שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 13 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

4 כוסות שעועית צהובה חתוכה (משקית קפואה)

3-4 שיני שום פרוסות

1 בצל בינוני קצוץ

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את השעועית הצהובה (אין צורך להפשיר לפני) ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות.

-מתבלים במלח ופלפל שחור ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט חצילים וגמבהסלט חצילים וגמבה
מרק פטריות מרק פטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עינת (14:39 16.04.2021)

שלום
יצא מצוין.
נעזרת בך המון ן בימי שישי.
הוספתי עגבנייה קצוצה ה לבישול.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 16.04.2021)

שמחה שיצא מוצלח! שבת שלום עינת😊

avatar
אני (13:29 26.10.2020)

יש לך מתכון לאותה שעועית עם רוטב עגבניות? האם מכינים כמו הירוקה? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:15 26.10.2020)

אפשר להכין באותו אופן כמו במתכון הזה- שעועית ירוקה ברוטב עגבניות.

avatar
אביטל (10:11 7.03.2019)

בוקר טוב. ראשית רוצה להגיד שהמתכונים שלך מצילים אותי כל שישי (גם ראשון עד חמישי אבל בעיקר שישי)
בקשר למתכון אם אני רוצה לשים שקית שלמה איך אני מכוונת את התיבול בהתאם?
תודה❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 7.03.2019)

היי אביטל 🙂
אם הכוונה לשקית של 800 גרם אז תכיני את הכמויות האלה:
7 שיני שום פרוסות
1 בצל גדול קצוץ
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית מלח (*תתחילי מכפית שטוחה)
פלפל שחור לפי הטעם

avatar
דבי (12:21 23.11.2018)

שלום לך אפרת,

הכנתי ובטעות הכנסתי קצת קינמון. כדי לטשטש שמתי קצת דבש

ועדיין מורגש ומפריע לי בטעם, יש מה לעשות?

תודה רבה ושבת לשום לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 23.11.2018)

היי דבי,
הייתי מעבירה כמחצית מכמות השעועית למסננת, שוטפת מתחת לברז ומחזירה למחבת לבישול של כמה דקות. אח”כ אפשר לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם.

avatar
דבי (18:18 24.11.2018)

שבוע טוב!

ראיתי אחרי שבת את התשובה אבל היה בסדר.

תודה רבה!

avatar
תמי M (10:47 20.02.2018)

היי קניתי שעועית ירוקה טריה האם צריך לפני לבש במים ואח”כ המתכון בלי מים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 20.02.2018)

כן, רצוי לבשל קודם במים.

avatar
סימה (03:52 23.08.2017)

היי אפרת,
אם הבנתי נכון-אין צורך להוסיף מים..אכן?
האם אפשר להכין יום קודם להגשה?
כמה זה 4 כוסות? שקית רגילה של סנפרוסט?
תודה מראש,
סימה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 23.08.2017)

היי סימה,
אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש במחבת (ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר.
4 כוסות יוצא קצת יותר מחצי שקית קפואה.

avatar
אני (14:54 18.08.2017)

המתכון מתאים גם לשעועית צהובה עדינה ?????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 18.08.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
יעל (15:53 10.08.2017)

הכנתי עכשיו ויצא מאוד טעים וכל כך קל להכין ! תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 10.08.2017)

מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.

avatar
ורד (17:04 29.04.2017)

הכנתי עכשיו ויצא מדהים, טעים בטירוף!! לא הייתה לי פטרוזיליה, אז ויתרתי עליה, ועדיין יצא כל כך טעים ולא מסובך להכנה בכלל. אהבתי!
תודה על המתכון 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:27 29.04.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
Sara (21:06 5.10.2016)

אפשר גם שעועית צהובה טריה? אם כן מה לשנות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:35 5.10.2016)

היי שרה,
אפשר להכין עם שעועית צהובה טריה אבל יש הכנה מוקדמת: חותכים את הקצוות וחוצים כל שעועית לשני חצאים. מרתיחים סיר עם מים ושמים בפנים את השעועית. מבשלים 7-8 דקות (לאחר שהמים רתחו) עד שהשעועית מתרככת חלקית.. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים. לאחר מכן אפשר להשתמש בשעועית לפי המתכון.

avatar
דבי (11:59 24.06.2016)

הי אפרת!

