שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 6 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

3 תפוחים (בינוניים-גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס”מ

כף גדושה סוכר

כף גדושה סירופ מייפל או דבש

חצי כפית אבקת קינמון

לקראמבל פירורים:

3/4 כוס קמח לבן

3 כפות סוכר

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות (לפרווה/טבעונים-  ניתן להמיר במרגרינה/מחמאה/כף מלאה שמן קוקוס מוצק)

3 כפות שמן קנולה

חצי כפית תמצית וניל

40 גרם אגוזים/שקדים טחונים (כרבע כוס)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה על אש בינונית ומבשלים את קוביות התפוחים עם כף סוכר וכף מייפל/דבש וקינמון (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואין צורך לשמן לפני את המחבת). מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים אך לא מידי.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הקרמבל – קמח לבן, 3 כפות סוכר, קוביות חמאה, שמן ותמצית וניל. בהתחלה מערבבים עם כף ולאחר מכן מפוררים בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת תערובת בצקית-פירורית אחידה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים (ניתן להכין את תערובת הפירורים מראש ולשמור במקרר עד להכנה).

-יוצקים לתבניות/קעריות אישיות כ-2 כפות מתערובת התפוחים ומעל מפזרים כ-2 כפות מתערובת הפירורים (רצוי להשתמש בתבניות חסינות חום כמו חרסינה או פיירקס).

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*מגישים חמים או בטמפ’ החדר.

*מומלץ לזלף סירופ מייפל או דבש מעל או להגיש עם כדור גלידת וניל (לגלידת פרווה ניתן להקציף מיכל קצפת צמחית עם 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל + שליש כוס חלב קוקוס או חלב סויה עד לקצפת יציבה. להעביר לתבנית או קופסת פלסטיק סגורה ולהקפיא. להוציא כמה דקות לפני ההגשה על מנת שיפשיר מעט ובעזרת כף גלידה להניח כדור ליד תבנית הקרמבל).

הערה: בדר”כ נהוג להכין את הקרמבל רק עם חמאה ועם כמות גדולה יותר. צמצמתי את כמות החמאה לכמות המינימלית כדי שעדיין ייצא טעים. לא ממליצה לוותר גם על זה  🙂

קראמבל תפוחים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בצק עלים במילוי חצילים
ירקות מוקפצים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
תמר640 (11:07 5.09.2021)

שלום,
אני רוצה להכין את פרורי הקראמבל בלבד כדי להוסיף למוס שוקולד בכוסיות, כמה זמן יהיה צריך לאפות את הפרורים?
ואני רוצה להכין בלי אגוזים
האם יהיה צריך להוסיף עוד קמח או שאפשר פשוט להשמיט?
תודה רבה אתר מצוייןןןן

תמר640 (11:10 5.09.2021)

בנוסף אני רוצה להכין בלי חמאה ובלי מרגרינה
אפשר להוסיף עוד שמן רגיל במקום?וכמה צריך?

מתכונים ב-10 דקות (13:09 5.09.2021)

פחות כדאי, אבל אפשר לשים כף שמן.

מתכונים ב-10 דקות (12:58 5.09.2021)

היי,
אפשר לאפות את הפירורים כרבע שעה, ואפשר להשמיט את האגוזים בלי להוסיף קמח.

תמר640 (13:02 5.09.2021)

תודה רבה!!
ואפשר לאפות את הקראמבל בכוסיות חרסינה?

מתכונים ב-10 דקות (15:22 5.09.2021)

כן, בוודאי🙂

תמר640 (13:15 5.09.2021)

כלומר את מאפה קראמבל התפוחים בשלמותו?

מתכונים ב-10 דקות (15:33 5.09.2021)

לא הבנתי את השאלה… את מעוניינת לאפות את הפירורים בלבד, נכון?

רחלי (22:19 17.06.2021)

המתכון מוצלח מאוד מכינה אותו המון
השבוע רוצה לגוון ולהוסיף שזיפים ודובדבנים נראה לך ילך?
יש צורך בבישול

מתכונים ב-10 דקות (23:37 17.06.2021)

היי רחלי,
ילך מצוין אם אוהבים את הפירות הללו!
גם אותם רצוי לבשל.

רחלי (23:51 17.06.2021)

תודה רבה

תמר (23:47 9.06.2021)

בישלתי את התפוחים ויש המון נוזלים (כנראה התבשל הרבה מדי) האם לסנן מהנוזלים?

מתכונים ב-10 דקות (01:04 10.06.2021)

אם יש ממש הרבה נוזלים- אפשר לסנן אבל כן להשאיר מעט נוזלים, כדי ששכבת התפוחים תצא עסיסית😊

תמר (07:48 10.06.2021)

תודה!

אפי (17:27 30.04.2021)

אפרת יקרה, האתר שלך מכיל פרסומות בהגזמה, ממש לא נעים להכנס.

מתכונים ב-10 דקות (17:49 30.04.2021)

היי אפי,
הפרסומות נחוצות כדי שהאתר ימשיך לפעול וכדי שאתם הגולשים תוכלו ליהנות מהמתכונים באופן חינמי😊
היה ונתקלת במודעה שמסתירה תוכן, או בתכנים בלתי הולמים במודעה- אשמח לשמוע ולטפל בעניין…

מיכל (10:40 23.04.2021)

זה ילך עם שוקולד? ואם כן, איך?

מתכונים ב-10 דקות (11:12 23.04.2021)

היי מיכל,
אם אוהבים את השילוב של שוקולד ותפוחים- אפשר להוסיף לשכבת הפירורים כשליש כוס שוקולד צ’יפס, וגם לזלף מעל (לאחר האפייה) שוקולד מומס.😊

מיכל (13:55 23.04.2021)

תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לבינתים הכנתי בלי ויצא מושלם, פעם הבאה אני אוסיף שוקולד…
תודה!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:46 23.04.2021)

מעולה! שמחה לשמוע😊

דבי (12:36 28.02.2021)

הציליני!!!! דחוף!!!!
אולי שמתי יותר שמן
ויצא לי בצק רק ולא פירורי, מה עושים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 28.02.2021)

זה לא נורא. תוסיפי עוד קצת קמח ותפוררי עם הידיים.

