שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 13 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

4 כוסות שעועית צהובה חתוכה (משקית קפואה)

3-4 שיני שום פרוסות

1 בצל בינוני קצוץ

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים את השעועית הצהובה (אין צורך להפשיר לפני) ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות.

-מתבלים במלח ופלפל שחור ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט חצילים וגמבהסלט חצילים וגמבה
מרק פטריות מרק פטריות

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עינת (14:39 16.04.2021)

שלום
יצא מצוין.
נעזרת בך המון ן בימי שישי.
הוספתי עגבנייה קצוצה ה לבישול.

מתכונים ב-10 דקות (15:40 16.04.2021)

שמחה שיצא מוצלח! שבת שלום עינת😊

אני (13:29 26.10.2020)

יש לך מתכון לאותה שעועית עם רוטב עגבניות? האם מכינים כמו הירוקה? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:15 26.10.2020)

אפשר להכין באותו אופן כמו במתכון הזה- שעועית ירוקה ברוטב עגבניות.

אביטל (10:11 7.03.2019)

בוקר טוב. ראשית רוצה להגיד שהמתכונים שלך מצילים אותי כל שישי (גם ראשון עד חמישי אבל בעיקר שישי)
בקשר למתכון אם אני רוצה לשים שקית שלמה איך אני מכוונת את התיבול בהתאם?
תודה❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 7.03.2019)

היי אביטל 🙂
אם הכוונה לשקית של 800 גרם אז תכיני את הכמויות האלה:
7 שיני שום פרוסות
1 בצל גדול קצוץ
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית מלח (*תתחילי מכפית שטוחה)
פלפל שחור לפי הטעם

דבי (12:21 23.11.2018)

שלום לך אפרת,

הכנתי ובטעות הכנסתי קצת קינמון. כדי לטשטש שמתי קצת דבש

ועדיין מורגש ומפריע לי בטעם, יש מה לעשות?

תודה רבה ושבת לשום לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 23.11.2018)

היי דבי,
הייתי מעבירה כמחצית מכמות השעועית למסננת, שוטפת מתחת לברז ומחזירה למחבת לבישול של כמה דקות. אח”כ אפשר לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם.

דבי (18:18 24.11.2018)

שבוע טוב!

ראיתי אחרי שבת את התשובה אבל היה בסדר.

תודה רבה!

תמי M (10:47 20.02.2018)

היי קניתי שעועית ירוקה טריה האם צריך לפני לבש במים ואח”כ המתכון בלי מים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 20.02.2018)

כן, רצוי לבשל קודם במים.

סימה (03:52 23.08.2017)

היי אפרת,
אם הבנתי נכון-אין צורך להוסיף מים..אכן?
האם אפשר להכין יום קודם להגשה?
כמה זה 4 כוסות? שקית רגילה של סנפרוסט?
תודה מראש,
סימה

מתכונים ב-10 דקות (11:36 23.08.2017)

היי סימה,
אין צורך להוסיף מים אלא אם כן התבשיל מתייבש במחבת (ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר.
4 כוסות יוצא קצת יותר מחצי שקית קפואה.

אני (14:54 18.08.2017)

המתכון מתאים גם לשעועית צהובה עדינה ?????

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 18.08.2017)

אני חושבת שכן.

יעל (15:53 10.08.2017)

הכנתי עכשיו ויצא מאוד טעים וכל כך קל להכין ! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 10.08.2017)

מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.

ורד (17:04 29.04.2017)

הכנתי עכשיו ויצא מדהים, טעים בטירוף!! לא הייתה לי פטרוזיליה, אז ויתרתי עליה, ועדיין יצא כל כך טעים ולא מסובך להכנה בכלל. אהבתי!
תודה על המתכון 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:27 29.04.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂

Sara (21:06 5.10.2016)

אפשר גם שעועית צהובה טריה? אם כן מה לשנות?

מתכונים ב-10 דקות (22:35 5.10.2016)

היי שרה,
אפשר להכין עם שעועית צהובה טריה אבל יש הכנה מוקדמת: חותכים את הקצוות וחוצים כל שעועית לשני חצאים. מרתיחים סיר עם מים ושמים בפנים את השעועית. מבשלים 7-8 דקות (לאחר שהמים רתחו) עד שהשעועית מתרככת חלקית.. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים. לאחר מכן אפשר להשתמש בשעועית לפי המתכון.

