שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס עדשים ירוקות מבושלות (רכות למאכל)

3/4 כוס פירורי לחם

1 בצל

4 שיני שום

חצי כוס עלי פטרוזיליה

1 גזר

2 כפות גדושות רסק עגבניות

ביצה

1 כף שמן קנולה

תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון




אופן הכנה:

-שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

-יוצקים כדורים ומשטחים לקציצות.

-מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור 200 מעלות כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש עם טחינה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קורנפלקס מצופה שוקולדקורנפלקס מצופה שוקולד
פלאפל אפוי פלאפל אפוי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
סיון (04:45 30.09.2024)

כמה קציצות יוצאות מהכמות הזו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:39 30.09.2024)

בסביבות 8-10 קציצות מהכמות שבמתכון, תלוי בגודל שמכינים אותן.

avatar
גליתה (14:18 13.08.2024)

היי אפרת, אין לי מעבד מזון, אבל בדיוק בגלל מתכונים כאלה אני רוצה לקנות! הקציצות נראות מהמם, מגרה נורא.
רוצה להבין: למעבד מכניסים את כל המצרכים יחד – גזר, פירורי לחם, ביצה וכו’? הרי את הגזר צריך ממש לטחון/לרסק ואילו את שאר הרכיבים רק לערבב. איך זה עובד?
ושאלה נוספת: כשכתוב לשים במעבד מזון – הכוונה לעיבוד ע”י הלהב, לא דסקיות למיניהן?
אשמח גם להמלצה על מעבד מזון טוב.
תודה רבה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 14.08.2024)

כן, שמים הכל. זה טוחן את מה שצריך:)
נכון, להב רגיל (לא דסקיות).

avatar
ברכה (22:33 22.07.2024)

מתכון מעולה!
הכנתי עם עדשים כתומות ובמקום ביצה שמתי שתי כפות טחינה גולמית- כולם אכלו בהנאה…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:09 23.07.2024)

שמחה שיצא טעים🙂

avatar
שני (12:35 28.06.2024)

אפשר קמח במקום פרורי לחם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 28.06.2024)

לא בטוחה אם כדאי

avatar
מיכל (06:04 9.05.2024)

הי אפרת, נראה מעולה. אני רוצה להכין לילדים וחוששת שהשום לא ייטחן טוב והם לא יאהבו. מתאים להחליף באבקת שום או שלא כדאי? כמה לשים אם כן? תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:05 9.05.2024)

את יכולה להשתמש בשום כתוש קפוא או טרי (הכי מומלץ).
אפשר גם לשים כרבע כפית אבקת שום.

avatar
תמר (23:50 24.12.2023)

אפשר להחליף את הגזר בבטטה או לותר עליו לגמרי
אי לי גם תפו”א בבית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:44 25.12.2023)

אפשר לשים בטטה קטנה או חצי בטטה בינונית-גדולה.

avatar
תמר (12:36 25.12.2023)

תודה
שאלה לעבד במעבד מזון בסכינים שבתוך המיכל או בסכין שהוא כמו פומפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:25 25.12.2023)

לא הדיסקיות אלא הסכין שבתוך המיכל.

avatar
אסנת (15:22 25.11.2023)

היי
יצא לי טעים אבל ממש יבש.
הורדתי מהמתכון רסק עגבניות, כי מבחינתי זה לא בריא ועם סוכר.
בגלל זה יצא יבש כל כך?
יש משהו להחליף את הרסק? עגניה רגילה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 25.11.2023)

היי אסנת,
להבא אם את לא שמה רסק תנסי להכין אותן קצת יותר עבות ותאפי אותן ב185 מעלות, כך הן פחות יתייבשו.

avatar
אסנת (18:55 15.11.2023)

היי, אפשר להכין את זה בתור פשטידה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 15.11.2023)

לא ניסיתי. אני לא בטוחה אם זה יהיה מספיק יציב.

avatar
רות (22:24 19.09.2023)

וואווו יצא ממש טעים ועסיסי!!
ראיתי פה שכתבת שאפשר להמיר את הפירורי לחם בקוואקר ומישהי המירה לקמח עדשים ויצא לה ממש טעים,
השאלה שלי איך זה ישנה את המרקם ומה עדיף קוואקר או קמח עדשים?
תודה רבה:)

קציצות עדשים
avatar
רות (22:48 19.09.2023)

עכשיו הכנתי את הטחינה שלך שפירסמת באתר וזה פשוט וואוווו חובה!!!!!

