שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס עדשים ירוקות מבושלות (רכות למאכל)

3/4 כוס פירורי לחם

1 בצל

4 שיני שום

חצי כוס עלי פטרוזיליה

1 גזר

2 כפות גדושות רסק עגבניות

ביצה

1 כף שמן קנולה

תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון

אופן הכנה:

-שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

-יוצקים כדורים ומשטחים לקציצות.

-מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור 200 מעלות כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש עם טחינה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קורנפלקס מצופה שוקולדקורנפלקס מצופה שוקולד
פלאפל אפוי פלאפל אפוי

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רבקה (22:43 14.10.2021)

היי אפרת ,
אין לי פירורי לחם אפשר לשים במקום הפירורי לחם פרוסות לחם ? זה ישנה את הטעם? תודה:)

מתכונים ב-10 דקות (23:07 14.10.2021)

היי,
אפשר להמיר את פירורי הלחם בקוואקר, או לטחון במעבד מזון פרוסות לחם לפירורים ולהשתמש ב 3/4 כוס.

אושרית (20:37 5.08.2021)

אפרת המקסימה – אני לא צמחונית ולא בדיאטה אבל עוד מתכון טעים פשוט ומוצלח ,בקיצור כמו תמיד, תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (00:37 6.08.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה אושרית😊

מיכל (20:26 10.04.2021)

הי אפרת, יש לי עדשים שחורות וכתומות. מה עדיף? והאם לשים במעבד גם את הביצה, השמן והרסק?

מתכונים ב-10 דקות (22:15 10.04.2021)

היי מיכל,
אני חושבת שאת יכולה להשתמש בעדשים כתומות ואם כן אני אפילו ממליצה לא לטחון במעבד מזון אלא לגרד את הירקות בפומפיה ולערבב עם העדשים ויתר החומרים (אפשר להפחית את כמות הרסק לכף אחת).
אם את מעדיפה להכין עם עדשים שחורות אפשר להכין כרגיל, לשים הכל במעבד מזון.
בהצלחה!

גילי (17:11 29.03.2021)

חג שמח אפרת, אפשר להכין לחג עם קמח מצה? תודה. גילי

מתכונים ב-10 דקות (18:04 29.03.2021)

היי גילי,
לא ניסיתי כך שלא יודעת אם זה יהיה מוצלח.
עדיף להכין עם פירורי לחם כשרים לפסח…😊

חן (13:49 24.01.2021)

כמה שאלות:
1. להשרות עדשים ללילה או לכמה זמן?
2. אפשרי להחליף את הפירורי לחם בקוואקר?
3. חייב לטחון הכל? אין לי מעבד מזון.

מתכונים ב-10 דקות (14:10 24.01.2021)

היי חן,
1.את העדשים יש להשרות לילה ואז יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה, עד שהן נעשות רכות (כדאי לטעום אותן).
2.אפשר לשים קוואקר במקום פירורי לחם.
3.אני מניחה שאפשר לגרד בפומפיה דקה את הבצל, השום, הגזר ולקצוץ דק את הפטרוזליה ואז לערבב עם שאר החומרים.
אם במקרה התערובת מתפרקת עש להוסיף ביצה נוספת.
בהצלחה 🙂

חן (14:15 24.01.2021)

ניתן לוותר על הביצה לגמרי? ואם כן מה להוסיף במקום?
200 מעלות זה לא יותר מדי?
לא צריך לשמן את הקציצות או להפוך בזמן האפייה?

מתכונים ב-10 דקות (14:32 24.01.2021)

היי חן,
אם התערובת מספיק יציבה אפשר לוותר על הביצה.
200 מעלות זה בסדר, לא יותר מדי.
אין צורך בשמן ולא להפוך בזמן האפייה.

חן (14:20 24.01.2021)

עם מה כדאי לאכול את זה אם אני מתכננת על זה לארוחת צהריים? אולי אורז/חזה עוף? סלט ירקות? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:33 24.01.2021)

היי חן,
אפשרי עם אורז, בורגול או סלט ירקות.
בהצלחה ובתאבון

חן (11:28 25.01.2021)

3/4 כוס קוואקר זה לא הרבה לתערובת? הכוונה לכוס זכוכית עם ידית נכון?

מתכונים ב-10 דקות (11:34 25.01.2021)

היי, זה לא הרבה. בכל מקרה אפשר להתחיל בחצי כוס.
וכן הכוונה לכוס זכוכית עם ידית.

חני ה (16:30 3.11.2020)

הי, יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך! תודה
שאלה- האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי אפיה?

מתכונים ב-10 דקות (19:14 3.11.2020)

היי חני,
תודה רבה! שמחה לקרוא שאת נהנת♥
אין בעיה להקפיא את הקציצות לאחר האפייה.

