זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס עדשים ירוקות מבושלות (רכות למאכל)
3/4 כוס פירורי לחם
1 בצל
4 שיני שום
חצי כוס עלי פטרוזיליה
1 גזר
2 כפות גדושות רסק עגבניות
ביצה
1 כף שמן קנולה
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון
אופן הכנה:
-שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.
-יוצקים כדורים ומשטחים לקציצות.
-מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור 200 מעלות כחצי שעה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ להגיש עם טחינה.
ראו גם
כמה קציצות יוצאות מהכמות הזו?
בסביבות 8-10 קציצות מהכמות שבמתכון, תלוי בגודל שמכינים אותן.
היי אפרת, אין לי מעבד מזון, אבל בדיוק בגלל מתכונים כאלה אני רוצה לקנות! הקציצות נראות מהמם, מגרה נורא.
רוצה להבין: למעבד מכניסים את כל המצרכים יחד – גזר, פירורי לחם, ביצה וכו’? הרי את הגזר צריך ממש לטחון/לרסק ואילו את שאר הרכיבים רק לערבב. איך זה עובד?
ושאלה נוספת: כשכתוב לשים במעבד מזון – הכוונה לעיבוד ע”י הלהב, לא דסקיות למיניהן?
אשמח גם להמלצה על מעבד מזון טוב.
תודה רבה רבה.
כן, שמים הכל. זה טוחן את מה שצריך:)
נכון, להב רגיל (לא דסקיות).
מתכון מעולה!
הכנתי עם עדשים כתומות ובמקום ביצה שמתי שתי כפות טחינה גולמית- כולם אכלו בהנאה…
שמחה שיצא טעים🙂
אפשר קמח במקום פרורי לחם?
לא בטוחה אם כדאי
הי אפרת, נראה מעולה. אני רוצה להכין לילדים וחוששת שהשום לא ייטחן טוב והם לא יאהבו. מתאים להחליף באבקת שום או שלא כדאי? כמה לשים אם כן? תודה!!
את יכולה להשתמש בשום כתוש קפוא או טרי (הכי מומלץ).
אפשר גם לשים כרבע כפית אבקת שום.
אפשר להחליף את הגזר בבטטה או לותר עליו לגמרי
אי לי גם תפו”א בבית
אפשר לשים בטטה קטנה או חצי בטטה בינונית-גדולה.
תודה
שאלה לעבד במעבד מזון בסכינים שבתוך המיכל או בסכין שהוא כמו פומפיה?
לא הדיסקיות אלא הסכין שבתוך המיכל.
היי
יצא לי טעים אבל ממש יבש.
הורדתי מהמתכון רסק עגבניות, כי מבחינתי זה לא בריא ועם סוכר.
בגלל זה יצא יבש כל כך?
יש משהו להחליף את הרסק? עגניה רגילה?
היי אסנת,
להבא אם את לא שמה רסק תנסי להכין אותן קצת יותר עבות ותאפי אותן ב185 מעלות, כך הן פחות יתייבשו.
היי, אפשר להכין את זה בתור פשטידה?
לא ניסיתי. אני לא בטוחה אם זה יהיה מספיק יציב.
וואווו יצא ממש טעים ועסיסי!!
ראיתי פה שכתבת שאפשר להמיר את הפירורי לחם בקוואקר ומישהי המירה לקמח עדשים ויצא לה ממש טעים,
השאלה שלי איך זה ישנה את המרקם ומה עדיף קוואקר או קמח עדשים?
תודה רבה:)
עכשיו הכנתי את הטחינה שלך שפירסמת באתר וזה פשוט וואוווו חובה!!!!!
היי
קמח עדשים נותן מרקם יותר רך וקוואקר נותן מרקם טיפה פחות רך- לבחירתך.
בלי ביצים
יש כאן ביצה אחת.
טחנתי בנינג׳ה ויצאה לי עיסה אחידה יחסית אבל נוזלית מדי. יכול להיות שזה בגלל שלא השתמשתי במעבד מזון? איך מסמיכים את העיסה שאפשר יהיה לעבוד איתה?
היי,
זה יכול להיות בגלל טחינת יתר או בגלל חוסר דיוק בכמויות. אם העדשים לא סוננו מספיק לאחר הבישול זו גם סיבה אפשרית לכך שיצא נוזלי.
את יכולה להוסיף מעט פירורי לחם עד להתייצבות.