קציצות עדשים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:37 20.09.2023)

היי
קמח עדשים נותן מרקם יותר רך וקוואקר נותן מרקם טיפה פחות רך- לבחירתך.

avatar
אלונה (11:43 17.11.2022)

בלי ביצים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 17.11.2022)

יש כאן ביצה אחת.

avatar
ענבל (03:11 8.10.2022)

טחנתי בנינג׳ה ויצאה לי עיסה אחידה יחסית אבל נוזלית מדי. יכול להיות שזה בגלל שלא השתמשתי במעבד מזון? איך מסמיכים את העיסה שאפשר יהיה לעבוד איתה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:27 8.10.2022)

היי,
זה יכול להיות בגלל טחינת יתר או בגלל חוסר דיוק בכמויות. אם העדשים לא סוננו מספיק לאחר הבישול זו גם סיבה אפשרית לכך שיצא נוזלי.
את יכולה להוסיף מעט פירורי לחם עד להתייצבות.

avatar
שגי (13:43 18.07.2022)

אפשר לבשל את העדשים בלי שום השרייה? רוצה להכין עכשיו לארוחת צהרים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 18.07.2022)

היי,
לא מומלץ לוותר על השרייה (עדיף אפילו להשרות לחצי שעה) אבל אפשרי אם אין ברירה(:

avatar
מוריה (22:33 30.06.2022)

יצא טעים מאןד, אבל מרקם מוזר.הבלילה הייתה מאןד דביקה , “מושית”. ממש נדבק לי לידיים. יש לך מושג למה? הכפלתי כמויות והמעבד מזון היה קטן אז הייתי צריכה לעבד לאורך כמה דקות ארוכות. אולי זה הרס את המרקם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:50 30.06.2022)

היי,
האם דייקת בכמויות הכפולות?
יכול להיות גם שהעיבוד הארוך מהדרוש שינה מעט את המרקם.

avatar
ברכה כהן (02:17 22.06.2022)

זה נראה ממש טוב…
לא צריך לשמן את נייר האפיה, ולמשוח בשמן את הקציצות מלמעלה?
בתמונה הקציצות נראות ממש כמו מטוגנות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:17 22.06.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אין צורך לשמן את הקציצות, יש בתערובת עצמה שמן.
אם את מעוניינת שהקציצות יהיו יותר קריספיות מלמעלה את יכולה לשמן מעט.

avatar
גל (15:59 8.03.2022)

אפרת היקרה!
יצא נפלא, וואו!
לפי תשובתך באחת התגובות – החלפתי את פירורי הלחם בקוואקר. אין מילים, טעים בריא ומשביע

קציצות עדשים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:36 8.03.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה(: תודה על השיתוף❤

avatar
inbar (14:02 6.03.2022)

ממש ממש טעים!! החלפתי פירורי לחם בקמח שקדים (צליאק). ממליצה לא לוותר על רסק העגבניות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:16 6.03.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤

avatar
רעות (09:52 14.12.2021)

תודה רבה על המתכונים המעולים! האם מתאים להכין את הקציצות עם אפונה יבשה? מה אפשר לעשות במקום ההשריה? יש לך עצה איך אפשר לרכך אפונה יבשה שהיא קצת ישנה ופחות מתרככת לי? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 14.12.2021)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אני מניחה שאפשר להכין עם אפונה יבשה.
הכי פשוט להשרות כשעה-שעתיים את האפונה ואז לבשל אותה בסיר לחץ כחצי שעה, לסנן לאחר הקירור ממים ולהמשיך במתכון כרגיל.
בצורה כזו גם אם האפונה ישנה וקשה-היא תתבשל בסיר הלחץ.

avatar
אסנת (12:50 6.12.2021)

תודה על המתכונים המופלאים.
מה אפשר לשים במקום רסק עגבניות (לא משתמשת בפפריקה, סוכר ועגבניות)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:46 6.12.2021)

היי,
אפשר לוותר על הרסק🙂

avatar
רבקה (22:43 14.10.2021)

היי אפרת ,
אין לי פירורי לחם אפשר לשים במקום הפירורי לחם פרוסות לחם ? זה ישנה את הטעם? תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:07 14.10.2021)

היי,
אפשר להמיר את פירורי הלחם בקוואקר, או לטחון במעבד מזון פרוסות לחם לפירורים ולהשתמש ב 3/4 כוס.

avatar
אושרית (20:37 5.08.2021)

