זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 6 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
3 תפוחים (בינוניים-גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
כף גדושה סוכר
כף גדושה סירופ מייפל או דבש
חצי כפית אבקת קינמון
לקראמבל פירורים:
3/4 כוס קמח לבן
3 כפות סוכר
25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות / 25 גרם מרגרינה
3 כפות שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
40 גרם אגוזים/שקדים טחונים (כרבע כוס)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה על אש בינונית ומבשלים את קוביות התפוחים עם כף סוכר וכף מייפל/דבש וקינמון (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואין צורך לשמן לפני את המחבת). מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים אך לא מידי.
-בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הקרמבל – קמח לבן, 3 כפות סוכר, קוביות חמאה, שמן ותמצית וניל. בהתחלה מערבבים עם כף ולאחר מכן מפוררים בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת תערובת בצקית-פירורית אחידה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים (ניתן להכין את תערובת הפירורים מראש ולשמור במקרר עד להכנה).
-יוצקים לתבניות/קעריות אישיות כ-2 כפות מתערובת התפוחים ומעל מפזרים כ-2 כפות מתערובת הפירורים (רצוי להשתמש בתבניות חסינות חום כמו חרסינה או פיירקס).
-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות.
*מגישים חמים או בטמפ’ החדר.
*מומלץ לזלף סירופ מייפל או דבש מעל או להגיש עם כדור גלידת וניל (לגלידת פרווה ניתן להקציף מיכל קצפת צמחית עם 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל + שליש כוס חלב קוקוס או חלב סויה עד לקצפת יציבה. להעביר לתבנית או קופסת פלסטיק סגורה ולהקפיא. להוציא כמה דקות לפני ההגשה על מנת שיפשיר מעט ובעזרת כף גלידה להניח כדור ליד תבנית הקרמבל).
הערה: בדר”כ נהוג להכין את הקרמבל רק עם חמאה ועם כמות גדולה יותר. צמצמתי את כמות החמאה לכמות המינימלית כדי שעדיין ייצא טעים. לא ממליצה לוותר גם על זה 🙂
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- מאפה תפוחים |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים
היי נראה מצוין, בקשר לגלידה.. לשים חלב קוקוס או חלב/קרם קוקוס מרוכז?
עדיף חלב קוקוס רגיל:)
שלום
אפרת רק רציתי לספר לך שנראה לי אין יום שאני לא נכנסת לחפש מתכון שלי לארוחות
ועכשיו בחגים אני כל היום מסתכלת על מתכונים שלך
אין מתכון שלך שהכנתי ויצא בערך
הכל יוצא מושלםםםם
אמא שלי הזהירה אותי שאסור לקחת מגוגל מתכונים אי אפשר לדעת מה מתכון טוב ומה לא
אבל איתך זה באמת מרגיש שלפני שאת מעלה מתכונים את עובדת עלים לשלמות
אז ממש תודה רבה ובאמת את פשוט אלופהה
תודה רבה יקרה❤️❤️
שלום אפרת
האם אפשר להכין בלי קמח, רק עם שקדים טחונים בשביל שיהיה כשר לפסח?
תודה רבה וחג שמח!!
כן אפשר.
חג שמח:)
האם חייב לקלף את התפוח?
תודה
רצוי:)
היי,
ראשית תודה על מתכונים שתמיד מצליחים וטעימים!
רציתי לשאול לגבי הקראמבל תפוחים אם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
תודה רבה
היי מיכל,
לא בטוחה שכדאי להקפיא במקרה הזה. אני חוששת שזה יפגע במרקם ובטעם.
מה אפשר להחליף את החמאה כדי שיהיה פרווה?
אפשר לשים מרגרינה (מבחינת מרקם עדיף) או להוסיף 3-4 כפות שמן.
יצאה כמות יותר גדולה ( תכננתי על 12), אז עשיתי עוד אינגליש קייק. נראה מרשים וטעים
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת
הקראמבל הולך גם עם פקאן טבעי?(אין לי אגוזים..)
כן, גם מצוין.
אפרת שבוע טוב! תודה מהממת, הכנתי כמות כפולה לשבת בתור קינוח ויצא מדהים!!! כולם נהנו גדולים כקטנים!
שילבתי קמח כוסמין מלא בקראמבל והשתמשתי רק בשמן.
אגב הכנתי בקאפקייקס מקרטון צבעוני כמו של סופלה והנוזלים יצאו מלמטה, לכן אם מישהו רוצה להשתמש בחד פעמי ממליצה להשתמש בקאפקייקס מאלומיניום בלבד
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
אגב לגבי התבניות- יש לפעמים תבניות פחות איכותיות שיש בהן פתחים קטנים, יתכן וזה היה המקרה אצלך.
תודה רבה❤ אחלה מתכון! ,הכנתי אותו כבר שלוש פעמים ואני לא מפסיקה לקבל מחמאות!
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף❤
קודם כל תודה על מתכון מוצלח ממש!!!
שאלה -נשאר לי הרבה בצק בינתיים שמרתי במקרר, יש משהו שאפשר לעשות איתו?
או שפשוט ילך לפח וזהו?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
את יכולה להקפיא עד לפעם הבאה שתכיני את המתכון, או עוגה אחרת עם קראמבל(:
בוקר טוב אפרת, במתכון הזה מדובר על מידות של כוס זכוכית עם ידית או כוס מדידה?
תודה מראש 🌸
היי,
בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל. זו יכולה להיות כוס זכוכית לשתייה חמה בנפח המתאים (מצרפת תמונה) וגם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
תודה גדולה אפרת, על עוד מתכון מנצח!!
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊
היי
יש אפשרות לאפות את התפוחים בנפרד ואת הפירורים בנפרד? ואז להרכיב…
היי,
כן, זה אפשרי אך יצא שונה מעט.