דבי (11:59 24.06.2016)

הי אפרת!

אפשר מוקפצים עם שעועית צהובה?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (12:36 24.06.2016)

היי דבי,
את יכולה להכין שעועית צהובה מוקפצת עם רצועות קישואים, גזר, גמבה, פלפל צהוב, בצל, ממש כמו במתכון הזה- שעועית ירוקה עם ירקות.

נחום (01:39 10.05.2016)

א. כתבת מוסיפים ומבשלים –
אז הובנתי שהכונה להוסיף מים כדי שזה יתבשל. הבנתי נכון?
ב. במקום להקים שיני שום [לא היה בבית] שמתי אבקת שום. יצא קצת חריף מידי. זה בגלל הכמות או בגלל שזה אבקה ?
בהזדמנות זו אודה על האתר המושקע
נחום

מתכונים ב-10 דקות (08:56 10.05.2016)

היי נחום,
1. כעקרון אין צורך להוסיף מים כי השעועית עצמה מפרישה מעט נוזלים מעצם היותה קפואה. רק אם התבשיל במקרה מתייבש במחבת יש להוסיף מעט מים כדי להרטיב אותו.
2. אם שמים אבקת שום צריך לשים כמות קטנה כי היא מרוכזת (בסביבות רבע כפית). יכול להיות ששמת כמות גדולה מידי?
יום נפלא 🙂

שירה (13:52 2.03.2016)

בס”ד
שלום אפרת
ממש טעים!
הכנתי אתמול את הבולונז עם קוסקוס,והירקות עם המייפל בתנור.הכל טעים!
תודה על ההשקעה הרבה ועל המתכונים.
יום טוב!

מתכונים ב-10 דקות (13:54 2.03.2016)

תודה שירה על כל העדכונים!
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
המשך יום נפלא!

אורית (14:26 29.02.2016)

שלום רב,
היה נדמה לי שראיתי אצלך פעם מתכון לשעועית צהובה אפויה בתנור, הייתכן?
אם כן אשמח אם תפני אותי אליו,
תודה
אורית

מתכונים ב-10 דקות (14:58 29.02.2016)

היי אורית,
לא, שעועית צהובה יש רק את המתכון הזה 🙂
אם את רוצה לאפות בתנור את יכולה לסדר על נייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות כ-10 דקות.

דבי (08:37 20.11.2015)

בוקר טוב! נעלמו לי שאלות ששלחתי אליך אז אני שוב פונה. האם יש בעיה להשאיר על הפלטה את הסלט הזהכי במוקפצים זה מדי מבשל אותם מה כאן?
שאלתי גם על הסלט חסה ותפו”ע לכמה זמן אפשר לשמור את הרוטב כי יצא לי הרבה לשבת אחת.

מתכונים ב-10 דקות (09:53 20.11.2015)

היי דבי,
השעועית הצהובה טעימה גם בטמפ’ החדר. לכן אין צורך אפילו לחמם אותה או שאפשר לתת לה חימום ממש קל ומהיר על הפלטה (דקות ספורות) לפני ההגשה.
אם הכנת כמות גדולה מהסלט אני ממליצה שלא תתבלי את הכל כי אח”כ לא תוכלי לשמור את מה שיישאר. מה שלא תיבלת את יכולה לשמור לדעתי עד יום למחרת, ושוב בתנאי שתפוחי העץ לא ישחירו.
שבת שלום!

דבי (11:53 20.11.2015)

התכוונתי רק על הרוטב לכמה זמן אפשר לשמור אותו במקרר כי ישל י יותר מדי. התשובה לא דחופה לפני שבת שבת שלום ותודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:11 20.11.2015)

את הרוטב את יכולה לשמור 3 ימים במקרר ואגב הרוטב טעים עם כל סלט חסה שתכיני. גם אם את מכינה סלט חסה פשוט עם מלפפון ועגבניות.

דבי (00:17 20.11.2015)

הי אפרת, השבת שלי עומדת להיות מורכבת מכמה דברים שלך. זו אחריות כבדה!
האם השעועית תאבד מטעמה אם אשאיר אותה על הפלטה לסעודת הלילה. כי במוקפצים לא טוב על הפלטה. תודה!

דבי (08:37 20.11.2015)

הופס! הנה השאלה מאתמול סליחה!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.