אפרת המקסימה – אני לא צמחונית ולא בדיאטה אבל עוד מתכון טעים פשוט ומוצלח ,בקיצור כמו תמיד, תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:37 6.08.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה אושרית😊

avatar
מיכל (20:26 10.04.2021)

הי אפרת, יש לי עדשים שחורות וכתומות. מה עדיף? והאם לשים במעבד גם את הביצה, השמן והרסק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:15 10.04.2021)

היי מיכל,
אני חושבת שאת יכולה להשתמש בעדשים כתומות ואם כן אני אפילו ממליצה לא לטחון במעבד מזון אלא לגרד את הירקות בפומפיה ולערבב עם העדשים ויתר החומרים (אפשר להפחית את כמות הרסק לכף אחת).
אם את מעדיפה להכין עם עדשים שחורות אפשר להכין כרגיל, לשים הכל במעבד מזון.
בהצלחה!

avatar
גילי (17:11 29.03.2021)

חג שמח אפרת, אפשר להכין לחג עם קמח מצה? תודה. גילי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:04 29.03.2021)

היי גילי,
לא ניסיתי כך שלא יודעת אם זה יהיה מוצלח.
עדיף להכין עם פירורי לחם כשרים לפסח…😊

avatar
חן (13:49 24.01.2021)

כמה שאלות:
1. להשרות עדשים ללילה או לכמה זמן?
2. אפשרי להחליף את הפירורי לחם בקוואקר?
3. חייב לטחון הכל? אין לי מעבד מזון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 24.01.2021)

היי חן,
1.את העדשים יש להשרות לילה ואז יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה, עד שהן נעשות רכות (כדאי לטעום אותן).
2.אפשר לשים קוואקר במקום פירורי לחם.
3.אני מניחה שאפשר לגרד בפומפיה דקה את הבצל, השום, הגזר ולקצוץ דק את הפטרוזליה ואז לערבב עם שאר החומרים.
אם במקרה התערובת מתפרקת עש להוסיף ביצה נוספת.
בהצלחה 🙂

avatar
חן (14:15 24.01.2021)

ניתן לוותר על הביצה לגמרי? ואם כן מה להוסיף במקום?
200 מעלות זה לא יותר מדי?
לא צריך לשמן את הקציצות או להפוך בזמן האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:32 24.01.2021)

היי חן,
אם התערובת מספיק יציבה אפשר לוותר על הביצה.
200 מעלות זה בסדר, לא יותר מדי.
אין צורך בשמן ולא להפוך בזמן האפייה.

avatar
חן (14:20 24.01.2021)

עם מה כדאי לאכול את זה אם אני מתכננת על זה לארוחת צהריים? אולי אורז/חזה עוף? סלט ירקות? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:33 24.01.2021)

היי חן,
אפשרי עם אורז, בורגול או סלט ירקות.
בהצלחה ובתאבון

avatar
חן (11:28 25.01.2021)

3/4 כוס קוואקר זה לא הרבה לתערובת? הכוונה לכוס זכוכית עם ידית נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:34 25.01.2021)

היי, זה לא הרבה. בכל מקרה אפשר להתחיל בחצי כוס.
וכן הכוונה לכוס זכוכית עם ידית.

avatar
חני ה (16:30 3.11.2020)

הי, יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך! תודה
שאלה- האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי אפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:14 3.11.2020)

היי חני,
תודה רבה! שמחה לקרוא שאת נהנת♥
אין בעיה להקפיא את הקציצות לאחר האפייה.

———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-

ספרי מתכונים ב-10 דקות

avatar
שיר (17:07 16.08.2020)

היי, האם אפשר להחליף את הברז בפתוח אדמה , או בירק אחר? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:17 17.08.2020)

הכוונה להחליף את הגזר?
אם כן, אפשר תפו”א.

avatar
שושי (14:24 22.07.2020)

הי זכרתי שיש לי עדשים ירוקות מוכנות קפואות וגיליתי שזה שעועית ירוקה.
אפשר להחליף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:10 22.07.2020)

לא בטוחה אם שעועית ירוקה תתאים במקרה הזה אבל יש הרבה מתכונים אחרים עם שעועית ירוקה. מצורף לינק- שעועית ירוקה מתכונים.

avatar
איילת (00:40 9.07.2020)

תודה על המתכון. 2 שאלות:
1. אפשר לטחון בבלנדר מוט?
2. לגרסה ללא גלוטן, במה עדיף להחליף את הפירורי לחם: בפירורי לחם ללא גלוטן, בקמח כרגיל או בקמח חומוס?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 9.07.2020)