אנסה
תודה רבההה
היי
כמה זמן זה נשמר ואיפה?
היי,
הקראמבל יוצא הכי טעים כשאופים אותו באותו יום, לכן אפשר להכין יום לפני ההגשה את הקראמבל עד השלב של האפייה, לשמור במקרר ויום למחרת לאפות.
אם אין אפשרות אפשר לאפות ולשמור במקרר במשך 2-3 ימים, מומלץ לחמם לפני ההגשה.
אני יכולה להכין את הקראמבל בלי לאפות ולשמור במקרר 3 – 4 ימים ואז לאפות?
לא חושבת שזה יהיה מוצלח, 3-4 ימים במקרר ללא אפייה עלולים לפגוע במרקם ובטעם.
אוקיי
ועוד משהו אני רוצה להכין את זה בכוסיות פלסטיק קטנות, אני יכולה לאפות את זה בתבנית גדולה ואז פשוט לחלק לכוסיות או שזה לא ילך טוב?
זה יראה קצת פחות יפה ואסתטי אם תעבירי את הקראמבל לכוסיות, אבל אפשרי.
הי,
האם אפשר רק שמן?
היי ימית,
אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.
כמה מנות כוסות יוצא מזה
היי,
יוצא 6 יחידות בגודל של קעריות חרסינה.
שאלה דחופה
אפשר לעשות בתוך קופסת קרטון או הכססופות החזקות של מאפינס???? אין לי חרסינה
היי,
אפשר להכין גם בתבניות אלומיניום, אבל מומלץ יותר בחרסינה כי האפייה מיטבית בה.
אני המון זמן מכינה את המתכון ויותר לי מעולה, לא הכנתי הרבה זמן, ואני מנסה להכין שוב ויוצא לי בצק! מאוד רטוב. ולא פירורי. מה אני עושה לא נכון ? שמתי 3 כוסות קמח של 1/4, כל אחת 59 מל, אולי זה יותר מידיי?!
היי,
מה הכוונה שכל כוס 59 מ”ל? יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל. אפשר גם למדוד כפי שעשית- להוסיף את הקמח ב-3 פעמים, כל פעם 1/4 כוס.
השתמשתי ב3 כוסות של כוס שמכילה 59 מל, והתוצאה לא אפשרית להכניס לתנור בכלל, הכנסתי למקרר כי אני מקווה שתהיה לך עצה איך להציל את זה 😨 זה רחוק מאוד מלהיות פירורים זה כמו בצק עוגיות
בגלל זה שאלתי למה התכוונת… כוס של 59 מ”ל קטנה הרבה יותר מכוס מדידה בנפח 240 מ”ל, לכן חסר בבצק שלך קמח.
תוסיפי עוד קמח וערבבי ממש מעט רק עד להיווצרות פירורים.
שלום!
האם יש צורך לשים פחות חמאה אם מדוברת בחמאת קוקוס?! יצא לי בצקי
היי,
האם השתמשת בשמן קוקוס מוקשה או שבשני החלקים שלו ללא הפרדה (גם הנוזלי וגם המוצק יותר)?
יחס ההמרה משמן הוא זהה- 1:1, ולחמאה קצת פחות- 4:5.
סה”כ היה צריך לשים 4 כפות שמן קוקוס- 3 כפות נוזלי + כף מוצק.
היי תודה על התשובה! אני משתמשת בשמן רגיל כמו במתכון רק את החמאה רוצה להחליף לחמאת קוקוס, אז פשוט כף חמאת קוקוס לא מומסת?
נכון(:
זה יצא כל כל טעים! מנה אחרונה מושלמת! תודה רבה אפרת !
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
שלום,
אני רוצה להכין את פרורי הקראמבל בלבד כדי להוסיף למוס שוקולד בכוסיות, כמה זמן יהיה צריך לאפות את הפרורים?
ואני רוצה להכין בלי אגוזים
האם יהיה צריך להוסיף עוד קמח או שאפשר פשוט להשמיט?
תודה רבה אתר מצוייןןןן
בנוסף אני רוצה להכין בלי חמאה ובלי מרגרינה
אפשר להוסיף עוד שמן רגיל במקום?וכמה צריך?
פחות כדאי, אבל אפשר לשים כף שמן.
היי,
אפשר לאפות את הפירורים כרבע שעה, ואפשר להשמיט את האגוזים בלי להוסיף קמח.
תודה רבה!!
ואפשר לאפות את הקראמבל בכוסיות חרסינה?
כן, בוודאי🙂
כלומר את מאפה קראמבל התפוחים בשלמותו?
לא הבנתי את השאלה… את מעוניינת לאפות את הפירורים בלבד, נכון?
המתכון מוצלח מאוד מכינה אותו המון
השבוע רוצה לגוון ולהוסיף שזיפים ודובדבנים נראה לך ילך?
יש צורך בבישול
היי רחלי,
ילך מצוין אם אוהבים את הפירות הללו!
גם אותם רצוי לבשל.
תודה רבה
בישלתי את התפוחים ויש המון נוזלים (כנראה התבשל הרבה מדי) האם לסנן מהנוזלים?
אם יש ממש הרבה נוזלים- אפשר לסנן אבל כן להשאיר מעט נוזלים, כדי ששכבת התפוחים תצא עסיסית😊
תודה!
אפרת יקרה, האתר שלך מכיל פרסומות בהגזמה, ממש לא נעים להכנס.
היי אפי,
הפרסומות נחוצות כדי שהאתר ימשיך לפעול וכדי שאתם הגולשים תוכלו ליהנות מהמתכונים באופן חינמי😊
היה ונתקלת במודעה שמסתירה תוכן, או בתכנים בלתי הולמים במודעה- אשמח לשמוע ולטפל בעניין…
זה ילך עם שוקולד? ואם כן, איך?
