שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

כוס עדשים ירוקות מבושלות (רכות למאכל)

3/4 כוס פירורי לחם

1 בצל

4 שיני שום

חצי כוס עלי פטרוזיליה

1 גזר

2 כפות גדושות רסק עגבניות

ביצה

1 כף שמן קנולה

תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון

אופן הכנה:

-שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

-יוצקים כדורים ומשטחים לקציצות.

-מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור 200 מעלות כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש עם טחינה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קורנפלקס מצופה שוקולד
פלאפל ביתי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
רותי (22:42 21.03.2020)

היי אפרת,
אפשר לטגן ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 21.03.2020)

היי רותי,
צריך לנסות ולראות אם זה לא מתפרק בטיגון.
אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף ביצה נוספת.

Avatar
שני (13:26 25.12.2019)

אפשר להכין עם עדשים כתומות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 25.12.2019)

יש באתר מתכון לקציצות עדשים כתומות.

Avatar
AYALA5250 (17:16 5.12.2019)

היי
יש אפשרות להכין עם עדשים שחורות?
קניתי עדשים שחורות ואני מחפשת משהו טעים להכין איתם ולא סלט.
ואני חייבת להגיד שאני צמודה לאתר שלך בכל במטבח בזכותך התחלתי לבשל ולאפות יותר, אין על המתכונים שלך😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 5.12.2019)

אני חושבת שכן.
וכיף לשמוע ❤️

Avatar
רעות (08:16 3.12.2019)

היי,

יש לי עדשים ירוקות של סנפרוסט, צריך לעשות איתן משהו?
ואין לי גזר, זה קריטי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 3.12.2019)

היי רעות,
לא תמיד העדשים הקפואות מבושלות לגמרי לכן כדאי לשים בתוך סיר קטן עם מים רותחים ולבשל עד לריכוך מוחלט (כדאי לטעום).
במקום גזר אפשר לשים תפו"א קטן.

Avatar
רעות (22:05 10.12.2019)

תודה, בסוף עשיתי עם גזר, יצא מעולה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 11.12.2019)

מעולה 🙂

Avatar
חני (19:09 19.08.2019)

היי
המתכון נראה מהמם
איך יודעים אם העדשים כבר מוכנות למאכל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:41 19.08.2019)

היי חני,
יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה, עד שהן נעשות רכות (כדאי לטעום אותן).

Avatar
מרים (14:39 6.08.2019)

שלום אפרת. אפשר לשים קמח חומוס במקום פרורי לחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:38 7.08.2019)

לא ניסיתי אבל אם את שמה אז לא הרבה. תתחילי בשליש כוס.

Avatar
ציפי (13:44 14.07.2019)

יש מצב בלי הפיטרוזיליה? תודה על המתכונים המוצלחים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 14.07.2019)

אפשר למרות שזה מוסיף טעם.

Avatar
רותם (11:31 24.12.2018)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון וחזק לי רסק
האם הוא קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 24.12.2018)

היי רותם,
אפשר להכין בלי הרסק.

Avatar
ספיר (11:00 20.08.2018)

שלום,
אפשרי להשתמש ללא ביצה?ואם אין מעבד מזון אפשר בבלנדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 20.08.2018)

אם התערובת מספיק יציבה אפשר לוותר על הביצה.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר בבלנדר.

Avatar
אביה (16:04 10.10.2017)

כמה זה כוס עדשים – הכוונה כוס לפני בישול או אחרי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 10.10.2017)

הכוונה לכוס עדשים שהן כבר מבושלות.

Avatar
מיכל (11:58 2.07.2018)

כמה זמן להשרות וכמה זמן לבשל את העדשים הירוקות?
אפשר לא לשים ביצים בתוך המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 2.07.2018)

להשרות כחצי שעה לפחות. לבשל 30-40 דקות, עד לריכוך.
לא בטוחה אם התערובת תהיה מספיק יציבה בלי ביצה.