דבי (07:47 28.02.2021)

שוב שלום,
אפשר בתבניות קרטון בבקשה?
תודה !

מתכונים ב-10 דקות (09:55 28.02.2021)

היי דבי,
רצוי להשתמש בתבניות חסינות חום, אבל אם אין לך את יכולה גם בתבניות קרטון.

שרי (18:20 30.01.2021)

תודה על המתכונים הנפלאים. מכינה ונהנים כולם. אני רוצה להחליף את הקמח בשבולת שועל. האם את ממליצה? ואם כן מהי הכמות? ואני רוצה לוותר על שמן קנולה, האם אפשר להוסיף שמן קוקוס? אם כן כמה? בתודה מראש שרי

מתכונים ב-10 דקות (18:56 30.01.2021)

היי שרי 🙂
בקשר לשיבולת שועל לא ניסיתי אבל לדעתי זה יפגע בכל המרקם הפירורי.
בקשר לשמן קוקוס כן, אפשר.
שבוע טוב 🌺

אסתי (22:18 17.01.2021)

מתכון טעיםם!! מתחסל ברגע
תכלס אין לנו שבת בלי המתכונים שלך…..

מתכונים ב-10 דקות (08:17 18.01.2021)

היי אסתיף, תודה רבה שמחתי לשמוע😍

אודליה (09:52 18.10.2020)

בוקר טוב! הכנתי את הקראמבל לשבת והיה מאוד טעים! השתמשתי בקמח כוסמין מלא והכנתי בתבנית 23 כי זה מה שהיה לי. יצא קצת נמוך, פעם הבאה אכפיל כמויות 🙂 תודה רבה על המתכון!
שבוע טוב וחודש טוב ומבורך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:19 18.10.2020)

תודה אודליה.
שבוע טוב וחודש טוב ומבורך ❤️

ספיר רובנר (15:12 16.10.2020)

היי אפרת, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 16.10.2020)

זה אמור לעבוד עם קמחים כמו תמי או “כרגיל”.

איריס (16:25 24.09.2020)

תודה אפרת ממש טעים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 24.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה איריס

רבקה (22:49 15.09.2020)

הי אפרת,
תודה על המתכון המאלף שאין שנה שאני מוותרת עליו!
רציתי לשאול איך מפוררים את המרגרינה בבצק.
תמיד אני מסתבכת עם זה.

רבקה (09:06 16.09.2020)

סליחה אפרת אבל בינתיים יש לי שאלה חדשה…
עשיתי כנ”ל ונשאר לי בצק.
אני יכולה להשתמש בו לפירורים לעוגת תפוחים?
(מהמתכון של ‘עוגת תפוחים פירורים’)?
תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 21.09.2020)

היי רבקה,
מתנצלת, לא הייתי זמינה להשיב עד עכשיו.
אפשר לפורר עם האצבעות.
אפשר להשתמש בבצק לפירורים בעוגת התפוחים.
שנה טובה וחתימה טובה 🙂

רבקה (09:20 1.10.2020)

תודה.
יש עוד משהו שאפשר לעשות בבצק שנשאר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:22 1.10.2020)

אפשר להשתמש בבצק לחיתוכיות ריבה ופירורים או לפזר מעל קינוח כמו בקינוח פירות יער, גבינה ופירורים.

שני (18:27 14.09.2020)

היי, האם ניתן להכין יומיים מראש ולשמור במקרר? ולחמם מעט לפני ההגשה..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 14.09.2020)

היי שני,
זה יוצא הכי טעים כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל מראש עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ובאותו יום לאפות.
אם אין אפשרות אז אפשר לאפות ולשמור במקרר במשך יומיים ולחמם לפני ההגשה.

יסכה (12:17 21.08.2020)

האם אופים על טורבו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:25 21.08.2020)

לא, על חום עליון ותחתון.

יסכה (13:45 21.08.2020)

תודה.

עטרה (16:06 20.06.2020)

אני רוצה להשתמש רק בחמאה!מה הכמות הרצויה ל3 כפות שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 20.06.2020)

15 גרם חמאה (סה”כ 40 גרם חמאה לקראמבל).

דינה (11:34 7.06.2020)

מכינה כבר בפעם המאה😀
הפעם הוספתי פטל אדום מופשר לאחר בישול התפוחים וכף סוכר נוספת לעידון החמיצות.
השתמשתי בקמח כוסמין שנתן מתיקות נוספת.
משגע!!!! זה הוסיף המון לטעם והזכיר טעמי ילדות ממזרח אירופה.
מומלץ לנסות! תופתעו כמה שזה טעים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:45 7.06.2020)

נשמע מעולה 🙂
תודה דינה ושבוע נפלא!

טלי (22:59 17.04.2020)

יצא מעולה כרגיל!
(השתמשתי בקמח מלא)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 18.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

מירב (12:50 27.03.2020)

מתכון מושלםםם תודה רבה על אתר ומתכונים כל כך מעולים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 27.03.2020)

❤️

אודליה (16:06 28.02.2020)

שלום אפרת,
תודה רבה על האתר,אני משתמשת בו באופן קבוע!רציתי לשאול עד כמה ימים אפשר לשמור במקרר?וניתן להקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:23 28.02.2020)

היי אודליה,
זה יוצא הכי טעים כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל יום לפני עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ויום למחרת לאפות.
אם אין אפשרות אז אפשר לאפות ולשמור במקרר במשך 2-3 ימים ולחמם לפני ההגשה.
לא בטוחה אם כדאי להקפיא, לדעתי זה יפגע במרקם ובטעם.

יפעת (07:43 10.01.2020)

היי, האם אפשר לאפות בתבנית פאי מתפרקת 26, ואם כן האם צריך להכפיל כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 10.01.2020)

היי יפעת,
אפשר אבל יש להכפיל כמויות.

omri lavi (14:55 27.12.2019)

וואוווו
יצא פשוט מושלםםםםם.
את אלופה! כל מתכון שלך שאני עושה פשוט יוצא מושלם.
ממש תודה! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 27.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

ריקי (10:50 23.12.2019)

שלום אפרת
אני רוצה להשתמש בקרמבל למילוי טארטלטים מוכנים
האם לאפות בתבנית גדולה את הקרמבל ואחר כך למלא?
או שאת מציעה אחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 23.12.2019)

כן אפשר לאפות בתבנית, אח”כ לפורר ולהוסיף לטארטלטים.

דינה (13:34 16.12.2019)

הכנתי אתמול בתבנית עגולה.
יצא מושלם!
השמשתי ב-50 גרם שקדים טחונים ו-50 גרם אגוזים גרוסים.
יאמי!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 16.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה דינה

נועה (12:01 28.11.2019)

יצא פשוט מעדן!!! עיתי רק עם שמן וקמח כוסמין 70% ויצא סוף הדרך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 28.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

מורן (17:47 13.10.2019)

היי טפרת, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 14.10.2019)

כן (רק אם אין לך קמח רגיל).

רבקה (13:45 3.10.2019)

הי אפרת,
מתכון מעולה שאני עושה שוב ושוב – תודה!
רציתי לשאול – הכפלתי כמויות ויצא לי בצק לא פירורי (כנראה שמתי מדי הרבה מרגרינה).
עשיתי בצק חדש והקפאתי את הקודם. יש לך אולי להציע לי מתכון אחר שאני יכולה לעשות איתו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 3.10.2019)

לא נורא אם הבצק לא יצא פירורי. את יכולה להשתמש בו למתכון ולפורר אותו לאחר הפשרה או לגרד אותו בפומפיה.

שולה (12:30 22.09.2019)

שלום,
הכנתי את הקרמבל עם קמח קונדיטור והוא יאצ מאד דביק וממש לא פרורי
לזרוק לפח או שאולי יש סיכוי שאחרי האפיה הוא יהפך לפרורים??
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 22.09.2019)

כעקרון לא הייתי ממליצה להשתמש בקמח קונדיטור אבל אם כבר הכנת אז תנסי לאפות יחידה אחת ולראות איך יוצא.

שולה (10:20 22.09.2019)

זה יהיה טוב עם מחמרה במקום חמאה??
והאם אפשר להכין את זה עם קמח טירס ללא גלוטן??
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 22.09.2019)

אפשר להכין עם מחמאה.
קמח תירס לא מתאים במקרה הזה.

דבי (13:05 20.09.2019)

שלום אפרת,
יש לי רק מקלות קינמון, נתקעתי בלי קינמון טחון… איך את מציעה לי לבשל את התפוחים? אפשרי בכלל?
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 20.09.2019)

תוסיפי מקל קינמון לתערובת התפוחים (כמובן שלאחר הבישול יש להוציא את המקל).
שבת שלום 🙂

רואי (22:59 30.06.2019)

שלום אפרת
אני חייב לציין שבדרך כלל אני לא אוהב קינוחים עם תפוחים אבל…. הפעם הכנתי כי אישתי ביקשה. תאמיני לי היא יודעת מה לבחור… יצא מדהים!!!!
כל כך פשוט וטעים תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 1.07.2019)

נראה מעולה 😍
תודה רואי

מיכל (17:23 28.06.2019)

אהה שכחתי כוס של 240……….. פשלהההה!!!!
כן זה היה פירורי.. אבל כנארה הבעיה פשוט הייתה הכוס…
תודה רבה!!! אדע לפעם הבאה בעז”ה!!!!!!
שבת שלום ומבורך!!

מיכל (13:37 28.06.2019)

היי אפרתוש..
הכנתי את זה וזה יצא לא ממש מוכן… הקראמבל לא אפוי ובכלל לא קראנצי מה יכול להיות?
אפיתי כמו שצריך אפילו יותר מהזמן שצריך…
עשיתי עם שמן במקום חמאה כי ראיתי פה בתגובות שזה יוצא מושלם גם בלי חמאה… זה נראה לך הבעיה?
נ.ב
תודה רבה על האתר המופלא שיוצאים ממנו דברים מופלאים ומפליאים!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 28.06.2019)

הקראבל הזהיב?
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
איך המרקם של הקראמבל היה לפני האפיה? פירורי?

מיכלה (16:39 27.06.2019)

???
סורי על החפירה אבל זה די דחוף…
אני אשתמש בתפוח צהוב זה טוב. נכון?
ועל איזה תכנית אפיה??
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:57 27.06.2019)

תפוח צהוב זה בסדר.
חום עליון וחום תחתון.

מיכל (15:07 27.06.2019)

היי אפרת..
יש מצב לעשות הכל רק עם שמן?
יש מצב לעשות את זה במנגט של מאפין מקרטון בגודל בינוני..?
תודה רבה לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האתר מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 27.06.2019)

אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.
אם המנג’ט מקרטון קשיח אז כן.

חוה (15:35 7.06.2019)

הכנתי בפעם המי יודע כמה..
ויצא מעולה!
אין על המתכונים שלך.
עשיתי לחג כמה מהם והכל יצא מעולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 9.06.2019)

תודה חוה, שמחה לשמוע 💗

הדס (12:55 14.03.2019)

מושלם אני מכינה רק עם שמן 6-8 כפות ויוצא צעולה
אפשר גם בתבנית עגולה גדולה לפאי- מרשים ויפה אפילו כתוספת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 14.03.2019)

תודה 🙂

חיה (09:03 8.03.2019)

הי
הכנתי קראמבל תפוחים עם שמן והוא יצא קצת יבש
יש לך רעיון איך אפשר להרטיב אותו? איזה סירופ לשפוך מעל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 8.03.2019)

היי חיה,
בדר”כ לא מרטיבים קראמבל.
החלק העליון אמור להיות יבש ופירורי ובפנים אמור לצאת עסיסי.

