זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 7-9 גביעים קטנים
סוג: פרווה
מצרכים:
1 מיכל קצפת צמחית (250 גרם)
1 כפית אבקת נס קפה
1 כפית אבקת סוכר
60 גרם (כ- 2/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
-מקציפים את הקצפת עם אבקת הסוכר והנס קפה עד לקבלת קצפת יציבה.
-מניחים שכבה של אגוזים קצוצים בתחתית הגביע ועליו יוצקים את הקצפת. מפזרים מעל מעט אגוזים קצוצים.
-מכניסים למקרר או למקפיא ל-3 שעות לפחות.
ראו גם
אפשר לשים במקום הנס קפה אבקה להכנת שוקו?
היי,
עדיף לוותר על נס קפה ולא להוסיף שוקולית(:
היי עשיתי עם שמנת מתוק וזה לא מתקצף לי😘😪
*מתוקה
היי רוני,
השתמשת בשמנת מתוקה 32%/38%? והקצפת במיקסר? יכול להיות שהשמנת מתוקה לא הייתה קרה? כשזה לא קר לא נהיית קצפת.
תנסי להכניס את הקערה עם הקצפת למקפיא ל-5 דקות בערך שיתקרר ואז תקציפי שוב.
את יכולה גם לנסות אחרי הקירור להוסיף כף-שתיים של אינסטנט פודינג, אולי זה יעזור לקצפת להתייצב.
אפשר להכין כמה ימים מראש ולהקפיא?
אפשר 🙂
שלום אפרת,
אני משתמשת במתכונים שלך המווון והם פשוט נפלאים!!
האם ניתן להמיר את האבקת סוכר בסוכר?
תודה רבה
כן אפשר 🙂
היי אפרת יקרה,
אני מכינה את הקצפת הזאת ובא לי לשים שוקולד מגורר מלמעלה במקום אגוזים,
מה את אומרת? זה יהיה טעים? ואם כן – לשים את השוקולד המגורר סמוך להגשה או אפשר
כשאני שמה את הקצפת בכוסות, לפני הקירור?
תודה.
כן יהיה טעים.
אפשר לשים את השוקולד כבר בהתחלה.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון הזה וקניתי קצפת צימחית בשביל זה,
אבל אין לי אבקת נס קפה, אפשר לשים גרגירי קפה?
או אולי למהול גרגירי קפה עם קצת מים? (כמו שמכינים קפה ואז זה יימס)
מה את אומרת?
היי 🙂
כן, אני חושבת שאפשר להמיס קפה מגורען עם 2-3 כפות מים ולהוסיף לקצפת.
בגלל שהקפה המגורען יותר חזק בטעם מאבקת נס קפה שימי בסביבות כפית שטוחה.
תודה רבה!
הכנתי כמו שכתבת עם הקפה ויצא מעלף!!
הכנתי כמות כפולה ואכלו את הכל וביקשו עוד, איזה כיף!
כ”כ קל להכין וכ”כ טעים!
חג שמח!
שמחה לשמוע!
תודה לך וחג שמח 🌺
היי .כשמקציפים אפשר להוסיף 1/3 כוס מים ? כדי שהקינוח ייצא יותר אורירי ??ופחות עם טעם לוואי של השמנת הפרווה ???
היי הדס,
על כל מיכל שמנת (250 מ”ל) אפשר להוסיף רבע כוס מים קרים. אם שמים יותר מידי מים זה עלול לפגוע בהקצפה.
שנה טובה 🙂
שלום יש לי שאלה אליך אני רוצה להכין קינוח מ קצפת ופירוריים זה אפשריי ואיך מכינים? תודה
היי גדא,
אפשרי בהחלט 🙂
אפשר להכין באותו אופן של המתכון הזה- פשוט במקום אגוזים לשים פירורי ביסקוויטים.
אפשרות אחרת היא לעשות את התחתית יותר יציבה ולהוסיף לה חמאה מומסת. לפורר כ-100 גרם ביסקוויטים ולערבב עם 40 גרם חמאה מומסת ולהדק בתחתית הכוס, מעל לשים קצפת ומעל הקצפת לפזר ביסקוויטים מפוררים או שוקולד מגורד.
שאלה: האם הכוונה היא לקצפת צמחית בבקבוק ( כזאת שכבר מוכנה) או שהכוונה היא לשמנת צמחית שצריך להקציף כדי שתצא קצפת?
היי קטיה,
הכוונה לשמנת צמחית (נוזלית) שצריך להקציף.
חג שמח 🙂
היי, אפשר להוסיף ליקר קפה לקצפת בנוסף לכל?
הי נטלי,
אפשר בהחלט אם את רוצה להדגיש את הטעם 🙂
מתכון קליל ומעולה, אירחתי מספר חברים לעל האש וכתוספת לקינוחים נוספים שהכנתי הגשתי גם את הקינוח הזה. לשידרוג אני מציעה לשים בתחתית הגביעים יחד עם האגוזים מייפל וגם מעל הקצפת.. יצא מעולה!
הי יסמין, תודה על השיתוף 🙂
היי יש לך הצעה לגבי שינויי הטעם הלואי של הקצפת הצמחית שאני לא מוסיפה לה כלום, נטו קצפת צמחית ,
( גם אם מוסיפים אינסטנט פודינג, יש עדיין טעם לואי )
תודה
היי מיכל, תנסי לשים בנוסף ל- 250 מ”ל קצפת צמחית, 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל, 1/3 כוס חלב קוקוס ו-2 טיפות תמצית וניל. זה לא יעלים את טעם הלוואי לגמרי אבל זה בהחלט יטשטש אותו.
היי עוד שאלה לי אפשר לקרמל את האגוזים. ואיך ?שיהיה יותר טעים ,
ואפשר להוסיף פירורי בסקביט ואיך ? וכמויות.
היי, את יכולה לקרמל את האגוזים אך קחי בחשבון שהאגוזים עלולים להידבק זה לזה. לדעתי פתרון יותר קל מזה הוא להשתמש באגוזי פקאן מסוכרים (שקונים מוכן) ולקצוץ אותם. יוצא מעולה ביחד עם הקצפת.
לגבי שילוב של פירורי הביסקוויטים, ניתן ל”שחק” עם זה לפי בחירתך: אפשר לערבב את פירורי הביסקוויט יחד עם האגוזים, ניתן לפזר פירורי ביסקוויט מעל. ניתן להניח בתחתית שכבת אגוזים, ליצוק מעט קצפת ושכבה שנייה פירורי ביסקוויט ושוב קצפת. כל שילוב שתבחרי ייצא טעים.
היי שאלתי לקצפת הצמחית יש טעם לואי מודגש, איך אפשר להפיג את הטעם הלואי , משתמשת בקצפות של תנובה בלבד.
היי מיכל, אכן לקצפת צמחית יש טעם לוואי לכן המתכון הזה מומלץ הרבה יותר בגרסה החלבית שלו. לצערי במתכון הזה לא ניתן לשלב עם הקצפת משהו שיפיג את הטעם, שלא בדומה למוס שוקולד ששם השוקולד מסייע לשיפור הטעם ומטשטש את טעם הלוואי.
כמה גביעים יוצאים בערך??
בערך 7-9 גביעים, תלוי בגודל הגביע ובכמות שאת שמה בכל גביע. חג שמח