זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 6 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

3 תפוחים (בינוניים-גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס”מ

כף גדושה סוכר

כף גדושה סירופ מייפל או דבש

חצי כפית אבקת קינמון

לקראמבל פירורים:

3/4 כוס קמח לבן

3 כפות סוכר

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות (לפרווה/טבעונים-  ניתן להמיר במרגרינה/מחמאה/כף מלאה שמן קוקוס מוצק)

3 כפות שמן קנולה

חצי כפית תמצית וניל

40 גרם אגוזים/שקדים טחונים (כרבע כוס)




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה על אש בינונית ומבשלים את קוביות התפוחים עם כף סוכר וכף מייפל/דבש וקינמון (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואין צורך לשמן לפני את המחבת). מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים אך לא מידי.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הקרמבל – קמח לבן, 3 כפות סוכר, קוביות חמאה, שמן ותמצית וניל. בהתחלה מערבבים עם כף ולאחר מכן מפוררים בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת תערובת בצקית-פירורית אחידה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים (ניתן להכין את תערובת הפירורים מראש ולשמור במקרר עד להכנה).

-יוצקים לתבניות/קעריות אישיות כ-2 כפות מתערובת התפוחים ומעל מפזרים כ-2 כפות מתערובת הפירורים (רצוי להשתמש בתבניות חסינות חום כמו חרסינה או פיירקס).

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*מגישים חמים או בטמפ’ החדר.

*מומלץ לזלף סירופ מייפל או דבש מעל או להגיש עם כדור גלידת וניל (לגלידת פרווה ניתן להקציף מיכל קצפת צמחית עם 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל + שליש כוס חלב קוקוס או חלב סויה עד לקצפת יציבה. להעביר לתבנית או קופסת פלסטיק סגורה ולהקפיא. להוציא כמה דקות לפני ההגשה על מנת שיפשיר מעט ובעזרת כף גלידה להניח כדור ליד תבנית הקרמבל).

הערה: בדר”כ נהוג להכין את הקרמבל רק עם חמאה ועם כמות גדולה יותר. צמצמתי את כמות החמאה לכמות המינימלית כדי שעדיין ייצא טעים. לא ממליצה לוותר גם על זה  🙂

קראמבל תפוחים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
בצק עלים במילוי חציליםבצק עלים במילוי חצילים
ירקות מוקפצים ירקות מוקפצים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
דנה (17:13 12.07.2022)

תודה גדולה אפרת, על עוד מתכון מנצח!!

קראמבל תפוחים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 12.07.2022)

שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
מיכל (18:46 7.07.2022)

היי
יש אפשרות לאפות את התפוחים בנפרד ואת הפירורים בנפרד? ואז להרכיב…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 7.07.2022)

היי,
כן, זה אפשרי אך יצא שונה מעט.

avatar
מיכל (20:34 7.07.2022)

אנסה
תודה רבההה

avatar
מיכל (14:19 3.07.2022)

היי
כמה זמן זה נשמר ואיפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 3.07.2022)

היי,
הקראמבל יוצא הכי טעים כשאופים אותו באותו יום, לכן אפשר להכין יום לפני ההגשה את הקראמבל עד השלב של האפייה, לשמור במקרר ויום למחרת לאפות.
אם אין אפשרות אפשר לאפות ולשמור במקרר במשך 2-3 ימים, מומלץ לחמם לפני ההגשה.

avatar
מיכל (20:44 3.07.2022)

אני יכולה להכין את הקראמבל בלי לאפות ולשמור במקרר 3 – 4 ימים ואז לאפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 3.07.2022)

לא חושבת שזה יהיה מוצלח, 3-4 ימים במקרר ללא אפייה עלולים לפגוע במרקם ובטעם.

avatar
מיכל (22:03 3.07.2022)

אוקיי
ועוד משהו אני רוצה להכין את זה בכוסיות פלסטיק קטנות, אני יכולה לאפות את זה בתבנית גדולה ואז פשוט לחלק לכוסיות או שזה לא ילך טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:10 3.07.2022)

זה יראה קצת פחות יפה ואסתטי אם תעבירי את הקראמבל לכוסיות, אבל אפשרי.

avatar
ימית (23:29 5.05.2022)

הי,
האם אפשר רק שמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:42 6.05.2022)

היי ימית,
אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.

avatar
ספיר (11:20 23.03.2022)

כמה מנות כוסות יוצא מזה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 23.03.2022)

היי,
יוצא 6 יחידות בגודל של קעריות חרסינה.

avatar
ספיר (23:04 21.03.2022)

שאלה דחופה
אפשר לעשות בתוך קופסת קרטון או הכססופות החזקות של מאפינס???? אין לי חרסינה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:04 22.03.2022)

היי,
אפשר להכין גם בתבניות אלומיניום, אבל מומלץ יותר בחרסינה כי האפייה מיטבית בה.

avatar
שירה (14:00 18.03.2022)

אני המון זמן מכינה את המתכון ויותר לי מעולה, לא הכנתי הרבה זמן, ואני מנסה להכין שוב ויוצא לי בצק! מאוד רטוב. ולא פירורי. מה אני עושה לא נכון ? שמתי 3 כוסות קמח של 1/4, כל אחת 59 מל, אולי זה יותר מידיי?!

קראמבל תפוחים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 18.03.2022)

היי,
מה הכוונה שכל כוס 59 מ”ל? יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל. אפשר גם למדוד כפי שעשית- להוסיף את הקמח ב-3 פעמים, כל פעם 1/4 כוס.

avatar
שירה כהן (15:06 18.03.2022)

השתמשתי ב3 כוסות של כוס שמכילה 59 מל, והתוצאה לא אפשרית להכניס לתנור בכלל, הכנסתי למקרר כי אני מקווה שתהיה לך עצה איך להציל את זה 😨 זה רחוק מאוד מלהיות פירורים זה כמו בצק עוגיות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 18.03.2022)

בגלל זה שאלתי למה התכוונת… כוס של 59 מ”ל קטנה הרבה יותר מכוס מדידה בנפח 240 מ”ל, לכן חסר בבצק שלך קמח.
תוסיפי עוד קמח וערבבי ממש מעט רק עד להיווצרות פירורים.

avatar
שירה כהן (16:28 10.03.2022)

שלום!
האם יש צורך לשים פחות חמאה אם מדוברת בחמאת קוקוס?! יצא לי בצקי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:43 10.03.2022)