Avatar
מיכל (17:49 2.07.2018)

אפשר לאחד בדרך אחרת בלי ביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 2.07.2018)

יכול להיות שהתערובת כן תהיה יציבה בגלל שטוחנים את העדשים. אם היא מתפרקת אפשר להוסיף תפו"א מעוך לפירה.

Avatar
אתי (11:25 29.08.2017)

שלום,
אין לי מעבד מזון או בלנדר… יש אפשרות לטחון בצורה אחרת?
תודה

Avatar
אתי (11:29 29.08.2017)

ועוד שאלה- עדשים ירוקות, צריך להשרות ולבשל חצי שעה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 29.08.2017)

היי אתי,
נכון, עדשים ירוקות יש להשרות ולבשל כחצי שעה.
יכול להיות שאפשר לגרד את הירקות אבל אני לא בטוחה עד כמה הקציצות יהיו יציבות. אולי אפשר לפתור את זה על ידי הוספת ביצה נוספת. חשוב רק לסחוט את הירקות מנוזלים לאחר הגירוד בפומפיה.

Avatar
רינת (09:08 11.08.2017)

את הגזר שמים כמו שהוא במעבד או לבשל קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 11.08.2017)

כן, אין צורך לבשל קודם.

Avatar
רינת (21:26 10.08.2017)

המתכון נשמע טעים מאוד. אני רוצה להכין כמות כפולה, אפשר להקפיא? כמה קציצות זה בערך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:40 10.08.2017)

היי רינת,
זה יוצא בסביבות 8-10 קציצות מהכמות שבמתכון, תלוי בגודל שמכינים אותן.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
אם זו הפעם הראשונה שאת מכינה אני ממליצה קודם להכין את הכמות לפני המתכון.

Avatar
משה (13:07 17.06.2017)

מתכון מוצלח. יוצא קצת דומה לכדורי פלאפל. אהבנו.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:30 17.06.2017)

תודה משה, שמחה שאהבתם 🙂

Avatar
שרית (09:44 20.06.2016)

שלום.יש אפשרות להשתמש בעדשים כתומות?מה זאת אומרת צריך לבשל את העדשים קודם?
תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:24 20.06.2016)

היי שרית,
הכוונה שיש לבשל את העדשים קודם במים רותחים עד שהן מתרככות (בישול של 20-30 דקות, תלוי בסוג העדשים).
אני חושבת שאת יכולה להשתמש בעדשים כתומות ואם כן אני אפילו ממליצה לא לטחון במעבד מזון אלא לגרד את הירקות בפומפיה ולערבב עם העדשים ויתר החומרים (אפשר להפחית את כמות הרסק לכף אחת).
בהצלחה ויום נפלא 🙂

Avatar
כ (12:33 1.06.2016)

היי, אפשר לערבב את הכל ידנית ולא במעבד מזון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:49 1.06.2016)

היי,
אני מניחה שאפשר לגרד בפומפיה דקה את הבצל, השום, הגזר ולקצוץ דק את הפטרוזליה ואז לערבב עם שאר החומרים.
אם במקרה התערובת מתפרקת עש להוסיף ביצה נוספת.
בהצלחה 🙂

Avatar
צילה (14:04 1.05.2016)

האם ניתן לשים רק טחינה במקום ביצה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:38 1.05.2016)

היי צילה,
זה תלוי, אם התערובת מחזיקה ולא מתפרקת אז אין בעיה לוותר על הביצה.
שבוע מקסים 🙂

Avatar
צילה (13:46 10.04.2016)

קציצות מעולות. אני עושה אותן כל הזמן בכמה שינויים. במקום פירורי לחם אני שמה קוואקר. אני עושה כמות כפולה ושמה ביצה אחת ו-2 כפות טחינה גולמית. יוצא ממש נהדר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:25 10.04.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה צילה ושבוע נפלא!

Avatar
נעמי (18:52 19.07.2015)

טעים מאוד 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:01 19.07.2015)

תודה נעמי, שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.