היי מיכל,
אם אוהבים את השילוב של שוקולד ותפוחים- אפשר להוסיף לשכבת הפירורים כשליש כוס שוקולד צ’יפס, וגם לזלף מעל (לאחר האפייה) שוקולד מומס.😊
תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לבינתים הכנתי בלי ויצא מושלם, פעם הבאה אני אוסיף שוקולד…
תודה!!!!!!
מעולה! שמחה לשמוע😊
הציליני!!!! דחוף!!!!
אולי שמתי יותר שמן
ויצא לי בצק רק ולא פירורי, מה עושים?
זה לא נורא. תוסיפי עוד קצת קמח ותפוררי עם הידיים.
שוב שלום,
אפשר בתבניות קרטון בבקשה?
תודה !
היי דבי,
רצוי להשתמש בתבניות חסינות חום, אבל אם אין לך את יכולה גם בתבניות קרטון.
תודה על המתכונים הנפלאים. מכינה ונהנים כולם. אני רוצה להחליף את הקמח בשבולת שועל. האם את ממליצה? ואם כן מהי הכמות? ואני רוצה לוותר על שמן קנולה, האם אפשר להוסיף שמן קוקוס? אם כן כמה? בתודה מראש שרי
היי שרי 🙂
בקשר לשיבולת שועל לא ניסיתי אבל לדעתי זה יפגע בכל המרקם הפירורי.
בקשר לשמן קוקוס כן, אפשר.
שבוע טוב 🌺
מתכון טעיםם!! מתחסל ברגע
תכלס אין לנו שבת בלי המתכונים שלך…..
היי אסתיף, תודה רבה שמחתי לשמוע😍
בוקר טוב! הכנתי את הקראמבל לשבת והיה מאוד טעים! השתמשתי בקמח כוסמין מלא והכנתי בתבנית 23 כי זה מה שהיה לי. יצא קצת נמוך, פעם הבאה אכפיל כמויות 🙂 תודה רבה על המתכון!
שבוע טוב וחודש טוב ומבורך 🙂
תודה אודליה.
שבוע טוב וחודש טוב ומבורך ❤️
היי אפרת, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
זה אמור לעבוד עם קמחים כמו תמי או “כרגיל”.
תודה אפרת ממש טעים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה איריס
הי אפרת,
תודה על המתכון המאלף שאין שנה שאני מוותרת עליו!
רציתי לשאול איך מפוררים את המרגרינה בבצק.
תמיד אני מסתבכת עם זה.
סליחה אפרת אבל בינתיים יש לי שאלה חדשה…
עשיתי כנ”ל ונשאר לי בצק.
אני יכולה להשתמש בו לפירורים לעוגת תפוחים?
(מהמתכון של ‘עוגת תפוחים פירורים’)?
תודה.
היי רבקה,
מתנצלת, לא הייתי זמינה להשיב עד עכשיו.
אפשר לפורר עם האצבעות.
אפשר להשתמש בבצק לפירורים בעוגת התפוחים.
שנה טובה וחתימה טובה 🙂
תודה.
יש עוד משהו שאפשר לעשות בבצק שנשאר?
אפשר להשתמש בבצק לחיתוכיות ריבה ופירורים או לפזר מעל קינוח כמו בקינוח פירות יער, גבינה ופירורים.
היי, האם ניתן להכין יומיים מראש ולשמור במקרר? ולחמם מעט לפני ההגשה..
היי שני,
זה יוצא הכי טעים כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל מראש עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ובאותו יום לאפות.
אם אין אפשרות אז אפשר לאפות ולשמור במקרר במשך יומיים ולחמם לפני ההגשה.
האם אופים על טורבו?
לא, על חום עליון ותחתון.
תודה.
אני רוצה להשתמש רק בחמאה!מה הכמות הרצויה ל3 כפות שמן?
15 גרם חמאה (סה”כ 40 גרם חמאה לקראמבל).
מכינה כבר בפעם המאה😀
הפעם הוספתי פטל אדום מופשר לאחר בישול התפוחים וכף סוכר נוספת לעידון החמיצות.
השתמשתי בקמח כוסמין שנתן מתיקות נוספת.
משגע!!!! זה הוסיף המון לטעם והזכיר טעמי ילדות ממזרח אירופה.
מומלץ לנסות! תופתעו כמה שזה טעים!
נשמע מעולה 🙂
תודה דינה ושבוע נפלא!
יצא מעולה כרגיל!
(השתמשתי בקמח מלא)
שמחה לשמוע ❤️
מתכון מושלםםם תודה רבה על אתר ומתכונים כל כך מעולים
❤️
שלום אפרת,
תודה רבה על האתר,אני משתמשת בו באופן קבוע!רציתי לשאול עד כמה ימים אפשר לשמור במקרר?וניתן להקפיא?
היי אודליה,
זה יוצא הכי טעים כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל יום לפני עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ויום למחרת לאפות.
אם אין אפשרות אז אפשר לאפות ולשמור במקרר במשך 2-3 ימים ולחמם לפני ההגשה.
לא בטוחה אם כדאי להקפיא, לדעתי זה יפגע במרקם ובטעם.
היי, האם אפשר לאפות בתבנית פאי מתפרקת 26, ואם כן האם צריך להכפיל כמויות?
היי יפעת,
אפשר אבל יש להכפיל כמויות.
וואוווו
יצא פשוט מושלםםםםם.
את אלופה! כל מתכון שלך שאני עושה פשוט יוצא מושלם.
ממש תודה! 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
שלום אפרת
אני רוצה להשתמש בקרמבל למילוי טארטלטים מוכנים
האם לאפות בתבנית גדולה את הקרמבל ואחר כך למלא?
או שאת מציעה אחרת?