היי,
האם השתמשת בשמן קוקוס מוקשה או שבשני החלקים שלו ללא הפרדה (גם הנוזלי וגם המוצק יותר)?
יחס ההמרה משמן הוא זהה- 1:1, ולחמאה קצת פחות- 4:5.
סה”כ היה צריך לשים 4 כפות שמן קוקוס- 3 כפות נוזלי + כף מוצק.

avatar
שירה כהן (18:11 10.03.2022)

היי תודה על התשובה! אני משתמשת בשמן רגיל כמו במתכון רק את החמאה רוצה להחליף לחמאת קוקוס, אז פשוט כף חמאת קוקוס לא מומסת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:14 10.03.2022)

נכון(:

avatar
תמר (09:15 10.11.2021)

זה יצא כל כל טעים! מנה אחרונה מושלמת! תודה רבה אפרת !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 10.11.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
תמר640 (11:07 5.09.2021)

שלום,
אני רוצה להכין את פרורי הקראמבל בלבד כדי להוסיף למוס שוקולד בכוסיות, כמה זמן יהיה צריך לאפות את הפרורים?
ואני רוצה להכין בלי אגוזים
האם יהיה צריך להוסיף עוד קמח או שאפשר פשוט להשמיט?
תודה רבה אתר מצוייןןןן

avatar
תמר640 (11:10 5.09.2021)

בנוסף אני רוצה להכין בלי חמאה ובלי מרגרינה
אפשר להוסיף עוד שמן רגיל במקום?וכמה צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:09 5.09.2021)

פחות כדאי, אבל אפשר לשים כף שמן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 5.09.2021)

היי,
אפשר לאפות את הפירורים כרבע שעה, ואפשר להשמיט את האגוזים בלי להוסיף קמח.

avatar
תמר640 (13:02 5.09.2021)

תודה רבה!!
ואפשר לאפות את הקראמבל בכוסיות חרסינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:22 5.09.2021)

כן, בוודאי🙂

avatar
תמר640 (13:15 5.09.2021)

כלומר את מאפה קראמבל התפוחים בשלמותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:33 5.09.2021)

לא הבנתי את השאלה… את מעוניינת לאפות את הפירורים בלבד, נכון?

avatar
רחלי (22:19 17.06.2021)

המתכון מוצלח מאוד מכינה אותו המון
השבוע רוצה לגוון ולהוסיף שזיפים ודובדבנים נראה לך ילך?
יש צורך בבישול

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:37 17.06.2021)

היי רחלי,
ילך מצוין אם אוהבים את הפירות הללו!
גם אותם רצוי לבשל.

avatar
רחלי (23:51 17.06.2021)

תודה רבה

avatar
תמר (23:47 9.06.2021)

בישלתי את התפוחים ויש המון נוזלים (כנראה התבשל הרבה מדי) האם לסנן מהנוזלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:04 10.06.2021)

אם יש ממש הרבה נוזלים- אפשר לסנן אבל כן להשאיר מעט נוזלים, כדי ששכבת התפוחים תצא עסיסית😊

avatar
תמר (07:48 10.06.2021)

תודה!

avatar
אפי (17:27 30.04.2021)

אפרת יקרה, האתר שלך מכיל פרסומות בהגזמה, ממש לא נעים להכנס.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 30.04.2021)

היי אפי,
הפרסומות נחוצות כדי שהאתר ימשיך לפעול וכדי שאתם הגולשים תוכלו ליהנות מהמתכונים באופן חינמי😊
היה ונתקלת במודעה שמסתירה תוכן, או בתכנים בלתי הולמים במודעה- אשמח לשמוע ולטפל בעניין…

avatar
מיכל (10:40 23.04.2021)

זה ילך עם שוקולד? ואם כן, איך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:12 23.04.2021)

היי מיכל,
אם אוהבים את השילוב של שוקולד ותפוחים- אפשר להוסיף לשכבת הפירורים כשליש כוס שוקולד צ’יפס, וגם לזלף מעל (לאחר האפייה) שוקולד מומס.😊

avatar
מיכל (13:55 23.04.2021)

תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לבינתים הכנתי בלי ויצא מושלם, פעם הבאה אני אוסיף שוקולד…
תודה!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:46 23.04.2021)

מעולה! שמחה לשמוע😊

avatar
דבי (12:36 28.02.2021)

הציליני!!!! דחוף!!!!
אולי שמתי יותר שמן
ויצא לי בצק רק ולא פירורי, מה עושים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 28.02.2021)

זה לא נורא. תוסיפי עוד קצת קמח ותפוררי עם הידיים.

avatar
דבי (07:47 28.02.2021)

שוב שלום,
אפשר בתבניות קרטון בבקשה?
תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 28.02.2021)

היי דבי,
רצוי להשתמש בתבניות חסינות חום, אבל אם אין לך את יכולה גם בתבניות קרטון.

avatar
שרי (18:20 30.01.2021)

תודה על המתכונים הנפלאים. מכינה ונהנים כולם. אני רוצה להחליף את הקמח בשבולת שועל. האם את ממליצה? ואם כן מהי הכמות? ואני רוצה לוותר על שמן קנולה, האם אפשר להוסיף שמן קוקוס? אם כן כמה? בתודה מראש שרי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:56 30.01.2021)

היי שרי 🙂
בקשר לשיבולת שועל לא ניסיתי אבל לדעתי זה יפגע בכל המרקם הפירורי.
בקשר לשמן קוקוס כן, אפשר.
שבוע טוב 🌺

avatar
אסתי (22:18 17.01.2021)

מתכון טעיםם!! מתחסל ברגע
תכלס אין לנו שבת בלי המתכונים שלך…..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:17 18.01.2021)

היי אסתיף, תודה רבה שמחתי לשמוע😍

avatar
אודליה (09:52 18.10.2020)

בוקר טוב! הכנתי את הקראמבל לשבת והיה מאוד טעים! השתמשתי בקמח כוסמין מלא והכנתי בתבנית 23 כי זה מה שהיה לי. יצא קצת נמוך, פעם הבאה אכפיל כמויות 🙂 תודה רבה על המתכון!
שבוע טוב וחודש טוב ומבורך 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:19 18.10.2020)

תודה אודליה.
שבוע טוב וחודש טוב ומבורך ❤️

avatar
ספיר רובנר (15:12 16.10.2020)

היי אפרת, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 16.10.2020)

זה אמור לעבוד עם קמחים כמו תמי או “כרגיל”.

avatar
איריס (16:25 24.09.2020)