אפשר לבשל את העדשים בלי שום השרייה? רוצה להכין עכשיו לארוחת צהרים
היי,
לא מומלץ לוותר על השרייה (עדיף אפילו להשרות לחצי שעה) אבל אפשרי אם אין ברירה(:
יצא טעים מאןד, אבל מרקם מוזר.הבלילה הייתה מאןד דביקה , “מושית”. ממש נדבק לי לידיים. יש לך מושג למה? הכפלתי כמויות והמעבד מזון היה קטן אז הייתי צריכה לעבד לאורך כמה דקות ארוכות. אולי זה הרס את המרקם?
היי,
האם דייקת בכמויות הכפולות?
יכול להיות גם שהעיבוד הארוך מהדרוש שינה מעט את המרקם.
זה נראה ממש טוב…
לא צריך לשמן את נייר האפיה, ולמשוח בשמן את הקציצות מלמעלה?
בתמונה הקציצות נראות ממש כמו מטוגנות…
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אין צורך לשמן את הקציצות, יש בתערובת עצמה שמן.
אם את מעוניינת שהקציצות יהיו יותר קריספיות מלמעלה את יכולה לשמן מעט.
אפרת היקרה!
יצא נפלא, וואו!
לפי תשובתך באחת התגובות – החלפתי את פירורי הלחם בקוואקר. אין מילים, טעים בריא ומשביע
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה(: תודה על השיתוף❤
ממש ממש טעים!! החלפתי פירורי לחם בקמח שקדים (צליאק). ממליצה לא לוותר על רסק העגבניות
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
תודה רבה על המתכונים המעולים! האם מתאים להכין את הקציצות עם אפונה יבשה? מה אפשר לעשות במקום ההשריה? יש לך עצה איך אפשר לרכך אפונה יבשה שהיא קצת ישנה ופחות מתרככת לי? תודה רבה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אני מניחה שאפשר להכין עם אפונה יבשה.
הכי פשוט להשרות כשעה-שעתיים את האפונה ואז לבשל אותה בסיר לחץ כחצי שעה, לסנן לאחר הקירור ממים ולהמשיך במתכון כרגיל.
בצורה כזו גם אם האפונה ישנה וקשה-היא תתבשל בסיר הלחץ.
תודה על המתכונים המופלאים.
מה אפשר לשים במקום רסק עגבניות (לא משתמשת בפפריקה, סוכר ועגבניות)
היי,
אפשר לוותר על הרסק🙂
היי אפרת ,
אין לי פירורי לחם אפשר לשים במקום הפירורי לחם פרוסות לחם ? זה ישנה את הטעם? תודה:)
היי,
אפשר להמיר את פירורי הלחם בקוואקר, או לטחון במעבד מזון פרוסות לחם לפירורים ולהשתמש ב 3/4 כוס.
אפרת המקסימה – אני לא צמחונית ולא בדיאטה אבל עוד מתכון טעים פשוט ומוצלח ,בקיצור כמו תמיד, תודה רבה!!
איזה כיף שאהבת! תודה אושרית😊
הי אפרת, יש לי עדשים שחורות וכתומות. מה עדיף? והאם לשים במעבד גם את הביצה, השמן והרסק?
היי מיכל,
אני חושבת שאת יכולה להשתמש בעדשים כתומות ואם כן אני אפילו ממליצה לא לטחון במעבד מזון אלא לגרד את הירקות בפומפיה ולערבב עם העדשים ויתר החומרים (אפשר להפחית את כמות הרסק לכף אחת).
אם את מעדיפה להכין עם עדשים שחורות אפשר להכין כרגיל, לשים הכל במעבד מזון.
בהצלחה!
חג שמח אפרת, אפשר להכין לחג עם קמח מצה? תודה. גילי
היי גילי,
לא ניסיתי כך שלא יודעת אם זה יהיה מוצלח.
עדיף להכין עם פירורי לחם כשרים לפסח…😊
כמה שאלות:
1. להשרות עדשים ללילה או לכמה זמן?
2. אפשרי להחליף את הפירורי לחם בקוואקר?
3. חייב לטחון הכל? אין לי מעבד מזון.
היי חן,
1.את העדשים יש להשרות לילה ואז יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה, עד שהן נעשות רכות (כדאי לטעום אותן).
2.אפשר לשים קוואקר במקום פירורי לחם.
3.אני מניחה שאפשר לגרד בפומפיה דקה את הבצל, השום, הגזר ולקצוץ דק את הפטרוזליה ואז לערבב עם שאר החומרים.
אם במקרה התערובת מתפרקת עש להוסיף ביצה נוספת.
