זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
500-600 גרם נתחי חזה הודו בגודל כ-3 ס”מ
תיבול: 2 כפות שמן זית, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, כפית פטרוזיליה/ כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב), קמצוץ פלפל שחור
מקלות שיפודים
אופן הכנה:
-מתבלים את נתחי ההודו, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר לפחות כחצי שעה.
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-משפדים את הנתחים ומניחים בתבנית על נייר אפיה משומן. מכניסים לתנור החם וצולים במשך 15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים בזהירות צד וצולים כ-5 דקות נוספות (חום עליון וחום תחתון).
הערה:
אפשר להוסיף עגבניות שרי ו/או בצל חתוך ולתבל בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מומלץ להכניס לתנור כ-10 דקות לפני שמוסיפים את שיפודי ההודו.
ראו גם
- עוף בתיבול פיקנטי |
- פרגיות בצ’ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- סטייק פרגית במחבת |
- עוף בתנור בתיבול מזרחי |
- סלמון בתנור בג’ינג’ר ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
תגובות
היי אפרת,
אפשר לוותר על השיפודים?
אם כן איך? האם להניח ישירות על נייר האפיה המשומן?
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך 🙂
היי שני,
אפשר לוותר, ותוכלי להניח ישירות על נייר האפיה עם השמן.
יום נפלא🌸🙏
ממש טעים! אפרת תודה על המתכון!
נראה מצויין אורה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
שבוע נפלא🌸
יעבוד עם בשר הודו אדום?
כן.
איך נמנעים מייבוש הבשר?
חשוב להקפיד על זמנים ולא לשים אותו יותר מידי זמן בתנור.
אפרת בוקר טוב 🙂
אני יודעת שזה לא קשור למתכון הזה, אך אשמח לעזרתך ועצתך במידה וניסית.
אני רוצה לעשות שוקיים של הודו בתנור (יש לי איזה זכרון ילדות קיבוצי שלא עוזב אותי), אבל אף פעם לא עשיתי והזהירו אותי שהבשר של השוקיים מעט יותר קשה… אז אשמח אם תוכלי לייעץ לי כיצד לעשות אותן בתנור מבחינת תיבול (אם צריך רוטב או לא שלא יתייבש?), באיזה חום לאפות וכמה זמן. מדובר בשתי שוקיים גדולות (שתיהן מגיעות כמעט לקילו ביחד) של נקבה.
תודה, תודה ושוב תודה
השם יברך אותך
היי שמרית,
נכון, הבשר של הודו הוא יותר קשה.
מבחינת הרוטב את יכולה לבחור את אחד התיבולים שבאתר (של חלקי עוף). עדיף שזה יהיה רוטב ולא תיבול יבש.
כדאי להשרות את השוקיים לפחות כשעה ברוטב (במקרר).
לאחר מכן לתבל בחצי מכמות הרוטב ולאפות ב190 מעלות מכוסה בנייר כסף במשך כשעה ורבע. לאחר מכן להסיר את הכיסוי, למרוח בשארית הרוטב ולאפות ב180 מעלות במשך כחצי שעה, עד להזהבה.
אפשר להכין עם חזה נקבה של הודו או רק שווארמה?
כן אפשר.
יצא מעולה!
ליקקנו את האצבעות!!!
יום טוב והמון הצלחה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה צופיה
הי,אם אין לי פטרוזיליה מיובשת אפשר לשים במקום פטרוזיליה טריה? או אפשר לא לשים בכלל פטרוזיליה?
אפשר לוותר על הפטרוזיליה.
היי אפרת וצהריים טובים, יש לי כמה שאלות:
בתמונה יש עגבניות שרי צהובות. האם אפשר להשתמש גם בכתומות או באדומות?
כשאת אומרת לצלות את השיפודים, את מתכוונת לשים את התנור על מצב גריל?
תודה על המתכונים המיוחדים!
אפשר לשים כל סוג של עגבניה.
אפשר לצלות גם על חום עליון וחום תחתון (לא חייב במצב גריל).
שלום אפרת
האם אפשר פרגיות במקום הודו?
תודה
כן.
אפרת, הכנתי עם חזה עוף, בצל ועגבניות ויצא מעדדדדדדן
התבנית התחסלה תוך כמה דק’!!!!!!
יום אחרי אפיתי תפוחי אדמה בתנור עם אותו תיבול וממש ליקקו את האצבעות!!!!
המון הצלחה!
שמחה שיצא טעים!
תודה רינה 🙂
היי אפרת,
סליחה על הבורות, אפשר להשיג מתחים כאלה מוקפאים? לבקש מהקצב?
היי ענת,
רצוי לקנות נתח טרי ולבקש מהקצב לחתוך לגודל של שיפודים.
היי אפרת, האם אפשר להכין עם חזה עוף?
אפשר ואז רצוי לקצר את זמן האפיה ל10 דקות ואז 5 דקות (לאחר שהופכים).
אני ממליצה להכין עם פרגיות כי הן יותר עסיסיות.