תודה אפרת ממש טעים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 24.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה איריס

avatar
רבקה (22:49 15.09.2020)

הי אפרת,
תודה על המתכון המאלף שאין שנה שאני מוותרת עליו!
רציתי לשאול איך מפוררים את המרגרינה בבצק.
תמיד אני מסתבכת עם זה.

avatar
רבקה (09:06 16.09.2020)

סליחה אפרת אבל בינתיים יש לי שאלה חדשה…
עשיתי כנ”ל ונשאר לי בצק.
אני יכולה להשתמש בו לפירורים לעוגת תפוחים?
(מהמתכון של ‘עוגת תפוחים פירורים’)?
תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 21.09.2020)

היי רבקה,
מתנצלת, לא הייתי זמינה להשיב עד עכשיו.
אפשר לפורר עם האצבעות.
אפשר להשתמש בבצק לפירורים בעוגת התפוחים.
שנה טובה וחתימה טובה 🙂

avatar
רבקה (09:20 1.10.2020)

תודה.
יש עוד משהו שאפשר לעשות בבצק שנשאר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:22 1.10.2020)

אפשר להשתמש בבצק לחיתוכיות ריבה ופירורים או לפזר מעל קינוח כמו בקינוח פירות יער, גבינה ופירורים.

avatar
שני (18:27 14.09.2020)

היי, האם ניתן להכין יומיים מראש ולשמור במקרר? ולחמם מעט לפני ההגשה..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 14.09.2020)

היי שני,
זה יוצא הכי טעים כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל מראש עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ובאותו יום לאפות.
אם אין אפשרות אז אפשר לאפות ולשמור במקרר במשך יומיים ולחמם לפני ההגשה.

avatar
יסכה (12:17 21.08.2020)

האם אופים על טורבו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:25 21.08.2020)

לא, על חום עליון ותחתון.

avatar
יסכה (13:45 21.08.2020)

תודה.

avatar
עטרה (16:06 20.06.2020)

אני רוצה להשתמש רק בחמאה!מה הכמות הרצויה ל3 כפות שמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 20.06.2020)

15 גרם חמאה (סה”כ 40 גרם חמאה לקראמבל).

avatar
דינה (11:34 7.06.2020)

מכינה כבר בפעם המאה😀
הפעם הוספתי פטל אדום מופשר לאחר בישול התפוחים וכף סוכר נוספת לעידון החמיצות.
השתמשתי בקמח כוסמין שנתן מתיקות נוספת.
משגע!!!! זה הוסיף המון לטעם והזכיר טעמי ילדות ממזרח אירופה.
מומלץ לנסות! תופתעו כמה שזה טעים!

קראמבל תפוחים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:45 7.06.2020)

נשמע מעולה 🙂
תודה דינה ושבוע נפלא!

avatar
טלי (22:59 17.04.2020)

יצא מעולה כרגיל!
(השתמשתי בקמח מלא)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 18.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
מירב (12:50 27.03.2020)

מתכון מושלםםם תודה רבה על אתר ומתכונים כל כך מעולים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 27.03.2020)

❤️

avatar
אודליה (16:06 28.02.2020)

שלום אפרת,
תודה רבה על האתר,אני משתמשת בו באופן קבוע!רציתי לשאול עד כמה ימים אפשר לשמור במקרר?וניתן להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:23 28.02.2020)

היי אודליה,
זה יוצא הכי טעים כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל יום לפני עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ויום למחרת לאפות.
אם אין אפשרות אז אפשר לאפות ולשמור במקרר במשך 2-3 ימים ולחמם לפני ההגשה.
לא בטוחה אם כדאי להקפיא, לדעתי זה יפגע במרקם ובטעם.

avatar
יפעת (07:43 10.01.2020)

היי, האם אפשר לאפות בתבנית פאי מתפרקת 26, ואם כן האם צריך להכפיל כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 10.01.2020)

היי יפעת,
אפשר אבל יש להכפיל כמויות.

avatar
omri lavi (14:55 27.12.2019)

וואוווו
יצא פשוט מושלםםםםם.
את אלופה! כל מתכון שלך שאני עושה פשוט יוצא מושלם.
ממש תודה! 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 27.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

avatar
ריקי (10:50 23.12.2019)

שלום אפרת
אני רוצה להשתמש בקרמבל למילוי טארטלטים מוכנים
האם לאפות בתבנית גדולה את הקרמבל ואחר כך למלא?
או שאת מציעה אחרת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 23.12.2019)

כן אפשר לאפות בתבנית, אח”כ לפורר ולהוסיף לטארטלטים.

avatar
דינה (13:34 16.12.2019)

הכנתי אתמול בתבנית עגולה.
יצא מושלם!
השמשתי ב-50 גרם שקדים טחונים ו-50 גרם אגוזים גרוסים.
יאמי!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 16.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה דינה

avatar
נועה (12:01 28.11.2019)

יצא פשוט מעדן!!! עיתי רק עם שמן וקמח כוסמין 70% ויצא סוף הדרך!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 28.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
מורן (17:47 13.10.2019)

היי טפרת, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום לבן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 14.10.2019)

כן (רק אם אין לך קמח רגיל).

avatar
רבקה (13:45 3.10.2019)

הי אפרת,
מתכון מעולה שאני עושה שוב ושוב – תודה!
רציתי לשאול – הכפלתי כמויות ויצא לי בצק לא פירורי (כנראה שמתי מדי הרבה מרגרינה).
עשיתי בצק חדש והקפאתי את הקודם. יש לך אולי להציע לי מתכון אחר שאני יכולה לעשות איתו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 3.10.2019)

לא נורא אם הבצק לא יצא פירורי. את יכולה להשתמש בו למתכון ולפורר אותו לאחר הפשרה או לגרד אותו בפומפיה.

avatar
שולה (12:30 22.09.2019)

שלום,
הכנתי את הקרמבל עם קמח קונדיטור והוא יאצ מאד דביק וממש לא פרורי
לזרוק לפח או שאולי יש סיכוי שאחרי האפיה הוא יהפך לפרורים??
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 22.09.2019)

כעקרון לא הייתי ממליצה להשתמש בקמח קונדיטור אבל אם כבר הכנת אז תנסי לאפות יחידה אחת ולראות איך יוצא.

avatar
שולה (10:20 22.09.2019)

זה יהיה טוב עם מחמרה במקום חמאה??
והאם אפשר להכין את זה עם קמח טירס ללא גלוטן??
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 22.09.2019)