אפשר מוקפצים עם שעועית צהובה?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:36 24.06.2016)

היי דבי,
את יכולה להכין שעועית צהובה מוקפצת עם רצועות קישואים, גזר, גמבה, פלפל צהוב, בצל, ממש כמו במתכון הזה- שעועית ירוקה עם ירקות.

avatar
נחום (01:39 10.05.2016)

א. כתבת מוסיפים ומבשלים –
אז הובנתי שהכונה להוסיף מים כדי שזה יתבשל. הבנתי נכון?
ב. במקום להקים שיני שום [לא היה בבית] שמתי אבקת שום. יצא קצת חריף מידי. זה בגלל הכמות או בגלל שזה אבקה ?
בהזדמנות זו אודה על האתר המושקע
נחום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 10.05.2016)

היי נחום,
1. כעקרון אין צורך להוסיף מים כי השעועית עצמה מפרישה מעט נוזלים מעצם היותה קפואה. רק אם התבשיל במקרה מתייבש במחבת יש להוסיף מעט מים כדי להרטיב אותו.
2. אם שמים אבקת שום צריך לשים כמות קטנה כי היא מרוכזת (בסביבות רבע כפית). יכול להיות ששמת כמות גדולה מידי?
יום נפלא 🙂

avatar
שירה (13:52 2.03.2016)

בס”ד
שלום אפרת
ממש טעים!
הכנתי אתמול את הבולונז עם קוסקוס,והירקות עם המייפל בתנור.הכל טעים!
תודה על ההשקעה הרבה ועל המתכונים.
יום טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:54 2.03.2016)

תודה שירה על כל העדכונים!
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
המשך יום נפלא!

avatar
אורית (14:26 29.02.2016)

שלום רב,
היה נדמה לי שראיתי אצלך פעם מתכון לשעועית צהובה אפויה בתנור, הייתכן?
אם כן אשמח אם תפני אותי אליו,
תודה
אורית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 29.02.2016)

היי אורית,
לא, שעועית צהובה יש רק את המתכון הזה 🙂
אם את רוצה לאפות בתנור את יכולה לסדר על נייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות כ-10 דקות.

avatar
דבי (08:37 20.11.2015)

בוקר טוב! נעלמו לי שאלות ששלחתי אליך אז אני שוב פונה. האם יש בעיה להשאיר על הפלטה את הסלט הזהכי במוקפצים זה מדי מבשל אותם מה כאן?
שאלתי גם על הסלט חסה ותפו”ע לכמה זמן אפשר לשמור את הרוטב כי יצא לי הרבה לשבת אחת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:53 20.11.2015)

היי דבי,
השעועית הצהובה טעימה גם בטמפ’ החדר. לכן אין צורך אפילו לחמם אותה או שאפשר לתת לה חימום ממש קל ומהיר על הפלטה (דקות ספורות) לפני ההגשה.
אם הכנת כמות גדולה מהסלט אני ממליצה שלא תתבלי את הכל כי אח”כ לא תוכלי לשמור את מה שיישאר. מה שלא תיבלת את יכולה לשמור לדעתי עד יום למחרת, ושוב בתנאי שתפוחי העץ לא ישחירו.
שבת שלום!

avatar
דבי (11:53 20.11.2015)

התכוונתי רק על הרוטב לכמה זמן אפשר לשמור אותו במקרר כי ישל י יותר מדי. התשובה לא דחופה לפני שבת שבת שלום ותודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 20.11.2015)

את הרוטב את יכולה לשמור 3 ימים במקרר ואגב הרוטב טעים עם כל סלט חסה שתכיני. גם אם את מכינה סלט חסה פשוט עם מלפפון ועגבניות.

avatar
דבי (00:17 20.11.2015)

הי אפרת, השבת שלי עומדת להיות מורכבת מכמה דברים שלך. זו אחריות כבדה!
האם השעועית תאבד מטעמה אם אשאיר אותה על הפלטה לסעודת הלילה. כי במוקפצים לא טוב על הפלטה. תודה!

avatar
דבי (08:37 20.11.2015)

הופס! הנה השאלה מאתמול סליחה!

לקריאת כל התגובות