שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 7-9 גביעים קטנים

סוג: פרווה

מצרכים:

1 מיכל קצפת צמחית (250 גרם)

1 כפית אבקת נס קפה

1 כפית אבקת סוכר

 60 גרם (כ- 2/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים




אופן הכנה:

-מקציפים את הקצפת עם אבקת הסוכר והנס קפה עד לקבלת קצפת יציבה.

-מניחים שכבה של אגוזים קצוצים בתחתית הגביע ועליו יוצקים את הקצפת. מפזרים מעל מעט אגוזים קצוצים.

-מכניסים למקרר או למקפיא ל-3 שעות לפחות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קינוח ביסקוויטים אישי (פרווה)קינוח ביסקוויטים אישי (פרווה)
סורבה סורבה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מרדכי רפאל סרוסי (20:32 20.04.2022)

אפשר לשים במקום הנס קפה אבקה להכנת שוקו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 20.04.2022)

היי,
עדיף לוותר על נס קפה ולא להוסיף שוקולית(:

avatar
רוני (13:51 26.03.2021)

היי עשיתי עם שמנת מתוק וזה לא מתקצף לי😘😪

avatar
רוני (13:52 26.03.2021)

*מתוקה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:43 26.03.2021)

היי רוני,
השתמשת בשמנת מתוקה 32%/38%? והקצפת במיקסר? יכול להיות שהשמנת מתוקה לא הייתה קרה? כשזה לא קר לא נהיית קצפת.
תנסי להכניס את הקערה עם הקצפת למקפיא ל-5 דקות בערך שיתקרר ואז תקציפי שוב.
את יכולה גם לנסות אחרי הקירור להוסיף כף-שתיים של אינסטנט פודינג, אולי זה יעזור לקצפת להתייצב.

avatar
נועה (17:14 29.12.2020)

אפשר להכין כמה ימים מראש ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 29.12.2020)

אפשר 🙂

avatar
עדי (15:18 1.10.2020)

שלום אפרת,
אני משתמשת במתכונים שלך המווון והם פשוט נפלאים!!
האם ניתן להמיר את האבקת סוכר בסוכר?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 1.10.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
shishi (22:09 16.05.2019)

היי אפרת יקרה,
אני מכינה את הקצפת הזאת ובא לי לשים שוקולד מגורר מלמעלה במקום אגוזים,
מה את אומרת? זה יהיה טעים? ואם כן – לשים את השוקולד המגורר סמוך להגשה או אפשר
כשאני שמה את הקצפת בכוסות, לפני הקירור?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 17.05.2019)

כן יהיה טעים.
אפשר לשים את השוקולד כבר בהתחלה.

avatar
shishi (23:36 20.04.2019)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון הזה וקניתי קצפת צימחית בשביל זה,
אבל אין לי אבקת נס קפה, אפשר לשים גרגירי קפה?
או אולי למהול גרגירי קפה עם קצת מים? (כמו שמכינים קפה ואז זה יימס)
מה את אומרת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 21.04.2019)

היי 🙂
כן, אני חושבת שאפשר להמיס קפה מגורען עם 2-3 כפות מים ולהוסיף לקצפת.
בגלל שהקפה המגורען יותר חזק בטעם מאבקת נס קפה שימי בסביבות כפית שטוחה.

avatar
shishi (15:31 23.04.2019)

תודה רבה!
הכנתי כמו שכתבת עם הקפה ויצא מעלף!!
הכנתי כמות כפולה ואכלו את הכל וביקשו עוד, איזה כיף!
כ”כ קל להכין וכ”כ טעים!
חג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 23.04.2019)

שמחה לשמוע!
תודה לך וחג שמח 🌺

avatar
הדס (13:06 19.09.2017)

היי .כשמקציפים אפשר להוסיף 1/3 כוס מים ? כדי שהקינוח ייצא יותר אורירי ??ופחות עם טעם לוואי של השמנת הפרווה ???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 19.09.2017)

היי הדס,
על כל מיכל שמנת (250 מ”ל) אפשר להוסיף רבע כוס מים קרים. אם שמים יותר מידי מים זה עלול לפגוע בהקצפה.
שנה טובה 🙂

avatar
גדא (10:46 25.04.2015)

שלום יש לי שאלה אליך אני רוצה להכין קינוח מ קצפת ופירוריים זה אפשריי ואיך מכינים? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:04 25.04.2015)