רותי (08:37 11.01.2019)

הכנתי בפעם השניה.
מעדן אמיתי!!!
תענוג.
תודה אפרת ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 11.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה רותי ושבת שלום 💜

רותי (01:48 28.12.2018)

אפרת היקרה,
האם ניתן לאפות את הקראמבל בתבניות אישיות העשויות אלומיניום?(כמו תבניות ח”פ)
או לחילופין בתבניות נייר אישיות כמו של סופלה?(גם-ח”פ)
תודה לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 28.12.2018)

כן אפשר בכל אחת מהתבניות שהצעת.

שירה (09:17 27.12.2018)

הי אפרת
תודה רבה על האתר
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 27.12.2018)

היי שירה,
אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.

אילנה (12:53 26.12.2018)

היי אפרת, כל המתכון שאני עושה מאתר שלך הכל יוצא לי מושלם. הקרמבל יצא מושלם. תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 26.12.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אילנה 🙂

אוריה (23:14 16.12.2018)

אפשר לערבב את הבצק פירורים במיקסר? על פולסים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 17.12.2018)

כן אפשר.

רחלי (17:04 14.11.2018)

היי אפרת
אני רוצה להכין את הקראמבל לשבת בכמות גדולה מאד.
אני מבינה שהוא לא ממש טוב בהקפאה
מתי לדעתך הכי מוקדם אני יכולה להכינו?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 14.11.2018)

היי רחלי,
זה יוצא הכי מוצלח כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל יום לפני עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ויום למחרת לאפות.
אם אין אפשרות אז אפשר להכין הכל יום לפני כולל אפיה, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

תהילה (19:05 28.10.2018)

יצא מושלם!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 28.10.2018)

תודה תהילה, שמחה שאהבת 🙂

רחלי (23:52 29.09.2018)

היי אפרת
קודם כל אני חייבת להודות לך הכנתי החג בלי סוף דברים מהאתר והכל יצא מושלם:
תפו”א עם פטריות, סלט גזר, עוגת מוס, חלות ועוד ועוד אני כבר לא זוכרת הכל אבל לא התחלתי להכין סעודה בלי לחפש
קודם כל משהו חדש מהאתר אין עליך!!
לשאלתי- אפשר להכין את הקרמבל ללא גלוטן עם קמח כרגיל נראה לך יצא טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 30.09.2018)

תודה רחלי, כיף לשמוע 🙂
לדעתי אפשר להכין עם קמח כרגיל אבל לשים כחצי כוס קמח + חצי כוס שקדים או אגוזים טחונים דק.
חג שמח ❤️

תהילה וישנגרד (20:16 27.09.2018)

הי אפרת. במידה ומכינים את הקראמבל יום קודם, האם לאכסן אותם במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 27.09.2018)

כן.

תמר (08:58 11.09.2018)

תודה רבה! יצא טעים מאוד!!! כל המתכונים שבחרתי להכין עד היום מהאתר הצליחו מאוד! תודה מקרב לב ושנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 11.09.2018)

תודה תמר!
שנה טובה ❤️

לבנת (00:23 11.09.2018)

הכנתי אתמול לראש השנה- הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית 26. יצא מעולה! הגשתי עם גלידת וניל.
תודה על מתכונים מנצחים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:44 11.09.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

מירב (05:11 9.09.2018)

ממש תודה! לפני כול אירוח זה האתר הראשון שאני פותחת…
שנה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 9.09.2018)

תודה מירב, כיף לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה 🌺

אושרת (17:33 7.09.2018)

היי הכנתי לפי המתכון שלך ויצא מושלם.תהיתי אם זה משנה איזה תפוחים להשתמש כי חלק אומרים שלקראמבל משתמשים בתפוח הירוק גרני סמית. האם זה באמת משנה?,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 7.09.2018)

ניסיתי את שני הסוגים ויצא טעים בשני המקרים. ממש לא קריטי.
שנה טובה 🌺

מלי (00:08 6.09.2018)

הי אפרת
הכנתי את המתכון הזה עשרות פעמים – תמיד הכל מתחסל והילדים מבקשים עוד…
רציתי לדעת אם יש תחליף לאגוזים/שקדים? (אנחנו לא אוכלים אגוזים ושקדים בראש השנה)
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 6.09.2018)

היי מלי,
אפשר להכין בלי האגוזים.
שנה טובה ומתוקה ❤️

אפרת (00:32 29.08.2018)

היי אפרת,ראשית אתר מקסים מתכונים מעולים והכי כיף שהם קלים ומהירים.
שנית בנוגע לקרמבל אני עשיתי אותו הרבה מאוד פעמים לשבת אלא שהפעם אני רוצה להכין לראש השנה אבל אני מעדיפה לעשות את זה בתחילת שבוע הבא מה שאומר שבוע לפני החג.האם ניתן להקפיא?
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 29.08.2018)

לא בטוחה שכדאי להקפיא במקרה הזה. אני חוששת שזה יפגע במרקם ובטעם.
יום מקסים 🙂

שני (23:51 15.07.2018)

הי אפרת 🙂
אפשר להכין ולקחת ? לא קריטי אם זה לא יהיה חמים?
אפשר להכין במגש גדול במקום מנות אישיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 16.07.2018)

היי שני,
לא נורא אם זה לא חמים.
אפשר להכין בתבנית גדולה אבל צריך לקחת בחשבון שיהיה קשה להוציא את הקרמבל כיחידה אחת ולהעביר אותו לכלי אחר. רוב הסיכויים שהוא יתפרק.
יום נפלא 🌷

זהבה (11:54 13.07.2018)

מתכון מקסים!קל וטעיםםם בדיוק כמו שאני אוהבת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 13.07.2018)

תודה זהבה, שמחה שאהבת 🙂

סיון (18:00 14.06.2018)

יצא לי בצק מאד לא ‘פירורי’ אשמח לדעת מה לעשות דחוף!!
הכפלתי כמויות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 14.06.2018)

ניסית לפורר את התערובת מעט עם האצבעות?

נעמי (09:56 1.06.2018)

היי אפרת,
מתאים לשים סילאן במקום הדבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 1.06.2018)

כן אפשר.

הודיה (15:46 23.03.2018)

תודה רבה על המתכון יצא מעולה פעם שלישית שאני מכינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 23.03.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה.

יונית (20:56 3.03.2018)

היי, הכנתי לשבת חתן והכפלתי ב4 ויצא מושלםםםםםםם!!! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 3.03.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יונית ושבוע טוב!

יצחק (23:19 28.02.2018)

מתכון פשוט מעולה!! קצרתי מחמאות עליו פעם אחת ועכשיו הוא נכנס למשלוחי מנות שלנו, הבצק של הקראמבל מדוייק!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:27 28.02.2018)

תודה יצחק 🙂
פורים שמח!

ירדן (16:11 26.02.2018)

יצא טעים! ואין לי מושג באפייה..
בהחלט הולכת להכין שוב:)

ירדן (16:13 26.02.2018)

תמונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 26.02.2018)

מהמם! אלופה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רביד (22:24 10.02.2018)

קינוח מדהים! חיפשתי מתכון שכמות השומן בו לא גבוהה ובכל זאת יהיה בעל טעם עשיר, ובכן זהו המתכון!
כשמזמינים בבתי קפה אכותיים קינוח תפוחים ובצק, כמות הבצק עולה על כמות התפוחים, וזה מעולה… עבור אוהבי הבצק. במתכון הזה היחסיות זהה וזה מופלא👏🏻👏🏻👏🏻
מומלץ ביותר! תודה לך אפרת😃
הערה קטנה: לפרורים הוספתי 100 גר׳ אגוזים ולא 40 גר׳

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:16 10.02.2018)

תודה רביד! נראה מעולה 🙂
שבוע טוב

רביד (07:58 11.02.2018)

שבוע טוב ומבורך

ספיר (21:39 10.02.2018)

מתכון מדויק!! טעים ביותר!!!! טכניקה פשוטה!!! נזלל בשניות!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 10.02.2018)

תודה ספיר, שמחה שאהבת 🙂

נעם (19:49 9.02.2018)

יצא מושלם וממש פשוט להכנה! תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 10.02.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף.

לילה (16:15 21.08.2018)

כמה קאפקייקס נייר כאלו יצאו מהמתכון הרשום בבקשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 21.08.2018)

אמורים לצאת כ-6 יחידות.

חנה (13:38 31.01.2018)

הי אפרת, תודה על המתכונים המעולים, המוסברים בבהירות רבה!!!
הכנתי עם קמח מלא 80% ויצא מצוין!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 31.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חנה.

ענת (12:55 30.01.2018)

היי אפרת,
אפשר לוותר על תמצית וניל או שיש תחליף אחר בריא יחסית?
תודה, ענת (בבקשה שלחי תגובה למייל)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 30.01.2018)

היי ענת,
במקום תמצית וניל אפשר להשתמש בשקית סוכר וניל ולהפחית את כמות הסוכר ל-2 כפות. אם אין לך, את יכולה פשוט לוותר.
שלחתי תשובה למייל.

תהילה (13:28 12.01.2018)

היי קודם כל תודה על כל המתכונים הנהדרים.
עשיתי את המתכון הזה ובגלל שלא אוהבים אצלנו תפוחים אז הכנתי עם ג’לי שמתי בקערית את הקראמבל אפיתי ואחר כך שמתי את הג’לי יצא מושלםם אז ממש תודה רבה אני מאוד נהנת מהאתר המושלם הזה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 12.01.2018)

רעיון מעולה 🙂
תודה תהילה ושבת שלום!

יעלי (18:39 28.12.2017)

הי תודה על האתר המתכונים שלך תמיד יוצאים טעים , האם אפשר להכין את הקראמבל בתבניות אישיות של פאי (מנירוסטה)
וכן אם אפשר לשים חלק מהבצק לתחתית תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 28.12.2017)

אם אלה תבניות אישיות שאפשר להגיש כמו שהן אז אפשר. אם זאת תבנית שקעים מחוברת אז קחי בחשבון שהם מתפרקים כשמנסים לחלץ אותם מהתבנית.

עומר (09:01 14.11.2017)

היי, אני צריכה להגיש אותם בכלים חד פעמיים.. האם ניתן לאפות בתחתיות נייר חד פעמיות ולא בזכוכית או כלי עמיד חום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 14.11.2017)

אם הן מיועדות לאפיה אז כן.

יפעת (14:04 20.10.2017)

יצא מעולללה!!! קצת מתוק, אבל מושלם!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 20.10.2017)

תודה שחזרת לעדכן!

ענבל (22:58 5.10.2017)

היי נשמע ממש טעים
רציתי לשאול מה דעתך אם אשים קמח מלא זה ייצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 6.10.2017)

היי ענבל,
אני ממליצה בתור התחלה לשלב בין קמח מלא לקמח לבן. אם יוצא מוצלח אפשר פעם הבאה לנסות להגדיל את כמות הקמח המלא.

אדוה (16:06 20.09.2017)

חג שמח, הכנתי את הקינוח לפי המתכון שפרסמת, רק שאני צריכה להגיש אותו מחר בצהריים. הכנתי תבניות שקעים עם התפוחים והפירורים, לאחסן בטמ’ חדר או בקירור ומחר לחמם? את השמנת צמחית אוסיף מחר כשאני מגישה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 20.09.2017)

עדיף בקירור.
שנה טובה 🙂

גיל (07:15 20.09.2017)

היי אפרת.
יש לי רק תבניות מאפינס מאלומיניום וזה קצת מוזנח להגיש את זה ככה,
זה אפשרי אחרי האפיה להוציא את הקראמבל מהתבנית ושהוא ישאר שלם?
ואם כן מה כדאי להוסיף כדי שזה יהיה יותר דביק?
תודה המתכונים פשוט אלופים
שנה מתוקה……………………………………………………………………….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 20.09.2017)

היי גיל,
אני לא בטוחה שיהיה אפשר לחלץ את הקרמבל מבלי שהוא יתפרק. הבצק אמור להיות פירורי, לא בטוחה שכדאי להדביק.
אפשר אולי לנסות להוציא בעדינות עם כף ולהעביר לכוס אחרת אבל זה לא יכול לעמוד יציב כמו מאפינס.
חג שמח ושנה טובה 🙂

טלי (14:06 19.09.2017)

היי,
האם אפשר לאפות בתבנית אחת במקום בתבניות אישיות? האם זה משפיע על זמן האפיה? לחילופין אולי אפשר להשתמש בתבנית שקעים? (אין לי תבניות חסינות אש אישיות)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 19.09.2017)

אפשר אבל קחי בחשבון שזה מתפרק בחיתוך. זמן האפיה עשוי להתארך ב5-10 דקות.
תבנית שקעים פחות מתאימה מאחר ויהיה קשה לחלץ את זה מהתבנית (זה מתפרק). אם יש לך תבניות שקעים בודדות מקרטון או אלומיניום אז אפשר להכין בהן.
שנה טובה 🙂

תמר (11:54 19.09.2017)

היי
האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס נוזלי בלבד \ללא קנולה
רני רוצה שיהיה פרווה ?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 19.09.2017)

כן, אפשר.
שנה טובה 🙂

אינאס (12:11 24.07.2017)

היי
אם אין לי תמצית וניל אפשר להשתמש בסוכר וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 24.07.2017)

כן, אפשר. את יכולה להפחית מכמות הסוכר בהתאם.

יואב (15:49 2.06.2017)

תודה רבה

יואב (14:57 1.06.2017)

היי, רציתי לשאול אם אני מכין את זה רק לאיש אחד, כלומר קינוח אישי, אז מהן הכמויות? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (17:58 1.06.2017)

היי יואב,
כמויות ל1-2 מנות:
תפוח קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
כפית סוכר
כפית סירופ מייפל או דבש
רבע כפית שטוחה אבקת קינמון
לקראמבל פירורים:
רבע כוס קמח לבן
כף סוכר
10 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות
כף שמן
2 טיפות תמצית וניל
כף מלאה אגוזים/שקדים טחונים

אסף (09:06 30.05.2017)

שלום !
האם אפשר לאפות/לבשל את הפירורים בנפרד ואת התפוחים בנפרד ואז לקראת הארוחה להרכיב בכוס?
או שכל העניין זה שזה יאפה ביחד ?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:32 30.05.2017)

היי אסף,
אפשר, למרות שנראה לי שיותר טעים כשזה נאפה ביחד.
חג שמח 🙂

אסף (08:28 30.05.2017)

שלום!
אפשר במקום תפוחים להשתמש באפרסקים ? אם כן אז צריך לשנות משהו במתכון ?

מתכונים ב-10 דקות (09:31 30.05.2017)

אפשר. אין צורך לשנות דבר.

רותם (22:50 29.05.2017)

היי!
אין לי דבש או מייפל… יש משהו שניתן לשים במקום?
בנוסף … איפה צריך לשים סוכר חום? ראיתי שרשום סוכר רגיל

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:25 29.05.2017)

היי רותם,
במקום כף מייפל/דבש אפשר לשים כף סוכר חום או לבן + כף מים.
ונכון, צריך לשים סוכר רגיל, לא חום.
חג שמח 🙂

שלי (11:45 21.05.2017)

היי 🙂
האם חייב להכין את הקינוח המהמם הזה סמוך להגשה או שניתן לחמם גם כמה שעות אחרי שהוא מוכן?

מתכונים ב-10 דקות (13:47 21.05.2017)

היי שלי,
מומלץ להכין באותו יום, אין בעיה גם כמה שעות לפני. אפשר לחמם קצת לפני ההגשה.
שבוע נפלא 🙂

סיון (23:35 28.04.2017)

טעים מאוד. שאלה אם אני רוצה להשתמש בחמאה במקום השמן כמה חמאה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (10:36 29.04.2017)

זה תוספת של 15 גרם חמאה, סה”כ 40 גרם חמאה.

נטלי (23:32 9.04.2017)

היי
באיזה קמח עליי להשתמש אם אני רוצה להפוך את המתכון לכשר לפסח?
האם הכמות מתאימה לתבנית פיירקס בקוטר 26 או 24?

מתכונים ב-10 דקות (09:22 10.04.2017)

היי נטלי,
אולי קמח מצה אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת עד כמה זה יוצא מוצלח.
עדיף להכין באישיות כי בתבנית אחת לא יהיה אפשר לחתוך והתערובת תתפרק. אם בכל זאת את רוצה אני חושבת שהכמות תתאים לתבנית 22.
חג שמח 🙂

דבי (13:31 14.03.2017)

תודה רבה על עצתך יצא מצוין!

אגב, חלק אפיתי 35 דק’ בלי שלבים וגם יצא מעולה.

שוב תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:39 14.03.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

דבי (23:27 11.03.2017)

תודה אפרת על הנכונות והתשובה!

מאחר ומדובר בפרות לא מבושלים, אולי חייבים 40 דק’?

כיצד אדע כמה קמח לשים? מה אני אמורה לראות כשזה מספיק?

אם אני עושה באישיות, אז כמה זמן פחות?

תודה, תודה ושוב תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:36 12.03.2017)

אני ממליצה לאפות את הפירות בנפרד כ10 דקות ולאחר מכן לפזר מעל את פירורי הבצק ולהמשיך לאפות בסביבות 20-25 דקות, אם זה בכוסות אישיות. מומלץ רק לשמן את הכוסות לפני.
לגבי כמות הקמח, כשאת מערבבת את הקמח עם יתר החומרים (סוכר חום ומרגרינה) אמורה להתקבל תערובת פירורית. את יכולה לראות את המרקם בתמונה המתחלפת בתחתית המתכון.
בהצלחה 🙂

דבי (22:20 11.03.2017)

אפרת, אני שוב רוצה להתייעץ אתך, אפשר?

אני עושה מתכון די דומה ברעיון (ובתי רוצה דווקא את זה!).

תערובת של קרנבריס, תפו”ע ואננס (לא מבושלים), מעליהם תערובת של: כוס קווקר, חצי כוס

קמח, שלוש רבעי כוס סוכר חום ושליש מרגרינה.

שאלתי: אפשר לוותר על הקווקר? יצא טוב באפיה של 40 דקות?

תודה רבה לך!

(זה בסדר כל הייעוץ הזה שלי?)

מתכונים ב-10 דקות (23:21 11.03.2017)

את יכולה לוותר על הקוואקר אבל אני ממליצה להגדיל את כמות הקמח לכוס אחת לפחות.
לגבי משך האפיה, כעקרון יש לאפות עד להזהבה יפה. זה יכול לקחת בממוצע 30 דקות אם את אופה בתבנית אחת גדולה. אם זה בדר”כ לוקח 40 דקות אז אין בעיה.
וכמובן שאת מוזמנת להתייעץ איתי בכל שאלה 🙂

מור (11:28 24.02.2017)

יצא מעולה!!!
חטיף תפוחי עץ
מצרכים
תפוח עץ ירוק
אופן ההכנה
לחתוך דק דק ולשים בתבנית לאפות שעה וחצי על חום-120 מעלות
בתאבון!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:56 24.02.2017)

תודה על המתכון 🙂

זואי (16:30 16.01.2017)

מתכון נפלא!
בדיוק עכשיו הכנתי אותו בפעם הראשונה וזה יצא *כל כך* טוב!
תודה רבה D:

מתכונים ב-10 דקות (16:45 16.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה זואי 🙂

דבי (09:31 3.01.2017)

בוקר אור!

חייבים את שלב המחבת או אפשר ישר לתנור?

אפשר פרי אחר?

האם יש תחליף לשקדים, ולא קואקר?

תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (10:05 3.01.2017)

היי דבי,
לא כדאי לוותר על שלב המחבת כי זה גם נועד לריכוך הפרי וגם להוסיף לו טעמים.
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר גם עם אגס.
במקום שקדים אפשר כל סוג אחר של אגוזים כמו אגוזי מלך או לוז או קשיו.
יום נפלא 🙂

חפצי (13:05 3.02.2017)

אפשר גם אפשר לשים בתנור בשלב הראשון רק את התפוחים שטוחים בתבנית גדולה. ואפשר גם עם סילאן במקום סוכר ומייפל.

מתכונים ב-10 דקות (13:16 3.02.2017)

תודה חפצי 🙂

שחף122 (15:08 1.01.2017)

שלום אפרת,
האם אפשר להכין את הקראמבל ללא האגוזים?

מתכונים ב-10 דקות (17:49 1.01.2017)

היי שחף,
אפשר להכין בלי האגוזים אבל אני חייבת להגיד שהאגוזים או השקדים משדרגים את זה 🙂

רות (14:36 29.12.2016)

היי! תודה רבה על כל המתכונים, עשיתי כבר כמה וכמה. בנוגע למתכון הספציפי הזה- האם אפשר להשתמש בתבניות מאפינס? והאם אפשר להשתמש בתבניות אלומיניום?
תודה רבה על הכל!

מתכונים ב-10 דקות (14:38 29.12.2016)

היי רות,
אפשר להשתמש בתבניות מאפינס מקרטון קשיח או אלומיניום.
יום נפלא 🙂

רות (11:24 30.12.2016)

ומה לגבי תבנית מאפינס מסיליקון?

מתכונים ב-10 דקות (12:24 30.12.2016)

אם אלה תבניות מאפינס בודדות אז בסדר אבל אם זאת תבנית גדולה עם כמה שקעים לא כדאי כי יהיה קשה להוציא את הקרמבל כיחידה אחת ולהעביר אותו לכלי אחר. רוב הסיכויים שהוא יתפרק. לכן עדיף להגיש בכוסות או בתבניות מאפינס אישיות.

חני (09:57 15.12.2016)

כן,כבר הכנתי אתמול, נשמור את זה במקרר. מתכון מוצלח!
תודה רבה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (10:01 15.12.2016)

שבת שלום 🙂

חני (16:48 14.12.2016)

האם אפשר לשמור את זה במקרר מיום רביעי עד שבת, או שעדיף להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (18:31 14.12.2016)

היי חני,
כבר אפית את הקרמבל?
אם עדיין לא הכנת אני ממליצה להכין יותר קרוב להגשה, לפחות ממחר כי מדובר בתפוחים וזה גבולי אם הם יהיו טובים עד אז.
בכל מקרה, אני לא בטוחה אם כדאי להקפיא.

גליה (07:19 8.12.2016)

מחפשת מנה אחרונה פרווה מרשימה (מאוד) לארוחה של 30 איש שניתן להכין לפני ולהקפיא. על מה את ממליצה?
אשמח בכוסיות קטנות (לשם אפקט הרושם…)

מתכונים ב-10 דקות (11:06 8.12.2016)

היי גליה,
מצרפת רעיונות לקינוחים שאפשר להכין בכוסות אישיות ולהקפיא:
קינוח ביסקוויטים אישי
מוס שוקולד פרווה
קצפת עם אגוזים
גלידת קרם עוגיות ופצפוצי שוקולד (ניתן להכין גם בכוס)
קינוח קרם גבינה ולוטוס (חלבי)
קינוח שכבות קרם גבינה (חלבי)
יש את הגליליות ממולאות שאמנם הן לא בכוסות אבל הן קוצרות מחמאות.
*יש לינק למתכון עצמו בשם של המתכון.
בהצלחה 🙂

בתאל (07:02 18.11.2016)

בוקר טוב, האם ניתן להכין את המתכון באישיות מנייר בטוסטר אובן?
יש לי גם תבנית כסף עיגולים, אך כדי שייראה טוב מעדיפה בנייר.
אפשרי?

מתכונים ב-10 דקות (08:48 18.11.2016)

כן בתאל, אפשר להכין בתבניות אישיות מנייר (בתנאי שזה הנייר קרטון הקשיח ולא הדק והעדין כמו של המנג’טים).

חסוי (19:10 26.10.2016)

באמת מתכונים טובים. תודה רבה.
כמה שאלות: אפשר להכין בתבניות אישיות מקרטון?
ואפשר להכין ולהקפיא אותם?

מתכונים ב-10 דקות (03:14 27.10.2016)

היי,
אפשר להכין בתבניות אישיות מקרטון.
לא מומלץ להקפיא.
יום נפלא 🙂

יהודית יאיר (07:39 25.10.2016)

בחג הכנתי ארוחה שלמה ל25 איש לפי המתכונים שלך. יצא מעולה!! זכיתי לכל- כך הרבה מחמאות שלמחרת הכנתי שוב, הפעם לאורחים אחרים… הקרמבל מעולה. אני הגשתי אותו עם כדור גלידה קנויה.
תודה תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (10:13 25.10.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יהודית ויום מקסים 🙂

קרן (09:19 23.10.2016)

שלום
חייבת להחמיא על כל המתכונים שיש כאן מעולים.
שאלה נוספת; למה הקראמבל לא יצא לי פירורים?
תןדה

מתכונים ב-10 דקות (09:38 23.10.2016)

היי קרן,
זה לא יצא פירורים לפני האפיה או אחרי האפיה? איזה מרקם היה לזה?

קרן (09:49 23.10.2016)

היי
לא יצא לפני האפייה,ורק ובזמן האפייה במקרה נגעתי עם מזלג אז זה התחיל להתפורר ונהייה קראמבל….מוזר?

מתכונים ב-10 דקות (11:22 23.10.2016)

השתמשת בחמאה קרה נכון? טוב אם בסוף זה הפך לקראמבל אז זה בסדר.

שלי (16:05 20.10.2016)

שלום, שוב אגיד אחלה אתר!!!
יש לי שאלות:
1. איזה סוג תפוחים? חמוצים?
2. אני רוצה לעשות בתבנית. איזה גודל?
3. להכפיל את הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (17:04 20.10.2016)

היי שלי,
1.לא משנה סוג התפוחים.
2. אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או עגולה 20. קחי בחשבון שאם מכינים בתבנית אחת קשה לחתוך את הקרמבל כי התערובת מתפרקת ולא יציבה. לכן מומלץ יותר להכין בכוסות אישיות.
3. אפשר להכפיל את הכמויות ולהכין בתבנית גדולה יותר (עגולה 24 או מלבנית קטנה 30X20).

חסוי (12:30 20.10.2016)

שלום האם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום חמאה/ מרגרינה?

מתכונים ב-10 דקות (14:00 20.10.2016)

אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.

חסוי (17:04 20.10.2016)

תודה רבה:)

אלון (13:49 16.10.2016)

הי,אפשר להשתמש בפירורי ביסקויטים במקום הקרמבל?

מתכונים ב-10 דקות (14:13 16.10.2016)

היי אלון,
אפשר אבל אני ממליצה לערבב את הפירורים עם אגוזים או שקדים טחונים. אם אתה רוצה שזה ייצא טעים יותר תערבב גם עם חמאה ושמן ותאפה בתנור עד להזהבה קלה.
חג שמח 🙂

דבורי (12:06 5.10.2016)

שלום אפרת.
מה קורה?
יש לי שאלה של מטומטמים, אבל אני אשמח אם תעני לי עליה.
למה בעצם מיועד הקראמבל הזה?
מנה אחרונה? פתיח?
עוגה?
פשטידה?
אל תצחקי לי על השאלה, אני פשוט לא יודעת………

מתכונים ב-10 דקות (12:27 5.10.2016)

היי דבורי,
זה אמור להיות קינוח 🙂 זה בעצם תפוחים שמבשלים אותם קצת עם קינמון וסוכר שיהיו רכים ומתוקים ואז מעל שמים שכבה של פירורי בצק פריכים ואפויים.
וזה בסדר גמור שאת שואלת אם את לא מכירה את זה.

דבורי (16:40 5.10.2016)

יופי, מצוין.
תודה על התגובה, בכל אופן לא כ”כ ניראה לי שאני אכין כי אני ממש לא אוהבת פירות.
כל הסוגים של הקינוחים והעוגות אם יש בהם אפרסקים, משמשים, תפוחים ועוד… אני לא נוגעת בהם.
אולי אני אכין את זה רק למשפחה……לא לחשוב רק על עצמי………

אושרית (04:00 2.10.2016)

היי, האם ניתן להכין זאת כעוגה ולא כמנה אישית? אם כן, מה הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (08:09 2.10.2016)

היי אושרית,
אפשר להכין בתבנית אחת (עגולה 20-22) אבל צריך לקחת בחשבון שהתערובת לא יציבה ומתפרקת בחיתוך.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.