כן אפשר לאפות בתבנית, אח”כ לפורר ולהוסיף לטארטלטים.
הכנתי אתמול בתבנית עגולה.
יצא מושלם!
השמשתי ב-50 גרם שקדים טחונים ו-50 גרם אגוזים גרוסים.
יאמי!!!!
נראה מעולה 🙂
תודה דינה
יצא פשוט מעדן!!! עיתי רק עם שמן וקמח כוסמין 70% ויצא סוף הדרך!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי טפרת, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום לבן?
כן (רק אם אין לך קמח רגיל).
הי אפרת,
מתכון מעולה שאני עושה שוב ושוב – תודה!
רציתי לשאול – הכפלתי כמויות ויצא לי בצק לא פירורי (כנראה שמתי מדי הרבה מרגרינה).
עשיתי בצק חדש והקפאתי את הקודם. יש לך אולי להציע לי מתכון אחר שאני יכולה לעשות איתו?
לא נורא אם הבצק לא יצא פירורי. את יכולה להשתמש בו למתכון ולפורר אותו לאחר הפשרה או לגרד אותו בפומפיה.
שלום,
הכנתי את הקרמבל עם קמח קונדיטור והוא יאצ מאד דביק וממש לא פרורי
לזרוק לפח או שאולי יש סיכוי שאחרי האפיה הוא יהפך לפרורים??
תודה רבה
כעקרון לא הייתי ממליצה להשתמש בקמח קונדיטור אבל אם כבר הכנת אז תנסי לאפות יחידה אחת ולראות איך יוצא.
זה יהיה טוב עם מחמרה במקום חמאה??
והאם אפשר להכין את זה עם קמח טירס ללא גלוטן??
תודה רבה
אפשר להכין עם מחמאה.
קמח תירס לא מתאים במקרה הזה.
שלום אפרת,
יש לי רק מקלות קינמון, נתקעתי בלי קינמון טחון… איך את מציעה לי לבשל את התפוחים? אפשרי בכלל?
תודה ושבת שלום
תוסיפי מקל קינמון לתערובת התפוחים (כמובן שלאחר הבישול יש להוציא את המקל).
שבת שלום 🙂
שלום אפרת
אני חייב לציין שבדרך כלל אני לא אוהב קינוחים עם תפוחים אבל…. הפעם הכנתי כי אישתי ביקשה. תאמיני לי היא יודעת מה לבחור… יצא מדהים!!!!
כל כך פשוט וטעים תודה.
נראה מעולה 😍
תודה רואי
אהה שכחתי כוס של 240……….. פשלהההה!!!!
כן זה היה פירורי.. אבל כנארה הבעיה פשוט הייתה הכוס…
תודה רבה!!! אדע לפעם הבאה בעז”ה!!!!!!
שבת שלום ומבורך!!
היי אפרתוש..
הכנתי את זה וזה יצא לא ממש מוכן… הקראמבל לא אפוי ובכלל לא קראנצי מה יכול להיות?
אפיתי כמו שצריך אפילו יותר מהזמן שצריך…
עשיתי עם שמן במקום חמאה כי ראיתי פה בתגובות שזה יוצא מושלם גם בלי חמאה… זה נראה לך הבעיה?
נ.ב
תודה רבה על האתר המופלא שיוצאים ממנו דברים מופלאים ומפליאים!!!!
הקראבל הזהיב?
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
איך המרקם של הקראמבל היה לפני האפיה? פירורי?
???
סורי על החפירה אבל זה די דחוף…
אני אשתמש בתפוח צהוב זה טוב. נכון?
ועל איזה תכנית אפיה??
תודה רבה!!
תפוח צהוב זה בסדר.
חום עליון וחום תחתון.
היי אפרת..
יש מצב לעשות הכל רק עם שמן?
יש מצב לעשות את זה במנגט של מאפין מקרטון בגודל בינוני..?
תודה רבה לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האתר מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!
אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.
אם המנג’ט מקרטון קשיח אז כן.
הכנתי בפעם המי יודע כמה..
ויצא מעולה!
אין על המתכונים שלך.
עשיתי לחג כמה מהם והכל יצא מעולה.
תודה חוה, שמחה לשמוע 💗
מושלם אני מכינה רק עם שמן 6-8 כפות ויוצא צעולה
אפשר גם בתבנית עגולה גדולה לפאי- מרשים ויפה אפילו כתוספת
תודה 🙂
הי
הכנתי קראמבל תפוחים עם שמן והוא יצא קצת יבש
יש לך רעיון איך אפשר להרטיב אותו? איזה סירופ לשפוך מעל?
היי חיה,
בדר”כ לא מרטיבים קראמבל.
החלק העליון אמור להיות יבש ופירורי ובפנים אמור לצאת עסיסי.
הכנתי בפעם השניה.
מעדן אמיתי!!!
תענוג.
תודה אפרת ושבת שלום!
שמחה לשמוע!
תודה רותי ושבת שלום 💜
אפרת היקרה,
האם ניתן לאפות את הקראמבל בתבניות אישיות העשויות אלומיניום?(כמו תבניות ח”פ)
או לחילופין בתבניות נייר אישיות כמו של סופלה?(גם-ח”פ)
תודה לך.
כן אפשר בכל אחת מהתבניות שהצעת.
הי אפרת
תודה רבה על האתר
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן רגיל?
היי שירה,
אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.
היי אפרת, כל המתכון שאני עושה מאתר שלך הכל יוצא לי מושלם. הקרמבל יצא מושלם. תודה לך
שמחה לשמוע!
תודה אילנה 🙂
אפשר לערבב את הבצק פירורים במיקסר? על פולסים
כן אפשר.
היי אפרת
אני רוצה להכין את הקראמבל לשבת בכמות גדולה מאד.