בהצלחה 🙂
ניתן לוותר על הביצה לגמרי? ואם כן מה להוסיף במקום?
200 מעלות זה לא יותר מדי?
לא צריך לשמן את הקציצות או להפוך בזמן האפייה?
היי חן,
אם התערובת מספיק יציבה אפשר לוותר על הביצה.
200 מעלות זה בסדר, לא יותר מדי.
אין צורך בשמן ולא להפוך בזמן האפייה.
עם מה כדאי לאכול את זה אם אני מתכננת על זה לארוחת צהריים? אולי אורז/חזה עוף? סלט ירקות? תודה!
היי חן,
אפשרי עם אורז, בורגול או סלט ירקות.
בהצלחה ובתאבון
3/4 כוס קוואקר זה לא הרבה לתערובת? הכוונה לכוס זכוכית עם ידית נכון?
היי, זה לא הרבה. בכל מקרה אפשר להתחיל בחצי כוס.
וכן הכוונה לכוס זכוכית עם ידית.
הי, יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך! תודה
שאלה- האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי אפיה?
היי חני,
תודה רבה! שמחה לקרוא שאת נהנת♥
אין בעיה להקפיא את הקציצות לאחר האפייה.
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
היי, האם אפשר להחליף את הברז בפתוח אדמה , או בירק אחר? תודה
הכוונה להחליף את הגזר?
אם כן, אפשר תפו”א.
הי זכרתי שיש לי עדשים ירוקות מוכנות קפואות וגיליתי שזה שעועית ירוקה.
אפשר להחליף?
לא בטוחה אם שעועית ירוקה תתאים במקרה הזה אבל יש הרבה מתכונים אחרים עם שעועית ירוקה. מצורף לינק- שעועית ירוקה מתכונים.
תודה על המתכון. 2 שאלות:
1. אפשר לטחון בבלנדר מוט?
2. לגרסה ללא גלוטן, במה עדיף להחליף את הפירורי לחם: בפירורי לחם ללא גלוטן, בקמח כרגיל או בקמח חומוס?
תודה!
1. אפשר אבל זה ייצא יותר עיסתי (כי בלנדר מוט מוט טוחן למחית). אולי אפשר לטחון רק את העדשים ואת הגזר והבצל לגרד בפומפיה דקה.
2. אני חושבת שעדיף פירורי לחם ללא גלוטן.
כמה כוסות עדשים צריך לבשל בשביל כוס עדשים מבושלות…? או שזה 1:1
לדעתי חצי כוס אבל את יכולה לבשל כוס שלמה ואם יוצא יותר מידי להקפיא לפעם הבאה.
היי אפרת, אשמח לקבל מתכון לרוטב שמתאים לקציצות הנ”ל.
תודה רבה רבה
היי זיוית,
לא ניסיתי להכין את הקציצות האלה ברוטב אבל אני מניחה שרוטב אדום רגיל יתאים.
לדוג’ הרוטב שבמתכון הזה- קציצות טופו ברוטב.
המון המון תודה
הוספתי גם נענע לתערובת ויצא מושלם !! מתה על האתר והמתכונים שלך 😀
מעולה 💜
תודה שרון
היי אפרת , חייב להשתמש ברסק עגבניות?
אפשר לוותר.
היי אפרת,
אפשר לטגן ?
היי רותי,
צריך לנסות ולראות אם זה לא מתפרק בטיגון.
אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף ביצה נוספת.
אפשר להכין עם עדשים כתומות
יש באתר מתכון לקציצות עדשים כתומות.
היי
יש אפשרות להכין עם עדשים שחורות?
קניתי עדשים שחורות ואני מחפשת משהו טעים להכין איתם ולא סלט.
ואני חייבת להגיד שאני צמודה לאתר שלך בכל במטבח בזכותך התחלתי לבשל ולאפות יותר, אין על המתכונים שלך😍
אני חושבת שכן.
וכיף לשמוע ❤️
היי,
יש לי עדשים ירוקות של סנפרוסט, צריך לעשות איתן משהו?
ואין לי גזר, זה קריטי?
תודה
היי רעות,
לא תמיד העדשים הקפואות מבושלות לגמרי לכן כדאי לשים בתוך סיר קטן עם מים רותחים ולבשל עד לריכוך מוחלט (כדאי לטעום).
במקום גזר אפשר לשים תפו”א קטן.
תודה, בסוף עשיתי עם גזר, יצא מעולה!!!!
מעולה 🙂
היי
המתכון נראה מהמם
איך יודעים אם העדשים כבר מוכנות למאכל?