אפשר להכין עם מחמאה.
קמח תירס לא מתאים במקרה הזה.

avatar
דבי (13:05 20.09.2019)

שלום אפרת,
יש לי רק מקלות קינמון, נתקעתי בלי קינמון טחון… איך את מציעה לי לבשל את התפוחים? אפשרי בכלל?
תודה ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 20.09.2019)

תוסיפי מקל קינמון לתערובת התפוחים (כמובן שלאחר הבישול יש להוציא את המקל).
שבת שלום 🙂

avatar
רואי (22:59 30.06.2019)

שלום אפרת
אני חייב לציין שבדרך כלל אני לא אוהב קינוחים עם תפוחים אבל…. הפעם הכנתי כי אישתי ביקשה. תאמיני לי היא יודעת מה לבחור… יצא מדהים!!!!
כל כך פשוט וטעים תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 1.07.2019)

נראה מעולה 😍
תודה רואי

avatar
מיכל (17:23 28.06.2019)

אהה שכחתי כוס של 240……….. פשלהההה!!!!
כן זה היה פירורי.. אבל כנארה הבעיה פשוט הייתה הכוס…
תודה רבה!!! אדע לפעם הבאה בעז”ה!!!!!!
שבת שלום ומבורך!!

avatar
מיכל (13:37 28.06.2019)

היי אפרתוש..
הכנתי את זה וזה יצא לא ממש מוכן… הקראמבל לא אפוי ובכלל לא קראנצי מה יכול להיות?
אפיתי כמו שצריך אפילו יותר מהזמן שצריך…
עשיתי עם שמן במקום חמאה כי ראיתי פה בתגובות שזה יוצא מושלם גם בלי חמאה… זה נראה לך הבעיה?
נ.ב
תודה רבה על האתר המופלא שיוצאים ממנו דברים מופלאים ומפליאים!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 28.06.2019)

הקראבל הזהיב?
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
איך המרקם של הקראמבל היה לפני האפיה? פירורי?

avatar
מיכלה (16:39 27.06.2019)

???
סורי על החפירה אבל זה די דחוף…
אני אשתמש בתפוח צהוב זה טוב. נכון?
ועל איזה תכנית אפיה??
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:57 27.06.2019)

תפוח צהוב זה בסדר.
חום עליון וחום תחתון.

avatar
מיכל (15:07 27.06.2019)

היי אפרת..
יש מצב לעשות הכל רק עם שמן?
יש מצב לעשות את זה במנגט של מאפין מקרטון בגודל בינוני..?
תודה רבה לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האתר מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 27.06.2019)

אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.
אם המנג’ט מקרטון קשיח אז כן.

avatar
חוה (15:35 7.06.2019)

הכנתי בפעם המי יודע כמה..
ויצא מעולה!
אין על המתכונים שלך.
עשיתי לחג כמה מהם והכל יצא מעולה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 9.06.2019)

תודה חוה, שמחה לשמוע 💗

avatar
הדס (12:55 14.03.2019)

מושלם אני מכינה רק עם שמן 6-8 כפות ויוצא צעולה
אפשר גם בתבנית עגולה גדולה לפאי- מרשים ויפה אפילו כתוספת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 14.03.2019)

תודה 🙂

avatar
חיה (09:03 8.03.2019)

הי
הכנתי קראמבל תפוחים עם שמן והוא יצא קצת יבש
יש לך רעיון איך אפשר להרטיב אותו? איזה סירופ לשפוך מעל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 8.03.2019)

היי חיה,
בדר”כ לא מרטיבים קראמבל.
החלק העליון אמור להיות יבש ופירורי ובפנים אמור לצאת עסיסי.

avatar
רותי (08:37 11.01.2019)

הכנתי בפעם השניה.
מעדן אמיתי!!!
תענוג.
תודה אפרת ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 11.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה רותי ושבת שלום 💜

avatar
רותי (01:48 28.12.2018)

אפרת היקרה,
האם ניתן לאפות את הקראמבל בתבניות אישיות העשויות אלומיניום?(כמו תבניות ח”פ)
או לחילופין בתבניות נייר אישיות כמו של סופלה?(גם-ח”פ)
תודה לך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 28.12.2018)

כן אפשר בכל אחת מהתבניות שהצעת.

avatar
שירה (09:17 27.12.2018)

הי אפרת
תודה רבה על האתר
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 27.12.2018)

היי שירה,
אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.

avatar
אילנה (12:53 26.12.2018)

היי אפרת, כל המתכון שאני עושה מאתר שלך הכל יוצא לי מושלם. הקרמבל יצא מושלם. תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 26.12.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אילנה 🙂

avatar
אוריה (23:14 16.12.2018)

אפשר לערבב את הבצק פירורים במיקסר? על פולסים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 17.12.2018)

כן אפשר.

avatar
רחלי (17:04 14.11.2018)

היי אפרת
אני רוצה להכין את הקראמבל לשבת בכמות גדולה מאד.
אני מבינה שהוא לא ממש טוב בהקפאה
מתי לדעתך הכי מוקדם אני יכולה להכינו?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 14.11.2018)

היי רחלי,
זה יוצא הכי מוצלח כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל יום לפני עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ויום למחרת לאפות.
אם אין אפשרות אז אפשר להכין הכל יום לפני כולל אפיה, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

avatar
תהילה (19:05 28.10.2018)

יצא מושלם!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 28.10.2018)

תודה תהילה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
רחלי (23:52 29.09.2018)

היי אפרת
קודם כל אני חייבת להודות לך הכנתי החג בלי סוף דברים מהאתר והכל יצא מושלם:
תפו”א עם פטריות, סלט גזר, עוגת מוס, חלות ועוד ועוד אני כבר לא זוכרת הכל אבל לא התחלתי להכין סעודה בלי לחפש
קודם כל משהו חדש מהאתר אין עליך!!
לשאלתי- אפשר להכין את הקרמבל ללא גלוטן עם קמח כרגיל נראה לך יצא טעים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 30.09.2018)

תודה רחלי, כיף לשמוע 🙂
לדעתי אפשר להכין עם קמח כרגיל אבל לשים כחצי כוס קמח + חצי כוס שקדים או אגוזים טחונים דק.
חג שמח ❤️

avatar
תהילה וישנגרד (20:16 27.09.2018)

הי אפרת. במידה ומכינים את הקראמבל יום קודם, האם לאכסן אותם במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 27.09.2018)

כן.

avatar
תמר (08:58 11.09.2018)

תודה רבה! יצא טעים מאוד!!! כל המתכונים שבחרתי להכין עד היום מהאתר הצליחו מאוד! תודה מקרב לב ושנה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 11.09.2018)

תודה תמר!
שנה טובה ❤️

avatar
לבנת (00:23 11.09.2018)

הכנתי אתמול לראש השנה- הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית 26. יצא מעולה! הגשתי עם גלידת וניל.
תודה על מתכונים מנצחים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:44 11.09.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
מירב (05:11 9.09.2018)

ממש תודה! לפני כול אירוח זה האתר הראשון שאני פותחת…
שנה טובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 9.09.2018)

תודה מירב, כיף לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה 🌺

avatar
אושרת (17:33 7.09.2018)

היי הכנתי לפי המתכון שלך ויצא מושלם.תהיתי אם זה משנה איזה תפוחים להשתמש כי חלק אומרים שלקראמבל משתמשים בתפוח הירוק גרני סמית. האם זה באמת משנה?,

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 7.09.2018)

ניסיתי את שני הסוגים ויצא טעים בשני המקרים. ממש לא קריטי.
שנה טובה 🌺

avatar
מלי (00:08 6.09.2018)

הי אפרת
הכנתי את המתכון הזה עשרות פעמים – תמיד הכל מתחסל והילדים מבקשים עוד…
רציתי לדעת אם יש תחליף לאגוזים/שקדים? (אנחנו לא אוכלים אגוזים ושקדים בראש השנה)
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 6.09.2018)

היי מלי,
אפשר להכין בלי האגוזים.
שנה טובה ומתוקה ❤️

avatar
אפרת (00:32 29.08.2018)

היי אפרת,ראשית אתר מקסים מתכונים מעולים והכי כיף שהם קלים ומהירים.
שנית בנוגע לקרמבל אני עשיתי אותו הרבה מאוד פעמים לשבת אלא שהפעם אני רוצה להכין לראש השנה אבל אני מעדיפה לעשות את זה בתחילת שבוע הבא מה שאומר שבוע לפני החג.האם ניתן להקפיא?
תודה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 29.08.2018)

לא בטוחה שכדאי להקפיא במקרה הזה. אני חוששת שזה יפגע במרקם ובטעם.
יום מקסים 🙂

avatar
שני (23:51 15.07.2018)

הי אפרת 🙂
אפשר להכין ולקחת ? לא קריטי אם זה לא יהיה חמים?
אפשר להכין במגש גדול במקום מנות אישיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 16.07.2018)

היי שני,
לא נורא אם זה לא חמים.
אפשר להכין בתבנית גדולה אבל צריך לקחת בחשבון שיהיה קשה להוציא את הקרמבל כיחידה אחת ולהעביר אותו לכלי אחר. רוב הסיכויים שהוא יתפרק.
יום נפלא 🌷

avatar
זהבה (11:54 13.07.2018)

מתכון מקסים!קל וטעיםםם בדיוק כמו שאני אוהבת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 13.07.2018)

תודה זהבה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
סיון (18:00 14.06.2018)

יצא לי בצק מאד לא ‘פירורי’ אשמח לדעת מה לעשות דחוף!!
הכפלתי כמויות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 14.06.2018)

ניסית לפורר את התערובת מעט עם האצבעות?

avatar
נעמי (09:56 1.06.2018)

היי אפרת,
מתאים לשים סילאן במקום הדבש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 1.06.2018)

כן אפשר.

avatar
הודיה (15:46 23.03.2018)

תודה רבה על המתכון יצא מעולה פעם שלישית שאני מכינה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 23.03.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה.

avatar
יונית (20:56 3.03.2018)

היי, הכנתי לשבת חתן והכפלתי ב4 ויצא מושלםםםםםםם!!! תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 3.03.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יונית ושבוע טוב!

avatar
יצחק (23:19 28.02.2018)

מתכון פשוט מעולה!! קצרתי מחמאות עליו פעם אחת ועכשיו הוא נכנס למשלוחי מנות שלנו, הבצק של הקראמבל מדוייק!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:27 28.02.2018)

תודה יצחק 🙂
פורים שמח!

avatar
ירדן (16:11 26.02.2018)

יצא טעים! ואין לי מושג באפייה..
בהחלט הולכת להכין שוב:)

avatar
ירדן (16:13 26.02.2018)

תמונה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 26.02.2018)

מהמם! אלופה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רביד (22:24 10.02.2018)

קינוח מדהים! חיפשתי מתכון שכמות השומן בו לא גבוהה ובכל זאת יהיה בעל טעם עשיר, ובכן זהו המתכון!
כשמזמינים בבתי קפה אכותיים קינוח תפוחים ובצק, כמות הבצק עולה על כמות התפוחים, וזה מעולה… עבור אוהבי הבצק. במתכון הזה היחסיות זהה וזה מופלא👏🏻👏🏻👏🏻
מומלץ ביותר! תודה לך אפרת😃
הערה קטנה: לפרורים הוספתי 100 גר׳ אגוזים ולא 40 גר׳

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:16 10.02.2018)

תודה רביד! נראה מעולה 🙂
שבוע טוב

avatar
רביד (07:58 11.02.2018)

שבוע טוב ומבורך

avatar
ספיר (21:39 10.02.2018)

מתכון מדויק!! טעים ביותר!!!! טכניקה פשוטה!!! נזלל בשניות!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 10.02.2018)

תודה ספיר, שמחה שאהבת 🙂

avatar
נעם (19:49 9.02.2018)

יצא מושלם וממש פשוט להכנה! תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 10.02.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף.

avatar
לילה (16:15 21.08.2018)

כמה קאפקייקס נייר כאלו יצאו מהמתכון הרשום בבקשה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 21.08.2018)

אמורים לצאת כ-6 יחידות.

avatar
חנה (13:38 31.01.2018)

הי אפרת, תודה על המתכונים המעולים, המוסברים בבהירות רבה!!!
הכנתי עם קמח מלא 80% ויצא מצוין!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 31.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חנה.

avatar
ענת (12:55 30.01.2018)

היי אפרת,
אפשר לוותר על תמצית וניל או שיש תחליף אחר בריא יחסית?
תודה, ענת (בבקשה שלחי תגובה למייל)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 30.01.2018)

היי ענת,
במקום תמצית וניל אפשר להשתמש בשקית סוכר וניל ולהפחית את כמות הסוכר ל-2 כפות. אם אין לך, את יכולה פשוט לוותר.
שלחתי תשובה למייל.