———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il

שיר (17:07 16.08.2020)

היי, האם אפשר להחליף את הברז בפתוח אדמה , או בירק אחר? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:17 17.08.2020)

הכוונה להחליף את הגזר?
אם כן, אפשר תפו”א.

שושי (14:24 22.07.2020)

הי זכרתי שיש לי עדשים ירוקות מוכנות קפואות וגיליתי שזה שעועית ירוקה.
אפשר להחליף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:10 22.07.2020)

לא בטוחה אם שעועית ירוקה תתאים במקרה הזה אבל יש הרבה מתכונים אחרים עם שעועית ירוקה. מצורף לינק- שעועית ירוקה מתכונים.

איילת (00:40 9.07.2020)

תודה על המתכון. 2 שאלות:
1. אפשר לטחון בבלנדר מוט?
2. לגרסה ללא גלוטן, במה עדיף להחליף את הפירורי לחם: בפירורי לחם ללא גלוטן, בקמח כרגיל או בקמח חומוס?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 9.07.2020)

1. אפשר אבל זה ייצא יותר עיסתי (כי בלנדר מוט מוט טוחן למחית). אולי אפשר לטחון רק את העדשים ואת הגזר והבצל לגרד בפומפיה דקה.
2. אני חושבת שעדיף פירורי לחם ללא גלוטן.

ענת (19:19 23.06.2020)

כמה כוסות עדשים צריך לבשל בשביל כוס עדשים מבושלות…? או שזה 1:1

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:09 23.06.2020)

לדעתי חצי כוס אבל את יכולה לבשל כוס שלמה ואם יוצא יותר מידי להקפיא לפעם הבאה.

זיוית בן - שיטרית (11:39 22.06.2020)

היי אפרת, אשמח לקבל מתכון לרוטב שמתאים לקציצות הנ”ל.
תודה רבה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:29 22.06.2020)

היי זיוית,
לא ניסיתי להכין את הקציצות האלה ברוטב אבל אני מניחה שרוטב אדום רגיל יתאים.
לדוג’ הרוטב שבמתכון הזה- קציצות טופו ברוטב.

זיוית (08:18 23.06.2020)

המון המון תודה

שרון (20:44 9.06.2020)

הוספתי גם נענע לתערובת ויצא מושלם !! מתה על האתר והמתכונים שלך 😀

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 9.06.2020)

מעולה 💜
תודה שרון

עדן (14:24 6.06.2020)

היי אפרת , חייב להשתמש ברסק עגבניות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 6.06.2020)

אפשר לוותר.

רותי (22:42 21.03.2020)

היי אפרת,
אפשר לטגן ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 21.03.2020)

היי רותי,
צריך לנסות ולראות אם זה לא מתפרק בטיגון.
אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף ביצה נוספת.

שני (13:26 25.12.2019)

אפשר להכין עם עדשים כתומות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 25.12.2019)

יש באתר מתכון לקציצות עדשים כתומות.

AYALA5250 (17:16 5.12.2019)

היי
יש אפשרות להכין עם עדשים שחורות?
קניתי עדשים שחורות ואני מחפשת משהו טעים להכין איתם ולא סלט.
ואני חייבת להגיד שאני צמודה לאתר שלך בכל במטבח בזכותך התחלתי לבשל ולאפות יותר, אין על המתכונים שלך😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 5.12.2019)

אני חושבת שכן.
וכיף לשמוע ❤️

רעות (08:16 3.12.2019)

היי,

יש לי עדשים ירוקות של סנפרוסט, צריך לעשות איתן משהו?
ואין לי גזר, זה קריטי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 3.12.2019)

היי רעות,
לא תמיד העדשים הקפואות מבושלות לגמרי לכן כדאי לשים בתוך סיר קטן עם מים רותחים ולבשל עד לריכוך מוחלט (כדאי לטעום).
במקום גזר אפשר לשים תפו”א קטן.

רעות (22:05 10.12.2019)

תודה, בסוף עשיתי עם גזר, יצא מעולה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 11.12.2019)

מעולה 🙂

חני (19:09 19.08.2019)

היי
המתכון נראה מהמם
איך יודעים אם העדשים כבר מוכנות למאכל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:41 19.08.2019)

היי חני,
יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה, עד שהן נעשות רכות (כדאי לטעום אותן).

מרים (14:39 6.08.2019)

שלום אפרת. אפשר לשים קמח חומוס במקום פרורי לחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:38 7.08.2019)

לא ניסיתי אבל אם את שמה אז לא הרבה. תתחילי בשליש כוס.

ציפי (13:44 14.07.2019)

יש מצב בלי הפיטרוזיליה? תודה על המתכונים המוצלחים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 14.07.2019)

אפשר למרות שזה מוסיף טעם.

רותם (11:31 24.12.2018)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון וחזק לי רסק
האם הוא קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 24.12.2018)

היי רותם,
אפשר להכין בלי הרסק.

