפשר לשים במקום כוס אחת? אם כן, האם משהו משתנה?
3. יש לי פחית קרם קוקוס 400 מ”ל, ואני מבינה שצריך להשתמש במעט יותר מחצי. יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם השאר?
4. אני רוצה שהארוחה תהיה שלמה כבר עם עוף והכל, יש לי קילו חזה עוף, היית ממליצה לצרוב כתוספת במחבת פסים? לחתוך לקוביות ולהוסיף לתבשיל? אם יש לך רעיון בשבילי אני אשמח. וכמובן אשמח שתכתבי לי תיבול, זמנים וכו’..
תודה רבה רבה!
עוד דבר קטן, אפשר להוסיף לתבשיל גם איזה כף קארי אדום..? בנוסף לצהוב
אפשר אבל שימי לב שאז טעם הקארי יהיה מאד דומיננטי, וזה משהו שלא כולם אוהבים😊
1. אפשר לחתוך לריבועים קטנים גזר אחד גדול ולטגן אותו כמה דקות לפני הוספת האורז ושאר המרכיבים. אפונה תוסיפי עם האורז- בין כוס לכוס וחצי.
2. אני חושבת שלהוסיף ברוקולי עם כל הירקות כאן יהיה קצת יותר מדי, אבל אפשר(: אין שינוי במתכון.
3. קרם קוקוס יכול להיות תחליף לשמן בכל מתכון שהוא, ואם את משתמשת רק בחלק הנוזלי שלו- אפשר להשתמש בחלק המוקשה בלבד כתחליף לחמאה בכל מתכון שהוא.
4. לא ממליצה להכין את העוף בסיר האורז. תכיני אותו בנפרד לפי המתכון הזה לחזה עוף במחבת.
פשוט מושלם!!! תודה רבה על המתכונים ועל היחס המקסים לאורך כל השנים!😘
נראה מצוין! תודה לך שחזרת לעדכן❤
יצא ממש ממש טעים אני נהניתי מכל המתכונים שבאתר הזה תודה רבה
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף מלי🌺
שלום אפרת. האם העדשים צריכות להיות מושרות לפני, או אפשר ישר מהשקית?
היי בר,
חשוב להשרות קטניות לפני השימוש בהן. כדאי להשרות את העדשים לפחות כמה שעות לפני ההכנה.😊
הי אפרתוש,
יש לי רק אפונה
הגזר- טרי
החומוס-לא מושרה
ואין קרם קוקוס, שעועית, וועדשים
היי שרית,
תגרדי את הגזר דק ותטגני אותו אחרי הבצל והשום כ-5 דקות.
את החומוס תחליפי בחומוס שימורים/ קפוא, ואם אין לך- אפשר לוותר.
את קרם הקוקוס תחליפי בשמנת לבישול או רבע כוס מים.
אלו הרבה שינויים מכיוון שחסרים לך מרכיבים, אבל עדיין יצא אורז טעים עם תוספות…
האם אפשר להשתמש בקארי ירוק במקום צהוב ?
היי,
לכל סוג קארי יש טעם מעט שונה, אבל אם אוהבים את הטעם של קארי ירוק אפשר בהחלט להשתמש בו:)
תודה רבה:)
הי אפרת. נראה מעולה. אם אין לי קרם קוקוס בבית- מה יכול להיות תחליף? זה רק להוסיף טעם או שהוא חיוני לבישול?
היי ליאור,
אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול או בעוד רבע כוס מים:)
היי אפרת,
יש לי כמה שאלות,
1. האם אפשר לוותר על העדשים האדומות?
2. האם ניתן להשתמש בחלב קוקוס במקום קרם קוקוס?
3. האם זה נחשב לארוחה מלאה,או רק כתוספת?
תודה רבה
היי נטע,
1. אפשר לוותר, תוסיפי קצת יותר מהקטניות האחרות.
2. אפשר חלב קוקוס, שימי רק חצי כוס.