avatar
תהילה (13:28 12.01.2018)

היי קודם כל תודה על כל המתכונים הנהדרים.
עשיתי את המתכון הזה ובגלל שלא אוהבים אצלנו תפוחים אז הכנתי עם ג’לי שמתי בקערית את הקראמבל אפיתי ואחר כך שמתי את הג’לי יצא מושלםם אז ממש תודה רבה אני מאוד נהנת מהאתר המושלם הזה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 12.01.2018)

רעיון מעולה 🙂
תודה תהילה ושבת שלום!

avatar
יעלי (18:39 28.12.2017)

הי תודה על האתר המתכונים שלך תמיד יוצאים טעים , האם אפשר להכין את הקראמבל בתבניות אישיות של פאי (מנירוסטה)
וכן אם אפשר לשים חלק מהבצק לתחתית תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 28.12.2017)

אם אלה תבניות אישיות שאפשר להגיש כמו שהן אז אפשר. אם זאת תבנית שקעים מחוברת אז קחי בחשבון שהם מתפרקים כשמנסים לחלץ אותם מהתבנית.

avatar
עומר (09:01 14.11.2017)

היי, אני צריכה להגיש אותם בכלים חד פעמיים.. האם ניתן לאפות בתחתיות נייר חד פעמיות ולא בזכוכית או כלי עמיד חום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 14.11.2017)

אם הן מיועדות לאפיה אז כן.

avatar
יפעת (14:04 20.10.2017)

יצא מעולללה!!! קצת מתוק, אבל מושלם!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 20.10.2017)

תודה שחזרת לעדכן!

avatar
ענבל (22:58 5.10.2017)

היי נשמע ממש טעים
רציתי לשאול מה דעתך אם אשים קמח מלא זה ייצא טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 6.10.2017)

היי ענבל,
אני ממליצה בתור התחלה לשלב בין קמח מלא לקמח לבן. אם יוצא מוצלח אפשר פעם הבאה לנסות להגדיל את כמות הקמח המלא.

avatar
אדוה (16:06 20.09.2017)

חג שמח, הכנתי את הקינוח לפי המתכון שפרסמת, רק שאני צריכה להגיש אותו מחר בצהריים. הכנתי תבניות שקעים עם התפוחים והפירורים, לאחסן בטמ’ חדר או בקירור ומחר לחמם? את השמנת צמחית אוסיף מחר כשאני מגישה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 20.09.2017)

עדיף בקירור.
שנה טובה 🙂

avatar
גיל (07:15 20.09.2017)

היי אפרת.
יש לי רק תבניות מאפינס מאלומיניום וזה קצת מוזנח להגיש את זה ככה,
זה אפשרי אחרי האפיה להוציא את הקראמבל מהתבנית ושהוא ישאר שלם?
ואם כן מה כדאי להוסיף כדי שזה יהיה יותר דביק?
תודה המתכונים פשוט אלופים
שנה מתוקה……………………………………………………………………….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 20.09.2017)

היי גיל,
אני לא בטוחה שיהיה אפשר לחלץ את הקרמבל מבלי שהוא יתפרק. הבצק אמור להיות פירורי, לא בטוחה שכדאי להדביק.
אפשר אולי לנסות להוציא בעדינות עם כף ולהעביר לכוס אחרת אבל זה לא יכול לעמוד יציב כמו מאפינס.
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
טלי (14:06 19.09.2017)

היי,
האם אפשר לאפות בתבנית אחת במקום בתבניות אישיות? האם זה משפיע על זמן האפיה? לחילופין אולי אפשר להשתמש בתבנית שקעים? (אין לי תבניות חסינות אש אישיות)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 19.09.2017)

אפשר אבל קחי בחשבון שזה מתפרק בחיתוך. זמן האפיה עשוי להתארך ב5-10 דקות.
תבנית שקעים פחות מתאימה מאחר ויהיה קשה לחלץ את זה מהתבנית (זה מתפרק). אם יש לך תבניות שקעים בודדות מקרטון או אלומיניום אז אפשר להכין בהן.
שנה טובה 🙂

avatar
תמר (11:54 19.09.2017)

היי
האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס נוזלי בלבד \ללא קנולה
רני רוצה שיהיה פרווה ?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 19.09.2017)

כן, אפשר.
שנה טובה 🙂

avatar
אינאס (12:11 24.07.2017)

היי
אם אין לי תמצית וניל אפשר להשתמש בסוכר וניל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 24.07.2017)

כן, אפשר. את יכולה להפחית מכמות הסוכר בהתאם.

avatar
יואב (15:49 2.06.2017)

תודה רבה

avatar
יואב (14:57 1.06.2017)

היי, רציתי לשאול אם אני מכין את זה רק לאיש אחד, כלומר קינוח אישי, אז מהן הכמויות? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 1.06.2017)

היי יואב,
כמויות ל1-2 מנות:
תפוח קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
כפית סוכר
כפית סירופ מייפל או דבש
רבע כפית שטוחה אבקת קינמון
לקראמבל פירורים:
רבע כוס קמח לבן
כף סוכר
10 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות
כף שמן
2 טיפות תמצית וניל
כף מלאה אגוזים/שקדים טחונים

avatar
אסף (09:06 30.05.2017)

שלום !
האם אפשר לאפות/לבשל את הפירורים בנפרד ואת התפוחים בנפרד ואז לקראת הארוחה להרכיב בכוס?
או שכל העניין זה שזה יאפה ביחד ?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 30.05.2017)

היי אסף,
אפשר, למרות שנראה לי שיותר טעים כשזה נאפה ביחד.
חג שמח 🙂

avatar
אסף (08:28 30.05.2017)

שלום!
אפשר במקום תפוחים להשתמש באפרסקים ? אם כן אז צריך לשנות משהו במתכון ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:31 30.05.2017)

אפשר. אין צורך לשנות דבר.

avatar
רותם (22:50 29.05.2017)

היי!
אין לי דבש או מייפל… יש משהו שניתן לשים במקום?
בנוסף … איפה צריך לשים סוכר חום? ראיתי שרשום סוכר רגיל

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:25 29.05.2017)

היי רותם,
במקום כף מייפל/דבש אפשר לשים כף סוכר חום או לבן + כף מים.
ונכון, צריך לשים סוכר רגיל, לא חום.
חג שמח 🙂

avatar
שלי (11:45 21.05.2017)

היי 🙂
האם חייב להכין את הקינוח המהמם הזה סמוך להגשה או שניתן לחמם גם כמה שעות אחרי שהוא מוכן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 21.05.2017)

היי שלי,
מומלץ להכין באותו יום, אין בעיה גם כמה שעות לפני. אפשר לחמם קצת לפני ההגשה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
סיון (23:35 28.04.2017)

טעים מאוד. שאלה אם אני רוצה להשתמש בחמאה במקום השמן כמה חמאה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:36 29.04.2017)

זה תוספת של 15 גרם חמאה, סה”כ 40 גרם חמאה.

avatar
נטלי (23:32 9.04.2017)

היי
באיזה קמח עליי להשתמש אם אני רוצה להפוך את המתכון לכשר לפסח?
האם הכמות מתאימה לתבנית פיירקס בקוטר 26 או 24?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 10.04.2017)

היי נטלי,
אולי קמח מצה אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת עד כמה זה יוצא מוצלח.
עדיף להכין באישיות כי בתבנית אחת לא יהיה אפשר לחתוך והתערובת תתפרק. אם בכל זאת את רוצה אני חושבת שהכמות תתאים לתבנית 22.
חג שמח 🙂

avatar
דבי (13:31 14.03.2017)

תודה רבה על עצתך יצא מצוין!

אגב, חלק אפיתי 35 דק’ בלי שלבים וגם יצא מעולה.

שוב תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 14.03.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
דבי (23:27 11.03.2017)

תודה אפרת על הנכונות והתשובה!

מאחר ומדובר בפרות לא מבושלים, אולי חייבים 40 דק’?

כיצד אדע כמה קמח לשים? מה אני אמורה לראות כשזה מספיק?

אם אני עושה באישיות, אז כמה זמן פחות?

תודה, תודה ושוב תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:36 12.03.2017)

אני ממליצה לאפות את הפירות בנפרד כ10 דקות ולאחר מכן לפזר מעל את פירורי הבצק ולהמשיך לאפות בסביבות 20-25 דקות, אם זה בכוסות אישיות. מומלץ רק לשמן את הכוסות לפני.
לגבי כמות הקמח, כשאת מערבבת את הקמח עם יתר החומרים (סוכר חום ומרגרינה) אמורה להתקבל תערובת פירורית. את יכולה לראות את המרקם בתמונה המתחלפת בתחתית המתכון.
בהצלחה 🙂

avatar
דבי (22:20 11.03.2017)

אפרת, אני שוב רוצה להתייעץ אתך, אפשר?

אני עושה מתכון די דומה ברעיון (ובתי רוצה דווקא את זה!).

תערובת של קרנבריס, תפו”ע ואננס (לא מבושלים), מעליהם תערובת של: כוס קווקר, חצי כוס

קמח, שלוש רבעי כוס סוכר חום ושליש מרגרינה.

שאלתי: אפשר לוותר על הקווקר? יצא טוב באפיה של 40 דקות?

תודה רבה לך!

(זה בסדר כל הייעוץ הזה שלי?)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:21 11.03.2017)

את יכולה לוותר על הקוואקר אבל אני ממליצה להגדיל את כמות הקמח לכוס אחת לפחות.
לגבי משך האפיה, כעקרון יש לאפות עד להזהבה יפה. זה יכול לקחת בממוצע 30 דקות אם את אופה בתבנית אחת גדולה. אם זה בדר”כ לוקח 40 דקות אז אין בעיה.
וכמובן שאת מוזמנת להתייעץ איתי בכל שאלה 🙂

avatar
מור (11:28 24.02.2017)

יצא מעולה!!!
חטיף תפוחי עץ
מצרכים
תפוח עץ ירוק
אופן ההכנה
לחתוך דק דק ולשים בתבנית לאפות שעה וחצי על חום-120 מעלות
בתאבון!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:56 24.02.2017)

תודה על המתכון 🙂

avatar
זואי (16:30 16.01.2017)

מתכון נפלא!
בדיוק עכשיו הכנתי אותו בפעם הראשונה וזה יצא *כל כך* טוב!
תודה רבה D:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:45 16.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה זואי 🙂

avatar
דבי (09:31 3.01.2017)

בוקר אור!

חייבים את שלב המחבת או אפשר ישר לתנור?

אפשר פרי אחר?

האם יש תחליף לשקדים, ולא קואקר?

תודה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:05 3.01.2017)

היי דבי,
לא כדאי לוותר על שלב המחבת כי זה גם נועד לריכוך הפרי וגם להוסיף לו טעמים.
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר גם עם אגס.
במקום שקדים אפשר כל סוג אחר של אגוזים כמו אגוזי מלך או לוז או קשיו.
יום נפלא 🙂

avatar
חפצי (13:05 3.02.2017)

אפשר גם אפשר לשים בתנור בשלב הראשון רק את התפוחים שטוחים בתבנית גדולה. ואפשר גם עם סילאן במקום סוכר ומייפל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 3.02.2017)

תודה חפצי 🙂

avatar
שחף122 (15:08 1.01.2017)

שלום אפרת,
האם אפשר להכין את הקראמבל ללא האגוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 1.01.2017)

היי שחף,
אפשר להכין בלי האגוזים אבל אני חייבת להגיד שהאגוזים או השקדים משדרגים את זה 🙂

avatar
רות (14:36 29.12.2016)

היי! תודה רבה על כל המתכונים, עשיתי כבר כמה וכמה. בנוגע למתכון הספציפי הזה- האם אפשר להשתמש בתבניות מאפינס? והאם אפשר להשתמש בתבניות אלומיניום?
תודה רבה על הכל!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:38 29.12.2016)

היי רות,
אפשר להשתמש בתבניות מאפינס מקרטון קשיח או אלומיניום.
יום נפלא 🙂

avatar
רות (11:24 30.12.2016)

ומה לגבי תבנית מאפינס מסיליקון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 30.12.2016)

אם אלה תבניות מאפינס בודדות אז בסדר אבל אם זאת תבנית גדולה עם כמה שקעים לא כדאי כי יהיה קשה להוציא את הקרמבל כיחידה אחת ולהעביר אותו לכלי אחר. רוב הסיכויים שהוא יתפרק. לכן עדיף להגיש בכוסות או בתבניות מאפינס אישיות.

avatar
חני (09:57 15.12.2016)

כן,כבר הכנתי אתמול, נשמור את זה במקרר. מתכון מוצלח!
תודה רבה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:01 15.12.2016)

שבת שלום 🙂

avatar
חני (16:48 14.12.2016)

האם אפשר לשמור את זה במקרר מיום רביעי עד שבת, או שעדיף להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:31 14.12.2016)

היי חני,
כבר אפית את הקרמבל?
אם עדיין לא הכנת אני ממליצה להכין יותר קרוב להגשה, לפחות ממחר כי מדובר בתפוחים וזה גבולי אם הם יהיו טובים עד אז.
בכל מקרה, אני לא בטוחה אם כדאי להקפיא.

avatar
גליה (07:19 8.12.2016)

מחפשת מנה אחרונה פרווה מרשימה (מאוד) לארוחה של 30 איש שניתן להכין לפני ולהקפיא. על מה את ממליצה?
אשמח בכוסיות קטנות (לשם אפקט הרושם…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 8.12.2016)

היי גליה,
מצרפת רעיונות לקינוחים שאפשר להכין בכוסות אישיות ולהקפיא:
קינוח ביסקוויטים אישי
מוס שוקולד פרווה
קצפת עם אגוזים
גלידת קרם עוגיות ופצפוצי שוקולד (ניתן להכין גם בכוס)
קינוח קרם גבינה ולוטוס (חלבי)
קינוח שכבות קרם גבינה (חלבי)
יש את הגליליות ממולאות שאמנם הן לא בכוסות אבל הן קוצרות מחמאות.
*יש לינק למתכון עצמו בשם של המתכון.
בהצלחה 🙂

avatar
בתאל (07:02 18.11.2016)

בוקר טוב, האם ניתן להכין את המתכון באישיות מנייר בטוסטר אובן?
יש לי גם תבנית כסף עיגולים, אך כדי שייראה טוב מעדיפה בנייר.
אפשרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:48 18.11.2016)

כן בתאל, אפשר להכין בתבניות אישיות מנייר (בתנאי שזה הנייר קרטון הקשיח ולא הדק והעדין כמו של המנג’טים).

avatar
חסוי (19:10 26.10.2016)

באמת מתכונים טובים. תודה רבה.
כמה שאלות: אפשר להכין בתבניות אישיות מקרטון?
ואפשר להכין ולהקפיא אותם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (03:14 27.10.2016)

היי,
אפשר להכין בתבניות אישיות מקרטון.
לא מומלץ להקפיא.
יום נפלא 🙂

avatar
יהודית יאיר (07:39 25.10.2016)

בחג הכנתי ארוחה שלמה ל25 איש לפי המתכונים שלך. יצא מעולה!! זכיתי לכל- כך הרבה מחמאות שלמחרת הכנתי שוב, הפעם לאורחים אחרים… הקרמבל מעולה. אני הגשתי אותו עם כדור גלידה קנויה.
תודה תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:13 25.10.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יהודית ויום מקסים 🙂

avatar
קרן (09:19 23.10.2016)

שלום
חייבת להחמיא על כל המתכונים שיש כאן מעולים.
שאלה נוספת; למה הקראמבל לא יצא לי פירורים?
תןדה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:38 23.10.2016)

היי קרן,
זה לא יצא פירורים לפני האפיה או אחרי האפיה? איזה מרקם היה לזה?

avatar
קרן (09:49 23.10.2016)

היי
לא יצא לפני האפייה,ורק ובזמן האפייה במקרה נגעתי עם מזלג אז זה התחיל להתפורר ונהייה קראמבל….מוזר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:22 23.10.2016)

השתמשת בחמאה קרה נכון? טוב אם בסוף זה הפך לקראמבל אז זה בסדר.

avatar
שלי (16:05 20.10.2016)

שלום, שוב אגיד אחלה אתר!!!
יש לי שאלות:
1. איזה סוג תפוחים? חמוצים?
2. אני רוצה לעשות בתבנית. איזה גודל?
3. להכפיל את הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:04 20.10.2016)

היי שלי,
1.לא משנה סוג התפוחים.
2. אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או עגולה 20. קחי בחשבון שאם מכינים בתבנית אחת קשה לחתוך את הקרמבל כי התערובת מתפרקת ולא יציבה. לכן מומלץ יותר להכין בכוסות אישיות.
3. אפשר להכפיל את הכמויות ולהכין בתבנית גדולה יותר (עגולה 24 או מלבנית קטנה 30X20).

avatar
חסוי (12:30 20.10.2016)

שלום האם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום חמאה/ מרגרינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:00 20.10.2016)

אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.

avatar
חסוי (17:04 20.10.2016)

תודה רבה:)

avatar
אלון (13:49 16.10.2016)

הי,אפשר להשתמש בפירורי ביסקויטים במקום הקרמבל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 16.10.2016)

היי אלון,
אפשר אבל אני ממליצה לערבב את הפירורים עם אגוזים או שקדים טחונים. אם אתה רוצה שזה ייצא טעים יותר תערבב גם עם חמאה ושמן ותאפה בתנור עד להזהבה קלה.
חג שמח 🙂

avatar
דבורי (12:06 5.10.2016)

שלום אפרת.
מה קורה?
יש לי שאלה של מטומטמים, אבל אני אשמח אם תעני לי עליה.
למה בעצם מיועד הקראמבל הזה?
מנה אחרונה? פתיח?
עוגה?
פשטידה?
אל תצחקי לי על השאלה, אני פשוט לא יודעת………

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:27 5.10.2016)

היי דבורי,
זה אמור להיות קינוח 🙂 זה בעצם תפוחים שמבשלים אותם קצת עם קינמון וסוכר שיהיו רכים ומתוקים ואז מעל שמים שכבה של פירורי בצק פריכים ואפויים.
וזה בסדר גמור שאת שואלת אם את לא מכירה את זה.

avatar
דבורי (16:40 5.10.2016)

יופי, מצוין.
תודה על התגובה, בכל אופן לא כ”כ ניראה לי שאני אכין כי אני ממש לא אוהבת פירות.
כל הסוגים של הקינוחים והעוגות אם יש בהם אפרסקים, משמשים, תפוחים ועוד… אני לא נוגעת בהם.
אולי אני אכין את זה רק למשפחה……לא לחשוב רק על עצמי………

avatar
אושרית (04:00 2.10.2016)

היי, האם ניתן להכין זאת כעוגה ולא כמנה אישית? אם כן, מה הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:09 2.10.2016)

היי אושרית,
אפשר להכין בתבנית אחת (עגולה 20-22) אבל צריך לקחת בחשבון שהתערובת לא יציבה ומתפרקת בחיתוך.

לקריאת כל התגובות