1. אפשר אבל זה ייצא יותר עיסתי (כי בלנדר מוט מוט טוחן למחית). אולי אפשר לטחון רק את העדשים ואת הגזר והבצל לגרד בפומפיה דקה.
2. אני חושבת שעדיף פירורי לחם ללא גלוטן.

avatar
ענת (19:19 23.06.2020)

כמה כוסות עדשים צריך לבשל בשביל כוס עדשים מבושלות…? או שזה 1:1

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:09 23.06.2020)

לדעתי חצי כוס אבל את יכולה לבשל כוס שלמה ואם יוצא יותר מידי להקפיא לפעם הבאה.

avatar
זיוית בן - שיטרית (11:39 22.06.2020)

היי אפרת, אשמח לקבל מתכון לרוטב שמתאים לקציצות הנ”ל.
תודה רבה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:29 22.06.2020)

היי זיוית,
לא ניסיתי להכין את הקציצות האלה ברוטב אבל אני מניחה שרוטב אדום רגיל יתאים.
לדוג’ הרוטב שבמתכון הזה- קציצות טופו ברוטב.

avatar
זיוית (08:18 23.06.2020)

המון המון תודה

avatar
שרון (20:44 9.06.2020)

הוספתי גם נענע לתערובת ויצא מושלם !! מתה על האתר והמתכונים שלך 😀

קציצות עדשים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 9.06.2020)

מעולה 💜
תודה שרון

avatar
עדן (14:24 6.06.2020)

היי אפרת , חייב להשתמש ברסק עגבניות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 6.06.2020)

אפשר לוותר.

avatar
רותי (22:42 21.03.2020)

היי אפרת,
אפשר לטגן ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 21.03.2020)

היי רותי,
צריך לנסות ולראות אם זה לא מתפרק בטיגון.
אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף ביצה נוספת.

avatar
שני (13:26 25.12.2019)

אפשר להכין עם עדשים כתומות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 25.12.2019)

יש באתר מתכון לקציצות עדשים כתומות.

avatar
AYALA5250 (17:16 5.12.2019)

היי
יש אפשרות להכין עם עדשים שחורות?
קניתי עדשים שחורות ואני מחפשת משהו טעים להכין איתם ולא סלט.
ואני חייבת להגיד שאני צמודה לאתר שלך בכל במטבח בזכותך התחלתי לבשל ולאפות יותר, אין על המתכונים שלך😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 5.12.2019)

אני חושבת שכן.
וכיף לשמוע ❤️

avatar
רעות (08:16 3.12.2019)

היי,

יש לי עדשים ירוקות של סנפרוסט, צריך לעשות איתן משהו?
ואין לי גזר, זה קריטי?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 3.12.2019)

היי רעות,
לא תמיד העדשים הקפואות מבושלות לגמרי לכן כדאי לשים בתוך סיר קטן עם מים רותחים ולבשל עד לריכוך מוחלט (כדאי לטעום).
במקום גזר אפשר לשים תפו”א קטן.

avatar
רעות (22:05 10.12.2019)

תודה, בסוף עשיתי עם גזר, יצא מעולה!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 11.12.2019)

מעולה 🙂

avatar
חני (19:09 19.08.2019)

היי
המתכון נראה מהמם
איך יודעים אם העדשים כבר מוכנות למאכל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:41 19.08.2019)

היי חני,
יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה, עד שהן נעשות רכות (כדאי לטעום אותן).

avatar
מרים (14:39 6.08.2019)

שלום אפרת. אפשר לשים קמח חומוס במקום פרורי לחם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:38 7.08.2019)

לא ניסיתי אבל אם את שמה אז לא הרבה. תתחילי בשליש כוס.

avatar
ציפי (13:44 14.07.2019)

יש מצב בלי הפיטרוזיליה? תודה על המתכונים המוצלחים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 14.07.2019)

אפשר למרות שזה מוסיף טעם.

avatar
רותם (11:31 24.12.2018)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון וחזק לי רסק
האם הוא קריטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 24.12.2018)

היי רותם,
אפשר להכין בלי הרסק.

avatar
ספיר (11:00 20.08.2018)

שלום,
אפשרי להשתמש ללא ביצה?ואם אין מעבד מזון אפשר בבלנדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 20.08.2018)

אם התערובת מספיק יציבה אפשר לוותר על הביצה.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר בבלנדר.

avatar
אביה (16:04 10.10.2017)

