זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
400 ג’ שעועית ירוקה שלמה טריה או משקית קפואה
3 שיני שום קצוצות
תיבול: כף מלאה רוטב פסטו, כף מיץ לימון, חצי כפית אבקת שום, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, רבע כפית תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)
חופן שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים שעועית ירוקה ושום קצוץ. מבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-7 דקות (אין צורך לכסות ויש לערבב מידי פעם).
-מתבלים בפסטו, מיץ לימון, אבקת שום, מלח, פלפל שחור ותבלין צ’ילי ומערבבים במשך כ-3 דקות נוספות.
-מוסיפים חופן שקדים מולבנים ומערבבים קלות.
טיפים והערות
ניתן להכפיל כמויות ולהכין שקית קפואה שלמה (800 ג’)
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי אפרת
אפשר להקפיא את התבשיל אחרי בישול
כן
הי אפרת
אני מאד נהנית המתכונים שלך
אפשר להוסיף טופו?
כן אפשר:)
הי אפרת
מתכון קל מאד ומוצלח
האם אפשר להוסיף או להחליף השעועית באפונה ?
נראה לי שכן:)
הי אפרת,
בזכותך אני מעיזה לעבוד במטבח!!!
אין על התכונים שלך
תמיד הם מצליחים
האם אפשר לעשות את זה בלי צ’ילי חריף ובלי שקדים?
מה אפשר לשים במקום?
(לא אוהבת בכלל שקדים /אגוזים) ולא אוהבת חריף
אפשר לוותר על הצ’ילי והשקדים:)
אין צורך לשים שום דבר במקום
היי אפרת תודה על עוד מתכון קליל ומעניין
כמה שאלות זריזות:
1. אני משתמשת בשעועית קפואה, יש צורך להפשיר אותה לפני?
2. לגבי הרבע כפית צ׳ילי חריף, יש לי גם גרוס וגם כתוש, לאיזה התכוונת?
3. כשמבשלים את השבועית בהתחלה שבע דקות, היא לא נשרפת? אין צורך במים?
המון המון תודה
היי אלה,
1. להפשיר מעט (לא לגמרי)
2. כן – לאחד מהם, לא משנה.
3. חשוב להשתמש במחבת נון סטיק ואז זה לא נשרף. בכל מקרה תעקבי אחרי זה ואם צריך להנמיך קצת את האש תנמיכי.
יצא וואו…אבל קצת חמצמץ מדי..הוספתי כמה טיפות סוכרלוז ויצא מושלם!! פעם הבאה אשים פחות לימון..
תודה רבה על האתר שלך❤️
למרות שאני לא חובבת מטבח..האתר שלך מסייע לי כל כך להכין בקלות. לגוון. ושייצא וואווו. שבת שלום🌷🌷🌷💖💖💖
תודה יקרה.
שבת שלום❤️