היי גדא,
אפשרי בהחלט 🙂
אפשר להכין באותו אופן של המתכון הזה- פשוט במקום אגוזים לשים פירורי ביסקוויטים.
אפשרות אחרת היא לעשות את התחתית יותר יציבה ולהוסיף לה חמאה מומסת. לפורר כ-100 גרם ביסקוויטים ולערבב עם 40 גרם חמאה מומסת ולהדק בתחתית הכוס, מעל לשים קצפת ומעל הקצפת לפזר ביסקוויטים מפוררים או שוקולד מגורד.

avatar
קטיה (19:31 31.03.2015)

שאלה: האם הכוונה היא לקצפת צמחית בבקבוק ( כזאת שכבר מוכנה) או שהכוונה היא לשמנת צמחית שצריך להקציף כדי שתצא קצפת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:55 31.03.2015)

היי קטיה,
הכוונה לשמנת צמחית (נוזלית) שצריך להקציף.
חג שמח 🙂

avatar
נטלי (15:28 11.09.2014)

היי, אפשר להוסיף ליקר קפה לקצפת בנוסף לכל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 11.09.2014)

הי נטלי,
אפשר בהחלט אם את רוצה להדגיש את הטעם 🙂

avatar
יסמין (17:08 27.05.2014)

מתכון קליל ומעולה, אירחתי מספר חברים לעל האש וכתוספת לקינוחים נוספים שהכנתי הגשתי גם את הקינוח הזה. לשידרוג אני מציעה לשים בתחתית הגביעים יחד עם האגוזים מייפל וגם מעל הקצפת.. יצא מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 27.05.2014)

הי יסמין, תודה על השיתוף 🙂

avatar
מיכל (11:26 27.11.2013)

היי יש לך הצעה לגבי שינויי הטעם הלואי של הקצפת הצמחית שאני לא מוסיפה לה כלום, נטו קצפת צמחית ,
( גם אם מוסיפים אינסטנט פודינג, יש עדיין טעם לואי )
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:45 27.11.2013)

היי מיכל, תנסי לשים בנוסף ל- 250 מ”ל קצפת צמחית, 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל, 1/3 כוס חלב קוקוס ו-2 טיפות תמצית וניל. זה לא יעלים את טעם הלוואי לגמרי אבל זה בהחלט יטשטש אותו.

avatar
מיכל (12:52 26.11.2013)

היי עוד שאלה לי אפשר לקרמל את האגוזים. ואיך ?שיהיה יותר טעים ,
ואפשר להוסיף פירורי בסקביט ואיך ? וכמויות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:32 26.11.2013)

היי, את יכולה לקרמל את האגוזים אך קחי בחשבון שהאגוזים עלולים להידבק זה לזה. לדעתי פתרון יותר קל מזה הוא להשתמש באגוזי פקאן מסוכרים (שקונים מוכן) ולקצוץ אותם. יוצא מעולה ביחד עם הקצפת.
לגבי שילוב של פירורי הביסקוויטים, ניתן ל”שחק” עם זה לפי בחירתך: אפשר לערבב את פירורי הביסקוויט יחד עם האגוזים, ניתן לפזר פירורי ביסקוויט מעל. ניתן להניח בתחתית שכבת אגוזים, ליצוק מעט קצפת ושכבה שנייה פירורי ביסקוויט ושוב קצפת. כל שילוב שתבחרי ייצא טעים.

avatar
מיכל (12:49 26.11.2013)

היי שאלתי לקצפת הצמחית יש טעם לואי מודגש, איך אפשר להפיג את הטעם הלואי , משתמשת בקצפות של תנובה בלבד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 26.11.2013)

היי מיכל, אכן לקצפת צמחית יש טעם לוואי לכן המתכון הזה מומלץ הרבה יותר בגרסה החלבית שלו. לצערי במתכון הזה לא ניתן לשלב עם הקצפת משהו שיפיג את הטעם, שלא בדומה למוס שוקולד ששם השוקולד מסייע לשיפור הטעם ומטשטש את טעם הלוואי.

avatar
רחלי (16:12 17.09.2013)

כמה גביעים יוצאים בערך??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 17.09.2013)

בערך 7-9 גביעים, תלוי בגודל הגביע ובכמות שאת שמה בכל גביע. חג שמח

לקריאת כל התגובות