אני מבינה שהוא לא ממש טוב בהקפאה
מתי לדעתך הכי מוקדם אני יכולה להכינו?
תודה רבה
היי רחלי,
זה יוצא הכי מוצלח כשאופים את זה באותו יום לכן אפשר להכין הכל יום לפני עד השלב של האפיה, לשמור במקרר ויום למחרת לאפות.
אם אין אפשרות אז אפשר להכין הכל יום לפני כולל אפיה, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
יצא מושלם!!
תודה תהילה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
קודם כל אני חייבת להודות לך הכנתי החג בלי סוף דברים מהאתר והכל יצא מושלם:
תפו”א עם פטריות, סלט גזר, עוגת מוס, חלות ועוד ועוד אני כבר לא זוכרת הכל אבל לא התחלתי להכין סעודה בלי לחפש
קודם כל משהו חדש מהאתר אין עליך!!
לשאלתי- אפשר להכין את הקרמבל ללא גלוטן עם קמח כרגיל נראה לך יצא טעים?
תודה רחלי, כיף לשמוע 🙂
לדעתי אפשר להכין עם קמח כרגיל אבל לשים כחצי כוס קמח + חצי כוס שקדים או אגוזים טחונים דק.
חג שמח ❤️
הי אפרת. במידה ומכינים את הקראמבל יום קודם, האם לאכסן אותם במקרר?
כן.
תודה רבה! יצא טעים מאוד!!! כל המתכונים שבחרתי להכין עד היום מהאתר הצליחו מאוד! תודה מקרב לב ושנה טובה!
תודה תמר!
שנה טובה ❤️
הכנתי אתמול לראש השנה- הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית 26. יצא מעולה! הגשתי עם גלידת וניל.
תודה על מתכונים מנצחים
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
ממש תודה! לפני כול אירוח זה האתר הראשון שאני פותחת…
שנה טובה
תודה מירב, כיף לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה 🌺
היי הכנתי לפי המתכון שלך ויצא מושלם.תהיתי אם זה משנה איזה תפוחים להשתמש כי חלק אומרים שלקראמבל משתמשים בתפוח הירוק גרני סמית. האם זה באמת משנה?,
ניסיתי את שני הסוגים ויצא טעים בשני המקרים. ממש לא קריטי.
שנה טובה 🌺
הי אפרת
הכנתי את המתכון הזה עשרות פעמים – תמיד הכל מתחסל והילדים מבקשים עוד…
רציתי לדעת אם יש תחליף לאגוזים/שקדים? (אנחנו לא אוכלים אגוזים ושקדים בראש השנה)
תודה
היי מלי,
אפשר להכין בלי האגוזים.
שנה טובה ומתוקה ❤️
היי אפרת,ראשית אתר מקסים מתכונים מעולים והכי כיף שהם קלים ומהירים.
שנית בנוגע לקרמבל אני עשיתי אותו הרבה מאוד פעמים לשבת אלא שהפעם אני רוצה להכין לראש השנה אבל אני מעדיפה לעשות את זה בתחילת שבוע הבא מה שאומר שבוע לפני החג.האם ניתן להקפיא?
תודה!!!
לא בטוחה שכדאי להקפיא במקרה הזה. אני חוששת שזה יפגע במרקם ובטעם.
יום מקסים 🙂
הי אפרת 🙂
אפשר להכין ולקחת ? לא קריטי אם זה לא יהיה חמים?
אפשר להכין במגש גדול במקום מנות אישיות?
היי שני,
לא נורא אם זה לא חמים.
אפשר להכין בתבנית גדולה אבל צריך לקחת בחשבון שיהיה קשה להוציא את הקרמבל כיחידה אחת ולהעביר אותו לכלי אחר. רוב הסיכויים שהוא יתפרק.
יום נפלא 🌷
מתכון מקסים!קל וטעיםםם בדיוק כמו שאני אוהבת
תודה זהבה, שמחה שאהבת 🙂
יצא לי בצק מאד לא ‘פירורי’ אשמח לדעת מה לעשות דחוף!!
הכפלתי כמויות
ניסית לפורר את התערובת מעט עם האצבעות?
היי אפרת,
מתאים לשים סילאן במקום הדבש?
כן אפשר.
תודה רבה על המתכון יצא מעולה פעם שלישית שאני מכינה
שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה.
היי, הכנתי לשבת חתן והכפלתי ב4 ויצא מושלםםםםםםם!!! תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יונית ושבוע טוב!
מתכון פשוט מעולה!! קצרתי מחמאות עליו פעם אחת ועכשיו הוא נכנס למשלוחי מנות שלנו, הבצק של הקראמבל מדוייק!
תודה יצחק 🙂
פורים שמח!
יצא טעים! ואין לי מושג באפייה..
בהחלט הולכת להכין שוב:)
תמונה
מהמם! אלופה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
קינוח מדהים! חיפשתי מתכון שכמות השומן בו לא גבוהה ובכל זאת יהיה בעל טעם עשיר, ובכן זהו המתכון!
כשמזמינים בבתי קפה אכותיים קינוח תפוחים ובצק, כמות הבצק עולה על כמות התפוחים, וזה מעולה… עבור אוהבי הבצק. במתכון הזה היחסיות זהה וזה מופלא👏🏻👏🏻👏🏻
מומלץ ביותר! תודה לך אפרת😃
הערה קטנה: לפרורים הוספתי 100 גר׳ אגוזים ולא 40 גר׳
תודה רביד! נראה מעולה 🙂
שבוע טוב
שבוע טוב ומבורך
מתכון מדויק!! טעים ביותר!!!! טכניקה פשוטה!!! נזלל בשניות!!!
תודה ספיר, שמחה שאהבת 🙂
יצא מושלם וממש פשוט להכנה! תודה 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף.