3. זה יכול להיות ארוחה מליאה ויכול להיות רק תוספת- תלוי מי הסועדים ואיזו ארוחה זו:)
שלום אפרת, תודה על כל המתכונים. רציתי לשאול האם ניתן לשמור את התבשיל במקרר ולכמה זמן. שמתי לב שחומוס (משקית קפואה) מתקלקל לעיתים במקרר ואחרי יום הוא משנה את צבעו . בתודה
היי אורלי,
חושבת שניתן לשמור במקרר יומיים-שלושה אך לא יותר.😊
היי,
האם אפשר להשתמש באפונה וגזר משימורים?
כן.
יצא משש טעמים.
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
יצא מושלם!
שמחה שאהבת יובל🌸
אפרת, יש דרך להכין תבלין קארי? ראיתי בסופר עם מונוסדיום ולא כ”כ מתחשק לי..
היי סמדר
לא ניסיתי להכין בעצמי אבל ממה שיודעת קארי ברובו מורכב מכורכום, כמון וזנגביל יבש טחון.
יצא מעולה
❤️
היי אפרת יקרה, האם אפשר עם אורז מלא? מה ההוראות שלך להכנה שלו גם אם אפשר? (מלא של סוגת)
היי שני 🙂
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן).
אין שינוי ביתר הכמויות, גם לא בכמות המים.
שבוע נפלא 🌸
שלום אפרת,
עשיתי חצי מהכמות, כוס אחת אורז ולמרות שלא היה לי כוסברה יבשה, יצא מצוין.
לפעם הבאה, את חושבת שזרעי כוסברה יכולים להחליף את הכוסברה היבשה או שזה טעם שונה לגמרי?
תודה,
עופר
היי עופר,
הטעם והמרקם שונים אבל עדיין אפשר להוסיף כחצי כפית שטוחה.
יצא מעולה! טרפנו! תודה רבה על עוד מתכון מעולה!
נראה מעולה לימור!
תודה רבה על השיתוף יקירה
תודה – לא צריך להוסיף כלום – יצא מעולה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא? האם אפשר לוותר על הקרם קוקוס?
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא (במקום 2 כוסות אורז לבן).
אין שינוי ביתר הכמויות, גם לא בכמות המים.
אפשר להכין בלי קרם קוקוס ולהוסיף רבע כוס מים (זאת אומרת סה”כ 3 ורבע כוסות מים)
זמן הבישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
תודה, האם אפשר להחליף את הקרם קוקוס בשמנת לבישול ?
אני חושבת שכן.
שלום אפרת, באיזה סיר את משתמשת?
היי יפה,
את יכולה לראות את הסיר בתמונות המתחלפות בתחתית המתכון.
זה סיר יציקה עם ציפוי שאינו נדבק.
אפשר לדעת מאיזו חברה? הוא נראה מעולה.
בטח, זה סיר של סולתם.
תודה על עוד מתכון שנראה מדהים. אין לי אבקת קארי. האם להשמיט או שיש תחליף שאפשר לשים? תודה
היי שרית,
זה מוסיף טעם מיוחד לתבשיל אבל אפשר להכין גם בלי.
חג שמח 🌺
הי אפרת. נראה מעולה. האם אפשר לדעתך להשתמש במשחת קארי במקום באבקה? יש לי משחת קארי אדום.
היי רונית,
משחת הקארי האדומה יותר מתאימה לתיבול תבשילים ומרקים אבל אני חושבת שאפשר להוסיף כחצי כפית, שלא יהיה חריף מידי.
היי אפרת היקרה!
אני משתמשת במתכונים שלך כל הזמן ואף פעם זה לא מאכזב!
אני ממש שמחה שעלה המתכון הזה סוף סוף יש אפשרות לנסות משהו הודי..
יש אפשרות לשים גזר טרי ואפונה משקית קפואה?
שנה טובה!
כן, אפשר לחתוך גזר טרי לקוביות קטנטנות ולשים כמות של כוס. בגלל שהגזר טרי אז יהיה כדאי לטגן אותו כמה דקות אחרי הבצל ואח”כ להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך רגיל.
אפונה משקית קפואה לשים כוס.
שנה טובה ומבורכת ❤️
אפשרי קפוא בהחלט. ניסיתי והלך מצוין.