ספיר (11:00 20.08.2018)

שלום,
אפשרי להשתמש ללא ביצה?ואם אין מעבד מזון אפשר בבלנדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 20.08.2018)

אם התערובת מספיק יציבה אפשר לוותר על הביצה.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר בבלנדר.

אביה (16:04 10.10.2017)

כמה זה כוס עדשים – הכוונה כוס לפני בישול או אחרי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 10.10.2017)

הכוונה לכוס עדשים שהן כבר מבושלות.

מיכל (11:58 2.07.2018)

כמה זמן להשרות וכמה זמן לבשל את העדשים הירוקות?
אפשר לא לשים ביצים בתוך המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 2.07.2018)

להשרות כחצי שעה לפחות. לבשל 30-40 דקות, עד לריכוך.
לא בטוחה אם התערובת תהיה מספיק יציבה בלי ביצה.

מיכל (17:49 2.07.2018)

אפשר לאחד בדרך אחרת בלי ביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 2.07.2018)

יכול להיות שהתערובת כן תהיה יציבה בגלל שטוחנים את העדשים. אם היא מתפרקת אפשר להוסיף תפו”א מעוך לפירה.

אתי (11:25 29.08.2017)

שלום,
אין לי מעבד מזון או בלנדר… יש אפשרות לטחון בצורה אחרת?
תודה

אתי (11:29 29.08.2017)

ועוד שאלה- עדשים ירוקות, צריך להשרות ולבשל חצי שעה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 29.08.2017)

היי אתי,
נכון, עדשים ירוקות יש להשרות ולבשל כחצי שעה.
יכול להיות שאפשר לגרד את הירקות אבל אני לא בטוחה עד כמה הקציצות יהיו יציבות. אולי אפשר לפתור את זה על ידי הוספת ביצה נוספת. חשוב רק לסחוט את הירקות מנוזלים לאחר הגירוד בפומפיה.

רינת (09:08 11.08.2017)

את הגזר שמים כמו שהוא במעבד או לבשל קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 11.08.2017)

כן, אין צורך לבשל קודם.

רינת (21:26 10.08.2017)

המתכון נשמע טעים מאוד. אני רוצה להכין כמות כפולה, אפשר להקפיא? כמה קציצות זה בערך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:40 10.08.2017)

היי רינת,
זה יוצא בסביבות 8-10 קציצות מהכמות שבמתכון, תלוי בגודל שמכינים אותן.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
אם זו הפעם הראשונה שאת מכינה אני ממליצה קודם להכין את הכמות לפני המתכון.

משה (13:07 17.06.2017)

מתכון מוצלח. יוצא קצת דומה לכדורי פלאפל. אהבנו.

מתכונים ב-10 דקות (18:30 17.06.2017)

תודה משה, שמחה שאהבתם 🙂

שרית (09:44 20.06.2016)

שלום.יש אפשרות להשתמש בעדשים כתומות?מה זאת אומרת צריך לבשל את העדשים קודם?
תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:24 20.06.2016)

היי שרית,
הכוונה שיש לבשל את העדשים קודם במים רותחים עד שהן מתרככות (בישול של 20-30 דקות, תלוי בסוג העדשים).
אני חושבת שאת יכולה להשתמש בעדשים כתומות ואם כן אני אפילו ממליצה לא לטחון במעבד מזון אלא לגרד את הירקות בפומפיה ולערבב עם העדשים ויתר החומרים (אפשר להפחית את כמות הרסק לכף אחת).
בהצלחה ויום נפלא 🙂

כ (12:33 1.06.2016)

היי, אפשר לערבב את הכל ידנית ולא במעבד מזון?

מתכונים ב-10 דקות (13:49 1.06.2016)

היי,
אני מניחה שאפשר לגרד בפומפיה דקה את הבצל, השום, הגזר ולקצוץ דק את הפטרוזליה ואז לערבב עם שאר החומרים.
אם במקרה התערובת מתפרקת עש להוסיף ביצה נוספת.
בהצלחה 🙂

צילה (14:04 1.05.2016)

האם ניתן לשים רק טחינה במקום ביצה?

מתכונים ב-10 דקות (14:38 1.05.2016)

היי צילה,
זה תלוי, אם התערובת מחזיקה ולא מתפרקת אז אין בעיה לוותר על הביצה.
שבוע מקסים 🙂

צילה (13:46 10.04.2016)

קציצות מעולות. אני עושה אותן כל הזמן בכמה שינויים. במקום פירורי לחם אני שמה קוואקר. אני עושה כמות כפולה ושמה ביצה אחת ו-2 כפות טחינה גולמית. יוצא ממש נהדר.

מתכונים ב-10 דקות (14:25 10.04.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה צילה ושבוע נפלא!

נעמי (18:52 19.07.2015)

טעים מאוד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:01 19.07.2015)

תודה נעמי, שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.