כמה קאפקייקס נייר כאלו יצאו מהמתכון הרשום בבקשה?
אמורים לצאת כ-6 יחידות.
הי אפרת, תודה על המתכונים המעולים, המוסברים בבהירות רבה!!!
הכנתי עם קמח מלא 80% ויצא מצוין!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חנה.
היי אפרת,
אפשר לוותר על תמצית וניל או שיש תחליף אחר בריא יחסית?
תודה, ענת (בבקשה שלחי תגובה למייל)
היי ענת,
במקום תמצית וניל אפשר להשתמש בשקית סוכר וניל ולהפחית את כמות הסוכר ל-2 כפות. אם אין לך, את יכולה פשוט לוותר.
שלחתי תשובה למייל.
היי קודם כל תודה על כל המתכונים הנהדרים.
עשיתי את המתכון הזה ובגלל שלא אוהבים אצלנו תפוחים אז הכנתי עם ג’לי שמתי בקערית את הקראמבל אפיתי ואחר כך שמתי את הג’לי יצא מושלםם אז ממש תודה רבה אני מאוד נהנת מהאתר המושלם הזה
רעיון מעולה 🙂
תודה תהילה ושבת שלום!
הי תודה על האתר המתכונים שלך תמיד יוצאים טעים , האם אפשר להכין את הקראמבל בתבניות אישיות של פאי (מנירוסטה)
וכן אם אפשר לשים חלק מהבצק לתחתית תודה
אם אלה תבניות אישיות שאפשר להגיש כמו שהן אז אפשר. אם זאת תבנית שקעים מחוברת אז קחי בחשבון שהם מתפרקים כשמנסים לחלץ אותם מהתבנית.
היי, אני צריכה להגיש אותם בכלים חד פעמיים.. האם ניתן לאפות בתחתיות נייר חד פעמיות ולא בזכוכית או כלי עמיד חום?
אם הן מיועדות לאפיה אז כן.
יצא מעולללה!!! קצת מתוק, אבל מושלם!!
תודה שחזרת לעדכן!
היי נשמע ממש טעים
רציתי לשאול מה דעתך אם אשים קמח מלא זה ייצא טוב?
היי ענבל,
אני ממליצה בתור התחלה לשלב בין קמח מלא לקמח לבן. אם יוצא מוצלח אפשר פעם הבאה לנסות להגדיל את כמות הקמח המלא.
חג שמח, הכנתי את הקינוח לפי המתכון שפרסמת, רק שאני צריכה להגיש אותו מחר בצהריים. הכנתי תבניות שקעים עם התפוחים והפירורים, לאחסן בטמ’ חדר או בקירור ומחר לחמם? את השמנת צמחית אוסיף מחר כשאני מגישה.
עדיף בקירור.
שנה טובה 🙂
היי אפרת.
יש לי רק תבניות מאפינס מאלומיניום וזה קצת מוזנח להגיש את זה ככה,
זה אפשרי אחרי האפיה להוציא את הקראמבל מהתבנית ושהוא ישאר שלם?
ואם כן מה כדאי להוסיף כדי שזה יהיה יותר דביק?
תודה המתכונים פשוט אלופים
שנה מתוקה……………………………………………………………………….
היי גיל,
אני לא בטוחה שיהיה אפשר לחלץ את הקרמבל מבלי שהוא יתפרק. הבצק אמור להיות פירורי, לא בטוחה שכדאי להדביק.
אפשר אולי לנסות להוציא בעדינות עם כף ולהעביר לכוס אחרת אבל זה לא יכול לעמוד יציב כמו מאפינס.
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי,
האם אפשר לאפות בתבנית אחת במקום בתבניות אישיות? האם זה משפיע על זמן האפיה? לחילופין אולי אפשר להשתמש בתבנית שקעים? (אין לי תבניות חסינות אש אישיות)
אפשר אבל קחי בחשבון שזה מתפרק בחיתוך. זמן האפיה עשוי להתארך ב5-10 דקות.
תבנית שקעים פחות מתאימה מאחר ויהיה קשה לחלץ את זה מהתבנית (זה מתפרק). אם יש לך תבניות שקעים בודדות מקרטון או אלומיניום אז אפשר להכין בהן.
שנה טובה 🙂
היי
האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס נוזלי בלבד \ללא קנולה
רני רוצה שיהיה פרווה ?
תודה מראש
כן, אפשר.
שנה טובה 🙂
היי
אם אין לי תמצית וניל אפשר להשתמש בסוכר וניל?
כן, אפשר. את יכולה להפחית מכמות הסוכר בהתאם.
תודה רבה
היי, רציתי לשאול אם אני מכין את זה רק לאיש אחד, כלומר קינוח אישי, אז מהן הכמויות? תודה רבה
היי יואב,
כמויות ל1-2 מנות:
תפוח קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
כפית סוכר
כפית סירופ מייפל או דבש
רבע כפית שטוחה אבקת קינמון
לקראמבל פירורים:
רבע כוס קמח לבן
כף סוכר
10 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות
כף שמן
2 טיפות תמצית וניל
כף מלאה אגוזים/שקדים טחונים
שלום !
האם אפשר לאפות/לבשל את הפירורים בנפרד ואת התפוחים בנפרד ואז לקראת הארוחה להרכיב בכוס?
או שכל העניין זה שזה יאפה ביחד ?
תודה רבה
היי אסף,
אפשר, למרות שנראה לי שיותר טעים כשזה נאפה ביחד.
חג שמח 🙂
שלום!
אפשר במקום תפוחים להשתמש באפרסקים ? אם כן אז צריך לשנות משהו במתכון ?
אפשר. אין צורך לשנות דבר.
היי!
אין לי דבש או מייפל… יש משהו שניתן לשים במקום?
בנוסף … איפה צריך לשים סוכר חום? ראיתי שרשום סוכר רגיל
תודה!
היי רותם,
במקום כף מייפל/דבש אפשר לשים כף סוכר חום או לבן + כף מים.
ונכון, צריך לשים סוכר רגיל, לא חום.
חג שמח 🙂
היי 🙂
האם חייב להכין את הקינוח המהמם הזה סמוך להגשה או שניתן לחמם גם כמה שעות אחרי שהוא מוכן?
היי שלי,
מומלץ להכין באותו יום, אין בעיה גם כמה שעות לפני. אפשר לחמם קצת לפני ההגשה.
שבוע נפלא 🙂
טעים מאוד. שאלה אם אני רוצה להשתמש בחמאה במקום השמן כמה חמאה לשים?
זה תוספת של 15 גרם חמאה, סה”כ 40 גרם חמאה.
היי
באיזה קמח עליי להשתמש אם אני רוצה להפוך את המתכון לכשר לפסח?
האם הכמות מתאימה לתבנית פיירקס בקוטר 26 או 24?
היי נטלי,
אולי קמח מצה אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת עד כמה זה יוצא מוצלח.
עדיף להכין באישיות כי בתבנית אחת לא יהיה אפשר לחתוך והתערובת תתפרק. אם בכל זאת את רוצה אני חושבת שהכמות תתאים לתבנית 22.
חג שמח 🙂
תודה רבה על עצתך יצא מצוין!
אגב, חלק אפיתי 35 דק’ בלי שלבים וגם יצא מעולה.
שוב תודה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה אפרת על הנכונות והתשובה!
מאחר ומדובר בפרות לא מבושלים, אולי חייבים 40 דק’?
כיצד אדע כמה קמח לשים? מה אני אמורה לראות כשזה מספיק?
אם אני עושה באישיות, אז כמה זמן פחות?
תודה, תודה ושוב תודה!
אני ממליצה לאפות את הפירות בנפרד כ10 דקות ולאחר מכן לפזר מעל את פירורי הבצק ולהמשיך לאפות בסביבות 20-25 דקות, אם זה בכוסות אישיות. מומלץ רק לשמן את הכוסות לפני.
לגבי כמות הקמח, כשאת מערבבת את הקמח עם יתר החומרים (סוכר חום ומרגרינה) אמורה להתקבל תערובת פירורית. את יכולה לראות את המרקם בתמונה המתחלפת בתחתית המתכון.
בהצלחה 🙂
אפרת, אני שוב רוצה להתייעץ אתך, אפשר?
אני עושה מתכון די דומה ברעיון (ובתי רוצה דווקא את זה!).
תערובת של קרנבריס, תפו”ע ואננס (לא מבושלים), מעליהם תערובת של: כוס קווקר, חצי כוס
קמח, שלוש רבעי כוס סוכר חום ושליש מרגרינה.
שאלתי: אפשר לוותר על הקווקר? יצא טוב באפיה של 40 דקות?
תודה רבה לך!
(זה בסדר כל הייעוץ הזה שלי?)
את יכולה לוותר על הקוואקר אבל אני ממליצה להגדיל את כמות הקמח לכוס אחת לפחות.
לגבי משך האפיה, כעקרון יש לאפות עד להזהבה יפה. זה יכול לקחת בממוצע 30 דקות אם את אופה בתבנית אחת גדולה. אם זה בדר”כ לוקח 40 דקות אז אין בעיה.
וכמובן שאת מוזמנת להתייעץ איתי בכל שאלה 🙂
יצא מעולה!!!
חטיף תפוחי עץ
מצרכים
תפוח עץ ירוק
אופן ההכנה
לחתוך דק דק ולשים בתבנית לאפות שעה וחצי על חום-120 מעלות
בתאבון!!!
תודה על המתכון 🙂
מתכון נפלא!
בדיוק עכשיו הכנתי אותו בפעם הראשונה וזה יצא *כל כך* טוב!
תודה רבה D:
שמחה לשמוע!
תודה זואי 🙂
בוקר אור!
חייבים את שלב המחבת או אפשר ישר לתנור?
אפשר פרי אחר?
האם יש תחליף לשקדים, ולא קואקר?
תודה לך!
היי דבי,
לא כדאי לוותר על שלב המחבת כי זה גם נועד לריכוך הפרי וגם להוסיף לו טעמים.
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר גם עם אגס.
במקום שקדים אפשר כל סוג אחר של אגוזים כמו אגוזי מלך או לוז או קשיו.
יום נפלא 🙂
אפשר גם אפשר לשים בתנור בשלב הראשון רק את התפוחים שטוחים בתבנית גדולה. ואפשר גם עם סילאן במקום סוכר ומייפל.
תודה חפצי 🙂
שלום אפרת,
האם אפשר להכין את הקראמבל ללא האגוזים?
היי שחף,
אפשר להכין בלי האגוזים אבל אני חייבת להגיד שהאגוזים או השקדים משדרגים את זה 🙂
היי! תודה רבה על כל המתכונים, עשיתי כבר כמה וכמה. בנוגע למתכון הספציפי הזה- האם אפשר להשתמש בתבניות מאפינס? והאם אפשר להשתמש בתבניות אלומיניום?
תודה רבה על הכל!
היי רות,
אפשר להשתמש בתבניות מאפינס מקרטון קשיח או אלומיניום.
יום נפלא 🙂
ומה לגבי תבנית מאפינס מסיליקון?
אם אלה תבניות מאפינס בודדות אז בסדר אבל אם זאת תבנית גדולה עם כמה שקעים לא כדאי כי יהיה קשה להוציא את הקרמבל כיחידה אחת ולהעביר אותו לכלי אחר. רוב הסיכויים שהוא יתפרק. לכן עדיף להגיש בכוסות או בתבניות מאפינס אישיות.
כן,כבר הכנתי אתמול, נשמור את זה במקרר. מתכון מוצלח!
תודה רבה ושבת שלום!
שבת שלום 🙂
האם אפשר לשמור את זה במקרר מיום רביעי עד שבת, או שעדיף להקפיא?
היי חני,
כבר אפית את הקרמבל?
אם עדיין לא הכנת אני ממליצה להכין יותר קרוב להגשה, לפחות ממחר כי מדובר בתפוחים וזה גבולי אם הם יהיו טובים עד אז.
בכל מקרה, אני לא בטוחה אם כדאי להקפיא.
מחפשת מנה אחרונה פרווה מרשימה (מאוד) לארוחה של 30 איש שניתן להכין לפני ולהקפיא. על מה את ממליצה?
אשמח בכוסיות קטנות (לשם אפקט הרושם…)
היי גליה,
מצרפת רעיונות לקינוחים שאפשר להכין בכוסות אישיות ולהקפיא:
קינוח ביסקוויטים אישי
מוס שוקולד פרווה
קצפת עם אגוזים
גלידת קרם עוגיות ופצפוצי שוקולד (ניתן להכין גם בכוס)
קינוח קרם גבינה ולוטוס (חלבי)
קינוח שכבות קרם גבינה (חלבי)
יש את הגליליות ממולאות שאמנם הן לא בכוסות אבל הן קוצרות מחמאות.
*יש לינק למתכון עצמו בשם של המתכון.
בהצלחה 🙂
בוקר טוב, האם ניתן להכין את המתכון באישיות מנייר בטוסטר אובן?
יש לי גם תבנית כסף עיגולים, אך כדי שייראה טוב מעדיפה בנייר.
אפשרי?
כן בתאל, אפשר להכין בתבניות אישיות מנייר (בתנאי שזה הנייר קרטון הקשיח ולא הדק והעדין כמו של המנג’טים).
באמת מתכונים טובים. תודה רבה.
כמה שאלות: אפשר להכין בתבניות אישיות מקרטון?
ואפשר להכין ולהקפיא אותם?
היי,
אפשר להכין בתבניות אישיות מקרטון.
לא מומלץ להקפיא.
יום נפלא 🙂
בחג הכנתי ארוחה שלמה ל25 איש לפי המתכונים שלך. יצא מעולה!! זכיתי לכל- כך הרבה מחמאות שלמחרת הכנתי שוב, הפעם לאורחים אחרים… הקרמבל מעולה. אני הגשתי אותו עם כדור גלידה קנויה.
תודה תודה!!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יהודית ויום מקסים 🙂
שלום
חייבת להחמיא על כל המתכונים שיש כאן מעולים.
שאלה נוספת; למה הקראמבל לא יצא לי פירורים?
תןדה
היי קרן,
זה לא יצא פירורים לפני האפיה או אחרי האפיה? איזה מרקם היה לזה?
היי
לא יצא לפני האפייה,ורק ובזמן האפייה במקרה נגעתי עם מזלג אז זה התחיל להתפורר ונהייה קראמבל….מוזר?
השתמשת בחמאה קרה נכון? טוב אם בסוף זה הפך לקראמבל אז זה בסדר.
שלום, שוב אגיד אחלה אתר!!!
יש לי שאלות:
1. איזה סוג תפוחים? חמוצים?
2. אני רוצה לעשות בתבנית. איזה גודל?
3. להכפיל את הכמויות?
היי שלי,
1.לא משנה סוג התפוחים.
2. אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או עגולה 20. קחי בחשבון שאם מכינים בתבנית אחת קשה לחתוך את הקרמבל כי התערובת מתפרקת ולא יציבה. לכן מומלץ יותר להכין בכוסות אישיות.
3. אפשר להכפיל את הכמויות ולהכין בתבנית גדולה יותר (עגולה 24 או מלבנית קטנה 30X20).
שלום האם אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום חמאה/ מרגרינה?
אפשר לשים במקום החמאה עוד 3-4 כפות שמן אבל זה יוצא יותר פריך ומוצלח עם חמאה.
תודה רבה:)
הי,אפשר להשתמש בפירורי ביסקויטים במקום הקרמבל?
היי אלון,
אפשר אבל אני ממליצה לערבב את הפירורים עם אגוזים או שקדים טחונים. אם אתה רוצה שזה ייצא טעים יותר תערבב גם עם חמאה ושמן ותאפה בתנור עד להזהבה קלה.
חג שמח 🙂
שלום אפרת.
מה קורה?
יש לי שאלה של מטומטמים, אבל אני אשמח אם תעני לי עליה.
למה בעצם מיועד הקראמבל הזה?
מנה אחרונה? פתיח?
עוגה?
פשטידה?
אל תצחקי לי על השאלה, אני פשוט לא יודעת………
היי דבורי,
זה אמור להיות קינוח 🙂 זה בעצם תפוחים שמבשלים אותם קצת עם קינמון וסוכר שיהיו רכים ומתוקים ואז מעל שמים שכבה של פירורי בצק פריכים ואפויים.
וזה בסדר גמור שאת שואלת אם את לא מכירה את זה.
יופי, מצוין.
תודה על התגובה, בכל אופן לא כ”כ ניראה לי שאני אכין כי אני ממש לא אוהבת פירות.
כל הסוגים של הקינוחים והעוגות אם יש בהם אפרסקים, משמשים, תפוחים ועוד… אני לא נוגעת בהם.
אולי אני אכין את זה רק למשפחה……לא לחשוב רק על עצמי………
היי, האם ניתן להכין זאת כעוגה ולא כמנה אישית? אם כן, מה הכמויות?
היי אושרית,
אפשר להכין בתבנית אחת (עגולה 20-22) אבל צריך לקחת בחשבון שהתערובת לא יציבה ומתפרקת בחיתוך.