היי חני,
יש לבשל את העדשים במים רותחים במשך כחצי שעה, עד שהן נעשות רכות (כדאי לטעום אותן).
שלום אפרת. אפשר לשים קמח חומוס במקום פרורי לחם?
לא ניסיתי אבל אם את שמה אז לא הרבה. תתחילי בשליש כוס.
יש מצב בלי הפיטרוזיליה? תודה על המתכונים המוצלחים!!
אפשר למרות שזה מוסיף טעם.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון וחזק לי רסק
האם הוא קריטי?
היי רותם,
אפשר להכין בלי הרסק.
שלום,
אפשרי להשתמש ללא ביצה?ואם אין מעבד מזון אפשר בבלנדר?
אם התערובת מספיק יציבה אפשר לוותר על הביצה.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר בבלנדר.
כמה זה כוס עדשים – הכוונה כוס לפני בישול או אחרי?
תודה
הכוונה לכוס עדשים שהן כבר מבושלות.
כמה זמן להשרות וכמה זמן לבשל את העדשים הירוקות?
אפשר לא לשים ביצים בתוך המתכון?
להשרות כחצי שעה לפחות. לבשל 30-40 דקות, עד לריכוך.
לא בטוחה אם התערובת תהיה מספיק יציבה בלי ביצה.
אפשר לאחד בדרך אחרת בלי ביצים?
יכול להיות שהתערובת כן תהיה יציבה בגלל שטוחנים את העדשים. אם היא מתפרקת אפשר להוסיף תפו”א מעוך לפירה.
שלום,
אין לי מעבד מזון או בלנדר… יש אפשרות לטחון בצורה אחרת?
תודה
ועוד שאלה- עדשים ירוקות, צריך להשרות ולבשל חצי שעה?
היי אתי,
נכון, עדשים ירוקות יש להשרות ולבשל כחצי שעה.
יכול להיות שאפשר לגרד את הירקות אבל אני לא בטוחה עד כמה הקציצות יהיו יציבות. אולי אפשר לפתור את זה על ידי הוספת ביצה נוספת. חשוב רק לסחוט את הירקות מנוזלים לאחר הגירוד בפומפיה.
את הגזר שמים כמו שהוא במעבד או לבשל קודם?
כן, אין צורך לבשל קודם.
המתכון נשמע טעים מאוד. אני רוצה להכין כמות כפולה, אפשר להקפיא? כמה קציצות זה בערך?
היי רינת,
זה יוצא בסביבות 8-10 קציצות מהכמות שבמתכון, תלוי בגודל שמכינים אותן.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
אם זו הפעם הראשונה שאת מכינה אני ממליצה קודם להכין את הכמות לפני המתכון.
מתכון מוצלח. יוצא קצת דומה לכדורי פלאפל. אהבנו.
תודה משה, שמחה שאהבתם 🙂
שלום.יש אפשרות להשתמש בעדשים כתומות?מה זאת אומרת צריך לבשל את העדשים קודם?
תודה רבה רבה
היי שרית,
הכוונה שיש לבשל את העדשים קודם במים רותחים עד שהן מתרככות (בישול של 20-30 דקות, תלוי בסוג העדשים).
אני חושבת שאת יכולה להשתמש בעדשים כתומות ואם כן אני אפילו ממליצה לא לטחון במעבד מזון אלא לגרד את הירקות בפומפיה ולערבב עם העדשים ויתר החומרים (אפשר להפחית את כמות הרסק לכף אחת).
בהצלחה ויום נפלא 🙂
היי, אפשר לערבב את הכל ידנית ולא במעבד מזון?
היי,
אני מניחה שאפשר לגרד בפומפיה דקה את הבצל, השום, הגזר ולקצוץ דק את הפטרוזליה ואז לערבב עם שאר החומרים.
אם במקרה התערובת מתפרקת עש להוסיף ביצה נוספת.
בהצלחה 🙂
האם ניתן לשים רק טחינה במקום ביצה?
היי צילה,
זה תלוי, אם התערובת מחזיקה ולא מתפרקת אז אין בעיה לוותר על הביצה.
שבוע מקסים 🙂
קציצות מעולות. אני עושה אותן כל הזמן בכמה שינויים. במקום פירורי לחם אני שמה קוואקר. אני עושה כמות כפולה ושמה ביצה אחת ו-2 כפות טחינה גולמית. יוצא ממש נהדר.
נשמע מעולה 🙂
תודה צילה ושבוע נפלא!
טעים מאוד 🙂
תודה נעמי, שמחה שאהבת 🙂