כמה זה כוס עדשים – הכוונה כוס לפני בישול או אחרי?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:18 10.10.2017)

הכוונה לכוס עדשים שהן כבר מבושלות.

avatar
מיכל (11:58 2.07.2018)

כמה זמן להשרות וכמה זמן לבשל את העדשים הירוקות?
אפשר לא לשים ביצים בתוך המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 2.07.2018)

להשרות כחצי שעה לפחות. לבשל 30-40 דקות, עד לריכוך.
לא בטוחה אם התערובת תהיה מספיק יציבה בלי ביצה.

avatar
מיכל (17:49 2.07.2018)

אפשר לאחד בדרך אחרת בלי ביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 2.07.2018)

יכול להיות שהתערובת כן תהיה יציבה בגלל שטוחנים את העדשים. אם היא מתפרקת אפשר להוסיף תפו”א מעוך לפירה.

avatar
אתי (11:25 29.08.2017)

שלום,
אין לי מעבד מזון או בלנדר… יש אפשרות לטחון בצורה אחרת?
תודה

avatar
אתי (11:29 29.08.2017)

ועוד שאלה- עדשים ירוקות, צריך להשרות ולבשל חצי שעה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 29.08.2017)

היי אתי,
נכון, עדשים ירוקות יש להשרות ולבשל כחצי שעה.
יכול להיות שאפשר לגרד את הירקות אבל אני לא בטוחה עד כמה הקציצות יהיו יציבות. אולי אפשר לפתור את זה על ידי הוספת ביצה נוספת. חשוב רק לסחוט את הירקות מנוזלים לאחר הגירוד בפומפיה.

avatar
רינת (09:08 11.08.2017)

את הגזר שמים כמו שהוא במעבד או לבשל קודם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 11.08.2017)

כן, אין צורך לבשל קודם.

avatar
רינת (21:26 10.08.2017)

המתכון נשמע טעים מאוד. אני רוצה להכין כמות כפולה, אפשר להקפיא? כמה קציצות זה בערך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:40 10.08.2017)

היי רינת,
זה יוצא בסביבות 8-10 קציצות מהכמות שבמתכון, תלוי בגודל שמכינים אותן.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
אם זו הפעם הראשונה שאת מכינה אני ממליצה קודם להכין את הכמות לפני המתכון.

avatar
משה (13:07 17.06.2017)

מתכון מוצלח. יוצא קצת דומה לכדורי פלאפל. אהבנו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 17.06.2017)

תודה משה, שמחה שאהבתם 🙂

avatar
שרית (09:44 20.06.2016)

שלום.יש אפשרות להשתמש בעדשים כתומות?מה זאת אומרת צריך לבשל את העדשים קודם?
תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 20.06.2016)

היי שרית,
הכוונה שיש לבשל את העדשים קודם במים רותחים עד שהן מתרככות (בישול של 20-30 דקות, תלוי בסוג העדשים).
אני חושבת שאת יכולה להשתמש בעדשים כתומות ואם כן אני אפילו ממליצה לא לטחון במעבד מזון אלא לגרד את הירקות בפומפיה ולערבב עם העדשים ויתר החומרים (אפשר להפחית את כמות הרסק לכף אחת).
בהצלחה ויום נפלא 🙂

avatar
כ (12:33 1.06.2016)

היי, אפשר לערבב את הכל ידנית ולא במעבד מזון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 1.06.2016)

היי,
אני מניחה שאפשר לגרד בפומפיה דקה את הבצל, השום, הגזר ולקצוץ דק את הפטרוזליה ואז לערבב עם שאר החומרים.
אם במקרה התערובת מתפרקת עש להוסיף ביצה נוספת.
בהצלחה 🙂

avatar
צילה (14:04 1.05.2016)

האם ניתן לשים רק טחינה במקום ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:38 1.05.2016)

היי צילה,
זה תלוי, אם התערובת מחזיקה ולא מתפרקת אז אין בעיה לוותר על הביצה.
שבוע מקסים 🙂

avatar
צילה (13:46 10.04.2016)

קציצות מעולות. אני עושה אותן כל הזמן בכמה שינויים. במקום פירורי לחם אני שמה קוואקר. אני עושה כמות כפולה ושמה ביצה אחת ו-2 כפות טחינה גולמית. יוצא ממש נהדר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 10.04.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה צילה ושבוע נפלא!

avatar
נעמי (18:52 19.07.2015)

טעים מאוד 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 19.07.2015)

תודה נעמי, שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות