זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
500-600 גרם נתחי חזה הודו בגודל כ-3 ס"מ
תיבול: 2 כפות שמן זית, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, כפית פטרוזיליה/ כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב), קמצוץ פלפל שחור
מקלות שיפודים
אופן הכנה:
-מתבלים את נתחי ההודו, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר לפחות כחצי שעה.
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-משפדים את הנתחים ומניחים בתבנית על נייר אפיה משומן. מכניסים לתנור החם וצולים במשך 15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים בזהירות צד וצולים כ-5 דקות נוספות (חום עליון וחום תחתון).
הערה:
אפשר להוסיף עגבניות שרי ו/או בצל חתוך ולתבל בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מומלץ להכניס לתנור כ-10 דקות לפני שמוסיפים את שיפודי ההודו.
ראו גם
- מתכון לחומוס ביתי |
- מתכון לשקשוקה טעימה |
- חביתה מגולגלת |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג'
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
היי אפרת
על תבנית התנור להניח או על הרשת ?(מדובר על חזה הודו פרגיות )
הכנתי פעם אחת ויצא מלוח מידי האם ייתכן שבפטרוזיליה ובכוסברה מיובשות יש כבר מספיק מלח ?
תודה מראש
תמיד נהנית ללמוד מהאתר שלך.
תניחי בתבנית על נייר אפיה (שלא ילכלך).
וכן, יש תבלינים שיש בהם מלח. צריך לקרוא מה רשום על האריזה.
היי אפרת
כרגע מכינה
קודם מערבבים בקערה ביחד את התבלינים ואז שופכים על ההודו ?
או אפשר ישירות לתבלן את ההודו ואז לערבב ביחד .
או שזה ממש לא משנה
שואלת ליתר ביטחון
תודה מראש על העזרה שלך.
זה לא משנה:)
היי אפרת
האם מתאים לעשות את השיפודים האלה על המנגל?
ובכלל האם כדאי לעשות חזה הודו על המנגל או שעדיף לוותר?
תודה על האתר המקסים!!
אפשר אבל חשוב להקפיד לא לשים יותר מידי כי הם מתייבשים מהר.
תודה רבה על המענה
שלוש דקו מכל צד זה מספיק בשביל שהיה מוכן?
אני לא יודעת בדיוק כמה אבל זה תלוי בעוצמת האש ובגודל הנתחים.
תתחילי ב3 דקות מכל צד ותבדקי אם זה מוכן:)
האם ניתן להכין גם על פלנצ'ה?
כן:)
תודה אפרת על התגובה המהירה
כמה זמן הכנה מכל צד, לדעתך?
תלוי בעוצמה. בערך 2-3 דקות מכל צד.
הי אפרת,
האם הכוונה לשווארמה הודו נקבה? ואם לא, אשמח להבין למה התכוונת…ומה עדיף🙏✨️
היי ענת,
יש חזה הודו ושווארמה הודו נקבה. החזה יותר רזה ולכן קצת יותר יבש.
השווארמה יותר עסיסית. שניהם מתאימים למתכון.
יצא מצוין.
דווקא חתיכות שלא היה להן מקום על השיפוד והנחתי סתם על התבנית יצאו יותר צלויות וטעימות (בתנאי שאוכלים ישר אחרת מרגיש יבש)
הייי
כהמשך לתשובה הקודמת ניתן להניח בקערה ,רק ? בלי שום עטיפה גם יצא טוב ?
מה תפקיד הנילון הנצמד ?
תודה מראש על התשובה .
הניילון מונע ריחות וטעמי לוואי מהמקרר בעוף. ניתן לכסות בכל כיסוי.
היי אפרת
מה אפשר במקום ניילון ניצמד ?
נייר אפייה ?
תודה מראש על המענה
היי עינת,
את יכולה להשתמש בנייר כסף אם יש לך או להניח את השיפודים בקערה רחבה/ תבנית. נייר אפייה יירטב ועשוי להיקרע ולכן לא מתאים.
היי, אני רוצה להכין עכשיו את המרינדה ל2.5 קילו חזות עוף. תוכלי לעזור לי עם כמויות מתאימות?
תודה!!
היי,
הכמויות לתיבול:
10 כפות שמן זית, 2.5 כפיות כמון, 5 כפיות פפריקה, 2.5 כפיות מלח, 5 כפיות פטרוזיליה/כוסברה מיובשות, רבע כפית פלפל שחור.
בהצלחה!
תודה על התשובה המהירה !!
יצא טעים ממש!!!
אין עליך!!
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן❤
היי אפרת
יש לי כנפיים הודו נקבה מה אני יכולה להכין איתם?
אם אפשר מתכון פשוט ב10 דקות 🙂
היי,
מצרפת לך 2 מתכונים:
כנפיים בסיר,
כנפיים בתנור.
אפשר גם במחבת פסים נכון? כמה זמן מכל צד בערך?
היי ענבל,
אפשר, כמה דקות מכל צד על להבה בינונית. להפוך צד כשמשחים ונוצרים פסים על הבשר😊
היי אפרת,
אפשר לוותר על השיפודים?
אם כן איך? האם להניח ישירות על נייר האפיה המשומן?
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך 🙂
היי שני,
אפשר לוותר, ותוכלי להניח ישירות על נייר האפיה עם השמן.
יום נפלא🌸🙏
ממש טעים! אפרת תודה על המתכון!
נראה מצויין אורה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
שבוע נפלא🌸
יעבוד עם בשר הודו אדום?
כן.
איך נמנעים מייבוש הבשר?
חשוב להקפיד על זמנים ולא לשים אותו יותר מידי זמן בתנור.
אפרת בוקר טוב 🙂
אני יודעת שזה לא קשור למתכון הזה, אך אשמח לעזרתך ועצתך במידה וניסית.
אני רוצה לעשות שוקיים של הודו בתנור (יש לי איזה זכרון ילדות קיבוצי שלא עוזב אותי), אבל אף פעם לא עשיתי והזהירו אותי שהבשר של השוקיים מעט יותר קשה… אז אשמח אם תוכלי לייעץ לי כיצד לעשות אותן בתנור מבחינת תיבול (אם צריך רוטב או לא שלא יתייבש?), באיזה חום לאפות וכמה זמן. מדובר בשתי שוקיים גדולות (שתיהן מגיעות כמעט לקילו ביחד) של נקבה.
תודה, תודה ושוב תודה
השם יברך אותך
היי שמרית,
נכון, הבשר של הודו הוא יותר קשה.
מבחינת הרוטב את יכולה לבחור את אחד התיבולים שבאתר (של חלקי עוף). עדיף שזה יהיה רוטב ולא תיבול יבש.
כדאי להשרות את השוקיים לפחות כשעה ברוטב (במקרר).
לאחר מכן לתבל בחצי מכמות הרוטב ולאפות ב190 מעלות מכוסה בנייר כסף במשך כשעה ורבע. לאחר מכן להסיר את הכיסוי, למרוח בשארית הרוטב ולאפות ב180 מעלות במשך כחצי שעה, עד להזהבה.
אפשר להכין עם חזה נקבה של הודו או רק שווארמה?
כן אפשר.
יצא מעולה!
ליקקנו את האצבעות!!!
יום טוב והמון הצלחה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה צופיה
הי,אם אין לי פטרוזיליה מיובשת אפשר לשים במקום פטרוזיליה טריה? או אפשר לא לשים בכלל פטרוזיליה?
אפשר לוותר על הפטרוזיליה.
היי אפרת וצהריים טובים, יש לי כמה שאלות:
בתמונה יש עגבניות שרי צהובות. האם אפשר להשתמש גם בכתומות או באדומות?
כשאת אומרת לצלות את השיפודים, את מתכוונת לשים את התנור על מצב גריל?
תודה על המתכונים המיוחדים!
אפשר לשים כל סוג של עגבניה.
אפשר לצלות גם על חום עליון וחום תחתון (לא חייב במצב גריל).
שלום אפרת
האם אפשר פרגיות במקום הודו?
תודה
כן.
אפרת, הכנתי עם חזה עוף, בצל ועגבניות ויצא מעדדדדדדן
התבנית התחסלה תוך כמה דק'!!!!!!
יום אחרי אפיתי תפוחי אדמה בתנור עם אותו תיבול וממש ליקקו את האצבעות!!!!
המון הצלחה!
שמחה שיצא טעים!
תודה רינה 🙂
היי אפרת,
סליחה על הבורות, אפשר להשיג מתחים כאלה מוקפאים? לבקש מהקצב?
היי ענת,
רצוי לקנות נתח טרי ולבקש מהקצב לחתוך לגודל של שיפודים.
היי אפרת, האם אפשר להכין עם חזה עוף?
אפשר ואז רצוי לקצר את זמן האפיה ל10 דקות ואז 5 דקות (לאחר שהופכים).
אני ממליצה להכין עם פרגיות כי הן יותר עסיסיות.